עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by asifpz,

שלום! אני מתכנן לקנות את הQ.. כמעט בטוח אני יקנה אותו, יותר משתלם לי. רציתי לדעת, עד כמה משמעותי ההבדל ביניהם בגיימינג (באמונה שאני לא מתכנן OC) והרבה גלישה באינטרנט. תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 824 צפיות
  2. Started by zaviv,

שלום, אני מתלבט בבחירת מעבד של אינטל בין E8500 לבין Q9550, האם מבחינת לוחות ההבדל הוא משמעותי? ומה ההבדל בין ציפסט P45 ל- G45 המשמעות העיקרית היא שב- P צריך לקחת זכרון DDR3 וזה מייקר את העלות השאלות הן: 1. האם ניתן לקחת E8500 עם ציפסט P45 זיכרון DDR3 ואם כן איזה 1066/1333 מול E8500 עם ציפסט G45 ואז אני ב- DDR2 800 האם אני ארגיש בהבדל? אני מריץ בעיקר סרטי בלו ריי גם כונן שאני מתעד לרכוש (האם צריך מעבד חזק יותר קרי Q9550 ו- DDR3 2.האם יש הבדל מהותי בין Q9550 ל-E8500 לצורך מה שאני בעיקר משתמש הבדל במחיר בין המעבדים הוא 500 ש"ח ואז כמובן צריך לקחת DDR3 שמייקר את העלויות אני לא ממש גיימר אבל מי יודע אולי נתחיל 3. שאלה נוספת האם כרטיס מסך GEFORCE 9500GT 512MB PCI EXPRESS+DVI …

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  3. אני יוצא מתוך נק' הנחה, שכל עוד ממשיכים לייצר מעבדים, מתקדמים משמעותית, מהדור הקודם להם, לאותה התושבת - התושבת נמצאת בגדר חיה ובועטת. לכן, למרות ההשקה האחרונה של ה Q9500, אני מגדיר את 775 כתושבת שעבר זמנה; מהסיבה הפשוטה שאדם שהיום ברשותו מעבד דוגמת E8400 או מרובע ליבה כלשהו, לא יוכל להשתדרג משמעותית לשום מקום על אותה מערכת. שלא כמו שהיה בעבר כשיכולת להשתדרג מ Dual-Core ל Core2Duo ובהמשך ל Core2Quad -עם אותו לוח זכרונות וכו'. היום, כידוע, ריבוי התושבות של אינטל, יצר בלבול. אנשים שמחפשים "מחשב שיחזיק הרבה שנים" (דרישה נפוצה בקרב המון אנשים במעמד רכישה), כבר לא יכולים לבחור באופציה הקלה של לקחת משהו מהדור האחרון, שהרי בו זמנית מושקים מעבדים שונים לתושבות שונות. מה שכן ידו…

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  4. Started by a1a1a1a,

ראיתי שהמעבד תומך רק בזכרונות 1033. אני רוצה להזמין את המחשב מSKYPC, וראיתי שאין שם זכרונות כאלו, רק זכרונות 1300 או יותר. אפשר להרכיב את המעבד עם זכרונות יותר מהירים, או שיש פתרון אחר? תודה

5. Started by fers,

טוב קודם כל מפרט : intel core 2 dou e7300 2.66 geforce 9800gt 512 mb 3 gb ram ספק כוח EZcool 450 w לוח אם G31M-S2l אז ככה אני הולך לשדרג תמחשב ל:מערכת קירור mugen 2 למעבד כדי לבצע oc ספק כוח sasocik 600w כרטיס מסך hd4890 1gb או ה h5830 שיצא חודש הבא. אז ככה וידיתי פה בפורומים וביגלל שיש ללוח אם חריץ של PCIE x16 ביגלל ה geforce 9800 הכרטיס יחזיק והלוח אם יהיה בסדר למרות שהוא קצת מיושן. עכשיו השאלה שלי היא : חבר של אבא שלי שהוא בעצם טכנאי אבל ניראה לי שהוא סתם מנסה ליקנוס כסף אמר שהלוח חלש והוא לא יחזיק וכדי ליקנות מחשב חדש ב5000 שקל שכרגע אין לי יש לי רק 1500 לדעתי זה סתם שחיטה כי הוא בנה לי תמחשב הנוכחי ליפני חצי שנה ,שנה! מה אתם אומרים הרבה אנשים אמרו שזה יחזיק ...

6. שלום יש לי צורך להריץ Virtual PC בעיקרון למי שלא יודע זה כמו מערכת הפעלה נוספת עם הקצאת משאבים משלה.. מערכת ההפעלה הראשית תהייה וינדוס 7 , ושאר העותקים של ה VM יהיו XP SP3 איזה זיכרון וכמה מומלץ ? ואיזה מעבד ? ואיזה לוח... יהיה יתרון לקנות 16 גיגה זיכרון ?

• 9 תגובות
    • 824 צפיות
  7. Started by guysevi,

היי, לפני כמה זמן התחילה לי בעיה שהלוח אם Gigabyte EP35-DS3R לא מזהה דיסקים קשיחים בחיבורי SATA , הדיסקים עצמם טובים. הלוח עדיין באחריות, ואני מעוניין בשדרוג בתקווה שהם יסכימו לשדרג לי ללוח אחר בתוספת סמלית ובדרך אולי לשדרג גם את המעבד E6600,מפרט נכחי בצד. חשבתי ללכת על Gigabyte GAX48DS5 לאפשרות של קרוס-פייר בתמיכה מלאה במהירות X16 . ובמעבד Q9550 ככל הנראה או E8400 היעוד משחקים וסרטי HD. אשמח לשמוע עוד רעיונות והצעות גיא

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  8. Started by YoTaMi,

מעבד-Intel® Core2 E7500/2.93GHZ/3MB/1066FSB או מעבד-Intel® Core2 QUAD Q8200/2.33Ghz/1333Mhz איזה מעבד לקחת?

• 5 תגובות
    • 824 צפיות
  9. Started by israel_gt,

יש לי לוח אם GIGABYTE P55A UD3 עכשיו שאני מנסה להתקין את הדרייברים זה נתקע לי כל הזמן בדרייבר ספציפי השם של הדרייבר זה NEC USB3 עכשיו שביררתי וטלפונים לחברה הכל הסבירו לי שיש בעייה מסויימת עם ההתקנה הזאת בכל הלוחות האילו מישהו מכיר את אותה בעייה אם לוח הזה?

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  10. למה הוא צריך בכלל להתחבר לשם? (זה התכנאי שלי עשה) זה מועיל במשהו?? יש לי הרד דיסק אחד..... כך שהרייד לא מנוצל טוב.. אם אני יוציא את זה מהרייד משחקים וכאלה יעבדו יותר טוב? ככה אני מתכוון אם אני יקבל עוד כמה פריימים...

• 8 תגובות
    • 824 צפיות
  11. יש לי ALTHON XP 1800 GA-7VAX ופלאפון של מוטורולה

• 11 תגובות
    • 824 צפיות
  12. Started by tomer_et,

כשאני מפעיל את המחשב נרשם על המסך CHECKING DIVICES והמחשב "נעצר" לכמה שניות. כשקניתי את הלוח אמרו לי שהשלב הזה לא חיוני ואפשר לבטל אותו בביוס. מישהו יודע איך מבטלים את הפעולה הזאת?

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  13. Started by King Of Action,

שמתי לב שכולם ממליצים פה (ובמיוחד נייק ונוקס) על זכרונות טוינמוס עם צ'יפים של וינבונד (BH - 5 , BH - 6 , CH - 5 , CH - 6) בשביל OC בינוני . כלומר הזכרונות הללו זולים יחסית וגם טובים ל-OC די חזק . אבל מה ? אי אפשר למצוא אותם בארץ . האופציה אחרי זה היא טוינמוס עם צ'יפ TMD -50D של טוינמוס . אולם ראיתי ב-PCH שהם מוכרים זכרונות של וינבונד עם צ'יפ של וינבונד שהוא BH -5 ! וגם במחיר מאוד זול - 500 ש"ח ! DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory BH-5 Memory Chips !!! NIS 503.62 אז למה לעזאזל כל הזמן ממליצים פה על זכרונות של טוינמוס עם צ'יפים של וינבונד ולא על זכרונות של וינבונד עם הצ'יפ BH-5 של וינבונד ?

• 6 תגובות
    • 824 צפיות
  14. Started by menos,

ברשותי ABIT NF7 האם זכרונות מסוג A-DATA 256MB PC 4000 DDR 500 יעבדו עליו כלל ? הזמנתי מחנות זכרונות של מושקין בכלל 3200 , אבל הוא אמר לי שהם לא יהיו זמינים , אם אני רוצה אוכל להחליף בזכרונות האלה - הסכמתי שאלתי מיליון פעם אם הזכרונות האלה יעבדו על הלוח הזה והוא אמר לי שכן, לא היה לי אינטרנט כדי לבדוק תודה

• 9 תגובות
    • 824 צפיות
  15. שלום, קניתי מחשב חדש עם לוח אם של gigabyte ה X48... עכשיו יש מקום לחיבור של 5 מאוורים ויש לי 6 מאוורים (3 של המארז CM 690 ו3 של scyte שאחד מהם על הheatsink) עכשיו יש לי אחד שמחובר לכיוון כרטיסי המסך ואני רוצה להפעילו אך אני לא יודע לאיפה לחבר... הממ אין יותר חיבורי FAN =/ יש הצעות?

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  16. Started by TheBP,

רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף ביוס למחשב כי לביוס שלי אין אפשרות של שינוי מתח למעבד ואני צריך את זה לOC. ניסיתי לעדכן לעדכון הכי חדש אבל זה לא הוסיף לי שינוי מתח. או אם הבעיה קשורה ללוח אם שלא תומך באפשרות כזו. המחשב שלי ממש ישן אבל אני עושה עליו OC כתחביב: mobo: intel d845ebg2 processor: intel p4 2.0 northwood bios: ami....... תתעזרו לי אם אתם יודעים תודה...

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  17. שלום לכולם, יש לי מחשב ישן (יחסית), אני רוצה להוסיף לו עוד 1G זיכרון, כרגע יש לי 2 זכרונות של 512MB 400 DDR, הלוח שיש לי הוא ASUS - P4P 800 SE: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=31&l4=0&model=179&modelmenu=2 ישנם צבעים שונים לסלוטים של הזכרון כך שאני לא יודע האם צריך סוג מסוים של זכרון... כרגע 2 הזכרונות שלי יושבים על הסלוטים החומים, 2 הסלוטים הכחולים פנויים, האם אני יכול להוסיף זכרונות? אם כן איזה? האם אני צריך להוציא את הישנים? תנו המלצה על זכרונות ומחיר? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 824 צפיות
  18. מה דעתכם על זיכרון של חברת Kingbox (הציפים של הזיכרונות עצמן הוא של hynix )? ראו תמונות מצורפות למטה. הוצע לי להחליף 2 זיכרונות 512 MB מחברת digma בזיכרון של סטיק אחד של 1024mb מחברת kingbox בתוספת של 100 ¤ . האם זה משתלם ? אני בכל מקרה חייב להחליף זיכרונות ,מפני שלוח האם שלי : 7n400sl פשוט לא מצליח לעבוד עם הזיכרונות הללו ב-dual channel וכל הזמן אני סובל מהתרסקויות וממסכים כחולים. התופעה נעלמת לחלוטין כאשר אני שם סטיק אחד בלבד של זיכרון (ולא חשוב איזה מבין השניים) אני לא יודע אם הבעיה נעוצה בזיכרונות או בלוח האם או סתם חוסר תאימות , אבל בכל מקרה אני מעדיף לוותר על ה-5 אחוז שיפור של dual channel לטובת היציבות של המערכת , וזאת מפני שכבר אין לי אחריות על לוח האם. [att…

• 5 תגובות
    • 824 צפיות
  19. Started by asta,

ההפרש בין שני הלוחות הוא כ-200 ¤ . כאשר הלוח היקר יותר-ds4, נהנה ממערכת קירור משופרת בצורה משמעותית. פרט לכך לא הבחנתי בשום הבדל משמעותי אחר בינהיים. הקירור המשופר מאפשר לכאורה overclock גבוהה יותר ושמירה לאורך זמין על היציבות ולהארכת זמן החיים של לוח האם. המהרה מוצלחת של 9300 תלויה מאוד בלוח האם . מעיון חטוף בביקורות אינטרנט קיבלתי את הרושם שניתן להשיג כ- 15 אחוז יותר ביצועים ב-overclock באמצעות שימוש ב-ds4. אומנם 15אחוז שיפור זה לא דרמטי ,אבל גם 200 ¤ זה לא סכום גדול מדי לשלם עבור תוספת הביצועים הזאת ,שהיא כלל לא זניחה. האם יש לוח עדיף על ds4 לצורך overclock של ה-9300? (לוח שמאפשר fsb + 450 ) ראו בעצמכם: Ds3p http://zap.co.il/model.asp?model_id=581844 ds4 http://zap.c…

• 6 תגובות
    • 824 צפיות
  20. Started by Dragongk,

יש לי אפשרות להביא זיכרון מארה"ב... המושקין עולה 200 הגייל 210 והLC עולה 235 המעבד AMD 3200 VENICE עם TT BT עליו וAS5 והלוח DFI LP NF4U-D אם יש לכם הצעות לעוד זכרונות בתקציב הזה תציעו אני רוצה מקסימום ביצועים במשחקים, לא לשבור שיאים או משהו תודה

• 8 תגובות
    • 824 צפיות
  21. זכרונות של GEIL VALUE אני לא מצליח לשנות להם תיזמונים כל מה שעשיתי לא הצליח... כל פעם שאני מעלה או מוריד אחד מהתזמונים המסך מתמלא קשקושים כאלה, ניסתי דרך הווינדוס ודרך הביוס פשוט זה לא נותן לי. אני עם גירסאת ביוס F3 מישהו מכיר בעיה עם הגירסא הזאת? אופס אופס אופס לא יודע למה זה פירסם לי פה טעות שלי להעביר בבקשה :'(

• 7 תגובות
    • 824 צפיות
  22. שלום אני מחפש כבר זמן מה משהו כזה וגם שיהיה במחיר סביר (עד 1700 ש"ח) הייתי מוכן בהתחלה להשקיע בבליסטקס Z503 שעלו הרבה מעבר לזה אבל הבנתי שכבר לא מייצרים אותם יש סיבה כלשהיא שזה קרה והאם הם יחזרו לפס היצור ? ובלי קשר לבליסטיקס אשמח לשמוע אם יש זיכרון כלשהוא שאתם ממליצים עליו שעומד בהגדרות שלי? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 824 צפיות
  23. אז כה דוד שלי ה"פתיע" אותי והביא לי מחשב שהוא כבר לא צריך (כי הוא קנה חדש בעזרתי כמובן) פירקתי את כול המארז וכו וזה מה שיש מעבד פנטיום 2 לפי חיפושים בגוגול הוא266MHZ (חח סביר) זכרונות לפי מה שרשום עלים הם 100MHZ 64MB ואני מאמין שהם SDRAM זה נכון?? הלוח הוא (לפי חיפוש בגוגל כמובן) של PC-CHIP דגם XCEL2000 southbridgE<<<SIS5595 ציפסט לא יודע מכוסה בצלעות קירור ובקיצור צריך את החוברת (MANUAL) שבא עם הלוח ולא מצאתי מישהו יכול לעזור בחיפוש?? ועל הלוח יש כרטיס מסך קול וכו ;D

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  24. Started by Hitman_47,

עם בירצוני לעשות עוברקלוק עד לאיזה טמפ נמוכה אפשר להגיע ?...? אפשר להגיע גם למינוס מעלות וזה עדין בריא למחשב....?

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  25. Started by glassmoon,

איך אני יודע אם המעבד שיש לי הוא באמת AMD 2600 Barton? ניסיתי לבדוק עם SiSoftware Sandra אבל יש שם נתונים סותרים: תודה

• 14 תגובות
    • 824 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.