עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Bartleby,

קיים דבר כזה? אם כן אשמח אם תרשמו פה שמות של חברות שמייצרות כאלה ושמות של דגמים בכלל. תודה.

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  2. שלוום! יש לי בעיה במעבד הוא מתחמם תוך שניות, אני מדליק את המחשב ובודק את הטמפרטורה בביוס והוא כבר על 90 מעלות, כשהמחשב מגיע ל100 מעלות קצת יותר הוא נכבה.. עכשיו מה אני צריך לבדוק על מנת לגרום למעבד להפסיק להתחמם בצורה כזו? ולמשל אם אין קירור בכלל זה הגיוני שהמעבד יגיע תוך שניות ל90 מעלות? המעבד הוא e8400 הלוח האם הוא GA-EP43-DS3L

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  3. המעבד עובד על 2.833 גי'גה הרץ ולא עובר אתז ה למרות שהוא אמור להיות במהירות של 3 ג'יגה הרץ. יש לי תמונה שתראו והחישוב הוא בזמן מאמץ(super ip).

• 9 תגובות
    • 821 צפיות
  4. שלום, מחפש המלצה ללוח אם עבור מעבד i5 למחשב משחקים. 1. לא מעוניין בלוחות של Gigabyte (ניסיון רע איתם) 2. לא מבין מה ההבדל בין לוחות WB/KB ללוחות WG/KG של אינטל 3. מה לגבי Asus P7P55D Pro? האם המחיר שווה אותו? כרגע OC לא נחוץ. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  5. Started by abarbotel,

TJMax: ישנו קבוע במעבדים, משנק, שלפיו בטמפ' גבוהה מוגדרת מראש (טמפ' שאינטל לא שחררה לציבור) המעבד מוריד תדר/מתח על מנת לחזור לטווח של טמפרטורות נורמליות. המטרה של קבוע זה היא מניעת פגיעה במעבד שנגמרת כתוצאה מטמפ' עבודה גבוהה מידי. ככל שהטמפ' מופרזת יותר, הוא מאט יותר. מילה נוספת שמתארת את מנגנון זה היא Thershold. ערך/קבוע זה (בעצם הטמפ') שבו המעבד יבצע Throttle אינו ידוע ובלתי ניתן לשנותו. זה ציטוט ממאמר שקראתי באתר לפי מה שרשום אז המחשב מעל חום מסום מוריד מהירות ותדר כדי להתקרר אם ככה זה עובד אז לפי ההגיון לא אמורה להיות כל סכנה בעשייה של אובקלוקינג נכון או שזה טעות?

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  6. Started by Shtupel,

המלליצו לי על : PATRIOT PSD34G1333KH DDR3 4GB Dual Channel 1333MHZ CL9 A-DATA 2GB (2x1GB) DDR3 1333MHz CL9-9-9-24 G-Series 520 [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - RIPJAWS - F3-10666CL7D-4GBRH ₪539 מה הכי מישתלם לקחת??.....הפטריוט הוא הכי זול כרגע, שווה לקחת אותו?

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  7. אני רוצה לעשות עיבוד סרטי וידאו במחשב איזה מעבד כדאי לקחת ואיזה לוח אם?

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  8. מקווה שזה מתאים לפורום הזה אחרת השמח אם יעבור לפורום כללי או מה שלא יהיה.. בכל מקרה כאחד שכבר לא יכול להפעיל משחק בצורה נורמלית כבר כמה חודשים טובים ואני מחכה ומחכה שכבר יכנס לשוק כמו שצריך הI7 או I5 וDDR3 ואני ממשיך לחכות וממשיך לחכות ושום דבר לא באמת קורה. אני לא רוצה לקנות כרגע מחשב חדש עם מעבד פנטיום כפול ליבה או מרובע ליבה ולגלות עוד חודשיים שאפשרויות השדרוג נגמרות. מה אתם ממליצים לעשות בתקופה הזאת? ( שמשום מה היא נורא נורא ארוכה כבר).

• 11 תגובות
    • 821 צפיות
  9. אני מחפש לוח-אם עם לפחות 2 סלוטים ISA, לחלפת לוח שהתקלקל. מדובר בלוח 478 למעבד P4 2.4 . אבל אם ישנו משהו יותר טוב, אין בעיה לקנות מעבד חדיש יותר. אין לי אופציה לוותר על החיבורי ISA מכיון שאני זקוק להם ל 2 כרטיסים מיוחדים העולים אלפי דולרים. מצאתי את http://www.gentecpc.co.il/Product.asp?ProID=727 וגם בפלונטר במחיר 1750 ש"ח ומעלה. האם מישהו מכם מכיר מקום נוסף שמוכר ?

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  10. שלום קניתי היום ספק כוח חדש בksp ב-100 שקל, משהו הכי פשוט של 400W למחשב ישן יחסית כשבאתי לחבר אותו התברר לי שהוא לא מתאים ללוח אם החיבור של הלוח אם הוא 20 פינים והחיבור של הספק הוא 24 פינים מה לעשות??? להוציא את החוטים מהספק החדש ולהחליף עם המחבר של הישן???

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  11. יש לי שאלה יש לי לוח אם p4p800 e deluxe ורציתי לדעת כמה אר דיסקים ניתן לחבר בחיבור SATA

• 11 תגובות
    • 821 צפיות
  12. Started by ran1992,

האמת שאני כבר משתגע...! כרגע אני אמור לקנות את ה-ASUS Maximus II Formula שיש לו צ'יפסט P45.... אבל אני ממש לא יודע מה לקנות...נראה לי שעדיף לי X48...אז הנה הדרישות שלי כדי שתוכלו לעזור לי: 1. תמיכה טבעית ב-FSB 1600 2. תמיכה בקרוספייר (עדיפות לתמיכה ב-4 כרטיסי מסך של ATI אבל לא חייב...) 3. חייב לתמוך ב-DDR2 אני לא רוצה לוח שתומך רק ב-DDR3 4. בקרוספייר - עדיפות לכך ששתי הכרטיסים ירוצו במהירות X16 5. שיהיה סבבה ל-OC (אני לא רוצה לוח לאוברקלוקרים מקצוענים אבל שיהיה אוברקלוקר טוב) 6. עדיפות לתמיכה ב- e-SATA וזהו נראה לי... חשבתי על זה: ASUS RAMPAGE FORMULA LGA 775 Intel X48 ATX Intel Motherboard - Retail http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131…

• 9 תגובות
    • 821 צפיות
  13. בהנחה שאני רוצה לעשות OC סביר , אילו זכרונות עדיפים (והאם המחיר הנוסף מוצדק) ? A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 481 ש"ח G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK 495 ש"ח G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPI 530 ש"ח או שיש משהו אחר בכלל שיותר מומלץ ? (המעבד E8400 או Q9450)

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  14. שלום לכולם, ניסיתי להכנס ללינקים הנמצאים בפורום הקשורים לתזמונים של זכרונות, מכיוון שהכל שם באנגלית ואני לא הכי חזק באנגלית, רציתי לדעת האם מישהו יכול לתת לי הסבר קצר (לא משהו מטורף כמו בלינקים) על התזמונים של הזכרונות - מה אומר כל מספר? (לצורך העניין יש לי זכרון של OCZ DDR2 667MHZ GOLD עם תזמונים של 4-4-4-12) אם יש כבר ת'ראד עם תשובה על זה אני אשמח ללינק בתודה מראש לכולם.

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  15. Started by guya2007,

היי, כנראה שאני אקנה מעבד של AMD אבל אני רואה שיש הרבה סוגים של תושבות, 939, 940,AM2 וכו'. מה ההבדלים ביניהם?? מה אתם יכולים להמליץ לי, הכי מתאים למחשב שאני יעבוד איתו בגרפיקה, המרות אינטרנט, משחקי מחשב אבל לא רציני.. חפיף.. אבל שיהיה חזק. אני מדבר עד סכום של 1200 ש''ח. תודה..

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  16. Started by Idan-h,

כן/לא. מה ההפרש בינהם? תודה. ועוד משהו.. כמה צפוי ה6300 לעלות עם השקתו, וכמה אחרי שיתייצב?

• 10 תגובות
    • 821 צפיות
  17. Started by idanm19,

שלום לכולם ! אני רוצה לשדרג את השילוש שלי.. למטרות משחקים ועבודה משרדית, חשבתי על: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 593.96 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 552.43 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory [ ¤ 281.61 ] 2 CPU Cooling : CoolerMaster Aero 7+ CPU Cooler for AMD [ ¤ 199.94 ] 1 יש לי כמה שאלות לגבי זה: 1. האם אוברקלוק למערכת משתלם מבחינה ככלית, כלומר כדי לעשות אוברקלוק אני צריך מאוורר יקר יותר וזכרונות יקרים יותר (כמו הארו7 לדוגמה), לא שווה לי יותר לקנות מעבד מהיר יותר, זכרונות VALUE ומאוורר פשוט ושקט ? 2. אם שאני לא רוצה לעשות אוברקלוק, הא…

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  18. Started by MoRtZkInG,

יש לי לוח עם ערכת שבבים של SIS id: 9/28/1999-sis-530-2a5imb09c-00 הבעיה היא שהמחשב התחיל להתקע לאחרונה (מה שעשיתי זה החלפתי את הזכרונות SDRAM בזכרונות אחרים באותו הגודל ובאותה המהירות 100MHZ) ואז שמתי לב שכשאני מדליק את המחשב ובביוס כתוב שהמעבד ממש חם (בסביבות 60 מעלות) ושהמאורר לא מסתובב. במאורר של המעבד לא מחובר ללוח אלה למולקס אז סביר שבגלל זה הלוח מראה 0 RPM. אבל למה החום של המעבד כל כך גבוהה? יש על הלוח סנסור? הלוח הזה ידוע בבעיה כזו? ניסיתי להרית speedfan וMBM5 אבל שניהם עושים בעיות. בspeedfan כתוב שהמאוררים לא מסתובבים (כולם על 0) ושהחום של המעבד הוא מינוס 17 מעלות (!!!). בMBM5 הגדרתי את אחד הטמפרטורות כסנסור של sis5535 ואז הוא מראה בערך 40 מעלות. אבל כשאני עושה רי…

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  19. שלום לכולם יש לי עוד מחשב בבית והוא: INTEL CELERON 400 64SDRAM ולוח אם של אינטל se440bx-2 http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/se440bx2/ מכיוון שאחותי עובדת על המחשב יום יום באיי סי קיו וכל מיני גלישה וזהו הוא התיישן כבר מזמן ואני לא מעוניין בשדרוג כי המחשב עובד בסדר יחסית לאחד בן 6 שנים... הקיצר אני רוצה להוסיף לו עוד 128SDRAM כדי שיהיה קצת יותר מהיר אני יודע שהמערכת היא חרא אבל זה מספיק לאחותי... ??? השאלה היא איזה זכרונות יתאימו ? האם אלה בסדר? http://www.pch.co.il/docs/pd1018970756.htm http://www.pch.co.il/docs/pd1009801659.htm ובכלל אם זכרונות אחרים זולים יתאימו תוכלו לתת לי קישור? בתודה רבה ניב

• 11 תגובות
    • 821 צפיות
  20. Started by boom,

במידה ואין את דגם הדלוקס של A7N8X- האם יש טעם לקנות את הדגם הרגיל? או לוח אם של חברה אחרת? (ATHLON XP 1700 , DDR 256MB 333)

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  21. Started by tk-hunter,

המממ רציתי לראות את השוני בין הגירסה של NEWCASTLE לשניה... אם יש לכם באנצ'מארק זה יעזור מאוד... תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 821 צפיות
  22. שלום שלום. לאמא שלי יש יומלדת ואנחנו עושים לה מסיבת הפתעה בכל מקרה... דודים שלי ביקשו ממני להקרין באיזה שהיא צורה תמונות שלה... אז מה בעצם האפשרויות? DVD יכול לקרוא תמונות? נגיד אני סורק את התמונות ומעביר אותם לפורמט המתאים (אם יש כזה) ואז מציג אותם דרך DVD? זה אפשרי? עם דיסק רגיל? תודה לכל העוזרים.

• 5 תגובות
    • 820 צפיות
  23. יש לי את התוכנה AIDA32 ואמור להופיע לי שם האחד הקטגוריות את הטמפ' של הלוח אם והמעבד.. משום מה אני לא מוצא אותו ?! מישהו אולי יכול להנחות אותי למקום שבו הם מופיעים ? יכול אולי להיות שאין ללוח שלי חיישן או משהו שיכול לספר על הטמפ' ? זה המחשב הישן והוא פנטיום 3 עם לוח אינטל..

• 11 תגובות
    • 820 צפיות
  24. שלום. אני מעונין לנקות את המחשב שלי במטרה להביא ליותר סדר במחשב למען זרימת האוויר ולמען שימור רכיביו. ברשותי שואב אבק גדול,מטליות לינקוי משטחים,אוויר דחוס ומטלית מיקרופייבר. רציתי לדעת מה לעשות עם כל הציוד. למה כדי לשים לב,את מה כדי לנקות פעמיים,כיצד לנקות את המאווררים,והאם יש צורך בעוד משהו חוץ מפינוי האבק. תודה לכל התורמים לניקיון.

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  25. מעבדי ה FX מציגים ביצועיים מרשימים, אבל המחיר מנופח ולא הגון. במחירו של המעבד אתה יכול לקנות מערכת שלמה. שאלתי היא מתי יהיה אפשרי לקנות את המעבד הנל (בסביבות 2000 שקל) והאם עד שזה יקרה יצאו מעבדים חדשים כבר ? ומה בנוגע ללוחות והסוקט בחדש ? האם יש או הולך לצאת לוח מיוחד לסוקט החדש וגם צ'יפסט מיוחד שיהיה טוב ל OC ? אשמח לקבל פרטים מתי קניה של מחשב מבוסס FX תהיה אופציה...

• 12 תגובות
    • 820 צפיות

דיונים חדשים בפורומים