מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,824 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב לפני כמה ימים עכשיו רציתי לדעת האם בשביל 200 שקל כדאי לי להחליף את Q9300 ל- Q9450. תודה
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום לכולם,לא ידעתי היכן לשאול אז אשאל כאן.המחשב שבחתינה אצלי עוד 4 חודשים ימלאו לו שנתיים. מהיום שקניתי אותו הוא דלוק 24/7 ברציפות לא מכבה אותו בכלל.השאלה היא האם זה עושה נזק למחשב לטווח הארוך? כלומר האם הלוח אם, והכץ מסך יכולים להינזק מכך? וספק הכח וכו? ראיתי למשל על הקופסא של הלוח אם כתוב 50,000 אלף שעות... אחי למשל מכבה כל לילה את המחשב.והוא טוען שככה הוא נשמר יותר.מי צודק? ומה כדאי לעשות?תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם כדי לי לקחת לוח אם שתומך ב PCIe ולקנות כרטיס מסך פחות טוב או לקנות לוח אם שתומך ב AGP ולקנות כרטיס מסך יותר טוב מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שאלה לי אליכם... (רצוי ממישהו שיש לו את הזכרונות הנ"ל וניסה) האם ה Vitesta DDR500 של A-data מסוגלים לעבוד בתזמונים של 2-2-2-5 במהירות של DDR400? השאלה היא בעצם מה יותר משתלם, Vitesta 512*2 במחיר של 1060 ש"ח בKSP או PDP Patriot DDR400 שמגיעים בתזמוני סטוק של 2-3-2-5, אבל עולים הרבה יותר - 1470 ש"ח. אני לא מתכנן אוברקלוק בזמן הקרוב אז רצוי גם להתייחס לזה... תודה!
-
- 10 תגובות
- 908 צפיות
-
-
סיבת ההחלפה : היי היו לי המוני מסכים כחולים ואחרי שבירת ראש של כמה ימים החלטתי לפרמט ההתקנה של הXP מריצה את כל הקבצים וברגע שמגיע המסך של בחירת הכונן להתקנה או תיקון (המסך הראשון שבו יש אפשרות INPUT) המחשב נכבה לא ריסט רק נכבה וזהו החלפתי דיסקים קשיחים SATA וגם IDE הרצתי בדיקות זיכרון MEMTEST ואפילו את של מיקרוסופט נתקתי כל חלק מיותר ואפילו חיברתי את המסך ישירות ללוח בדקתי לו חום ניסיתי גירסאות שונות של XP כולן נבדקו על מחשבים אחרים ועובדים מצויין לקחתי את הSATA למחשב אחר והתקנתי עם הדיסק שלי- זה דווקא עבד אבל לא עשיתי SYSPREP אז לא יכלתי לנסות אצלי בדקתי לייב CD של UNIX ועובד מצויין מרוב ייאוש וכמובן צורך עמוק להיות אונ-ליין התקנתי 98 פעם אחת הוא נכבה באמ…
-
- 8 תגובות
- 908 צפיות
-
-
-
איזה זכרונות עדיפים למעבד I5 שיבצע OC בסיסי: כרגע לוח האם הוא GA-p55-UD3L 1333MHZ http://www.skypc.co.il/pl_product~F3-10666CL9D-4GBRL~15~0.htm או http://www.skypc.co.il/pl_product~F3-10666CL7D-4GBRH~15~0.htm או 1600MHZ http://www.skypc.co.il/pl_product~F3-12800CL7D-4GBRH~15~0.htm או http://www.skypc.co.il/pl_product~F3-12800CL7D-4GBRM~15~0.htm או http://www.skypc.co.il/pl_product~F3-12800CL9D-4GBRL~15~0.htm או אולי בכלל 2000MHZ CL9 באותו מחיר בפורום מפרטי מחשב קיבלתי ביקורות קשות על זה שכל זיכרון מעל 1333M הוא מעל 1.5V וזה עלול לפגוע במעבד אבל בפורום *צונזר*.net הם ממליצים בעיקר על 1600MHZ 1.5V למעבדים I5 ו I7 מה כדאי לקנות? - כולם מבחינתי די אותו מחיר(100 ש"ח מהנמוך לג…
-
- 5 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום רב. ידוע לי שלוחות אם מצ'יפסט Z68 ו-P67 מותאמים לאוברקלוק למעבד. השאלה שלי היא:האם בדגם מסויים יש הגבלה לאוברקלוק או שלכל סוג של Z וP אפשרי לעשות בו אוברקלוק כבד ללא הגבלה? שמעתי שאמרו שללוחות אם אלה יש הגבלה: GA-Z68P-DS3 GA-Z68M-D2H GA-Z68AP-D3 GA-Z68MA-D2H-B3 GA-Z68A-D3H-B3 GA-P67-DS3-B3 GA-PH67-DS3-B3 GA-PH67AD3-B3 GA-P67A-D3-B3 וללוחות אם אלה אין הגבלה: GA-P67X-UD3-B3 GA-Z68X-UD3 GA-Z68XP-UD3 GA-Z68X-UD3P-B3 GA-Z68XP-UD3P האם זה נכון?איך בדיוק אני יכול לדעת לאיזה לוח אם יש הגבלה ולאיזה אין הגבלה?אם זה ב-SPECIFICATION אז איפה בדיוק כתוב את זה? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
-
-
חברת Compulab הישראלית משיקה דגם PC חדש בשם Airtop, שמציע ביצועים חסרי תקדים עבור מארז ללא מאווררים בדממה מוחלטת החברה הישראלית מחיפה, Compulab, מציגה פיתוח מרשים וכחול לבן לאחר כשלוש שנים של עבודה: מחשב מבוסס PC המקרר את עצמו באופן פסיבי לחלוטין, על ידי שיטה של זרימת אוויר טבעית אותה פתחה החברה, ובדומה למחשבים מסוגו הוא אף מסכם הכל ב-200W: ה-Airtop. מחשב ה-Airtop מגיע בשלוש תצורות: אחת למגזר העסקי (Workstations), אחת עבור שרתים, והאחרונה אף עבור שוק הגיימינג (שאפשר להתייחס אליו גם כאל השוק הביתי). Compulab מצהירה על יכולות קירור טובות יותר משאר הקירורים בגודל זה. כיצד היא עושה זאת? זו פרסמה סרטון המדגים את יכולת זרימת האוויר הטבעית, לה היא קוראת NAF (ר"ת Natura…
-
- 0 תגובות
- 908 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן עם לוח אם ASUS - A8N-E http://asus.com/product.aspx?P_ID=DzbA8hgqchMBOVRz על הלוח יש מאוורר קטן כמו שתוכלו לראות בתמונה (זה הדבר הכסוף באמצע למטה). המאוור התקלקל, האם יש בזה סכנה למחשב? על הלוח יושב מעבד AMD 3700 כרטיס מסך RADEON X800 זכרון פנימי 1GB המחשב נמצא אצלי 3 שנים בערך ורץ ללא אוברקלוק. הטמפרטורה במצב IDLE היא 33 מעלות על פי EVEREST.
-
- 5 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום לכולם, נכנסתי לכמה אתרים לבדוק זכרונות ואני רואה שהמחירים ממש קפצו לעומת שנה שעברה. אני מניח שזה ייצור מופחת עקב המעבר ל DDR3. יש בזה משהו? בכל מקרה, התקציב שלי הוא 600 שקל אם כי אשמח לשלם כמה שפחות. אשמח אם ההצעה תהיה מחנות IQPC כרגע יש ברשותי 6 גיגה אבל שניים יעברו למחשב אחר כך שבסופו של דבר לאחר הקניה יהיו לי 8. הזכרונות הנוכחיים שלי פשוטים מאוד ואני בכלל לא זוכר את הפרטים שלהם. זוכר שהם 800MHZ אבל לא זוכר תזמונים וכאלה. אני מניח שעקב כך שהם ממש פשוטים אין מה לקנות זכרונות "איכותיים" שכן בכל מקרה הזכרונות החלשים יקבעו את הטון. תקנו אותי אם אני טועה אני עובד המון עם תוכנות תלת מימד כמו מאיה וגם לא מעט עם פוטושופ. (כרגע למשל אני עובד בפוטושופ על קובץ 8K). …
-
- 8 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אפוקס הודיעו לפני שבוע-שבועיים בערך שהם מייצרים את הלוח אם החדש Epox 8RDA3+... למישהו יש מושג מתי הוא יהיה זמין?
-
- 13 תגובות
- 907 צפיות
-
-
בוקר אור! יש לי קצת התלבטות קטנה אשמח לקבל חוות דעה נוספת ממכם חברי..אז ככה! לפני הכל השימוש במחשב היה בגדול עבודה משרדיות (אינטרנט עם הרבה טאבים) סרטי HD ויכולת OC עד כמה שאפשר עם קירור סטוק של AMD..(ידועה לי שאני יצתרך קירור טוב כדי להגיעה רחוק) רכשתי מעבד AMD Athlon II x2 245 2.9Ghz יש לי כל מה שאני צריך מסביב זכרון 2GB 800HZ HD500GB... חסר לי רק לוח ואני דיי מתלבט בין שתי לוחות שמענינים אותי: GA-MA78LM-S2H http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3193 ב370 שח GA-MA74GM-S2H http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3062 ב340 שח בגדול יש קצת הבדלים גם הציפסטים שונים והראשון יותר חדש.. אשמח גם לקבל…
-
- 7 תגובות
- 907 צפיות
-
-
הוספתי כרטיס של 2 גיגה על שניים של 512 כרגע יש לי 3גיגה השניים הישנים יותר חלשים (פרטים בקובץ המצורף) השאלה היא עם עדיף להשאר רק עם הכרטיס החדש באיזה סלוט להשתמש ואם כדאי פשוט להוסיף עוד כרטיס ???? כשבררתי על עוד כרטיס ראיתי שהם יותר מהירים משלי החדש לא מצאתי תואם ( המחשב עובד בסדר השימושים הם גראפיקה אריכת וידאו אפטר אפקט מיה פלאש פוטושופ אילוסטריטור) אשמח לקבל יעוץ [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
לאחרונה הוספתי סטיק זכרון מסוג -Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9 הוספתי אותו על ה- Kingston 4GB DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4 שקיים אצלי. עכשיו ה cpuz מראה לי על הסטיק החדש שהוא pc3-10700 ועל הסטיק של ה Kingston מראה לי - pc3-12800 אשמח להסבר. מצורפים תמונות של המערכת שלי.
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
האם המעבד E2160 יתאים על ה P5LD2-VM שלי? כתוב באתר היצרן שבשביל E2160 אני צריך שיהיה לי בלוח אם שלי PCB 2.00 או יותר. איך אני יודע מהו ה PCB שלי ? ומה זה בכלל PCB?
-
- 10 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום! אני קונה מחשב חדש עם כרטיס מסך יחיד (Geforce 6800GS) אבל מעוניין שלוח האם יתמוך באופציה להתקנה של שני כרטיסי מסך (לשדרוג עתידי) כלומר שיתמוך ב-SLI. איזה לוחות אם שמבוססים על 945 תומכים ב-SLI? תודה
-
- 13 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום, כמו שכבר הבנתם המחשב שלי מורכב מהלוח אם של אסוס ובמארז של הקרוסר. הבעיה שלי היא כזאת: במארז יש מאוורר עליון ומאוורר קדמי עד אתמול המאוורר העליון הוציא אוויר והקדמי הכניס אויר לתוך המארז. אתמול השתמשתי/הפעלתי את התוכנה של ASUS - FAN Xpert 2 שהיא באה בבקרת השליטה של הלוח ונותנת אפשרות שליטה על המאווררים לפי מאמץ עבודה ברכיבים. לאחר סריקה אוטומטית שעשתה התוכנה , היא הפכה לי את הכיוונים של המאוררים, עכשיו העליון מכניס אויר למארז והקדמי מוציא אויר. איך אני הופך בחזרה את כיווני המאוררים ??? עזרתכם....
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
-
הייתי רוצה לדעת אם למישהו יש דעה מוצקה לגבי העדיפות של אינטל על AMD או להיפך... אני דיי סגור על אינטל אבל אני פתוח להצעות. מה הקטע עם הקרטוע של אינטל לגבי ה 64BIT - התגברנו על זה או לא?... אני צריך לצפות שהאינטל\AMD החדש שלי יחזיק אותי או שעוד חודשיים אני אצטער שלא קניתי את האחר...? אני יודע שזו שאלה שאפשר לענות עליה ככה או ככה - אני פשוט צריך לשמוע כמה שיותר דעות לפני שאני משתכנע.
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אממ...ככה... אני רוצה להחליף את הזכרון פנימי שלי למשהו יותר טוב כי המחשב שלי איטי בצורה מטורפת הבעייה היא שאני לא יודע איזה זיכרון לקנות עזרה בבקשה :-) אגב...יש לי מחשב פנטיום 3 800
-
- 8 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום, לאחותי מחשב ישן- עם הלוח הזה:MSI Part No: MS-6702E-010 http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K8T_Neo2-FIR בלינק הזה יש פירוט גדול של אופן הרכבת הזכרון, רק שאני לא "סומך על הידע שלי" ואני מעדיף להתייעץ עם מישהו עם הרבה יותר ניסיון - אתם! ומאחר והמחשב הישן שלי כבר לא מתפקד אני מעוניין להעביר לה את הזכרונות שהיו לי DDR SDRAM השאלה שלי, כי כבר היתה לי בעיה בעבר בהרכבת המחשב, דרש הכנסת הזכרון בסלוטים ספציפיים [מתברר שבאייבורי ה"טכנאי" לא ידע את זה, אז חבר נאלץ לפתור לי ת'בעיה] האם בשני הסלוטים הנותרים אפשר יהיה לדחוף את הזכרונות שיש לי, אחד של 256 ואחד של 512 מחברה שונה, ולא יהיו בעיות? והאם אין צורך לדאוג בעניין הDUAL DDR או משהו כזה, אם במקרה בלוחות…
-
- 7 תגובות
- 907 צפיות
-
-
עד לפני שבוע שמתי לב שמחירי המעבדים בירידה מתמדת אבל הזמן האחרון שמתי לב שמחירי המעבדים מתחילים דווקא לעלות, משהו יכול להסביר לי את זה?! הרי מחירי המעבדים לא אמורים לרדת כמו שקרה עד עכשיו? יכול להיות שזה קשור לחזרת התלמידים לבתי הספר בקרוב?!
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
קניתי מעבד AMD 2600 BARTON אבל לא נראה לי שהוא ברטון איך אני יכול לדעת אם זה ברטון או לא? כתוב עליו AXDA2600DKV3D Y868433240291 AIXIB 0332VPMW 1999AMD והוא בצבע ירוק לא חום דחוף אני רוצה לדעת לפני שאני שופך עליו משחה ואז אני לא יוכל להחזיר אותו!!!!! תודה תודה תודה
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מעוניין לקנות זיכרון חדש למחשב שלי. שמתי עין על זיכרון תוצרת V-DATA מהירות DDR400 בגודל 256 מגהבייט עם CL2.5 ב-125 ש"ח לסטיק מחנות KSP. עכשיו יש לי מגבלה בלוח שהוא יודע לספק לזיכרון אך ורק מתח של 2.5 וולט (לא פחות ולא יותר), אז אני צריך לדעת אם הזיכרון הזה יוכל לעבוד במתח הנ"ל. תודה לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-