עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Wond3r,

מה ההבדל בינהם? ואם באמת שווה להשקיע יותר כסף לq9400?

• 6 תגובות
    • 914 צפיות
  2. Started by maazg,

שלום .. אני קונה מעבד חדש ומתלבט ביו INTEL לבין AMD מה עדיף לי? תודה...

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  3. Started by adamginz,

אני מאוד מתלבט בין כמה זכרונות: 1. Twinmos 512mb pc3200 tmd-50b 2. Geil 512mb 3200 value 3. OCZ 512MB 3200 PREMIER SIREIS התקציב הוא 530 שקל , החנות הממולצת היא pch מכיוון שאין לי צורך בדמי משלוח. יש עוד הצעות?

• 11 תגובות
    • 914 צפיות
  4. Started by yuval800,

שלום, אני מעוניין להוסיף זכרון למחשב השולחני שלי, כיום יש לי 4GB זכרון, כאשר אלו שני כרטיסים של 2GB כל אחד, אלו הפרטים של כל כרטיס: Memory Type: DDR3 PC3-10600 Manufacturer: Transcend Information Model: JM1333KLU-2G Capacity: 2048 MB Speed: 1334 MHz 667 x 2 Form Factor: DIMM המעבד הוא i7-2600k לוח אם: AsRock Z68 Pro3-M פעם היה מיתוס (לא יודע אם אי פעם זה היה נכון) שלא כדאי לערבב סוגי זכרונות שונים, מה יהיה הכי נכון מבחינתי לעשות? המטרה שלי היא להגיע למינימום 8GB. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 914 צפיות
  5. היי, קניתי היום סטיק זכרון 512Mb 200MHz של Elixir. הכל טוב ויפה הלוח עולה נותן פוסט, הווינדוס עולה הכל יציב אבל מסתבר כי הזכרון החדש החליט להפעיל מחלקים (Divider), המחלק המופעל הוא 5:6 ז"א 166MHz, מיותר לציין כי לפני כן, הזכרון הישן (Geil 512mb "blue") עבד ב-200MHz 1:1 (ללא מחלקים) רציתי לגשת ידנית אל המחלקים בביוס ולהגדיר אותם,אך לא מצאתי את האפשרות לשנות את המחלקים, נברתי די הרבה זמן בחיפושים בתוך הביוס, אך לא מצאתי אופצייה כזו. (הלוח שעליו הזכרון רץ הוא EPOX 8KDA3J, אך כמדומני של-8KDA+ ול-EPoX EP-8KDA3I יש את אותו הביוס) התוכלו לעזור? רב תודות

• 5 תגובות
    • 914 צפיות
  6. אני מעוניין לדעת מה הבדל ביניהם ?

• 12 תגובות
    • 914 צפיות
  7. היי, טוב כמו שאתם רואים זאת המערכת שלי נכון לעכשיו << את כרטיס המסך שידרגתי ובאמת שאני נהנה מביצועים וטפו טפו עוד לא היו לי בעיות טכניות לאחרונה חשבתי על שידרוג המעבד, פשוט שכבודו במקומו מונח, אבל הוא לא נותן לי ביצועים מספקים, הוא יותר לי צוואר בקבוק לא נעים ויכולות OC שזה דבר חשוב לי, אין לו ממש. ישנם כמה דילמות האחת היא שאם אני אקח מעבד עם FSB גבוהה כמו E8400\E8500 אז יכולות הOC שלי יהיו מוגבלות בצוקה בלתי נסבלת בשל זיכרון במהירות 800MHZ אפקטיבי. אני חושב שלקנות קיט של 4GB זיכרון 1066MHZ יהיה פה בזבוז אבל יוצא שאני נופל בין הכסאות לגביי תקציב, אין לי מוגדר, אבל מן הסתם אני חושב שהחלפת לוח האם לא באה בחשבון כאן. אודה לתשובות לגביי קניית מעבד שיספק אותי וייתן לי תש…

• 10 תגובות
    • 914 צפיות
  8. Started by firemebad,

למי שמחפש זכרונות בזיל הזול והוא לא אוברקלוקר באופיו ראיתי זכרונות אצל הדובים DIGMA 512MB PC3200 DDR 400 CL2.5 רק ב - 265 ש"ח בלבד, פשוט מחיר מצוין למי שמחפש זכרונות זולים. רציתי לקחת TWINMOS אבל הם עלו פי 2 בסוף הלכתי על הזולים האלה במילא הם נותנים 3 שנים אחריות. למי שמחפש לעשות אוברקלוק למערכת כמובן שזה לא בשבילו..

• 9 תגובות
    • 914 צפיות
  9. שלום חבר'ה! יש לי מחשב שמכיל לוח אם שאת הדגם שלו אני לא זוכר כל-כך, אבל אני זוכר שהוא תומך DDR. כרגע יש לי שני כרטיסי זיכרון, שניהם מסוג DDR ותואמים ללוח האם הנ"ל. העניין הוא, שלאחד מהם מהירות של 333Mhz ובנפח של 256MB ולשני 400Mhz ונפח של 512MB. עד כמה הכרטיס בעל המהירות הנמוכה יהיה יעיל ליד הכרטיס בעל המהירות הגבוהה? האם, במידה ואני אחליט לחבר את שניהם, הכרטיס בעל המהירות הנמוכה יהיה אפקטיבי בכלל? או שמא הוא מיותר לחלוטין? שאלה נוספת ברשותכם, במחשב נוסף יש לי לוח אם מסוג P5LD2 SE התומך DDR2. אליו מחוברים 4 כרטיסי זיכרון מסוג Kingston כאשר שלושה מהם בנפח של 1GB והרביעי בנפח של 512MB, דהיינו, צריך להיות לי 3584MB של זיכרון RAM. לעומת זאת, כשהעפתי מבט במאפייני המח…

• 6 תגובות
    • 914 צפיות
  10. Started by Kazan,

אני קונה מחשב חדש הלוח הוא P5Q איזה כמות זיכרון כדאי לי לשים? 2/4GB ושל איזה חברה? ואם יש סטיק אחד של 4GB אז כדאי? שמעתי שזה עדיף.

• 10 תגובות
    • 914 צפיות
  11. היי אנשים. קודם כל תודה רבה לכל מי שעזר לי בת'רד הקודם. ולבעיה הנוכחית: התקנתי זכרונות חדשים מסוג OCZ Titanium PC2-9600 2X2GB במתח של 2.1 וולט בקירוב. CAS/RAS:5 5 5 18 עכשיו לגבי ה-SPD. בברירת מחדל, זה על 800MHZ אבל כשאני לוקח שליטה ידנית יש לי שם מהירויות לא מובנות... הלוח אם תומך עד 1200MHZ לפי מה שכתוב על הקופסא אבל ה-BIOS נותן לי אופציות מוזרות כגון: A->266 B->200 C->333 D->400 ואז בתפריט נפתחות לי מהירויות כמו A2.66 B3.00 C4.00 וכו'... כמובן אני קצת שולף מהזיכרון.... מה שאני לא מבין זה מדוע כתוב על הזיכרונות שהם תומכים במהירות של 1150MHZ והלוח אם תומך עד 1200 אבל ב-BIOS אני מקבל מהירויות כמו 1333 או 1600 או 1111MHZ??? כרגע הזיכרון מוגדר על 555.5MHZ FSB:D…

• 4 תגובות
    • 914 צפיות
  12. החברה הטאיוואנית היא הראשונה לספק לנו טעימה מהפלטפורמה עבור מעבדי ה-Ryzen 2000 העתידיים - עם לוח אם שכולל את ערכת השבבים X470 לכתבה

13. Started by ad,

היכן אפשר למצוא זכרון למחשב ישן יש לי crg Mhz 128 m

• 10 תגובות
    • 914 צפיות
  14. אני חושב שיש לי בעיה עם המאוורר של המעבד... אני לא מצליח דרך הביוס לראות מה המהירות של הסיבוב שלו, לא מצליח לעשות כלום... זה ככה? או שמשהו פה דפוק? אני רק יכול להגיד שהוא מסתובב...

• 12 תגובות
    • 914 צפיות
  15. Started by Farmalot,

אהלן. אני מחפש אלטרנטיבות לקניית רכיבים קלים בחול. באיביי מצאתי אפילו זכרון (OCZ) בחצי מחיר מאותו מוצר בארץ (יהיה מגניב לקנות 4 ג'יגה במקום 2, לא?) מישהו מכיר או קנה או עדיין קונה מוצרים מחול ויוכל להמצליץ לי על כמה חנויות טובות? ועזרה אולי עם המשלוח גם? גם קצת כואב לי הגב, אז עזרה גם עם זה. וזהו. תודה.

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  16. Started by FearNot,

יש לי מעבד Q6600 וזיכרון Corsair XMS2 4-4-4-12 ב2.1v (יש לי פיזית, כלומר בבית כבר) וחסר לי לוח אם, כי עדיין לא הגעתי להחלטה של איזה לוח כדאי לי לקחת ! יש לי עד 1000 שקל להשקיע בלוח אם, וחשבתי על לקחת אחד מה-3: Asus P5K-E WIFI-AP Gigabyte GA-P35-DS4 Abit IP35-Pro מתי שהיד נטוייה כלפי הDS4, כי ממה ששמעתי האסוס לא אוברקלוקר כ"כ טוב, וללוחות של Abit יש בעיות אמינות. חשבתי אולי ממש להתפרע ולקנות את ה Gigabyte GA-X38T-DQ6 אבל זאת תהיה הגזמה. אה, והקירור למעבד זה טוניק, הספק זה Thermaltake Toughpower QFan 500W והמארז זה הCM690 של Coolermaster

• 9 תגובות
    • 914 צפיות
  17. מפרט: Intel Core 2 Quad Q6600 B3 NOT OCed + Thermaltake Big Typhoon VX Gigabyte GA-P35C-DS3R CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 Sapphire ATI Radeon X1950PRO 256MB --- Drives: Drive #1 - ST3500320AS (465 GB) Drive #2 - ST3500320AS (465 GB) Drive #3 - SAMSUNG HD203WI (1863 GB) Drive #4 - ST31500341AS (1397 GB) Drive #5 - WDC WD3200AAKS-22SBA0 (298 GB) --- Gigabyte Aurora 3D 570 - Stock Cooling +פלופי וצורב יש לי חוסר בזיכרון במחשב, אשמח להוסיף. השאלה היא אם יש מניעה מלהוסיף DDR3 1333MHZ אותם אני מעוניין לקנות בשל כדאיות לעתיד.. בעוד שנים מספר הסיכוי גבוה הרבה יותר שיהיה לי מה לעשות איתם מאשר עם עוד סט של DDR2 800MHZ. הגודל שאני מתכנן עליו הוא 4, הבנתי שזה הכי משתלם כרג…

• 4 תגובות
    • 914 צפיות
  18. Started by chicks,

שלום, אני מנסה כבר זמן מה להגדיר שני כונני SATA 2 250GB פנימיים במערך של RAID 0, אך ללא הצלחה. אני קורא את ספר ההדרכה ורשום שם שניתן ליצור ריידאך ו רק באמצעות חיבור דיסק פנימי אחד ליצאת SATA_E2 ודיסק אחד חיצוני לחיבור SATA 2 EXTERNAL. נשמע לי מוזר, אך האם באמת אין אפשרות לחבר שני כוננים פנימים במערך של רייד 0? במידה ואני טועה כאן אשמח לקבל הדרכה קצרה בנושא. תודה.

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  19. Started by Leo101,

שלום לכולם כמו שניתן לראות מן הכותרת הבעיה שלי היא בבחירת מפרט בעל מעבד שונה ומחיר דומה.... הנה המפרט עם מעבד הamd.... והנה המפרט עם מעבד הintel... אשמח לשמוע על מה הייתם ממליצים לקנות היתרונות והחסרונות של שניהם.....רק אציין שהמחשב בעיקרון לא יהיה מחשב משחקים ואני מתכנן לקחת כרטיס מסך פחות טוב מהמפרט שבסוף אקח.....איני מעוניין לשנות כלום במפרט(חוץ מכרטיס המסך שציינתי מקודם)אז אשמח לשמוע רק על המעבד (וכמובן הלוח אם שבא איתו).. תודה רבה.... ;D

• 10 תגובות
    • 913 צפיות
  20. Started by SEangel,

יש איזה תוכנה שמנטרת איזה סוג זיכרון יש? (עדיפות לתוכנות "קלות" שאפשר להעביר דרך מייל)

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  21. שאלה למעלה תודה

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  22. שלום, יש לי מחשב נייד של dell מדגם l501x, המחשב הגיע עם 4GB ראם ועם סלוט אחד פנוי. קניתי זיכרון kingston 4Gb value ram 1333mhz, אבל ברגע שאני מחבר את הכרטיס, המחשב לא מצליח לעלות. מבדיקה הבנתי שהמחשב אמור לתמוך בזיכרון של עד 8GB. האם מישהו נתקל בבעיה כזאת? יכול להיות שהמחשב לא תומך בזיכרון הזה? אשמח לעזרה,

• 0 תגובות
    • 913 צפיות
  23. Started by eldarheat,

קניתי לא מזמן מחשב בzed ולדעתי יש כאן משהו מסריח. בדקתי בeverest ומצאתי שהוא לא מזהה את המעבד בcpu type. הוא כותב : CPU Type Unknown, 3000 MHz (9 x 333) בcpu id הוא כותב באמת תשם המלא של המעבד (core2 duo e8400...) עכשיו יש עוד רכיב שלדעתי זה בטוח עבדו עליי הכרטיס זכרון שהזמנתי הוא היה אמור להיות של קינגסטון אבל הוא של חברה Qimonda. מכירים אותה? היא בטח פחות טובה מקינגסטון. אני שם לב שהמשחק מזייף, נגיד בGTA 4 הוא לא מריץ הכי טוב שאפשר תמשחק, יש לפעמים תקיעות מעצבנות אחרי כמה זמן שמשחקים אבל מה שהכי מעצבן זה שאין לו כוח לצאת מהמשחק בעצמו כי הוא לא מגיב ואז אני צריך לעשות ריסט בשביל לצאת מהמשחק. איך אני יכול גם לבדוק שהמעבד הוא באמת e8400 כי כשפתחתי תמארז והסתכלתי על המדבקה…

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  24. אני רוצה שהוינדואוס ידמה זיכרון על הכנון הקשיח כזיכרון ראם , איך אני מגדיר את זה , תודה

• 11 תגובות
    • 913 צפיות
  25. Started by JentuS,

שלום לכולם. עקב כך שבימים אלו אני מבצע אוברקלוק למעבד החדש שלי 2500K רציתי לדעת מה ה-TJ MAX של המעבד הזה עבור תוכנות הבדיקה כמו OCCT ו-PRIME95 , כי בתוכנות אלו הוא מוגדר אוטומטית על משהו כמו 98 מעלות , אבל אני הבנתי שבפועל זה צריך להיות הרבה יותר נמוך , משהו כמו 72 , 73 מעלות , את האמת זה נראה לי קצת לא הגיוני , האם זה יכול להיות נכון ? , ובכלל איך אני מתקן את ה-TJ MAX הזה בתוכנות האלו ? , במיוחד בתוכנה Real Temp שעוקבת כל הזמן אחר המעלות של המעבד . תודה לעוזרים .

• 2 תגובות
    • 913 צפיות

דיונים חדשים בפורומים