עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני רוצה להוסיף למחשב כרטיס זכרון אחד מסוג DDR1, כרגע קיים כרטיס במהירות 400MHZ. הבנתי שמבחינת מהירויות אם אקנה כרטיס במהירות שונה הם יעבדו ביחד במהירות הנמוכה יותר. אבל עד כמה חשוב שהכרטיסים יהיו זהים מבחינת חברה/דגם? האם שני כרטיסים לא זהים לחלוטין יכולים לעבוד ב-dual channel? אם לא, עדיף כרטיס של 1GB מאשר שניים של 512MB שלא עובדים ב-dual channel, נכון?? תודה!

• 2 תגובות
    • 891 צפיות
  2. שלום, יש לי לוח אם Asus P5P43TD Pro והזמנתי זכרונות חדשים ‏‏2X2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel. לאחר הקנייה ראיתי שבמפרט כתוב שהוא מתאים לצ'יפסט ‎ Intel P55. שאלותיי: 1. האם אני צריך להחליףאת הזיכרונות, מפני שזה לא יעבוד על הלוח שלי? 2. איך יכול להיות שהתזמונים של ה-G.Skill טובים יותר (7-7-..) מרוב הזיכרונות להם תזמונים פחות טובים (9-9-..), אך הם עולים אותו דבר? תודה,

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  3. Started by napoleon45,

הנה יזמתי דיון בו כל אחד יכול לומר את דעתו / עמדתו / תקוותו ואכזבתו לגבי סדרת המעבדים החדשה שהוכרזה היום. כמובן נא לשמור על תרבות הדיון וכבוד הדדי. יאללה, SHOOT !!!

• 2 תגובות
    • 891 צפיות
  4. אוקי שאלה קצת הזויה, אבל אפרט קצת: כמו בכל תחום בעולם, גם בתחום המחשבים ההולך ומתפתח יש מצבים של סטטוס טכנולוגי שלא מתקדם בהרבה.. למשל מעבדי ה ATHLON 64 שרדו זמן דיי רב בכהונתם ונתנו מענה ביצועים דיי גבוה למשך תקופה של איזה שנתיים לעומת הפנטיום D שמת דיי מהר ולא היה שווה כלל את הכסף.. תהיתי מתי לדעתכם הטכנולוגיה תגיע לשיא רגעי ויהיה משתלם לקנות מחשב חדש.. אני יודע כאמור שבקרוב יוצאים הפירמה החדשה של אינטל הקוואדים המשופרים והכפולי ליבות עיטירי הקאש... וכמובן המעבדים של AMD... האם לדעתכם במועד יציאתם יהיה משתלם לבצע רכישה של מחשב על מנת להחזיק אותו זמן רב ? או שהטכנולוגיה בריצה ולא יהיה מצב של קיפאון כמו בתקופת ה ATHLON 64

• 11 תגובות
    • 891 צפיות
  5. דור ה-NUC החדש מוצג רשמית, עם עיצוב מוכר ומבחר חיבורים חיצוניים מתקדם יותר לכתבה

6. Started by פלמחון,

קניתי מחשב חדש עם i5 2.67 ולא עשיתי שום שינויים בביוס לפי cpuz ותוכנות נוספות המהירות שלי רק 1200 בערך (133 עם מכפלה 9) בתוכנת occt שמראה את האוברקלוק שלך יחסית לברירת מחדל אני רואה מינוס (אוברקלוק שלילי) האם לדעתכם זה תקין? מי שהתקין את המחשב שינה הגדרות? מה כדאי לעשות נב- אם אני משתמש בoc genie המהירות קופצת למצופה בערך 3600 (200 עם מכפלה 17 או 18) כך שהבנצ'מרק לא מזייף נב2- עכשיו ראיתי אשכול דומה, אצלי התדר לא עולה בבדיקת מאמץ

• 5 תגובות
    • 891 צפיות
  7. Started by dan1111,

שלום, אני מתכוון לקנות לוח אם ABIT IL9 http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=330 ללוח יש 4 מקומות לכרטיסי זיכרון, ולכן אני מתלבט: האם כדאי לקנות סטיק אחד של 1GB (ובכך להשאיר שלושה מקומות לשדרוג עתידי - וכך אוכל להגיע ל-4GB) או לקנות שני סטיקים של 512MB וכך לנצל את ה Dual Channel (שבכמה משפר את הזיכרון דרך אגב?) אך בכך לתפוס שני מקומות, וכך אוכל בשדרוג עתידי להגיע רק ל 3GB? ד"א, המחיר הוא בערך אותו דבר תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 891 צפיות
  8. Started by tamos,

אני מחפש מעבד חדש סוף סוף אני חשבתי על הQ6600... או שפשוט עדיף לחכות לפנרין כדי שתיהיה ירדית מחירים? או שזה בכלל לא ישפיע? מה עדיף לעשות? ואני לא מתכנן OC

• 14 תגובות
    • 891 צפיות
  9. Started by Aner,

Crucial DDR2 2048MB 800Mhz CL6 http://skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=15&Cat2ID=0&pid=CT25664AC800 Kingston DDR2 2048MB 800Mhz CL6 http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=KVR800D2S6-2G&cart=129908705324036079〈=heb אותו מחיר, שניהם סלוט אחד (אלא אם פיספסתי) מה עדיף?

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  10. Started by gilgol,

האם המעבד הזה יוכל לעבוד עם STRIKER 2 FORMOLA של אסוס? הוא נתקע בביוס וכאשר החלפתי ל6750 המחשב עבד כרגיל עדכנתי ביוס והחזרתי את המעבד ושוב באותו מקום הוא נתקע אז אוליי הוא לא תואם?

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  11. Started by Tal13,

היי לכולם יש לי מחשב חדש עם corsair vengeance rgb pro 16GB וכשאני שם את המחשב במצב שינה האורות בזיכרונות ממשיכים לעבוד. יש לי גם RGB בלוח אם וכשהורדתי את הASUS AURA הצלחתי דרך ההגדרות בתוכנה לבטל את האורות במצב שינה. לאחר מכן הצלחתי להגדיר שגם את הזיכרונות אני יוכל להגדיר מAURA אבל זה לא עזר לי. בסופו של דבר למרות שהגדרתי שהם לא יעבדו בזמן שהמחשב במצב שינה זה לא עזר והם כן עובדים. יש למישהו דרך לפתור את זה? דרך אגב כדי לא לפתוח דיון נוסף יש לי שאלה נוספת לגביי הזיכרונות. ברמת העיקרון הזיכרונות הם 3000MHZ אבל לפי המנהל משימות המהירות שרשומה שם היא 3200MHZ זה תקין?

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  12. הי אני מעוניין לקנות את אחד מהלוחות האלו ואני לא יודע מה לבחור ,אני רואה ששתיהם מקבלים ביקורות מדהימות בOC ובכלל בביצועים. המעבד הולך להיות Amd xp 1700 0.13. מה אתם הייתם לוקחים ולמה. הציוד הקפי שמגיע עם הלוח לא כל כך משנה לי חוץ מכרטיס קול ורשת. שבשניהם יש אותם. המחיר Abit NF7 SL Rev 2 -725 Epox 8RGA+ - 820. אני מתכוון להגיע לבאס של 200+. תודה

• 14 תגובות
    • 891 צפיות
  13. Started by 888,

איזה לוח NF4 (לAMD ) הכי ממולץ?

• 10 תגובות
    • 891 צפיות
  14. AMD לא מצליחה לקנות פנטיום 840 (כפולי פרסקוט, סמיתפילד) כדי לבצע מבחני ביצועים משווים מול מעבדיה שלה. כפולי הליבה של AMD אמורים להגיע לשוק תוך מסםפר שבועות, אך לדברי אנשי AMD הם לא מצליחים לקנות כפולי ליבה של אינטת בחנויות ברשת האינטרנט. סוקרים שונים אמורים לקבל אתלון 64 X2 בשבוע הבא. מקור: http://www.siliconinvestor.com/readmsg.aspx?msgid=21292511 http://blog.informationweek.com/windows/archives/002774.html מקור הידיעה: http://www.theinquirer.net/?article=23018 הערה: הסקירות על האתלון 64 X2 שהוצגו בזמן השקת כפולי הליבות לשרתים היו בעצם אופטרון כפול ליבות.

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  15. Started by maork123,

שלום חברים יקרים! טכננתי מפרט למחשב למטרת גיימינג , שימוש בתוכנות גרפיות כגון: SOLIDWORKS,LIGHROOM וPHOTOSHOP. אשמח לעצות איך להוריד במחיר קצת איפה מומלץ לחסוך.. בנוסף דעות ספציפיות על הלוח אם הזה תודה לעוזרים ויום טוב המפרט: Motherboard: asus prime z390-p Cpu: intel core i7 9700 Gpu: rtx 3060ti Cpu cooler: noctua u14s Power supply: antec hcg 650w gold 80 Ram: 2×8 giga vengance Ssd: 1t 970 evo samsung Case: crosair cardibe 275r Screen: gigabyte g34wqc

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  16. Started by I7210I,

שלום איך אפשר לדעת מה המגבלה של תדר הזכרונות שאפשר לשים למעבד בלי שיש לי את המעבד ביד? ואיזה מעבדים מחזיקים כיום באופציה לשים זכרונות במהירות 3000+ תודה רבה

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  17. האם כבר היתה ירידת המחירים המדוברת? ראיתי שהQ6600 נמכר בסביבות ה 1600 ש"ח. האם זה כבר לאחר ירידת המחירים? האם יירד עוד בקרוב? תודה!

• 8 תגובות
    • 891 צפיות
  18. שלום לכם העניין מאוד דחוף ונכנסתי לכל הסטיקים שיש, לא מצאתי מה שחיפשתי, גם חרשתי על PANDAS ולא מצאתי שם משהו לקנות.. אז ככה, המסך עושה מסכים כחולים בלי הפסקה וזה משהו שקשור לזכרון, אין טעם לתקן כי כבר הרבה זמן אני רוצה לקנות חדש.. המעבד הוא intel pentium 4 סוקט 478 יש לי כונן קשיח חדש שקניתי לא מזמן עם SATA 2 ואני רוצה לוח שיתמוך בו (לא כמו עכשיו) וגם בישן שהוא IDE יש לי זכרון DDR 400 עם דואל דאטה רייט ואני מחפש לוח שיתמוך בזה (לא כמו עכשיו) הכרטיס מסך הוא AGP אז צריך סלוט כזה.. יש לי 2 CD ROM הנה תמונה אם שכחתי משהו:

• 14 תגובות
    • 891 צפיות
  19. Started by maxos,

כשהוציאו את האפשרות לצרף למעבדי INTEL זכרונות DDR בעצם יצרו בעיה חדשה, מה יותר מהיר, AND DDR 333 או INTEL DDR 333.? חיפשתי חיפשתי אבל לא מצאתי מאמר על הנושא או איזה השוואה.. אולי אני פשוט לא מחפש טוב.. מישהו יודע איפה אפשר למצוא השוואה כזו?

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  20. יש לי בעיה מעצבת!!!! התקנתי לא מזמן עוד 512 מ"ב זכרון (נוסף על 256), פירמטתי את המחשב והתקנתי XP. מאז כל פעם שאני צופה בסרטים יש לי עצירות של שנייה כל פעם (זה קורה אחת לחצי דקה- דקה) עד שהקול יוצא מסינכרון ולא מתאים לתמונה. זה קרה מאז שהתקנתי תוספת זכרון וזה מעצבן אותי כי קניתי זכרון לעלות את ביצועי המחשב ומאז התקנת הזכרון כל ביצועי המחשב ירדו!!! יש למישהו רעיון? יש לי לוח אם של GB 8st800 ומעבד פנטיום 4 2.4.

• 11 תגובות
    • 891 צפיות
  21. Started by Yuvky,

ראיתי כתבה מעניינת בטומס על סוג הזכרון הזה ^^^ ולא הבנתי בדיוק על מה מדובר. משהו יכול להסביר?

• 5 תגובות
    • 891 צפיות
  22. Started by zippobuyer,

יש לי כרגע AMD 1700 לוח 7VTXH PLUS של גיגהבייט ו256 זכרונות BUFFALLO. השאלה שלי היא כזו, אם אני יוסיף עוד זכרונות שישלים לי ל256, אני כבר אוכל לבטל את הזכרון הוירטואלי ב WIN XP, וכמה זה ישפר לי את הביצועים בלי זכרון וירטואלי, בסך הכל 256 MB DDR של סמסונג PC2100 ב 296 שקל זה כדאי? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  23. Started by prelly,

אוקיי אז ככה לפני שאני אגיד את הבעיה, לא הייתי בטוח לאיזה פורום הייתי צריך לשלוח את זה אבל חשבתי לפורום ללוחות אם וזכרונות כי זה נראה לי בעיה בזיכרון או בלוח אם אוקיי אז ככה. יש לי לוח אם k8ns gigabyte זיכרון של adata 512 ושאני מפעיל את המחשב או עושה ריסט למחשב במסך הראשון במסך הפתיחה (איפה שרשום memory testing וכזה הרבה מספרים...) מסך השחור הזה לפעמים בחלק שהוא צריך לעשות "detecting ide drivers...." משהו כזה הוא פשוט לא עושה את זה וכנראה הוא לא מעלה את הארד דיסק וככה זה נטקע במסך השחור. בבקשה עזרה כי זה קורה פעם ל5 ריסטים וזה מעצבן מאוד!

• 12 תגובות
    • 891 צפיות
  24. שלום רב, כרגע ברשותי מעבד בעל 2 ליבות בלבד E8400. מזה זמן רב שאני מחכה להזדמנות לשדרג למרובע ליבות, לצורך תוספת כח בעיבוד ודחיסת וידאו, עריכת תמונות בפוטושופ ומשחקים המשתמשים במרובע ליבות (GTA IV למשל). אתמול שכן קרוב סיפר על הזדמנות שנפלה לידיו כששדרג לחברה מסויימת את המחשבים ויכול לסדר לי את המעבד Q9400 במחיר של 500 ש"ח (משומש כמובן, אך לא עבר OC או התחממות). בדקתי ונראה שהמחיר הזול ביותר ב- ZAP הוא 860 ש"ח. בדקתי גם כאן, במכירות יד-שניה, ונראה שמוכרים מעבד חזק יותר, Q9550, במחיר של 600 ש"ח. לפי השוואה באתר אינטל נראה של- Q9550 יש דבר שנקרא FSB Parity, מה שאין ל- Q9400, הבנתי שזה חוסך בדיקת שגיאות לצ'יפסט של הלוח (אנא תקנו אותי אם אני טועה). מצד שני ל- Q9400 יש דבר שנקר…

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  25. nForce 2 400 - אותו nForce הפעם בגירסת Single Channel (ערוץ זיכרון יחיד) הזולה יותר. תמיד ידענו שהאתלון לא יכול לנצל את רוחב הפס שהאנפורס 2 מציע משני הערוצים שלו כיוון שה FSB עצמו מוגבל ל 400Mhz או 3.2Gb/s ~ שיכול להיות מסופק על ידי מודל PC3200 יחיד... והנה זה מוכח בהשוואה של amdmb בו בוחנים את ה ASUS A7N8X כנגד ה NV-400-64 של Soltek שמשתמש בציפסט החדש. הציפסט החדש שווה ואף עולה בביצועיו ברוב הבנצמארקים על ה A7N8X. וזה לא הכל - כמו שנאמר הציפסט הזה ישמש ללוחות זולים יותר על מנת להתמודד מול VIA. ואכן הלוח של סולטק צפוי לעלות סכום זעום של 70 דולר - לא רע בשביל מלך ביצועים - אם אתה לא זקוק ל RAID, SATA ולשאר הפינוקים. כמו כן לדעתי הציפסט הזה יתברר כאוברקלוקר מעולה - אין …

• 3 תגובות
    • 891 צפיות