מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,813 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לא שיגעתי לכם את השכל כבר הרבה זמן, אז חזרתי. ניסיתי להבין הרבה זמן מה הקלוק של המעבד קובע, וזה מה שהבנתי: במעבד צינור עיבוד נתונים, הקלוק קובע מתי הפקודה תעבור ממחלקה למחלקה. מכיוון שכך, אם הקלוק יהיה מהיר מדי, אז החישוב לא יסתיים (הקלוק ״ידחוף״ אותו החוצה), ולכן יש הגבלה לקלוק. הבנתי גם שלכל פקודה לוקח מספר קלוקים לא קבוע, אלא זה תלוי במעבד. אז זה לא ממש מסתדר לי- אם הקלוק לא משנה לזמן שלוקח לכל פקודה להתבצע אז איך הקלוק משפיע? ועוד שאלה: אם במעבד מסויים יקח לפקודה מסויימת שני מחזורי שעון לבצע את הפקודה, ואז אני אכפיל את הקלוק של המעבד- אז יקח לפקודה חצי מהזמן?
-
- 0 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום, כידוע, לכל מעבד יש מתח עבודה אשר נקבע ע"י היצרן. המתח משפיע על טמפ' המעבד ועל ההספק שלו. כידוע, כאשר מבצעים המהרה למעבד, ניתן להעלות את המתח (VCORE) ולשפר את יציבות המעבד. הייתי שמח אם מישהו היה מסביר לי כיצד המתח משפיע על המעבד וכיצד בעצם הגברת המתח תורמת ליציבותו. כמו כן, מדוע בעצם העלאת המתח מקצרת את חיי המעבד? (אני לומד פיזיקה 2, אם זה משנה לצורך התשובה...למרות שלא נראה לי) כיצד ניתן לדעת מהו המתח המקסימלי הסביר שניתן להגדיר? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 989 צפיות
-
-
יש לי את הלוח אם הזה ASUS P5W DH Deluxe עכשיו מחווברים אליו כבר כמה HD ראיתי פה שכבר דיברו על כרטיסי הרחבה יש לי עוד איזה 4 דיסקים קשיחים שאני צריך לחבר יש איזה כרטיס הרחבה של 4 ? ומה כל העיניין הזה של הבוט? ומה העיניין עם המיהירות שעדיף לחבר ל PCIE ולא לPCI רגיל? ראיתי את זה בנתיים איך הוא ? http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=3176
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אהלן ... בעיקרון השאלה שלי היא כזאת.. הזמנתי מחשב (שאני משלם עליו) שעלה לי 5780 ש"ח והייתי צריך להתפשר על הלוח הראשי שאמרו לי שהוא בסדר אבל אני אישית לא מכיר אותו רציתי לשאול אתכם אם הוא בסדר ... מדובר ב GIGABYTE GA-EP43-DS3L בפורומים אחרים קיבלתי תשובות חצויות יעני חצי אמרו שהוא סבבה וחצי קטלו אותו... וממש לא בא לי לרדת במפרט בשביל לשפר את הלוח M ============================= דרך אגב זה שאר המפרט מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 900Mhz CL 4-4-4-12 PI Black כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850X2 1024MB DDR3 PCIe צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD מאר…
-
- 13 תגובות
- 989 צפיות
-
-
[glow=red,2,300]שלום פורום![/glow] אני מתכוון לשדרג את המחשב ממש בקרוב, ואני רוצה להרחיב את הזיכרון שלי לGB 1 , כרגע יש לי 256 MB שזה כלום... ולשאלה- יש לי רק 3 חריצים של זיכרונות בלוח אם ורציתי לדעת שאם אני יוסיף עוד 2 סטיקים - אחד של 256 והשני של 512 אז זה יחשב כאילו 1024 MB - כי הלוח שלי לא תומך בדיואל.. ועוד משו - האם המעבד שלי - P4 2.4 יוכל לנצל את כל הזיכרון הזה ? או שאני ירגיש את זה רק במשחקים ממש כבדים? או שבכלל לא כדאי לי להשקיע כסף ולהרחיב את זה לGB1 כי זה לא ישנה לי כלום? תודה
-
- 11 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות 2.4B ו512mb 3200 C2 איזה לוח אם יתאים הכי טוב לביצועי אוברקלוקינג וכמו כן יתן לי להשתמש בביצועי הזיכרון בצורה מקסימלית(או גבוהה מאוד ) ללא חובה בOC מטורף אנא ציינו מבחר של סוגים.דגמים מן הטוב ביותר ומטה
-
- 8 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח של intel דגם 915gag ועליו 512MB בשני בנקים. הלוח תומך ב-Dual Channel ואני מעוניין להרחיב את הזכרון ל-1.5MB - להוסיף 2 מודולים של 512MB כל אחד. העניין הוא שראיתי שיש הבדל גדול במחירים בין לקנות 2 מודולים של זכרון - לבין לקנות חבילה של 2 מודולים ל-Dual channel. השאלה היא האם אני יכול לקנות סתם 2 מודולים ולהתקין והם יתמכו ב-Dual Channel ? תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום, אבקש חוות דעת על לוח האם Gigabyte GA-EP31-DS3L עבור מחשב מבוסס Intel Core 2 Duo E7300 לעבודה משרדית וסרטים. (2GB זיכרון וכרטיס מסך Sapphire RADEON 2400XT 256MB DDR3 ). תודה...
-
- 11 תגובות
- 989 צפיות
-
-
המעבד שלי נהרס( I5 2500K) ואני רוצה להחליף מעבד והיתה לאבא תהיה אם לא כדאי יותר להיתקדם לדור החדש של המעבדים במקום לקנות מעבד דור קודם (I7 3770K) אחד הדברים שעלו זה לקנות לוח אם המשתווה או עוקף את הלוח אם הנוכחי שלי z77-hd5h-wb איזה לוח אם להמלצתכם משוותה בביצועים\יכולות ללוח זה ואפילו עוקף את הלוח אם הנוכחי שלי,תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
-
-
הבאתי מיפן את 2 החלקים בעלות כוללת של 2000 שקל.. ;D תמונות : http://planet.nana.co.il/venom21/PICT0003.JPG http://planet.nana.co.il/venom21/PICT0004.JPG ואפילו קצת OC.. http://rotter.name/User_files/nor/422ebb6c72913dad.jpg עוד יש לי קצת בעיות אז בנצ'מארקים אין.. הSPD של הזכרונות הוא 2-2-2-5 משום מה וכל תזמונים אחרים שאני שם במניואל גורמים לצפצופים.. צריך לעדכן ביוס.
-
- 12 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום יש לי היום 2 זיכרונות 512mb ו 2 זיכרונות 256 mb סוג ddr2 מהירות 533 mhz סה"כ 1536 mb ברצוני לשדרג את הזיכרונות וחשבתי להחליף ל4* 1gb 800 mhz אשמח לחוות דעת והמלצות מה מומלץ לקנות והאם השידרוג כדאי ( לפי אינטל הלוח והמעבד תומכים ב800 mhz כמו כן הורדתי את cpuid ו לא הבנתי את זה : spd ddr2 pc2-4300 266 mhz frequency jedec1 200mhz jedec2 266 mhz למה על כרטיס 533mhz כתוב לי 266 למה המהירות הזאת מתיחסת ו מה זה jedec תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 989 צפיות
-
-
-
כרגע יש לי 2 ג'יגה בDUEL CHANNEL כרטיס 5850 מעבד E8200 באוברקלוק ל 3.7 ספק 550 HEC ULTRA QUIT והמישחקים עובדים לי טוב אבל לא חלק. האם כדי לי להחליף את הזכרונות ל 2X2048 800MHZ ??? האם התוספת בבצועים תהיה שווה?כי יש לי עסקה טובה להחליף את אותם במחיר טוב... תודה לכל העוזרים!
-
- 5 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למעבד אינטל, השימושים במחשב הם 60% סרטים מוזיקה אינטרנט ותוכנות 3D, והשאר משחקים. איזה מעבד עדיף לי לשנים הבאות? E8400-500 או מעבד ארבע ליבות כמו Q6600 או Q9400 Q8200 Q9300? בעקרון אני לא מחפש את המעבד הכי טוב ב1300 שקל, אני מעדיף למצוא את המעבד שמתאים לי בדיוק, עד 1300 שקל. תודה, גיל
-
- 10 תגובות
- 989 צפיות
-
-
-
התחרות מתחממת ואינטל מנצלת את העיתוי להכרזה הגדולה שלה - דור מעבדים שולחני חדש נולד ואנחנו כאן עם ריכוז כל הפרטים עבורכםלכתבה
-
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
- 1 follower
-
-
אני יכול לקנות Q6600 ב200$ כולל משלוח ומיסים עד הדלת ואני מנסה לברר פרטים לגבי האחריות. באיסטרוניקס כנראה עסוקים ולא עונים לטלפון.
-
- 5 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לבנות מערכת בתקציב כולל של כ2.5 אל"ף עם פוטנציאל OC טוב. הייתי רוצה לקבל המלצות לסט של לוח אם\זכרונות\מעבד שיתנו לי את התוצאה הכי טובה. תודה
-
- 0 תגובות
- 989 צפיות
-
-
לכתבה המלאה: http://arstechnica.com/news.ars/post/20060411-6581.html ויש לי שאלה : מה זה הK8L של AMD :s05:
-
- 12 תגובות
- 989 צפיות
-
-
השאלה מזה MMX-SSE-SSE1-SSE2 ? בבקשה בלי לינק לויקיפדיה באנגלית תודה ולילה טוב
-
- 3 תגובות
- 989 צפיות
-
-
המעבד הזה גרם לי להזיל ריר, כמה שהייתי רוצה לראות את הביצועים שלו עם מערכת ה RDRAM 1066 שלי חבל שהו יעלה משהו כמו 5000 שח ויגיע לארץ כשאינטל יפסיקו לייצר מעבדים, אבל הכל זאת אני מת לשים את היד על המעבד הזה!
-
- 7 תגובות
- 989 צפיות
-
-
נתקלתי לאחרונה במושג QDR ורציתי לדעת מה ההבדל בינו לבין DDR. תודה.
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
שלום לי יש amd fx-8120 כתוב אצל היצרן שהוא צורך 125 w מדוע מופיע אצלי בתוכנת hwmonitor ב packeges 192w
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום לכולם! קודם כל, אני לא יודע אם הדיון שייך לכאן או לווינדוס, אבל אני מהמר. אוקיי, אז ככה: בן דוד שלי רצה לפרמט את המחשב שלו. יש לו לוח אם OptiPlex GX270 של Dell. הכל טוב ויפה הוא הכניס דיסק (מקורי) של ווינדוס שהיה גם מותאם במיוחד ללוח אם של דל שיש לו (מסתבר שיש משהו כזה). בגלל שהיה לו Service Pack 2 הוא לא הצליח להפעיל את ההתקנה מווינדוס אז הוא פשוט ניסה דרך הבוט. ההתקנה מאתחלת את עצמה וכו', ובדיוק כאשר היא עומדת להתחיל ולשאול אותך שאלות אם אתה רוצה Recovery Console או התקנה חדשה וכל שאר הדברים, בום, מסך כחול ועליו UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. אני לא זוכר את כל ההודעה בע"פ אבל זה המליץ לנסות לבטל Caching או Shadowing. אחרי זה באתי אליו, וניסיתי הכל, אבל באמת הכל. בתור התח…
-
- 8 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אני מקבל השבוע מחשב חדש ואני לא יודע אם יש לי או אין לי כרטיס רשת הלוח אם שלי הוא- GigaByte GA-MA770-UD3 Retail תודה רבה, ערן חדד
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-