עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Zeev86,

ביקשתי מפרט בפורום ונתנו לי מעבד הבא: AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX חבר אמר לי שבשביל משחקים, עדיף להשקיע את הכסף במעבד רגיל, יותר טוב מאשר 2 מעבדי 2.3 GHz. האם זה נכון? שמעתי גם שיש מעבדים מחוברים, לא מחוברים, מישהו יכול בבקשה להבהיר לי מה עדיף כיום בשביל להריץ משחקים חדשים בצורה טובה? (אני מדבר רק על מעבד, לא כרטיס מסך). תודה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 998 צפיות
  2. Started by oozy,

קניתי כרטיס מסך DIAMOND RADEON HD 5850 1024mb ואני מאמין שהמעבד עושה לי צוואר בקבוק. מעבד שיש לי עכשיו זה Intel® Pentium® D CPU 3.40GHz לוח אם asus P5B ספק כוח HX520W זיכרון GB 4 RAM

• 8 תגובות
    • 998 צפיות
  3. Started by Cha,

קודם כל רציתי להגיד לפורום הזה תודה על התגובה המהירה שקיבלתי לשאלתי הקודמת.. אני רשום בעוד כמה פורמים, וזה המקום היחידי שקיבלתי מענה אמיתי.. אז שוב תודה! ויש לי שאלה חדש.. עקב חברה לאמקצועית שקניתי ממנה רכיבים למחשב הביאו לי מעבד שלא תואם ללוח אם.. בעת ניסיון ההרכבה ניראה לי שנגעתי ממש קלות בכרטיס של המעבד (עקב תיסכול כי לא הבנתי למה הוא לא מתאים) אגה לא בטוח שממש נגעתי רק חשש .. מה לעשות? לרסס עם ספריי חמצן? הלוח אם החדש של גיגה בייט GA-X57A-UD7 יגיע רק בעוד מספר ימים ואני חרד למעבד שלי.. תודה ענקית למי שיענה...

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  4. Started by פבליק,

הורדתי את התוכנה שמראה לי את המעבד שיש לי רשום לי שיש לי מעבד AMD ALTHON XP במהירות מעבד של אחד נקודה אחד גיגה. רציתי לדעת איזה מעבד זה (מבחינת המספר הסידורי). המעבד במחשב השני שלי הוא AMD ALTHON XP 2500 איזה יותר טוב???(המחשב השני כרגע בתיקון וזה מה שרשום על הקבלה שלו אני מתאר לעצמי ש2500 מתייחס למספר סידורי ולא למהירות שעון!) ועד כמה ההבדל בין שניהם משמעותי!?

• 13 תגובות
    • 998 צפיות
  5. שלום ברשותי מחשב AMD 6400 3.2GHZ X2 לוח אם ASUS M2A -MVP 4 גיגה ראם DDR 2 800 MHZ וכרטיס מסך ראדון 4870 1 גיגה מסך 22 אינץ. ספק 550W של שיפטק הבעיה שלי היא שאני מרגיש חולשה לפעמים במשחקים ונראה לי שהכרטיס מסך לא מנוצל כמו שצריך , נראה לי שהמעבד מגביל אותו... כמו למשל ב CRYSIS איזה אופציה יש לי לשדרג את המעבד לתושבת של AM2 שיהיה יותר חזק משלי , והאם המעבדים של AM2+ יתאימו לי לתושבת (הבנתי שזה עניין שונה רק בתוכנה ולא במבנה הפיזי של המעבד סה"כ אותו מספר של פינים ) ואו אולי עדיף לי להחליף לוח+מעבד בתקציב של עד 600-700 או מצד שני לעשות OC למעבד הנוכחי. תודה מראש עידן.

• 9 תגובות
    • 998 צפיות
  6. לאינטל יש צ'יפסטים שמתחילים באות Q. אני מניח שאלו מותאמים מגזר "עסקי" או "תאגידי". אבל מה באמת מיוחד בהם? במה הם עדיפים או לא עדיפים על ה P וה- G ?

• 12 תגובות
    • 998 צפיות
  7. Started by rtr,

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=2932&catcode=172 http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3396&catcode=172 ???

• 6 תגובות
    • 998 צפיות
  8. אני לא בטוח אם משתלם לקחת כרטיס גראפי נפרד או לחפש לוח אם עם שבב גראפי מובנה. השאלה היא עד כמה פוטושופ וחלונות 7 גרסה 64 ביט יעשו שימוש נאות בכרטיס גראפי נפרד. רוב העבודה על המחשב תהיה באופיס 2007 וגלישה ברשת, אך מדי פעם גם עריכת תמונות וקטעי וידאו קצרים כנראה עם Sony Vegas. כמו כן יורץ חלונות XP ועליו אופיס ישן בסביבה וירטואלית. חשבתי על: Intel Core 2 Quad Q8200 ו-Gigabyte GA-EQ45M-S2 אך לא עמדתי על טיב השבב הגראפי שם. אני צריך IDE אחד על הלוח-אם. תנקס!

9. Started by SensatioN,

1.אני רוצה לעדכן את הביוס ואין לי כונן Floppy איך אני מעדכן? מדריך משהו ? 2.איזה גירסת ביוס הכי טובה 507 ,609 , 711 , 804 , 1004 ? 3.צריך לאפס את הביוס לפני שעושים עדכון?

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  10. Started by poraraid,

שלום שוב כולם, אני עומד על סף קניית מחשב ואני עדיין מתלבט בקשר ללוח אם, זהו שאר המפרט שלי (הדברים שחשבתי שחשובים לציין בבחירת לוח אם): מעבד INTEL CORE i7 S1156 2.93GHz 870 סט זיכרונות G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHZ DDR3 DUAL CHANNEL כ.מסך SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 מארז ANTEC P182-B w/o PSU ספק כוח ENERMAX ECO80+ 500W : EES500AWT נראה לי שחשוב לציין שאני לא מתכוון לעשות OC. חשוב לי שיהיו יציאות USB3, ואני מעדיף שיהיה יציאת eSata. המליצו לי על הלוח GIGABYTE GA-P55-USB3 שעולה 662 ש"ח http://www.skypc.co.il/pl_product~950240~10~0.htm ומצאתי את הלוח GIGABYTE GA-P55A-UD3R שעולה 831 ש"ח http://www.skypc.co.il/pl_product~950204~10~0.htm ניסיתי לחפש, אבל חוץ מיציאת ה eSata שאני רוצה,…

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  11. Started by drumtroll85,

מישהו יודע מה זה הצ'יפ הזה ואם הוא שווה משהו בכלל???

• 12 תגובות
    • 998 צפיות
  12. לוח אם: Asus P7P55D http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4125&CatCode=601 או האם להעדיף :MSI P55-GD65 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4254&CatCode=601 האם יש הבדל משמועתי בשימוש בזיכרון במהירות 1600 לעומת 2000?

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  13. Started by ofer40,

היי אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בין מעבד אינטל ל AMD . אבל בהנחה שאני הולך על מעבד AMD שהוא יותר זול לעומת המקביל שלו מאינטל השאלה היותר חשובה היא האם עדיף לקחת את הקירור שבא עם המעבד בחבילת BOX או TRAY ולהוסיף לו קירור אחר. רצוי לציין שאני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג כלשהו. אם התשובה היא שעדיף קירור אחר על איזה סינק ומאוורר אתם ממליצים לי? תודה

• 9 תגובות
    • 998 צפיות
  14. Started by captaincaveman,

לא חדש אלא יד שניה

• 3 תגובות
    • 998 צפיות
  15. היה לי פעם כונן IDE אז הייתי מפרמט וישר מתקין וינדוס מהדיסק שאני במצב דוס(לא צריך להגדיר כלום לכונן) השאלה: עכשיו שיש לי כונן SATA האם תהליך הפירמוט נשאר אותו דבר (מפרמטים כרגיל לא צריך להגדיר שום דבר ויש מתקנים וינדוס) ?? או האם צריך להגדיר משהו בכונן ? איך עושים זאת? ומתי בדיוק?

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  16. Started by adis50,

האם הלוח ‏P55A-UD4P של GBבעייתי מבחינת התושבת? (או מכל בחינה אחרת) אני מפחד שמשהו יהרס לי, כי אני ממש לא מאלה שקונים מחשב או חלק כל יומים ניסתי לחפש במפרט את אחד התושבות Foxconn, LOTES, Tyco AMP ולא מצאתי זה המפרט : ‏GIGABYTE‎ - ‏P55A-UD4P s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E‎ ‎Warranty‎ ‎3 Years Warranty‎ ‎ Model‎ ‎GA-P55A-UD4P‎ ‎ CPU‎ ‎ 1. Support for an Intel® Core™ i7 series processor/Intel® Core™ i5 series processor in the LGA1156 package (Go to GIGABYTE's website for the latest CPU support list.)‎ ‎ 2. L3 cache varies with CPU ‎ ‎ Chipset‎ ‎ 1. Intel® P55 Express Chipset ‎ ‎ Memory‎ ‎ 1. 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system…

• 3 תגובות
    • 998 צפיות
  17. Started by PayneBack3251,

שלום קניתי אתמול מחשב חדש עם מעבד amd 3000 64bit venice והמאוורר של המעבד מרעישששששש חבל על הזמן למה נראה לכם שזה ככה ? אולי המאוורר מכוון על מהירות גבוהה או משהו כזה ? אם איזה מהירות צריכה להיות לו,תודה מראש,עידן.

• 10 תגובות
    • 998 צפיות
  18. וכן - זה באמת עובד וללא תוספת תשלום. הכל מוסבר בוידיאו הבא (אשתדל לעדכן את הת'רד כשתשוחרר הגירסה הסופית של התוכנה):

19. שלום לכולכם יש לי AMD 1.1GHZ 512MB SDRAM PC100 ולוח אם זבל שבזבל LUCKY STAR שמבוסס על KT133 יש לי גם SUMA GEFORCE4 TI4200SE 64MB עכשיו יש לי בין 2200 ל 3000 שקל אני רוצה המלצות על מעבד לוח אם וזיכרון שתאומים למחיר שלי ומציעים ביצועים גבוהים כרגע יש לי AMD אבל הבנתי שהפנטיום 4 החדש טובים יותר אבל אני לא רוצה להשקיע ב RDRAM האם שילוב פנטיום 4 עם DDR333 זה שילוב טוב? יותר מ AMD ו DDR333 מקווה שתוכלו לענות על כל שאלותיי תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  20. אני מקבל יום ראשון מחשב חדש ומשוכלל אחרי 8 שנים =) לקחתי 4GB זיכרון DDR2 עכשיו אני לא רוצה ויסטה אני רוצה להישאר עם ווינדוס XP נכון לעכשיו (לא חובב של ויסטה) עכשיו איך אני מוודא שישנו ניצול מקסימלי של כל ה-4 ג'יגה כי מקריאה רופפת הבנתי שיש מצבים שזה ינצל רק 2 מתוכם מה לוודא עם המוכר שהוא מתקין איזה גרסה של ווינדוס\הגדרות אודה לכם אם תפרטו תודה מראש

• 6 תגובות
    • 998 צפיות
  21. שלום! במסגרת שדרוג המחשב שלי קניתי מעבד I5 3450, לוח Gigabyte GA-Z77X-D3H, וזוג סטיקים נוסף של DDR3 2GBx2 1333 9-9-9-24 (דאגתי שהזכרונות החדשים יהיו באותם התזמונים בדיוק כמו הזכרון הקודם שלי). יחד עם זאת, שמתי לב שהזכרונות החדשים (Rendition) הם בתצורת Single Sided, והזכרונות הקיימים שלי (Kingston) הם Double Sided. האם הם בכלל יוכלו לעבוד יחדיו כרביעיה, על הלוח שלי, ואם כן, האם יהיה לי Dual Channel? אני יודע שבעבר לוחות אם לא תמכו בערבוב של שני הסוגים, אבל במדריך הלוח כתוב לי שבתצורת רביעיה הלוח יכול לעבוד: Four Modules: DD/SS | DD/SS | DD/SS | DD/SS ואני לא מבין איך לקרוא את זה (האם כל הרביעיה צריכה להיות זהה או שאפשר לערבב). אני מודע שהדרך הכי קלה לדעת היא פשוט לנסות, אב…

• 3 תגובות
    • 998 צפיות
  22. Started by doldol360,

אז ככה יש כמה מעבדים בעלי מחיר מאוד דומה (50 ש"ח לכאן או לכאן) איזה מהם עדיף ומהם ההבדלים? Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 940 ש"ח Core i5 661, 3.33GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 995 ש"ח Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray‎ 935 ש"ח המחשב הינו רב תכליתי אבל בעיקר למשחקים. באיזה מהם אפשר להגיע לביצועים טובים יותר גם בOC (זאת אומרת איזה מהם יתפקד הכי טוב בסטוק ואת איזה מהם אפשר לדחוף הכי רחוק מבחינת OC כדי לקבל ביצועים טובים יותר)

• 2 תגובות
    • 997 צפיות
  23. Started by lion03,

יש לי שתי סטיקים של OCZ 2GB 800MHZ לפני כמה שעות עברתי על הספרון של הלוח אם והבנתי שלא חיברתי אותם נכון והם לא עובדים בדואל צ'נל אז העברתי אחד מהם סלוט וכאן התחילה הבעיה ניסיתי לעלות את המחשב וקיבלתי הודעה של ציפצופים על תקלה בזכרונות, החזרתי למצב הקודם והתקלה לא נפתרה נסיתי להפעיל רק עם סטיק אחד ואז עם השני וזה לא פתר את התקלה. ניסיתי להפעיל אותם על מחשב אחר וזה עבד, הבעיה היא לא בלוח כי הוא עובד עם סטיק אחר שלקחתי מחבר. למישהו יש אולי רעיון מלעזאזל הולך עם הסטיקים האלה?! תודה

• 13 תגובות
    • 997 צפיות
  24. Started by shlomo_l,

אז ככה הLPT שבלוח אצלי משום מה לא פועל גם המדפסת שלי פועלת אצל חבר אבל אצלי לא אז טכנאי אחד אמר לי לקנות כרטיס מסויים שיוכל לשים לי LPT הוא הביא לי כרטיס שמתחבר לחיבורים הישנים בלוח בצבע שחור חום שקצת יותר ארוך מPCI אז ניסיתי להתקין אותו וכל מיני שטויות ולא הצלחתי אז נתתי לו שיתקין לי אותו וכל ההגדרות וכו' אז הוא אמר לי שהוא שינה דברים בביוס וגם ג'מפר שעל הכרטיס הזה ואז המדפסת שלי פעלה אבל אני פירמטתי ואז הכרטיס לא פעל ואני רוצה להתקין אותו בכדי שיהיה לי LPT וגם בשביל שאני יוכל להרכיב את הLCD אז הכרטיס עצמו יש לו חיבור של מדפסת ושל איפה שמחברים ג'ויסטיק ישנים זה כל מה שאני יודע או של העכברים הישנים יש בזה כניסה ל9 פינים אז אני מבקש ממכם שתעזרו לי בבקשה איכשהו שאני יצלי…

• 7 תגובות
    • 997 צפיות
  25. Started by gwaylan,

שלום לכולם, יש לי צורך עז להחליף את לוח ה-MSI Neo4 Platinum edition + מעבד AMD 4600 Dual core בלוח + מעבד חדש. יש לי כבר כרטיס מסך + זכרונות DDR3 (נפח 4 GB) לצרכי Gaming תקציב - כ-2000 - 2500 ש"ח תודה.

• 1 תגובה
    • 997 צפיות

דיונים חדשים בפורומים