עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני צריך תוכנה שאני אוכל לראות בה את כל הפרטים על הרכיבים שיש לי במחשב מישהו מכיר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם.. אני פתחתי כמה ת'רדים כבר בקשר ללוח אם שלי שה- DUAL CHANNEL DDR לא עובד... ואף אחד לא הצליח לתת לי תשובה איך לתקן את זה אז החלטתי לקחת את זה לחנות אז קיצר דיברתי עם החנות שקניתי מהם את הלוח (פנדה) ונתתי את הלוח לפני שבוע ועד עכשיו לא אמרו לי מה קורה איתו אז עכשיו דיברתי עם החנות שמהם קניתי את כל המחשב, שהם הזמינו את הלוח מפנדה (השירות שם חרא ד"א) והם אמרו לי לבחור לוח אם אחר במקום מה שהיה לי (8RDA+) אז.. איזה לוח אם אתם ממליצים עד 1000 שקלים? אני צריך כמה דברים הכי חשוב שיהיה לו ביצועים ממש טובים! שיהיה בבאס של 333 עם תמיכה בזכרונות DDR 400 אם אפשר DUAL CHANNEL (ועדיף שיעבוד הפעם) כרטיס רשת ONBOARD וכמעט הדבר הכי חשוב אני רוצה שיהיה לו ממש אב…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Pavlik,

בהנחה ששניהם עולים לי אותו דבר, מה הייתם בוחרים? לוח של ג'גבייט: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3082 או לוח של אינטל: http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/D945GCLF2_atom_330/ הבנתי ששניהם בעלי אותו מעבד מובנה, Atom 330. מי מהם עדיף? המטרה היא לבנות מחשב קטן..

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אז ככה המעבד יהיה כמעט בטוח E6400 C2D עכשיו לוח אני מתלבט בין מספר לוחות Dfi Infinity 975X /G GAG1975XC Gigabyte GA965PDS3 Gigabyte GA965PDS4 Gigabyte אני רוצה להגיע ל OC מכובד לפחות של 3.5 ומעלה ( אפילו לעלות לרף ה 3.8 ) ראיתי במאגר ההמהרה בחור שהגיע עם הלוח הזה GA965PDS4 Gigabyte לתוצאה הזאת אבל קראתי שהלוח הזה קצת פחות מומלץ מה DS3 (לפחות לפי הפורמים בחול) אני לא רוצה לעשות שום מודינג ללוח , פשוט רוצה לוח מצויין ל OC וכמובן מצויין באופן כללי גג מחיר ללוח 1100 שקל בקשר לזיכרונות חשבתי על ה Gskill PC6400 1gbx2

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. גם משפחת ה-Beebox של היצרנית הטאיוואנית זוכה לטעום מה-Kaby Lake לכתבה

6. Started by hezi508,

היי לאיזה מעבד שולחני המעבד SU7300 מקביל האם הוא CORE 2 DUO או פנטיום תודה חזי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני אישית חושב שזו GIGABYTE. כל החברות האחרות מספקות את אותן ביצועים ומפרט במחיר גבוה לפעמים ב-50%... אין כמו GIGABYTE.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. הכירו את הנייד הראשון של החברה הסינית שיבוסס על מעבדי ה-Ryzen, בתור תוספת מבורכת להיצע המצומצמת להיצע הקיים לכתבה

9. Started by Dr. Computer,

בעבר למי שזוכר מעבדי ה- Athlon 64 היו משווקים בצורה מסוימת. לדוגמה מעבד Athlon 64 3000 מהירותו הייתה 1.8Ghz, ופורסם שהוא שקול ל- 3Ghz של אינטל. מכיוון של-AMD היו מדדים מעט שונים משל אינטל לחישוב מהירות המעבד (עד כמה שאני יודע) היום הדבר הזה נעלם, ו-AMD פשוט מצהירה שמהירות כל ליבה אצלה היא 3 או 3.2 ג'יגה הרץ בדיוק כמו הפרסומים של אינטל לגבי מהירות הליבות במעבדים שלה. ( לדוגמה במעבד Athlon Phenom 955 שמהירות כל ליבה אצלו היא 3.2Ghz) ולא כמו בעבר. האם זה אומר שצורת המדידה של AMD השתנת והיא שווה לאופן המדידות של אינטל היום?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Liad91,

אהלן, אני מרכיב מחשב חדש שעיקר השימושים שבו יהיו משחקים וסרטים. המפרט כבר סגור פחות או יותר רק יש לי בעיה בבחירת לוח האם.. אני לא מבין הרבה בOC וזה לא משהו שאני מתכנן לעשות לאחד הרכיבים (אם יש לזה השפעה בבחירת הלוח) המעבד שאני אשתמש בו יהיה I5 4670 עם כרטיס מסך gtx 680 בודד אני מעדיף שיהיו 4 תושבות לזיכרון. כמו כן, אני מתכוון לחבר למחשב בעתיד הקרוב מערכת קולנוע ביתית, השאלה היא אם אפשר למצוא לוח איכותי עם יציאה אופטית שייתן סראונד טוב ואיכותי או שעדיף להשקיע בכרטיס קול ואם כן איזה? תודה מראש לעוזרים, ליעד.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום אנשים! לאחר הרבה זמן עם המחשב הנוכחי אני שוקל להחליף את הרכיבים הבסיסים במחשב כדי לקבל בוסט כמה שיותר רציני לביצועים. את המפרט הנוכחי אפשר לראות בצד(<). התקציב הוא 780 שקל. הרכיבים שאני רוצה להחליף הם המעבד הלוח אם והזכרונות. בנתיים חשבתי על החלקים האלה: Pentium E5300 P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31 2GB Samsung עיקר ההתלבטות נמצאת בלוח אם (יש עוד לוח של GIGABYTE שעולה 260 ולוח אחר של ASUS גם ב-260). אני רוצה לוח אם שלא יגביל את המעבד. כמו שאמרתי אני רוצה להרגיש את ההבדל בביצועים בין המערכת הנוכחית לבין המערכת שאחרי השדרוג. תודה מראש לעונים. עריכה: שאר החלקים ישארו במערכת החדשה (HD, צורב וכרטיס מסך). את החלקים אני יקנה מ-KSP או IVORY אז תבחרו מהמאגר שלהם.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. קטגוריה ראשונה - עם כרטיס מסך מובנה (זה קל יחסית). כמו ה- ASUS M2A-VA למשל. קטגוריה שניה - ללא כרטיס מסך מובנה, עדיפות ל-P965 או 650i הכוונה ללוחות לא יקרים (400-800 ש"ח) - גם ל-AM2 וגם ל-775 של אינטל. תודה מראש, TMP

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אחרי הצצה קטנה במפרטים המוצעים כאן, שימו לב שמחירי הזכרונות נפלו ב-20-25% בשבוע האחרון והמגמה ממשיכה למטה מי שמתכנן לקנות זכרונות בימים הקרובים, ניתן כבר לרכוש 2GB Dual DDRII (2x1GB מהחברות הידועות ב- 1000 ש"ח ופחות.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום רב, ברשותי מחשב עם לוח אינטל DRAGON TAIL P35, מעבד E6750 מותקנים כרגע זכרונות של CORSAIR מדגם: twin2x2048-6400c5dhx 2 יחידות של 1 ג'יגה. ברצוני להוסיף עוד 2 גיגה למחשב כך שיהיה בסהכ 4 גיגה. הנתונים של הזכרונות שיש לי : Tested at JEDEC standard latency settings (5-5-5-18) at 1.8V  SPD programmed at:  JEDEC standard 5-5-5-18 values at 800MHz 2 הזכרונות יושבים בסלוטים הכחולים בלוח אם ויש עוד 2 סלוטים פנויים. השאלה שלי : אילו זכרונות ממה שנמכר כיום - יתאימו לי האם מומלץ לי לשים עוד 2 יח' של 1 גיגה ? חשבתי על הדגם הקיים של CORSAIR ‎TWIN2X2048-6400C4DHX‎ מה אתם אומרים? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. מה אני יכול לעשות ? לאחר שניקיתי את הצד החיצוני שלו ומרחתי משחה טרמית חדשה בטעות חלק מהצד הפינמי שלו (שפונה לתושבת) נמרח בקצת משחה. הלך המעבד ? אני אשמח אם תענו לי בהקדם. תודה מראש !!!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. משהו לא מובן לי. אם יש DDR5 לכרטיסי מסך, מה מונע שיהיו DDR5 ל-RAM? פרסמו כאן עכשיו כתבה על זכרונות DDR4 שמתקרבים. מה ההבדל בין זכרונות של כרטיסי מסך לסטיקים שמשמשים בתור RAM?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by dr70,

יש לי מחשב ישן שקיבלתי מאחי בשביל אבא שלי. המחשב הוא Pentium 4 1.6Ghz עם זיכרון ddr 133Mhz. ב-Bios, המעבד מוגדר על 800Mhz והזיכרון מוגדר למהירות של 100Mhz. אם אני משנה את ההגדרה ב-BIOS למעבד ל- (1600Mhz (1.6Ghz ולזיכרון ל-133Mhz, כדי שהמחשב יעבוד קצת יותר מהר, זה יכול לגרום נזק כלשהו? כי אלו ההגדרות של ה-Optimal defaults. אשמח לתשובה בהקדם. תודה מראש וערב טוב, dr70

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by rangerman,

המפרט מיועד לשדרוג מחשב קיים. חלק מהרכיבים נשארים מהמחשב הקודם (מסך, צורב, מקלדת, רמקולים). השימושים העקריים יהיו גראפיקה (פוטושופ ופריהנד) ואינטרנט. אין שום כוונה לבצע OC או לשחק במשחקים, בוודאי שלא משחקים תלת מימדיים. דואל-VGA הוא יתרון, אבל לא חובה. CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 583.81 ] 1 Motherboards for AMD : Leadtek NForce2-ST K7NCR18D PRO-II Motherboard (Dual DDR,AGPx8,5.1 Sound SPDIF,SATA,1394,LANx2,USB2)[ ¤ 667.35 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory[ ¤ 277.25 ] 2 CPU Cooling : Spire FalconRock II CPU Cooler for AMD[ ¤ 90 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD[ ¤ 495.17 ] 1 Floppy…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. היי חבר מעוניין להחליף מעבד כדי לקבל קצת יותר ביצועים במשחקים. יש לו 1070 GTX אבל הוא לא מקבל 60 FPS יציב בחלק מהמשחקים. היום יש לו i5 7500 והלוח שלו תומך אך ורק בדור 7. שווה לו להחליף למשהו כמו 7600k? או להחליף כבר למעבד מדור 9 כמו ה 9600k ולקנות לוח בנוסף? וסתם לידע כללי: האם יש עוד יתרונות בלהחליף היום ללוח חדש ודור 9 אם בכלל?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. האם יש הבדל מהותי בין i3 3220 VS i5 3470 ? למשחקים מפרט : R9 280X DDR3 24GB 1600MHZ לא הצלחתי למצוא ברשת יותר מדי מידע על ההשוואה ביניהם בעניין משחקים . מה דעתכם ? אני לא אעשה לשום רכיב OC ואני אשחק בהגדרות דיי גבוהות ב-FHD . האם שווה לשדרג את המעבד ? תודה מראש! הגיבו בהמוניכם

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אני רוצה לקנות מחשב חדש בסביבות 4000 שקל ואני לא יודע כמה להשקיע במעבד ולוח אם. המחשב יהיה בעיקר למשחקים ולסרטים ולפי מה שראיתי ה i5 או i7 זה הכי טוב אבל רציתי לדעת אם זה תומך בסוג מסויים של כרטיסי מסך בלבד, ואם כן אז כדי לי להשתמש במעבד אחר שיותר מתאים ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Vatos-Locos,

מפרט עכשווי: CPU: intel celeron northwood 2400@3288 MOBO: asus p4s533x based on sis chipset MEM: infineon 512mb 333mhz VGA: fic ati radeon 9600 CPU Cooling: Thermalright slk947u + Tt sf II מקסימום כסף לשדרוג: 1350 השדרוג שאני מתכנן (וכבר דיברתי עליו שבוע-שבועיים כמעט..) barton 2500+ abit nf7-sl ב1100-1000 שקל לא זוכר במדוייק... ולא היה לי מה לעשות ב350 האחרים אז כנראה אני סתם יקנה כבלים עגולים וכל מיני שטויות השאלה היא אם אפשר ב350 האלה לקחת רכיב טוב יותר או משהו בקיצור מה הייתם עושים במקומי עם חומרה כזאת ומחיר כזה.. דרך אגב אין אפשרות להשאיר את המעבד+הלוח הזה, כי הוא ימכר.. (המעבד כבר מצא בית חם הלוח בדרך) תודה. (:

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. יעבדו עם i5-750, 4GB-1600, 240GT. לא עושה OC ולא מתכנן שידרוג. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1591 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1507 בנתיים בחרתי בראשון (היקר יותר). האם שווה לי להחליף?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם אני עומד לרכוש מחשב חדש ושאלתי הינה: מה עדיף סטיק אחד של 1GB או 2 סטיקים של 512MB?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by gluhoy,

מה קורה עם הצ'יפסט RDRAM של SIS? החדשה האחרונה שראיתי עליו היא מלפני 3 חודשים, האם ביטלו אותו או משהו כזה? (פשוט אני רוצה מערכת מבוססת RDRAM 1066 ולפי מה ששמעתי ה 850E הוא לוח יחסית מיושן מבחינת הפיצ'רים כמו AGP*8, USB2)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים