מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
אשמח על קבלת עזרה בהתלבטות בין 2 לוחות אם: SR7-8X ובין BG7 שניהם של ABIT. ??? הדילר שלי ממליץ על ABIT, כך שנראה לי שעלי לבחור בין שניהם. השימוש במחשב יהיה לצורך לימוד עריכת וידאו (מניח שאגיע לרמת חובבן) ומשחקים (לא מתקדמים). ההבדל בין שניהם הוא 32$. ה BG7 שהוא לכאורה יותר מתקדם, עובד בטכנולוגיה של 100 ATA, השני 133 ATA. הראשון מבוסס על אינטל 845G והשני על 648SIS. לראשון יש CONVERAGE PCI ולשני כנראה אין. (מזה?האם זה חשוב?) הראשון יש לו כרטיס קול עם יותר ערוצים אבל עבורי זה לא משמעותי. האם מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין השניים (לפחות לגבי המאפיינים שתיארתי), ואפילו להרהיב עוז ולהמליץ לי על לוח אם? אינני רוצה לשלם 32$ נוספים עבור משהו שלא אזדקק לו. (עדיף להשקיע בעכבר מש…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בכנס שערכה היום אינטל על ארכיטקטורת המעבדים העתידיים שלה (לא רק למען האמת, גם מאיצים גרפיים ועוד) התגלה לא מעט מידע מעניין. מה שישר קפץ לי לעין הם 2 דברים, העובדה שב 2019 יהיו מעבדי 10NM, והעובדה שרק ב 2021 הם יגיעו ל 7NM (להזכירכם AMD תהיה שם ב 2019). כמו כן קיבלנו עוד מידע על המאיצים הגרפיים העתידיים של אינטל, שיקראו Xe : https://www.anandtech.com/show/13699/intel-architecture-day-2018-core-future-hybrid-x86 כמו כן אינטל נוטשת את הגישה המונוליטית של שבב אחד גדול ועובדת ל"שבבונים" (CHIPLETS) מאוד בדומה לגישה ש AMD נקטה עם רייזן: https://www.anandtech.com/show/13699/intel-architecture-day-2018-core-future-hybrid-x86/6
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שימושיים עיקרים: גלישה, סרטים, Office, תכנות בתוכנות "יחסית" כבדות: Visual Studio/Eclipse/NetBeans. תמיכה ב-SSD. בעתיד תתכן קניה של כרטיס מסך מהשוק הבינוני על מנת לתמוך בריבוי מסכים. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אבקש את חוות דעתכם על לוח האם הבא DG965RYCK ROGERS CITY של חברת אינטל . האם הלוח מספיק טוב? איך הוא מבחינת אמינות ? עובד טוב עם מעבד 6300e core2duo ? זקוק לתשובה בדחיפות כי אני לפני רכישה. תודה לעונים .
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני זוכר שאמרו בזמנו ב20 באפריל הQ6700 יעלה כמו Q6600 ,הרבה מהמחירים של המעבדים ירדו,אינטל תשיק את הE8300 ועוד ועוד...אז...באמת הייתי ירדית מחירים היום [שלא הגיע לארץ ]?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני לפני קניה של מחשב חדש לתורך עריכת תמונות וודיאו המעבד יהיה אינטל 6300 זכרונות של 2 GB במהירות 533 ו HD שך 250G. אני צריך המלצה על לוח אם ל OC בעלות של עד 600 ש"ח. כמו כן המלצה על היכן לרכוש את המחשב. תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.pcpop.com/doc/0/152/152075_3.shtml קצת סינית אבל הגרפים די ברורים. ה 3600+ עולה כ 650ש"ח וה 920 כ 250 ש"ח יותר. מעניין כמה יעלה ה 915 ? נראה לי שה 3600+ זאת בחירה מעולה למחשבים תקציביים. ומה אמר הנביא לפני חודשיים:
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ידוע לי שב axp ישנו SSE שאין ב TB. האם יש עוד הבדלים הגורמים לתוספת ביצועים אצל ה axp? עריכה: TB = Thunder Bird... המהיר בסידרה היה 1.4Ghz ואז עברו ל AthlonXP החל מ1466mhz
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה לי מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים. כבר בחרתי מעבד והוא Intel® Core2 Quad Processor Q6600, אבל בכל מה שנוגע ללוח האם שכדאי לי להתאים לו אני מאוד מבולבל. מה שאני יודע זה שה-chipset המתאימים הם 975x, p965 ו-p35. אבל אני לא יודע מה ההבדל ואיזה לוח אם לקנות. אני יכול לראות בברור לדוגמא שלוח האם של Asus שמבוסס על 975x עולה 1415 ואילו לוח אם אם של Gigabyte שמבוסס על p35 עולה בערך 560. אבל אני לא מבין למה הפער, מה ההבדל ומה יותר מתאים לצרכים שלי. מישהו מעוניין להסביר?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה לוח עדיף יותר ( אמין יותר ) . Gigabyte GA-K8N-SLI nForce4 4SLI Socket 939, PCIX, Dual DDR, SATA, Bulk או Abit AN8 ULTRA NVIDIA NF4 Ultra, Socket 939, PCI-Express, Dual DDR, SATA2, RAID, IEE1394 בחרתי בשני הלוחות האלו בעיקר בגלל הקירור הפסיבי שלהם והתמיכה של שניהם ב SATA II .
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי אני צריך עזרה בבחירת לוח עבור AMD DUAL CORE X2 3800 אינני צריך תמיכה ב-SLI (לא נראה לי שאני אקנה עוד 7800GT אחד :-*) לא נראה לי שבזמן הקרוב אתעסק בOC אבל מי יודע חובה SATA2 כמה שיותר USB עדיף 2 כרטיסי רשת (אך יכול להסתדר עם אחד) עדיף שיהיה FIREWIRE (אך גם זה לא קריטי, אם אצטרך אקנה כרטיס) מכל מה שבחנתי נראים לי אלו 3: 1. DFI NF4 ULTRA INFINITY 2. DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 3. ASUS A8N-E השאלה האם יש משהוא טוב מאלו? האם כדאי לשלם עבור דגמים יקרים יותר (2,3) או ניתן להסתפק באופציה 1? בעצם האם יש הצדקה למחיר גבוה ? במה שמתבטא? תודה וראש
-
- 26 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סרטון: סיכום קצר בראשי פרקים: על שבב זיכרון GDDR5 בודד בנפח 1GB, גובות היום חברות הקרטל של עולם הזיכרון כ-9 דולר. זאת, בשונה מכ-6 דולר אשר גבוה בסוף שנת 2016. ישנה עליה מלאכותית של 50% כאן. משמעות הדבר הוא שאין ליצרניות דוגמת אסוס וגיגהבייט רצון למכור שוב כרטיסי מסך מתקדמים במחירים הרשמיים שלהם. כרטיס כמו GTX 1070 שמכיל 8 שבבים צריך לעלות 24$ יותר כברירת-מחדל. כמובן שבפועל המחיר מתנפח משמעותית יותר חבילת HBM2 בודדת הוצעה בכ-40 דולר וכיום מוצעת בכ-80 דולר ויותר. זיכרון GDDR6 בשבב אחד צפוי להיות מוצע ליצרניות בכ-11 דולר, למרות שעלות היצור שלו תהיה דומה ל-GDDR5. נפח של 2GB לשבב בודד אמור לחסוך לכולנו כסף עם השתלה בכמות נמוכה…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
כמה לשלם על הלוח? איך הלוח לאובר קלוק ? והאם יש לו תמיכה של DDR2 ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
:s05:חבר שלי נוסע להונג-קונג ויכול להביא לי חלקי מחשב.....אז כמובן אני רוצה מעבד יותר חזק, משהוא כמו FX55 או FX57 או אפילו Dual-Core processor 4800+ 2.4GHz אז אם מישהו יודע תעזרו לי כי אין לי מושג במחירים שם!!!!! ;D אהה ואם מישהו רוצה משהו קטן (כמו איפוד או מעבד) מהונג-קונג תשלחו לי הודעה בפרטי
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי עוד שאלה אחרת: בזמנו של פנטיום (אל תתקנו אותי אם אני טועה) פחות או יותר הלך כך: פנטיום 1 לא נקרא בשם זה עד להופעת פנטיום 2 עד אז היה פנטיום 80, פנטיום 100 לפי המגה הרץ.(עכשיו זה הקטע שאני טועה ומקל על ההבנה) פנטיום 1 היה מכמות מסוימת של מגה הרץ עד ל1 גיגה הרץ, פנטיום 2 היה מ1GHz עד 2GHz, פנטיום 3 היה מ2GHz עד 3GHz ופנטיום 4 היה מ3Hz עד 4GHz, המעבד בעל הביצועים הטובים יותר היה עם יותר הרצים פשוט. אחרי זה התחילו כל שקע 775 שהקטע שלו היה הליבות והמטמון שזה אותו דבר ואז זה בלבל כי יש שתי נתונים ה-הרץ והליבות\מטמון, עכשיו ככול שיש יותר משניהם למעבד יהיה ביצועים יותר טובים. (מהקטע הזה לא אכפת לי אם תתקנו אותי ) עכשיו אני לא יודע איזה נתון יש ב-i שאין בשקע 775 …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חבר מעוניין להחליף מעבד כדי לקבל קצת יותר ביצועים במשחקים. יש לו 1070 GTX אבל הוא לא מקבל 60 FPS יציב בחלק מהמשחקים. היום יש לו i5 7500 והלוח שלו תומך אך ורק בדור 7. שווה לו להחליף למשהו כמו 7600k? או להחליף כבר למעבד מדור 9 כמו ה 9600k ולקנות לוח בנוסף? וסתם לידע כללי: האם יש עוד יתרונות בלהחליף היום ללוח חדש ודור 9 אם בכלל?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חברת סמסונג השלימה פיתוח זכרונות GDDR4 לכרטיסי הדור הבא, וכעת היא שולחת אותם לבדיקות. מעבר להפחתה בצריכת החשמל ובעלות הייצור, הזכרונות החדשים מתהדרים בזמן תגובה של 0.8ns - כלומר תדר עבודה אפקטיבי של 2.5ghz (!) מה שבטוח, 2006 הולכת להיות שנה מעניינת מאוד http://theinquirer.net/?article=27282
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ASUS סקירת לוח P45 ASUS P5Q3 Deluxe . גרסת ה-DDR2 של הלוח Asus P5Q Deluxe P45 Eaglelake MSI MSI מציעה הכנה לקירור מים MSI P45 Diamond עוד תמונות Gigabyte Gigabyte P45 DQ6 לוח ל-DDR2 י Gigabyte EP45-DS4 Foxconn סקירה מקדימה Foxconn ערכת ה-P45 תעשה חיים קשים לערכות ה-X38/X48 שההצדקה הכמעט יחידה לרכישתם היא התמיכה ב-PCI Express 2.0 בשני סלוטים X16. ערכת ה-P45 תאפשר PCI Express 2.0 בשני סלוטים X8 מה שיספק את הרוב המוחלט של השימושים ל CrossFire. גם היא תאפשר תמיכה ב-FSB 1600MHz. השקה צפויה לקראת סוף המחצית הראשונה של השנה - כלומר בקרוב.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם השניים האלה הולכים ביחד כי קיבלתי מחשב חדש ואני לא מצליח להתקין מערכת הפעלה כול פעם המחשב קורס במהלך או בסוף התקנה ואם הם כן הולכים ביחד האם יש למישהו רעיונות לפתרון הבעיה ? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
יש הבדל משמעותי בין ATA 66 וATA 100? איך בדיוק מרגישים את ההבדל.. ההארד דיסק מגיב יותר לאט?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי הייתי מעוניין לדעת אם המעבד E6700 2.66GHz,1066FSB מתאים ללוח אם שלי : asus P5VD2-MX אם כן איפה אני יכול לקנות אותו במחיר סביר? כי ראיתי בכל מיני חנויות שהוא די יקר, 1000ש"ח+ אם הוא לא מתאים אז מה המעבד הכי חזק שאני יכול להחזיק על הלוח אם הזה (אם אפשר שלא יהיה מעל 1000 ש"ח) כמובן שאני יכול להשקיע יותר כסף אבל בינתיים אני מעדיף להשאר בסביבות האלף תודה על זמכם
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, ברשותי מחשב בעל מעבד AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2.00GHz ולוח אם מסוג ABIT KN8 Socket 939. זיכרון 1GB DDRII 400Mhz אני עוד לא סגור בנוגע לחברה, אני צריך לבדוק. כרטיס מסך GeForce 6600GT. ברצוני להוסיף זיכרון נוסף למחשב, על-מנת שיוכל לעבוד טוב יותר, כמה שניתן. הצרכים שלי הם כאלה; הרצת Vista, אופיס, אינטרנט, סרטים וכד' .. בנוגע למשחקים אפשר להתפשר, כרגע אני לא משחק. כרגע המחשב מריץ ויסטה, אך עדיין ניתן להרגיש בכבדות על המערכת ותקיעות קלות מדיי פעם. כמה זיכרון אתם ממליצים להוסיף ? מה המקסימום האפשרי ? על איזה זיכרון אתם ממליצים נוכח ההגבלות הקיימות (הזיכרון הישן) ? היכן ניתן לרכוש ובכמה ? תודה רבה מראש, לירן.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד אינטל 805 D וזקוק לוח אם חזק להתאמה + זכרונות מתאימים תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-