עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by bsphere,

אני מתכוון לקנות מחשב שימש גם למשחקים בין השאר חשבתי על לוח ASUS A8N-E ומעבד AMD 3700 SAN DIEGO. השאלה היא אם כדאי לקנות עכשיו או לחכות לסוקט החדש של AMD. עןד דבר, כמה המעבד באמת משנה למשחקים? אני חושב לשים כרטיס מסך 6600GT או 6800GS. אז אולי אני אוכל להסתפק במעבד יותר זול מה 3700 ?

• 23 תגובות
    • 1k צפיות
  2. ש754 הוא סוקט שהולך למות בקרוב מאוד. בעוד שנתיים למשל ימות לי ה754 שלי שבא עם 3 שנים אחריות, מה אני יקבל מעבד 939?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by nw,

יש הבדל משמעותי בין ATA 66 וATA 100? איך בדיוק מרגישים את ההבדל.. ההארד דיסק מגיב יותר לאט?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Dj_Infernal,

כבר חודש וחצי אני פה וזה המחשב שהרכבתי עד עכשיו INTEL P4 2A GHZ - 478PIN 0.13 512k Cache 1,275 WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version 747 Leadtek GF4 Ti 4400 128MB DDR + TV OUT Retail 1,576 ASUS CD X 52 164 PLEXTOR CDRW 40X12X40 808 TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 72 Hercules Game Theater xp 6.1 652 Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver + window 551 5844 ש"ח כמו שאתם רואים אני צריך מחשב קומפלט.........התקציב של ההורים זה 8000 (כלומר נישאר בערך 2150 שקל)...וחסר לי …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by none,

איזה מבין המפרטים הבאים יהיה יותר טוב לOC אני מתכנן להעלות את הבאס ל133 : מפרט 1 מבוסס DDR Intel Pentium 4 1.8 Northwood 512 cache ABIT IT7 DDR 2700 256 לא סגור על חברה אבל נראה לי CROSAIR מפרט 2 מבוסס RD : Intel Pentium 4 1.8 Northwood 512 cache GIGABYTE 8IHXP 2 סטיקים של RDARAM 1066 של קינגסטון 128 מגה כ"א איזה מהם יותר כדאי, שניהם יוצאים אותו מחיר

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. מה קורה עם אני ממלא את כל המקומות של הזכרונות (3) במערכת אמד ב-ל-י דואל דדר... כל הזכרונות דדר 400... המהירות יורדת ? לכמה? הוכחות בבקשה.... האם זה משפיע הרבה? צודהההה

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Maxx,

האם יש אפשרות לשנות את את המכפלה של המעבד מן ה-bios או שרק מהלוח? בלוח שלי ישנם 6 מתגים לשינוי מכפלה, ובלוחות אחרים (גם ga-7vax)יש 5 מתגים, משהו מכיר את התופעה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by AGK,

לפי מה שהבנתי אז הRAM צריך להיות במהירות שמתאימה ל FSB של הלוח אם בחישוב כפול שאם FSB הוא 600 אז מהירות ה RAM זה 1200 השאלה שלי- הרי במפרט של הלוח אם רשום כמה מהירויות כגון 1600/1333/1066/800 MHz FSB אז למעשה איזה מהירות של RAM מתאים?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by maazg,

שלום רב אני מעוניין לקנות מחשב חדש בעיקר למשחקים השאלה האם עדיף לי לחכות לסדרה החדשה של אינטל או שזה לא ישנה כל כך ועדיף לקנות את ה-sandy bridge ? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. מדובר במעבד E5-2687W, זה אותו מעבד כמו I7 3930/60 רק בגרסה המלאה עם כל 8 ליבות ו20MB קאש והוא מאפשר עבודה עם שני מעבדים על לוח. http://guru3d.com/news/intel-8core-sandy-bridgeep-benchmarks/ התוצאות מORB ונעשו על לוח X79 רגיל. http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=34292

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-e2160.html אחת הביקורות הראשונות ברשת על המעבד הזה לדעתי, בלי לגעת בו הוא דיי חלוש ונופל בהרבה מה-4300 למשל בעיקר במשחקים אבל ב-OC מכובד הוא עוקף אפילו X6800 ובמחיר של פחות מ-100$... נשמע מעניין ויכול להחזיר את עניין האוברקלוק לבסיס שלו, לקחת מעבד זול מאד ולעשות ממנו משהו חזק באמת. נראה מבטיח...

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אהלן חבר'ה.. תשמעו, אני רוצה לקנות מחשב בקרוב.. תכננתי על e6550/e6750 ו 8800gt .. עכשיו לא נשאר לי הרבה בתקציב אז הייתי רוצה לקצץ איפה שאפשר אז רק רציתי לדעת.. מה באמת ההבדלים בין ה p31 ל p35 אני יודע שזה צ'יפסט חדש אבל עדיין אני רוצה לדעת האם זה בכלל ישפיע עליי?! ואם זה עד כדי כך הבדל גדול אז אני ינסה להשיג עוד כסף ולקחת את ה35 .. רק תגידו תודה למי שעוזר!

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אהלן, אני מחפש לוח אם ל-QX9650, כרטיס מסך 4850 אחד כרגע, עם אפשרות לקנות עוד אחד בעתיד ולעשות CF. האם לוחות P45 מתאימים ל-CF של כרטיסי 4850, למרות שהם רק x8 ב-CF ? אני משחק ב-1680x1050 על מסך 22". הרוחב פס של PCIE 2.0 מספיק טוב למרות הx8 ? אם כן (אני מקווה, כי X38 קצת יקר), איזה לוח לקחת ? יש בכלל הבדלים בין ה-DFI P45 TR2S, Asus P5Q Pro, Gigabyte EP45-DS3R וה-Gigabyte EP45-DS3 ? כי יש הבדלים במחירים ביניהם (של כמעט 100 ש"ח בין ה-DS3 של ג'יגהבייט ל-DFI)... תודה מראש !

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by redbull52,

שלום, יש לי כרגע 384MB RDRAM במחשב... ואני רוצה להרחיב ל1024. עכשיו ראיתי שכרטיסים של RDRAM עולים הרבה מאוד וכבר יוצא לי יותר זול להחליף את כל הכרטיסים שלי בDDR. אבל השאלה היא ככה. האם הלוח אם שלי תומך בDDR??? הנה הפרטים על הלוח אם שלי מהתוכנה everest. תודה לכל העוזרים.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by hen1235,

ראיתי שיש כל מיני סוגי זכרונות, חלק עם BH5 חלק עם TCCD, מה הדברים האלה בכלל אומרים ואיזה הכי טוב היום? מה זה 1T ו-2T? מה זה אומר ועל איזה מהם כדאי לי לשים את הזיכרון שלי?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום לכולם, בימים האחרונים החלטתי שאני כנראה אקנה מחשב חדש בפסח.. (הכוונה היא רק ללוח ,מעבד וזכרון - את השאר יש לי) לוח כמעט סגור שיהיה GIGABYTE 965 S3 . מעבד ככל הנראה יהיה E6300 . ועכשיו נשאר לי זכרון, שכאן חשוב לי שיהיה DDR800 מכיוון שאני הולך לעשות OC למערת ל FSB של 400 ורוצה להפעיל את הזכרון ביחס של 1:1 ל FSB.. עכשיו אני צריך זכרונות שיעשו את זה . חשבתי על G.SKILL - יש להם כמה דגמים נחמדים , עם הבדלים של כמה עשרות ומאות שקלים בינהם - תלוי בתזמונים אני משער.. יש את SUPER TALENT גם.. אבל אז ראיתי את הזכרונות של PQI , חברה שאני לא ממש מכיר לטוב או לרע.. שמעתי את השם הרבה פעמים אבל אין לי מושג מה האיכות של החומרה.. והמחיר שלהם ממש ממש נמוך ביחס לשוק.. בקיצור, מומחי הרכיב…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום יש לי כרגע g.skill 4gb 800 mhz האם אני ירגיש הבדל עם אני ישים 8 גיגה עוד 4 של אותו דגם? והאם ההבדל יהיה משמעותי במשחקים כמו באד קומפני 2 וMOH החדש יש לי ווינדוס 7 64 ביט

18. Started by pazer005,

לאחר שכבר התקנתי את כל המערכת, אני פותח את CPUZ ואני מגלה שהמעבד שלי על 1199GHZ... יכול להיות? לא נגעתי בשום דבר בביוס, בטח לא ב-OC...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  19. יש לי לוח אם ישן של אסוס P4XP-X ובמקור היה עליו פנטיום 4 1.8GHZ. עכשיו הגיע אלי מחשב בערך מאותם שנים (2003 בערך) גם לוח אסוס שונה מעט אבל עם מעבד 2.4GHZ. מסיבות שאני צריך ספציפים את הלוח המקורים (אסוס) אני העברתי את המעבד 2.4GHZ אליו ואני מדליק הביוס עולה ומבקש ממני לקבוע מכפלה וזה יצא משהוא כמו 18*133. עכשיו אני עושה Save and exit המחשב עושה ריסט ולא עולה. שאני מדליק אותו שוב הוא חוזר לביוס. קרא איזה 2-3 פעמים שהwin7 הצליח לעלות ופעם אחת נתקע אחרי הlog in למערכת. אגב הwindows זיהה את המעבד החדש ושהחזרתי את המעבד המקורים (1.8GHZ) הוא פעם מצויין וניסיתי איפוס ביוס ע"י הוצאת סוללה. בלוח אם שאני רוצה לשים לו את המעבד הנחות יותר (1.8GHZ) יש לו מין דיפ לא יודע איך קוראים לזה ב…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. היי, יצא לי הרבה פעמים לשמוע מחנויות ש"עדיף הרכבה שלנו כי אנחנו עושים בדיקות שהכל עובד כמו שצריך". רציתי לדעת על אילו בדיקות הם מדברים (בסביבה שעוד אין מערכת הפעלה מותקנת)? כשאני מרכיב מחשב אני פשוט מרכיב אותו ומתקין את מערכת ההפעלה. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא Memtest אולי, אבל הם באמת מבצעים את זה? תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by niv_lavi,

אהלן אני מחפש 16 גיגה ddr 3 שיתאימו ללוח אם שמופיע בכותרת. האם יש דגשים מסוימים שעלי לחפש עבור הלוח הזה? בנוסף אני מעוניין לדעת האם ישנו הבדל בתצורה של 8x2 או 4x4? זה משנה? משפיע על משהו..? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by golani,

לפני כשלושה שבועות חבר שלי קנה עבור חבר אחר שלו לוח אם של אסוס דגם A7N266-E מבוסס כמובן על צייפ אן פורס של אנוידייה...דבר שאני אגב לא ממש ממליץ עליו... בקיצור על ההתחלה התחילו בעיות.....הראשונה היא שהמחשב בכלל לא התעורר... הוא בא אלי עם כל החלקים וניסינו הכל אפילו בדקנו את המעבד והזיכרון על על ה לוח שלי 7VAXP אחרי שראינו שהכל עובד מה שנשאר זה רק בעצם לוח פגום ..לפני שהתחלנו לקלל את אסוס ניסינו להדליק את המחשב עם הזיכרונות שלי מסוג יונדאי והופה המחשב עלה....מסקנה.... לוחות אנ פורס של אסוס לא עובדים עם זיכרונות של מיקרון....כן כן גם אני הייתי בהלם... טוב אחרי שסיננתי את הבעיה הנ"ל נשאר רק להתקים מערכת הפעלה..אקס פי כמובן... במהלך ההתקנה המחשב עשה ריסטארים בשלב העתקת הקבצים…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. well... אני מבין במחשבים עד מבין מאוד אבל רק כדי להיות בטוח בעצמי (אחרי הכל מחשב לא קונים כל יום) איזה מחשב הייתם קונים באוקטובר,בסביבות ה7000 ש"ח לא כולל מסך (תתחשבו בירידות מחירים וביציאות של מוצרים חדשים) אשמח לקבל תשובה... (נ.ב: חייב להיות בעל radeon 9700)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. ואם כן, איך אפשר להיפטר ממנה?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Fabian,

קניתי מחשב לפני שבועיים עם פנטיום 4 2.0 GHz. הבעיה היא שאני לא יודע כמה chache יש לי. איך יודעים? ??? ??? ???

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.