עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by thebestnickname,

שנים שלא התעדכנתי במעבדים, מישהו יכול להסביר לי מזה הHASWELL? מזה IVY BRIDGE? מה היתרונות של i7 על i5? ואם אני הולך להפוך את המחשב לתחנת עבודה (פיתוח בUE 4 כשיצא) מה עדיף ולמה? https://www.tms.co.il/product/12802 ומה הדבר הזה אומר? מה המהירות שלו 3.5 או 3.9? מזה TURBO? האם המעבד HASWELL או IVY BRIDGE?

2. Started by gtrippleg,

אני מתכנן לשדרג בקרוב את המעבד שלי: core i3 4130 המעבד המתוכנן: core i5 4570 או מעבד אחר ממשפחת i5 הנוכחית (haswell)... (כל שאר המפרט שלי מופיע ליד השם משתמש) א. בהנחה שלא התקנתי את הדרייברים של ה-HD graphic 4400, אני אצטרך להתקין מחדש את המע' הפעלה או משהו אחר? ב. הרעיון בשדרוג הוא לבטל לחלוטין כל bottleneck של המעבד על ה-R9 280X, אז אם עדיף לי מעבד אחר באיזור התקציב של המעבד המתוכנן, אשמח לפידבק.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. לכתבה המלאה: http://www.xbitlabs.com/news/mobile/display/20060414150548.html אבל אינטל לא אישרה את הידיעה. אבל כנראה זה נכון

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by gluhoy,

מה קורה עם הצ'יפסט RDRAM של SIS? החדשה האחרונה שראיתי עליו היא מלפני 3 חודשים, האם ביטלו אותו או משהו כזה? (פשוט אני רוצה מערכת מבוססת RDRAM 1066 ולפי מה ששמעתי ה 850E הוא לוח יחסית מיושן מבחינת הפיצ'רים כמו AGP*8, USB2)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. היי יש לי כרגע g31tm-p35 אם אני ירכיב את GTA460 תהיה בעיה כלשהי בכמה אחוז הלוח אם יגביל תביצועים של הכרטיס מסך?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ashibud,

שלום לכולם. יש לי במחשב כרטיס אחד של זיכרון RAM של 2 ג'יגה. אני רוצה להוסיף עוד כרטיס של 2 ג'יגה. מה אני צריך לבדוק מבחינת תאימות? אני יודע שאני צריך זיכרון DDR3 ללוח האם שלי. הזיכרון הנוכחי הוא 1066MHZ, ו CL שלו הוא 7. האם אני חייב שהזיכרון החדש יהיה בדיוק עם הנתונים המדויקים האלה ע"מ שיעבוד ב dual-channel? האם יש מקום לגמישות? מה החוקים במצב זה? תודה רבה לכל העוזרים!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Killer-Storm,

אוקיי אני רוצה מעבד Athlon XP חדש ו512DDR 333 חדש. יש לי לוח חדש של Elite לוח באמת מעולה ואני מתרשם ממנו המון והוא באמת מראה יכולות טובות אבל אני רוצה לשים Athlon XP חדש וזיכרון מתאים (והרבה) ידוע לי שהAthlon XP2400+ ו ה2600+ יוצאים בקרוב ושהם יעבדו בבאס של 333 אבל המהירות של המעבדים יהיו כשל המעבדים הקימיים וכנראה שלא יתאימו ללוח שלי, אני לא רוצה לשדרג לוח אז רק תגידו לי איזה מעבד אני יכול לשים על הלוח שיש לי שהוא במהירות הכי גבוהה בין המעבדים האלו בבקשה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by roy_katz,

אממ אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בעיקרון אני לא רוצה איזה מחשב על אלא מחשב רגיל שיהיה מהיר בלי בעיות ובלי כלום כבר החלטתי איזה כרטיס מסך אני לקוח אבל לוח אם מעבד וזכרון לא ממש כי אני לא מבין בעניין, אני יודע שהמעבדים של AMD הוזלו בהמון בגלל היציאה של המעבד החדש של INTEL אז אולי תוכלו להציע לי מעבד אחד משלהם? אני שוב בעיקרון מחשב מחשב כמה שיותר פשוט ומהיר שלא יעשה בעיות אז אם תוכלו להמליץ לי זה יהיה נדיב מאוד מצדכם

• 29 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by askme,

וואללה, עוד מעט יהיה צורך בטבלת exel למצוא ידיים ורגליים בסבך המעבדים מכל יצרנית. על כל פיפס ומכשיר בשוק היצרניות מוציאות מעבדים "תפורים" להם, או שמוציאות כי המתחרים הוציאו וצריך תגובה ועדיף כמה שיותר מהר. https://www.geektime.co.il/intel-pentium-celeron-update/amp/

10. Started by Pure-Gold,

היום יצא לי לעבוד עם מעבד 3.06GHz על לוח Brownsville D845GEBV2 והמחשב פשוט טס. העמדתי אותו ליד לוח זהה עם מעבד 2.4GHz ומפרט זהה פחות או יותר. ה 3.06 עלה תוך שניות ספורות ל Windows XP בעוד שהמחשב השני רק התחיל להראות את מסך הטעינה של Windows. המאוורר הוא 0.37A ובלוק הקרור מורכב מבסיס של נחושת וצלעות קרור מאלומניום ודקות מאוד. המעבד מגיע גם עם מזרק סיליקון כסוף. אבל אני עדיין לא חושב שה 4000+ ש"ח שווים את המהירות הזו.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. כדאי ב200 שקל? זיכרון למחשב KINGSTON 1GB DDR2 667MHZ זיכרון סופר מהיר מהחברה מספר 1 בעולם בתחום הזכרונות למחשב KINGSTON ! * מהירות 667MHz מסוג DDR2 * זיכרון איכותי מתקדם למחשבים החדשים ביותר * יכולת תמיכה גם בלוחות במהירויות 533MHz ו-400MHz * מתאים לכל הלוחות מבוססי DDR2 התומכים במעבדי AMD ומעבדי INTEL זכרון מקורי עם אחריות לכל החיים ע"י קינגסטון ישראל! מפרט טכני זיכרון איכותי מתקדם למחשבים החדשים ביותר מתאים לכל הלוחות מבוססי DDR2 התומכים במעבדי AMD ומעבדי INTEL יכולת תמיכה גם בלוחות במהירויות 533MHz ו-400MHz ועוד שאלה: מה אני אמור לעשות עם הזיכרון 512 שיש לי עכשיו?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by nec_000,

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by reyrey_200,

שלום בקרוב אני קונה מחשב חדש. במפרט אני ירכיב את אחד משני לוחות האם הבאים: ABIT IP35-E או GB P35-DS3L ראיתי שיש הבדל די ניכר במחירים ביניהם, ורציתי לדעת האם יש איזשהו הבדל נחוץ שבגללו אני חייב לקנות את הGB.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. תנסו לפרט כמה שיותר ומה יותר מומלץ לעבודה מסרדית?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by moshiko_a10,

רציתי לדעת כמה RAM MHZ אפשר לשים ללוח אם עם מפרט 8x DIMM, Max. 64GB, DDR3 2400(O.C.)/2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by onlyhuman,

שלום רב. קניתי את המעבד:Intel Core i7-4790K Processor (8M Cache, up to 4.40 GHz) וכרטיס מסך: Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming 4GB GDDR5 PCiE Video Graphics Card GV-N970G1 GAMING-4GD זכרונות: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) Desktop Memory אני לא מתכנן OC בזמן הקרוב אם בכלל. פשוט גרסאת הK עלתה לי כמו הרגילה אז כבר העדפתי לקחת אותה. עכשיו השאלה שלי איזה לוח אם כדאי,אני ממש לא מצליח להבין את ההבדלים . אני די בור בחומרה והתחלתי להתעסק בזה קצת יותר בזמן האחרון. מעוניין בלוח אם של גיגבייט ואני מבין שגרסאת הZ97 זה ל OC לעומת ה H97 שלא תומכת בזה. השאלה שלי,האם זה כל ההבדלים שעושים את זה לכל כך משמעותי במחיר? מה ההבדלים המשמעותיים ביניהם. בעיקרון אני מ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Tzion,

אני הולך לקנות מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף מבין שלושת לוחות האם הבאים: GIGABYTE 7N400L ABIT KB7A ABIT NF7S ABIT NF7SL מה ההבדלים בינהם בביצועים אמינות ופיטשרים ובעיקר מה ההבדל בין שני הלוחות האחרונים NF7S ו-NF7SL ואם למישהו יש איזה ביקורות או דעות עליהם זה יעזור. זה די דחוף לי, כי אני צריך להחזיר תשובה ולסגור על המחשב ;D תודה!!!

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by bsphere,

אני מתכוון לקנות מחשב שימש גם למשחקים בין השאר חשבתי על לוח ASUS A8N-E ומעבד AMD 3700 SAN DIEGO. השאלה היא אם כדאי לקנות עכשיו או לחכות לסוקט החדש של AMD. עןד דבר, כמה המעבד באמת משנה למשחקים? אני חושב לשים כרטיס מסך 6600GT או 6800GS. אז אולי אני אוכל להסתפק במעבד יותר זול מה 3700 ?

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by system_1,

ברצוני לדעת האם הלוח אם INTEL Bear Point h61 Two USB 3.0 ports נחשב ללוח טוב? או שישנה עדיפות ללוח יותר טוב. המפרט העיקרי של המחשב : מעבד: INTEL CORE i5 2500K 3.3GHZ 6MB BOX G.CPU כרטיס מסך GEFORCE GTX570 1280M 320BIT DDR5 D.DVI/M.HDMi מארז : Spire BlackMoon 550WATT 12CM+Z9 ZALMAN תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by monya2007,

כפי שאומרת הכותרת אני מטלבת בין שני הלוחות האלו אני לא יודע אם אני יעשה SLI סביר להניח שאם אני יקח את הP5N-D אני יעשה SLI אבל יש מצב שאני יעשה גם SLI אם ה NSE אבל לא בטוח (כי אני גם לא סגור על כרטיס) אם אני לוקח את הP5N-D אז אני יקח שני 9800GTX אם אני לוקח STRIKE NSE אז אני לוקח שני גם שני 9800GTX אבל אני מקריב איכות מסך (ASUS VW222U במקום ה24 אינץ' שלהם ASUS MK241H) מה אתם אומרים שכדאי לי? נ.ב. זה מחשב לגיימינג והמעבד הוא Q9300 עריכה: שכחתי לציין שאני רוצה את ה NSE בגלל יכולת הOC הטובה ששמעתי שיש לו +CPU/MEMORY LVL UP וגם כי יש לי מערכת קירור מים אהה והמחשב נקנה מחר!!! אז תענו לי מהר ככל האפשר בבקשה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by gor84,

1. GA-X58A-UD3R - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3305#ov 2. EVGA X58 SLI - http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=132-bl-e758-a1&family=motherboard%20family ההתלבטות הגדולה היא בין פוטנציאל OC ל פיצ'רים חדשים כמו USB3 SATA3. איך הGIGABYTE לOC? מבחינת המחירים, אני יכול להשיג את ה EVGA ב 950 ש"ח (+- אצל חבר, חדש באריזה חתומה אך אם אחריות בעייתית) ו את ה ג'יג ב 1000 בKSP.. אציין כי אני מתכוון לבצע OC לא מטורף אך לפעילות שוטפת ל I7930 ל 3.5 GHZ +-... צריך תגובות וכמה שיותר, אני צריך להחליט שבוע הבא..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני לא מבין הAMD יותר זול משמעותית למה??? אני מיתכון להריץ על המחדש רק מישחקים כבדים אינטרנט וכמה שטויות כמו סרטים ותוכנות בנצמרק היתי רוצה לדעת איזה לוח אם יתאים לדרישות שלי ויתן ביצועים הכי טובים(אני לא מבין בהם הרבה) אני שומע מאנשים שה P4 יותר חזק לעיבוד גרפי וכמה דברים שאני לא ממש צריך וגם אומרים שממש קל להגיע ל3.0 בלי יותר מידי עבודה וסיכון אני לא רוצה להשקיע 2500 שקל ולגלות שנידפקתי ואני סתם תקוע עם גרוטאה... ולכן באתי לפורום אמרו שאתם ממש טובים בלהסביר ואני רוצה להבין בתודה THE GYVER

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ^DaRk-MiNd^,

בן דוד שלי מתכוון לקנות מחשב מבוסס פנטיום 4 ולעשות אוברקלוקינג מסויים בשלב מסויים הוא לא מתכנן משהו קיצוני ולכן לא רוצה להשקיע בלוחות שעולים 900 וכו' בינתיים ראיתי את Gigabyte GA-8IRX INTEL 845 DDR - הגירסא החלשה של הלוח שטום הגיע מ2.4 ל3 ג'יגה ועם פחות אפשרויות ו ASUS P4B66-C נראה לי לוח לא רע מה אתם אומרים ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. נגיד וניקח A64 +3000 ונקח axp +3000 או סופרון או איך שלא קוראים לו האם יש הבדל חוץ מהתמיכה של ה 64 ביט? ואם כן אז נגיד כל המעבדים היו אותו דבר (אותה מהירות ליבה אותו גודל L2 אותה ארכיקטורה) האם היה הבדל? ועוד משהו מה זה בכלל L2 L1 L3 הבנתי שזה מין זיכרון של המעבד אבל למה יש 3\2

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by SMSM,

השגתי P41.6A בתול - ללא ניסיונות OC, ויש לי זכרון 3200CAS2, אני רוצה לקנות לוח מתאים, מה אתם ממליצים ?! לוח שתומך רשמית ב 3200 או משהו עם תמיכה ב 2700 שעם OC יגיע ל 400MHZ ?! דרך אגב, הזמנתי מפנדה OCZ 3200REV2 - איך הם ל OC ?!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים