עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם. נגיד ואני רוצה לקנות 8GB זכרון למחשב , השאלה היא פשוטה , איזה מודולים עדיף לקחת , 4X2GB או 2X4GB , ואם אפשר הסבר קטן למה אחד מהם עדיף על השני , ואחרי זה איזה בדיוק זכרונות הייתם מציעים לקנות ? (8GB כן ) תודה לעוזרים מראש.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני משדרג דרך המכירה הקבוצתית המפורסמת לכונן SSD. במסגרת השדרוג החלטתי להרחיב זכרון מה-4 הקיים (בתצורה של 2+2) וחלונות 7 בגרסת 32 ביט לחלונות 7 בגרסת 64 ביט. כמובן שאני מתכוון להרחיב RAM. אני מתלבט האם לרכוש 4 או 8 ג'יגה נוספים. שאלתי הנה: בשימושי אופיס/אינטרנט וגם משחקי תלת מימד (סימולטור טיסה בעיקר) האם אראה ביצועים טובים יותר בנפח כולל של 12 גי'גה, או שההבדל לעומת 8 גיגה הנו זניח ומטה? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Stasik,

יש לי לוח אם PcChips M921LR VIA שמבוסס על הצ'יפ P4X233. האם ה 233 אומר שאני יכול לשים זכרונות DDR במהירות 233 מגהרץ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by r1sk,

לוח האם החדש של BIOSTAR מבטיח הרבה ומקבל ביקורות טובות מאוד, אבל מאחר והיצרן הנ"ל נחשב דרג ב' לעומת שאר היצרנים ברצוני לשאול; האם ניתן לבטוח בלוח האם לאיכות, ביצועים ואריכות ימים, למרות הפופולריות המשנית של היצרן ? אם לא, איזה לוח אם טוב תומך DDR3 , Chipest Intel x58 ו-SLI ניתן למצוא היום בשוק ? כנ"ל השאלה לגבי Innovision וכרטיס המסך שלה GTX 260. תודה רבה לעוזרים ושבת שלום.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. מפרט המחשב שלי בצד ימין מה המשמעות מבחינת שיפור ביצועים בעבודה על מחשב במחלק 1:1 עיזרו לי להחליט בבקשה מה האופציה הטובה ביותר מבחינת ניצול המעבד ושיפור הביצועים כדי שאוכל להגדיר בBIOS את בחירתחם 1 האם כדאי לי להוריד את הזכרונות מ667 ל533 כדי שיעבדו במחלק 1:1 עם תדר הסטוק 266 של המעבד וכמובן הם יהיו גם בתזמונים יותר הדוקים בעקבות זה 2 האם כדאי לי להעלות את הבאס ל300 המקסימלי שלו (מגבלת לוח) ובכך תדר המעבד יהיה 2100 ותדר הזכרונות יהיה 600 ביחס 1:1 3 האם בכלל לא משמעותי לעבוד במחלק 1:1 אלא יותר כדאי יחס של 4:5 וכך כשאעלה את הבאס ל300 בתוספת לשיפור במהירות המעבד הזכרונות יעבדו על תדר של 745 אבל בתזמונים יותר נמוכים איזה אופציה היא הטובה ביותר מבחינת ביצועים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום אני אוהב לעיין בעיתונים במדורים של מחשבים וכדומה, ואני כל הזמן רואה שם לוחות אם משולבים עם כרטיס מסך וכאלה שלא. אז לפעמים שאני מסתכל במפרטים מציינים שם במיוחד שאין כרטיס מסך משולב כאילו זה משהו לא טוב, ואין לי מושג מה זה אומר( אני יודע פיזית איפה זה ). מישה יכול להסביר לי מה ההבדל ביניהם? ומה השלכות של כרטיס מסך כזה או כזה? תודה רבה לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by rotman,

שלום לכולם , קניתי היום את הלוח GA-H77-D3H , אני חייב יציאת אודיו קואקסאלית. מצאתי את המתאם הבא : http://www.ebay.com/itm/Gigabyte-Motherboard-12CR1-1SPOUT-02R-SPDIF-Bracket-/260682438945?pt=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item3cb1e25921 הבעיה היא שבספר ההוראות של הלוח מתואר שיציאת ה SPDIF של הלוח היא בעלת 2 פינים בלבד. האם יש סיכוי שהמתאם הזה יעבוד עם הלוח שלי? או שאולי מישהו מכיר מתאם שכן יעבוד? או כל שיטה אחרת לארגן לעצמי יציאת סאונד קואקסאלית? תודה רבה על העזרה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. בימים האחרונים נראה שהרבה אנשים נכנסו למערבולות דיונים בקשר באיזה מעבד לבחור מה יותר טוב וכו . זה בדיוק מה שרוצים באגף השיווק של AMD ואינטל לבלבל אותכם לגמרי. רב הנסתר על הגלוי ! רבותי זוהי תקופת מעבר בעולם המיחשוב וכמו שאתם יודעים תקופות מעבר הם תקופות לא יציבות ממש כמו מזג אוויר! המלחמה בעיצומה ושתי החברות תקועות עם טכנולוגיות יצור על המדף, כדי להפטר מהם עושים מן טכנולוגית אמצע ! הכלאה בין חדש לישן! הסיבה היא, שעדיין השוק מוצף במעבדים בארכיטקטורה של 90NM .הם לא יכולות לדפוק את הספקים שלהם עם סחורה חדשה לכן עשו הכלאה שעדיין מתאימה לתנאי השוק היום. המתינו בסבלנות ואל תתפתו! הדברים עדיין בחיתולים . תסתכלו על מיקרוסופט באו בהצהרות בומבה על טכנולוגית החלונות מהחלל החיצון ותר…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני מחפש את זה בנרות! אני מעוניין להרכיב מערכת SFF/BAREBONE מבוססת Ci7 אבל אני פשוט לא מוצא לוחות אם כאלה. תודה מראש, אוהד.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Aternus,

שלום לכולם, הלוח אם הנוכחי שלי התחיל לגסוס לאחרונה לכן החלטתי להקדים תרופה למכה ולחפש תחליף. להלן המפרט: מעבד: INTEL C2Q Q6600 G0 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3R זיכרון: GSKILL 4X2GB 800MHZ כרטיס מסך: ATI SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 קשיח ראשי: GSKILL FM-25S2-115GBPE קשיח משני: WDC WD6400AAKS-65A7B0 ספק: CORSAIR VX450W מארז: ANTEC SOLO כרגע אני מחפש אלטרנטיבות ללוח אם הנוכחי... הלוח צריך להיות מספיק טוב בשביל OC ל 3GHZ ובאיכות מעולה - המחשב דלוק 24\7. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. הייתה לי בעיה במחשב, כשהוצאתי תמעבד גיליתי שבשורה של פינים שם יש רטיבות סימטרית, שורה שלמה, איך לעזאזל יש שם מים או מה שזה לא יהיה??

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by danatg,

היכן ניתן למצוא SPECS של לוח האם המדובר? רוצה לדעת אם הוא תומך בINTEL TURBO BOOST תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ydyehuda,

יש לי מחשב ישן בו 400 זה בעצם 800. מה זה אומר לגבי 533? האם זה 533 או 1066? תודה, יהודה

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by HumanFly,

שלום, אתמול רכשתי מחשב חדש וסיימתי לחבר את כל החלקים.. אחרי שהתקנתי את הוינדאוז והכל ההגדרות התקנתי גם CPUZ.. לי מה שהבנתי כל ה 939 הם וינצ'סטר אבל בתכונה רשום לי מעבד מסוג ניוקאסטל... האם זה אפשרי ? האם זה באג ובמידה וזה אפשרי מה ההבדלים בין הוינצקסטר לניוקאסל.. תודה לעוזרים...

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. בונה נייח חדש. מבקש לקבל פידבק וחוות דעת על הלוח הזה שאני שוקל לקנות. https://www.asus.com/Motherboards/TUF-H370-PRO-GAMING-WI-FI/specifications/ לא לא מתכנן OC , כנראה אל על I7 דור 8. חשוב לי מלבד הביצועים, גם שלא יהיה חם במיוחד כי הולך לבנות מחשב שקט. אחד הדברים שקצת מפריעים לי בו הוא שכרטיס הקול המובנה הוא עם קודק ישן מאלו הקיימים היום בלוחת יקרים יותר. אבדוק גם כיוון של כרטיס נפרד לנושא. דבר נוסף, האם לאור מה שתיארתי שווה לי ללכת על סדרת Z370 . כאמחר לא מתכנן OC השאלה אם יש בהם יתרונות אחרים, כמו פיזור חום טוב יותר וכדו'. הויי פיי המבונה זה דבר נחמד ואולי באמת אעבוד אתו, אבל תמיד אפשר כרטיס נפרד . האם יש יתרון/חיסרון לויי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום אני מחר הולך לקנות 256 מגה זיכרון ורציתי לדעת מה כדאי לי לקחת SDRAM או DDR יש לי אופציה לשניהם על הלוח אני רוצה לדעת מחירים של יחידת 256 לכל אחד מהם, ומהירויות... וכמה שיותר מהר, ומה יותר שווה לדעתכם יש לי P4 1.7GHz תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by skywalker30,

מתלבט בין לוח אם של גיגהבייט לבין לוח אם של אסוס. לאסוס ביוס UEFI לגיגהביט רגיל. אשמח לשמוע חוות דעתכם

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. המחשבים של אינטל שמאופיינים בגודל דומה לכונן USB חוזרים לסיבוב שני, הפעם עם מעבדי Core מתקדמים יותר וחלונות 10 ענקית השבבים הבטיחה לנו את זה בשנה שעברה, ועכשיו היא מקיימת: הכירו את הדור השני של מחשבי ה-Compute Stickשל אינטל, מחשבי PC מלאים שדומים בגודלם לכונן USB (או לאותם דונגלים מבוססי אנדרואיד שמיועדים להפוך את הטלוויזיה שלכם לחכמה), ומציעים כעת גם עיצוב משופר, מאפיינים משופרים ובעיקר מעבדי Core M מדור הסקיילייק החדש, בנוסף למעבדי האטום הפשוטים יותר. שני הדגמים המעניינים ביותר הם ללא צל של ספק אלה שקיבלו את שם הקוד Cedar City, ומציעים שבבי Core m3-6Y30 ו-Core m5-6Y57, עם זוג ליבות עיבוד מדור ה-Skylake, תמיכה ב-HyperThreading וליבות גראפיות מובנות מדגם HD Grap…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. יש לי מחשב די ישן.. והמארז שלו שבור.. ואין כפתורי הפעלה.. יש דרך לפתוח אותו דרך הלוח אם (Abit IG-80).. תודה..

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by bin,

קיבלתי היום מחשב חדש אבל הלוח אם לא מזהה את הכרטיס מסך לא מצליח להתקין דרייברים ... לפי דעתי הלוח לא תומך בכרטיס מסך שיש לי?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by sashakrik,

שלום, שידרגתי מעבד (כמובן גם לוח אם) מ- 955 של AMD ל- 2600K של אינטל לפני שפירקתי את ה- 955 הרצתי עליו חישוב PI של 32M הרכבתי את ה- 2600K וגם עליו הרצתי את אותו החישוב התוצאות מאוד מעניינות, 955 סיים כעבור 21דקות 14שניות 2600K סיים כעבור 9דקות 46שניות

22. Started by avi.hagit,

GIGABYTE GA-P35C-DS3R (QUAD REDY) INTEL P35 HD AUDIO+DTS GBL לוח INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX מעבד האם הם טובים לעבודה אם עריכות וידאו? תודה לעוזרים אבי

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by BLUE01,

שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל ברכישת רכיבים לבניית מחשב HTPC. התקציב שלי מוגבל ולכן החלטתי כל חודש לקנות רכיב אחד ולהשלים את בניית המחשב תוך מספר חודשים. לפי ההגיון,בשיטה כזו, הדבר הראשון שיש לרכוש הוא המעבד ואז לבנות את המחשב סביבו ( כלומר רכישת המארז ולוח אם שיתאים לו מבחינת הגודל). אני צודק? לגביי המעבד: אני מייעד את המחשב בעיקר לסרטי FHD, הקלטות למיניהם ומעט משחקים ( בעתיד ברחוק גם רכישת מקרן מתוכננת). השאלה היא איזה מעבד מתאים לצרכים הללו? האם מעבד מרובע ליבה מסדרת ה או Q8XXX Q9XXX יתאים לצרכים הללו ויספק את צרכיי למספר שנים? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by prospect16,

יש לי מחשב די ישן , אך עשיתי לו כמה שדרוגים עם השנים, וכעת הגיע תורו של המעבד. כאמור יש לי את הi5 750 עם אוברקלוק ל3.9, אך לפעמים נופל. רציתי לדעת מה האפשרויות שדרוג שלי עם הלוח אם הזה: gigabyte p55a ud4 ותקציב של כ500 שקלים. איביי זו אפשרות מאוד רצויה על מנת לחסוך כסף. תודה רבה [emoji1]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שאני קונה מעבד, אני אמור לקבל איתו מאוורר? או איזשהו דרך לקרר אותו? או שאני צריך לקנות את זה בנפרד.. איך זה הולך??

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים