עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by TsahiBY,

הרכבתי מפרט בפלונטר וראיתי שם את הזיכרון הבא: 512MB DDR2 667MHZ CL5 המחיר שלו הוא 223 שקלים בלבד, והוא זול משמעותית ממקביליו... האם זו מציאה גדולה או שמא מדובר בחברת קש ואני צפוי ליפול עם הזכרון הנ"ל?? אודה לכם מאוד אם תשיבו. חג שמח!

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. היי, השאלה בכותרת + מתכוון לזיהוי,שלא ע"פ מראה חיצוני + מבקש הסבר קצר לגבי שאלה זו,כמו האם לכל לוח אם מ"ס סיריאלי ו/או פריט אחר,שמזהה אותו - איך אפשר לראות את המזהה של הלוח אם? תודה רבה מאוד מראש...

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Marks,

התקנתי את זה כהתקנה נפרדת מהאתר של ג'יגה בייט, זה היה תחת SATA RAID זה מריץ איזה תוכנה שלוקחת כמות נכבדת של זכרון ומתקין משהו שקוראים לו Gigabyte Raid Configurer אני לא ממש יודע מה זה RAID אבל הבנתי שזה קשור לכמה דיסקים קשיחים בו-זמנית, עכשיו, אם אני משתמש רק באחד, האם אני צריך את הדרייבר של זה ואת התוכנה הזאת? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. היי ברשותי לו של ג'יגהבייט מדגם GA-P67X-UD3-B3. באתר של ג'יגהבייט ראיתי שיש עדכון לביוס חדש מסוג UEFI. עידכנתי את הביוס שלי מגירסה F9 ל U1a ומאז 2 היציאות USB3 שלי מאחורי הלוח אינן עובדות. ניסיתי לעדכן את הדרייבר של ה USB3 לגרסה הכי עדכנית מהאתר ולא עזר. במנהל ההתקנים הכל תקין ואין שום סימני שאלה צהובים שמעידים על בעיה כלשהי. ניסיתי לשחק בביוס עם כל ההגדרות שנראות לי רלוונטיות ועשיתי ENABLE על USB3 וגם על XHCI אך עדיין לא עזר. אודה לעזרתכם עריכה - בטעות פרסמתי בפואום לא נכון, נא להעביר לפורום לוחות אם. תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by SpiritKnight,

ראיתי את זה בפנדה, וכמובן אין פירוט על המוצר, מישהו מכיר?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. לפי מה שהבנתי ממה שקראתי באתר, כאשר קונים חלקי מחשב זה חשוב לא לבזבז כסף על חלקים שעולים יותר וטובים יותר, אך לא מנוצלים ביעילות עקב רכיבים אחרים באותו מחשב. הבעייה שלי היא להבין על איזה פרמטרים להסתכל כדי לקבל מקסימום ביצועים כאשר אני מרכיב זכרון, לוח אם ומעבד. הבנתי שמעבד זה הכי פשוט, צריך להסתכל על מהירות שעון של ליבה בודדת, הבעייה שלי היא בבחירת לוח אם וזכרונות תואמים. האם מספיק להשוות בין מהירות הזכרון לבין מהירות FSB?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. חברי הפורום שלום כפי שאתם בוודאי יודעים, ההבדלים בין לוחות האם המודרניים לא ממש משפיעים על הביצועים של המחשב , מכיוון שהבקרים החשובים נמצאים במעבד (בקר הזיכרון והליבה הגרפית), כמו גם הקישור לחריץ ה PCI-E X16. לכן כאשר בוחרים לוח אם יש צורך לבחון את התכונות (הפיצ'רים) שהוא מציע. מכיוון שיש היום הרבה לוחות בשוק אני מעוניין למצוא נוסחה כלשהי שתיתן ציון ללוח ומשם כבר יהיה קל לחשב עד כמה הלוח משתלם. חשבתי לעשות זאת באופן הבא: א. קביעת התכונות החשובות של הלוח. לדוגמא - מספר חריצי ההרחבה לזיכרון, מספר חיבורי ה SATA 6Gb/s, מספר חיבורי ה USB 3.0 וכד'. ב. מתן חשיבות (משקל) לכל אחת מהתכונות שבא' (כאן חשבתי פשוט לתת ערך בין 1 ל-10). לדוגמא - מספר חריצי ההרחבה לזיכרון יקבל חשיבות 7, מ…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by oleg,

שלום אני הולך לקנות: AMD 2600+ MSI K7N2 Delta-L Nforce 2 Maxtor 40GB 7200rpm KingMax SuperRam 256MB DDR 400 PC3200 וכרטיס מסך משומש ב100 שקל. חשוב לציין שאני לא צריך את זה למשחקים אלא רק לאינטרנט ואופיס. שאלות: 1. שמעתי פה שאתם אומרים שמעבד 2500 טוב יותר מ2600? באמת? איך זה ייתכן? 2. מה דעתכם על הלוח זה רק 500 שקל ונראה לי פצצה אבל אולי אתם מכירים את החברה או יודעים עליו משהו? 3. מה עם הזיכרונות של KingMax? הם ממש זולים ונראית חברה טובה (גם MSI ממליצים עליה). 4.שמעתי שMaxtor יותר אמין מ WD זה נכון? וגם שעדיף בלי הזיכרון ram בהרדיסק כדי שלא לאבד נתונים בהפסקת חשמל? טוב, אודה לכם מאוד על תשובות כי אני ממש הולך לקנות בקרוב, (כבר הזמנתי אני רק צריך לאשר ולתת כרטיס אשראי). תוד…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Imtheman,

יש כזאת אפשרות בביוס מה היא עושה??

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by zonazona,

ניסיתי לחפש בפורום אך לא הצלחתי למצוא משהו רלוונטי לתקופתנו. איזה מעבד עדיף מבחינת ביצועים להרצת משחקים כיום AMD או INTEL או שבכלל אין שום הבדל ביניהם כיום?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by boom,

OCZ נגמר לפנדה.. בינתיים.. כדאי לקנות את XTREME DDR CL2?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום מתלבט בין שני לוחות אם שבכותרת לטובת מחשב חדש. המפרט הוא: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤359 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4670 512MB DDR3 - RETAIL ¤459 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤241 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤124 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ¤117 מארז: ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU ¤454 האם יש טעם להוסיף עוד מאה ש"ח עבור GIGABYTE GA-EP31-DS3L ? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by UHU,

שלום. עזרו לי למצוא לוח אם למפרט הבאלמשחקים כבדים) חשוב לציין שצריך להיות לו 4 סלוטים של ram ושיהיה יותר טוב מep43 ds3l של Gigabyte. חוץ מזה יש לי עדיפות לGigabyte תקציב:עד ככה 800 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box כונן קשיח Seagate ST3500410AS 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PI כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce 9800GTX+ 1024MB DDR3 PCle צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD מארז ללא ספק COOLER MASTER Centurion 590 ספק כח Enermax Modu82+ 525W מאורר למארז Arctic Cooling AF12025L 120mm קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro מסך Samsung 22" T220 2ms LCD מקלדת Logitech G15 Gaming Keyboard עכבר לייזר Logitech G5 Laser…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. צריך המלצה לשדרוג המערכתץץ כרגע עם : I5 6500 Gtx 1080 לוח אם gigabyte b150m ds3h DDR4 8GB (2X) מחפש לשדרג את הלוח אם ומעבד בעיקר כי לא מצליח לנצל את המסך (1080x1920 ו144 הרץ) ולהגיע לפריימים גבוהים במשחקים (גם כשמותקנים על ssd) המליצו לי על ה I7 9700K (מעדיף מעבדי אינטל) בשילוב לוח אם מסדרת Z390 (לא משנה מאיזו חברה) לא מתכנן לבצע OC אבל לא שולל את זה לגמרי, ובלי קשר לפי מה שראיתי מעבדים עם מכפלה פתוח (K) מגיעים עם תדר גבוה יותר

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אני מתכוון לקנות מחשב כאשר המטרות שימוש בייתי(אינטרנט OFFICE, צפייה בסרטים,ותוכנות עריכה בסיסיות ) המטרה השקעה כספית נמוכה ככל שניתן עקרונית בניתי מפרט עם כרטיס מסך עקב חשש מ"העמסה ושימוש" בזכרון המחשב ואפשרות לתקלה שתגרום להשבתה כוללת בתיקון אם הכרטיס המובנה ידפק. חשוב לי שתהיה אופציית HD ולכן לקחתי כרטיס זול ומפק עם אופציה זו. הוצע לי לחלופין מפרט עם לוח טוב יותר וכרטיס מובנה מה כדאי? להלן החלק הרלוונטי מ-2 המפרטים: 1.מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ¤376 לוח אם ASUS P5KPL-CM ¤277 כרטיס גרפי PALIT nVIDIA GeForce 8400GT 512MB DDR2 PCIe ¤185 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤259 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 SP ¤119 2. …

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by gangster007,

שלום לכולם שבוע שעבר קניתי מחשב עם לוח אם 915P של msi ורציתי להגיד לכם כמה דברים עליו. קודם כל הלוח אם תמאים סוף הדרך לאוברקלוקינג ;D ,יש לו הרבה אפשרויות של אוברקלוק ידני ואפשרויות אוטומטיות שהמערכת נותנת. דבר שני לא לקנות זכרותות DDR2 של סמסונג כי הלוח אם לא תומך אני עשיתי טעות וקניתי אותם ועד עכשב אני מחכה לזכרונות אחרים שהחנות צריכה לספק :-\ . כמובן שהזכרונות האחרים יהיו תוצרת kingston :ylsuper: אז זהו זה מה שאני יודע בינתיים עד שאצליח להפעיל את המחשב. קישור לאתר של הלוח: http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=603

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. מה אתם יכולים להמליץ כתחליף? כדי לקצר את הסיפור, רכשתי רכיבים שונים ושידרגתי את המחשב שלי לחדש כמעט בכל מובן, אבל לוח האם עשה לי בעיות כבר כחודש חודשיים מתחילת פעולתו. הייתי בקשר עם אסוס והם אפילו החליפו לי אותו בחדש מדגם זהה. (בדרך כלל הם מטרטרים אותך עם משלוח הלוח לתיקון מה שנמרח שבועות) עכשיו התחילו לי בעיות עם הלוח החדש שפתאום לא מתקשר עם זכרון שמותקן בשניים מהחריצים. הזזתי אותם לחריצים אחרים, ועכשיו המחשב עובד אבל רק ב- triple channel במקום quad. יצרתי שוב קשר עם אסוס, ואני מנסה לראות אם יוכלו להחליף לי עם דגם מבוסס x99 אחר שלהם. השאלה שלי היא: איזה כדאי לבקש? עם דגש על יציבות ואמינות הפעם. אני גם רוצה תמיכה ב-usb 3.1 אחרת אצטרך לחפש פתרונות …

18. Started by lirik,

שלום לכולם יש לי מחשב חדש עם 512 זיכרון שלפי הזיכרון הנותר שלי יותר מידיי ממנו משמש את הכרטיס מסך במחשב הקודם לא היתה לי בעיה על ידי כניסה לביוס כשעולה המחשב (DEL) היתה לי את האפשרות לתת לכרטיס כמה זיכרון שאני מחליט אבל במחשב הזה אין אפשרות לעשות DEL ולהיכנס לביוס אז איך אני עושה את זה? מצורפת תמונת מסך עם פרטי המחשב בברכה ליריק [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. מישהו יכול אולי להסביר ,איך זה שבכרטיסי מסך החדשים, מהירות הזכרון כבר מגיעה לכמעט 1GHZ, בעוד שהזכרון DDR הכי מהיר (זכרון רגיל) הוא 333MHZ ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by one123,

הרכבתי מחשב חדש: intel i7 930 לוח אם GA-X58A-UD3R כאשר לוח האם Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules זכרונות Kingston HyperX 6GB Kit (3x2GB Modules) 1600MHz DDR3 DIMM מערכת הפעלה windows 7 32Bit הזכרון מזוהה במהירות 1066 במקום 1333 שהלוח תומך בו. האם עליי לשנות משהו בביוס ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. קניתי מעבד i5 4460, מתוך תכנון להשתמש בלוחם אם B85 כלשהו. אבל לצערי בדיעבד קראתי וגיליתי שפרט ל-H97 ו-Z97, לוחום האם לא תומכים במעבדים שהם haswell refresh כמו ה-i5 4460. אבל מסתבר שאפשר לעשות עדכון BIOS ללוחות האם הישנים כך שכן יתמכו. אז יש לי שתי שאלות: 1. האם יש סיכוי שמוכרים לוחות אם ישנים כמו B85 כך שהמפעל כבר עדכן את ה-BIOS שלהם? בכל זאת עברה כמעט שנה, ואם כן, האם יש לי דרך לדעת את זה לפני שאני קונה מחנות כלשהי? 2. כמה מסובך/מסוכן זה לעדכן BIOS ללוח אם בלי שהתקנתי עליו את המעבד/מערכת הפעלה וכו'? אם אף אחת מהאופציות האלה לא ראלית אני מניח שהאופציה הכי זולה שלי היא לוח אם H97 כלשהו.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. הזהירו אותי ולא שמעתי.. הלוח הזה של אסוס P5B800 עם הצ'יפסט של VIA.. בקושי שרד לי שנה וקצת ותמיד אין אחריות כשצריך.. בקיצור, חייב לקנות לוח אחר אבל בלי להחליף זכרונות (DDR 2G), כרטיס מסך AGP ומעבד פנטיום D820 סוקט 775. התוכלו בבקשה להציע לי משהו איכותי שלא יקרע לי את הכיס?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by NiMo1771,

בקרוב אני קונה מחשב חדש, כנראה עם מעבד I5 760 שווה לחכות לSandy Bridge? האם המחירים שלהם יהיו בסדר הגודל של המעבדים כיום? והאם הם יובילו להורדת המחירים של המעבדים הנוכחיים? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. משום שעל המחשב מותקן לינוקס אני לא מצליח לברר את סוג הזיכרון אם מישהו יודע שבבקשה יגיד פה http://img148.imageshack.us/img148/1258/screenshot1ge9.png http://img46.imageshack.us/img46/8499/screenshotrp2.png אני רוצה לקנות עוד סטיק של 64/128 אפילו מהאיכות הכי נמוכה שיש,העיקר שהלינוקס ירוץ טוב תודה

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. יש לי מעבד 3.0 64 של אינטל והזמנתי 800 FSB אני חושש שנתנו לי 533 FSB איך אני יכול לדעת אם זה 800 או 533? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים