עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Spidey,

אני כבר משתגע. מה יותר טוב ? לABIT יש SoundStorm, שמעבר לכך שהוא כרטיס קול יותר טוב (שזה בכלל לא משמעותי לי כי אין לי רמקולים טובים), הוא משתמש במעט משאבי מעבד שזה חשוב. לאיפוקס אין סאונד סטורם, אבל הוא בא עם היטסינקים למופסטים וכבלי IDE מעוגלים ! מה לגבי האוברקלוקינג ? הם זהים ? ולגבי הביצועים עצמם ? תודה רבה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by TC2B,

כל העוצמה והשקט של האתלון 64 מקופלים לתוך לוח קטן. בדרך כלל לוחות כאלה גם זולים יותר מלוחות ATX רגילים ב 100 שקל בערך. קשור לאתר היצרן: http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=622 מארז מיוחד ללוחות mATX, האנטק אריה: http://www.antec-inc.com/us/productDetails.php?ProdID=15130 אבל כמובן שגם כל מארז ATX רגיל יתאים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אני רוצה לקנות זיכרונות של DDR במקום ה-SDRAM שיש לי כרגע במחשב. קניתי לאחרונה סטיק של 256 מגה ב-250 ש"ח בחנות מסויימת וכעת אני מעדיף להחליף את הזיכרון SDRAM הזה ולהוסיף כסף ולקבל זיכרון DDRAM אך בקיבולת של 512 מגה... ראיתי שישנם המון סוגים של חברות שונות..... עם מהירויות שונות וכד'... רציתי לדעת מה ההבדל בין ****PC לבין ***MHZ , מה כל אחד מהמספרים אומרים ומה כדאי לקחת? חשבתי לקחת ב-480 ש"ח את הזיכרון של GEIL + קירור , מה אתם אומרים על זיכרון זה? בנוסף, ברצוני לציין כי בקרוב אני משדרג את הלוח והמעבד ללוח ומעבד קצת יותר חדישים (אני חושב מעבד AMD 1.8) כך שכאשר אם יצא לכם להעיף מבט במפרט שלי כשאתם עונים לי, אל תתייחסו אליו כל כך משום שהוא ישתנה בקרוב :-)

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by cousinIT,

אני יודע שכולם שמות קוד של מעבדים.. אבל מה ההבדל ביניהם? מה עדיף?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. לוח אם של PC PARTNER דגם ap133aas13-b950 ומעבד 333Mhz . יש לי מחשב ישן שאני רוצה להשביח במעט כסף ולכן רציתי לדעת עד איזה מהירות מעבד תומך הלוח אם. כולה רציתי להתקין צורב LG 52X32X52X אבל יש מינימום של 350Mhz למעבד (למרות שהוא פועל בO.C כרגע במהירות 450Mhz). תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by EAD,

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9214&Itemid=1 לפי זה (וגם בעבר שמעתי), לא תהיה תמיכה בDDR3 מעל 1066. שזה גורם למספר דברים 1) OC יהיה לא משהו בכלל 2) מהירויות זכרון לא משהו 3) חוסר ניצול של DDR3 שעובד ב1600 ו1800 ו2000 (ויש כבר יותר) 4)בגלל שאי אפשר לעלות מתחים כמו שצריך (1.65 כבר ישרוף המעבד לחלוטין והוא לא נועד לעבוד בכזה), גם תהיה בעיה עם OC וגם עם FSB גבוהה וכו'. בקיצור כפי שתמיד אמרתי, נהלם יהיה אחלה לאנשים שהולכים להחליף מחשב ישן, אבל מי שיכול, עדיף לו או לקנות עכשו בזול יחסית, או לחכות לדור שיצא אחרי הנהלם (שיהיה 32 נאנו, 16 ליבות וכו'). נהלם מהווה תפיסת חדשה לגבי ניהול הזכרון, בקר וכו'. אך מבחינת ביצועים וכו', לדעתי הוא…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by shika,

שלום אני קונה מחשב חדש ואני מתלבט בין לוח אם של asus n3n78em לבין לוח של gigabyte gama78gmus2h מדובר בmedia center כאשר המעבד הוא AMD Phenom Triple Core 8650 2.3GHz תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by moshel7,

שלום לכולם רכשתי את המעבד הנ"ל וראיתי ב-CPUID שהמעבדעובד בתדר של 800MHZ ולא בתדר של 3.0 GHZ המעבד מותקן על לוח-אם GIGABYTE MA770-UD3 REV1.0 וגירסת ה-BIOS מעודכנת לגירסה F8 אני עובד עים ויסטה אולטימיט 32 וצריכת החשמל על ביצועים גבוהים האים יש משהו בביוס שצריך לשנות או שהמעבד תקול? תודה מראש לעל העונים משה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by mosheva,

שלום, יש לי לוח אם gigabyte ga-73pvm-s2h ואני רוצה לדעת האם הוא 32BIT או תומך 64BIT... אני רוצה להתקין עליו את הגירסא המתאימה לו מבחינת וינדוס. ודרך אגב מה מומלת ללוח אם כזה 7 או ויסטה? בנוסך אני רוצה לקנות זכרונות חדשים הלוח תומך עד 4GB DDR2 800MHZ התוכלו להמליץ לי במחיר סביר? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. יש לי מחשב 4 ליבות עם 2 זיכרון ראם כדיי להרחיב לעוד 2 (4) הביצויים אישתנו משמעותית ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by nec_000,

https://www.youtube.com/watch?v=ZtYTPcshyA0 בהדגמה הזו עשו הכל על מנת לשנמך את המכונה של naples , בכלל זה הורדת תדר הזכרונות וצמצום מספר הליבות מ- 64 ל- 44 ומהירות הזכרון ל 1866mhz, הכל רק בכדי ליישר קו למכנה המשותף הנמוך יותר של- xeon ולהדגים, שגם אחרי השוואת כל הפרמטרים הללו, הוא עדיין מכסח ל- xeon את הצורה ומניב פי 2 ביצועים. ברור שאם ה- naples עובד על כל 64 ליבותיו ועם זיכרונות בתדר 2400 (במקום 1866) נוצר מצב חמור של- xeon אין סיבה להראות את פרצופו עוד. זהו שוק מעבדי ה- data center הכי גדול, כבד, וחשוב ליצרניות המעבדים - השוק שבו הן עושות את המיליונים הכבדים שכן בו הרווחיות האחוזית היא הגבוהה ביותר והוא השוק העיקרי שב…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני בונה מחשב חדש (I7, Z68) ומעוניין לעשות OC בינוני+ שוקל לקנות זיכרונות של (G.Skill (Sniper 2x4GB 1600... יש את הדגם של 1.5V ויש של 1.25V. מה עדיף? מה היתרונות/חסרונות של מתח נמוך כל כך? ומה עדיף לביצוע OC? הדגמים הם: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231416 או http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231461 בנוסף צריך המלצה ללוח אם צ'יפסט Z68 עם 4xsata3, 4xddr3 רצוי usb3 מקדימה ותמיכה (עמידות) ב OC (ה z68xp-ud3p יקר לדעתי) מה עדיף? תודה מראש לכל העונים, כל תגובה ועצה תתקבל בברכה... (אשמח לתגובות בהקדם - אני קונה עוד יומיים)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. האם יהיה הבדל ביצועים מורגש ? במיוחד במשחקים ומולטי טסקינג. פעם קודמת שרציתי לשדרג (ל - I5 750/760) הבדל הביצועים נראה לא ממש משמעותי והלוחות היו יקרים יותר וגם הזכרונות, היום גם אלה ירדו במחיר ואני שוקל לשדרג את פלטפורמת ה - 775 המזדקנת הזאת, האם זה רעיון טוב או בזבוז כסף ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by eliom,

שלום יש לי לוח אם P5KPL איזה זכרונות מתאימים ללוח אם. או אם אפשר תרגום של הקישור של תמיכה בזכרונות. https://www.asus.com/Motherboards/P5KPL/#specifications

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. עוד אחד מהטרנדים החמים שחווינו בתערוכת Computex 2016 היה בואם של 'תיקי המציאות המדומה' - מערכות מחשב מתקדמות עם סוללה ורצועות, לנשיאה על הגב ולשימוש יחד עם משקפי המציאות המדומה של HTC או Oculus, לחוויה אלחוטית וחופשית כמעט לגמרי. מדובר בפתרון מסורבל ומוזר למדי, שעתיד לעלות צפונה מ-1,000 דולר, לשקול בין 4 ל-5 קילוגרמים ולספק כ-90 דקות של מציאות מדומה ללא חוטים - אך בסופו של דבר מדובר בפתרון הכרחי נכון להיום, שגם חושף את המגבלות המשמעותיות של הטכנולוגיה בעידן הנוכחי, עד אשר יימצא התקן האלחוטי האמין והזריז מספיק בכדי להחליף את כבלי ה-HDMI (וגם אז סימן אספקת האנרגיה למשקפי המציאות המדומה יישאר בסימן שאלה מסויים). החדשות הטובות הן שמכאן ניתן רק לעלות כנראה - אל…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. השאלה בכותרת, תודה!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by djelectric,

אני רוצה להבהיר לעצמי משהו... האם ההבדל היחיד בין המעבדים הנ''ל הוא כמות ה CACHE ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by mangob,

יש לי על הלוח אם שני סטיקים של 512MB = כלומר 1GB. אני מעוניין עוד חודש לקנות זיכרון, ואני כרגע בודק אפשרויות. אני רוצה לקנות או- שני סטיקים נוספים של 512MB. או סטיק אחד נוסף של 1GB כל אחד (ולא שני סטיקים כי הלוח אם שלי לא יודע לעבוד עם שלוש ג'יגה) השאלה היא כזאת- שני סטיקים של 512MB או סטיק אחד של 1GB? אני מזכיר, אני לא מעוניין בהצעות קנייה עכשיו, רק עוד כחודש (שנקבל משכורת )

• 24 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. משהו חזק ככול שיותר, AGP + PCI כי הכרטיס מסך שלי AGP... ואני לא מתכוון להחליף אותו, לפחות לא בשנה וחצי - שנתיים הקרובות.. אני צריך שיהיה בו לפחות 4 יציאות PCI כי יש לי כרטיס FIREWAIRE, כרטיס קול, בקרוב כרטיס TV, ועוד אחת לכרטיס מסך שיבוא בעתיד.. אין העדפה מיוחדת מפני שלא בדקתי עדיין את השוק, כי אין לי על מה להתבסס.. אז תודה וחשוב שיהיה חזק למשחקים כבדים..שוב תודה *** שחכתי: יש לי כרגע 2 כרטיסים מסוג DDR (לא DDR2!) ולכן אצטרך שיהיו לפחות 2 יציאות DDR ועוד 2 יציאות DDR2 שאולי יבואו בעתיד.. בקיצור אני משתדרג ולא קונה מחשב חדש, לכן אצטרך לוח אם שהוא גם חזק, וגם יכיל שילוב של מעבר מהדור הישן לחדש! תודה + מעבד - גם כתבתי בכותרת!!!!

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by lmlm,

מעבדי Yonah הם מעבדים למחשב נייד או מחשב רגיל? אילו מעבדים של הדור הבא של אינטל הם למחשב רגיל? תודה לכל העוזרים

• 28 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. נשבר לי אחד מהפלסטיקים שמחזקים את מאורר המעבד מדובר ב-p4, סוקט 423. ישנם פלסטיקים חלופיים? אולי מאורר שבא ביחד עם פלסטיקים להרכבה? מה עושים? תודה לעוזרים! בברכה, עידו

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by ofir2808,

שלום לכל חברי הפורום, לאחר קריאת חלק מהנושאים שהיו בפורום, אני חייב להודות שאני קצת מבולבל. יש לי שאלה לגבי 2 המעבדים המופיעים בכותרת, בהנחה שהמחיר שלהם זהה (הפרש של 20 שקל בין האחד לשני), איזה מן המעבדים כדאי לקחת? השימושים שלי הם: משחקים כבדים (COD, GRID, CRISYS, FAR CRY 2 ועוד), סרטים ב-FULL HD (צפייה), מוזיקה, הורדות ושאר שימושים פשוטים. אני מודע לעובדה שיש מעבדים טובים מסדרת CORE 2 DUO E8XXX, אבל אני מעוניין במעבד 4 ליבות (סוג של שיגעון שיש לי, אני מודה). אשמח לדעת מה דעתכם בנושא, תודה מראש לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. לפי מה שהבנתי ממה שקראתי באתר, כאשר קונים חלקי מחשב זה חשוב לא לבזבז כסף על חלקים שעולים יותר וטובים יותר, אך לא מנוצלים ביעילות עקב רכיבים אחרים באותו מחשב. הבעייה שלי היא להבין על איזה פרמטרים להסתכל כדי לקבל מקסימום ביצועים כאשר אני מרכיב זכרון, לוח אם ומעבד. הבנתי שמעבד זה הכי פשוט, צריך להסתכל על מהירות שעון של ליבה בודדת, הבעייה שלי היא בבחירת לוח אם וזכרונות תואמים. האם מספיק להשוות בין מהירות הזכרון לבין מהירות FSB?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני עובד על פרוייקט בשביל חבר טוב, והוא התקנת מחשב ברכב. ולכן - דרישות החומרה יהיו קצת "מוזרות" אך הגיוניות. ראיתי את הלוחות הבסיסיים של אינטל מבוססי האטום, ויש לי אחד, סה"כ - אין תלונות. אני צריך לוח נוסף, אך אני מוכן להשקיע בלוח עם רכיבים איכותיים יותר (ולא כמו הסלילים הפרימיטיביים שיש על האינטל בכדי לסנן את המתח למעבד לדוג') כיוון שהוא יעמוד בתנאים קיצוניים של חום וזעזועים, ולכן, יחד איתו ירכש גם SSD 40 GB של אינטל. קריטריונים: 1. לוח ללא מאוורר - קירור פאסיבי 2.יכולת לפעול מספק של 20 פין ולא 24 (כולם עושים את זה היום נדמה לי), אך חיבור ה4 פין קיים. (זה הספק שיש לי) כמו כן, יש לי דרישות נוספות: אני מעוניין בכרטיס קול איכותי, וראיתי את זה של קריאייטיב : X-Fi Surround 5.…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by tal147,

חבר שלי נמצא פה הוא רק היום פה לזמן מוגבל ??? לא הצלחתי להרשים אותו פה הוא רוצה לשאול אם הלוח אם הזה מתאים לI3 Gigabyte GA-H55M-S2 H55 CHIPSET http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2076 המלצתי לו על הפורום[br]פורסם בתאריך: 3.10.2010 בשעה 21:29:05 אפשר מענה מהר הוא נמצא אצלי לזמן מוגבל

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.