עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by nivabotbol,

שלום לכולם! השאלה מטרידה אותי הרבה זמן, מכיוון שלא מצאתי הבדל חוץ מהזכרון מטמון של שניהם : לD920 יש 4 מגה קאש, ולD820 יש 2 מגה קאש. המהירות שעון שלהם אותו דבר, אז חוץ מזכרון מטמון, אין עוד הבדלים בינהם? מבחינת ביצועים, מי יותר עדיף? והאם מרגישים את ההבדלים בינהם? תודה ניב

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by CZ3,

אני מוכר לוח אם: GIGABYTE GA-6VTXE VIA 694T AGPset socket-370 מעבד: Celeron 900MHZ זכרונות פנימיים: שני 64 SDRAM ?????? בכמה אני יכול למכור את זה ... ובדוגרי! בלי צחוקים בבקשה ... איזה אחד רוצה לקנות ממני כי יש לו מחשב גרוע אז הוא רוצה את שלי ... תודה...

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by stas12,

אני רוצה לקנות שלושה חלקים: מעבד AMD XP 2000MHZ זיכרון 333MHZ 256MB DDR לוח אם(תמליצו על משהו טוב) אני מקווה שהמערכת לא תעלה יותר מ1500ש"ח. עריכה ע"י biodome: יש לדאוג לכותרת עניינית, ופירסום הודעה בפורום המתאים.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by asaf999,

שלום לכולם. אני מתכוון לקנות מחשב חדש ויש לי התלבטות רצינית בין שני המעבדים האלה (וגם E6600). רציתי לדעת מה ההבדל בין E6700 ו X6800...!! האם ההבדל היחדי הוא ש-X6800 בא עם 2.93GHz וה-E6700 בא עם 2.67GHz זה הכל?? בשביל זה ההפרש במחיר הוא 3K....??? לא ניראה לי.. בכל מקרה אם מישהו יודע ומוכן לעזור אני אשמח!!

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by aviv1290,

E2140 או 4400X2? מי יותר טוב לOC? מי יתן יותר ביצועים עם יעשו על שניהם את אותו OC? תוכיחו לי אבל, אל תזרקו באויר!. תודה רבה.

• 28 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום יש לי התלבטות בקניית שני לוחות אם שניהם מתוצרת asus הראשון הוא p4pe/l והשני p-4s8x איזה מהם ישרת אותי טוב יותר? המחשב מיועד למשחקים ואינו מתוכנן oc בכלל!(אולי בעתיד הרחוק).

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by KOBOKOBO,

זיכרונות DDR5 כבר כאן , ועדיין לא באמת כאן, זאת רק ההתחלה , ניסיתי להבין מה היתרון בין DDR4 מול DDR5 בפועל , לא רק על הנייר, ולא הצלחתי ומה היתרון DDR5 לדוגמה בין שני הזכרונות הללו באמת? הרי התזמון של 40 לא פחות יעיל מ 19 ? לא יודע מה אני מפספס כאן... Kingston 16G 4800MHz DDR5 CL40 G.Skill Trident Z 16GB DDR4 4800Mhz CL19

8. Started by cznmuh,

היי שלום לכולם ..אז ככה שאלה.......מי מביין השניים יותר חזק למשחקים !! מעבד AMD Phenom II x4 965 Box הוא AMD Phenom II X6 1055T Socket AM3 Box בעיקרון יש לי כרטיס מסך Radeon HD 5850 asus1G DDR5 4G RAM :s05:

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by santakelev,

שלום לכולם, המפרט שלי הוא E8400 ב-OC קטן ל-3.6gHz. כרטיס מסך HD5850 (גם עם מעט OC), 4 ג'יגה זכרון על לוח אם של ג'יגהבייט EP43-UD3L. עד כאן הכל דבש, אבל לקראת באטלפילד 3 הבא עלינו לטובה, אני שוקל לשדרג את הכרטיס מסך למשהו קצת יותר כבד כמו ה-GTX570 או HD6970. האם לדעתכם המעבד כבר יהווה פה צוואר בקבוק, או שיהיה בסדר? ואם כן, האם ולאיזה דגם כדאי לשדרג את המעבד, או שאנסה לדחוף את הנוכחי קצת יותר לכיוון ה-4gHz? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by yigal83,

אני עומד לקנות מחשב חדש (נוסף לקיים). על פי מה שקראתי כאן, יש העדפה רבה למעבדים של Intel בעלי ליבה כפולה על מעבדי AMD שמחירי הליבה הכפולה שלהם גבוהה. הצרכים שלי הינם: sound איכותי (מספר יציאות הרמקולים אינו חשוב), חיבור רשת 1G, SATA2. אני לא זקוק ל SLI וכנראה לא ל O.C. לכל הלוחות יש את האפשרות לעשות O.C. כלשהו כך שזה יספיק לי אם ארצה בעתיד. על הלוח בשלב זה יהיה 1GB זיכרון. המחשב ישמש למשחקים, אינטרנט, סרטים (צפיה וגם עיבוד ממצלמת וידאו). אילו דגמים של לוחות אם מומלצים (וכמובן לאילו מעבדים) בהתאם לתקציב שצויין? אגב התקציב יכול גם קצת "לנשום". מה הזיכרון המומלץ במקרה זה (מהירות וחברה) ? תודה מראש

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אני רוצה ליקנות מחשב חדש וקראתי כאן באתר שיש לוחות אם עם bios חדש בשם uefi איזה לוח אם עם ביוס כזה יש ל מעבד amd עם 4 או 6 ליבות

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אני רוצה לקנות זיכרונות של DDR במקום ה-SDRAM שיש לי כרגע במחשב. קניתי לאחרונה סטיק של 256 מגה ב-250 ש"ח בחנות מסויימת וכעת אני מעדיף להחליף את הזיכרון SDRAM הזה ולהוסיף כסף ולקבל זיכרון DDRAM אך בקיבולת של 512 מגה... ראיתי שישנם המון סוגים של חברות שונות..... עם מהירויות שונות וכד'... רציתי לדעת מה ההבדל בין ****PC לבין ***MHZ , מה כל אחד מהמספרים אומרים ומה כדאי לקחת? חשבתי לקחת ב-480 ש"ח את הזיכרון של GEIL + קירור , מה אתם אומרים על זיכרון זה? בנוסף, ברצוני לציין כי בקרוב אני משדרג את הלוח והמעבד ללוח ומעבד קצת יותר חדישים (אני חושב מעבד AMD 1.8) כך שכאשר אם יצא לכם להעיף מבט במפרט שלי כשאתם עונים לי, אל תתייחסו אליו כל כך משום שהוא ישתנה בקרוב :-)

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by kobibo,

רכשתי את AMD 3200 64bit E-6 BW ונדהמתי לגלות... איזה שטח גדול צריך למרוח במישחה טרמית ( לא כמו שחשבתי איזה ריבוע קטן באמצע ). ויותר מטריד מדבקת בר-קוד של היצרן בדיוק באמצע - הסרה של המדבקה תסיר את האחריות ( מה שלא בא לי ). במידה ואני לא מתכוון למרוח את כל המשטח ב MX1 שלי אלא לשים באמצע ולתת לסוניק שלי למעוך אותה האם יהיה ניתן לשים את המישחה על המדבקה ? האם זה יהיה בכלל אפקטיבי ?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אורח sausage
    Started by אורח sausage,

שלום, יש ברשותי מחשב עם שני סטיקים של זכרונות: g.skill 4G 1600 8-8-8-24 קניתי היום בחנות שני hyperx 8G 10-10-10-30 המחשב עולה עם כל זוג בנפרד אבל כששמים אותם ביחד המחשב עושה לופ של אתחולים (אין לי אפילו מסך כדי לשחק עם הביוס). צפוי? יש מה לעשות? להחזיר את הזכרונות לחנות?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. יש לי לוח אם ASUS p4s800d ואני רוצה לקנות מערכת קירור מים ואני לא יודע אם זה יתאים לבלוק קירור כי יש מתקן שחור כזה של הגוף קירור.. אז אם מישהו יודע משהו על זה,בבקשה לעזור.. תודה רבה..

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. ראיתי שהמעבדים החדשים מסדרה I מחוברים ישירות לזיכרונות. IVORY מציעים מחשב: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode=1 מבוסס I3 עם זיכרון יחיד של 2G. האם עלי לדרוש 2 זיכרונות של 1G? האם המעבד ידע לטפל בשני הערוצים (1333MHZ) כמו dual channel?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. ככה ,קיבלתי מחשב די ישן מהעבודה של אבא שלי. על המחשב מותקן P4. הלוח הוא IBM 842374G. רציתי לדעת אם אפשר להתקין עליו E5500 כמו זה: http://zap.co.il/compModels.aspx?modelid=727482 הדף של הלוח אם(היחיד שמצאתי) זה זה(בהונגרית נראה לי): http://www.hardwarebolt.hu/termekek/komplett-szamitogep/ibm-thinkcentre-a51p---842374g.html והאם העובדה שהסוקט של הלוח אם ושל המעבד תואמים יכולה בעצם להתאים בין שניהם ולגרום למעבד לעבוד? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by lharpaz,

כמה שאלות: מה ההבדל בין מעבדי ה-Sempron ל-Athlon ? מה ההבדל בין הסלרון לפנטיום ? מתי ההבדל יבוא לידי ביטוי? (באילו יישומים?) בקרוב אני אצטרך להרכיב מחשב שהשימושים העיקריים שלו הם: גלישה באינטרנט, יישומי office, וקצת סרטים. האם במחשב כזה יורגש ההבדל בין המעבדים? מה כדאי לשים? (שיקול של עלות-תועלת). תודה מראש לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by משתמש חוזר,

בהמשך לדיון הזה: https://hwzone.co.il/community/topic/592433-הוספת-זכרון-למחשב-ישן/ בסוף מצאתי שני סטיקים בדיוק כמו שלי אותו דגם והוספתי אותם, ככה שיש לי 4 סטיקים. בביוס מוזהה רק 4GB, ב-MEMTEST86+ מזהה רק 4GB אבל כן מזהה 4 סטיקים של 2GB. ב-Windows 64bit כתוב 8GB אבל 4GB Usable. Speccy וCPUID מזהות 8GB. הלוח והמעבד תומכים עד 16GB וארבעה סטיקים של 4GB.

20. Started by Magen,

שלום אני משדרג את המחשב שלי,אני מחליף לו מעבד ולוח אם ורציתי גם להוסיף לו זיכרון RAM עכשיו יש לי 1 GB ובבית שלי יש עוד סטיק של 512 השאלה שלי היה עם כדי להוסיף את הסטיק כי לי יש סטיק 1 של GB ואמרו לי שאם אני יוסיף סטיק של גודל אחר אז הזיכרונות לא היו מתואמים וזה לא היה טוב וזה אפילו יכול לשרוף אותם זה נכון?

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Guy Tsarfati,

אהלן אנשים..איזה חלקים אני צריך לשדרג במחשב כדי שהוא יריץ משחקים כבדים ובכללי שהוא לא יהיה תקוע כמו עכשיו..בכללי עכשיו לוקח לו כמעט 40 דקות לעלות כמו שצריך..המפרט שלי הוא כזה:לוח אם: ASUS H81M-A מעבד: Intel(R) Core(TM) i5-4430 CPU @ 3.00GHz (4 CPUs), ~3.0GHzספק: 550Wזכרון: 8GBכרטיס מסך:NVIDIA GeForce GTX 660 אם צריך עוד פרטים אני ירשום לכם רק תגידו... תודה רבה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Regev,

יש לי תוכנה שאני כותב לה כמה מעלות מקסימום וכמה מעלות מינימום כשהמעבד יגיע, היא תפסיק את המחשב, יש לי AMD ATHLON XP 1800+, כמה מעלות מקסימום אתם מציעים שאני יגדיר לו וכמה מינימום (למרות שהוא לא יגיע למינימום). חשבתי על 65 מקסימום ו5 מינימום. זה טוב או לא????? ??? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Booobb,

אני מתלבט בין שני לוחות אם בשביל מעבד AMD Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 Asus A7N8X Deluxe NVIDIA nForce 2 ראיתי שיש הבדל די גדול במספר הפריימים בלוח של אסוס אבל שמעתי ממישהו שאמר שלוחות של אסוס לא טובים לAMD זה נכון ? והאם הלוח של אסוס תומך בכל מה שג'יגה בייט תומך ? והאם זה באמת שווה את המחיר ? תודה רבה לכם

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by nadavov,

שלום אני מיתלבט ליקנות מחשב חדש ואני רוצה לדעת מה קדאי לי יותר SATA1 או SATA2 ?? מה יותר טוב מה יותר כדאי ליקנות?? תודה!!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. היי לכולם , לאחרונה המחשב שלי מרבה להיתקע וההרגשה הכללית שהוא עובד לאט ,החלטתי להריץ עליו spy & bot . תוך כדי שהתוכנה סורקת נכנסתי ל everest ושמתי לב כי רק ליבה אחת עובדת . האם זה ניתן לתיקון?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים