מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
שלום, הזמנתי מחשב חדש שאמור להגיע שבוע הבא, בנתיים יש לי זמן להחליף את הזיכרונות שהזמנתי. הלוח אם הוא Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H AM2/AM3 הזיכרונות הם Kingston נפח 2048MB DDR3 תדר x2 1333MHz http://ivory.co.il/product.asp?productid=3731&CatCode=619 המוכר אמר שבגלל שהזיכרון הוא CL9 והלוח יעבוד ב1333M רק אחרי OC, שאני לא מתכוון לעשות, כדאי לרדת לזיכרון של 1066M עם CL7 (הבדל של 35 ש"ח לסטיק). המחשב הוא לעבודה משרדית ומטלאב. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב (: אני מחפש לוח במחיר של עד 500 ש"ח ונתקלתי בקושי מסוים: כל הלוחות המומלצים תומכים בעד 4GB ומכיוון שזו הכמות המתוכננת כרגע אני נמצא במצב שאין לי שום סיכוי לשדרג את המערכת מבחינת זיכרון מבלי למכור את הסטיקים הקודמים.. מה שעוד יותר מוזר זו העובדה שהלוחות האלה מגיעים עם 4 סלוטים של זיכרון, ואני בעצם "זורק" 2 סלוטים אחרים ולא מנצל אותם. דוגמא ללוח כזה הוא GA-EP31-DS3L שזהו הלוח שתיכננתי לקנות במקור. אלטרנטיבה אחת היא ה GA-EP43-S3L שזוהיא נראית אופציה מצוינת, אך הבעיה היא בתמיכה במעבדים ישנים יותר, יש לי בבית PentiumD 805 שאני אוכל להריץ פה על הלוח במקרה של תקלה במחשב המשני. אז האופציה הזאתי יורדת. אלטרנטיבה שניה היא מכיוון שמתוכנן לקנות 4GB אפשר "להתפשר" על לוח עם שנ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט שלי: amd 64 3000+ epox 8kdaj nforce 3 250 512*2 ddr 400 mhz של חברת טווינמוס. קניתי סטיק נוסף של ddr, אותו דור ואותה מהירות, אבל חברה אחרת, בשם transcend. אציין שנתון התזמון שונה: בסטיק החדש הוא 3, בעוד שבשני הסטיקים הישנים הוא 2.5(אין לי מושג מה זה אומר אבל נראה לי שזה ראוי לציון). בלוח יש סך הכל 3 סלוטים, ככה שיש שני סטיקים זהים ואחד יוצא דופן. המחשב קורס תוך כמה דקות. ניסיתי לשנות את מיקום הסטיקים, ללא תוצאה. שיניתי גם את נתון התזמון בביוס, ככה שיהיה "אחיד" ל3. האם יש דרך כלשהי לשלב בין הזכרונות, ככה שהמחשב יפעל כמו שצריך? קראתי פה באחד הת'ראדים הקבועים, שאין בעיה עקרונית בשילוב בין חברות שונות.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, התחדשתי בלוח אם Biostar TA790GX 128M ;D אבל לצערי הוא בא ללא s/pdif bracket. ובניתי על חיבור coax למגבר. מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה bracket? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב עם 6 גיגה רם. מעבד core i7-4510u + כרטיס מסך גרפי. המחשב נתקע כל דקה... עומת זאת יש לי עוד מחשב עם מעבד i5-3210m (שהוא עד כמה שאני מבין הרבה פחות טוב..). והמחשב הזה עובד פי אלף יותר מהר. סוחב תוכנות גרפיקה ובקושי נתקע. מה ההסבר? ודרך אגב, מישהו יודע מה זה האות M בסוף השם של המעבד?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, בעוד שבועיים או קצת יותר אני מתכנן לקנות מחשב ואני עדיין מתלבט לגבי הלוחות אם, המעבד יהיה מסדרת haswell ולחן גם הלוחות אם יהיהו מתושבת 1150, חשבתי על צ'יפסט h87 אבל שמתי לב שיש 2 סוגי לוחות: d3h ו hd3 כאשר הhd3 יותר זול בבערך 50 שקל. השאלה היא מה ההבדלים בינהם ולסופו של דבר איזה לוח כדאי לי לקנות בהתחשב בעובדה שהמחשב נועד למטרות גיימינג. (מעבד:i5 4670) (כרטיס מסך: gigabyte gtx770 oc windforce x3) (ראם 2x4gb 1.35v של corsair) (ספק כוח- מתלבט בין |s12 520w| ל|m12 620w| שניהם של סיסוניק, שמעתי גם שיש בעיה בין המתח שלהם למתח שדרוש למצב מנוחה של המעבד, אשמח לדעת עוד פרטים לגבי זה) תודה מראש לעונים
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום איזה סוג זיכרון עלי לקנות אשמח לדגם ספציפי של זכרון שיתמוך לי ב8 GB ללוח אם ASUS RAMPAGE FURMULA X48 אשמח לקישור והאים אני אצטרך עדכן ביום תדה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לבצע OC לP4 יש לי תקציב של בערך 3200 ש"ח מה כדאי לקחת מעבד + לוח + זכרונות, אני רוצה להעלות את הבאס ל133
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות אותו כשהוא סוף סוף יצא... יש למישהו השערה כמה הוא, והלוחות אם שמתיאמים לו יעלו?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מלבד זה שהוא מהיר יותר (?) ושהלוח צריך לתמוך בו, מה הדרישות של הזיכרון עצמו ע"מ לעבוד עם היכולות של Dual Channel ואיך הוא עובד? תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי את הידיעה של הורדת המחרים שהראו כזה דבר: FX53 ו-FX55 עולים אותו דבר, אבל ל-FX55 יש יתרונות על פני FX53 שהופכים את FX53 למעבד הכי לא משתלם. היתרונות הם בביצועים (למרות שלא בדקתי זה נראה לי מובן מאליו) ובנוסף לזה שהתושבת של FX55 היא 939 לעומת 940 ב-FX53. כיוון שהבעיתיות עם המעבדים האלה היא התאמה של לוחות אם וזיכרונות (ומחירים קרים להחריד), הלוח אם של FX55 יהיה יותר זול (כיוון שיש (שיהיו) הרבה לוחות שתומכים בתושבת שלו לעומת שוק מצומצם של לוחות אם ל-FX53. לפי דעתי מי שקונה FX53 ממש טיפש אבל לפחות טיפש עם כסף
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר'ה אני רוצה לקנות מעבד כפול ליבה (במקום סמפרון 2600), לוח אם שתומך ב-SATA2 ,PCIe x16 ועם כרטיס קול איכותי ולפחות ג'יגה זיכרון, וכל זה בכמה שפחות כסף. המחשב מיועד למשחקים, סרטים ומוזיקה. תודה!
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היייי אני זוכר שלפניי כמה ימים חיטטי במחשב חחח ונכנסתי למין מקום כזה שכתוב שם כמה זיכרון יש לי ובכמה זיכרון אני משתמש כמה זיכרון פנוי וזה ואני צריך למצוא את זה דחוף! אז תעזרו לי.........
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי מעבד של Intel Pentium 4 2.93 MHZ ואני מעוניין לקנות לוח אם מתאים, איך אני יודע איזה סוקט מתאים למעבד הנ"ל, על המעבד עצמו לא רשום כלום. הפרטים שרשומים על המעבד הם, 2.93ghz/1m/533/04A
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
יש לי כרגע ג'יגה של זיכרון במחשב AMD 3200+ . שאלה שמעניינת אותי האם אני יוסיף עוד 512 מגה יורגש הבדל כלשהו במחשב ברמת הביצועים והמהירות או שנכון להיום זה ביזבוז ולא יהיה שום הבדל?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 מהירות 3.0 עכשיוו תסתכלו מה זה רושם במאפייני מערכת וזה ממש מכניס לי עצבים שלא רשום למטה 3.0 מה עושים כדי לשנות את זה?!?! :kopfpatsch: :kopfpatsch: טוב אם כבר אז כבר... איך אפשר לדעת איזה זכרון יש לי? יענו החברה...
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 1.6 די ישן הלוח אם שלי נשרף אני צריך לוח אם חדש ועל הדרך חשבתי אולי גם לקנות מעבד חדש (אבל יותר חשוב לי הלוח) בהתחלה חשבתי על 7N400 של גיגהבייט אבל אחרי כל כך הרבה קטילות שאנשים פרסמו פה על גיגה בייט אני נראה לי ירד מזה אולי מישהו יכול להמליץ לי על לוח איכותי (לאוברקלוק לא רציני במיוחד) בעיקר למשחקים!!! עדיין לא החלטתי עם אני רוצה מעבד אינטל או AMD אז כל הצעה תתקבל בברכה!! תודה לכל העוזרים טל
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם כדאי לי לשדרג למפרט הנ"ל בהתחשבות שאני לא מתכוון לקנות כרטיס מסך חדש בשנה וחצי הקרובות... adm 3500+ 939 winchster msi neo2 nforce3 muchkin 512*2 3200PC ולהשאיר את ה רדאון 9800XT שלי ואת כל שאר המחשב (מסך,מקלדת,מארז...) משתלם לי או שכדאי להחליף למפרט אחר... ואני לא מתכוון לעשות OC בשום פנים אז זה לא לשיקול...
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי 2 מעבדים ב KSP אחד AMD SEMPRON שאותו קיבלתי עם קופסה גדולה אורגינלית הכוללת חותמת של AMD מדבקה שאפשר להדביק על המחשב וקירור עם חותמת של AMD בקיצור הכל תקין. קניתי גם מעבד AMD 64 BIT ובKSP נתנו לי את המעבד רק בקופסת פלסטיק ללא חותמת הקופסה כבר היתה פתוחה וללא מדבקה וללא שום חותמת והקירור שקיבלתי בכלל של חברה אחרת ולא של AMD בקיצור בכלל לא כמו הSEMPRON. 1.האם אני יכול לדרוש מדבקה? 2.האם אני יכול לדרוש קירור תואם אורגינל של AMD ולא סתם משהו שנתנו לי? 3.האם זה חוקי/תקין איך שהם מכרו את המעבד ותואם לאיך שהחברה AMD מצפים שימכרו את המעבד שלהם? לפני שאני ניגש להחזיר או לדרוש את הדברים הנ"ל אם מישהו יוכל לענות לי על זה כדי שאדע מה נעשה לפי התקנות ומה לא.... תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
(כותרת) יש תוכנה? אני לא מוצא בלוח מה רשום שם... זה לוח אם של איזה שלוש שנים (אולי זה יעזור)...אני פשוט רוצה לקנות סטיק זיכרון אני לא יודע מה יתאים. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב שלי דיי ישן כבר אבל הוא בהחלט עומד בגבורה בכל המשימות שאני מציב בפניו, וזה כולל משחקים (רוב הזמן עם הקרבה מוחלטת של האיכות לטובת ביצועים מינימאליים). אין לי יותר מדיי נסיון עם מעבדים כנגד כרטיסי מסך אבל אני דיי בטוח שהמעבד שלי חלש *משמעותית* בהשוואה לכרטיס המסך (X1600pro, במשחקים מסויימים אני מקבל מקסימום FPS אבל לפעמים כשיש המון טקסטורות, זה יורד ל20% מהמקסימום, כמעט ואין ירידה בביצועים במעבר בין רזולוציות, רק בגבוהות ביותר). ניתן עדיין למצוא מעבד בתצורה הזאת (AMD 754) במחיר סביר? * חיפוש קצר בזאפ העלה מעבד פוטנציאלי מעניין במחיר חשוד מעט - Athlon 64 3200+ (2.2ghz, 512 cache) במחיר 280 ש"ח, האם זה יהווה שיפור משמעותי לעומת המעבד הנוכחי שלי (Sempron 2600+, 1.6ghz, …
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני משתמש במעבד 3.0 GHZ חד ליבה המעבד שלי מתחמם יותר מדי ולפעמים המחשב נתקע שאני מפעיל ישומים פשוטים כמו IE7 או Office המחשב מתחיל להשמיע רעשים ופולט חום רב מהמאוורר הצדדי . מישהו יודע איך אני יכול לפתור את זה? נקיתי את המארז לפני חדשיים ואני לא בטוח אם זה אבק או משהו אחר.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברצוני לדעת במה יותר טוב ה-939 חוץ מהאפשרות של dual בזכרונות תודה
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני החלטתי לשדרג את המעבד והלוח אם ויש לי תקציב של 4000-5000 שקל ... חשבתי על הכיוון של הפנטיום 4 3.4 החדש... מה אתם אומרים? תודה.
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-