מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,817 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לקנות מעבד Athlon 64 3000 ואני ממש לא יודע איזה לוח אם כדאי לי לקנות. שמעתי שעדיף לי לקנות לוח עם צ'יפסט N-Force אבל במה הוא יותר טוב? ומה הלוחות הכי טובים עם N-Force ועם VIA? (אני ראיתי שמישהו כבר שאל את השאלה האת לפני, אבל הוא קונה בחו"ל ואני קונה בארץ) תודה מראש......
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מפתחת השבבים מתחילה רשמית את דור ה-Ryzen השלישי שלה עם דגמים ניידים חסכוניים בעלי פוטנציאל משמעותי לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, איזה מעבד יותר טוב? למשחקים בעיקר וגם לעריכה בפוטושופ (יש לי מערכת הפעלה win 7 64bit אם זה משנה) ועוד שאלה אני צריך גם המלצה ללוח אם מתאים ושלא יהיה יקר מדי ד"א יש לי ספק PRO82+ 525W האם הוא מספיק בשביל להפעיל מעבד כזה וכרטיס מסך Gainward GTX260 896MB ? תודה,
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לוח של pc partner אני לא כל כך יודע את הסוג ולא רשום על הצ'יפ אבל אם זה יהיה חשוב אני ירשום אותו. בכל מקרה יש לי שתי שאלות בקשר אליו... 1) רציתי לשאול האם הגיוני שבעזרת ג'מפרים שעל הלוח אפשרי לקבוע את המכפלה של המעבד כי שי מן טבל על הלוח שמראה את המצבים של הג'מפרים וליד זה כתוב המכפלות. 2)על הלוח יש עוד טבלה שכתוב בה מהירויות 133 ו 100 MGHZ הלוח עובד ב100MGHZ אם אני לא טועה ורציתי לשאול אם אני ישנה את הג'מפרים ככה שהלוח יעבוד ב133 האם יכול לקרות משהו? להישרף?לא לעבוד?להתחמם? או כל דבר דומה והאם בכלל המחשב יעבוד על 133 MGHZ?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בזמן האחרון שומעים על הקמת מפעלי ייצור של AMD ואינטל, ואני מעוניין לדעת אם עוד מישהו חושב שהם קצת הגזימו עם זה... אני עוד מבין את הצורך של AMD להקים מפעל או שניים, אבל זה לא עוצר שם... עם שיפור הטכנולוגיה של המעבדים היום, שמבוססים על ה80\84 אם אני לא טועה, יהייה אפשר למשוך עוד 6-8 שנים, ועם ריבוי ליבות, עוד 15 גג, עד שזה יהפוך למערכת מגוכחת של 80 ליבות וחום שימיס את המארז אחרי שעת עבודה... למה לא משקיעים יותר בפיתוח טכנולוגיות חדשות במקום בניית מפעלים במליארדים, שיסגרו עוד כמה שנים? אני זוכר שראיתי איזה מעבד בטכנולוגיה חדשה, שמגיע לאיזה 8 טרה HZ, עוד לפני 3 שנים (או אפילו יותר), שמבוסס על טכנולוגיה חדשה לגמרי. למה לא משקיעים בכיוונים כאלה במקום השקעה בטכנולוגיה הישנה? אני…
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המעבד מדיסון של אינטל יהיה לשוק הביתי או המקצועי?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עד לפני שבוע היה לי לוח אם מעפן שאני לא יודע אפילו של מה הוא היה...יש לי מעבד 1500 של אינטל, הטמפ' שלו כשהוא לא במאמץ הוא היה -40-43 מעלום עכשיו לי לוח אם של אסוס ולא במאמץ מראה לי שהטמפ' עומד על 24-23 מעלות. יש מצב? או שזה מזייף?
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אפשר לראות את המפרט שיש לי עכשיו בצד. אני רוצה להחליף רק לוח-מעבד-זיכרון לעבודה עם לייטרום ופוטושופ בעיקר. חשבתי על הכיוון של phenom x6 כלשהו עם 8 ג'יגה ראם ולוח נחמד (עדיף שיתן גם יכולות OC). התקציב שלי הוא +- 400 דולר ואני יכול לקנות מכל חנות ששולחת את הציוד לארה"ב. עד עכשיו היה לי ניסיון רק עם newegg ו- amazon. השאלה היא האם כדאי לחכות לבולדוזר של AMD או שחרור של אינטל או פשוט לקנות עכשיו כי לא יהיה הבדל משמעותי? אשמח אם תמליצו לי על שילוש לפי הדרישות שהבאתי. תודה, לירן.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רציתי המלצה ללוח אם עד 700 שקל לCF של 4870 חשבתי על הלוח הזה: ASUS P5Q PRO וגם הצבע שלו לא כחול כמו GB אלא שחור יפה ולמעבד שלא יהיה צוואר בקבוק לCF של 4870 מה אתם אומרים על E8400? הוא יספיק? ויהיה מספיק טוב לעתיד? תודה אריאל[br]פורסם בתאריך: 6.08.2008 בשעה 22:09:29 מישהו?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכווווולם קצת מידע על הציפסטים החדשים של NVIDIA... C51XE+MCP55PXE MCP55P SLI MCP55 Ultra פרטים בפנים... שמות קצת מסובכים...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני לא מבין הבדלים בינהם ??? אני יודע שזה 400 MHZ והשני 800+ אבל איך אני מרגיש בהבדל בפועל ? 1. איך אני מרגיש את ההבדל בין הזכרונות למשל DDR מול DDR2 ? 2. יש לי 2 GB RAM DDR אף פעם לא הגעתי ל-2GB אז למה אני צריך DDR2 ??? ולשם מה צריך DDR3 בכלל ???
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה Asus M2NPV-VM עם AMD Athlon 3800+ X2 למשרדי\קולנוע. הבנתי שאין טעם לשים זכרונות יותר מהירים מ- 533Mhz. יש לי איזה 800 שקלקלים בתקציב לזכרון, ואני באמת לא מבין בזה מספיק כדי לבחור את הזכרון המתאים :s05: אשמח להמלצה
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי הזיכרון הזה: http://ksp.co.il/?select=.1038..392..103..786.&list=1&sort=2&glist=1&uin=14965&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אני מעוניין להוסיף ל-2 הסטיקים האלה עוד סטיק אחד של 8 ג'יגה כזה: http://ksp.co.il/?select=.1038..392..347..786.&list=1&sort=2&glist=1&uin=24026&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 האם זה יעבוד? או יעשה בעיות כאלה ואחרות? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ! קראתי המון חומר.....ועכשיו הגיע הזמן להתחיל בפרוייקט. כבר מצאתי די וי די שישמש בתור המארז ל HTPC. עכשיו אני בחיפוש אחר לוח אם ומעבד. בעיקרון השימוש של ה HTPC יהיה להקרין סרטים, להשמיע מוזיקה, ולגלוש באינטרנט, ולא להקליט מהטלוויזיה. על איזה לוח אם ומעבד הייתם ממליצים ? רצוי משהו שיהיה ניתן למצוא יד שנייה ולא חדש. (התקציב כרגע דל מאוד) תודה מראש. רון.
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, לאחר הרבה מחשבה בבחירת (וקריאת חומר בנושא) לוחות אם החלטתי ללכת על ASRock Z68 Pro3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=528_724_1259&products_id=15661 שמחירו היה 644 ש"ח. אך לאחר שהחלטתי להזמין גיליתי לפתע כי המחירו קפץ ל702 ש"ח. עכשיו אני בהתלבטות האם כדאי להוסיף עוד 60 ש"ח וללכת ללוח אם GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=528_724_1259&products_id=15853 שעל פניו נמצא כבר בקטגוריה אחרת? מה אתם אומרים? האם כדאי או להשאר עם ASROCK?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לשאול האם 4 סלוטים זהים של 8GB DDR3 1600Mhz יעבדו במהירות של 1600Mhz או שהם יעבדו ב 1333Mhz כמובן הלוח תומך ב 32G ובמהירות 1600Mhz. [h=1][/h]
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם חברי היותר חדשים והיותר ותיקים בפורום. עבר זמן רב מאז שדנו בזה, גם כי בימים עברו נהגנו לדון הרבה בנושא. אז פתחתי דיון, נראה איך ולאן יתקדם. רציתי לחלוק עם שאריות חובבי החומרה הותיקים בפורום את הימים השמחים יותר של החומרה. פשוט ארוץ ונראה... זוכרים את ימי LGA775 העליזים של 2006-2009? אספר לילדים. ממש לא מזמן, לפני כ-5-6 שנים אוברקלוקינג עדיין היה תחום מאוד נישתי. הוא היה תחום מעניין, מבריק ומהנה לעיסוק. ב-LGA775 היה הרבה אקשן לגבי יכולות של לוחות אם לבצע המהרה למעבדים בתושבת. היה פילוח רחב של יצרניות, ערכות שבבים ויכולות המהרה. Back When overclocking mattered יכולות ההמהרה של לוחות אם נמדדו על פי קריטריון מאוד חשוב שהוא השגה של באס מקסימאלי. לוח אם שידע ל…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מספר שאלות ובקשה להמלצה: 1. היכן אני יכול למצוא סקירה טובה של המעבדים שיש היום בשוק? אני מחפש בעיקר משהו מילולי עם הסברים על ההבדלים הטכנולוגיים בין המשפחות וסקירה של המעבדים השונים בכל משפחה. עם השוואות ביצועים כמובן, אבל קצת פחות צ'ארטים ממה שיש בטום'ס ויותר סיכומי, ובעיקר יותר מעודכן. אני אשמח גם לאיזשהו הסבר מקוצר מאחד מהמומחים בפורום על ההבדלים בין המרובעים הנוכחיים של אינטל ו-AMD. ושאלה ספציפית - איך אני משווה בין ה-cache של שתי החברות, כאשר כל אחת משתמשת בדרגות שונות של cahce ובכמויות שונות לחלוטין? 2. ראיתי מספר פעמים שצוין כי ניתן לקנות את ה-q6600/6700 באזור ה-800-900 שקל. באיזו חנות נורמלית בה אני יכול להזמין מחשב שלם אפשר למצוא אותם במחירים האלה? ברוב החנויות …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים, יתכן ובעקבות הפסקת חשמל פתאומית, המחשב שלי החל לא להידלק (דיסקים מסתובבים, אין תצוגה ואין עיבוד), לפעמים לאחר כמה נסיונות הוא עלה ולפעמים כיבה את עצמו והדליק עצמו מחדש ואז עלה. בנוסף, אחת לכמה דקות מהירות הסלד של קירור המעבד זינקה ואחרי כמה שניות של הונמכה חזרה. טמפרטורות תקינות הוחלף קירור סטוק לקירור KATANA הוחלף חומר תרמי הוחלף כרטיס מסך לבדיקה מגעים נוקו זכרונות פנימיים הוסרו חלקית ונעשו נסיונות על הסלוטים השונים התופעות עדיין קיימות. המצב כרגע בשיאו - המחשב לא עולה כלל גם לאחר נסיונות רבים. התופעה במדוייק: 1. לחיצה על כפתור ההפעלה 2. נשמעת התנעת דיסקים 3. נשמע צפצוף שגרתי בודד 4. מאווררים מסתובבים 5. המסך נשאר במצב שינה ואין פעולת כתיבה/קריאה 6. *לפע…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם רכשתי מחשב חדש ובו מורכב לוח GA-K8NS ומעבד SEMPRON 3000 64 BIT על הלוח רשום שהוא תומך במעבדי SEMPRON ו ATHLON 64 אבל כשאני נכנס לסיסטם של המחשב אני רואה שהוא מזהה את המעבד כ 3000+ אבל לא כתוב 64. בביקור באתר של GIGABYTE ראיתי שהלוח הזה לא תומך בSEMPRON 64. העניין הוא שברשימת המעבדים שלהם אין בכלל את המעבד הזה, מעבדי 64 יש להם רק ATHLON. אז האם זה בסדר שזה ככה והוא עובד על 3000, או שהלוח הזה לא מתאים למעבד שלי וצריך להחליף אותו? מה בכלל ההבדל בין סמפרון רגיל לסמפרון 64 ?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
משפחות ה-Whiskey Lake וה-Amber Lake כבר כאן באופן רשמי, על מנת לתת זריקת מרץ למחשבים הניידים הקומפקטיים והיוקרתיים לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
האם הלוח הזה מתאים לזכרונות PC-133 GIGABAYT GA-7DX+ מפרט טכני של הלוח
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למיטב הבנתי זיכרון DDR מגיע עם 184Pins והמהירות המינמלית של זיכרון כזה הוא 266Mhz, זה נכון או שאני טועה? יש לי לוח Gigabyte GA-7VTXH+ ובלוח יש 3 תושבות של DDR, עכשיו היה לי בעיה עם מודול זיכרון דפוק של Crucial 256MB DDR PC2100, והביאו לי עכשיו מודול זיכרון 184Pins שיש עליו מדבקה "256MB PC133", הביוס בלוח מראה שהזיכרון עובד על מהירות 133, כאילו שזה SDRAM PC133, יכול להיות כזה מצב??????
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מאז החלו שתי הפלטפורמות הללו להימכר בחודש (פלוס) האחרונים, החלו נתוני המכירות להצטבר , ולהלן הממצאים: Threadripper 1950x מחזיק נתח שוק של 52% Intel I9 7900x מחזיק נתח שוק של 48% מעל עשור שלא זכור מצב בו AMD בסגמט פרימיום עליון מחזיקה נתח שוק הגדול מ- 50%. בכל אופן נוכל לשים לב כי מדובר בחלק מזערי מסך העוגה הכללית של שוק המעבדים: המעבדים הללו מהווים בקושי 0.1% מסך המעבדים הנמכרים בעולם (שזה אלפית לערך). קרי שרק 1 מתוך 1000 מעבדים סדר גודל נמכר כיום מדגמים אלו. בהחלט נישה פצפונת באופן יחסי.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-