עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by jackhammer,

היי חברים. אני בונה מחשב לבן. לא מעניין אותי ביצועים ובטח שלא החומרה הכי חדש (אבל לא משהו ענתיקה...) וגם לא משנה לי אמד או אינטל. מאוד חשוב לי שהכל יהיה לבן כי זה מחשב לSHOW. אני מחפש לוח אם לבן. רוב לוחות האם שאני רואה הם בכלל לא לבנים אלא לוחות רגילים שחליפו להם את כל הכיסויים בכיסויים לבנים (או כסופים). זה לא באמת נחשב לבן. ראיתי לדוגמא את הלוח הזה. יש בו המון אלמנטים לבנים כולל הPCB עצמו ואפילו כמה סלוטים. למרות שדווקא הסלוטים שצבועים בלבן הם הסלוטים שיהיו מאוכלסים בחומרה והסלוטים השחורים ישארו פנויים ככה שיראו את השחורים... בנוסף, ראיתי את הלוח הזה שהוא אומנם לוח רגיל אבל יש לו כיסוי יעודים שהופך אותו לא רק ללבן אלא גם מאוד נקי. השאלה ש…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by topcat115,

יש לי מעבד Pentium 4 3Ghz והוא מגיע לחום של 60 מעלות המאוורר שלו מראה על כ1800 RPM. זה תקין? צריך להחליף לו מאוורר?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by DorM,

הציעו לי לקנות 4G RAM של PQI מחולק ל4 יחידות שזה אומר שכל יחידה עולה 148 ש"ח אז כולם ביחד 592. אני דווקא מעדיף לא לקנות אותם ומעדיף לקנות זכרונות של G.SKILL שכל שתיים עולים 339 אז שתיים ביחד עולים 678. הכסף לא מעניין אותי מה שמעניין אותי זה האיכות.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by ExploiT,

האם המעבד שלי תומך ב 3dnow mmx sse sse2 המעבד הוא atlon 64 +3200 s754 clowhummer תודה !

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by rnevjel,

האם הזכרונות הללו נחשבים טובים? G.Skill 1GB One Stick DDR2 PC6400 800 MHz 4-4-4-13 F2-6400CL4S-GBPK ובמה הם שונים מאלו: F2-6400CL4D-2GBPK תודה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. יש ברשותי מעבד של Intel Pentium 4 2.93 MHZ ואני מעוניין לקנות לוח אם מתאים, איך אני יודע איזה סוקט מתאים למעבד הנ"ל, על המעבד עצמו לא רשום כלום. הפרטים שרשומים על המעבד הם, 2.93ghz/1m/533/04A

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Aviad Cohen,

שלום לכולם, אני כבר שבועיים סגור על המפרט שלי מלבד הלוח אם וצריך את עזרתכם ההתלבטות היא בין MSI z97 gaming 5 Gigabyte z97x gaming 5 Asrock z97 extreme 4 מיועד להמהרת i5 4690k הבנתי שבmsi אין sata express, האם זה קריטי ואצטרך זאת?? המפרט המלא: Intel i5 4690k Noctua nh-d15 G.skill sniper 2*4gb ram Seagate barracuda 3tb Radeon r9 280x vapor-x Nzxt 410/530

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Nitro Viper,

המעבד שאני רוצה לשים על הלוח הוא AMD 2500 או 2600. אני לא יודע איזה לוח הכי כדאי לי לקחת הנה הלוחות: epox 8rda http://www.pch.co.il/docs/pd854726940.htm msi K7N2 Delta-L http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=436&MODEL=MS-6570 gigabyte 7N400L http://www.pch.co.il/docs/pd1540237954.htm המחירים של כולם שווים (בערך)

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by itaysk,

הלידטק שמעתי שלא כדאי... האפוקס שמעתי שיש איתו בעיות לפעמים... האסוס מצויין אבל יקר... הציינטק עוד יותר... תראו בעקרון אני יכול להרשות לעצמי את האסוס (900 שקלס בערך, לא?) אבל אם אני אוכל למצוא לוח דומה במחיר זול יותר אז אני מעדיף... שמעתי גם שיש לו 2 דגמים לא? מה ההבדלים ביניהם? בעקרון כל הפיצ'רים לא ממש חשובים לי חוץ מכרטיל קול. קיצור תגידו מה אתם הייתם קונים... כל ההצעות יתקבל בברכה, תודה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Danny_Malis,

מישהו יכול להביא לי קישור לחנות ברשת שמספקת חומרה גם לארץ ? תודה מראש !

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by biodome,

אני חושב לנצל את זה שאחי נמצא בארה"ב בתקופת BLACK FRIDAY לשדרוג מערכת. מה עדיף בימינו, HASWELL או IVY BRIDGE-E? תושבת 1150 או 2011? שני המעבדים עולים בערך אותו דבר ב-newegg. בכללי כדי שאני אדע להתאפס על עצמי, הרבה זמן לא התעדכנתי בעניינים. גם אם יש בעיה ידועה עם אחד מהם.. משתמש PC כבד, כולל פוטושופ, CAD, והרבה EXTRACT של RAR'ים..

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by M07,

המפרט שלי הוא כזה ליבה כפולה E4500 2.20 GHZ GEFORCE 8600 GT 1GB לוח אם G31M-SL2 DDR 2 2 GB RAM המערכת הפעלה שלי היא ווינדוס XP PRO 32bit וקראתי ש 4 GB לא ינצלו במלואם ועכשיו אני רוצה לקנות 4 GB אולי עדיף 3GB אם אני יקנה 2GBX1 וישתמש ב1GBX1 זיכרון של עכשיו זה יהיה בסדר שהזיכרונות לא תואמים ולא אותו דגם ? אני באמת ירגיש הבדל או שאין טעם לקנות בכלל ? אני עורך סרטים ומרגיש שהמחשב קצת איטי ובמשחקים אני משחק ממש קצת

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by theduck,

מה ההבדל בין שתי הטכנולוגיות (למעט העובדה שה- HyperThread קדמה ל-Dual Core) ומי מהשתיים תומכת ביותר אפליקציות?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by GuyG,

אני קונה מחשב חדש עכשיו ומתלבט בין שני לוחות האם האלה: Gigabyte GA-P35-DS3L Gigabyte GA-P31-DS3L הבנתי שההבדל העיקרי בינים הוא התמיכה ב 8GB וה OC היותר טוב ב P35.. זה נכון ? יש עוד הבדלים? עכשיו, אני מנסה לחסוך בכסף איפה שאפשר. אני לא כזה גיימר (משחקים בינוניים מינוס), בעיקר מולטי טאסקר.. לא מתכנן OC. מתכנן הרחבת זיכרון ל 4GB בעוד שנה-שנתיים (לויסטה), אבל לא יותר מ 4 .. עוד דבר אחרון, מישהו יודע אם יש להשיג את ה P31 בגרסה שיש לו 6 כניסות USB מאחורה ? תודה..

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by ShayGTi,

למפרט הזה שאני מתכוון לרכוש: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=356643.0 בעקרון בחרתי בASUS אבל ממה שראיתי הDFI יותר טוב לאוברקלוק ואני מתכנן אוברקלוק לא רצחני אבל מכובד. עכשיו אני ראיתי שהDFI תומך ב1066MHZ בזכרונות וב1333MHZ במעבדים, אני מתכוון לנסות להגיע עם הזכרונות לכיוון ה1200, זה לא יגביל אותי? מה שכן, בDFI יש יציאת אודיו גם אופטית וגם קואקסיאלית שזה משהו שחשוב לי. שניהם עולים בדיוק 750, לא שקל פחות ולא שקל יותר. בדיוק. לכן עוד יותר קשה לקבוע מי עדיף מה אתם אומרים???

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by yousux,

שאלה כללית לכל מי שקנה מעבד מרובע ליבות. האם אתם מרגישים שזה היה שווה את ההשקעה, קיבלתם מה שציפיתם, או שמעבד דו-ליבתי זול יותר ומהיר יותר היה מספק את הסחורה יותר טוב אם לא באופן זהה ? (ברור לי שזה שאלה שקשה לענות כי בכל זאת יש לכם מעבד X ולא Y, אבל בכל זאת).

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by CroCoDile,

לפני מספר ימים פניתי לפורום מפרטי מחשב וקיבלתי הצעה למחשב הכולל מעבד של אינטל מדגם CORE 2 DUO S775 2.53GHz E7200 45nm SLAVN. היום, לאחר שהזמנתי את המחשב מהחנות בה הורכב המפרט הוצעה לי הצעה נדיבה, שדרוג חינם של המעבד לדגם מתקדם יותר, CORE 2 DUO S775 2.66GHz E7300 45nm SLAPB. לפני שאני מבצע את הרכישה אני רוצה לברר שני דברים. ראשית, האם אין משהו מוזר בהצעה? האם ה-7300 אכן טוב יותר (ולא רק מבחינת הביצועים אלא גם באמינות) מהדגם ה-7200? ואם כן, מדוע שיתנו לי אותו במחיר הנמוך ב-100 שקלים ממחירו בחנות זו? שנית, האם לוח האם שהוצע לי במפרט, GIGABYTE GA-P31-S3G, מתאים גם למעבד הזה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by McMerc,

GA-965P-DQ6: http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2295&ProductName=GA-965P-DQ6 GA-965P-DS4: http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2288&ProductName=GA-965P-DS4

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום, ברשותי זכרונות מסוג OCZ 2GB DDR2-800 Platinum Rev 2 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-15 בדיקה ב CPUZ מראה שהזיכרונות עובדים במהירויות הבאות: 400Mhz 5-5-5-15@ 333Mhz 4-5-5-13@ 266Mhz 3-4-4-10@ איך אני גורם להם לעבוד ב CL4 ולא CL5? הלוח אם שלי הוא Gigabyte P35DS3-L תודה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. בהרבה מאוד מקומות אני רואה משפטים כמו "כשהמתח גבוה מדי אז הוא לא יציב" וכדומה. יש לי כמה שאלות בקשר לזה: 1) מה זה בדיוק מתח לא יציב? זה אומר שאם המעבד למשל צריך לקבל מתח של 1.2V, אז הוא מקבל לפעמים 1.23V? 2) למה ככל שמעלים את המתח, אז המתח נהיה פחות יציב (למשל כשאני עושה OC)? 3) איך יודעים שהמתח לא יציב, ולמה זה גורם? 4) סתם שאלה שעלתה לי לראש: האם גם אם אני מעלה את תדר העבודה של המעבד, אבל לא מתעסק עם המתח, זה יכול לגרום למתח לא יציב? אם כן, למה? אשמח מאוד להסבר מפורט (וכן בהיפוך אותיות- מטורף) תודה רבה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by AMD-ALI-G,

הכותרת אומרת הכל. אני אשמח גם אם תענו לי על כל הפירושים שיש על הלוח אם כמו sata, Bios ושאר הירקות.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אם כן, מה הם הלוחות?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by GunBlade,

חבר'ה, אני צריך תשובה ברורה, כי אני על סף קנייה מה ההבדל במהירות השעון של מעבד Centrino לעומת Mobile Pentium רגיל? חבר שלי, שלא מבין יותר מדי, אמר לי ש Centrino 1.5 למשל, שקול ל Mobile Pentium 2.4. האם זה נכון? מה היחס המדוייק? תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. הרכבתי מחשב לפני כחודשיים עם לוח אם gigabyte x58a udr3 revision 2 ומערכת הפעלה חלונות 7. לפני חודש כרטיס הרשת on board של REALTEK לא זוהה. גם בביוס הכרטיס לא נראה. מערכת ההפעלה מנסה לחפש את הכרטיס ובדרך אני חוטף מסכים כחולים. פרקתי את לוח האם מהמארז ושלחתי למעבדה. הם החזירו לי אותו תוך יום בטענה שהכל תקין. הרכבתי את הלוח אם בבית ואכן הכרטיס רשת זוהה מיידית. לפני שבועיים שוב אותו סיפור. הפעם חפרתי קצת באינטרנט והתברר שהבעיה לא בלוח אם אלא בכרטיס רשת עצמו - בזמן שחלונות 7 עובר למצב SLEEP גם הכרטיס רשת עובר למצב "שינה". הבעיה מתחילה בכך שהוא לא מצליח "להתעורר". חפרתי קצת ברשת ומצאתי פתרון : הדרך להעיר אותו במקרה כזה היא לנתק את המחשב מהחשמל ולנתק סלוט אחד של זכרון ram. עשיתי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by meitar9,

אני נאלץ להחליף את הלוח אם והמעבד ולכן אני פונה אליכם. הכרטיס מסך שלי (חדש): Gigabyte GTX 660 Windforce OC 2 GB ספק: Antec VP550P התקציב למעבד: 1000 ש"ח פחות או יותר. לוח אם: 400-500 ש"ח. כרגע המעבד שלי הוא Q9550. הלוח אם הלך לי וביחד איתו אני נאלץ להחליף את המעבד. תודה רבה. (: *שכחתי לציין- המחשב לגיימרים. **קונה מ- IQPC.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים