עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היי חבר'ה יש לי מחשב סביר,ואני כפתרון זמני רוצה לשדרג מ2 RAM ל4 (יש לי WINDOWS 7 32 ואני יודע שצריך לשדרג ל64 וכל זה..) זה המפרט שלי: אני רוצה 2X2 RAM עכשיו יש זיכרון ספציפי שאתם ממליצים? ומהירות זה באמת משנה? תקציב אתם יודעים מחיר סביר לזיכרונות RAM תודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום הציעו לי עכשיו (הבנתי שהייתה ירידה קלה במחירים) למחשב שישמש למשרד, גלישה באינטרנט (כבד) + סרטים HD בעיקר שאני מעוניין שלוח האם יכיל את הכרטיס כמובנה 410 ש"ח | מעבד AMD Athlon II X3 425 Box + 450 ש"ח | לוח אם Asus M4A78 או באותו מחיר Asus M4A785-M סך מחיר למעבד ולוח אם 860 האם אלו מפרטים מכובדים או שבאותה תמורה ניתן לקבל שילוב טוב יותר ? :s05:

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by nadavcj,

היי חברים, אני עומד לרכוש מעבד 6950X יחד עם לוח Gigabyte X99 Designare EX. מערך ההארדיסקים אותו אני רוצה לבצע, למייטב הבנתי בלתי אפשרי. לצערי הלכתי קצת לאיבוד מרוב סוגים שונים של חיבורים, אשמח לעזרתכם. אני רוצה לעשות רייד 0 (מהירות) על 2 הארדיסקים SSD בנפח ש 256 עליהם תותקן מערכת ההפעלה בלבד בנוסף, אני רוצה הארידסק SSD מהיר ככל שניתן עבור אחסון קבצים עליהם אני צריך לבצע עיבוד גרפי ולאחר מכן אעביר אותם ל הארדיסק מכני פשוט. מה שיטת החיבור הכי נכונה שאני צריך במחשב? למייטב ידיעתי אין לוחות עם 3 חיבורי M.2 אשמח לעזרתכם. תודה

4. http://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-1950x-cpu-performance-benchmarks-leak/ מה דעתכם?

5. שלום! אני מחפש לוח אם למעבד I5 2400, שישמש לרוב עבודה משרדית + משחקים. והלכתי לעיבוד עם סוגי הציפסטים והקומבינציות שיש... לכן אני צריך המלצה או לפחות כיוון איזה ציפסט אני צריך. הבנתי שהP67 והZ68 זה יותר בשביל מעבדי K. הדרישות שהיו לו: יציאה לפחות אחורית של USB 3. חיבור PCI אחד. חיבור IDE אחד. (על IDE וPCI אני מוכן לוותר אם זה מייקר יותר מידי את הלוח). רצוי שהיה לו גם PCI Express ×4 לכ.הרחבה. אני אשתמש ב8GB לפחות זיכרון לכן מבחינה הזאת כל לוח יתאים. וכ.מסך ככל הנראה ישב עליו זה 6850 או GTX 460. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Tomerb1,

אני רואה שתמיד בפורום מפרטים שמים AMD למרות שאומרים שהקונרו יותר טוב... אז מישהו יכול לתת קצת רקע \ השוואות? לפי מה שאני יודע הc2duo יותר טוב מהAMD ונגיד ה x2 6000 של AMD עולה פחות אבל הוא בטח כמו תנור מוציא מלא אוויר חם ולוקח הרבה חשמל...? הטכנולוגיה שלהם לא קצת ישנה? אז עכשיו יש רק שאלות אבל אני מקווה שאתם תתנו תשובות תודה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by gtf,

בEVEREST רשום DDR SDRAM ואני לא יודע אם זה DDR או SDRAM, מהירות 133. לפי מה שאני יודע DDR לא עובד ב133 אז נראה לי שזה SDRAM נכון? עריכה: עשיתי חיפוש לדגם שלי וגיליתי שהוא אמור להיות במהירות 266 אבל כמו שאמרתי הEVEREST מזהה אותם כמהירות 133, למה זה ככה?

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by iziko,

האם הקונרו הכי חלש יתן ביצועים יותר טובים מאשר הפטניום D930? והאם שווה בכלל לחכות לו מה יהיה מחירו המוערך? ובקשר ללוחות אם אני קצת מודאג כי עוד לא הבנתי איזה צ'פיסט (ללוחות אם של אסוס) עדיף ונחשב לטוב? שיתמוך ב sata2 זכרונות מהירים 800MHZ ? וכמובן כמה לפי דעתכן יצא לוח +המעבד? ומתי צפוי כל הלוחות והמעבדים לנחות בישראל ולא רק בשאר העולם? תודה וסליחה על כל השאלות כי קראתי את הנעוץ וזה קצת בילגן אותי

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by liran2001,

Workstations... אני מבין שהמחשבים החדשים כיום המשמשים כמחשב ראשי גדול בעל מספר גדול של מעבדים (לחברות גדולות שצריכות שימוש במחשב חזק), משתמשים במחשב מבוסס Intel Xeon או AMD Opteron. למי שמבין קצת - מה עדיף היום ביחס תמורה למחיר\ביצועים ? אולי אם יש קישור לטבלה של ביצועים\מחירים... ? ואולי פירוט לדגמים ספציפים למעבדים אלה שעדיף לקנותם כיום. תודה

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by lir@n,

שלום כולם ! אני מתלבט בין הזכרון הזה http://www.pch.co.il/docs/pd1351908643.htm לזה http://www.pch.co.il/docs/pd457387255.htm ההתלבטות היא עם איזה זיכרון אני יגיע יותר רחוק מבחינת מתחים והכל איזה יותר טוב ויותר יציב או בקצרה מה לוקחים בשביל אבורקלוקינג טוב ואיכותי!? עריכה: אוקיי נכנסו חברים חדשים לזירה... עכשיו יש התלבטות קשה יותר... בין הקודמים לאלה http://www.pch.co.il/docs/pd1171258649.htm ואלה http://www.pch.co.il/docs/pd392063159.htm מכל הבחינות מתוך 4 הדגמים שהצגתי כאן מה הכי כדי מה יהיה הכי טוב בDDR 400 שלא ישאב מתחים...והכי חשוב שיהיה יציב בתודה מראש לירן

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. GA7VRXP או EPOX 8K5A3 ואם יש משהו שעולה משהו בין הראשון לשני והוא מספק ביצועם טובים תגידו לי תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by War-Hammer,

יש לי 2500 שקלים ואני רוצה להשקיע אותם במעבד, לוח אם, זכרונות והכל ל OC חזק כמה שאפשר. יש לי כל-כך הרבה התלבטויות ואני כבר משתגע! אני יכול לקחת AMD BARTON 2500 512K שהוא ממש זול וממש חזק באוברקלוק ב 620 שח' ואז אני גם יקנה לוח שבטוח לא יעלה על ה 650 שקל ואז יהיה לי הרבה כסף גם לזכרונות על רמה כמו ה קרוסאיר LL 512 MB אבל מצד שני אני יודע שה P4C 800FSB הוא מעבד חזק מאד ונותן ביצועים מדהימים ב OC וגם יש לוחות לפנטיום שהם מאד חזקים ומלאים בכל טוב (אני לא מחפש פיצ'רים), אבל גם פה יש לי התלבטות בין אם לקחת 2.4 או 2.6 או אפילו 2.8 ! וגם הזכרונות מאד חשובים, אני לא רוצה פחות מ 512 ואני רוצה את זה בסטיק אחד כי אנחנו מדברים פה על מערכת ל OC בקיצור חבר'ה אני ממש מבולבל ואני לא יוד…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אהלן אנשים יקרים. מה המצב? אני קונה מחשב שמיועד לOC ורציתי לדעת איזה זכרונות יותר כדאי לי ואגיע איתם יותר רחוק עם: A64 3500+ VENICE DFI LAN PARTY NFORCE 4 והזכרונות של OCZ או של גייל OCZ: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_1662&products_id=10261 גייל: 1 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_677_1712&products_id=10598 2) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_677_1712&products_id=10600

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום היום הורדתי את התוכנה S&M מלינק באתר גירסה 0.3.2 וכאשר בבדקה של המעבד היא בגיע ל 9 אחוז המעבד כבר הגיע ל 61 מעלות (בדרך כלל המעבד שלי הוא בסביבות ה 48 במנוחה מאמץ 56+- ) האם יש סיכוי שהמעבד שלי יפגע כאשר אני אגיע למשל ל 80%? ואז הטמפרטורה תגיע למשל ל 100c?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. המחשב ייועד לגיימינג קל עד בינוני כי הבן שלי בדיוק בשלב המעבר ממשחקי ריימן למשחקי GTA/DOOM וכדומה... מעבד - האם הפרש הביצועים בין i5 7500 ל i5 7600 שווה את ההפרש במחיר של 133 ש"ח? האם הAlpine 11 Pro מספיק למשימה? זכרונות - Hyper-X או Kingston? שניהם במהירות 2133 סטיק בודד של 16GB DDR4. לגבי המהירות, הייתה שמועה ש2400 לא מוצלחים באותה מידה כמו ה2133, האם זה נכון או שלרכוש 2400? המבנה של הHyper-X יותר "קרבי"(צלעות קירור), משמעותי? ההפרש במחיר 33 ש"ח. לוח - GA-H270-HD3 או GA-Z270P-D3 ? אם אני לא טועה בZ270P יש תמיכה לזכרונות מהירים יותר(לשדרוג עתידי...?) ותמיכה בUSB 3.1, שניהם באותו המחיר 491 ש"ח. תודה לעוזרים

16. היי יש ברשותי מחשב בן 6-7 שנים. התייעצתי פה בעבר הלא רחוק בכלל לגבי הוספת זיכרונות למחשב זה ועזרו לי מאוד. כרגע ההתלבטות היא בין שדרוג כ. מסך לבין מעבד. השימושים הם קודם כל משרדיים. אח"כ פוטושופ (חובבני, ביתי) - ולכן הבנתי בפורום כ. מסך שעדיף לשדרג את המעבד. השימוש המשני הוא משחקים קלים (בתקווה סימס 3 לדוג') ולזה צריך גם לשדרג כ. מסך - אך זה יקרה בהתאם לתקציב שישאר, אם ישאר. המפרט: Intel dual CPU E2180 2.00 GHZ Asus P5GC-MX/1333 – כ. מסך OB זיכרונות 3GB של DDR2 667 (סטיק של 1 + סטיק של 2) שני HD של 160GB של WD ספק חדש SeaSonic 350W מארז ג'נרי מע' הפעלה XP (כי לצערי לא נראה לי ווינדוס 7 יעבוד כמו שצריך). אז אם כן, כרגע המטרה היא שדרוג המעבד. אין לי בעיה לקנות יד שנייה...…

17. Started by Aviv943,

היי חברים. אני מחפש קיט חדש להחליף את הישן. הישן הוא 4gb מדגם G.Skill DDR3 2x2 1600 MHz CL 7-8-7 24 ECO מעבד amd 965 be@3.8 לוח אם GA-870A-UD3 הקיט החדש רצוי לקנות מ ksp. תקציב 700 בערך. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by sim,

אני מחפש המלצה ללוח אם עבור מחשב שיכלול את הרכיבים הבאים: מעבד אינטל i7 6700 (ללא אוברקלוק) זיכרון 16gb ddr 4 זמני כרטיס מסך gtx 1060 חשובים לי אפשרויות USB 3.0 ו USB 3.1 יציאות+תעבורת נתונים. ׁ( אני צריך לחבר 5 מכשירי USB לא כולל עכבר ומקלדת חלק מהם תומכים ב USB 2.0 ) הסכום בסביבות 550 שקל. עדיפות לASUS ו GIGABYTE ללוח יתחברו: חוץ (מעכבר ומקלדת ) כרטיס קול חיצוני , סינטיסייזר , מקלדת נגינה . מולטי אפקט , וג'יסטיק למשחקים + 2 לרזרבה. תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by AxeOr,

אני מנסה לבנות מערכת בצבע שחור\לבן, מארז H440 של NZXT, מעבד i5 3570. זכרונות לא בעיה למצוא, קירור גם כן, מה שכן אני מחפש לוח אם מתאים ואני לא יודע איפה מוכרים בארץ למעבד הזה אני מחפש משהו בצבעים שחור לבן, שדומה לדגם הזה של אסוס

20. Started by rost1k,

שלום מה יותר טוב מבחינת גיימינג עם HD5850 \ GTX 460 תודה לפי פה אני רואה שהI3 לוקח אבל אני לא מסתמך רק על זה http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289 סתכלו למטה על המחשקים . תודה לעוזרים

21. IBM Creates First 2nm Chip (anandtech.com).

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by law89,

ראיתי שמישהו שאל על כרטיס מסך, אז החלטתי גם לשאול. יש לי מחשב בן שנתיים וחצי שמאז רכישתו לא שמו משחה טרמית. הטמפרטורות לא גבוהות. האם יש טעם לשים משחה טרמית אם הטמפרטורה סבירה / נמוכה? אציין שהמחשב בשימוש מינימלי ולכן לא מתחשב לי לבזבז על זה זמן. מצד שני זה יכול להיות נחמד להתנסות בזה בפעם הראשונה.

23. Started by BarM,

שלום, לאחרונה אני שוקל ברצינות החלפת מעבד לאחר ביצועים מאוד ירודים במשחקים,בעיקר BF4,שם אני משחק על FPS ממוצע של 20 עם הרבה דרופים,בקיצור לא שחיק. אני כרגע עם PENTIUM G840,וחושב להחליף לI5 3470,מה דעתכם? הוא די זול(בסביבות 750 שקל) ומתאים לצ'יפסט שלי(B75),כלומר אני לא אצטרך לקנות גם לוח אם. אשמח אם תשתפו אותי בדעותיכם לגבי המעבד ולגבי כמה זמן הוא יחזיק לי,תודה. (כרטיס מסך-GTX 660,8GB RAM)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by rubin 37,

לוח GIGABITE דגם G41M-ES2L צ'יפסטG41 + כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 או לוח MSI דגם G41TM-P33 M צ'יפסט G41 + כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 בברכה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by d_g,

שלום. אני חושב על לקנות את המעבד CELERON D 64BIT (לא החלטתי על מהירות שעון עדיין)... רציתי לשאול קודם כל איך המעבד והאם הוא יותר טוב מסלרון רגיל שהוא לא 64BIT והאם התמיכה שלו ב 64BIT היא אמיתית? (המעבד הוא לא לגיימר כבד, אלא פעם בחודש אולי איזה משחק או שתיים) כמו-כן רציתי שתמליצו לי על לוח טוב אליו באיזור ה 1000 שקל... תודה מראש.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.