מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,799 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני זקוק להמלצה על מעבד, זיכרונות, ולוח אם לצורך הרכבת מערכת לעריכה גראפית ושימוש משרדי אינטנסיבי. יריץ כנראה XP או 7, עבודה עם חלונות דפדפן רבים, ומספר תוכנות Adobe במקביל, בעיקר Photoshop. לא מיועד ל-OC. מארז, ספק, כונן קשיח, כונן אופטי - כל אלה כבר נמצאים ואין בהם צורך. למיטב הבנתי בנושא, עיבוד גראפי אינו מצריך יכולות כרטיס מסך גבוהות, לכן אני מעוניין בכרטיס מסך מובנה. עדיפות ללוח אם הכולל Firewire. זכרון: לפחות 4GB תקציב - 1500-2000 ש"ח תודה מראש !
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
להלן המפרט הנוכחי שלי: לאחר שהגעתי למסקנה שאינני אעשה OC (מפני שמערכת שתהיה מתאימת-OC תעלה לי עוד 500 שקל, ובמקום זה אני מעדיף לשמור את הכסף ועוד מספר שנים לשדרג את הרכיבים או פשוט לקנות מחשב חדש), אני עומד בפני הדילמה אלו מבין שני המעבדים הבאים הכי משתלם: Intel Core i5-4690 3.5Ghz 3.9Ghz Turbo LGA1150 Tray VS Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray להלן ההבדלים ביניהם: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790-vs-Intel-Core-i5-4690 וכמובן הבדל של 425 שקל... מה דעתכם בנושא? האם שווה להוסיף כסף ל-i7 בשביל futureproofing והאם הוא שווה את הבדל הביצועים במשחקים? או שהחלטתי לא לעשות OC היא טיפשית, ואקבל ביצועים טובים יותר במשחקים אם את הכסף הזה אוציא …
-
- 25 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
יצאתי פראייר עם משיהו שכנראה עבד עלי, אבל אני רוצה דלעת בכמה: הנה הסיפור: שהייתי בכתה ו', עכשיו אני בט', 4 שנים משהו כזה, קניתי בחנוכה אז משחב חדש, הכל סבבה, לפני 3 חודשים החלטתי לשדרג אותו, אז קניתי כרטיס מסך חדש, מעבד חדש, לוח אם חדש, וזיכרון חדש מהטכנאי שלי ב1600 שקל... עכשיו תראו את הפרטים של המשחב שלי, יצאתי פראייר לפי מה שהבנתי בהשוואה של אחרים, אני רוצה דלעת בכמה (את המשחב החדש קיבלתי לפני חדושיים וחצי-שלוש): +AMD Athlon XP 2500 Ram של 256 MB, 1.83 GHz ולא שזה קשור, הכרטיס מסך שלי סך הכל ג'י פורס 5200, ככה שאני מרגיש סופר פראייר, אז בכמה פראייר.... וכמה יעלה לי לשדרג את החקלים האלה לחלקים חדשים וטובים?
-
- 13 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש זכרון M.2 וראיתי בין היתר זכרון של samsung 990 pro וראיתי שיש סוגי מודלים שונים - MZ-V9P1T0B/AM MZ-V9P1T0BW וכו' השאלה האם יש הבדל בדגמים הללו? מה משמעות האותיות? אני מחפש משהו שיכול להתאים ללוח אם של גיגהבייט Z790 AERO G שאני שוקל לקנות ובאתר שלהם, בתאימות, לא מופיעים כל המודלים , האם יש לזה משמעות ? בנוסף, האם הייתם קונים זכרון מאלי אקפסרס או אמזון (בתקווה שזה מקורי וכו') תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! יש לי במחשב 2 ג'יגה זכרון RAM שמחולק לשתי זכרונות של ג'יגה כ"א של חברת קינגסטון. אני מעוניין להוסיף עוד שתי ג'יגה זכרון למחשב, האם אני יכול להוסיף זכרון אחד של שתי ג'יגה או שעדיף שתי זכרונות של 1 ג'יגה כ"א? לוח אם: Gigabyte GA-P31-ES3G (775 C2Q 1333Mhz, Intel P31, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio,GBL תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב, עלה הרבה מאוד כסף, נקנה באפריל השנה ועדיין באחריות. נקנה מרשת מוכרת בארץ (לא KSP). אזכיר את שמה במידה וזה יהיה רלוונטי. מפרט : 13900K | gigabyte Auros master זכרון : VENGEANCE® RGB 48GB (2x24GB) DDR5 DRAM 7000MT/s CL40 Memory Kit — Black כרטיס מסך 4090 ספק כוח חברת Corsair דגם HX1200 HX Series Platinum 1200W Active PFC כולל מאוורר 135MM בכל אופן, סימפטומים - מחשב קורס במאמץ - מסכים כחולים או נכבה. לטענת הטכנאי: מחשב רץ חלק עם XMP מושבת, קורס עם XMP פועל. הוחלף מעבד ולטענת החנות - נוסו עשרות קיטים עם אותה תוצאה (השיחות מוקלטות). (קניתי מכספי גם קיט זכרון של…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
יענו אם יש מעבד כלשו שמקבל 35 שניות ואחד אחר שמקבלים 27 ה27 בוודאות טוב יותר? יענו במשחקים,תוכנות עיבוד וכו'?
-
- 3 תגובות
- 540 צפיות
-
-
קניתי היום לוח 965P-DS3 ואני מרכיב את המחשב, אני לא מוצא את חיבור ה IEEE1394 על הלוח ! יכול להיות שהלוח לא תומך בו ?!! תודה
-
- 8 תגובות
- 790 צפיות
-
-
יש לי מחשב שיש בו לוח אם ישן של elite דגם l4s5mg3/gx שקיבלתי ממישהו, הבעיה היחידה היא שהוא לא מזהה IDE. כשאני מחבר הארד דיסק +CDROM הוא פשוט לא מזהה אותם (גם כשאני מחבר כל אחד מהם לבד אותה התופעה) מצאתי באינטרנט עידכון ללוח אם שקשור לIDE, הבעיה היא שהתיקיה הזאת שוקלת קצת יותר מ6MB והרי הדבר היחיד שהוא מזהה זה floppy מה ניתן לעשות?
-
- 1 תגובה
- 446 צפיות
-
-
SYSTEM MEMORY: 2 x DDR DIMM Sockets Max. 2GB unbuffered PC2700 / PC2100 /PC1600 non-ECC DDR זה העתק ממחשב של חבר.הוא רוצה להגדיל את הזכרונות ל-1GB. הוא יכול לקחת 2*512 DDR?ורשום לו שיש לו DDR SDRAM.אז מה הוא יכול?הוא מחפש משהו זול למחשב P4.
-
- 9 תגובות
- 610 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי איזה צ'יפסטים של אינטל כדאי היום לקנות , מה ההבדלים בינהם ואיזה לוחות אם כדאיים? אני יודע שעכשיו כולם יקפצו ויגידו שהכי כדאי זה לרדת מאינטל ולקחת AMD . אפשר להרגע , אני כבר יודע את זה , אבל חבר שלי מתעקש על אינטל - אז לפחות שיהיה לו לוח אם שווה.... האם כדאי לקחת PCIe ? איזה לוחות תומכים בזה? ומה לגבי ההתחממות , איך מטפלים בזה? המחשב לא ייועד להמהרה בשום שלב
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
שלום אני מאור ויש לי שאלה לגבי רכיבי המחשב שלי להלן השאלה: יש לי מחשב המורכב מהחלקים הבאים: לוח אם ASUS P7P55D-E מעבד INTEL I3 540 זיכרון KINGSTON 2GB 1333MHZ הפעלתי תוכנה SPU-Z וכתוב לי שם שהיחס הוא 1:23 אני מנסה להבין איך זה יכול להיות כי יחס כזה גבוהה אומר ביצועים נמוכים ככה הבנתי מטכנאי מחשבים בחנות אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי לפי הרכיבים שלי את היחס ואיך מגיעים ליחס הזה בתודה מאור...
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
הלוח שלי הוא FOXCONN G41MXE תמונה מצורפת חשבתי לרכוש כרטיס מסך HD 6850 או HD 6870 מסתבר שאלה כרטיסים לא קטנים בממדים היום פתחתי את המחשב וגילתי שחיבורי הSATA נמצאים בצד ימין מתחת לחיבור ה PCI EXSPRES נראה שזה יוצר איזה בעיתיות בחיבור הכרטיס יצליח לכנס ?? אם צריך החלפה ללוח תואם עם חיבורים שונים יש המלצה ? P5G41T-M LX ASUS יעמוד בקריטריונים? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני שוקל לשדרג למערכת מחשב חדשה בעתיד הקרוב [אחרי חג הפסח אי"ה]. השימוש העיקרי כאמור "גיימינג" מתקדם ועיבוד ווידיאו/גרפיקה. נפח הזיכרון עליו אני חושב הוא 3 סטיקים של 2GB כ"א בתצורת Tripple. חשבתי על מעבד מסוג Core i7-920 1366 ולוח אם תואם Gigabyte או Asus שיש לי ניסיון טוב מאוד איתם. לגבי לוח אם אני חושב על תמיכה ב USB 3.0 - כי זה יהיה מתסכל/מעצבן אם כ ½ שנה לאחר רכישת המחשב יצוצו התקני USB 3.0 שלא ייתמכו על המערכת החדשה. מה דעתכם ?? אשמח מאוד לשמוע מה המלצותכם בנדון... אגב, אני מתכוון [לפחות בשלב זה] להמשיך ולהסתפק בכרטיס המסך 9800GX2 שברשותי.
-
- 39 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
the K8N Pro SLI is more expensive, but what are the differences between the motherboards? It's suppost to work with amd 64x2 3800
-
- 2 תגובות
- 468 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות שתי סטיקים של DDR3200 כדי לשים אותם בDUALDDR ואני לא יודע אם לקנות את הדגם LL של CORSAIR או את הדגם של TWINMOS/WINBOND זה לא ישמש אותי לOC אלא רק למשחקים. תודה על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום רב, איזה משלושת הלוחות כדאי לרכוש: 1.GIGABYTE GA-8I945GMF (945G) - DDR2 - mATX 2.GIGABYTE GA-8I945PG (945P) - DDR2 - ATX 3.GIGABYTE GA-8I945PMF (945P) - DDR2 - mATX איזה מהם כדאי לרכוש? אבל האילוץ שיש לי זה שהארד דיסק שלי לא מתחבר ב- SATA אלא בחיבור רגיל (כבל IDE רחב,חיבור ישן). וכמובן שהצורב והכונן די וי די מתחברים גם כן כמו הארד דיסק. תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 623 צפיות
-
-
השאלה בכותרת. האם הטמפ' של המעבד יכולה להשפיע על הביצועים? או שהוא נותן את אותו ביצועים בכל רמות הטמפ'? (חוץ כמובן מהנקודה שהוא נשרף...)
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בדואל צ'נאל לבין כרטיס זכרון בודד ???
-
- 1 תגובה
- 429 צפיות
-
-
שלום לכל המשתמשים היקרים, יש לי מחשב יחסית ישן: Pentium D 820 Asus P5VDC-MX NVIDIA GeForce 7600 GT AGP Western Digital 80 GB SATA Corsair ValueSelect 2X512MB DDR2-533 DDR2 SDRAM 4-4-4-12 קיצר יש לי על הלוח אם 4 סלוטים של DDR2, שתיי סלוטים בצבע צהוב ושתיים בצבע כחול. הצהובים תפוסים כרגע עם 2 זיכרונות של 512MB כמו שציינתי במפרט. אני מעוניין להוסיף למחשב עוד ג'יגה בייט זיכרון עבודה למחשב הזה. עכשיו מה יקרה אם אני קונה שתיי זיכרנות חדשים של 512MB בתדר 800MHz ושם אותם על שתיי הסלוטים הכחולים הפנויים שיש לי. איך המערכת תפעל? כ-Dual Channel הרגיל של הסלוטים הצהובים עם ה-Corsair ValueSelect 2X512MB 533MHz ועם ה-2X512 800MHz? בבקשה ענו לי על השאלות הבאות: 1. איך המערכת תפעל? כלומר…
-
- 6 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אתמול אינטל דיווחה על השקה רשמית של הפלטפורמה היוקרתית לגיימרים שלהם - SCULLTRAIL. ההשקה כללה השקת לוח האם בעל שני סוקטים LGA771 התומכים במעבדים QX9775 ואת המעבדים עצמם. המעבדים בעלי 12 מגה זכרון מטמון כל אחד מהם ועובדים על תדר 3.2 גיגה-הרץ. מחיר של המעבד שכזה לפרטיה מעל 1000 יחידות הינו 1499 $. לוח האם יתמוך גם בCROSSFIRE וגם בSLI, בעל האפיק של עד 1600 מגה-הרץ, תומך בSATA II כ. רשת גיגה-ביט, עד 8 מגה SSR2 - 800. מחיר של הלוח ל1000 יחידות ינוע סביב 650$ התמונות של המפלצת : [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני עובד עם Cubase SX3 והרבה "כלים וירטואלים". דבר הדורש כמות עצבנית של כוח חישוב. להדגיש: הגירסה עמה אני עובד תומכת ב-Dual Core וגם ב-2 מעבדים (וגם בשניהם יחדיו...) שקלתי לקנות זוג מעבדי Opteron 265 שיתנו לי ביצועים מעולים, אבל זה דורש לוח אם יקר, ספק כוח טוב יותר, זיכרונות Registered, ויותר קירור = הרבה כסף. האם אפשר להשיג את אותו סדר גודל של ביצועים ממעבד Athlon X2 בודד? (בין אם Stock, או לאחר Overclocking). להזכירכם: Opteron 265 = 1800MHz Toledo Dual-Core Athlon X2 3800 = 2000MHz Manchester Dual-Core Athlon X2 4200 = 2200MHz Manchester Dual-Core Athlon X2 4400 = 2200MHz Toledo Dual-Core Athlon X2 4600 = 2400MHz Manchester Dual-Core Athlon X2 4800 = …
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני כמה ימים קיבלתי לוח אם חדש של גיגהבייט GA81K1100 REV1 העניין הוא שכאשר אני מנסה לחבר את המולקס ישירות ללוח ים הרדאון 9800 פרו שלי הוא כאילו לא מגיב אבל עם החיבור של ההארד דיסק כן! יצוין שלפני שהחליפו לי את הלוח היתה לי אותה בעיה! מה גם שהספק עכשיו יותר חזק וגם הלוח! אולי יש אפציה בביוס או משהו כזה!
-
- 0 תגובות
- 492 צפיות
-
-
למרות שב CPU-Z הוא מזהה את כל הארבע מצ"ב תמונות. מה הבעיה למה ויסטה\pc-mark לא מזהה את כל הארבע? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שאלה ראשונה כמה אוגרים IP יש במעבד של אינטל CORE 2 DUO? שאלה שנייה יש לי לוח אם עם 4 תושבות CPU כל אחד עם ליבה כפולה כמה תוכנות יכולות לעבוד בו זמנית (אני צריך תשובה ברמה של פקודות אסמבלר) יש לי שיעורי בית וזה תוספת ניקוד אודה לכם אם תעזרו לי אגב אחלה אתר פעם ראשונה שאני פה ונראה לי שאני עוד אהייה כאן המון זמן לומד המון
-
- 4 תגובות
- 517 צפיות
-