מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,799 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולכם, לפני כמה ימים רכשתי לעצמי מחשב חדש, שהגיע אתמול בערב. היום החלטתי לעשות קצת בדיקות ולוודא שהחומרה שרכשתי היא מקורית. לצערי במהלך הפעלת התוכנה EVEREST, יצא לי לגלות את התמונה הבאה: המעבד אמור להיות 2.8Ghz אבל כפי שניתן לראות, רשום שהוא רק 2400 ומשהו, וזה אחרי 2% אוברקלוקינג. מישהו יודע כיצד זה אפשרי? האם נפלתי קורבן לזיוף מעבדים? בתודה, אייל עריכה: לאחר מספר בדיקות באינטרנט מסתבר שה Multiplier צריך להיות 14x כלומר, הבעיה היא שה Multiplier שלי הוא רק 12x . לפעמים זה מהבהב ורשום 14x אבל מידע אחרי זה זה חוזר ל12x, מה זה אומר? שהמעבד מתחמם? הוא על 26-28 מעלות סה"כ...
-
- 7 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום לכם ישלי שני שאלות 1-לידע כללי אם יש לי מעבד 2.4 478 לפי מה שראיתי במפרט שלו האתר אינטל 533 mhz באס עם 512 מטמון ואין לו היפר טריידינג אני קונה לוח חדש אז האם זה שיש בלוח fsb עד 800 יתרום למהירות או לא ( הלוח- גי'גה בייט 865gme ) 2-קראתי כאן את ההסבר של ליאור על ההבדל בין INTEL-AMD אז לגבי ה- fsb הבנתי ש amd הוסיפו קו נוסף לזיכרון בבאס חוץ מהגשר הצפוני אז לפי יתרון זה מה אינטל שיפרה התכוונת לטכנולוגיית היפר טריידינג לעבוד גם בקו מקביל חוץ מזה איך יודעים את הבאס של הלוח ? לפי מה שהבנתי אז לחלק את ה fsb שלו ב-4 וזו התוצאה .האם זה לכל הלוחות כולל amd ?
-
- 10 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם! קודם כל, אני לא יודע אם הדיון שייך לכאן או לווינדוס, אבל אני מהמר. אוקיי, אז ככה: בן דוד שלי רצה לפרמט את המחשב שלו. יש לו לוח אם OptiPlex GX270 של Dell. הכל טוב ויפה הוא הכניס דיסק (מקורי) של ווינדוס שהיה גם מותאם במיוחד ללוח אם של דל שיש לו (מסתבר שיש משהו כזה). בגלל שהיה לו Service Pack 2 הוא לא הצליח להפעיל את ההתקנה מווינדוס אז הוא פשוט ניסה דרך הבוט. ההתקנה מאתחלת את עצמה וכו', ובדיוק כאשר היא עומדת להתחיל ולשאול אותך שאלות אם אתה רוצה Recovery Console או התקנה חדשה וכל שאר הדברים, בום, מסך כחול ועליו UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. אני לא זוכר את כל ההודעה בע"פ אבל זה המליץ לנסות לבטל Caching או Shadowing. אחרי זה באתי אליו, וניסיתי הכל, אבל באמת הכל. בתור התח…
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב עם הלוח הנ"ל ASUS P5AD2P Premium 925 S775 הוא תומך ב Serial ATA וראיתי בתמונה שלו שיש לו חיבורי IDE (בתמונה למטה ) האם אני יוכל להוסיף לו 2 כוננים של WD 80 גיגה בתצורת IDE ATA -100? הכוננים הם מסוג WD800JB
-
- 7 תגובות
- 802 צפיות
-
-
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820145168 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820145038 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_308_509&products_id=4875 מי יותר טוב מהשניים הראשונים? ובכלל מי יותר טוב מכולם , למה השני יותר יקר הבנתי LEDS משהו
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
הציעו לי 2 לוחות אם .. ?ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire? ואחד של אינטל לא בדיוק הבנתי איזה אבל רשמו לי 965 INTEL אז איך הלוח אם הראשון? הוא יתאים לאוברקלוק? ויש בו כרטיס קול? ואתם מצליחים אולי במקרה לזהות מהזה הלוח השני?
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז אני קונה מחשב חדש, ויש לי התלבטות בין ה Asus B150m k לבין ה gigabyte b150m d3h זה שאר המפרט של המחשב: מעבד: 879 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 זכרון: 319 ₪ - * מבצע * - 16G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 כרטיס מסך: 2570 ₪ - * בהרכבת מחשב שלם * - ASUS Nvidia GeForce GTX1070 8G D5 1657Mhz Strix דיסק קשיח: 226 ₪ - WD 1T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty מארז: 359 ₪ - * מבצע * - NZXT Source 340 Black - Red ספק כוח: 290 ₪ - * מבצע * - Antec 550W 80+ Bronze NE550M Modular קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 גוף קרור למארז: 158 ₪ - Fractal Design R2 Silent…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה קורה? טוב שמעו חשבתי על לקנות את המעבד של אי אמ די אבל אמרתי לעצמי : למה שאני אקנה את המעבד הזה אם רק עוד שנתיים הוא ינצל את המהירות שלו? [ד"א ראיתי אחת שרקנה פנטיום 4 2.8 ואת המקס 3 של אביט עשה אובר קלוק ועבר את האי אמ די!} וגם נגיד עוד שנתיים, בטוח אבל בטוחחחחח שיהיו מעבדים בטכנולוגיה שלו או אפילו יותר מתקדמת! והוא יהיה המעבד הכי חלש! אז למה לקנות סתם? אני קונה כרב את ה2.8 עם מקס 3 והוא יהיה מצוין! וגם אני נותן עוד שנתים וחצי את המחשב שלי לאחותי ואז אני קונה חדש! אז בקיצור : למה לקנות את המעבד החדש הזה אם יש יותר טובים ממנו במחיר יותר זול? וגם אחרי שהוא יתחיל לנצל את המהירות שלו יהיו מעבדים אחרים פי כמה וכמה יותר מהירים ויותר זולים! תחשבו על זה! נ.ב. לא התלחתי להסבי…
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש עם מעבד Q8200 QUAD , כשהסתכלתי ב- TASK MANAGER ב- PERFORMANCE ראיתי רק שני חלונות של עבודת המעבד, האם ככה זה צריך להיות ? או שאני אמור לראות 4 חלונות? תודה מראש אופיר :s05:
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שקניתי את המחשב היה בו זיכרון SDRAM 256MB אחרי תקופה הבנתי שמין הסתם המחשב לא תומך DDR אחרי חצי שנה ככה קיבלתי מחבר 256 DDR וניסיתי להשים על המחשב הוצאתי את ה SDRAM ושמתי DDR וזה עבד!!! ואני עד היום עם ה- DDR אבל בכול זאת ראיתי בתוכנה CPU-Z שהזיכרון לא מנוצל כמו DDR זאת אומרת זה עדיין כאילו יש לי SDRAM כי הוא פועל ב- 166MHz משהו כזה! אז חשבתי היום שאם גם ככה הוא פועל כמו DDR אז אני יוסיף גם את ה SDRAM הישן שלי ואז יהיה לי 512 RAM!! האם זה יכול להזיק? מפני שאחד DDR (אבל עובד) והשני SDRAM האם מההתחלה לא טוב ששמתי זיכרון DDR? חייב תשובות מהירות תודה! ;D
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תגידו באיזה חנות מגיעים מעבדי ה amd אם מאווררי spire? ( מצאתי כבר זה ksp) אני זוכר ראיתי 2500 אם spire ב 560 שקל. (אם יש עוד חנות שמוכרת ככה אז תגידו ) --------------------------------------------------------- תגידו יש איזה חנות אחרת שנותנת מעבד 2500 בסביבות ה 540-560 שקל אם 3 שנים אחריות כמו מרדנית.( גם אם זאת לא חנות אינטרנט גם אם זאת סתם חנות איפה שהוא באיזור המרכז) [הרבה זבל נמחק פה] עוד משהו מעצבן אצלהם שהם לא נותנים 3 שנים אחריות רק אם אתה קנית את המחשב אצלהם והם עושים לך הרכבה (שעולה 190 שקל) רק אז תקבל 3 שנים אחריות על המעבד. ( אבל הם זולים יחסית אפשר לקנות אצלהם את ה 2600 בארטון ב 620 שקל אם מאוורר spire)
-
- 10 תגובות
- 953 צפיות
-
-
Geil 2GB (1GB X 2) DDR2 800 Dual Channel Value Memory איך אני יכול להפעיל אותם לדואל צאנל כי אצלי הם פועלים על סינגל צאנל וגם יש לי את המעבד קונרו 6400 ומשום מה מקירור שלו (המאברר) נעצר כל כמה זמן לרגע ואז שוב ממשיך זה אמור להיות כך?
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי עכשיו זיכרון KINGSTON DDR2 667MHZ 1GB עכשיו אני מחבר אותו למחשב אני מדליק הוא נדלק לשניה וישר נכבה מה אני עושה? עכשיו הצמדתי אותו לכרטיס זיכרון שיש לי במחשב ויש כזה חור באמצע שהוא נכנס בסלוט אז החור של הזיכרון החדש הוא יותר גבוה הוא לא בידיוק באותו נקודה אם הכרטיס שיש לי עכשיו על המחשב מה אני עושה אתם יכולים להגיד לי לאיזה זיכרון להחליף אותו הלוח אם שלי זה זה: D915PGN
-
- 4 תגובות
- 487 צפיות
-
-
קניתי זכרונות של PQI, עם גופי קירור... עכשיו מה שקורה זה שכשאני מכניס אותך לסלוטים שלהם, אז הם ממש צמודים אחד לשני, ויש ביניהם מגע... ואפילו טיפה לחץ... יכול להיות שזה פוגם בביצועים? או שהזיכרונות יכולים לההרס אפילו?
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
שניהם באותו מחיר חוץ מהצ'יפסט אין שום דבר שונה שני הלוחות תומכים ב FSB 1333 אף אחד מהלוחות לא תומך ב DDR3 ה ABIT תומך במעבדי פנרין למרות שאני לא מתכוון להשתמש באחד כזה בכלל.. הכרטיס קול של ה GIGABYTE הוא 8 ערוצים לעומת הABIT שהוא 7 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2456&ModelName=GA-965P-DS3 http://www.abit.com.tw/page/mi/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=IP35-E&fMTYPE=LGA775 אני קונה מחשב ב 22 לחודש.. בבקשה מישהו יכול לעזור?
-
- 7 תגובות
- 569 צפיות
-
-
יש לי Maxtor DiamondMax Plus 9 6Y120L0 120GB Ultra ATA/133 7200RPM Hard Drive w/Fluid Dynamic Bearing Motors Chaintech 9CJS ZENITH Asus GeForce FX5900 ULTRA Video Card, 256MB DDR, 256-bit, DVI/TV-Out, 8X AGP, Model "V9950U/TD" זכרונות אין לי מעבד אני מבולבל מה זה 2MB קאש L3? נ.ב. קישורים, מחירים ושמות מלאים זה סבבה
-
- 8 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלומות... תסתכלו בבקשה במפרט לי אני חושב להחליף את המעבד 1.8 ל 2.8C השאלה היא, האם אני ירגיש בהבדל ? (קחו בחשבון שמעבד הספציפי זה 1.8 לא ניתן לבצע OC )
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הלוח למחשב HTPC + משחקים. יותקן עליו E8400 ו HD4850 (לא CF) OC בינוני מתוכנן רק בעתיד. למישהו יש נסיון עם הלוח? לא מצאתי REVIEW עליו ??? תודה
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אם יש לי מפרט מיושן יחסית (לוח אם G45, מעבד E8500 וכרטיס מסך GTX470, זכרונות 4G 800H[שתי סטיקים של 2G]), ולכן אני חווה ביצועים חלשים במשחקים, האם שדרוג הזכרונות יעזור לי בשיפור הביצועים? עד כמה שאני יודע GTX470 הוא כרטיס לא יותר מסביר, שגם ממנו אני לא נהנה מספיק כיוון שיש לי מעבד ממש מיושן שגורם לי לצוואר בקבוק. העניין הוא שגם לוח האם יחסית מיושן, ובכל מקרה שדרוג אחד או יותר משלושת אלו זוהי כבר דרישת תקציב מוגזמת (גם כך הכרטיס מסך זה שדרוג שהרגע ביצעתי). מה שלא מוגזם מבחינה תקציבית זה להחליף את שתי הסטיקים שלי ל-2 סטיקים של 4G כל אחד, במהירות 1333 הרץ (המקסימלי שהלוח אם שלי מסוגל להריץ לפי האתר הרשמי של אינטל). השאלה היא האם השדרוג שווה את ה-300~ ש"ח, האם אכן …
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איזה לוח אם של ASUS אתם ממליצים לקנות למעבד E6750 החדש? ומה אתם אומרים על הלוחות עם רשת אלחוטית מובנית? שווה? כדאי?
-
- 3 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני עומד לקנות לוח אם חדש, מתלבט בין לוח של ASUS או של אינטל (בלבד). אבקש את העדופתכם האישיות בין שני יצרנים אלו. אבקש גם המלצה ללוחות ספציפיות וטווח מחירים אם אפשר. השימוש יהיה למשחקים בלבד וללא OC כלל (אני לא עומד להתעסק ב BIOS) אשמח להמלצותיכם הן בין שני היצרנים וכן ללוח ספציפי שאהיה מרוצה ממנו. תודה, תומר
-
- 10 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם גלשתי בניואג' משיעמום ופתאום, אני נתקל בזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820609237 אז כן, התחילו למכור זיכרונות DDR3 במהירויות של 1600MHZ, עכשיו, על מה מפעילים אותם? משתמש שרכש את המוצר כתב שיש לו כבר אותם והם מהירים בטירוף, אבל הוא לא ציין על איזה לוח הוא מוריץ אותם, לפי אסוס, לוח הP5K3 שלהם תומך בזיכרון DDR3 עד 1333MHZ בלבד, לאומת זאת, לאחר חיפוש ארוך בגוגל מצאתי ביקורת על הזיכרונות הנ"ל: http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=3045&p=4 וכשראיתי איך הם הריצו את הזיכרונות האלה הופתעתי לגלות ש: ASUS P5K3 Deluxe (Intel P35 DDR3) הם הפעיול את זיכרונות ה1600MHZ בלוח 1333MHZ, איך כזה דבר יכול להיות? וכאן אני צריך שתעז…
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איזה חוצפה יש לאינטל להכריז על הסט כIA-32e (ד"א למה הידעיה בא כל כך מאוחר) כאשר זה x86-64 של amd עם עוד 2 ~3 פקודות באסמלר ויתנו באופטימציות כמעט כלום,אני יודע שיש להם חוזה שמאפשר לקחת טכנולוגיות אחד מהשני אבל לשנות את השם ו לגרום ליזכור של אינטל (IA למי שלא ידע) מילא לקחו את הטכנולוגיה בגלל שראו אפילו אם לא מודים שב32 ביט מוד עם ה64 ביט בזכרון ניהול וכו` משפר בהרבה את המעבד שלא לדבר על 64 ביט על מערכת הפעלה 64 ביט(ד"א הווינדוס החדש נתן הרבה שיפור והוא באלפא של האלפא) ותוכנות 32 ביט וכלל לא לדבר על 64 ביט מלא אבל המנווליים אלא "לקחו" את הטכנולוגיה כאילו היתה שלהם זה חוסר כבוד ולא הודו (בטח יש לי פה שגית כתיב ) שמערכת 64 ביט בסוף 2004 יהיה בערך בשוק ובמקום אמרו "מערכות 64…
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
דור ה-HEDT החדש של אינטל מעניק לשוק הביתי כמות ליבות גדולה הרבה יותר מבעבר, אך נראה כי יש גם שינוי שרבים ממש לא יתלהבו ממנו לכתבה
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 3 followers
-