עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. הבנתי שמעבד AMD 1800+ טוב יותר מ-P4 1800 (בטכנולוגיית 0.18 מיקרון) השאלה מה בהשוואה למעבדים החדשים בטכנולוגיית 0.13 ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by UNDERDOG,

יש פה קישור לאתר ששם מציגים הרבה לוחות אם ואת היכולות של כל לוח http://www.hardforum.com/showthread.php?t=900405

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  3. Started by shirNoshe,

שאלה שעיניינה אותי ולא מצאתי לה תשובה ו..חיפשתי. האם ניתן באיזו שהיא צורה לתת או לנהל את עבודת כפול הליבה במעבד(לא חשוב אינטל או AMD). כלומר,מה שאני מסוקרן האם אני יכול "לומר" למעבד תעבוד עם ליבה אחת?או שתיים?ואם אני מוסיף אפליקציה האם אני יכול לבדוק איזה ליבה "עובדת" פחות ואליה להפנות את העבודה שנוספת? ואם יש תשובה אז מאוד יסקרן אותי מה יקרה בארבע ליבות..

• 1 תגובה
    • 479 צפיות
  4. משיטוטים קצרים בחנויות נראה שלאינטל יש כמה הצעות לא רעות כלל כרגע וחשבתי שאולי כדאי לחלוק אותן ולשמוע מה יש לחלקכם להגיד. קודם כל מכיוון וAMD נטשה לחלוטין את מעבדי הכניסה(לגיימינג, לפחות לדעתי) ה10400F מהדור הקודם וה11400F מהדור הנוכחי מהווים אופציה מצוינת לתקציב נמוך. ה10600KF מביא גם הוא ביצועים מצוינים ביחס לעלות(עולה בערך כמו ה3600 של AMD רק משמעותית טוב יותר) אפילו אם מתחשבים בעלות הלוח היקרה מעט יותר. ה10700K אולי לא נראה הכי רלוונטי, כאשר הוא עולה משמעותית יותר מה5600X שעובר אותו בהרבה דברים וגם מצריך ספק רציני יותר ולוח יקר יותר, אבל במידה ומישהו צריך עוד ליבות(לסטרימינג או רינדור לדוגמה) הוא אופציה סבירה ביותר בייחוד ביחס למחליף שלו שאין לו שום זכות קיום…

5. Started by 221122,

שאלתי היא מתי יצא CPU של AMD עם פקודות SSE4 +SSE5 ? אלה פקודות שאמורות לשפר מאוד את הצפייה בסרטים וגם את HD עד כמה שהבנתי אמור לצאת המעבד ב-מרץ 2008 עם 4 ליבות ? לשוק הפרטי

• 16 תגובות
    • 937 צפיות
  6. שלום, אני עומד לקנות זיכרון חדש למחשב המתישן שלי ויש לי מספר שאלות: 1. האם זה ישנה אם אני אקח סטיק אחד של 1 GIGA או 2 של 512 ? (גם ככה זה ג'נרי :-\) 2. במידה ואני אכן יקנה 2X512 האם יש חשיבות לסדר? אם כן, פרטו נמקו והסבירו באיזה סדר כדאי לי. (אני גם מעביר את הזיכרון שיש לי עכשיו למחשב השני [256 ביחד יצא 512]) 3. אחרי שאני אחליף זיכרון המחשב ינעל ? (כמו שקורה שמחליפים הארד דיסק) 4. האם במשחקים או בתוכנות אני אקבל שיפור מסוים? (כמו זמני טעינה מהירים יותר וכל מני שטויות) 5. מישהו יכול להביא לי לינק לתוכנת בדיקה של הזיכרון? כמעט שחכתי, מפרט p4 1.8 GHZ 256 RAm (עכשיו מחליפים ) ספק ג'נרי אם חסר משהו, תגידו אני אשלים תודה רבה לכם

• 5 תגובות
    • 592 צפיות
  7. יש לי שאלה אם אני רוצה לקנות דיסק קשיח 40gb 7200rpm האם זה יעבוד בפנטיום 400-2???? או שאם בכלל יעבוד אצלי ה7200 rpm ואני צריך 40gb 5400 ולוח האם שלי הוא6119 msi שהוא רק לפנטיום 2 ---------------------------------------- VIA VT82C693A מי יכול להגיד לי לאיזה פנטיום מתאים הלוח אם הזה ??? ואם זה יעבוד לי על הלוח האם הזה??? ולא על ה6119 msi שלי פרטים על הלוח של via http://www.mit.edu/afs/sipb/contrib/doc/specs/ic/bridge/vt82c693a.pdf ואם בכלל הלוח אם הזה יעבוד אצלי בפנטיום 2-400 אם אני הייתי מבין הייתי בודקת לבד אבל אני לא כל כך מבין תודה מראש למי שיעזור ???

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  8. Started by FARKASH7,

כמובן שזה תלוי בשימושים. המחשב ישמש בעיקר לשימוש משרדי+תכנות(סטודנט מדעי המחשב). פה ושם קצת סרטים. לפי מה שנראה לי הI3 יעשה את העבודה. מה שכן ההפרש במחיר לא קטן, כ200-300 שקלים, ביחס לתקציב למחשב,1700-2000 שקלים. בכל זאת אני שוקל לקחת I5 כי אני יודע שאני לא ישדרג את המעבד הזה אף פעם. מחשבים אצלי שורדים לא מעט, 5-6 שנים, רציתי לדעת האם ההשקעה בI5 כן כדאית מבחינה עתידית, והאם המחשב יעבוד מהר יותר ביחס לI3 בעתיד. או שבעוד שלוש שנים שניהם יהיו עגלות, ואין שום סיבה להשקיע את האקסטרה כסף. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by hkglh4,

http://tms.co.il/product/6091 מצויין בקישור 3 לוחות של GIGABYTE לא הבנתי בחלק של Features מה ההבדל בין GA-EX58-DS4 לשאר הלוחות

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  10. בדיוק בונה מחשב חדש ואני די תקוע בקשר למעבד.. לא יודע אם אני רוצה מהסדרות החדשות למרות הליטוגרפיה ויכולות האובקלוק. יש הרגשה שהמחיר הולך רק על הטכנולוגיה החדישה יותר, ולא על הביצועים אפילו אם זה לא תמיד נכון. מה מומלץ מהסדרות הוותיקות של אינטל של המרובעי ליבה? הQ9000 ואלה תודה (:

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  11. הדור הבא המתעכב בסדרת המעבדים הביתית הבכירה לא צפוי להגדיל את מספר הליבות המירבי שזמין לצרכנים - ועשוי להיות זמין אך ורק בתצורת ה-Pro שלולכתבה

12. Started by bennnn,

שלום יש לי את הלוח אם הזה שנתיים+ וראיתי פה שירשור שאומר שזה לוח לא טוב ושהוא מחזיק 3 שנים בערך.. האמת זה קצת הלחיץ אותי....שאלתי האם יש ביסוסים לטענה זו?או אולי זה רק מקריות?יש כתבות מאתרים בחול וביקורות שאומרות שהוא לא לוח טוב ? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 499 צפיות
  13. Started by koshoro,

חייב תשובה ממשהו.... האם מעבדים שנקראים CELERON-M כולם בטכנולוגיית CENTRINO ???

• 2 תגובות
    • 483 צפיות
  14. Started by guylederer0,

שלום רציתי לדעת איזה לוח אמ משתלם לי להביא אני צריך שיתמוך בזיכרון של 1333 mhz או של רק 800 mhz ורציתי לדעת האם כדאי לי להביא P45 או P43 והאם ההבדל של הביצועים כ"כ גדול ושווה תתוספת מחיר המחיר שאני מתכנן זה 400 - 600 ש"ח תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  15. Started by matvey99,

Geil 2GB Kit DDR2 6400 800Mhz CL 5-5-5-15 G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 5-5-5-15 F2-6400CL5D-2GBNQ OCZ 2GB Kit DDR2 800Mhz PC2-6400 Gold GX XTC 5-5-5-12 OCZ2G8002GK ועוד משהו , חשוב לי שזה יעבוד בלי בעיות עם הזכרונות שיש לי כרגע http://www.twinmos.com/dram/dram_p_twister_ddr2_800.htm

• 1 תגובה
    • 536 צפיות
  16. Started by mMmSaK,

שלום לכולם ותודה למי שנכנס לנסות לעזור!! יש לי לוח אם MSI H87M-G43 ומעבד CORE I5 HASWELL 4430 3.0GHz בכל מקום שאני מסתכל על המעבד כתוב שבטורבו הוא יכול לעבוד ב 3.2GHz.. מישהן יודע איך אני יכול לגרום לו באמת להיות על הטורבו ולעלות תדר? הוא אינו מעבד המהמרה כמובן אז לא הבנתי איך אני מכניס את הטורבו למצב פעיל או שמא הוא פעיל רק במצב שהוא צריך להיות פעיל כמו משחקים כבדים וכו'

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום הייתי רוצה לקבל ממכם עצה על לוח אם הכי טוב לAMD 64 במחיר 500-600 עדיף כמה שפחות... חשבתי על Epox EP-8KDA3J Nvidia Nforse 3 250GB אבל זה יקר בשבילי... אז תציעו לי משהו יותר זול אבל עדיין טוב...!!! וגם רציתי לקבל הצעה לזכרונות... התקציב הוא עד 600 ש"ח שהזיכרון יהיה 512 מ"ב ...! איזה זיכרון הכי טוב ? תודה לעוזרים....

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  18. Started by almor12,

אני מתלבט לקנות לוח אם חדש, מתוכנן לעשות oc והוא יהיה מחובר לקירור מים שנבנה בעתיד הקרוב (ממש קרוב). עכשיו בגדול התלבטות שלי היא לגבי לוח אם שיש לו יציאת pcie x1 אני חייב את זה לכרטיס קול שיש לי. הכרטיס קול משמש להקלטות ואין לי אפשרות לוותר עליו בשלב זה. ובנוסף יש לי עוד כונן ssd מסוג revodrive של ocz שמחובר ביציאת pcie x1. ראיתי בלוחות אם של asus שיש להם pcie x2 ושניסיתי לחפש אליו מידע, ראיתי שזה מורכב משתי pcie x1, האם יש אפשרות לחבר את הכרטיס קול/כונן ssd עליו? בגדול מבחינת גודל לא משנה לי, כרגע יש לי מארז של fractal design מדגם arc midi, עליו כנראה שהמחשב כולם ילך לאחי, אז כנראה שאני אקנה מארז חדש (corsair 550d או corsair air 540). בגדול התקציב עד 1100₪. בנוסף אני מחב…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by reyrey_200,

האם קיים בשוק לוח אם שתומך בFULL HD וינגן בלי בעיה כל סרט,או שעדיף לקנות לוח אם רגיל+כרטיס מסך ?...

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  20. שלום ברשותי מחשב עם המפרט הבא: מעבד: pentium 4 630 3.0ghz 800mhz fsb לוח: gigabyte 8i915pl זיכרון: 1gb ddr 400mhz + 512mb ddr 400mhz שמתי לב שמהירות הבאס מכוונת על 100 עם מכפלה 15 > 1.5ghz המעבד אמור לעבוד ב 200 עם מכפלה של 15 > 3.0ghz כשאני מנסה לשנות בביוס את המהירות ושומר את ההגדרות, כשהמחשב עולה אני רואה שוב שהוא חוזר ל100mhz ניסיתי לתת מספר נמוך יותר מ200 והצלחתי לשים אותו על 120mhz ואז החלטתי לבדוק את המכפלה של הזיכרון - ראיתי שהיא מכוונת על 2.5. במהירות באס של 200 הזיכרון עובד במהירות 500 וכנראה זה מה שגורם לבעיה. באפשרויות מכפלה של הזיכרון יש auto/2.5/3/4. בחוברת של הלוח מופיע שעבור מעבד בעל באס 533 ניתן לכוון 2.5/3/4 ועבור מעבד בעל מהירות באס 800 ניתן לכוון…

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  21. השאלה שלי היא כזאת האם הכרטיס מסך שלי מתאים ללוח 9800gtx ויש לי קירור של thermalright 120 a האם יהיה מקום בלוח הזה להכל גם לכרטיס מסך וגם לגוף קירור אני לא רוצה לקנות את לוח ואז לגלות שהגוף קירור לא נכנס או הכרטיס מסך הלוח שיש לי כרגע הוא asus p5k p35 יש לי מארז של sagitta בצבע שחור אם צד שקוף תעזרו לי בבקשה אני מת לקנות תלוח החדש הזה

• 6 תגובות
    • 613 צפיות
  22. שלום, אני מתלבט אם לקנות כפול ליבה או לא. מצד אחד אני יותר בכיוון של משחקים, אבל השאיפה היא גם לקודד הרבה סרטים. בעיקרון התקציב יכול לאפשר כפול ליבה עם קצת מאמץ, ככה שזה בהישג יד. אבל עד כמה זה באמת משמעותי ורצוי, אם אני לוקח כפול ליבה אני יכול להיות בראש שקט יחסית להרבה זמן בקטע של שידרוגים של המעבד? אני מדמה את זה כך: אם אני רוצה לקודד סרט ונגיד גם לשחק במשחק בו זמנית, אז האם עדיף להוסיף 1000 ש"ח (שזה סכום לא קטן) בשביל שאני אעשה את שני הדברים האלה יחד או שאני אוותר על משחק ואעשה משהו אחר בזמן הזה ואחסוך 1000 ש"ח אבל אצטרך להיות יותר סבלני עם המשחק ולחכות שזה יסיים לקודד את הסרט. אלה החישובים שאני אמור לעשות פחות או יותר? או שיש עוד הרבה יתרונות לכפול ליבה שכדאי לקחת או…

• 17 תגובות
    • 962 צפיות
  23. Started by סעדה,

חוץ מעניין הPCIe lanes 28 ל40 שיעני אפשר לעשות SLI 16/8 עם ה5820K ועם ה5930K אפשר 16/16? והמקסימלי זה 8/8/8/4 ב5820K ו16/8/8/8 ב5930K נכון? יש הבדל מהותי בין 16/16 ל16/8? והאם כשמדובר במערך 16/8 ואני ארצה לשים קשיח SSD בחיבר M.2 עכשיו יש את זה בכל הלוחות X99, הבנתי שזה מתחבר עם PCI X4 כביכול - אז זה אפשרי עם מערך SLI 16/8 עם מעבד 5820K כלומר, ואז שאר ה4 לSSD נכון? תודה רבה מראש.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שלום לכולם במחשב שהוחלף לו לוח אם, לוח האם החדש כולל חיבור ATX_12V עם 8 מגעים: הבעיה: הספק שלו כולל חיבור ATX_12V עם 4 מגעים.. בלי הגרסא של ה-6, ובלי הגרסא של ה-8.. עכשיו כמובן שאפשר ללכת ולהחליף ספק למחשב הזה, אבל השאלה שלי היא כזו: למחשב הזה אין כרטיס מסך, והוא משתמש ב-Onboard Graphics של Intel (מעבד core-i) האם בגלל שאין כרטיס מסך, אולי אפשר לא להחליף כאן ספק? ובמקום זאת: 1) לא לחבר שום דבר לחיבור 8 המגעים הזה או: 2) לחבר את חיבור 4 המגעים, בצד שמאל של החיבור עם ה-8 מגעים כך תהיה התאמה בין שני הפלסטיקים. מה אתם אומרים? …

25. המחשב מיודע להתעסקות בתחום המוסיקה....קיובייס עם הרבה כלים...השאלה איזה מעבד יותר עדיף... אינטל 805 או AMD 3200??

• 4 תגובות
    • 555 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.