עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היי יש לי מחשב ישן עם הלוח האם הבא: Motherboard 945GC intel Lakeport GI945G כרגע יש לי סטיק אחד של זכרונות - 1 גיגה DDR2 667 איך אני יכול לדעת עד כמה זכרונות ובאיזו מהירות הוא תומך? חשבתי להוסיף עוד סטיק של גיגה, השאלה אם אפשר להוסיף יותר או סוג אחר ולא 667.. תודה (:

• 9 תגובות
    • 705 צפיות
  2. Started by rani,

2 שאלות בנידון 1) מה הסיכוים שהם יצאו עד סוף חודש אוגוסט בארה״ב 2) מה הסיכוים שיורידו מחירים למעבדים הנוכחים עד סוף אוגוסט, לדוגמא כמבצע חזרה ללימודים או כמובן לקראת יציאת המעבדים החדשים תודה

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  3. Started by BlindFaith,

שלום. אני מעוניין כרגע לקנות מחשב high end למשחקים בעיקר, וגם לתכנות וקצת עריכת וידאו. יכול להיות שאפילו הרצת שרתי משחק. בדיון שפתחתי, אמרו לי שאין לי שום סיבה לקנות i7. רציתי לדעת בכלליות, פחות עם קשר למחשב שלי ספציפית, באיזה סיטואציות עדיף לקנות i7 על פני i5. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by TomL94,

היי חברים. לחבר יש מחשב מאוד ישן, הלוח אם והמעבד שלו ממש outdated והוא מעוניין בשדרוג. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל, משחקי רשת קלים בעיקר, הוא מוכן להשקיע בסביבות ה1000 לשדרוג. המערכת הקיימת כרגע: לוח אם - Intel DG31PR מעבד - Intel XE 945 כ. מסך - GT 430 ראם - 2GB ספק 600W (לא זכור לי איזה כרגע) בכל אופן, ברור שצריך לשדרג כרטיס מסך בעתיד, אבל אני חושב שהכי דחוף כרגע זה המעבד, ולכן גם הלוח. הראם גם ללא ספק לא מספיק והוא ירחיב בעתיד הקרוב. בכל אופן מה שחשבתי עליו: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪785 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪287 סה…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. בניתי מפרט למחשב לצורך גיימינג ואוברקלוק בעל המפרט הבא (לא כולל לוח אם): מעבד: INTEL I5 3570K 3.4GHZ TRAY זכרון: KINGSTONE 8GB DDR3 1600 1.5V כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7870XT BOOST 2 GB GDDR5 צורב DVD HP מאוורר למעבד: COOLERMASTER HYPER 212 PRO מארז GIGABYTE MIDI ATX USB 3 F333 407 ספק כח: THERMALTAKE ATX LITEPOWER 600W דיסק קשיח: WD 1TB 7200 RPM 3.5 HDD ברצוני לרכוש לוח אם של asrock מדגם z77 pro3 שלפי בדיקה שעשיתי מתאים לאוברקלוק במפרט זה ובמחיר יחסית סביר, אך כשפניתי לחנויות נתקלתי בתגובות עוינות כלפי הלוח הזה בטענה שזה "סוג ב", ושאין לו יבוא יציב בארץ (לצורך מימוש אחריות). לעומתו המליצו לי כמעט בכל החנויות על לוחות של gigabyte. הבעיה היא שלוח של gigabyte שמתאים ל-oc עם מ…

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  6. Started by guryg,

שלום, אני מנסה להתקין זיכרון 4GB במחשב שלי אשר לוח האם שלו תומך בזיכרון של עד 4GB בשני כרטיסים של 2. כשאני מדליק את המחשב הוא מתרסט מידי פעם (הצליח פעם אחת להעלות את וינדוס אבל נפל. הרצתי את memtest86 והוא מתרסט לאחר 5 שניות (ממש מתרסט ולא מדווח על שגיאה). כאשר אני בודק רק כרטיס אחד כל פעם בכל אחד מהחריצים הם תקינים. הבעיה מתרחשת רק כאשר הם ביחד. ה-bios שלי הוא גרסא אחת לפני הגרסא הכי מעודכנת, אבל העדכון מתייחס רק לתמיכה בדיסק יותר גדול. יש לי מחשב עם לוח אם - MSI: P6NG Neo-Digital עד היום היה לי זיכרון של 2G בכרטיס אחד: Genesis - 2GB Module - DDR2 800MHz CL5 DIMM Part Number: KHX6400D2/2G קניתי שני כרטיסים חדשים: 2GB Module - DDR2 800MHz Part Number: KVR800D2N6/2G …

• 2 תגובות
    • 533 צפיות
  7. אינטל הצהירה שהיא עומדת לשחרר פקודות חדשות תחת השם AVX-512 instructions זהו סט פקודות חדש ברמה גבוה יותר מהקיים כיום בשוק זה אומר שאתם יכולים להכפיל את הדאטה שניתן להעביר בסט פקודות יחסית חדשות AVX/AVX2 בהוראה אחת או להכפיל פי 4 את הדאטה מפקודות SEE אינטל AVX-512 אמור להיכנס למעבדי Xeon http://www.fudzilla.com/home/item/32063-intel-promises-512-bit-avx-instructions

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by elkriefy,

שלום. יש לי לוח אם של גיגבייט מדגם X58A-UD3R עם 6 גיגה זכרון (3 צ'יפ של 2 GB) אני מעצב גרפי בתלת מימד אנימציה סאונד וכו ועורך תכנים אלה למנועי משחקי מחשבים. (כמו UNREAL3) המחשב שלי מקרטע או ננעל לאחר זמן שימוש ממושך כאשר יותר משני תוכנות עריכה מופעלות (פוטושופ ומאיה בייחד או UDK וכו וכו) אני מעוניין להגיע למצב שבו יתאפשר לי לעבוד עם כמה תוכנות בבת אחת כי המצב כרגע מבזבז לי הרבה זמן עבודה. הנה קאפ של CPU-Z: האם ניתן להוסיף עוד שלושה שבבים של 2 GB או שעדיף לקנות שלושה של 4GB והאם זה יעבוד בתצורה נורמלית? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  9. Started by spider272,

שלום לכל הפורום עשיתי אוברקלוק.המחשב לא היה נידלק ישר.אלא אם הייתי מוריד את MHZ של הזיכרונות..הזיכרונות הם שלOCZ 1066 והורדתי ל 266MHZ זה בסדר?רשום לי שהזיכרונות במהירות של 800 למה לא 1066?אין דרך לעשות אוברקלוק ולהשאיר תזיכרונות על 1066? תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  10. Started by AcidPhase,

האם מעבדי Haswell (ליתר דיוק 4670K) באמת מפשלים בענק כשזה לידי ביטוי ב-OC? אני רואה הרבה אנשים שאומרים שהם לא מצליחים אפילו לעבור את ה-4.2Ghz, ואלה שכן מקבלים טמפרטורות מטורפות של איזה 90 מעלות... אני מתכוון לקנות מחשב חדש עם: i5 4670k Corsair H110 MSI Z87-G45 ואני לא יודע אם שווה להוסיף כל כך הרבה כסף, כשבסוף יכול להיות שהמעבד שאני יקבל בכלל לא יעבור את ה-4.2... השימושים שלי הם רק גיימינג. ולפני שתגידו ש-OC למעבד לא עוזר בגיימינג, אז אני משחק הרבה ב-Arma 3 ו-Planetside 2 שזה שני משחקים שמאוד נהנים ממעבדים עם OC. וגם אני חושב על משחקים עתידיים, מי יודע, אולי יצא איזה משחק חדש מדהים שאני ממש ארצה לשחק בו והוא יהיה מאוד cpu demanding? אז מה אתם אומרים, שווה לי להשקיע כל כך …

• 42 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. Started by Urix,

ברשותי מחשב עם לוח אם Asrock G31 M -VS2. הלוח עדיין באחריות. לאחרונה גיליתי שיש לו קבל קצת מנופח באיזור הכרטיס מסך PCI EXPRESS. יש לציין שהכרטיס מסך שהיה לי התחיל לעשות בעיות, וברגע ששמתי כרטיס מסך אחר, הבעיות נעלמו. השאלה היא האם צריך וכדאי להחליף את הלוח בגלל הקבל הזה? יש אחריות בכזה מצב? תמונה מצורפת. (סימנתי את הקבל עם חץ)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Gigiben,

שלום. אני בעוד שבועיים קונה מחשב חדש ואיתו אני קונה ווינדוס חדש שיתאים לביצועים שלו השאלה היא איזו מערכת ווינדוס כדאי לקנות? מצד אחד ווינדוס 7 נחשב כווינדוס הכי טוב ונוח שיש כרגע, אבל הרבה אנשים (ללא ביסוס עובדתי) טוענים שבעתיד הכל יתבסס על ווינדוס 8 ושווינדוס 7 כבר שייך להסטוריה. גם ראיתי שהdirectx החדש הוא רק לווינדוס 8.1 שרק היום ידעתי שיש כזה דבר.. (8.1) אין לי מושג איך זה משפיע (אשמח גם לדעת לגבי זה) בכל מקרה... מה כדאי ולמה? נ.ב אין לי מושג איפה לשים את הפוסט הזה, אבל לדעתי לוח אם מעבד וזכרון זה הכי כללי וקשור (כנראה) לתוכנה שאפשר, אז יכול להיות שזה מתקשר.. (מצטער אם שמתי את זה במקום הלא נכון) תודה לעונים

13. Started by hananmori12,

שלום, יש לי מחשב עם לוח Gigabyte P35-DS3L, באתר של היצרן מופיע שהלוח תומך בDDR2, רציתי לדעת האם אני יוכל להשים על הלוח זכרונות DDR3? תודה.

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  14. אני בונה לחבר לי מערכת מבוססת I3 והראיתי שיש לוח Gigabyte GA-Z68MA-D2H שעולה ב RSM ב 379 ש"ח שעולה 3 יותר מהלוח Gigabyte GA-B75M-D3H שעולה 3 ש"ח פחות אבל ל Z68 למרות שהציפסט שלו פחות מתקדם , מגיע עם הרבה מאוד אופציות טובות שאין ב B75 האם כדאי לקחת את ה Z68 לעומת ה B75 למרות שהוא ישן יותר ? הוא כבר קנה מעבד i3 3220 מיד שניה ,ובדקתי והוא מתאים ללוחות האלה מה אתם אומרים ?

15. Started by MrAlex,

שלום רציתי לדעת איך זה בא לידי ביטוי בזכרונות החדשים יחסית DDR3 1600 4GB 2 סטיקים של 4(כמו למעלה) מול סטיק אחד של: DDR 3 1600 8GB ואם מישהו יוכל להסביר לי איך בדיוק הדואל צ'אנל משפיע על הביצועים בגיימינג? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  16. Started by none77,

בסוקט 1155 צויין בנתוני הלוחות gb שיש תמיכה בquick sync, ב1150 לא מצויין אזכור, האם ה1150 תומך בquick sync בחברה? בחברות אחרות יש לוחות שזה מצויין, המעבדים עצמם תומכים, שלחתי גם פניה לgb

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  17. Started by DORAZABI,

יש מפרט מחשב בראש בתקציב של 6 אלף בערך...מה שנכנס לי בתקציב זה המעבד הזה > http://www.tms.co.il/product/12705 השאלה שלי אם שווה להשקיע עוד 100 ומשו שקל למעבד הזה שלא הכי נכנס בתקציב >http://www.tms.co.il/product/12706 המעבד השני יתן הבדל משמעותי מבחינת הגיימינג או שאפשר לוותר ולקחת את הראשון?

18. Started by ilanb0,

אבקש לוודא שהלוח הנ"ל מתאים להתקנת זיכרון DDR2 במהירות 1066. לא כ"כ מתמצא בדברים הללו, אז תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by CXC,

שלום, יש נקודת טמפרטורה מסוימת שאם המעבד מגיע אליה אז הוא מוריד לעצמו את הביצועים או משהו כזה? אם אני מגיע ל-80 מעלות צלזיוס המעבד יהיה יותר איטי?

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  20. אוקי השאלה שלי טיפה מסובכת, ולא יכולתי לקלוע בכותרת, אז אני אפרט: בעבר חשבתי שכרטיס המסך הוא תמיד השורה התחתונה כשמדובר בframe rate במשחק מחשב. כלומר, אם המעבד מספיק חזק כדי "לעמוד בביצועיו" של הכרטיס הגרפי- אז לא יהיה שום שיפור בקצב הפריימים גם אם אני אשים מעבד פי שניים יותר חזק. אבל, לאחרונה נתקלתי בבנצ'מרקים של משחקים, שבהם בודקים גם את הביצועים עם מעבדים שונים- אבל על אותו כרטיס(mid-high end). למשל הבנצ'מרק הזה של קרייסיס 3: http://www.tomshardware.com/reviews/crysis-3-performance-benchmark-gaming,3451-8.html כמו שאתם רואים, הם לקחו כרטיס חזק(אבל לא מאד חזק) ושמו אותו על מעבדים שונים. מתקבל פער משמעותי מאד בביצועים בין מעבדי הi7 החזקים לבין מעבד הi5 שהוא חזק כשלעצמו.…

21. Started by rami_8,

לפי מה שהבנתי אמורים לצאת ב 2014 ברגע שייצא הדור החמישי,הרי שמחיר הדור הרביעי יירד,השאלה אם טווח המחירים פחות או יותר אותו דבר,כלומר מעבדי HASWELL יירדו למחירים של ה IVY היום ומעבד ה BROADWELL יהיו במחירי ה HASWELL כיום אז השאלה היא אם מה שאמרתי נכון? (אפשר להתבסס על גם העבר...) נשמע כמו שאלה קצת מטומטמת אבל אני שואל כי אני מעוניין לקנות מחשב חדש,ואין לי בעיה לחכות עוד כמה חודשים עד שהדור החדש יותר ייצא... עוד שאלה בנוגע ל BROADWELL,האם הם צפויים להיות טובים יותר ב OC אל מול HASWELL?

22. Started by Clint Eastwood,

היי, MSI B75MA-E33 vs. Gigabyte GA-B75M-D3V אני מתעניין לגבי ההבדלים ביניהם. חוץ מDVI שבעיני הוא לא רלוונטי כל עוד יש יציאת HDMI יש העדפה מבחינת אמינות?

• 4 תגובות
    • 952 צפיות
  23. Started by debilz,

ה K נותן את ה OC (לכמה אפשר להגיע איתו עם מערכת טובה ), אבל מוותרים על VT-d (אני כן עושה קצת וירטואליזציה, עד כמה זה משפיע ?) ואת vPro (מישהו צריך את זה ?) וTSX-NI (טכנולוגיה עתידנית מעניינת, לא נראה לי שחשובה לשנים הקרובות למחשב ביתי ?)

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  24. Started by Gigiben,

אהלן, בעוד שבועיים או קצת יותר אני מתכנן לקנות מחשב ואני עדיין מתלבט לגבי הלוחות אם, המעבד יהיה מסדרת haswell ולחן גם הלוחות אם יהיהו מתושבת 1150, חשבתי על צ'יפסט h87 אבל שמתי לב שיש 2 סוגי לוחות: d3h ו hd3 כאשר הhd3 יותר זול בבערך 50 שקל. השאלה היא מה ההבדלים בינהם ולסופו של דבר איזה לוח כדאי לי לקנות בהתחשב בעובדה שהמחשב נועד למטרות גיימינג. (מעבד:i5 4670) (כרטיס מסך: gigabyte gtx770 oc windforce x3) (ראם 2x4gb 1.35v של corsair) (ספק כוח- מתלבט בין |s12 520w| ל|m12 620w| שניהם של סיסוניק, שמעתי גם שיש בעיה בין המתח שלהם למתח שדרוש למצב מנוחה של המעבד, אשמח לדעת עוד פרטים לגבי זה) תודה מראש לעונים

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by shlex,

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד FUJITSU עם זכרון של 2GB RAM. מעבד : Intel Core i3 3217U CPU 1.8GHz אני מעוניין להרחיב אותו ל-4GB RAM. השאלה שלי אם כדאי לי לקנות עוד 2 GB או כבר לקנות 4. זה יהיה אותו הספק? מה כדאי? מה יהיה עדיף ויותר טוב? ואיך ניתן לדעת מה המקסימום זכרון שאני יכול לחבר? תודה לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 437 צפיות

דיונים חדשים בפורומים