עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by galtzur,

שלום לכולם. כנראה שאלו כבר לפני, אבל אני לא מצאתי בסטיקים משהו שענה לי על השאלה , איך מתחילים לבחור לוח אם. כשאני רוצה להתחיל לקרוא על לוחות אם של חברה מסויימת, אני מתקשה לשים אפילו את דריסת הרגל הראשונה (הקליק הראשון ליתר דיוק) אחרי שאני יודע מהם המעבד וכרטיס המסך שאני רוצה. איך להמשיך (נגיד מעבד Q6600 וכרטיס 8800GT) ? נראה לי שגם המעבד הפשוט ביותר יש לו את המינימום הנדרש ללדרישות המעבד והכרטיס האם עיקר ההבדלים הם כמות וסוגי החיבורים ? האם זו הסיבה להדלים ההאסטרונומים במחירים ? איזו השפעה יש ללוח על מהירות העבודה ? מה זה בדיוק chipset ואיך הוא משפיע על ההחלטה ? מקווה שתוכלו לכוון אותי יותר.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. כפי שאני יודע DDR זהו בעצם SDRAM שמשתמש בטכנולוגיית DOUBLE DATA RATE שבעצם מכפילה את כמות המידע שמועברת (BANDWITH) ויוצרת מהירות "אפקטיבית" כמו נגיד 166 מגה הרץ זה 333 מגה הרץ, אז איך זה פועל בעצם? למה זה ככה? דוגמא: RDRAM גם בעצם פועל כדוגמה, רק שRDRAM הוא דו ערוצי, משהו מוכן להסביר על ה DDR? ECC - משתמשים בזה ב RDRAM נכון? באילו עוד זכרונות משתמשים בזה? PARITY BIT - באילו זכרונות משתמשים בזה? DDR DUAL CHANNEL - אומרים שזה מכפיל את רוחב הפס ..איך?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by mrBezos,

ראיתי עץ אחר על טמפ' של מעבד והמליצו לו להוריד את realTemp. הורדתי את זה כדי לראות מה הטמפ' של המעבד שלי וקיבלתי את התוצאות האלה: http://tinyurl.com/temperatureHW - siz במקום הצונזר אני לא מבין בדיוק מה אמור להיות אבל אני חושב שהמצב ממש לא טוב. אני לא יכול לפתוח את המחשב בגלל שיש את המדבקות האלה שאם אני פותח אז אני מאבד אחריות אז אני לא יכול לפתוח את המארז ולשאוב אבק ולנקות.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by aquarius,

מישהו יכול להביא לי קישור אליה תודה רב הערה: אם זה לא קשור אז אני מבקש מהמערכת להעביר זאת להפורום הנכון תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by eranmor,

אני רוצה להחליף את הP4 1.7 GHZ שלי ואת הGA8ST800 למשהו חדש חשבתי בכיוון של בארטון 2500 AQXDA ועל ABIT NF7 REV.2 יש הצעות אחרות? (דרך אגב- אני לא ממש בטוח אם כדאי לי יותר להחליף את המעבד והלוח או את הכרטיס מסך (GF4), מה אתם ממליצים?)

• 5 תגובות
    • 614 צפיות
  6. Started by Danman,

הזכרונות האלו לא כל כך מוכרים בארץ, למרות שבשאר העולם הם פולואריים למדי ונחשבים לזכרונות מצוינים. המחירים שלהם בחול ירדו עד ל120$ ל 2ג'יגה עכשיו. ולהזמין אותם לארץ כולל משלוח ומע"מ יוצא כ640 שקל. מה דעתכם? כדי להזמין את אלו או לקנות GSKILL HZ ב950 שקל בארץ?

• 9 תגובות
    • 848 צפיות
  7. Started by tinkerball,

יש לי את הלוח אם של אסוס A7N8X דלוקס. 1 האם זה עם דואל 2 מה זה דואל ומה זה נותן בביצועים(ללא OC) 3 כמה סטיקים של זיכרון אני יכול לשים בלוח הזה? 4 האם יש דואל ב-AND

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  8. לכל אלו שמחפשים זיכרונות עם המון MB וMhz, אז יכול להיות שכרגע פתרתי לכם את הבעייה. בשבוע הקודם מחירי הזיכרונות לא עלו פחות מ610 ש"ח, שמחיר זה הוא גם מחיר נמוך מאד בשפל המדרגה. כבר חשבנות שכבר המחיר של הזיכרונות לא יכולים לרדת יותר, אז טעינו. לאחר חיפוש משעמם באינטרנט נמצאה החנות פלונטר, אשר מוכר 2 סטיקים של זכרונות בבאנדל אחד במחיר מפתיע, 490 ש"ח!!! לאחר כמה שפשופי עיניים ודמעות אושר (וגם צביטת לא נעימות) הבנתי שאיני חולם, מחיר הזכרונות ירד בכ120 ש"ח, ועולים פחות מ2GB של 667Mhz!!! עכשיו נשאלת השאלה הבאה: עוד כמה הם יכולים לרדת? קרדיט: לאור כהן

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום השאלה נשאלת מכיוון שבמפרט לוח האם רשום PCI-Express 2.0 ועל כרטיס המסך PCI-Express 3.0 אודה לתשובתכם

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. http://www.bit-tech.net/hardware/2006/07/18/core_2_duo_memory_timings/1.html אחלה כתבה

• 0 תגובות
    • 509 צפיות
  11. Started by 47,

מרגע שראיתי את הלוח אם הזה הרגשתי בחילה :poke: .... למה? למה לזהם את הסדנדרטים המצויינים שיש לנו היום עם איזה שיט 12X12 ללא אפשריות בכלל לשדרוג ומפרט נוראי. ואפילו AGP אין!!! למה? למה?! למה?!?!?! הרי אם רוצים מחשב קטן יש את הלפטופים, למה זה לא מספיק טוב?! ואיפה לעזאזל תוקעים זכרון ראם(**אני יודע שזה prototype**)?!?!? חוץ מזה, מי צריך כזה דבר פיצפון?!? מחשב דלעת ?

• 8 תגובות
    • 728 צפיות
  12. היי לכולם.. זה הדיון הראשון שאני פותח כאן בפורום למרות שאני כבר בפורום כבר זמן נכבד. בערך בתחילת החופש הגדול אני אקנה מחשב חדש ואחת מן הדילמות שלי זה איזה לוח אם לקנות. אז בהתחלה חשבתי על ה K8nf-9 בגלל התקציב והתמורה שהוא נותן.. זה לוח עם כל הפיצ'רים שאני צריך כרגע ולזמן רחוק יותר אבל אנשים אומרים דברים כמו שיש להם ניסיון רע עם ג'יגהבייט ושהם מייצרים רכיבים זולים. זה בעיקרון נכון... אבל עדיין הייתה לי הרגשה שזה לוח אם טוב . אחר כך הבנתי שאני צריך לוח אם שיחזיק לי את המערכת ליותר זמן... זאת אומרת שרצוי SLI וגם יכולות אוברקלוק מצויינים. אז חשבתי על ה Asus A8n SLI http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=0&model=382&modelmenu=1 שהוא גם מציג את…

• 27 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. היי יש לי לוח של ASUS P4GD1. הלוח הזה יחיד מסוגו, זה סוקט 478 ל PCIE עם DDR1. הלוח באחריות והוא נדפק, הוא עדיין עובד ואני לא רוצה סתם לפרק אותו. למישהו היה מקרה כזה שלוח לא מיוצר יותר והוא באחריות? יש לכם מושג מה היצרן אמור לעשות במקרה הזה? תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 954 צפיות
  14. שווה? http://noacomp.co.il/product.asp?productid=5887

• 3 תגובות
    • 851 צפיות
  15. Started by cousinIT,

אני יודע שכולם שמות קוד של מעבדים.. אבל מה ההבדל ביניהם? מה עדיף?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. קניתי לפני כמה ימים מחשב חדש. במקרה נתקלתי בתוכנה מסוימת כי התדר בו עובד המעבר הוא 1206Mhz בזמן שמעבד E4400 אמור לפעול ב-2.0Ghz. האם זה בסדר? מצורפת תמונה מתוכנת CPU-Z. תודה מראש לעוזרים! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 557 צפיות
  17. Started by XpideR,

יש לי מעבד amd 5200x2 ולוח msi-k9ngm עשיתי עדכון לביוס לגירסא של 3.60 זה ami bios עכשיו שאני ניכנס לווינדוס אני רואה במנהל משימות שיש לי רק ליבה אחת אבל שאני מדליק תמחשב כתוב שזה dual core ניסיתי להוציא תבטרייה של הביוס וזה לא עוזר עדיין זה נישאר אותו גירסא עכשיו אני עובד על ליבה אחת מה אני יכול לעשות ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 470 צפיות
  18. Started by Teknik,

שלום יש לי מעבד אקסטרים qx6800 והוא מזוהה כ quad בביוס. לוח g31m-es2l לפי אתר יצרן הוא תומך באקסטרים. רעיונות למה ? ומה אפשר לעשות? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by Sctoweri,

בדומה לנושא הקודם איזה מהם לקחת? וגם פה ההפרשים במחירים הם ענקיים. תודה רבה! אה ועוד משהו קטן ששכחתי, אם אתם ממליצים על ה G.Skill , בבקשה רשמו לי איזה דגם ( HK,HZ ) כל האלו. הוא גם נקנה לאובר קלוק במעבד

• 1 תגובה
    • 633 צפיות
  20. משום מה נדפקה לי המקלדת והמחשב לא עלה.. כשהחלפתי אותה זה הסתדר אבל פתאום ראיתי שהמעבד ירד ל1800MHZ איך אני מחזיר אותו ל 2400MHZ?

• 2 תגובות
    • 452 צפיות
  21. Started by waizman,

חשבתי על בנייה של מערכת קולנוע מבוססת מחשב, ואני צריך לוח קטן שיהיה עליו גם TvOut שכן המערכת תהייה במארז דק ואין מקום לכרטיסים. הלוח צריך להיות קטן כמו שאמרתי, עם סאונד, רשת, ויציאת הטלויזיה. עדיף AMD, רצוי כמה שיותר זול - אין צורך בביצועים גבוהים אלא רק שיריץ סרטים. תודה.

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  22. Started by T-Flash,

כפי שחלקכם יודעים, Kentsfield הוא מרובע ליבה של אינטל שאמור לצאת בעתיד הקרוב. Kentsfield מורכב למעשה מ-2 ליבות Conroe שהן כפולי ליבה (4 ליבות סה'ך), וכך טהורטית יכול לתת עד פי 2 ביצועים מהקונרו הכפול ליבה. האתר HKE PC מסר לנו היום מידע חדש אודות תמחור המעבד. קודם כל תאריך היציאה של המעבד הוקדם לרבעון הרביעי של השנה הזאת (לעומת הרבעון הראישון שנה הבאה כפי שצויין במידע הקודם). מחירו יעמוד על כ-999$, מה שרומז על הורדת המחיר של ה X6800, ה Conroe החזק ביותר. מה בנוגע לשרתים? גם ה-Covertown הוקדם לרבעון הרביעי של השנה. ה-Covertown מורכב מ-2 ליבות Woodcrest שהן כפולי ליבה. Woodcrest הוא המעבד "הקונרו" לשרתים. מה בנוגע ל AMD? התגובה של AMD לכל הבלאגן הזה זה מעבד FX עם תד…

23. Started by Danits1,

אני רוצה לקנות רק מעבד אינטל. בתקציב העכשווי שאני יכול להרשות לעצמי יש את הi3 בעל סוקט 1156 ועם לוח אם H55. האם אני אוכל לשדרג בעוד שנה-שנתיים למעבד i7 בעל אותו סוקט? כאשר ההנחה היא שהמחיר שלו ירד והסוקט ישאר אותו דבר?

• 14 תגובות
    • 3.5k צפיות
  24. Started by waizman,

אהלן אני משדרג את המחשב הנוכחי ואני צריך המלצה ללוח אם וזיכרון. נעלמתי לחודש ואני רואה שהכל השתנה פתאום... הבחירה הקודמת שלי הייתה E6300 וג'יגהבייט P965-DS3, אבל הבנתי שיש איזה צ'יפסט חדש (P35?) שאמור להיות יותר טוב (במה?)... כנ"ל המעבד, הבנתי שיצאו גירסאות שונות עם קאש שונה או משהו כזה... בכל מקרה, אני צריך שהעסק יתאים לזיכרון OCZ 2GB מדגם OCZ2G8002GK, שהוא כמובן במהירות באס של 800 ופועל ב 2.1 וולט. יש לי גם כרטיס X850XT ב PCI-E. צריך בלוח: שיהיה לאוברקלוק קליל-בינוני, עדיף שיהיה 2 חיבורי IDE ולא אחד אבל לא קריטי כ"כ, ו- CROSSFIRE גם יהיה נחמד אבל לא חובה. יש לוחות עם יציאות HDMI? תקציב ללוח ~600 שקל, תקציב למעבד לא רלוונטי יותר מדי כי אני קונה ישירות מאינטל וזה בערך חצ…

• 6 תגובות
    • 654 צפיות
  25. שלום לכם.. רציתי לדעת בקשר לזכרונות אם מישהו יכול לעזור לי מה זה cl 4 ו.. cl5 בזכרונות...( מה הבדל ביניהם) אם אפשר הסבר מפורט תודה לכם !!!

• 5 תגובות
    • 572 צפיות