עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. באיזה לוחות יש SIS ? האם זה יותר טוב מ VIA או INTL ? תודה ויום טוב לכם

• 33 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. ככה החלטתי לשדרג בחודש הבא או בעוד חודשיים ואני מתחיל טיפה להתעניין...יש לי כרגע ספק 520 OCZ ומארז של טרמלטק ספידו...כרטיס מסך GTX285 של XFX XXX. קירור יש לי ביג טייפון ואם הוא מתאים גם לתושבות החדשות של המעבדים אני לא רואה סיבה להחליפו(פשוט מעולה גם באוברקלול של 3.4 ו3.6). מה שכן מעניין אותי והרבה זמן לא חקרתי ובדקתי זה את הדור החדש של המעבדים\לוחות\זכרונות. התקציב שלי כרגע המקסימלי עומד על 4 אלף לשלושת המרכיבים הנל.... כיוון שאני כרגע עם לוח של ASUS דגם COMMANDO מסדרת ROG אני חושב להמשיך איתם וכמו ב12 שנה האחרונות אני מרוצה מכל המוצרים שלהם... זכרונות אין לי מושג מה קורה כרגע בשוק הזכרונות ולפחות מהפעם האחרונה שבדקתי קורסייר היו החזקים והאיכותיים ביותר(ב-DDR2) מה גם שאנ…

3. Started by ben060,

יש לי 1000-1500 שח לשרוף על לוח אם שיתמוך ב e6600 ויחזיק זיכרוות של ddr2/3 שיתמוך ב pci express ושיהיה עם 4 חיבורי usb לפחות תודה לעונים

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שילמתי על טווינמוס TMD 50D והם הביאו לי 50B (גם עד שהביאו עברו שבועיים) מה לעשות?

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by acker16,

כרגע יש לי מעבד Intel 6600K , זיכרון 32GB וכרטיס מסך 1080Ti. המחשב משמש מעיקר לגיימינג ב 4K, אבל גם לצפייה ברימקסים של 4K HDR (דרך MPC-HT ו MADVR) שזו בעיקר עבודה של המעבד. בנוסף, קורה הרבה שאני צריך לפתוח קבצים מקווצים של עשרות או מאות GB. התקציב הוא גמיש בין 1500 ל3000 בהתאם לעלות-רווח. מסורתית תמיד קניתי אינטל אבל השנה אני מתחיל לחשוב שאולי הגיע הזמן לשינוי בגלל היעדר ה PCI-Express 4 הכול פתוח. מה כדאי לקנות? זיכרון כבר יש לי בבקשה תעזרו להרכיב מעבד+לוח+קירור(אם נדרש)

6. Started by laviko1,

שלום. יש לי לוח Gigabyte M52L-S3 הייתי מעוניין לדעת באיזה מעבדים של AMD הוא תומך (בעיקר האם הוא תומך בפנום 2) תודה רבה למגיבים

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Vissor,

היי רציתי המלצה ללוח אם טוב למעבד Intel Core i7 860, חברה gigabyte או asus מחיר רצוי 500 שח... עוד שאלה אם מישהו יודע איזה זכרון מתאים למעבד הזה DUAL CHANEL או TRIPLE CHANEL ? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. מה ההבדל בין מעבד 3.0 P4 לבין הסידרה החדשה של אינטל האם ההבדל בניהם גדול

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by EviLeader,

ראו כותרת, מה יותר טוב?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by penny_hardaway,

שלום לכולם! רציתי לדעת מתי כבר יגיעו לוחות מבוססים NFORCE 2 ומתי יגיע האפוקס KT400 לארץ? ואיזה מהם עדיף? אני רוצה להזמין את המחשב עד יום שלישי השבוע.

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by imac,

ראיתי במכרז של המדינה (העיתון) מחשב שהמעבד שלו הוא GigaPro 1000Mhz מי מיצר את המעבדים האלה הם טובים?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. http://www.theinquirer.net/?article=31316

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. ישנו כאן קונצנזוס (שאני מקווה שהוא אכן מבוסס) שלצורך גיימינג שני המעבדים מספקים ביצועים זהים. מבחינת OC ה-I7 920 נותן ביצועים של 30 אחוז יותר מ- I5 750 , אולם עד כמה שהבנתי מדובר בשיפור במבחנים סינתטיים שהקשר שלהם לשיפור ב-"עולם האמיתי" לוטה בערפל. הדעה הרווחת שלצרכי עריכת וידיאו ה-920 נותן שיפור משמעותי למדי. אבל מה קורה כאשר מדובר בעריכת וידיאו בינונית, האם ה-920 יקצר משמעותית את הזמן הנחוץ להשלמת התהליך ? הכוונה ל-TRANSCODING שבה ממירים וידיאו בפורמט מסוים לפורמט אחר (לדוגמא מ-BR או מ-DVD ל- DIVX ) וגם הסרת קטעי וידיאו מיותרים או חיבור בין קטעי וידיאו. כמובן שישנם שיקולים נוספים לכאן או לכאן. בנהיים : 1.תקציבית מערכת ל-750 זולה יותר ב-500 שקל. זה לא סכום גדול אבל גם ל…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by barduck,

שלום, יש לי מחשב עם לוח אם Gigabyte EX58-UD4P שעובד ב triple channel עם זכרונות 3x1GB OCZ3P1600LVG המחשב בין כמה שנים אבל עובד עדיין סביר וחשבתי למשוך איתו עוד כמה חודשים טובים לפני שאני אאלץ להחליף אבל אני ממש צריך עוד זכרון. השאלה שלי מה הדרך הכי זולה/יעילה להוסיף לזה זיכרון? אם אני מבין נכון אז זה חייב להיות בשלשות. את הזכרונות שיש לי כרגע כבר לא מייצרים. לוותר על מה שיש ולקנות 3x2GB ? להוסיף עוד 3x1GB? ואם להוסיף, אני חייב שיהיו בדיוק מאותו סוג/דגם/תזמון של מה שיש לי כבר? תודה!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by shgec,

שלום. רוצה לשדרג טיפה מחשב ממש ישן. הלוח שיש עליו זה זה כרגי יש עליו שני סטיקים של DDR2 כל אחד של 1GB. אני רוצה להוסיף עוד 2GB. בלוח כתוב שמקסימום זיכרון זה 4GB. זה אומר שאני חייב למצוא שטיקים של 1GB מקסימום או שאז פשוט לא היה קיים יותר גדול? אני יכול לשים 2 סטיקים של 2GB או אחד של 4? ומקסימום שלוח תומך זה 667. אם אני ישים DDR2 800 הוא פשוט יעבוד ב 667 אבל יעבוד, נכון? - - - תגובה אוחדה: - - - ואני רוצה לשים בלוח זה מעבד יותר חזק. משהו בסכנון E8400. הלוח יתמוך? בעיקרון כשיצרו אותו, עוד לא היה מעבדים כאלה.. תודה מראש לעוזרים!!!

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. (CPU Type QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz (15 x 200 (Motherboard Name Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394 Motherboard Chipset AMD 785G, AMD K10 (System Memory 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM (DIMM3: G Skill F3-10600CL9-2GBNT 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz (DIMM4: G Skill F3-10600CL9-2GBNT 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz המחשב שלי מאוד איטי ואני לא מדבר על משחקים. אני בעיקר מתכנת (Visual Studio, Eclipse, Intellij). בכל מקרה הבעיה שלי זה ה HD והזיכרון (PageFile מאוד גבוהה ואוכ…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Hoobastank,

אני מתלבט בין i5 6500 לבין i7 6700. שאר המפרט החדש: DDR4 16G evo 850 660 GTX האם יש יתרון לi7 בחווית השימוש עם התוכנה סוני וגאס 13 פרו? זמן הרנדור פחות משמעותי. אני עורך בFHD. האם לדעתכם שווה להשקיע בi7? עם i5 המחשב יהיה "מושבת" בזמן הרנדור לעומת הi7? לא אוכל לעשות דברים במקביל? למשל עם המחשב הנוכחי שלי כיום phenom 965 8g ddr3 660 gtx התוכנה מגמגת כשאני מנסה להפעיל דרך התוכנה את מה שערכתי עד כה, במיוחד כשיש כמה שכבות זה ממש מרגיז. אני צריך להפעיל את הקטע עשרות פעמים עד שאוכל לצפות בו באופן חלק כמו שהוא אמור להיות. יש לזה קשר אולי ל660? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. יש לי זיכרון CORSAIR DDR-RAM 256MB 3200 CAS2 Memory ואני רוצה להוסיף עוד 256מ"ב של זיכרון אבל של חברה אחרת, זולה יותר. 1. האם זה אפשרי לשלב שני סטיקים של חברות אחרות? 2. האם זה יכול לגרום לבעיות כלשהן? 3. באיזה חברה לבחור? בהנחה שזה יהיה יותר זול מזה של Corsair היקרים. אשמח אם אקבל את התשובות ממשתמשים שיש להם ניסיון בדבר. תודה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. קרה אסונצי'ק. המאוורר שלי המחובר ללוח האם רועש ולכן רציתי להחליפו. כשהוצאתי אותו היתה מחוברת אליו מאחור חתיכת מתכת קטנה ומרובעת עם פינים (זה החלק עליו כתוב PENTIUM 4 וכו - האם זה המעבד???). הוצאתי אותו כדי להדביק למאורר האחר (שבכלל לא מתאים!!!) וכשהחזרתי המתכת נפלה ולא נתן לי להחזיר למקום וכך וגם השיניים התעקמו. המחשב נדלק אבל לא עובד ולא עולה הווינדוס. החלפתי הארדיסק וזה לא שינה מאום. מה עושים???? האם זה עניין הגריז התרמי? האם ביל חלק מהשיניים המחשב אבוד? האם אכלתי אותה על טיפשותי והרצון שלי ליצור שקט? פנטיום 4 P 800 DLX DDR 400 512MB 80GIGA 7200 1 כרטיס קול AUDIOWERK XP PRO אורגינל איני יכול לספק יותר מדע כי המחשב לא עולה...

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by gal.w,

איך מאפשרים תמיכה במעבדי athlon XP על לוח MP? האם זה מוד במעבד או בלוח?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Klayhamn,

אני נתקל בעמדות סותרות בעניין אז שואל פה כדי לראות אם תוכלו לעזור לי להכריע את התעלומה הזו - אני מתכוון לרכוש מעבד 13600K אני מתכוון לרכוש DDR5 עם קלוק של 6000MHZ ו-CL30 אני מתכוון לרכוש לוח B760 של ASUS האם יש חוסר תאימות בין הדברים האלה? נתקלתי מצד אחד בעמדה שאומרת שב-B760 מספיק טוב ושאין צורך ב-Z790 אם אין לי כוונה לעשות OC (אין) או בחיבורים הנוספים (אין). ומצד שני - נתקלתי בדיווחים בפועל ודיונים על אנשים שמתמודדים עם טמפ' גבוהות מאוד ו-THROTTLING עם מעבדי "K" על לוחות B660 או B760 - ובגלל חוסר היכולת לעשות UNDERVOLTING הם לא יכולים לפתור את הבעיה... (ולא ברור לי עדיין האם נפתרה או לא נפתרה ב-BIOS). הסיבה …

22. מצטער מראש על החפירה אבל הפרטים יעזרו לעוזרים להגדיר את הפיתרון הכדאי לי. ברשותי מחשב עם המפרט הבא: מעבד: Q6600 לוח אם: ABIT IP35 PRO קירור מעבד: THERMALTAKE ULTRA EXTREME 120 מאוורר מעבד: DELTA 120/38MM 2300RPM מארז: LIAN-LI עם שני מאווררים 120/25MM מכניסים. אחד מהם DELTA ב-2300RPM שני מאווררים מוציאים. אחד מהם כמו ה-DELTA המכניס. טמפ' חדר בקייץ מגיע ל-34 מעלות. היום ניקיתי את המחשב לאחר יותר מ-3 שנים ללא ניקוי רציני והחלפתי משחה טרמית מאחר והטמפ' במצב רגוע ותדר עבודה של כ-1.8GHZ הגיעה לאזור ה-65 מעלות בליבה החמה ביותר. לאחר הניקוי, הטמפ' מגיעה לאחר כמה שעות עבודה ל-59 מעלות בליבה החמה בטמפ' חדר של 32.4 מעלות. סיבה נוספת להחלפה היא שלוח האם הזה ללא תמיכה יותר …

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. ללא ספק מעניין ומאיר עיניים, על עד כמה פלטפורמה בשקל תשעים משנת 2010, משחקת במגרש אחרי 9 שנים:

24. היה לדוד שלי את הלוח הזה ASUS P7H55-M LE LGA1156, ויום בהיר אחד התחילו בעיות של קריסה, תקיעה פתאומית של המחשב, מסכים כחולים לרוב. אחרי המון עבודה הצלחתי לבודד את הבעיה לחריץ זכרון אחד על הלוח. הלוח כבר לא באחריות (וגם נקנה מנעה מחשבים ז"ל), ומשיטוט קצר לא מצאתי אף מקום שמוכר לוחות בתושבת 1156(!) מצאתי ב"מציאון" של KSP את זה Gigabyte GA-P55A-UD4P אבל הם נותנים רק חודש אחריות ולך תדע מה עבר עד שהגיע למציאון... האם יש משהו שפספסתי? האם לא תהיה ברירה אלא לקנות גם מעבד אחר? תודה לכם,

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by DeaglinG,

שלום, אני קונה מחשב חדש עוד מעט (ליתר דיוק כמה חלקים...) ואני מתלבט בין 2 לוחות אם החלקים שאני קונה: intel p4 3.2ghz 800fsb corsair 512mb DDR (2x256) pc3200 low latency memory kit gforce4 ti 4200 (מה שיש לי כרגע) אני מתלבט בין ה- MSI 865PE Neo2-S ל- ABIT IC7 Intel 875P (אם למישהו יש עוד הצעות ללוחות אם אני ישמח לשמוע) אני מחפש לוח אם עם ביצועים טובים בעיקרף ואני לא צריך שום לאן כי יש לי כבר כרטיס רשת שאני יעביר מהמחשב הישן (תקנו אותי אם אני טועה, אם זה לא אותו דבר) וגם שמעתי משהו בקשר ל PAT ??? אם מישהו יכול להסביר לי קצת על זה אני ישמח, ואם אני יוכל להפעיל את זה בשני הלוחות כי שמעתי שזה רק בלוחות 875. תודה רבה. ;D

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.