מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,824 דיונים בפורום זה
-
בס"ד המחשב שלי כבר מתחיל לקרטע במשחקים כמו PES 14 וNFS המפרט הנוכחי שלי: מעבד CORE2DUE E7300 2.66GHZ לוח אם ASROCK G41M זכרון 4 ג"ב DDR 3 כרטיס מסך GF 630 GT 2 GB דיסק קשיח 500 GB מחשב עגלה לכל הדעות. אני מבקש המלצה ללוח אם איכותי ומעבד I5 מה שחשוב לי בלוח אם זה : 4 חריצים להרחבת זכרון יציאת HDMI הרבה כניסות USB הרבה חיבורי SATA כמה חיבורי PCI-E ושהוא יתמוך במעבד I7 שארצה לשדרג בעתיד אליו דבר שני אם אני משדרג לI5 אני צריך לקנות ספק כח יותר חזק וקירור מתאים או שהמעבד הזה לא מתחמם בצורה ניכרת ולא צורך בצורה מוגזמת חשמל?? נ.ב השימושים שלי במחשב הן לא רציניים: מוסיקה , סרטים בHD , סדרות , אינטרנט , מסמכים , משחקים כמו FIFA PES NFS GTA. ומה עדיף מעבד I5 או I7 לשימושים שלי ו…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום וערב טוב! אני רוצה לשדרג את המעבד שלי התקציב הוא 900 ש"ח כיום יש לי מעבד של איטל ליבה כפולה דגם: E6420 2.13 המפרט שלי מופיע בצד פשוט קניתי את המשחק GTA החדש ויש לי בעייה מבחינת המעבד איזה מעבד הכי כדאי ומשתלם למפרט שלי? הייתי רוצה גם מעבד שלא אצטרך להחליף עוד הרבה זמן תודה רבה ליאור
-
- 32 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה קורה אם אני מבריג את הלוח אם ישר למארז בלי לשים את הברגים המיוחדים שנותנים מרווח בין הלוח לפלטה??? יש מצב שהפלטה תקצר לי את הלוח עם המגע איתו מלמטה \?!? הלוח יכול להינזק בצורה כלשהיא??
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. אני כתבתי לחבר שלי הסבר על תפקיד של ה-cache במעבד, וכיצד הוא עובד (הוספתי גם מידע טכני לגבי ה-cache אבל ממש על קצה המזלג). אז רציתי לדעת אם זה נכון, למקרה שהטעיתי אותו או משהוא (ההסבר כתוב כלפיו, ולא לא היה לי כוח לשנות את זה, אז תתיסו לזה כאילו זה מיועד לכם מבחינת השפה). אז אתה רוצה לדעת מה זה cache במעבדים אז ככה: המטרה העיקרית של ה-cache במעבדים היא לקצר את זמן הגישה לקבצים, אשר המישתמש משתמש בהם באופן תדיר מה זה אומר אתה שואל ואיך זה בלא לידי ביטוי. אני אתן לך דוגמה: כשאתה מקליד הודעה בפורום ולוחץ על "שלח", מה שקורה זה שהמידע לביצוע פעולה זאת (כידוע המעבד זקוק למשאבים, שהם זיכרון, ע"מ לבצע פעולות) מופק לשפה הבינארית (השפה הבינארית זאת שפת המחשב. זאת שפה שמורכבת…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם יש למישהו פה מידע על תוכניות אינטל לגבי (זמני השקה\נתונים\מחירים) של מעבדיהם החדשים ?? תודה מראש !
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב ישר לשאלה שלי..האם כדאי לי לקחת זכרון מסוג: ?512Mb 400MHz (DDR) Kingston CL2.5? X2 או לקחת זכרון מסוג: ?1GB 400MHz (DDR) Kingston CL3? אני לא מבין בכל ה CL הזה ואין לי מושג מה זה אומר ממש אז בבקשה עזרו לי, אני רוצה את התוצאות הטובות ביותר כמובן והמחיר הוא בהבדל של כמה עשרות שקלים ככה שזה לא קריטי תודה מראש, KAZUR
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום. אני מתלבט לגבי מחשב חדש (אציין שאני גר בארה"ב). נתקלתי היום בדיל מעניין מאוד, על מחשב נייח בעל מעבד 4 ליבות מסוג Xeon. שאלתי בחור רנדומלי באזור, והוא אמר לי שזה מחשב לשרתים. רציתי לשאול - האמנם? האם לא לבחור במעבד זה? או שמא דווקא מעבד זה חזק יותר מאחיו ה"רגילים"? אשמח בכלל לדעת יותר תודה
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לאחר רכישתה של ATI על ידי AMD הופצו שמועות ורזמים על תכנון פיתוח מעבד ראשי משולב מעבד גראפי, זאת מכיוון ש ATI - מפתחת מעבדים גראפיים, ו AMD - מפתחת מעבדים ראשיים, עובדים כעת כחברה אחת וכנראה יחשבו על פרוייקט שכזה. למעשה Intel חשבו על הרעיון עוד לפני ATi+AMD, וככל הנראה עובדים על פיתוח מעבד זה כבר בימים אלו. האתר TheInquirer.net מדווח כי חברת פיתוח מעבדים גראפיים וערכות השבבים Nvidia, הצטרפה לתחרות של שילוב מעבד ראשי+מעבד גראפי. בשביל Nvidia תחום המעבדים הוא תחום חדש לחלוטין, אך בכל זאת היא מחליטה להצטרף ולהיות מתחרה ל-2 חברות פיתוח מעבדים רציניות - AMD ו Intel, שעוברות כעת תקופה לא קלה של תחרות אחת עם השניה, האם Nvidia תצליח להכנס לתחום ולהיות מתחרה רצינית? Nvidia עובד…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המעבד הנוכחי שלי 2.8GHZ PHENOM II X3 720 מעבד עם 3 ליבות שתכלס עד היום סיפק את העבודה כמו שצריך(כול משחק שיצא הכול עבד על הכי גבוה למרות שאני עם R9 290 אני עדיין חושב שזה מכובד שהמעבד הזה מצליח להיתמודד עם המחשקים של היום גם ) העיניין בשידרוג הוא שאני מכין את המחשב ל4K ובעיקר לשחק GTA ב4K שיוצא בסוף חודש יש לי לוח אם של ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 הבנתי שFX8370E צורך רק 95W לעומת הFX8370 שצורך 125W ולפי מה שאומרים אבל זה לפעמים קצת משפיע על הביצועים כי אומרים שהם קיצצו את 30W הפרש הזה בעזרת כול מיני דרכים עקיפות כי המעבד הוא בדיוק אותו מעבד לפי מה שהבנתי... יכול להיות שאני טועה... ועל ה9590 אני מתלבט עד כמה הבדל יש כבר בינו לבין ה8370 שיצדיק את ה…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב שכבר זמן מה סובל מקריסות/אתחולים/מסכים כחולים, לאחר שלא הצלחתי להבין מה הבעיה לקחתי אותו למעבדה (דבר שלא עשיתי מעולם) שם בדקו והגיעו למסקנה שהלוח-אם דפוק. (MemTest מראה שגיאות ב2 זוגות שונים של ראם בכל אחד מ4 החריצים) המפרט שלי: AMD Phenom II X4 965 Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Crucial Ballistix Sport 2x8GB FSP HYPER 700W Radeon HD 7870XT Western Digital 1TB Samsung Evo 850 SSD 250GB ומארז פשוט של Cooler Master elite המעבדה אמרו שהלוח שיש להם לא תואם את המעבד שיש לי. אני חושב שכבר לא כדאי לקנות לוח כל כך ישן (אם בכלל נמכר תושבת AM3). אמ;לק: צריך המלצה לשילוש זול כמה שאפשר,…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בפעולות פשוטות כמו גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים כמו ערוץ הספורט, הסרטים ממש מקרטעים והמעבד עובד על 100% . יכול להיות שהמעבד דפוק? החום הוא בסביבות 50 מעלות. המעבד הוא CELERON D 2.66GHZ והלוח הוא חדש של GIGABYTE GA-G41ME-S2L. היום קניתי מעבד אחר E6600 CORE 2 DUE, ועכשיו הכל עובד פיקס. מה הסיבה ?
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בקרוב אני קונה מחשב חדש ואני לא יודע איזה מעבד עדיף לי יש אחד של אינטל שהוא 2.8Ghz Dual - Core ויש אחד של AMD שהוא Athlon64 3700+ (S-939) SAN DIEGO(חד ליבה) איזה מעבד עדיף לי אם המחשב יהיה בעיקר למטרת משחקים ואינטרנט?אני בכלל לא משתמש בתוכנות של גראפיקה, ובכללי, אני בכלל לא משתמש בתוכנות עזבו עכשיו את הכ. מסך, לוח אם וזכרון, כבר דאגתי לזה לפי מה שהבנתי AMD עדיף למטרות אלו, אבל המעבד של אינטל שציינתי הוא כפול ליבה וAMD לא... ושמעתי שהרבה דברים בקרוב יפעלו על מעבדי DUALCORE, לצערי אני לא יכול להוסיף עוד כסף בשביל מעבד כפול ליבה של AMD. אגב, למי שמשתמש במעבדי AMD, איך האמינות שלהם? הם מחזיקים פחות זמן מאינטל? כי אף פעם לא התעסקתי עם AMD אז... מה עדיף לי?
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשדרג את המחשב והחליף הכל חוץ מהמעבד (Core2Duo e6400) שמספיק לי מעל ומעבר. יש לוחות אם שתומכים בסוקט שלו וגם בכל הדברים החדשים?
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חבר טוב מתחיל לעסוק באופן רציני יותר בצילום ובונה מפרט לשימוש בפוטושופ בעיקר. זקוק להמלצה על לוח אם ומעבד שיתנו ביצועים גבוהים ככל האפשר במחיר שפוי - עד 2K נאמר אבל אם אפשר עדיף לחסוך. מסיבות של נוחות ותשלומים, על שני הרכיבים להיות זמינים באותה חנות - או IQPC או KSP. חשבתי להציע לו I5-2500K עם לוח Z68-V PRO של ASUS שמאפשר OC אוטומטי לפי העומס כי הוא לא יתעסק ב-OC בעצמו. * יש אלטרנטיבת IVY BRIDGE עדיפה? * עדיף אולי I7? את ה-I5-2500K מצאתי ב-IQPC אבל לא את הלוח. יש לוח אחר שם שיעשה את העבודה? אולי ה-Z77-M? לא יודע... את הלוח הספציפי של ASUS מצאתי ב-KSP אבל אין שם את ה-2500K, רק IVY BRIDGE תודה.
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עד היום היה לי DualDDR כששני הסטיקים היו 256.. אם אני אקהנ סטיק של 512 ואשים אותו ככה שאחד יהיה 256 והשני 512 אני עדיין אוכל להפעיל DualDDR ?
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חבר'ה, עכשיו כשהKaby Lake כבר בשוק אני מתחיל להתעניין על לוחות אם. המטרה העיקרית של המחשב זה גיימינג, עריכת ווידאו ותמונות, ותכנות. עד עכשיו יש לי GTX1080, I7700K. אני מתכנן לקנות 32Gb ראם, ומעדיף שיהיה אפשרות להרחבה בעתיד(לא חייב 8 סלוטים, אני מתכנן להשתמש ב2x16) מוכן להשקיע עד 1500 שקל(אולי יותר אם זה ממש שווה) לא צריך כרטיס רשת אלחוטי מובנה, כנ"ל כרטיס מסך. ATX כמובן (: באופן אישי אני אוהב אסוס אבל זה לא מחייב, כמובן כמה שיותר USB3.1 וUSB3, תמיכה בM2, סאטא6GB ודומה (: תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
מאוד אהבתי את ההמלצה שלכם במפרטים לגבי מחשב רב תכליתי ב-6K בערך. ההתלבטות היחידה שלי היא לגבי הלוח-אם, GIGABYTE GA-P55-UD3R או MSI P55A-G55, האם תוכלו לעזור לי בבחירה?
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני בונה מחשב לחבר שלי בהתחלה חשבנו לבנות מחשב עם לוח אם H97 , אבל משיחה עם RSM הומלץ לי לרכוש את הלוח [h=1]לוח אם MSI Z87-G41 PC Mate LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI[/h]http://www.rsm.computer/Product/%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%9D-msi-z87-g41-pc-mate-lga1150-intel-z87-ddr3-1600-2xpci-e-vga-dvi-hdmi שעולה 369 ש"ח . מה אתם אומרים האם כדאי לרכוש את הלוח אם הזה לעומת ה H97 שעולה כמעט 100 ש"ח יותר . הם אומרים שהלוח הזה כמעט ברמה של Z97 אבל מסדרה קודמת . מה אתם אומרים שווה להוסיף עוד 100 שקל ולקנות את ה H97 או להוסיף עוד ולקנות את ה Z97 ? מה אני מרוויח אם אני לוקח את ה Z87 לעומת ה H97 ?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות לוח אם שתומך בDDR4 רשום לי שם שהלוח אם תומך עד 2133Mhz אז רציתי יותר אז הלכתי אל לוח אם אחר ושם רשום .....(2133Mhz\2400Mhz(o.c ובכול מה שמעל ה2133 רשום לידם (o.c) . מה זה אומר ? , זה אומר שזה תומך גם ב2400 ובכול מה שמעל ל2133 , או שזה אומר שזה תומך בהמרה כול שהיא או משהוא אחר . תודה רבה מראש על העזרה. :-)
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
הזכרונות שלי משום מה מוגדרים כ-PC2-6400 במערכת כשהם בעצם PC2-8500 על הקופסא. מדובר בזכרונות G.Skill 4GB 1066Mhz Black PI. מה הולך כאן? יש מצב שבגלל הטעות בזיהוי הזכרונות מגבילים אותי לבאס של 400MHZ?
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הבנתי שהגשר הדרומי בP965 חדש ומעודכן יותר והבנתי ש975X יותר מתאים לOC.. איזה ערכה נחשבת לחזקה/עדיפה יותר? מה ההבדלים הבולטים בין הערכות (חוץ מהמחיר)?
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה אתם אומרים לוח אם עדיף? הסדרה P35 של ג'יגה ביט או לוח אמ G33 של intel מה ההפרש מחירים ומתוכנן OC
-
- 26 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין שני המעבדים הנ"ל, הבנתי שה-k מסמל שהמעבד פתוח לאוברקלוק, ראיתי שיש עוד שני הבדלים ל- 2500k אין את שני הפיצ'רים הבאים Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) Intel® Trusted Execution Technology לא ברור לי כל כך מה שני הדברים האלו אז אם אני לא מתכוון לעשות אובר קלוק נראה שדווקא ה-2500 הרגיל יותר טוב לא? אודה לעזרתכם זו ההשוואה http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=52209,52210,
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-