עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני רוצה להוסיף זכרון למחשב איך אני יכול לדעת מה לקנות למחשב שלי שיתאים?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by BlackDiablo,

קיבלתי את המחשב החדש שלי היום...(מפרט בחתימה) עכשיו יש לי כמה בעיות!! יש לי מעבד שתי ליבות ויש לי בCPUZ רק ליבה אחת :nixweiss: יש לי IPOD עם כל ההתקנות וכל השירים שלי(10GB) ואני ממש לא רוצה להוריד הכל מהתחלה וזה כותב לי שיש לי USB ישן וזה מעביר פי 2 יותר לאט מבקודם ובעיה אחרונה אני מקווה... שאני בביוס של הלוח אני רואה את הוולטים של הזכרונות וזה רק עד 3.2 זה אמור להיות עד 4.0 אז לאן זה נעלם!?!?! אין לי פלופי והביוס מבקש פלופי עכשיו גם שמתי לב שאין שמה אפשרות לשנות את התזמונים של הזכרונות... אז איך אני עושה את זה? אני יודע שזה הרבה עזרה אבל פליזזזז אפילו שכל אחד יענה על מה שהוא יודע..... בבבבקקקקששההההה

• 32 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. 1. עפ"י ה spec נראה שהלוח-אם אינו תומך ב Win7. האם זו טעות או שבאמת יכול להיות שהוא אינו תומך? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3375#sp 2. אני משווה בין הלוח הזה ללוח-אם אחר: GA-880GM-D2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3515#sp עושה רושם שזה הראשון עדיף על פני האחרון מהסיבות הבאות: יש לו 4 חריצי זכרון לעומת רק 2 יש לו חיבור eSATA ומערכי RAID יותר חיבורים (בהזדמנות זאת אשאל: מדוע ומתי 8pin ATX 12V עדיף על פני 4pin ATX 12V) ה יציאה אופטית: optical S/PDIF Out connector פיצ'רים נוספים: Support for Easy Energy Saver Support for Time Repare היתרונות היחידים של ה GA-880GM-D2H: # Support for Auto Green # Support for On/…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Bone-Breaker,

מה ההבדלים בין שני הלוחות? כי ראיתי שכתוב בSL שהוא REV2 וברגיל לא אז זה אומר שהרגיל הוא לא REV2? יש גם הבדל של איזה 80 שקל משהו כזה...

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by D-Bang,

הבנתי שהגשר הדרומי בP965 חדש ומעודכן יותר והבנתי ש975X יותר מתאים לOC.. איזה ערכה נחשבת לחזקה/עדיפה יותר? מה ההבדלים הבולטים בין הערכות (חוץ מהמחיר)?

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. שלום לכולם אתמול קניתי כרטיס 8800GT חדש הרכבתי ואין תגובה מהמסך פתחתי את החוברת של הלוח אם -ולאכזבתי ראיתי שהוא לא תומך (ולדברי נציג החברה) גם לא יתמוך בעתיד בכל סדרת 8800GT מה שמשאיר אותי או עם כרטיס 6200 מעאפן או לוח חדש אני חייב משהו זול נגמר לי הכסף על הכרטיס מסך בנוסף אני צריך שיתמוך במעבד קונרו 6300 ובזיכרון DDR ולא DDR2 (כי זה מה שיש לי) לעצתם ולעזרתכם אני זקוק. ראיתי בפורום הזה http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1130608&page=9 דרך לצרוב ביוס חדש לכרטיס מסך ואז הוא יעבוד. (זה סיכון אבל זה אמור לעבוד) דעתכם בנושא ?

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by yarin153,

קניתי מחשב חדש בחלקים מTMS ולאחר ההרכבה וכבר מספר ימים אני מקבל את השגיאה הזאת של VCORE V 1.7 צירפתי לכידת מסך מהתוכנה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by amitaihasnes7,

שלום. אני כתבתי לחבר שלי הסבר על תפקיד של ה-cache במעבד, וכיצד הוא עובד (הוספתי גם מידע טכני לגבי ה-cache אבל ממש על קצה המזלג). אז רציתי לדעת אם זה נכון, למקרה שהטעיתי אותו או משהוא (ההסבר כתוב כלפיו, ולא לא היה לי כוח לשנות את זה, אז תתיסו לזה כאילו זה מיועד לכם מבחינת השפה). אז אתה רוצה לדעת מה זה cache במעבדים אז ככה: המטרה העיקרית של ה-cache במעבדים היא לקצר את זמן הגישה לקבצים, אשר המישתמש משתמש בהם באופן תדיר מה זה אומר אתה שואל ואיך זה בלא לידי ביטוי. אני אתן לך דוגמה: כשאתה מקליד הודעה בפורום ולוחץ על "שלח", מה שקורה זה שהמידע לביצוע פעולה זאת (כידוע המעבד זקוק למשאבים, שהם זיכרון, ע"מ לבצע פעולות) מופק לשפה הבינארית (השפה הבינארית זאת שפת המחשב. זאת שפה שמורכבת…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Trilandian,

אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי בלי לשחק עם הוולטים. קראתי באינורנט שאפשר באופן בטוח, ובלי להגדיל את הוולטג', לעשות ל-i5 750 אוברקלוק ל-3,600 Mhz. נכנסתי לביוס, והגדלתי את הקלוק הבסיסי מ-133 ל-170, מה שאם מכפיל של 20 אמור לתת לי מהירות של 3,400 Mhz. לדאבוני, המחשב לא הצליח לעלות, והביוס החזיר את עצמו להגדרות הקודמות. כדי למנוע מעצמי התקפי לב, אני אמנע מלגעת בהגדרות מבלי להתייעץ עם מישהו בעניין הזה. האם הבעייה שלי הייתה שעם מכפיל זיכרון של 10, ה-RAM שלי עלה למהירות 1,700 Mhz, מהירות שהוא לא תומך בה? אם כן, האם אני יכול להעלות את הקלוק הבסיסי ל-166, ולהוריד את מכפיל הזיכרון ל-8, ע"מ לקבל מהירות זיכרון של 1,328 Mhz? אם לא, מה אני צריך לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by eranir,

מחפש לקנות שני סטיקים של 4 ג'יגה שיתאימו ללוח האם שבכותרת (ver 1.1). תחת ה-specifications באתר של גי'גהבייט כתוב שמתאים לזכרונות של 4 ג'יגה, אבל נאמר לי ב-RSM בעבר שלא כל הזכרונות עשויים להתאים. יש למישהו המלצה בשבילי? מוכרח שיהיו בעלי פרופיל סטנדרטי (בלי תוספת גובה לקירור) בשל גוף הקירור למעבד. תודה

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. טוב אז ככה, קניתי מPCH מחשב לפני שבוע וחצי והוא אמור להגיע מחר ומחרתיים גג. כשביצעתי את הקניה באתר היה דגם אחד של TWINMOS PC3200 ושבוע אחרי הקנייה, אני רואה פתאום את זה : http://www.pchardware.co.il/docs/pi1788087601.htm אם תשימו לב, שני זכרונות, אותו דגם אבל... אחד זה עם צ'יפ MTEK שלפי מה שהבנתי עד עכשיו הוא על הפנים ולא עושה OC בגרוש, וסטיק שני עם TMD7608F8E50D צ'יפ TWINMOS מקורי שאמור להיות טוב, אין את זה באף חנות אחרת רק פה. יש לי כמה שאלות, אם לא היה מפורט איזה דגם לפני הקנייה אלא היה רק סטיק אחד ויחיד (אכן היה), ובסוף אני מקבל MTEK, האם יש לי זכות לדרוש סטיק אחר ? האם זה חוקי למכור בעוד כסף אותו סטיק עם צ'יפים שונים ? ושאלה אחרונה, כמה צ'יפים יש לTWINMOS מבוססי ה …

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by FlashBang,

hi,I am looking for a good mobo for socket 478 (for a northwood core),that will support DDR 400,have good oc abilitys,support of ATA 133,and AGP the budget is up to 450 NIS.

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. בואו להכיר מקרוב את אחד מלוחות האם החשובים ביותר של הדור החדש מבית אינטל. חברת Gigabyte הקשיבה לתגובות ועונה על הביקוש עם ה-Z390 Aorus Pro לכתבה

14. המפרט שלי מופיע בצד.אני מעוניין להחליף את המעבד Q9650 ואת הכרטיס מסך ל4870X2 האם יש מצב שהלוח שמבוסס על ערכה ישנה יחסית יעכב את שאר החלקים?השיקול הוא שבמקום להחליף מחשב חדש בעוד חצי שנה לLGA1366 פשוט לשדרג לחומרה חזקה מאוד היום וככה לסחוב איתו עוד שנתיים.אשמח לכל תגובה וביקורת בונה.

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. חיכיתי שזה יקרה, לפני כחודש-חודשיים כשהמעבד הזה רק הוכרז במחירים של 80-90$ MSRP, ולא היה להשיגו בארץ עדיין, האמת גם לא בחו"ל, אמרתי חכו, זה יגיע והמחיר יהיה שובר שוק = disruptive product. אז הוא הגיע והמחיר אכן כזה - רק 374 ש"ח: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&path=10167_10001_10018&product_id=104270 לרגע לא להתבלבל פה, מדובר במעבד שמקביל ביצועית ל- i7 7700. מה שקצת מעמיד באור הזוי את המחירים שמבקשים כל אותם מוכרי יד 2 אצלנו בארץ, עבור מעבד i7 משומש מסדרה 6000 ו- 7000, רק בגלל שצמוד להם המלל i7 בשם. וזה מטעה, כי i7 של 2015-2017 זה למעשה ה- i3 של 2020. מדובר בלא יותר מאשר תמחור יד שניה להדיוטות במחש…

16. יש לי פנטיום III 500 של קומפק איך אני יודע אם אני יכול לשדרג מעבד למהיר יותר? מה אני צריך לבדוק?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. אוקיי חברה, אני ביומים הקרובים (כשכל השאלות שלי יענו) אני מזמין את המחשב החדש שלי! אז ככה, יש לי 3200 שח', לא חובה לבזבז את הכל וגם אין צורך... אני רוצה להחליף לוח אם, מעבד, וזכרונות בשביל מפרט לאוברקלוק... חשבתי על זה: AMD Barton 2500 איזה סטפינג הכי טוב לאוברקלוק? בקשר ללוח אם יש לי כמה התלבטויות וכמה שאלות, אבל אני חושב שאני סגור על ABIT יש כמה דגמים שחשבתי עליהם: 1) ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) לוח בלי יותר מידי פיטצ'רים והכל פה מובן... 2) ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) פה כבר יש FireWire ו SATA, עכשיו השאלה שלי פה אם זה שווה תוספת של 100 שקלים? והאם אני אוכל …

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by Animor,

אהלן, אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים, לאחד מהם i3 4010U ואילו לשני i5 4200U. לא ברור לי ממה נובעים ההפרשים במבחני הביצועים, לפי ההשוואה הזו: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4200U-vs-Intel-Core-i3-4010U על פי הנתונים שם, המעבדים זהים, למעט תדר ו-cache. כאשר ה-i5 עובד בתדר קצת יותר גבוה מה-i3, אבל ל-i3 יש יותר L2 cache. אם כבר, ה-i3 אמור להיות חזק יותר או לפחות דומה, לא? אז מה מסביר את ההבדלים הגדולים יחסית בבנצ'מרקים? כלומר, איפה טמון ההבדל המהותי בין ה-i3 ל-i5? ושאלה נוספת, יותר פרקטית: האם ה-i3 הזה יגביל את השימוש במחשב נייד שמיועד בעיקר לאופיס ולגלישה באינטרנט? למשל, במקרה שפותחים מספר מסמכים במקביל יחד עם מספר טאבים בדפדפן - האם יהיה דיליי בתגובת המחשב? האם ז…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by efee123,

היי, אשמח לעזרתכם. הפכתי את הרשת בניסיון למצוא bios ללוח Intel dh77eb אך ללא הצלחה. כרגע אני חווה בעיה שכרטיסי nvidia לא עובדים בצורה טובה (אם בכלל) על הלוח והדבר היחיד שלא ניסיתי זה לעדכן את הbios. לפי מה שהבנתי Intel הסירו את כל גרסאות הbios ללוחות ישנים. תודה

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by ברק דדון,

שלום לכולם, המפרט שלי מעבד I9 10900K לוח asus z490 maximus hero xii זיכרון 2X16GB G-SKIL 3600MHZ כרטיס מסך ASUS STRIX RTX 3080 TI OC ספק כוח 1300W השאלה שלי האם המעבד שלי יספיק לזמן הקרוב שהטכנולוגיה מתחדשת אני רוצה או לשדרג את המעבד שלי ל11900K האם כדאי האם זה יתן שיפור בביצועים משמעותי? או שעדיף למכור את הלוח והמעבד ולקנות דור 12 ? אשמח לייעוץ ועזרה מה כדאי ומה הכי מומלץ?

21. Started by ido,

לשרת שירוץ על לינוקס, איזה שילוב עדיף משהו ברמת ה_דואל- סלרון טואלטין 1 גיגה או מעבד פנטיום 4 1.8 גיגההרץ ?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. הזמנתי כבר את המפרט הזה : • ספק כוח CORSAIR VX 550W : CMPSU-550VXEU 1 • לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 462₪ 1 • כרטיס מסך GAINWARD PCI-EX 2.0 GeForce GTX275 896MB DDR3 - RETAIL 1 • דיסק קשיח SAMSUNG 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD642JJ 1 • צורב DVD LG DVDRW GH22-NP X20 - BLACK - PATA 1 • זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBHK 1 • מארז COOLERMASTER CM 690 + WINDOW w/o PSU 1 • קרור למעבד ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME 1 • קרור למארז SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm 1 • שירותי מעבדה הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות 1 • מעבד INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9400 : "SLB6B" - BOX אבל אני מתכנן לעשות OC גבוה והבנתי שהלוח-אם לא יתמ…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Googleness,

אף פעם לא טרחתי ... זה הלוח אם שלי http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3850#bios עכשיו ממה שהסתכלתי יש לי ביוס בגרסה F4, ואני רואה שיש הרבה שדרוגים שם לביוס. נתקלתי בעמוד הזה במקרה כשהורדתי דרייברים חדשים לווינדוס 8. אז יש טעם? ואם כן איזה גרסה לקחת?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by POD,

הייתי בחנות מחשבים ('בית התוכנה והמחשב' אם מישהו מכיר...) והמוכר שם המליץ לי על לוחות אם של Foxconn שעוד מעט יגיעו אליו. הוא אמר לי שהם בעצם מייצרים את רוב לוחות האם שהם כביכול של Abit, GigaByte וכו' חוץ משל Asus . יכול להיות כזה דבר? מישהו מכיר את הלוחות שלהם? תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. אשמח להמלצה לשלישה מבוססת תושבת LGA1151 במימדי ITX עבור משחקים חדשים ותוכנות כגון פוטושופ \ מתמטיקה \ מאטלב. עדיפות למערכת קטנה ככל הניתן. תקציב: 2000~ ש"ח הרעיון הנוכחי שלי: לוח אם: Asus Z170I Pro Gaming מעבד: Processor Intel i5-6500 3.2Ghz(3.6Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray זיכרון: Memory DDR4 16G 2400Mhz CL15 1.2V Kingston HyperX Fury Black סה"כ: 2100 ש"ח כ.מסך GTX970 שאולי יעודכן ל-1070 בקרוב. ספק כוח של 650W

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.