מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
אוקיי...אז יש לנו את ה-SDRAM ויש לנו את ה-DDR, שעובד במהירות מכופלת מאשר ה-SDRAM. עד כאן הכל ברור. עכשיו, מה הם ה-Single Channel DDR וה-Dual Channel DDR, ואיפה נכנס ה-DDR2 בכל הסיפור? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום קיבלתי את לוח האם החדש שלי : GA-8IP775G של חברת Gigabyte. הלוח מגיע עם שקע של 24 פינים לספק הכוח - אבל רשום בדריך למשתמש שניתן להתשמש גם בספק כוח רגיל (20 פינים). כאשר אני מחבר את הלוח לספק ומפעיל את המחשב - רק המאווררים עובדים , אני לא מושע אף צליל ולא רואה כלום על המסך. איפה לדעתכם הבעיה? האם הלוח הזה אכן תומך גם בספקי כוח של 20 פין או שעלי לקנות ספק כוח חדש של 24 פינים? להלן ציטוט ממה שכתוב במדריך למשתמש: Please remove the sticker on the motherboard before plugging in while the ATX power supplier in 24 pins, otherwise please do not remove it מה שאני מבין מזה שאכן ניתן להשתמש גם בספקים של 20 פינים. מי יכול לעזור? תודה מראש, רם
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ליפני שאלת השדרוג יש לי שאלה לגבי הזכרונות הנוחכים שלי התוכנה EVEREST הוא רושם לי כך: Device Description DIMM1: Hyundai HYMD232 646B8J-D43 Field Value Memory Type DDR SDRAM Field Value Memory Speed PC3200 (200 MHz) רציתי לשאול מה זה אומר DDR SDRAM? וכם מה זה אומר 200 MHZ שבמפרט המחשב רשום לי 400 ? והאם הזכרונות שלי טובים?
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי 2X256 DDR 266 Mhz אני יכול להוסיף זיכרון שעובד על 400 Mhz ? צפויות בעיות ?
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
אהלן חברה, יש לי מעבד AMD ATHLON64 3200, רציתי לדעת מהו המתח האידיאלי בשבילו כדי שהוא יעבוד "פיקס". וגם רציתי לדעת אם יותר מידי או פחות מידי מתח פוגע במעבד. תודה
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום. אני מצטער על חוסר הידע שלי בחומרה אבל נדמה לי שעליתי פה על משהו מוזר, אשמח אם תעזרו לי. יש לי את הזיכרון הבא http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200 , עכשיו מדובר בזיכרון 400MHZ. לוח האם שלי הוא http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/specification.asp?pro_id=79. כאשר אני בודק את חוצץ הזיכרון ב CPU-z\Everest רשום לי שמהירות הזיכרון היא 200MHZ :s05: עכשיו שמתי לב שבמאפייני לוח האם שלי רשום: 3 DDR200/266/333/400 Memory Sockets, רציתי לשאול האם יש חשיבות למיקום של הזיכרון בסלוטים? בגלל שאני שם לב שהסלוט הראשון הוא 200MHZ, והזיכרון שלי נמצא בסלוט הראשון באמת... תודה מראש ושוב סליחה על הבורות :-[
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=347&catcode=210 איך זה שהם היחידים שמוכרים את הדגם הזה ב300 שקל? בכל שאר המקומות זה מינימום 400 שקל. אני מפספס משהו?
-
- 2 תגובות
- 592 צפיות
-
-
קניתי זיכרון 2X256 ddr400 pc3200 בקיצור התקנתי אותם במחשב ביחד עים ה256 שהיה לי ויש לי עכשיו 768 המחשב זיהה אותם יפה אבל האים צריך להגדיר משהו בביוס תודה על העזרה שתגיע
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום. הזמנתי לא מזמן מחשב. הזמנתי סטיק אחד של 512 ddr זיכרון ראם כדי שבעוד חודש, חודשיים אוכל לקנות עוד סטיק. המחשב עדיין לא הגיע ומבחינתי אני יכול להוסיף כבר עכשיו עוד 512 מ"ב זיכרון ראם. אני מעדיף לא להוסיף בגלל תקציב, אבל אם זה באמת באמת ישפיע על הביצועים של המשחקים היום, אז תגידו לי כדי שאקנה. אני לא יודע אם זה קשור, אבל הזמנתי כרטיס מסך 6800GT. יכול להיות שכדי לנצל את הכרטיס מסך יותר טוב, עדיף לי עוד סטיק של 512? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 789 צפיות
-
-
במדריך למריחת מישחה תרמית כתוב להכין משטח טוב לעבודה כמו שקית אנטיסטטית. יש לי כמה שקיות קטנות כאלה, זה משנה אם אני אשים את המעבד על השקית מבחוץ או שעדיף לפתוח את השקית ולהניח אותו על החלק הפנימי? ותוכלו להגיד לי אילו משטחים (מאיזה חומרים) עלולים לקצר את המעבד/לוח וכו'..? תודה.
-
- 3 תגובות
- 510 צפיות
-
-
לפי הבנצמרק AMD 64 מהירים וחזקים בכל הקשור למערכת הפעלה של 32 ביט לגבי 64 השמועה לא ממש ורודה.. האם 64 BIT של אינטל גובר על ה 64 של AMD בביצועים (בבנצמרק) של מערכת הפעלה של 64 ביט ? אשמח לקבל תגובה. אני אישית אף פעם לא הרצתי AMD64 על WIN64 אשמח לקבל תגובה ובנצמרק בהתאם
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
אחים שלי מדברים על קירור של המעבד, טוב אז כמה חןם (במעלות) זה חם? כי במעבד שלי Athalon XP2200 כשהמעבד מגיע ל 55 מעלות, המחשב קופא. זה נורמלי? המאורר עובד, יש משחה טרמית, אבל כל העמסה של ה CPU מעל 10 דקות תוקעת את המחשב. מה עושים?
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
איזה לוח אם יותר טוב?: MSI-K8n Neo4 (S939 NF4 ultra) Foxconn vidio nforce4 ultra 4 giga PCI-Express 10\1000
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
טוב ככה, בעבר כבר כתבתי שבביוס יש לי רק אפשרות של CL2 או CL2.5, הזכרון הוא DDR333, לכן לאחר שלא מצאתי פתרון לאופציית CL3 בביוס חשבתי שזה בגלל שהזכרון DDR333, וכשאני אשים DDR400 תהיה לי אופציית CL3. לפני יומיים הייתי אצל חבר שלי והוא נתן לי את הזכרונות שלו לבדיקה, DDR400, נכנסתי לביוס ושוב אין אפשרות של CL3, הזכרון שלו מתוכנן לעבוד ב3-4-4-8, לכן גם לא יכלתי להפעיל אותו על 400MHZ. ממה שאני יודע מעבד 533MHZ יכול לעבוד עם זכרון PC2700 גג, ז"א ביחס של 4:5 לטובת הזכרון גג (133:166). האם אין אפשרות שתהיה CL3 בביוס? כי ממה שאני יודע הלוח שלי (MSI 865PE) משמש גם למעבדים עם באס 800MHZ וזכרונות DDR400, לכן סביר מאוד שצריכה להיות בו אפשרות לCL3. בפעם אחרונה שבדקתי אם יש עדכון ביוס, ל…
-
- 1 תגובה
- 543 צפיות
-
-
האלה שפורסמו באת עם ה 256KB ברמה L2
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברשותי הלוח הזה, ויצאה גירסא חדשה לביוס ואנימ עוניין לעדכן. לפני כן עדכנתי בתוכנה של GIGABYTE @BIOS ועכשיו שהרצתי אותה היא נותנת לי שגיאה unknown flash type or BIOS write protection!!!! ואני רק יכול ללחוץ OK... עכשיו לפני כן זה עבד אבל לא יודע.. חיפשתי אותה בגוגל בגלל שהאתר של ג'יגה בייט כה ידידותי והורדתי אותה מחדש אבל שוב אותו ERROR... מישהו יכול לעזור לי הכיצד לסדר זאת ? או איך להתקין בצורה תקינה את הביוס ? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 575 צפיות
-
-
היי, קניתי היום סטיק זכרון 512Mb 200MHz של Elixir. הכל טוב ויפה הלוח עולה נותן פוסט, הווינדוס עולה הכל יציב אבל מסתבר כי הזכרון החדש החליט להפעיל מחלקים (Divider), המחלק המופעל הוא 5:6 ז"א 166MHz, מיותר לציין כי לפני כן, הזכרון הישן (Geil 512mb "blue") עבד ב-200MHz 1:1 (ללא מחלקים) רציתי לגשת ידנית אל המחלקים בביוס ולהגדיר אותם,אך לא מצאתי את האפשרות לשנות את המחלקים, נברתי די הרבה זמן בחיפושים בתוך הביוס, אך לא מצאתי אופצייה כזו. (הלוח שעליו הזכרון רץ הוא EPOX 8KDA3J, אך כמדומני של-8KDA+ ול-EPoX EP-8KDA3I יש את אותו הביוס) התוכלו לעזור? רב תודות
-
- 5 תגובות
- 848 צפיות
-
-
-
אני מחר/מחרתיים מעביר את המעבד פנטיום 4 שלי מהלוח של ECS הישן שלי ללוח ABIT is7 החדש. אני קצת מפחד מכל העניין הזה, אני מפחד שיקרה משהו למעבד... בכל מקרה עשיתי ניסוי של הוצעת מעבד על מעבד פנטיום 3 שלי (שלא עובד). וכשהרמתי את הידית שמעתי רעש של הפינים של המעבד (כמו מסרק שמעבירים עליו את האצבע). ולקראת הסוף הייתי צריך להשתמש בקצת כוח (וזה עשה קול "קליק" חזק). אבל בדקתי ואף פין לא נשבר. עכשיו מה שרציתי לדעת זה האם היה צורך להשתמש בקצת כוח בגלל שזה תושבת ישנה (PGA 370)? והאם בתושבת (478) גם יהיה את הרעש הזה של הפינים ויהיה צריך להשתמש בקצת כוח? ואחרי שאני מוציא את המעבד, מה אני צריך לבדוק כדי לוודא שהוא לא נפגע? אם תוכלו לתת לי קצת טיפים מתוך ניסיון, איך להוציא את המעבד בדרך …
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
-
-
חברת AMD תובעת את 'אינטל', בטענה ש'אינטל' כופהאת המעבדים שלה על חברות, ומונעת בכך תחרות בשוק. יצרנית השבבים AMD הגישה הגישה היום לבית המשפט הפדרלי המחוזי בדלאוור תביעה נגד חברת אינטל על התנהגות אנטי-תחרותית. בכתב התביעה נטען כי אינטל הפעילה על 38 חברות שיטות של כפייה והפחדה כדי להדק את אחיזתה בשוק המחשבים. בין החברות עליהן הפעילה אינטל שיטות אלה ניתן למצוא יצרניות מחשבים גדולות, מפיצים סיטונאיים וקימעונאים. כיום מעבדי אינטל נמצאים ב-80% מן המחשבים בארכיטקטורת x86. מעבדים אלה תומכים במגוון מערכות הפעלה, בהן חלונות של מיקרוסופט, סולאריס, לינוקס והחל מן השנה הבאה גם מערכת ההפעלה של מקינטוש. דובר AMD מייק סימונוף טוען כי תביעה זו שונה מן העימותים הקודמים של שתי החברות סביב נו…
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
מה קורה אנשים, אני מתכנן לקנות מחשב חדש חודש הבא... עכשיו אני מתלבט בלוח אם, חלק אומרים לי לקחת את ה A8N-SLI Deluxe (s939) NF4, 2xPCI-E, 2xGBL? ASUS וחלק את ה MSI K8N Neo4 Platinum (s939 nf4ultra) המחיר לא פונקציה בשבילי שניהם עולים בסביבות 1000 שקל ברצוני להוסיף כי אני קונה מעבד 3200+ ATHLON בבקשה תגובות.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בלוח שלי יש 2 חיבורי חשמל אחד לחיבור החשמל הגדול (ה 20 פינים) והשני הקטן (עם 4 פינים). השאלה היא האם צריך לחבר את שניהם? או שרק הגדול מספיק? ואם אפשר לדעת למה משמש החיבור הקטן? תודה.
-
- 4 תגובות
- 624 צפיות
-
-
יתרונות חסרונות שלו ? האם עדיף לקחת במקומו קינגסטון cl3
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
הת'רד היה על נושא שונה לגמרי בהתחלה, אך לאחר שמצאתי את מה שחיפשתי בחיפוש שיניתי אותו, מכאן התגובה הראשונה לגבי הזכרונות. 1. קודם כל, רציתי לדעת מה אומר כל סנסור ב-MBM5 יש לי את הסנסורים הבאים לבחירה ביניהם: ITE8712F-1 ITE8712F-1 Diode כנ"ל לגבי 2 ו-3 (רגיל ודיודה) LM84-9 (local) Lm84-remote 2. הבעיה היא, שלפי ITE8712F-1 הטמפ' עומדת על 26 מעלות, מה שדי מתאים ל-27 מעלות שהביוס אומר שיש ב-CPU. לעומת זאת, הדיודה שלו מצביעה על כ-70 מעלות (!!) מספר 2 מצביע על 27 מעלות, והדיודה שלו מצביע על מעל 90 מעלות אני חושב (!!!). ברגע שאני מעביר שהתוכנה תנטר את הדיודה של 2, המחשב מתחיל לצפצף לי (לא האלרם של התוכנה אותו ביטלתי) עד שאני עושה ריסטרט. מספר 3 מצביע על 70 מעלות, שוב מטורף לגמרי.…
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מה עדיף מבין שתי האפשרויות האלה מבחינת ביצועים: RADEON 9600XT 128MB+512MB PC3200 VS RADEON 9550 128MB+1gb PC3200 ???
-
- 12 תגובות
- 956 צפיות
-