מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,798 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעבד P4 1.6 SiSoftware Sandra Name : P4W (Willamette) Pentium 4 180nm 1.5-2GHz 1.70-1.75v והטמפרטורה שלו היא 127 מעלות!!! זה לא קצת גבוה??? Sensors CPU Temperature : 127.0°C / 260.6°F CPU Fan Speed : 4655rpm CPU Voltage : 1.74V
-
- 13 תגובות
- 874 צפיות
-
-
במספר הערות נכתב שהמעבדים המהירים ביותר עולים יקר להחריד בגלל סיבות תמחוריות, ולא בגלל סיבות טכנולוגיות. הדבר לא מדוייק, ואנסה להסביר. כאשר מעבד נכנס לייצור, לא יודעים מה תהיה מהירות פעולתו. המהירות בסופו של דבר נקבעת לפי חלקיקי אבק מיקרוסקופיים, לפי תהליכי דיפוזיה, וכו'. תהליך ייצור מסוים, ברמת בשלות נתונה, יכול לייצר מעבדים עם ממוצע מהירות מסויים וסטיית תקן מסויימת. בסוף שלב הייצור המעבדים נמדדים. חלק נפסלים ונזרקים. למשל, yiled של 95% משמעותו ש-5% מהמעבדים נזרקים. המעבדים שלא נזרקו מחולקים לקבוצות הנקראות bins. למשל, bin ראשון בקצב 2.0, bin שני בקצב של 2.2, ו-bin שלישי בקצב של 2.5. הסיכוי שמעבד יגיע ל-bin השלישי הוא למשל 10%. מעבדים אלו הם, בהגדרה, יקרים יותר. לא ניתן …
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
הדגם בעל מהירות השעות הגבוהה ביותר הוא ה ML-37 שפועל ב 2 גיגה הרץ ופולט לכל היותר 35W, סידרת ה MT פולטת לכל היותר 25W עם מהירות שעון מירבית של 1.8 גיגה הרץ (לשני המעבדים הנ"ל זכרון מטמון של 1 מגה בייט). קיימים דגמים נוספים בעלי תכונות שונות. המעבד הושק בחודש 3, כעת המעבד מגיע לשוק. נכון לעכשיו המעבד לא נמכר כמעבד בלבד! מקור: http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/newspro/viewnews.cgi?newsid1113096264,40023, מקור: http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20050409/etc_turion64.html הערה: יהיה מעניין להשוות מול הפנטיום M השונים, בעיקרון מדובר באתלון 64 בשקע 754 בעל צריכת חשמל מאוד מאוד יעילה. כמובן שמשדובר ב 90 ננו מטר דור ב של AMD.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום !!!!!!!! הנה אני שובב....אני קונה מארז + ספק חדשים...אז אממ אני מתכנן לבנות לאחותי (בת 6) מחשב נחמד שיספיק לה , כרגע יש לי - ספק 300W ג'נרי מארז ג'נרי מסך 15" נחמד 256MB DDR266 MICRON אזז....בעקרון עכשיו אני צריך לוח אם , מעבד וכרטיס מסך נכון ? (לוח אם כולל כרטיס קול - כמובן). היא לא הולכת לשחק משחקים ממש (כבדים, חדשים) , אז נוכל להסתפק בכרטיס OB או באיזה כרטיס GF2... חשבתי ללכת על איזה AMD 1200 או משהו כזה (בערך 200 ש"ח) , לוח זול KT266 גם כמה שיעלה 200 שקל בערך (לא ?) להרכיב את הכל ושהיא תהנה רמקולים מקלדת ועכבר נקנה לה כל הסיפור יעלה 100 שקל... ;D אני אשמח לשמוע המלצות\רעיונית\שיפורים....או כל דבר אחר , תודה !!!
-
- 4 תגובות
- 543 צפיות
-
-
היי רציתי לדעת מה הזיכרון (מהירות?,עד איזה נפח? וסוג..DDR 2/3 )האופטימלי למעבד core 2 quad (q8300 ? תודה רבה מראש נ.ב סחטיין למנהלי וחברי הפורום על הידע והכל
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז זהו, השבוע אני מזמין את המפרט לאוברקלוק המקסימלי שלי... Barton 2500 ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD ולגבי זכרונות: חשבתי ללכת על המושקין בלאק 3200 ואז פתאום ראיתי שיש גם מושקין בלאק 3200 LEVEL 2, ההפרש במחיר שלהם הוא מאד גבוה ולפי מה שהבנתי ההבדלים הם כאלה: LEVEL 1 ) 2-3-2 LEVEL 2 ) 2-2-2 זה כל ההבדל.. עכשיו, חשבתי על זה.... האם יש בכלל אפשרות להוריד את התזמונים (באוברקלוק) מתחת ל 2 2 2 עם לוח כמו שלי?? אם לא מה כל הענין של הLEVEL 2 נותן לי?? כי הרי עם ה LEVEL 1 אין בעיה לרדת ל 2 2 2 גם כן... ועוד משהו, שווה לי בכלל ללכת על המושקין בלאק 3500 ?? שהתזמונים שלו הם 2.5-4-4, אפשר להגיע איתו ל 2 2 2 ? הוא יתן לי בוצועים יותר טובים באוברקלוק? אני בכלל יינצל אותו? תודה לכו…
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי חפירות בפורום וקריאת כתבות ומאמרים ברחבי הרשת + הסברים טכניים ובעיקר אחרי יציאת תושבת ה AM2 שה"ייתרון" הגדול והברור שלה הוא תמיכה ב DDR2 אני עדיין לא מצליח להבין מה הייתרון של ה DDR2 על DDR ??! תאורטית הבנתי את העקרון - הבקר מושך שני בייטים במקום אחד בכל קלוק של הזכרון. יופי סבבה, אבל התזמונים שלהם לפי מה שראיתי ממש נמוכים - DDR2 800MHZ בתזמונים של 5-5-5-14 אמור לתפקד בדיוק (אם לא פחות טוב) כמו DDR400 2.5-3-3-7.. אז מה לעזאזל הייתרון שלו בכלל ? אולי מחיר ? מה אני מפספס פה / לא מבין נכון ?
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לוח אם של Asus דגם P4P800 SE עם 2 סטיקים של זכרונות של 256MB סה"כ 512MB. (יש על הלוח אם 4 מקומות לכרטיסי זיכרון) המהירות שלהם היא 400Mhz. של חברת Samsung. זמן הגישה שלהם הוא CL 3-3-3-8. והם פועלים ב-Dual-Channels. כך לפי ה-CPU-Z. אני רוצה להוסיף עוד 2 סטיקים של 1GB, סה"כ 2GB. 1) אני רוצה לקנות את הזיכרון הזה: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=394. האם זה מתאים?? שימו לב לזמן גישה... (במיוחד לגביו, אם זה משנה...) 2) האם לאחר שאני מוסיף את הזכרונות ללוח אם אני צריך לשנות משהו בהגדרות? אני שואל את זה מכיוון שפעם אחת חבר שלי הוסיף זיכרון למחשב והמחשב נשרף לו או משהו כזה... תודה רבה!!!
-
- 6 תגובות
- 558 צפיות
-
-
אז ככה: לוח אם msi k8n neo4 platinium nforce 4 ultra מעבד amd 64bit 3200 venice (יש מצב שאני יקח את ה 3500, תלוי כמה המחיר שלו ירד בחודש הקרוב) זכרונות עדיין לא החלטתי משהו עד 800-900 שח חשבתי על 2*512 של ADATA מ KSP או על 2*512 של SAMSUNG מ KSP אם למישהו יש הצעה יותר טובה או רעיון מה לשפר שיכתוב לי בבקשה
-
- 8 תגובות
- 806 צפיות
-
-
יש לי P-D 925. התדירות המוצהרת של המעבד היא 3000 mhz, אבל הוא פועל רק ב- 2400. ( על פי PC Wizard 2007). א. האם ייתכן שעבדו עלי ומכרו לי מעבד אחר? על המעבד עצמו היה כתוב 925. ב. האם ייתכן שזה בגלל התחממות יתר? התדירות נשארת יציבה 2400, והטמפרטורה לא גבוהה מדי. ג. אם לא, האם יש דרך לפתור את הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 491 צפיות
-
-
שלום יש לי את המעבד I5 4690K, עם מאורר STOCK שהגיע ביחד עם המעבד הגיע הזמן להחליף אותו כי הוא כבר יותר מדי זמן אצלי ואני חושש מהקיץ שיבוא בקרוב השאלה איזה מאורר לקחת? אני חשבתי לקחת אחד שעל הדרך ייאפשר לי לעשות OC בעתיד אני רוצה שיהיה מאורר יחסית שקט, ויתאים למארז שלי מאחר והוא דיי קטן (S340) בנתים חשבתי על 212X, מה דעתכם? והאם שווה להשקיע ב D15? המחיר אמנם גבוהה אבל הבנתי שזה המאורר הכי טוב שקיים בשוק, השאלה שהאם יהיה הבדל משמעותי בינו לבין ה 212X?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה המהירות של הזיכרון שלי? ובאיזו מהירות אני יכול לקנות כרטיס זיכרון שיתאים ללוח אם שלי,כלומר עד כמה הלוח אם שלי יכול לספק? מצורפת תמונה בתודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
-
-
n force 3 לא תומך ב SLI ובטח שלא ב PCI EXPRESS אני פוחד שעוד שנתיים בערך יפסיקו לייצר AGP כפול8 האם זה בסדר אין לי מה לדאוג הלוח אם הוא של ג'יגה בייט AGP כפול 8 זה כם טוב ויישאר טוב??
-
- 2 תגובות
- 579 צפיות
-
-
יש לי לוח אם: ga-8i945p-g-rh של gigabyte תודה למי שעונה....
-
- 4 תגובות
- 448 צפיות
-
-
אהלן, רציתי לדעת מה ההבדל בין אלה, ואיזה מהם עדיף לי לקחת אם אני בונה מחשב גיימינג (לא מתכנן OC)
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
-
-
אני קונה בקרוב מעבד E7400 ואני לא מבין מה ההבדלים בלוחות אם, אני צריך אחד עם כרטיס קול ומסך מובנים ולפי המלצה בפורום מפרטים, אין לי צורך בצ'יפסט מעל ל31... אם אפשר גם הסבר מה ההבדל בין כולם... עדיף חנות מחיפה באמת שאין לי מושג בענינים האלה, אז אם עשיתי משהו לא בסדר תגידו לי .
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. מחפש לשדרג את השילוש הקדוש ומבקש המלצות לאיזה דגמים לקנות. מצורפת תמונה עם החומרה הנוכחית. בנוסף הספק כוח שלי הוא ANTEC VP650P V2, ויש לי כונן SSD. כמו שאתם רואים נקודת החולשה שלי היא המעבד, אבל כדי לשדרג את המעבד הבנתי שאני אצטרך גם לשדרג את הלוח ואת הזכרונות (שזה בסדר). אני בוודאות צריך גם קירור שיתאים למעבד החדש, ואני דיי בטוח שאני גם אצטרך גם מארז. תקציב 2000-3000 שקל (בואו נגיד אפשר עד 3500 גג אם זה לא מספיק למה שאני מבקש. 4000 כבר יקר לי... אלא אם כן תגידו לי שזה משהו באמת באמת טוב ויהיה הבדל מהותי). שימו לב בבקשה - אני מחפש רכיבים שיחזיקו לי כמה שיותר זמן ושלא אצטרך להחליף שוב עוד שנה-שנתיים-שלוש (במסגרת התקציב שהגדרתי…
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני עדיין לא יודע איזה לוח לקנות צריך קצת עזרה תודה
-
- 2 תגובות
- 523 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך 460gtx 768mb ורציתי לדעת אם ישתלם לי להוסיף עוד כרטיס מסך ואיך הלוח שלי יתמוך במערך הזה? תודה!
-
- 4 תגובות
- 985 צפיות
-
-
היי, כבר דיי הרבה זמן יש לי בעיה עם המעבד שכאשר הוא מגיע ל-57 מעלות המאוורר שלו עולה ל4000RPM ואחרי דיי הרבה זמן הוא מתחיל לרדת אבל ממש לאט ומגיע ל-3200 ונתקע שם........(וכדי שהמאוורר יחזור ל-1600RMP צריך לכבות ולחכות כמה דק'.. זה לא קשור לטמפ' אני חוזר... כי שאני מוריד את הטמפ' בחזרה ל-49 זה נשאר על 3200.) עכשיו זה לא ש57 מעלות זה מאמץ או משהו..... אז מה הבעיה יכולה להיות? המעבד הוא אימטל E6300 1.86Ghz, מערכת הפעלה XP SP3 מאוורר סטוק (בשימוש שנה+ ועד עכשיו לא היו שום בעיות...), לא החלפתי משחה טרמית מאז קניית המחשב (לפני שנה+) וזהו... אשמח לעזרה ממבינים בעיניין, דניאל.
-
- 5 תגובות
- 619 צפיות
-
-
12gb 6 x 2gb OCZ DDR3 1333mhz PC3 10600 RAM-Memory זה 12 ג'יגה ראם 6 כרטיסים שכל אחד מהם 2 ג'יגה , עכשיו השאלה : הדגם הזה מתאים למעבד Intel Core2 Extreme Quad QX9770?
-
- 10 תגובות
- 583 צפיות
-
-
אז ישנם הפרמטרים במוכרים - HZ למהירות זיכרון, DD2 - לסיווג שלו ומסתבר שישנו גם הפרמטר של CL - מה הוא אומר ? אם לחדד אז ראיתי שהכוונה היא לתיזמון זיכרון ? השאלה היא לאיזה תיזמון כוונת המשורר ? ועוד שאלה קצת יותר כללית: יצא לי לראות בכמה וכמה הודאות שעדיף ולא לקנות לרשות כמו אייבורי וכו, למה זה ? אם קניתי את המחשב מהם ורוצה לשדרג למה צריך לשים לב ואיפה כדאי לעשות את זה ?
-
- 1 תגובה
- 497 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב ואני מתלבט בין שלושה מעבדים 1)Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb 2)Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8mb 3)Intel Core i7 Processor i7-920 2.66GHz 8 חשוב לציין שזה יהיה בלוח Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset איזה מעבד כדאי ומשתלם לי לקחת מבין שלושתם ללוח זה ? תודה לעוזרים ....
-
- 6 תגובות
- 592 צפיות
-
-
כגון MSI 6566, שיתאים למחשב משנת 2002 עם 1 ג'יגה זיכרון 266. גר בפ"ת . צריך להיות זול. [צונזר]
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
אני צריך אותו בשביל משחקים ואוברקלוקינג. אני יודע שהמעבד הזה לא הכי טוב למשחקים אבל זה מה שהתקציב מאפשר.
-
- 2 תגובות
- 532 צפיות
-