עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by Anonymous1,

שלום רב, הרכבתי מחשב עם המפרט שלהלן עם ספק כוח ממחשב קודם. בפעם הראשונה שהפעלתי את המחשב היה צפצוף 1 ארוך ו 2 קצרים בלי תצוגה. אחרי התעסקות עם החיבורים, איכשהו העניין הסתדר והיה צפצוף תקין. הבעיה נכון לעכשיו שבמצבים שונים, פתאום מפסיקה התצוגה ובהפעלה מחדש, ישנם צפצופים לא תקינים, כמו בפעם הראשונה ושוב איכשהו אחרי התעסקות זה מסתדר. עדיין לא מצאתי מה בדיוק גורם למחשב לחזור למצב תקין עד לפעם הבאה. האם זה יכול להיות קשור לספק הכוח, שהוא חלש מידי למפרט החדש? מעבד AMD Ryzen 5 5600X לוח אם Gigabyte B550M DS3H. זכרון 8GB X2 כרטיס מסך MSI RTX3060 Ti כונן אופטי ASUS DVD-R דיסק קשיח Transcend NVME M.2 …

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  2. שלום חברים, אשמח לעזרתכם. יש לי מחשב נייד ASUS VIVOBOOK S510U, I7, דור 8, 16GB RAM, 500GB SSD + 1TB. לאחרונה המחשב התחיל להתחמם באופן מוגזם, כמה חלוניות של כרום + שיחת זום וכבר מגיע ל100 מעלות (בודק בHWmonitor). קראתי את ההמלצות בפורום על החלפת משחה טרמית ועשיתי זאת, ניקיתי ומרחתי משחה חדשה (MX4), ניקיתי את המאוורר (היה מעט מאוד אבק), והחזרתי הכל למקום וכמובן ששמתי לב שגוף הקירור יושב כמו שצריך והברגים מחוזקים - בקיצור הקפדתי על כל ההמלצות בפורום. הרגשתי שיפור למשך שעתיים שהמאוורר פחות עבד בהם והמחשב היה שקט, הטמפרטורה לא קפצה למעלה. לאחר כמה שעות המחשב חזר לאותו מצב... מתחמם ומגיע לטמפ' של 95-100 מעלות, לפעמים בלי יישומים פעי…

3. שלום חבר קנה כרטיס מסך חדש והביא לי את הישן שלו דגם הכרטיס מסך: 5750 HD של חברת sapphire הכנסתי את הכרטיס מסך ללוח אם שלי ובהדלקה הכרטיס עובד אבל אין לי תצוגה הכרטיס תקין במיליון אחוז כי במחשב של חבר שלי זה עבד. רציתי לשאול אולי הדגם של הלוח אם שלי לא תומך בכרטיס הזה. הלוח אם שלי: MSI דגם: ms-7369 תודה ויום טוב

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום , שאני קונה ארד דיסק בחנות ושם אותו במחשב חדש הכוונה מוציא את הארד דיסק הישן שלי ושם חדש , המחשב מזהה אותו , הכוונה אני יכול לפרמט אותו ולהתקין עליו מערכת הפעלה בלי בעיות (כמובן עם דרייברים של SATA במידת הצורך ) או שצריך קודם להגדיר בביוס על הארד דיסק משהו ? ושנית ניתן להוציא ממחשב אחד ארד דיסק ולחבר במחשב שניה בלי בעיות ? למה אני לקחת ארד דיסק ממחשב אחד שלא עובד לי וחיברתי למחשב השני והווינדוס לא עולה לי כמו במחשב שהיה מחובר קודם לכן , למה?צריך להגדיר משהו שמחברים את הארד דיסק? אשמח מאוד שתעזרו לי אני במצב שאין לי מה לעשות , וחיפשתי בטרדים של הפורום ולא היה תשובה על השאלה הזאת . תודה רבה לכם

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  5. Started by מורדו,

הוספתי עכשיו עוד שני ג'יגה למערכת שלי וסמתי לב שהוינדוס לא משתמש בכל ה4 הוא מזהה את הזכרון כ 3.25 ולא רק שהוא מזהה את זה ככה הוא גם משתמש ב3.25רציתי לדעת אם יש פתרון לעניין הזה תודה מראש על העזרה :xyxthumbs:

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  6. Started by Henme,

אהלן, ברשותי מארז של CoolerMaster CM590. בטעות התנתק לי המאוורר הקידמי של המארז ואני לא יודע איפה לחבר אותו שוב כי משום מה הכבל קצר ועל הלוח אם יש כניסה רחוקה מדי לכבל כזה. מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  7. מישהו אמר לי שהמחשב שלו נתקע, אז לקחתי לבדיקה עם התוכנה S&M TEST במסך הטמפרטורות ראיתי 127 מעלות, ואני לא יודע על איזה רכיב מדובר, מצורפת תמונה מישהו יכול להסביר לי על איזה חלק זה 127 מעלות

• 3 תגובות
    • 809 צפיות
  8. Started by miim17,

המודם עבד תקין עד שהוא הפסיק לזהות צליל חיוג. נבדקו החיבורים לקו, אין הודעות בתיבה של בזק וכו'. כאשר אני מגדיר למודם לא לחכות לצליל חיוג הוא מחייג, נוצר התחברות לשרת אך אחרי כ 20 שניות של רעשי התחברות הוא מפיל את הקו. למישהוא יש רעיון?

9. הייי כאשר אני רוצה להתחיל את המחשב מחדש (ריסטרס) ולא משנה אם זה מהווינדוס או דרך הכפתור ריסט המחשב משמיע את הציפצוף של הלוח אם הרגיל אבל אז המסך לא נידלק ואז הוא עוד פעם מצפצף ואל קורה כלום ככה כל 3 שניות יש צפצוף מהלוח והמסך לא נידלק ולא קורה כלום. ואז שאני מכבה את המחשב לגמרי ומדליק זה לא קורה. לא כל ריסטרס זה קורה אבל לעיתים קרובות וזה גורם לי לכבותא ת המחשב ולהדליק שוב כדי שהווינדוס יעלה. השאלה מה קורם לזה? לוח תקול? אולי זיכרון? המערכת AMD 4000+ לוח m2n-tvm זיכרון DDR2 1G כרטיס מסך 8600 תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  10. ערב טוב, כמו בכותרת היום החלפתי את הכונן הקשיח של המחשב asus u36 sg ועכשיו בזמן התקנת תוכנות אני שם לב שהמחשב לא מזהה את הכרטיס מסך הנוסף (geforce 610m) אלא רק את המובנה של אינטל. בגלל שזו לא הפעם הראשונה שאני עושה דבר כזה אני בטוח כמעט בוודאות שלא נגעתי בשום דבר חוץ מהברגים שמחברים את הכונן למקום ולא עשיתי שום נזק בפנים ובכל זאת מדובר בלפטופ בן 4... ניתן איכשהו לבדוק מה הבעיה איתו? אוי לפתוח אותו שוב ולבדוק נזק חיצוני? תודה מראש.

11. Started by manticore,

עשיתי ריסט פשוט למחשב ומאז הוא מסרב לעשות. ברגע שאני מדליק אותו לא קורה כלום.. לא POST, לא ציפצופים, כלום. המאווררים של הכל עובדים, כל הכבלים מחוברים, עשיתי איפוס לביוס וזה לא עזר ובכלל כל החומרה נראית תקינה... איזשהו רעיון אולי...?

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  12. יש לי עכבר של מייקרוסופט USB OPTICAL WHEEL MOUSE והוא פשוט נכבה לשנייה וחוזר לפעול מיד אחרי וזה מציק. ניסיתי להחליף פורטים מאחורה וזה לא עזר. הלוח אם הוחלף לא מזמן לאחר שהקודם נדפק(P8P67) רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by gogi,

היה לי כונן קשיח SATA שהתקלקל וקיבלתי אחד חדש מהחברה חיברתי אותו למחשב אך הביוס לא זיהה אותו, בשדה שהיה אמור להיות רשום השדה היה ריק ניסיתי להוציא את הסוללה ולאפס את הביוס ללא הצלחה, ניסיתי גם להחליף את הכבל SATA גם ללא הצלחה. וניסיתי גם שהביוס יזהה אותו אוטומטית. בביוס מוגדר שיזהה את SATA כIDE ואכן הוא מזהה את כניסות הSATA כIDE אך לא מזהה את הכונן עצמו. מה לעשות?

14. יש לי מחשב ACER ASPIRE ONE 532H שהוא מיני נייד ואני מעוניין להתקין עליו מערכת הפעלה שתרוץ עליו טוב ומהיר, איזו מערכת אתם ממליצים לי להתקין? הנתונים שלו הם : מעבד 1.66GHZ זכרון 1GB כונן קשיח 250GB מסך 10.1" איזו מערכת אתם אומרים שכדאי לי להתקין?

• 3 תגובות
    • 916 צפיות
  15. Started by ilanb0,

להלן תוצאות בדיקה של שני מעבדים שניתן לרכוש עם הטאבלט הזה . אני לא איש מחשבים. מאיזה מעבד אני אהנה יותר? https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-Gold-4425Y-vs-Intel-Core-m3-8100Y/m786431vsm648336

16. Started by roi777,

שלום, יש לי מחשב בין כ10 שנים שהדיסק קשיח שלו התקלקל. כל מה שאני יודע זה שהדיסק קשיח היה 1TB בחיבור SATA. אשמח להמלצות איזה דיסק קשיח חדש יכול להתאים לו? בסביבות 2TB כ-300 שקל תודה רבה

• 3 תגובות
    • 800 צפיות
  17. Started by lidor_abo,

חברה לפעמים שאני עושה הפעלה מחדש האתחול לא ממישך והוא נעצר בבדיקה של הזיכרון שהוא מראה כמה זיכרון יש הוא נעצר כזה על Mem ולא מראה את המספרים ולא ממישך בתאחול עד שאני עושה הפעלה מחדש מישהו מוכן להסביר לי מזה? בתודה רבה לידור..

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  18. תקשיבו היה לי צירוב SONY NEC בן שנה שנדפק כי זה חרא צורב ויש לי אחריות לשנתיים אז הביאו לי צורב חדש והמחשב שלי מונח על הצד והקדימה שלו פונה לתוך ארון אז עשיתי חור בלמעלה של המארז וחיברתי אותו מעל המארז כי ככה זה הרבה יותר נוח(הצורב מחוץ למארז) עכשיו הוא חדש מהיום ושהוא קורא/צורב הוא עושה קולות של ציפורים כאלה ציף ציף כאילו הוא חותך את הדיסק עם מסור וחורט עליו אבל לדיסק לא קורה שום דבר. זה בסדר? הוא לא ידפק מזה? מה ההבדל אם אני שם אותו בתוך המארז או מעל המארז? חוץ מהחיבורים שלו למארז עם ברגים אין הבדל

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  19. שלום, קודם מצרף פירוט של המערכת שלי: לאחרונה המחשב נייד שלי התחיל לקרוס למסך כחול עם הודעת השגיאה video_tdr_failure nvlddmkm.sys. ניסיתי את כל הפתרונות שהצלחתי למצוא באינטרנט, בינהם להסיר את הדרייברים לחלוטין עם DDU והתקנתם מחדש של הגירסא הכי עדכנית. בהמשך שמתי לב שהדרייבר נמחק מהמחשב (המערכת מזהה את הדרייבר בDEVICE MANAGER אבל בפועל שום מערכת של הדרייבר לא עובדת כולל הNVIDIA CONTROL PANEL והgeforce experience גם לא מזהה את ההתקנה החדשה. ניסיתי גם פירמוט מוחלט למחשב וזה לא פתר את הבעיה, חשוב לציין קשור או לא בMSI Afterburner גם הדרייבר לא מופיע. הקריסה למסך הכחול קרתה מספר פעמים אבל לא בתדיר…

20. היי, פתאום,המחשב לא מזהה את כל כונני התקליטורים שלי - וכשנכנסתי למנהל ההתקנים - רשום שם,שיש פגם ברישום+סימני קריאה על כל כונני התקליטורים אצלי במחשב. אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל,ומה עליי לעשות,ולהיכן לגשת בעורך הרישום - ואיך לתקן בעיה גורפת זו?.אשמח לעזרה (מצורפת תמונה.!). אשמח לתגובות ועזרה - כי אין לי ממש מושג. תודה רבה מאוד מראש.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. האוזניות האלו עולות משהו כמו 400 שקל וכרגע אני לא שומע באוזן שמאל , האם אני יכול לפתור את זה איכשהו ? אני רואה מעל האוזן השמאלית כמו חוט חשוף אולי זה זה? תודה ..

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  22. Started by Ang3lus,

שלום, אתמול להנאתי שיחקתי לי BF2 ובאמצע המשחק המשחק נתקע ואחרי זה הייתה לי תופעה של תצוגה לקויה של דברים בתלת מימד (עושה לי את זה בכל יישום שכולל הצגת 3D) לדוגמא: http://1angelus.20m.com/dead.JPG מדובר בכרטיס Leadtek winfast 6600gt האם הכרטיס מת ? או לפחות המעבד 3D שלו ? כי ב2D עדיין הכל בסדר (אני משתמש בו עכשיו וגם רואה סרטים וכו' וכו')

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  23. Started by MeTaLhAmMeR,

יש לי מסך LCD 19 של VIEWSONIC דגם VP191B ויש לי איתו בעיה מוזרה... אני משתמש ברקע שאתם רואים למטה בתמונה העליונה כבר חודש בערך והיום שמתי לב למשהו מוזר, כשהמסך מציג בצורה אחידה (במסך מלא) צבע כמו אפור אפשר ליראות את הקימורים/טקסטורה של החייזר של אייליין וואר על המסך פשוט תנסו ליראות אם אתם מצליחים להבין אותי... את התמונה השניה צילמתי את המסך שהוא מציג רק צבע אפור ואפשר ליראות את הטקסטורה של הראש של החייזר... יש אחריות לדבר כזה אם בכלל? או שהצבע הזה מחמם את הLCD? *מסביב לעיגול שציירתי אפשר ליראות את ה"כתם" שאני מדבר עליו [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  24. שמתי עכשיו מאוורר ביתי על המעבד והוא ירד לי מ-60+ מעלות ל-50+ פחות או יותר אני רוצה לרדת עוד...איזה עוד דרכים? (המזגן בסלון ולא ממש יעזור במצב הזה , לא ממש מגיע קור לפה)

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  25. שלום רב, הבעיה שלי היא כזו שלפעמים המחשב שלי פשוט נכבה מעצמו! התקנתי את תוכנת EVEREST ובבדיקת המאוורים התוכנה מראה חום של Temperatures CPU 75 °C (167 °F) CPU #1 / Core #1 67 °C (153 °F) CPU #1 / Core #2 67 °C (153 °F) FUJITSU MHV2080BH [ TRIAL VERSION ] Voltage Values CPU Core 0.95 V זה שכאני עובד עם הנייד והוא לא מחובר לחשמל. כאשר אני מחבר אותו לחשמל החום מגיע גם ל 80, 82 מעלות?! האם זה תקין מידות החום הללו? והאם הכיבוי הפתאומי יכול להיות בגלל חום גבוהה? להלן מפרט המחשב שלי: Computer Type ACPI Multiprocessor PC (Mobile) Operating System Microsoft Windows XP Home Edition Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2) DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Computer Name USE…

• 3 תגובות
    • 664 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.