עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by Globalization,

חושש שיש לי יותר מדי תהליכים ברקע, יש גם תהליכים כפולים שאינני יודע אם זה בסדר. המפרט בחתימה והנה התמונות: ולמה בחלק מהתליכים רשום לי "32 סיביות", בזמן שהמערכת הפעלה היא 64 BIT? אשמח לעזרה.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  2. Started by abr328,

שלום רב, המחשב שלי מאד איטי לאחרונה, בדקתי ומצאתי שמותקנות בו 3 תוכנות אנטי וירוס : MACAFEE , AVAST ו MICROSOFT SECURITY ESSENTIAKS על איזה מהן עדיף לוותר ? בתודה אברהם

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. המחשב העתיק של אבא שבק, אז קנינו לו חדש. לא משהו משוכלל במיוחד - מעבד G3260, לוח אם Gigabyte GA-H81M-S2PV, ארבעה ג'יגה של DDR3 1333, דיסק ישן ששכב אצלי חצי שנה במגירה - אבל בהחלט מספיק לגלישה באינטרנט, יותר מזה הוא לא צריך. אבל הוא איטי בצורה שלא תיאמן: התקנת Windows 7 Home Premium x64 מ- DoK לקחה יותר מארבע שעות (לא יודע כמה בדיוק, אחרי ארבע שעות התייאשתי והלכתי, כך שזה יכול להיות קצת יותר או עוד יום שלם), עליה מאיתחול לוקחת לפחות ארבעים דקות (זה מה שהמתנתי עד עכשיו והמחשב עוד לא סיים לעלות) כל ניסיון לעשות משהו כשהמחשב עבד לקח המון זמן, למשל המתנתי יותר מ- 20 דקות לפתיחת ה- event viewer עד שהתייאשתיץ לפי ה- task manager, המחשב לא מתאמץ בכלל: 4% מעבד, 20% זיכרון. אז מה ל…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by .y.s,

התקנתי XP על Hard-Disk חדש של 80G, הפקודה "הפעל מחדש" או "כיבוי" מבצעת את התהליך הרגיל של סגירת כל האפליקציות ובשלב הסופי הוא נשאר קפוא ללא שום פעילות במשך יותר מ-2 דקות ורק אז מתבצע הכיבוי/אתחול. נ.ב. הרכבתי מחדש את ה-HD הישן (20G) ואיתו אין שום בעייה. פתוח להצעותכם או עזרתכם. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  5. Started by Eviljelly,

יש לי מגבר בן 17 (שנים שנים !) וכשאני מדליק אותי יש נורה שכתוב עליה "הגנה" שמהבהבת כל הזמן ורק כשהיא מתייצבת המגבר נדלק .. בדרך זה לא קורה אבל זה קורה (המגבר נדלק ועובד) ...מה יכולה להיות הבעיה ?

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by a-v-i,

שלום הרכבתי מחשב חדש שכולל Athlon XP 2500 ולוח של Abit NF7-s2. לפי CPU-Z, היחס עובד על 5:6, כשהיחס הרצוי הוא 1:1 ללא אוברקלוק, נכון? האם זה בגלל שהמעבד עובד בבאס של 333Mhz? איך ניתן לשנות את היחס ל 1:1? ועוד משהו, הזכרונות מוגדרים בביוס לעבוד על 3-3-3-8, והם עובדים בפועל על 2-3-3-8... איך זה הגיוני בכלל שהם יציבים על התזמונים האלה ??? ??? ???

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. או ליתר דיוק, כ' הקול שלי והמסך חולקים את אותו ה IRQ. מצורפת תמונה... לפי מה שהבנתי, אחת מהנקודות המרכזיות בשחרור ה PCI-Xpress היא למנוע מקרים שכאלה. נ.ב, לא שיש פגיעה בביצועים או התנגשויות למיניהן, פשוט הביוס/מע' ההפעלה רואים לנכון לחלוק את אותו הפורט. כל שאר הרכיבים מקבלים IRQ עצמאי ללא שום בעיה, נראה קצת מוזר. מישו יכול להסביר את התופעה? תודה. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  8. Started by ac1240,

יש לדודים שלי מחשב עם Q6600 לפני יומיים התחילה להם בעיה שברגע שהם מפעילים את המחשב הוא מצפצף שתי צפצופים ואז לא קורה כלום(המסך לא נדלק) הם פתחו את המחשב וראו שהמאוורר של המעבד לא מסתובב . עכשיו השאלה שלי היא כזאת :הלך להם המאוורר ו/או גם המעבד?(המוכר בחנות שהם הלכו אמר להם שהמעבד הלך בלי לראות את המחשב בכלל אז מה יכול להיות הבעייה בסיפור הזה?) תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Shmulik Saz,

מה קורה שהספק חשמל של הפלופי שמגיע מהספק כוח מחובר לf.usb ופתאום המחשה נכבה ?יש מצב שהבורד נשרף ? או שיש מצב שקיים מנגנון הגנה מקצר או שלא

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  10. אהלן חברים, בשורות טובות לכולם! לצערי הלכתי קצת לאיבוד לאחר ניסיון תחקור של הנושא בעצמי (גם לאחר חיפוש נרחב בפורום על הנושא). עדיין לא סגור כ"כ על כל האפשרויות והאופציות הקיימות עבור הסוגייה שלי, אשמח למעט אור יש לי בבית 2 מסכים שהייתי רוצה לחבר (לא בו זמנית כמובן) לאחד מהמחשבים הניידים (extender) כאשר אני עובד בבית. (אפשרי שהמחשב יהיה סגור "חיצונית" ו 2 המסכים יעבדו) -במשרד יש לי תחנת עגינה, שמקל מאוד על כל הנושא - אבל עקב המחיר (800 ש"ח) + השוני בחומרת המחשבים - מעדיף למצוא פתרון אחר. ברשותי : מחשב נייד מסוג Think Pad E480 מהעבודה מחשב נייד מסוג ideapad s145 14iwl של בת זוגתי 2 מסכי מחשב מס…

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  11. Started by Neus,

אתמול פתחתי את האשכול הנ"ל בנוגע להחלפת לוח אם: http://hwzone.co.il/community/threads/537272-צריך-ייעוץ-בנוגע-ללוח-אם-חדש בכל אופן, קריאת האשכול כבר לא ממש רלוונטית, מכיוון שאסביר את הבעיה שהתעוררה בקצרה: יש באמתחתו של סבא שלי מחשב מלפני כ-5 שנים(אני בכוונה מציין שהמחשב שייך לסבי, משום שרכיבי החומרה שלו פשוט ישנים להחריד), ולאחרונה לוח האם של המחשב יצא מכלל שימוש. עכשיו, הרעיון שעלה לי הוא החלפת לוח האם בלוח אם אחר. הטכנאי במעבדה אליה לקחנו את המחשב (שם גם נאמר לנו כי לוח האם יצא מכלל שימוש) הסביר לנו שאם נחליף את לוח האם, המערכת עלולה שלא לעלות, בקיצור, אין לי מושג על מה הוא דיבר, אשמח אם מישהו יסביר לי אם קיים חשש כלשהו בהחלפת לוח האם. בנוסף, אשמח אם מישהו יסביר או…

• 6 תגובות
    • 909 צפיות
  12. אין לי אפשרות לחבר את הראוטר ליד המחשב הנייח ואני חושב לקנות מתאם PCI-E בשביל מהירות אינטרנט טובה (מאשר התקן USB). הראוטר: Asus RT-AC87u האפשרויות המומלצות ברחבי הרשת: http://www.comparaboo.com/best-wireless-network-cards הבדל במחירים די גדול, השאלה אם קניית מוצר אסוס עם ראוטר אסוס יביא הבדל ביצועים שמצדיק את הבדל המחירים? (LAG, מהירות, Throughput )

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by fl3r,

ערב טוב חברים אני חייב לדעת בדחיפות, האם שאני הולך לעבודה בבוקר (למשך 10 שעות), האם להשאיר את הכפתור האדום שבמפסקים דולק? או לכבות את הכפתור הזה? (תראו תמונה מצורפת, אני מדבר על המפסקים הלבנים שבצד שמאל עם המתג ON/OFF האדום: http://img409.imageshack.us/img409/1184/dscf01482yd.jpg ) ונגיד וכשהמתג האדום מכובה ואני מדליק אותו, אז המחשב כזה נדלק ל3 שניות ואז מתכבה, האם זה גורם לו נזק? תשובות מקצועיות בלבד בבקשה! תודה רבה וערב טוב לכולם שי.

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  14. Started by LeXosaar,

אהלן, יש לי את המחשב הנייד MSI GV62 8RD I5 8300H Nvidia geforce GTX 1050 Ti 16gb optane + 1TB HDD 8gb DDR4 חשבתי לשדרג אותו עם עוד 8 או 16 GB של RAM (נווה יותר לכיוון ה8) וגם להחליף את הכונן של ה16gb optane לכונן ssd m.2 שעליו תשב המערכת הפעלה ועל הhdd ישבו שאר הקבצים הפחות רלוונטים... שווה להשקיע בnvme? יש המלצות אולי? משהו שחשוב לדעת? סוג ספציפי שצריך לקנות?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם. יש לי מחשב נייד HP ENVY x360 Convertible 15m-bp0xx (המפרט הבסיסי שלו נמצא בתמונה המצורפת למטה). מפרט כרטיס מסך (צירפתי עוד 2 תמונות למטה שצולמו מההגדרות של הכרטיס מסך על המחשב): overview: Radeon Software Version - 17.7 Radeon Software Edition - Crimson ReLive Graphics Chipset - AMD Radeon(TM) R7 Graphics Memory Size - 512 MB Memory Type - DDR4 Core Clock - 758 MHz Windows Version - Windows 10 (64 bit) System Memory - 8 GB CPU Type - AMD FX-9800P RADEON R7, 12 COMPUTE CORES 4C+8G אני עובד עם תוכנות כמו : Matlab, Solidworks, Ansys עשיתי בדיקה במנהל משימות בזמן פעולה סטנדרטית בAnsys (היא התוכנה שהכי מכב…

16. Started by ORrrr,

אז ככה יש לי ספק hec 350 והמפרט בצד. רציתי לדעת האם המתחים שהוא נותן תקינים, היות והם לא מדוייקים. בדגש על ה 5V שהוא נראה לי הכי משונה תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 597 צפיות
  17. שבוע טוב לכם ושנה טובה, אתמול או שישי ערב, אחרי שהמחשב שלי –מחשב נייד שעדיין באחריות של כמה חודשים לפחות HP Probook 4530s נתקע ונאלצתי להפעילו מחדש באמצעות כפתור עשיתי החלטה נבונה של סריקת מחשב מוירוסים באתר אונליין. התגלו אצלי לפחות כמה קבצים נגועים (שמעדיף לא להגיד את המספר מרוב המבוכה) וכאשר הורדתי קובץ אנטי וירוס של גרסת ניסיון לחודש ימים (ואחרי זה אני אצטרך לשלם), תוך ניסיון להתקין את התוכנה קיבלתי שיש לי תוכנת אנטי וירוס מותקנת שהייתה כנראה כבר באה עם המחשב נייד שרכשתי – Microsoft Security Essentials שכמובן אם כל עוד היא מותקנת, אזי וודאי שאני אצטרך להסירה מהמחשב לפני שאוכל להשתמש בתוכנת Eset Online Scanner. כיוון שלא רציתי לעשות את הצעד הזה, סרקתי סריקה שלמה עם …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. אשמח לעזרה, אני רוצה להוסיף ram למחשב נייד שלי איך אדע מה מתאים לזה? במטרה שאוכל לעבוד בשקט אם תוכנות אדובי. זה המפרט של המחשב שם מכשיר DESKTOP-4MSLVGS מעבד Intel(R) Core(TM) i7-6500U CPU @ 2.50GHz 2.59 GHz RAM מותקן ‏‏‎8.00 GB ‏(‏‏‎7.86 GB ניתנים לשימוש) סוג מערכת מערכת הפעלה של 64 סיביות, מעבד מבוסס x64 מהדורה Windows 11 Home גירסה 22H2 ‏‏הותקן ב ‎12/‎04/‎2023 גירסת Build של מערכת ההפעלה 22621.2361 חוויה Windows Feature Experience Pack 1000.22674.1000.0

19. אשמח לעזרה, אני רוצה להוסיף ram למחשב נייד שלי איך אדע מה מתאים לזה? במטרה שאוכל לעבוד בשקט אם תוכנות אדובי. זה המפרט של המחשב שם מכשיר DESKTOP-4MSLVGS מעבד Intel(R) Core(TM) i7-6500U CPU @ 2.50GHz 2.59 GHz RAM מותקן ‏‏‎8.00 GB ‏(‏‏‎7.86 GB ניתנים לשימוש) סוג מערכת מערכת הפעלה של 64 סיביות, מעבד מבוסס x64 מהדורה Windows 11 Home גירסה 22H2 ‏‏הותקן ב ‎12/‎04/‎2023 גירסת Build של מערכת ההפעלה 22621.2361 חוויה Windows Feature Experience Pack 1000.22674.1000.0

20. היי המחשב של אחי התחיל לעשות בעיות בחודש האחרון, החומרה המדוברת: Intel Core i5 4430 3Ghz Gigabyte GA-B85M-HD3 FSP RAIDER 550W Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 x2 WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 אתחיל מהסוף: לאחר פירמוט (מ- WIN7 64 BIT פורמט ל WIN8.1 PRO) אותם הבעיות קורות, ניסיתי גם עם DRIVER ישן יותר של ATI וגם עם החדש ביותר, בשתי המערכות, אותם הבעיות, לכן אני חושב שזה חומרה (כרטיס מסך)... הבעיות/סימפטומים: 1. יש קריסה של התצוגה לכמה שניות הכל מחשיך וחוזר 2. מסכים כחולים עם קוד שגיאה atikmpag.sys 3. קריסה של דרייבר הכרטיס מסך (XXX הפסיק לפעל ושוחזר / ההודעה הג'נרית הזאת שמופיעה...) 4. לפעמים המחשב לא עושה POST בכלל, כל המאוררים נדלקים ו…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Leead,

שלום לכולם, שאלה בנוגע לשדרוג RAM למחשב קיים הלוח אם הוא MSI Z87-G45, וזכרון מסוג G.SKILL 2x4GB 1600C9D-8GAB, כלומר 2 סטיקים של 4 ג'יגה כל אחד (והמעבד i5-4670K למקרה שרלוונטי) אני רוצה לשדרג ל-16GB, אז חשבתי להוסיף סטיק של 8GB (משהו בסגנון הזה שנמכר בסביבות ה-200 ש"ח בארץ) אשמח להסברים והמלצות בנושא כיוון שאין לי שמץ איך התזמונים השונים או ההרכב השונה של 3 סטיקים משפיע על הביצועים, כל מה שאני יודע זה שנמאס לי להיות עם 8GB RAM עריכה: ייתכן והפוסט בקטגוריה לא נכונה, אם כן אשמח אם תעבירו אותו או תמחקו ואפתח מחדש.

• 0 תגובות
    • 724 צפיות
  22. קודם כל - מנהלים - אני מקווה שכתבתי במקום הנכון, עברתי על רשימת הפורומים והתלבטתי אם זה פה ב- Off Topic.. או אולי פספסתי פורום אחר? (שוב, סליחה). אז ככה, יש לי מחשב נייד DELL Latitude 7370 עם תאורה אחורית במקלדת, מקלדת בעברית עולה בסביבות 600 שקלים ונראה לי מופרז מדיי. המליצו לי על חריטה בלייזר, אז ככה: 1. האם אתם ממליצים? 2. אם כן, יש מקום/ות שיש המלצה שהם ממש טובים ושלא יעשו לי עבודה זוועתית? 3. אני לא יכול לשאול את ספק השירות כי ברור לי שגם אם זה לא נכון הוא יגיד שכן - האם זה דבר שמבטל אחריות? תודה רבה לעוזרים! נוסף בעריכה - מעדיף מקומות בצפון באזור חיפה והקריות.

23. שלום חברים, המחשב משמש אותי כמחשב אולפני בעיקר, בעל ליבת CONROE, עם 2 ג'יגה DDR2, הארדיסק M4, עובד פיצוץ, עושה את העבודה מצויין, אך הוא קורס לי לעיתים דיי קרובות ואני צריך להוציא ולהכניס את הזיכרון וזה בד"כ נפתר ישר. רציתי לשאול מה לדעתכם אפשר לעשות, האם זה בעיה חומרתית או תכנתית? האם להחליף לוח אם וזיכרון? תודה רבה לכולם, גיא

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. Started by carew,

תמונה מה -task manager מה עושים?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.