תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,310 דיונים בפורום זה
-
אני עובד עם כונן CD (רגיל, לא צורב) SCSI של Toshiba שעבד יפה עד לפני מספר ימים. פתאום לאחרונה הוא התחיל לעבוד לאט בצורה בלתי נסבלת. דבר ראשון ניקיתי את הכונן עם CD לניקוי - ללא שיפור. בדקתי במנהל ההתקנים ופתאום ראיתי משהו מוזר: אני עובד על בקר SCSI של Adaptec. הופיע לי פתאום בקר SCSI חדש שנקרא AXVodka. הבקר המוזר הזה לא משתמש במשאבים במערכת, הוא פשוט שם. לא זכור לי שהתקנתי אי פעם בקר בשם זה - וגם אני ממש לא אוהב וודקה - מאיפה זה בא לי? האם זה יכול להיות הגורם? מה יכול לגרום לכונן CD פתאום להתחיל לעבוד לאט - אבל באופן קיצוני? האם יש גם בכונן SCSI מקום וצורך בכיווני DMA ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש וניסיתי לחבר אליו את נגן Cowon D2 שלי, אבל המחשב אינו מזהה אותו ככונן - האפשרויות היחידות שקופצות כשאני מחבר את הנגן למחשב הן Transfer files using windows media player" ו-take no action". אני משתמש ב-windows XP. לוח האם - Asus M2N-VM HDMI, המעבד AMD Athlon 4200 תודה, איתי
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
הממ סתכלו אני צריך עזרה עם משחק... CS.... אני משחק במפות של AIM ויורד לי ה FPS ל 20... במפות רגילות יש לי 100 FPS .... יש לי כרטיס מסך RADEON 9800SEries 256 mb agp עם דרייברים מעודכנים.... היה לי RADEON 9550 והיה לי 100 FPS קבוע בכל מפה זה משונה... תודה רבהה
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
-
-
קיצר לא מזמן נכבה לי המחשב שלי. אני עכשיו על מחשב אחר שלמזלי נייד. אני לא ידוע מה לעשות התיאור הוא כזה, למי שמכיר את הלוח P4P800 וסדרותיו יודע שיש לו מין מערכת דיבור כזאת שאתה עושה POST. עכשיו המערכת הזאת אומרת לי שהיא כושלת לזהות את המעבד או שמהו כזה, כי ממש קשה להבין מה זה אומר. עכשיו אני לא מבין למה זה קורה ואיך ומה אני יכול לפתור, אני ממש אשמח אם תעזרו לי בזה כי אני חסר עצות אם אני אצטרך מחשב דומה יעני עם אותו סוטק אני אוכל להשיג. תודה מראש בובה'לס. מת עליכם!
-
- 7 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אני משתמש במחשב: Duruon 800 לוח אם של ECS דגם K7VZA אני חושב 3 סטיקים של 128 מ"ב SDRAM הארד דיסק ראשי של 20GB ועוד הארד דיסק 6.4 כ. מסך GEFORCE 2 MX 400 צורב, וכונן דיוידי, וכונן דיסקטים. המצב הוא כזה, לאחרונה (משהו כמו חודשיים כבר שזה לא ממש לאחרונה) המחשב נתקע מלא פעמים ללא שום סיבה הגיונית, בהתחלה חשבתי שהמחשב סתם דורש פירמוט, והכל עבד טוב עד ששוב זה חזר, אמרתי אולי התקנתי משהו לא בסדר, ושוב המחשב נתקע. (כשאני אומר נתקע, זאת אומרת קופא לגמרי הווינדוס וחייבים ריסט, וזה קורא לא בזמנים קבועים). ניסיתי להבין מדוע זה קורה, ניסיתי להחליף לכרטיס מסך אחר ולא הלך, ניסיתי לא להוריד הרבה קבצים ששמתי לב שזה קורה יותר כשאני מוריד אבל זה קרה גם מספר פעמים רבות גם בלי פעילו…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק של וואסטון דיגיטל 120 ג'יגה ניסיתי להוציא את ההארד דיסק ולשים אותו בתוך כלוב להארד דיסק שלקחתי ממקום אחר ביחד אם עוד הארד דיסק ולא הלך אז החזרתי ועכשיו כל פעם שאני נוגע במולוקס אפילו מזיז אותו טיפה(לא את החיבור עצמו אלא את הכבל) יש רעש של טעינה מהארד דיסק וממקודם היה לי מין הודעה כחולה כזאת כי זה לא הפסיק לעשות את זה מישהו יודע מה הבעיה
-
- 9 תגובות
- 799 צפיות
-
-
כשאני מדליק את המחשב אני מקבל מסך שחור ושומע צפצופים ארוכים. מה המשמעות של הצפצופים הללו? מה יכולה להיות התקלה. האשכול נפתח לבקשת zohar678 והבעיה היא שלו. תודה מראש וערב טוב, dr70
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום יש לי COMPAQ DESKPRO EX P-3 MHZ-1.0 מערכת ההפעלה צריכה הפעלה ACTIVATE (וינדוז) הפעלתי את המחשב עם מערכת הפעלה מדיסק חי UBCD4W ואחרי כמה זמן של פעילות תקינה , הוא קפא הפעלתי מחדש ולפי קוד הציפצופים הבנתי שיש בעיה בזיכרון הוצאתי והכנסתי את שני הזכרונות והפעלתי מאז הוא לא עולה וגם אין ציפצוף סימפטומים : איו ציפצוף של סוף פוסט-אין ציפצוף בכלל יש אור בלוח יש רעש תקין מהדיסק הקשיח וכונן הדיסקים שמסתובב והמאווררים עובדים הנורה של הכח POWER דולקת ונורת הפעילות שלידה נדלקת רק ברגע שמדליק, ומייד ניכבת כך גם שלוש הנורות של המקלדת והאור של העכבר על המסך לא מופיע כלום-גם לא ביוס-כלום! נסיונות : בדקתי וניתקתי והרכבתי אחד אחד את כל רכיבי החומרה-כוננים מעבד זיכרונות עכבר מקלדת החלפת…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בזמן האחרון כל הזמן המאוורר של המעבד חורק איך מטפלים בזה?
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
לאחרונה קניתי מחשב חדש והרכבתי את כל העסק. הוא נדלק בסדר פעם אחת, אבל נכון לעכשיו המחשב לא מצליח להידלק. הוצאתי כמעט כל חיבור אפשרי ובסופו של דבר גיליתי שהבעיה בהדלקה מתרחשת כמשחברים את כרטיס המסך לספק הכוח. מדובר בכרטיס 8800GTS 640MB של לידטק. הכרטיס יושב בתושבת הPCIE, ויש לו מקום לחיבור חשמל 6 פינים ישירות מספק הכוח. כשאני מדליק את המחשב בלי חשמל לכרטיס, המחשב עובד יופי, אבל אני לא מצליח לראות כלום כי אין כרטיס מסך. אבל כשהכרטיס מחובר לספק עם חיבור חשמל 6 פינים, המחשב אפילו לא נדלק: לא שומעים מאוורר,לא צפצופים ולא כלום. רואים את נורת הLED נדלקת לעשירית שניה וזהו. הבעיה קורת גם כשהכרטיס יושב בחריץ וגם כשהוא לא יושב בחריץ, אפילו כשכל החיבורים האחרים (למעט חיבור הPower led…
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
איך אני יכול לפרמט כונן לא של WINDOWS אליו דרך WINDOWS אי אפשר כי הוא אומר שהוא משתמש בו אז איך????
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אהלן התחיל לי לפני כמה ימים מסכים כחולים שלאחר בירורים מצביעים על כשל בחומרה. אני לא מצליח לשים את האצבע מה לא בסדר אני חושד במעבד\דיסק קשיח מפרט דיי ישן: i5 750 p55-ud4 hd7850 wd green הרצתי בדיקות מאמץ של זיכרון מעבד דיסק קשיח וכרטיס מסך ושיחקתי אפילו בac:syndicate וכלום לא היה נראה חריג.. הכל עבד. זה קורה בדרך כלל רק שאני משתמש בפיירפוקס והייתה גם פעם אחת שזה קרה סתם ככה. מצורפת תמונה עם פירוט של כל מה שצריך לדעתי. חיפשתי מלא בגוגל ולא חידש לי הרבה. http://oi65.tinypic.com/2iu26m9.jpg איך אני מגיע לשורש הבעיה? תודה
-
- 7 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד עם מחשב חזק XPS עם כרטיס מסך שעובד ברזולוציה 1440x2560. החלטתי להוסיף למחשב צג חיצוני (שתומך באותה הרזלוציה) וחיברתי אותו בכבל thunderbolt. והתוצאה שהרזלוציה במסך החיצוני יורדת, זאת אומרת שב- xps הרזולוציה תקינה אבל במסך החיצוני רואים בבירור שהרזולוציה יורדת.התקנתי דרייבר שקיבלת עם המסך אבל זה לא עזר. רעיונות ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים ישנים פנטיום 3 ואני מעוניין לאחד בניהם. הגעתי למצב שיש לי יותר חומרה במחשב אחד משהמחשב יכול לתמוך. כלומר, יש לי פחות מדי כבלי חשמל ו IDE. האם ניתן להגדיל את מספר הכבלים? ושאלה נוספת, איך אני מוצא את גודל הזיכרון אם לא כתוב על גבי הכרטיס במפורש? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אז ככה אני לא אקצר אלא אכתוב את כל הסיפור עד עכשיו. הורדתי את הדמו של פיפ"א 2004 והתקנתי, הרצתי את הדמו הכל טוב ויפה עד השלב שבו אמור לעלות המגרש עם השחקנים יענו המשחק עצמו וברגע הזה המסך נכבה ואין שום אפשרות לצאת מהמשחק אז עשיתי ריסט. לאחר הריסט וטעינת הווינדוס המסך שוב פעם נכבה וכך מספר פעמים עד שלבסוף הוא לא נכבה והצלחתי להגיע לווינדוס(מצב רגיל לא "בטוח"). חשבתי שאולי מדובר בדרייברים אז התקנתי את הדרייברים 45.23 של נוידיה (יש לי טיטניום 4600) במקום הדרייברים הישנים שהיו 44.03. אחרי ריסטרט עלה הווינדוס כרגיל, שוב נכנסתי למשחק והרי אותו דבר בדיוק, מסך נכבה, מחשב לא מגיב, ריסטרט ושוב מסך לא נדלק ואחרי כמה פעמים המסך נדלק והנה אני פה רושם על הבעיה. אז אם יש למישהו רעי…
-
- 4 תגובות
- 923 צפיות
-
-
יש לי לוח Pcpartner P3 Socket 370 עם צ'יפסט Via Apollo Pro Plus ועל הלוח מעבד 500MHZ קופרמיין עם באס 100, קיבלתי מחבר מעבד 866/133/1.7V יענו 866MHZ עם באס 133 על 1.7V, הלוח שברשותי תומך 133FSB ויש לי שלושה סטיקים של SDRAM PC133 128MB שלושתם פועלים ביחד עם ה500MHZ, שמתי את ה866 בלוח ואין פוסט בכלל, עכשיו המעבד בטוח תקין 200אחוז, האם עידכון ביוס יעזור לבטח?, או שזה יכול להיות גם משהו אחר?
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב חדש (אתמול) ונוצרה בעיה של התחממות, המחשב אחרי מספר ספור של דקות מתחמם באזור הצ'יפסט. החום מגיע למצב כזה שקיבלתי כוויה, המוניטור מראה שהטמפ' 35 מעלות בערך והמעבד על 40 מעלות מערך. לאחר מספר דקות שהמחשב רותח מופיעה הודעת שגיעה בצבע כחול בדוס. חשוב לציין שכל הרכיבים חדשים ובאו בכופסתם המקורית. מפרט המחשב לצורך פרטים שאולי איך שהוא יעזרו: מעבד אניטל E6420 לוח אם GIGABYTE GA-N650SLI-DS4 זכרון G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ דיסק קשיח:Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS כרטיס מסך: BFG GeForce 8600 GT OC 256mb PCI-E ספק כוח: JSP-TECH PS-05 420WATT PFC SUPER SILENT + 120MM BLUE LED FAN נ.ב. האם יש למשהו לוח ז…
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אחרי ישיבה לא ממושכת מדי על המחשב, בערך חצי שעה, לפעמים יותר, לפעמים פחות, הוא פשוט נכבה (לא מבצע הפעלה מחדש - נכבה). בדקתי טמפ' - במנוחה - 48 בזמן הכיבוי - 63 הטמפ' לא נראות לי מוגזמות מדי, בעבר היית עובד עם טמפ' כאלו ללא בעיה. מייד לאחר שהמחשב נכבה, אני מדליק אותו, והוא נדלק (לרוב בבעיות טמפ', הוא נדלק רק אחרי התקררות, לכן אני חושד שזה לא טמפ'). בזמן שהוא נדלק, מופיע לי הודעה Boot Failure, ואני צריך ללחוץ F1 כדי שהוא ימשיך להדלק. אז מה הבעיה ? הטמפ' לא נראה לי סביר, אבל אני יבצע פעולת מנע בנושא ויחזר תשובה. מה עוד יכול להיות ? ספק ? זיכרון ? יש דרך לבדוק ספק בלי להחליף (אין לי כחלופי כרגע) - ספק ג'נרי. תודה. עריכה: עכשיו בדקתי, והוא נכבה גם בטמפ' נמוכות יותר.(55~+)
-
- 1 תגובה
- 661 צפיות
-
-
ביום ראשון כיביתי את המחשב ופתחתי את המארז ע"מ לחבר כרטיס רשת. לאחר החיבור המחשב הפסיק להגיב לכפתור ההדלקה.. פתחתי וסגרתי אותו שוב ושוב כדי לבדוק אולי ניתקתי בטעות איזה כבל חשמל או משהו, אבל לא מצאתי שום דבר חריג. ניתקתי את הספק מהחשמל כמו שכתוב בסטיקי ולחצתי על כפתור ההדלקה כמה פעמים אך ללא הועיל. אני חושב שהלך לי הספק כוח, אבל איך אני יכול לאמת את זה סופית לפני שאני קונה ספק חדש? איך אני יכול לשלול בעיה בשאר החלקים? (אין לי בבית עוד ספק שאני יכול לבדוק איתו) תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שאני מדליק את המחשב הכל טוב אבל אני רואה רק רקע ואת העכבר.. העכבר יכול לזוז אז אין שום דבר.. אין את שורת המשימות אין התחל אין אייקונים אין כלום.. ככל הנראה רק האקספלורר לא עולה.. כי הרשת עובדת (היא מתחברת אוטומטית ברגע ששתי המחשבים פועלים.) מה אני עושה? משעמם לי להיות על פנטיום 2 עם מסך 14 אינצ' ו192 MB זכרון..
-
- 8 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום חברים רכשתי מחשב חדש nuc intel i3 וכאשר אני מתחיל להתקין עליו ווינדוס חדש דרך דיסק או קי הוא לא מזהה לי את הארד דיסק ssd ,יצאתי מההתקנה ל bios וגיליתי שגם שם לא מופיעה לי הארד דיסק אולי יש לכם פתרון
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה שבועות בניתי מחשב, I5 750, קירור מים. בקיצור לאחר הרבה בעיות בהרכבה הצלחתי להפעיל אותו והתקנתי את הווינדוס, במחשב עבד איזה יומיים בצורה נהדרת. אחרי יומיים כשבאתי להדליק אותו, הוא נדלק ונכבה לאחר שניה, ומאז הוא פשוט לא מצליח להדלק, כל הזמן נדלק נכבה, נדלק נכבה, נדלק נכבה. לא יודע מה לעשות, בבקשה עזרה. חשוב להוסיף שמאז שהוא פעל נהדר ועד שהוא לא נדלק לא פתחתי את המארז.
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ברשותי רמקולים מסוג Microlab A-6321 הינה קישור אליהם http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=451502 יש לי אותם כ 6 שנים ופיתאום התחילה בעיה קטנה. הבעיה היא שאחד החיבורים שנמצאים מאחורי המגבר סובל מבעיות במגעים, כך ניראה החלק האחורי במגבר http://www.myg.co.il/index.php?loc=see&pic=phpRPncpe.JPG * מה שמסומן בכחול הוא החיבור שנהרס. ובדקתי את זה וזה לא בעיה ברמקול כי יש שם 3 כניסות , אחד הסאבוופר, הכניסה האדומה שבאותו שורה איתו זה חיבור לרמקול, ומה שמסומן בכחור זה חיבור לרמקול השני שהוא נהרס (ובגלל זה רק רמקול אחד עובר) ועכשיו שללתי את העיניין שאולי הרמקול תקול , כי שאני מחבר בכל פעם את אחד הרמקולים לחיבור האדום (התקין) הם עובדים בלי בעיה , לפעמים ככה אני מ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי 260 GTX ועשיתי לו OC, עכשיו קורה לי במשחקים שהמשחק נתקע או יוצא לדסקטום ורשום בצד שהיתה תקלה בדייברים והם עשו ריסט ואחרי זה זה פועל רגיל. למה זה קורה ויש מצב זה בגלל הOC?
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
אהלן ובכן, יש לי לפטופ דגם MS-1003 של חברת MSI.. הוא אצלי מספר שנים, והוא לא פורמט או משהו אך הוא מתוחזק מעולה. ניקויים, אנטיוירוסים מעודכנים, אין וירוסים ורוגלות כלל. services מופו, כל מה שלא צריך אין, המערכת משתמש בערכה הקלאסית של ה-GUI, ואין יותר מדי דברים שעולים ב-MSCONFIG. אך לאחר שעה שעתיים שמשתמשים בו, כל הפעולות נהיות איטיות, לוקח זמן עד שהוא זז, וזה מעיק לי. מה עושים ?! בתודה מראש!
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-