עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. לפני כמה ימים חבר שלי ביקש ממני לבדוק מה קורה עם המחשב שלו, הוא כל הזמן קורס ועושה ריסטארטים, בדקתי את המחשב וגיליתי שיש לו בעיית חום חמורה (המעבד מגיע ל 90 מעלות במאמץ ו 80 בלי) בלי קשר לזה הבפנים של המארז חם (מרגישים) נגעתי בסינק של המעבד (וכן אני יודע שזה לא חכם) והוא רותח אז הבעיה היא לא במשחה הטרמית, המאורר פועל כמו שצריך ואין לי מושג מה לעשות, אני לא רוצה להגיד לו שהוא צריך להוציא עוד כסף כדי לתקן את זה, יש דרך אחרת? ודבר שני יש לי עוד חבר עם אותה בעיה ואצלו יש גם בעייה שהמתח של ה 2.5 מוציא רק 1.6 זה משפיע?

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  2. צהריים טובים. לי קוראים איליה. אני חדש פה בפורום ומכיוון שקיבלתי את הרושם שאתם מקצוענים ברצוני לאתגר אותכם בבעיה קלה שנתקלתי בה. -אתמול הרכבתי לחבר שלי מחשב חדש שהוא קנה, הוא קנה לוח אם וכרטיס מסך תומכי פיסיאיי אקספרסס כרטיס מסך: Gainward 6600 לוח אם של גיגהבייט: Ga-81915P הרכבתי לו את כל החלקים במחשב כהרגלי, אני משוכנע שכל החלקים חוברו כהלכה מכיוון שיש לי ניסיון רב בהרכבות. אך מסיבה מסוימת קרתה תקלה מאוד מוזרה ולא צפויה שאנני מצליח לפענח את המקור שלה. כל החלקים חוברו ועברו בדיקה מקיפה לסינון בעיות חיבור. כל החלקים מקבלים חשמל ועובדים בצורה תקינה כולל הכרטיס מסך , אני יודע זאת מכיוון שהמאורר על גבי הכרטיס מסך פועל. הבעיה היא שהכרטיס לא מוציא תמונה על גבי ה…

• 7 תגובות
    • 963 צפיות
  3. Started by matanhh,

שלום לכולם.יש לי win7 pro אנגלית מקורי.יש לי מדפסת hp 5610 all in one .הורדתי תדרייבר שמתאים ל win7 32 ביט.התקנתי תדרייבר הסורק צילום ופקס עובד מצויין. כשבאים להדפיסק זה כותב לי שיש בעיה לא מוכרת ואי אפשר להדפיס ניסיתי למחוק ולהתקין מחדש תמדפסת לא עזר.ב xp שהיה לי מיקודם עבד ההדפסה טוב מאוד.ב win7 לא מסכים להדפיס למה זה? איך פותרים תתקלה?.תודה מראש לכולם!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אז ככה. זה כבר ממשיך יותר מודש שהמחשב בקושי מתפקד. אני פרמטתי אותו לפני 4 חודשים ועד לפני חודש הוא עבד מצויין ללא בעיות ותקלות. אני פשוט מרגיש שהמחשב עומד להתקע כול שנייה. עד שאני פותח תיקייה לוקח 10 דקות. וזה מעצבן המחשב ניהיה ממש איטי. וזה לא שאני מעמיס עליו יותר מידי אני פשוט עושה דברים מינימלים כמו: לגלוש באינטנרט, לראות סרטים, ולשחק במשחקים קלים. אז מה אני צריך לעשות? ד"א בבקשה אם אתם אומרים לי לעשות סריקה לרוגלות וטרוג'נים וכו' על תביאו לי את התוכנה Trojan Remover. תודה ושבת שלום. [אני מקווה שהכותרת תקינה, ועם היא לא תקינה בבקשה לתקן לי אותה, אני קראתי את החוקים]

• 4 תגובות
    • 565 צפיות
  5. Started by L1ron,

אתמול ניקיתי את המארז ,והייתי מעוניין לראות מה היה כתוב על אחד הסטיקים של הזיכרון שלי.. ללא היסוס פשוט פתחתי את את שתי הקליפסים ושלפתי אותו.. אח"כ כשבאתי להחזיר אותו נוכחתי לדעת שהוא נכנס לתוך הסטיק ואני שומע סגירה,אבל אני רואה שמלמטה אני יכול למשוך אותו כמעט עד לגובה שהוא מחוץ לסטיק.. הוא עדיין נשאר בתחום הסטיק כל הזמן,כן? התעלמתי מכך ובאתי לחבר את המחשב,ורק הנורה של המארז דלקה,שמעתי שהמחשב עולה אבל שאר הרכיבים לא עלו..(מסך וכו') עד ששברתי את הראש עם הכאבלים פתחתי את המארז ונזכרתי בעניין הזיכרון, פשוט הוצאתי אותו וחיברתי את המחשב שוב ולפתע הוא עלה... היה מדובר ב1GB של זיכרון , עכשיו לצערי אני עם רק 1GB במקום 2 מה שאומר שאני לא יכול לשחק בשום דבר .. אין לי עוד סטיקים על ה…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Lirux,

אתמול הלכתי לתקן מחשב לחבר. הייתה לו את ההודעה הזאת: windows could not start because this following files are missing: windows\system32 בערך ככה. פירמטתי את המחשב הכל פעל מצויין. היום זה שוב קרה.. צריך להחליף הארד דיסק?

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  7. Started by r1sk,

בקרוב אקבל את חלקי המחשב החדשים שקניתי. לא הרכבתי מחשב בעבר, אך יש לי ידע נרחב בחשמל ואלקטרוניקה. השאלה שלי היא כזו; לאחר שארכיב את כל הרכיבים והכבלים למקומם הראוי ... האם עליי להתעסק ולהתקין בעצמי את ה-BIOS ? או שזה נטען באופן אוטומטי ומזהה את כל הרכיבים וכל מה שנותר לי הוא להתקין מערכת הפעלה ? נ.ב - סליחה אם זה לא כ"כ קשור לפורום הספציפי הזה, פשוט לא ידעתי לאן לשייך את זה ממש. תודה רבה ושבוע טוב.

• 6 תגובות
    • 874 צפיות
  8. Started by Epidem,

יש ברשותי בסלון מחשב ישן, עם מעבד כפול ליבה של AMD וכרטיס מסך שחיברתי היום Ati Radeon HD4850 (כן, הוא נקנה לפני שAMD קנו את ATI) שתומך בvideo decode אך כשאני מנסה להפעיל סרט \ סרטון מהאינטרנט (יוטיוב) ב- 1080p 60fps, הוא מקרטע, הCPU על 100% וברור שהכרטיס מסך לא משחק שום תפקיד בעיבוד הוידאו. מבדיקה בגוגל כרום, ובפיירפוקס, ההאצה לא עובדת בכלל (ראו קובץ מצורף) אני לא מצליח למצוא בהגדרות של הcatalyst אפשרות של video decode או משהו דומה ואשמח אם מישהו יעזור לי לטפל בתקלה

9. Started by womry,

שלום, יש לי מחשב P4 שבתוכו יש כרטיס קול מקצועי של motu 2408 (יושב על PCI), אין ממנו יציאות ישירות לכוננים האופטיים (אין לי כרטיס קול פשוט בנוסף). במחשב שלי יש כונן צורב וכונן DVD, כשאני מכניס audio cd סטנדרטי לצורב אני שומע אותו ב- winamp / mediaplayer חלק לגמרי, כשאני שם אותו ב- DVD יש רעשים מוזרים של טיקים וקיטועים בשמע. הבעיה לא היתה קיימת כשהיה מותקן אצלי Win98, אבל מאז שעברתי ל- XP Pro היא קוראת תמיד. למה יש מושג כלשהו? תודה מראש! עמרי

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. רכשתי אוזניות bluetooth של סוני , יחד עם האייפון הם עובדות באיכות מאוד נחמדה , מתי שאני מחבר אותם למחשב יחד עם משדר MDC2 של EDIMAX האיכות שלהם יורדת משמעותית , יש למישהו מידע אולי לגבי אם אני אחליף משדר למשהו איכותי יותר זה ישפר לי את האיכות שמע ? האוזניות לא מנוצלות מספיק ששומעים דרך המחשב והסיבה היחידה הנראית לעין זה המשדר ... תודה.

• 3 תגובות
    • 778 צפיות
  11. Started by idang,

יש בידי מסך 17 אינטש LCD של חברת MAG הבעיה היא כשאני מנסה לצפות בו המסך פשוט נכבה מחדש לאחר שלוש שניות.. חיברתי את המסך לעוד כמה מחשבים והבעיה היא ברורה במסך. אז חשבתי על כיוון הכבלים שלו. כבל חשמל נראה תקין (למרות שלא החלפתי אותו) כי האור במוניטור דולק תמיד ואחרי שאני לא רואה כלום אני מדליק וזה נכבה שוב הכבל VGA מחובר למסך בצורה קבועה ככה שאני לא יכול לנתק אותו מהמסך.. מה אתם אומרים על תקלה מסוג זה ?

• 11 תגובות
    • 987 צפיות
  12. Started by corios4982,

איך אני מחבר דיסק קשיח פנימי כדיסק משני שיש לו רק חיבור sata דרך חיבור הusb בדרך הכי טובה?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום ניסיתי היום לחבר ללוח אם שלי(ABIT KN8 ULTRA) כבל סאונד אופטי אבל לא שומעים מהיציאה כלום בדקתי את החיבורים והכל בסדר דרך הNVMIXER הפעלתי את אשף הרמקולים שגם לא עבד ובחוברת שקיבלתי עם הלוח אין שום הסבר של איך להפעיל את היציאה מישהו יכול בבקשה לעזור תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  14. שלום אנשים. יש לי מחשב הבנוי מהמפרט הבא: Asus P5N-T Deluxe Intel Core 2 Quad9450 GeForce GTX280 GEIL 4Gb DDR2 800Mhz Enermax 82+ 625w Antec P182 WD + Seagate 500GB Disks Dual Systems: XP x86 + Vista x64 הבעיה היא כזאת: מהיום שהרכבתי את המחשב אני מקבל באופן אקראי ולעיתים רחוקות, שזה אומר פעם ביום, פריזים. המחשב קופא כלום לא זז, הווינדוס מפסיק להריץ קבצים, כי כשאני עושה ריסט אני רואה שההורדות שלי נעצרו גם. אחרי איתחול אני מקבל את המסך של הויסטה או האקס פי שאומר שהמערכת עברה כיבוי לא מסודר (וניתן לבחור לעלות בסייפ מוד או המצב האחרון שבו המערכת עלתה ובלה בלה). זו בעצם התופעה הכי מוזרה כי המחשב לא אמור לזהות כשהוא נתקע. מה גם שאין לי שום חיווי באיוונט ויואר. מלבד: The previous…

• 5 תגובות
    • 818 צפיות
  15. שלום לכולם, אתמול הורדתי את WIN 10 החדש ושניסיתי להיכנס למשחק CSGO המשחק לא נכנס ואמר לי שהכרטיס מסך לא תואם, כבר הבנתי שיש בעיה כי יש לי GTX 970. הלכתי וניסיתי לעדכן דרייברים זו התוצאה: http://prntscr.com/7yp5yh הלכתי לDevice manager משהו כזה ולא ראיתי שם את הכרטיס מסך שלי: http://prntscr.com/7yotfg מה עושים?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. היי, יש לי בעיה במחשב כבר מספר חודשים. יש פעמים שאני מדליק אותו ואני רואה את כל המאווררים מתחילים להסתובב, שומע את ההארדיסק מתחיל לפעול, אך פשוט אין תצוגה. ניסיתי להחליף מסכים, כבלים ואף החלפתי מספר כרטיסי מסך (2 ליתר הדיוק... לשניהם נהרס המאוורר). בוקר אחרי כל הבלגאן הוא פשוט נדלק ועובד... אני לא מבין את זה. החומרה שיושבת על המחשב: הארדיסק 500GB של WD ספק 550W ג'נרי לוח אם של g31m-s2 Gigabyte מעבד E8400 זכרון 2 סטיקים של 1gb תוצרת patriot

17. Started by elaydadon1,

כשאני לוחץ על זה זה כותב הגדרות התצורה של NVIDIA עבור התקן התצוגה אינן זמינות . אינך משתמש בהתקן תצוגה המחובר אל יחידה לעיבוד גרפי NVIDIA מה זה אומר ? ולמה אני לא יכול להיכנס ? תודה לעוזרים

18. Started by Norm4nde,

שלום לכלום ! התקנתי לפני זמן קצר את הווינדוס החדש ויסטה(גירסת בטה) ועכשיו שאני מנסה להתקין את הדרייבירים של הכרטייס מסך(7800GT) הוא אומר לי שהווינדוס הוא 32BIT והדרייבירים הם 64BIT נכנסתי לאתר של NAVIDA וחיפשתי שם גם שם אין ... אז אני לא יכול להתקין דריברים? כי הוא עושה לי במשחקים שגיאה של OPENgl אני חייב את זה .. תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 627 צפיות
  19. Started by DrStyle,

לא ניקיתי את המחשב איזה שנה, אז דפקתי לו ניקוי קטן עם מטליות לחות למאווררים.. בקיצור אני מחבר הכל לחשמל ולא נדלק, אין שום תגובה בכלל.. המפרט: E E8400 EP45-DS3 2X2GB RAM 640GB SAMSUNG HD4870 1GB TOXIC CM690 CM REAL POWER PRO 650W .. יש משהו לעשות/לבדוק או רק להזמין טכנאי? :s05: תודה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום לכולם מרוב טיפשותי הצלחתי למחוק את ההרדיסק החיצוני... ניסיתי לפרמט את המחשב ולא שמתי לב שההרדיסק החיצוני מחובר ובהתקנה של הווינדוס כשצריך לבחור באיזה כונן להתקין בטעות עשיתי delete להרדיסק החיצוני! אפשר לעשות משהו עם זה??? כי זה לא נראה לי הגיוני שהוא מחק 200 ג'יגה בשניה!! כי הוא לא עשה איזשהו תהליך כזה.... עוד בעיה היא שהוא לא מזהה לי את ההרדיסק ב"מחשב שלי" אבל בDEVICE MANAGER הוא כן מזהה אותו, ועשיתי uninstall עשיתי ריסטרט חיברתי את ההרדיסק למחשב הוא זיהה אותו, התקין(יש לי וינסטה אז הוא עושה את זה לבד..) ועדיין הוא לא מראה לי ב"מחשב שלי" את הכונן... אבל הוא כן נמצא ב DEVICE NAMAGER מישהו יכול לעזור לי בבקשה??תודה!!

• 9 תגובות
    • 611 צפיות
  21. אז ככה הכל התחיל שיום אחד הדלקתי את המחשב והוא לא העלה לי ביוס מה שעשיתי הוצאתי את הסוללה והחזרתי ואז זה העלה לי שגיאה בהגדרת הביוס לחץ כאן לברירת מחדל (תמונה לחצו כאן) בכל מקרה מאותו יום המחשב שלי לא עובד אם אתה לא מנתק סוללה ומחבר. לקחתי את המחשב למעבדת מחשבים הוא החליף לי סוללה של ביוס, המחשב עבד במעבדה אבל שהגעתי הביתה שוב הייתה את השגיאה . לא חזרתי לטכנאי כי הוא נימצא רחוק ויש פקקים (תל אביב חח ) בכל מקרה ככה השארתי את המחשב במצב שינה כל הזמן ולא כיביתי אותו ואז היום הגיע השיא עשיתי למחשב ריסטרט כי הוא ניתקע ואז הוא לא העלה ביוס הוצאתי סוללה החזרתי לא עבד ובנוסף הוא היה מתכבה אחרי 5 שניות ונדלק אחרי 5 שניות ככה בלופים אז שיחקתי עם הזכרונות לא עבד ואז הוצאתי 2 כרטי…

• 4 תגובות
    • 951 צפיות
  22. Started by NAND,

שלום, לאחרונה עברתי מלוח אסוס מבוסס ערכת שבבים H87 ללוח אסוס אחר בעל ערכת שבבים Z77. אחרי המעבר הופיע סימן כזה: ואחרי לחיצה עליו הופעל אשף לזיהוי הבעיה: בהתחלה חשבתי שמדובר בהתנגשות דרייברים בין ה Chipset הקודם לבין הנוכחי, כי לא מחקתי שום דבר מהכונן לפני מהעבר ולאחריו. אחרי זה הסרתי את הדרייבר של הצ'יפסט ושל כרטיס הקול ואז התקנתי את הדרייברים המתאימים מהאתר של ASUS, אך ללא הועיל. לאחר מכן החלטתי לפרמט את המחשב ולהתקין ווינדוס מחשב, אבל עדיין המצב נותר על כנו. מעבר לזה כמובן ניסיתי לחבר את הרמקולים לחיבורים שנמצאים בקדמת המארז (שהם מחוברים ללוח דרך כבל HD Audio), אבל גם במקרה הזה אין סאונד. מה אפשר לעשות במצב הזה? עדכון BIOS יכול לפתור את הבעיה?

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  23. שלום מחשב 2.4 די. וי. די. וינדוס 98 SE באנגלית קניתי סרט שיש עליו 3 נקודות כאלה על הדיסק עצמו (כדי שלא יוכלו לצרוב) הבעיה היא שאפילו לראות את הסרט אי אפשר. אני מכניס לכונן הסי. די. והכל נתקע. תוכנת הצפייה לא עובדת, וגם בתוכנה אחרת (real 1) אני לא מצליח לפתוח את הסרט. יצויין כי הסרט בנוי מ-2 תקליטורים ואף אחד מהם לא עובד. יש למישהו עיצה? תודה

• 5 תגובות
    • 986 צפיות
  24. Started by HellBoY,

שלום לכולם המחשב הישן שלי (פנטיום 4 2.6 על לוח IS7-E של ABIT) החליט פתאום שלא בא לו להידלק. היו לי איתו בעיות גם לפני כן אבל עכשיו הוא פשוט לא מגיב. הבעיה היא כזאת: שכל המחשב מחובר אני מדליק והנורה של ה HD נדלקת ישר ובאופן קבוע. המסך לא נידלק אין פוסט ונראה גם שההארד דיסק והכונן דיסקים גם לא מגיבים. שאני מנתק את הכבל IDE מהכונן דיסקים ומהארד דיסק, הכוננים נדלקים וכך גם ההארד דיסק עושה "רעש" של נידלק פתאום. מזה יכול להיות והאם אפשר לסדר או שהמחשב ז"ל? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  25. שלום לחברי הפורום הנהדר. לאחר המון לימודים בפורום זה, הפנמתי שיש גם להשקיע במחשב, ולא רק לקבל ממנו. החלטתי לפנות לבעיית האבק (אוי - האבק!). בעקבות הניקוי, הייתי אמיץ מאוד והחלטתי לפרק את הראדיאטור והמאוורר שעליו, מן המעבד. לאחר קריאת כתבה זאת [http://hwzone.co.il/guides/as_apllying] היה נדמה לי שהמצב של המעבד שאותו אני מנקה [ראו תמונות] רחוק מלהיות קרוב למצב הרצוי (אני מדבר על מצב המשחה הטרמית). עם זאת, יכול להיות שאני טועה, ולכן אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא. אם אכן אני צודק, ואתם ממליצים למשוח את המעבד מחדש (עם משחה טרמית), אז הייתי רוצה לדעת - מהיכן רוכשים משחה טרמית (חנות מחשבים, בניין, בית)? בנוסף, אם כבר אנחנו כאן, מה דעתכם על מצב הקירור הכללי שבמחשב זה …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.