עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by borg,

יש לי במחשב מספר דיסקים קשיחים. בזמן האחרון, מדי כמה ימים אני שומע תקתוק קצר בדיסק הקשיח (TIK), מלבד זאת כל הדיסקים הקשיחים עובדים כשורה. בהתחלה לא ידעתי באיזה דיסק קשיח מדובר. אולם, חלק מהדיסקים הקשיחים מחוברים לבקר PCI IDE, ופעם אחת שמעתי את התקתוק הזה בזמן Boot, כאשר הופיע המסך של הבקר PCI IDE שמפרט את רשימת הדיסקים הקשיחים שהוא מזהה. התקתוק נשמע בזמן בו הבקר זיהה דיסק קשיח מסויים, וחלה השהייה של כחצי שנייה בזיהוי של הדיסק הקשיח (בד"כ הם מזוהים מייד אחד אחרי השני ללא השהייה). הדיסק הקשיח החשוד בתקתוק הוא דיסק קשיח 80GB עם Buffer של 8MB של Western Digital. מדובר בדיסק קשיח חדש יחסית בן פחות משנה. על מנת להקדים תרופה למכה, מיהרתי לגבות את הדיסק הקשיח החשוד, וליתר ביטחון …

• 7 תגובות
    • 917 צפיות
  2. Started by coperl,

שלום חברים, יש לי מחשב חדש, עם ווינדוס 8.1. זה מחשב נייד עם דיסק של סיגייט ST1000LM024, העניין הוא שכשעולה המחשב הכל תקוע לבערך 5 דקות. מנהל המשימות מחווה על פעילות מעבד בערך בסביבות 10 אחוז, וזיכרון ב30 אחוז. אבל הדיסק ב100 אחוז למשך 5 דקות בערך. הדבר חוזר על עצמו כל פעם שאני פותח תוכנה חדשה. בניתוח לפי שימוש הכל נראה בגדר הסביר. והמשאב שגוזל הכי הרבה משתמש בערך ב2 מגה לשנייה. זה מאט לי משמעותית את המחשב. בבדיקת צקדיסק הכל תקין. יצרן המחשב מעוניין שאני אפרמט את המחשב לפני שהוא יחליף, אני מעדיף להימנע מפירמוט. השאלה היא אם הבעיה מוכרת ופתירה, ואולי בכלל זה לא תקול אלא זה אמור להיות המהירות שלו, כאמור מהירות קריאה של בין 2.5 ל3 מסומן אצלו כ100 אחוז. (ואולי זה סתם פשע של…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. צרבתי דיסק עם קבצי וידאו של המשפחה במהירות של 24 שזה חצי מהמהירות המקסימלית של הצורב . אחרי הצריבה בדקתי את הדיסק אחרי הצריבה והכול היה תקין (הכוונה הייתה שבדקתי גם את הדיסק וגם את הIMAGE) , אחרי יום וחצי ניסתי להפעיל אותו גם בCDROM וגם בצורב , אך המערכת לא מזהה את הדיסק בכלל שלא לדבר על לקרוא אותו . השתמשתי בNERO BURNING ROM 5.5.10.20 מה יכול לגרום למצב כזה ומה ניתן לעשות אם בכלל ? ??? ??? אני מודה לכם מראש על כל עזרה שתוכלו לתת לי .

• 26 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. הווינדוס , ממש איך שהדיסק קשיח כמו שהוא- כל המידע!, להעביר לדיסק קשיח אחר? בדרך פשוטה. וכמובן שהווינדוס יעבוד כרגיל בלי פירמוט בלי כלום... קיים דבר כזה?

• 5 תגובות
    • 632 צפיות
  5. Started by urielka,

יש לי מחשב : p4b 2.4ghz 512mb ram generic 266mhz via p4vaxd GF4MX440 64mb ושני דיסקים קשיחים של western digital wd400 ואחרי התקנת לינוקס הם עבדו יופי לינוקס וווינדוס ואז אבא שלי(שמבין טוב במחשבים אבל לא בלינוקס) עשה משהו ובום אין ווינדוס וכל פעם שאני מנסה להתקין אחרי שwindows xp עובר לשלב התקנה הגרפית אז הוא כותב erorr loading operation system אבל win98se עובד אבל לא רציתי אותו אז החלפתי את הארד דיסקים באחד של maxtor 8gb שהיה לי זרוק ואז הצלחתי להתקין את הwindows xp מה זה יכול להיות הדיסקים התנזרו מווינדוס(כי לינוקס אפשר להתקין העליהם וזה עובד פיקס והדיסקים עברו הרבה פירמוטים אז לא להגיד תפרמט)? ומה הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה? תודה

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  6. יש לי לוח אם P3 דיסק קשיח ישן הוא לא נקלט, לא על SLAVE ולא על MASTER גם כשהוא בודד. אך כשאני מג'מפר אותו על CS הוא נקלט (בודד). למה זה? אולי משהו בלוח? נדמה לי שעל מחשב אחר הדיסק קשיח עובד כרגיל אך דיסקים קשיחים אחרים על אותו לוח אם בעייתי עובדים טוב בכל ג'ימפור.

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  7. Started by Kitt0s,

טוב אז ככה, לאחר שהלוח מת לפני כשבוע או קצת יותר.. עכשיו גם הדיסק קשיח.. אני לא יודע מה קורה פה... אבל אני כבר ממש מתעצבן הדיסק הוא WD SATA 160GB ויש אחריות עליו ל3 שנים אצל הדובים... יש דרך שאני יכול להחיות אותו בלי לשלוח אותו עד קיסריה?!? יש שם ממש דברים חשובים.. אני מעדיף אפילו להציל אותם מאשר את הדיסק עצמו.

• 10 תגובות
    • 805 צפיות
  8. Started by עמוסס,

היי זה נראה שמאז שעברתי לחלונות 10, הדיסק קשיח עובד קשה יותר (אני לא זוכר אם לפני כן (חלונות 7) גם הייתה את הבעיה הזו. זה קורה בזמן העבודה עצמה. בעקבות חיפוש באינטרנט, ביטלתי 2 סרביסים: superfetch ו windows search אבל זה לא ממש שינה משהו. כשמסתכלים ב task manager הסיפיו די נמוך (במקרה הכי גבוה הוא מתחת ל 10%) ולכן זה לא נראה שאפליקציה מסויימת גורמת לזה אלא משהו אחר. יש לי 8GB RAM ו 15GB pagefile. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות או לפחות איך אפשר לגלות מה גורם לדיסק קשיח לעבוד שעות נוספות? תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי כונן 1T של סייגיט , היו איתו בעבר בעיות של סקטורים ולכן תקופה ארוכה הוא משמש ככונן לאחסון בלבד, ללא בעיות. לפני יומיים בעליית הווינדוס המחשב הריץ בדיקה של הכונן , בגלל שחשבתי שזה יקח הרבה זמן ולא הייתה לי אפשרות לעצור את הסריקה כפיתי הפעלה מחדש על המחשב . לאחר מכן הפעלתי מחדש את המחשב והוא שוב ביקש להריץ את הבדיקה , הפעם הוא רשם על כל הקבצים שהם בילתי ניתנים לקריאה ולאחר שסיים את התהליך עדיין לא הייתה לי גישה לדיסק. כרגע המחשב בהרצה של תוכנת hdd regenerator , כל הלילה הוא סיים רק 1 מגה בייט (!!!) וכתב שמצא 971 סקטורים פגומים ותיקן 164 סקטורים. השאלה היא מה אני צריך לעשות עכשיו? הבדיקה יכול להמשך נצח בקצב הזה , האם ברגע שהוא יעבור את הסקטורים הפגומים הוא כבר "ירו…

• 2 תגובות
    • 856 צפיות
  10. ברשותי דיסק קשיח SEAGATE BARACUDA 500 GB בדקתי את הדיסק עם 2 תוכנות בדיקת HDD. תוצאה א עם תוכנת HDInspector נותנת לי תוצאה שלילית ומעידה שהדיסק פגום. תמונה מצורפת בקובץ 1 +2 מצד שני בדקתי וסרקתי שגיאות בדיסק עם תוכנת HD Tune Pro בקובץ השלישי, וזה מראה שהדיסק תקין ואין שגיאות. אז מה הקטע פה, מישהו יכול להסביר? אם ה HDD בטוח לא טוב ותקין, אז אני אממש אחריות על המוצר [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by barsha,

שלום. יש לי מחשב נישא dell. בשלב מסוים המחשב לא עלה ובנסיונות לץקן את התקלה המחשב התקין מחדש את החלונות. כל הקבצים שהיו עליו נעלמו. הקבצים הם מסוגים שונים. כיצד ניתן לשחזר את כל הקבצים הישנים או לפחות את כל אלה שנשארו תקינים? החשיבות העיקרית היא כמובן קבצי jpg והחשיבות המשנית הם קבצי המוזיקה. חברה המץמחה בשחזור דרשה 3000 שקל על השחזור כשהיא לא אחראית שהשחזור יצליח. התשלום הוא גם במידה והשחזור נכשל. יש לי מחשב נוסף וגם דיסק חיצוני בו 0.7 גיגה פנויים, קיבולת שהיא מעל ה500 מגה של המחשב הנישא. במידה וניתן - מעדיף להצע השחזור לדיסק החיצוני ואחר כך לטפל בקבצים. תודה על כל עזרה. ברוך.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by A-L-o-n,

שלום, האם כיבוי פתאומי או הפסקת חשמל זה מסוכן לחומרת המחשב? רציתי לסובב את המחשב והוא נכבה לי בגלל שהכבל שמחובר לספק התנתק. השאלה שלי האם זה מסוכן לחומרה? ועוד שאלה... חיברתי את הכבל ובטעות התנתק לי שוב, כאילו הדלקה וכיבוי בשנייה... מסוכן?

• 13 תגובות
    • 974 צפיות
  13. מדובר במחשב HTPC שלא מחוברים לו מקלדת/עכבר קבועים, יש לי כרגע שלט שמחובר לCOM ואיתו אני מתפעל את המחשב במחשב מותקן לוח מדגם GA-K8VM800M של Gygabyte שלפי מה שהבנתי אמור לתמוך באופציה של הדלקת המחשב דרך הUSB. בביוס כיוונתי את האופציות: (ACPI SUSPEND MODE - S3(STR USB DEVISE WAKE UP FROM S3 - ENABLE כדי לבדוק עם זה עובד חיברתי עכבר USB פשוט (של LOGITECH) ולא הצלחתי לגרום לעכבר להעיר את המחשב ממצב HIBERNATE כמו כן סימנתי במנהל ההתקנים באופציות של העכבר(בתמונה המצורפת) האם יש עוד משהו שצריך להגדיר? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  14. Started by Jules Winnfield,

איך בדיוק מבצעים את הקצר בלוח כדי שידלק

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. היום התחדשתי בעכבר חדש של ROCCAT אבל יש לי בעיה עכשיו שהייתה לי בעבר אבל שכחתי איך פותרים אותה. הבעייה היא כזאת: ברגע שאני שם את המחשב למצב שינה והעכבר עדיין מחובר למחשב כל לחיצה של אחד הכפתורים על העכבר מעירה את המחשב. השאלה שלי היא מה איזה הגדרה צריך לשנות כדי שהמחשב לא יתעורר מכל לחיצה ? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. Started by king of the kings,

שלום לכולם! יש לי בעיה במחשב, כאשר אני מדליק ומכבה הכל בסדר גמור. אך בחצות המחשב נדלק לבד.. אין לי מושג למה... מישהו יודע איך מבטלים זאת? אולי זה איזה שעון מעורר של המחשב? וגם... כאשר אני מוציא את המחשב מהחשמל (בשביל שלא הידלק) אז הכל בסדר וזה.. עד שאני מחזיר את החשמל.. והוא נדלק ישר.. מקוה שתעזרו.. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  17. Started by FarRainz RUSH,

היי חברים רכשתי מחשב, הורכב בחנות. קניתי מסך חדש של סמסונג. עכשיו חיברתי אותו לחשמל, חיברתי כבל hdmi מהמחשב למסך, מדליק את המחשב הוא נדלק. מדליק מסך, מראה check signal cable עכשיו מיותר לציין שהכבל חדש תקין של סמסונג, המחשב חדש הכל חדש. מה אני יכול לעשות?

18. שלום רב. התקנתי את לוח האם על המגש, את הזכרון, הכרטיס הגרפי, וכן הלאה. בסיום כל זה - וכאשר כל זה נעשה על מגש לוח-אם נשלף (בעוד שהמארז עצמו נמצא במקום אחר), הופתעתי לגלות (ברוב בורותי) שאין לי שום דרך להדליק את המחשב - למיטב ידיעתי. ז"א - אני מבין שכפתור ההדלקה נמצא על המארז. והוא איננו. אז כיצד מדליקים את המחשב? :

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by almog1620,

היי. יש לי במחשב שלי user אחד על שמי. כשהדלקתי אותו עכשיו הוא קבע user זמני, עם תמונת מסך חדשה, ונתן הודעה שאומרת שהמחשב קבע יוזר זמני וכל הקבצים שאשמור על היוזר הזה ימחקו. למה זה קרה ואיך אפשר לתקן את זה??? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. הדלקתי את המחשב המחשב עלה לווינדוס הכל כגיל ואז בווינדוס והופיעה לי ההודאה הבאה.... http://img78.echo.cx/img78/5304/19bd.jpg ממה זה נובע? לא התקנתי שום דבר חדש על המחשב... המפרט בחתימה...

• 9 תגובות
    • 675 צפיות
  21. Started by aquas,

היי מישהי ביקשה ממני לעזור לה הבעיה היא שהדסקטופ כולל הטאסקבאר כמו שאתם רואים הפוכים ששמעתי על הבעיה , אז ניראה לי שהבעיה בהגדרה של המסך עצמו ניסיתי לשנות את זה דרך התפריט של המסך עצמו ולא בידיוק מצאתי יכול ליהיות זה בכלל בעיה של הגדרה בווינדוס , אבל חשבתי שזה בעיה של הגדרת המסך(למרות שהסבירו לי שזה קרה במהלך הקלדה ובלי קשר למסך) אז כתבתי את ההודעה בפורום הזה,יכול ליהיות אני טועה אודה לעוזרים מאוד!! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 818 צפיות
  22. אני מנסה לפתוח קבוצה חדשה בגרופס, ואני נענה ב: "כתובת האימייל הזאת כבר קיימת במערכת". אבל זו הייתה כתובת אקראית באורך 63 תווים! הוא לא מבין את זה... גם בדפדפנים אחרים זה קורה לי. וגם במקומות נוספים: חשבון מיקרוסופט חדש אני גם לא יכול ליצור, כי כל מה שאני תוקע "כבר קיים" (אבל זה לא אכפת לי, זה מפריע לי בעיקר בגרופס ועוד אתרים). ז"א זו בעיה כללית במחשב ולא רק בדפדפן. כבר שאלתי כאן ולא נעזרתי. מה אפשר לעשות? בבקשה נסו לעזור לי! נ.ב. אם אי אפשר לעזור לי בלי פרטים על המחשב שלי אנסה לבדוק, בינתיים התקשתי להסתדר עם התוכנות שמוצעות כאן.

23. שלום כל פעם כשאני מנסה להיכנס לאתר הצורך רישום (קרי שם משתמש וסיסמה) הדפדפן נתקע ולא מצליח להכנס התופעה החדשה הזאת קוראת גם בכרום וגם באקספולרר ניסיתי לנקות את המחשב באמצעות Ccleaner אבל גם זה לא עזר כמו כן כל העדכונים של windows, java מעודכנים מדובר על מחשב עם Win XP (ו IE8) למישהו יש רעיון איך ניתן לתקן זאת? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by aviv11,

היי שלום אני חדש פה קראתי כבר המון מדריכים להדפסה אוטמטית של מיילים הצלחתי ליצור "כלל" באוטלוק שכל מייל שנכנס מכתובת מסוימת יודפס זה באמת עובד רק זה שזה מדפיס רק את הכותרת ולא את התוכן של המייל יש למישהו פתרון? תודה רבה אביב

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  25. Started by ass-s,

שלום! לאחרונה התקנתי על המחשב של אבא שלי WINXP. אח"כ התקנתי איזה תוכנה בדוס להנה"ח. שאני מנסה להדפיס בתוכנה בדוס לא יוצא לי עברית..... יוצא לי ג'יבריש. שכחתי לציין שאני משתמש במדפסת HP 710 עם עברית צרובה תודה !

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.