עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by lord of fire,

חברה יש לי בעיה.... יש לי הארד דיסק נייד western digital עם חיבור usb,שכאשר אני מחבר אותו,המחשב מזהה אותו,אבל לא מופיעה אות הכונן החדש "במחשב שלי".... אגב הורדתי דרייברים וכל זה,אז אני ממש עובד עצות פה.... תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  2. Started by Imtheman,

המחשב שלי ממש (היה ) ממש ממש איטי אחרי איו ספור פירמוטים מצאתי את האשם !! ההארד דיסק !! יש במחשב שני הארד דיסקים אחד 40 ג'יגה והשני 8 ג'יגה עכשיו גם כשה 8 ג'יגה מחובר גם כשהמערכת הפעלה עליו וגם כשלא המחשב לא זז !!! ל מ ה ? (ההארד דיסק תקין ואין לא שום בעיה וגם הוא פורמט עשרות פעמים)

• 5 תגובות
    • 657 צפיות
  3. Started by iSneak,

שלום, חיברתי מחשב, הכל טוב ויפה, בביוס הכל מוגדר כמו שצריך. אני רוצה לפרמט דרך הווינדוס (ההתקנה), הוא אומר לי שההארד דיסק אינו מחובר. בדקתי את כבלי ה IDE, מחובר ועוד איך מחובר. ניסיתי דרך ה Fdisk, אך גם שם הוא לא מזהה שום הארד דיסק, וההארד דיסק מזוהה בביוס. מישהו יודע אולי מה הבעיה, ואיך לפתור אותה?

• 11 תגובות
    • 958 צפיות
  4. Started by oferfg4a,

שלום אנשים! קניתי לפטופ חדש בצפייה לקבל 120 ג'יגה ולהפתעתי קיבלתי בפנים 2 הארד דיסקים של 53 ג'יגה... האם הדבר ייתכן? מה ההסבר ההגיוני לזה? יש משהו שאני יכול לעשות?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. יש לי לוח אם GIGABYTE B450 AORUS M ועליו כניסת NVME לכונן קשיח. המעבד שלי הוא AMD Ryzen 5 3400G With Radeon RX Vega 11 Box אם זה רלוונטי. התקנתי שני הארד דיסקים פנימיים - SSD אחד לחיבור ה-NVME, ואחד נוסף ל-SATA כרגיל. ועוד אחד חיצוני בחיבור USB (איזשהו Seagate expansion). התבלבלתי והתקנתי את ה-windows על האחד שמחובר ל-SATA, ושמתי לב רק זמן מה לאחר מכן שהאחד שמחובר ל-NVME למעשה לא זוהה מעולם, והמחשב שלי חושב שיש לו רק הארד דיסק אחד. ניסיתי להסתכל אם יש הגדרות רלוונטיות ב-BIOS ולא מצאתי כלום, וגם אחרי שהתקנתי את AMD Chipset Driver 19.10.16. פתרון - מסתבר שבסוף כונן ה-NVME עבד מצוין. זה דווקא הכונן הרגיל שלא עבד, אבל …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by idani1983,

הרם ניתן לחבר באותו מחשב הארד דיסק SATA והארד דיסק IDE ואם כן ,האם זה משפיע על הביצועים של המחשב? תודה

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  7. -------------------------------------------------------------------------------- היי ושלום יש לי דיסק פחות משנה sata גיגה160 ,היה כמעט מלא,הפסיק לפעול ,אתחלתי אותו וכעת נאמר כי "וינדוס לא מצליח לאתחל אותו". מה הבעיה ומה הפתרון? תודה

• 3 תגובות
    • 737 צפיות
  8. Started by The Modder,

אהלן חבר'ה. יש לי הארד דיסק IDE שאיתו הכל בסדר והוא מהווה את כונן C, הארד דיסק הזה עבר פירמוט. עכשיו כשחיברתי את הכונן SATA כשהמחשב עולה אני רואה שהוא מופיע והוא עולה, הכוונה בכמה שניות של העלייה של המחשב הוא קורא את ה-SATA זה במסך השחור בהתחלה, אבל כשאני נכנס למחשב שלי הוא לא מופיע שמה, מופיע רק הכונן עם החיבור IDE. איך אני אוכל לראות את הכונן של ה-SATA במחשב שלי? תודה לעוזרים. חג שמח.

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. היי אנשים, הבעיה היא שבאמצע השימוש במחשב, פתאום אני שומע קול מההארד דיסק שהוא כאילו מאתחל את עצמו, באמצע השימוש בווינדוס. הבעיה התחילה בלי שום סיבה ניראת לעין כי הוא עבד בסדר גמור קודם. המערכת הפעלה (WinXP Pro) מותקנת על ההארד דיסק הזה. לפעמים אם אני מחכה קצת, שומעים רעש כאילו ההארד דיסק חוזר לעבוד, ואני יכול להמשיך לעבוד (עד לפעם הבאה...). בד"כ התוצאה היא BSOD... :-[ עשיתי לו Scan Disk והכל נראה תקין.. הוא כבר עובד בסדר למעלה משנה אני מאמין.. זה לא קורה כל הזמן, אלא כל איזה יומיים ככה (וכשזה מגיע זה קורה כמה פעמים ברצף). למישהו יש מושג? או שהגיע הזמן לאיזה WD JB נחמד? המפרט הוא של המחשב הראשון במפרטים שלי.

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by srolik,

יש לי את הארד דיסק w.d 80g 8mb במערכת מחשב שלי והוא עובד מצויין , פירקתי אותו וניסתי לחבר אותו למחשב הישן פנטיום 3 933 והציפסט על הלוח הוא : intel intel @ 810 fw82810E L0390646 SL3MD INTEL @@ 98 MALAY והמחשב לא בדיוק מקבל אותו , ניסתי אותו כ MASTER והוא לא מעלה את מערכת ההפעלה , ניסתי אותו כ SLAVE ובwindows הוא לא מופיע במחשב שלי , יש לציין שהוא כן מזהה אותו , כי בהתחלה שהמחשב רץ יש את הפרטים של הארד דיסק עוד מספר עובדות , במחשב הישן יש windows me 320mb sdrm עכשיו התקנתי XP ועדיין לא ניסיתי (אני לא יודע אם זה קשור) במחשב החדש יש XP מה אני יכול לעשות שהמחשב הישן יזהה את הארד דיסק ? - אני רוצה להעביר אותו בקביעות למחשב הישן האם סוג הארד …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by eitan2503,

שלום רב ברשותי HD של WD שפירקתי מכונן חיצוני של מה שנקרא HOME EDITION זה WD CAVIAR GREEN 1 TB בכל אופן אני בונה מחשב חדש וקניתי לוח אם של ASROCK Z68 pro 3 לאן אני מחבר את הכונן ? איזה כבלים אני צריך לרכוש בשבילו ? יש איזה שהם הגבלות או משהו ?הגדרות מסויימות לאחר התקנה? בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  12. Started by strifer,

שלום , לפני כמה ימים המחשב שלי פשוט קפא כשרואים שהעכבר זז . מה שישר שולל כרטיס גרפי ומעלה חשד שמדובר בתקלה במערכת ההפעלה. אז ניסיתי לפרמט את הפרטישן ולהתקין מחדש. רק מה.... ההתקנה אומרת שאי אפשר לפרמט את הפארטישן. שגיאה לא ידועה. האם זה אומר שהלך על ההארד דיסק? או שאתם מכירים טריקים שימושיים להציל אותו מבעיטה חזרה לSkypc. תודה על העזרה.

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  13. יש לי SSD כונן C אחד שאליו מותקנת מ.הפעלה ויש לעוד HDD כונן D , עד היום הכל המחשב היה עובד ומתנהג ללא דופי וכמצופה , לאחרונה אני שומע רעשים של כאילו המחשב קם ממצב שינה גם כשאיני נוגע בכלום(המחשב דולק אצלי קבוע) אם הזמן הבנתי רוב הסיכויים מדובר בסוג של שינה והתעוררות של כונן D כי כשאני עובד או גולש באינטרט ומנסה לעשות איזושהי פעולה על כונן D אז אני שומע רעש "התעוררות" של המחשב וגם לאג או השתהות כמה שניות לפתיחת החלון של כונן D שיתעורר... זה מצב שלא היה לי לפני כן ,מצב די מעצבן תוך כדי עבודה גם הרעשים וגם ההשהייה יש מושג למישהו איך פותרים את הבעיה?

• 1 תגובה
    • 956 צפיות
  14. יש לי SSD כונן C אחד שאליו מותקנת מ.הפעלה ויש לעוד HDD כונן D , עד היום המחשב היה עובד ומתנהג ללא דופי וכמצופה , לאחרונה אני שומע רעשים של כאילו המחשב קם ממצב שינה גם כשאיני נוגע בכלום(המחשב דולק אצלי קבוע) אם הזמן הבנתי רוב הסיכויים מדובר בסוג של שינה והתעוררות של כונן D כי כשאני עובד או גולש באינטרט ומנסה לעשות איזושהי פעולה על כונן D אז אני שומע רעש "התעוררות" של המחשב וגם לאג או השתהות כמה שניות לפתיחת החלון של כונן D שיתעורר... זה מצב שלא היה לי לפני כן ,מצב די מעצבן תוך כדי עבודה גם הרעשים וגם ההשהייה יש מושג למישהו איך פותרים את הבעיה?

15. Started by d800,

שלום יש לי מחשב נייח עם כונן מותקן מסוג טושיבה toshiba dt01aca100 ata device בנוסף לכונן SSD שבמחשב. הטושיבה משמש ככונן איחסון של החומרים (אני צלם). כשאני ניגש לחומרים שנמצאים בטושיבה אני ממש יכול לשמוע אותו מתחיל לעבוד (אלא אם כן זה רעש ממקום אחר ואני לא יודע), והעבודה דרך הכונן הזה היא מאוד איטית (יש לי מחשב דומה, עם כונן איחסון שונה, שאני עובד באותה שיטה והעבודה מהירה יותר והכונן איחסון לא עושה רעש) העבודה היא עם פוטושופ ולייטרום (אם זה רלוונטי) מניסיון המקצוענים פה, האם מדובר בכונן לא איכותי? או שיש בעיה בכונן? האם אני צריך לשמוע אותו מתחיל לעבוד כל פעם שאני ניגש לחומרים שבתוכו? המחשב נקנה בתחילת השנה, יתכן שהוא עדיין במסגרת האחריות (Ivory) אני משתדל לרוקן אותו כל …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by drevil,

אתם המפלט האחרון שלי, שאלתי בכל מקום ולא ענו לי, כנראה לא ידעו לענות. בזמן האחרון הכל בקושי זז..שנים עד שמשהו עולה כולל הWINDOWS ! וכל תוכנה הכי קטנה שאני מעלה, לוקח שעות אבל ברגע שזה עולה הכל בסדר ועובד חלק... כשאני מנגן בWinamp שיר , הכל נהיה איטי ולטעון תוכנה במקביל תגרום ל'תקיעת' הסאונד עד שהיא עולה, נדמה כי גם הCPU עובד שעות נוספות - העכבר מקפצץ לו על המסך אז בקיצור נמאס לי מזה ועשיתי בדיקה על הדיסק הקשיח ב HD TACH (אחרי 5 דקות שלקח לזה לעלות ומסתבר ש: Burst speed: 2.1mbps random access speed: 20.1ms והגרף הגדול sequential speed: בערך1500KBPS ! ההארד שלי מתוצרת חברת WD על 7200RPM בן בערך שנתיים וחצי אני עוד מחליף לו חיתולים כל יום מה שמוזר לי שההארד דיסק היה בס…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by oded15,

שלום קניתי היום הארד דיסק חיצוני הכל היה טוב ויפה העברתי קצבים עד שפתאום הוא כל הזמן ביקש ממני לעשות אתחול להארד דיסק עשיתי ועכשיו נוצרת בעיה שכאשר אני מכניס אותו לusb הוא משמיע צליל כאילו הוא איתר אותו אבל אני לא יכול לראות במחשב שלי את הכונן שלו הדגם הוא maxtor basics external hard drive

• 5 תגובות
    • 595 צפיות
  18. Started by gal505,

שלום בזמן האחרון קורה מצב שברגע שהמחשב במצב מנוחה פתאום מסך שחור(כאילו שומר מסך) ואין אפשרות לחזור למחשב..מזיז את העכבר ולא קורה כלום, המחשב עובד, העכבר והמקלדת עובדים אבל פשוט אי אפשר לחזור רק אחרי ריסטרט..קראי איפשהו שיש מצב שההארדסיק עומד לעשות את שלו..

• 32 תגובות
    • 7.5k צפיות
  19. Started by quacK69,

יש לי הארד דיסק ישן של Maxtor בחיבור IDE, חבר שלי נתן לי אותו עקב מעבר למחשב חדש.. הקיצר, לפעמים ההארד דיסק עובד מעולה.. מילאתי 95% מתכולתו, אפילו התקנתי עליו מערכת הפעלה.. אבל לפעמים אין לו חשק לעבוד! בזמן פעילות המחשב קופא, או מופיע מסך כחול, או שמערכת ההפעלה שעליו לא עולה.. האינדיקציה שלי שההארד דיסק בעייתי זה שהמחשב שלי עובד חלק בלעדיו! מה הבעייה שלו? אפשר לתקן איכשהו?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by ronshafran,

אהלן, בעקבות פריצה לביתי, נגנב לי ההארד דיסק (פרקו את המחשב וגנבו את ההארד דיסק). שאלתי היא כזאת: לווינדוס שלי היה סיסמא - האם יכול להיות מצב שבו הגנבים יצפו בחומר הקיים בהארד דיסק? לפי מיטב הבנתי - לא ניתן לצפות כי הרי מערכת ההפעלה מותקנת על ההארד דיסק, לעומת זאת, אם הגנב יחבר אותו כSLAVE במחשב אחר, אני כמעט בטוח שיוכל לצפות.. תודה מראש לעונים, שבוע טוב. רון

• 7 תגובות
    • 865 צפיות
  21. Started by ilf,

HD SAMSUNG SPO802N דרש אתחול ללא הודעה מוקדמת הצלחתי להציל את החומר ולאחר מכן אתחלתי ואחר יום יומים הואט שוב פעם דורש אתחול הפעלתי את התוכנה HDD Regenerator והיא מצאה פגמים ואומרת שתוקנו מה אפשר לעשות תודה מראש

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  22. Started by GWeizman,

אין הרבה מה להרחיב. כיביתי את המחשב ללילה, כשהתעוררתי הדלקתי אותו, קיבלתי הודעה של ווינדוס (זאת ששואלת אם להפעיל במצב בטוח), בחרתי רגיל והתחילה העלייה. מיד אחרי העלייה של ווינדוס - BSoD. את התהליך הזה עשיתי כמה פעמים עד שנמאס. בפעם הבאה ניסיתי Last Known Good, גם לא עזר. בשלב הזה אני מתחיל לשים לב לתיקתוקיים איטיים (תיק-כמה שניות-תיק-כמה שניות-תיק, etc.) מכיוון ההארד דיסק. ניסיתי Safe mode ואיפסתי ביוס (Fail safe) המסך הכחול עצמו היה בעייתי לתפיסה (כי משום מה הוא לא קלט את ההגדרה שאומרת 'אל תעשה ריסטרט'), אבל בסופו של דבר הצלחתי (פריים ביי פריים עם סרטון @: ) הארור: Unmountable_Boot_Volume יש משהו שאפשר לעשות? אם אני אחבר הארד דיסק נוסף יש סיכוי שאני אצליח להציל את מה שנמ…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לחברי הפורום, אשמח לעזרה זריזה מכיוון והיום כבר שישי ואני זקוק למחשב בסופש. היה אצלי בבית קצר בחשמל שלאחריו הדלקתי את המחשב כרגיל ללא safe mode ולאחר 2-3 דקות המסך פשוט קפא והמחשב אתחל את עצמו. זה קורה גם בסייפ מוד וגם באמצע בדיקת זכרון של ווינדוס. עולה למספר דקות וקופא. לי ישר קופץ עניין הסקטורים הפגומים. אם אני מפרמט את ווינדוס יכול להיות שזה יפתור את הבעיה או שהבעיה חומרתית? אני לא רוצה להיות באמצע הפרמוט ושהמחשב יקרוס כך שאני אצא קירח מפה ומפה. אשמח לעצות על שיטות בדיקה נוספות ובמידה ואכן הבעיה חומרתית כיצד ניתן לתקן אותה (או אם אין מנוס מלהחליף hd, היכן אפשר לקנות אותו הכי מהר). תודה.

• 19 תגובות
    • 4.4k צפיות
  24. תאור: יש לי הארד דיסק של מחשב נייד ישן (עם חומר חשוב עליו), מסוג: Hitachi DK23FA-40 בזמנו כשהלפטופ ההוא שווק השגתי כבל מעביר לUSB כך שאוכל להוציא ממנו את הקבצים הדרושים למחשב חדש. נכון לאז אני זוכר שהכל עבד מצויין והצלחתי להעביר את הקבצים (על windowsXP אם אני זוכר נכון). כרגע ניסיתי לחבר אותו שוב באותה צורה, ה windows7 זיהה חומרה חדשה והתקין את הדרייבר המתאים אבל: הכונן לא מופיע בMyComputer הוא גם לא מופיע בDiskManagement של ה windows7 יש לציין שבמחשב שלי תחת devices with removable storage ישנם שני פריטים: dvd rw :H ו- cd drive :G הדרך היחידה שהצלחתי למצוא את קיומו דרך המחשב הייתה ע"י לחצן ימני על :G ואז על properties תחת לשונית hardware הופיע ההארד דיסק תודה מראש לכל הע…

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by bati6,

משהו מוזר מתרחש לי במחשב, הארדיסק שלי נע בין 0 ל100 אחוז שימוש והזיכרון הוא ב68 אחוז שימוש, אין לי משהו פתוח שצריך לצרוך ככה זיכרון. זה תוקע אותי אני לא יכול לעבוד בhyper v. הוא משתמש ב5.4 זיכרון מתוך 8 לא מבין על מה נ.ב הdisc פתאום ניהיה יציב על 2 4 אחוז, אבל מקודם הוא כן השתגע עלה ל100 אחוז, והזכרון נשאר אותו דבר.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.