תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,290 דיונים בפורום זה
-
חג שמח לכולם, בזמן האחרון שמתי לב להבדל ביצועים גראפיים בין מחשב שאמור להיות כביכול חלש יותר משלי: i5 דור שני + GTX 560 + 8 GB DDR 3 1600 לעומת המחשב שלי: i7 2600 + GTX 970 + 16 GB DDR 3 1333 הבדלי הביצועים מסתכמים בריצת המשחק בצורה לא "חלקה" אף כי כמות ה FPS המצויינת אצלי במשחק גבוהה יותר מאשר המחשב השני, שנינו עובדים עם SSD עבור מ"ה ו 7200k עבור המשחקים, עשיתי Benchmarking לכרטיס המסך והוא נראה תקין, נראה לי שחשוב לציין בנוסף שב Benchmark, לקח לכרטיס המסך חצי דקה בה עבד בצורה נוראית ולאחר מכן משהו השתנה פתאום והוא התאים לתוצאות המצופות ממנו. שכחתי לציין, מערכות ההפעלה זהות, Win 10 64bit אשמח מאוד לעזרתכ…
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן רכשתי נייד של FUJITSO SIEMENS , סנטרינו 1.7 עם 256 מגה זכרון: Motherboard Chipset Intel Montara-GM+ i855GME CPU Type Mobile Intel Pentium M 735, 1700 MHz אמנם זה לא IBM, אבל המחשב סביר. למרות שזהו מחשב חדש, כל הזמן המאוורר של המעבד (אני חושב שזה של המעבד) עובד שעות נוספות ומרעיש (יוצא דופן עבור נייד). החברה המייצרת כנראה ידעה על הבעיה ובמקום לפתור אותה, שמו לחצן שמפסיק את המאוורר !! מה שגורם רוב הזמן לתקיעת תוכנות (FREEZE) השאלה שלי היא, האם יש תוכנה שאני יכול להריץ על המחשב שתגיד לי אם יש איזושהי בעיית חומרה , ביצועים לא הגיוניים למפרט כדי שאני אוכל לבוא עם "הוכחות" למעבדת שירות ולדרוש החלפת/ תיקון של חלפים (פשוט היתה לי היסטוריה לא הכי טובה איתם..…
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
לפני שבוע החלפתי את הכרטיס מסך שלי מ- GeForce2MX ל- Radeon9100, ומאז הבחנתי בירידה בביצועים של משחקים. במצבים בהם ה- polycount נמוך, ה- fps גבוה והמשחק חלק מאד, אבל ברגע שנכנסים יותר פוליגונים לפריים, ה- fps צונח באופן בלתי נסבל. עם הכרטיס מסך הקודם אני מצליח במצבים כאלה להגיע ל- fps גדול עד פי 2. שמתי לב שההבדל בין שני הכרטיסים הוא התוספת של מאוורר ב- Radeon (ב- GeForce ישנו רק heatsink) שמחובר בחיבור 2 פינים לכרטיס עצמו. אני מאמין שהבעיה היא שה- AGP לא מקבל מספיק זרם כדי לתמוך גם במעבד וגם במאוורר כשיש צורך בהרבה חישובים יחסית. ה- Radeon הוא 1.5v AGP 4x, שלכאורה אמור לעבוד לגמרי בסדר על הלוח אם שלי. מדובר במחשב P4-1.5 על לוח אם ASUS P4B. חרשתי את ה- BIOS ואת המדריך של ה…
-
- 5 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום. ביומיים האחרונים חוויתי אינספור ניתוקים של הדונגל WIFI שלי מדגם Edimax EW-7612UAn V2. ניסיתי 6 חיבורי USB ובכולם אני צריך לשחק עם הדונגל עד שהוא מצליח לעבוד לכמה דקות ואז שוב מתנתק. במחשב אחר הוא עובד חלק בלי בעיות. ניסיתי לעשות עדכון לדרייבר בעזרת driver booster וגם בעזרת TweakBit Driver Updater. בשתי התוכנות זה הראה שהדרייבר מותקן והכל בסדר ועל הדרך עדכן כל מיני דרייברים אחרים. לאחר שהמחשב עשה restart פתאום הכרטיס קול הפסיק לעבוד וכמו שאתם יכולים לראות בצד ימין למטה עכשיו יש עליו X בצבע אדום. בהתחלה שזה קרה ניתקתי וחיברתי את ה USB וזה עבד אך עכשיו זה כבר לא עוזר. ניסיתי (כמה פעמים) לכבות את המחשב ולהוציא מהחשמל, ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי והדלקה על מנ…
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, במחשב בן כמה שנים של אחי בעל לוח אם MS7095 (כרטיס מסך OB)התחילו בעיות לפני כמה חודשים. בהתחלה המסך היה מראה שאין אות והמחשב נראה כאילו הוא ממשיך לעבוד. כאשר ניסיתי לסדר את העניין והשכבתי את המחשב הכל עבד כמו שצריך, אבל עכשיו גם זה לא עובד. המסך מראה שאין שידור גם כאשר אני מנסה לשים כרטיס מסך AGP ישן ולראות דרכו. העניין שלעיתים זה כן עובד ואני לא מבין מה העניין. בדקתי קבלים שרופים או כל פגם פיזי נראה לעין ולא הבחנתי בכלום. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה? יש מצב שהלוח אם סיים את הקריירה? כדאי ללכת לטכנאי וזהו, או שביקור אצלו יעלה לי כבר כמו לוח אם חדש? תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 922 צפיות
-
-
לפני מספר חושדים הלך לי ספק כוח בהמון רעש, למזלי לא נהרס הלוח אם והחלפתי את הספק, אבל מאז מסיבה כלשהי המחשב לא מזהה את ה USB הקדמי של המחשב, כלומר אם אני מחברת DISK ON KEY לUSB הקדמי המחשב לא מזהה בכלל, ואם אני מחברת לאחורי הוא מזהה בלי בעיה, השאלה, האם יכול להיות שהספק כוח כשהתפגר לקח איתו את השקעים הקדמיים? או אולי זה משהו אחר?
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
כשאני מפעיל את המחשב מחדש המסך לא נדלק (כאילו הוא אינו מחובר לכרטיס מסך) וכדי לגרום לו להדלק אני נאלץ לכבות את הספק לכמה רגעים ולהפעילו מחדש ורק אז המסך נדלק מה יכולה להיות הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה?
-
- 7 תגובות
- 670 צפיות
-
-
בכל פעם שאני רוצה לכבות את המחשב בווינדוס XP PRO, הוא עושה לי REBOOT!!!!! ??? ??? ??? בדקתי בהגדרות המערכת ולא מצאתי שום בעייה! :-[ אולי בכל זאת למישהו יש פיתרון?- שמעתי שצריך להוריד איזשהו PATCH או משהו כזה? -מאיפה??
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי תופעה זמן רב . לאחר כמה ימי עבודה (רנדומלי) המחשב מחליט לסגור את עצמו . אם הייתי משאיר אותו סגור לחצי שעה הוא היה עובד טוב אבל אם הייתי מנסה להפעילו ללא התקררות הוא היה עושה בוטים כל הזמן גם תוך כדי התנעה ראשונית (עוד לפני שהחלונות עולים) יכול לעשות בוטים לפני שהחלונות עולים או שהחלונות היו עובדים קצת. החלפתי זיכרונות והחלפתי לוח, הוצאתי כרטיס מודם והתופעות קרו שוב המאוורים של הכרטיס מסך, ספק, מעבד תקינים הרצתי תוכנות לבדיקת כונן קשיח, חלונוץ, זכרונות כרטיס מסך , זיכרונות והכל תקין התופעה מאניינת כי אם יש בעיה עם התחממות אז למה יש ימים שעובד רצוף וךפתע זה קורה. ההתחממות מספיקה כבר אחרי שעתיים זה לר קורה בהפעלות תוכנה קשות. זה יכול להיות בגלישה באינטרנט אם יש בעיה בח…
-
- 13 תגובות
- 740 צפיות
-
-
לדוגמא עכשווית Pro Evolution Soccer 3 זה בכמה משחקים מוזר מאוד אבל במשחקי כדורגל... בקיצור קודם כל שנכנסים אז כל איזה דקה צריך ללחוץ פעמיים Alt+TaB ואז זה מסתדר זה חוזר אל המסך של המשחק וכל פעם שיש איזה פאול והשופט מוציא כרטיס אז אני צריך גם ללחוץ והמחשב לא זז ממש איטי זה לא קשור לרכיבים שלא מספיק טובים... זה בעיה כל שהיא אחרת וגם שאני לוחץ ctrl+alt+del (לא משנה שלקח לי שעה וחצי להגיע לי עם כל האיטיות) אז אני רואה שהמשחק לוקח 99,085.. בזיכרון ו99 cpu משהו שאני לא יודע... בקיצור זה שוחט ונראה לי שהבעיה היא בדרייברים שהם דמו או משהו כי לחבר שלי יש בעיה במשחקים אחרים ושהוא התקין דרייברים מהדיסק זה עבד לו טוב אז אני ינסה לחפש דרייברים... מישהו מכיר את הבעיה או משהו תגובות ית…
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
היי חבר'ה. לפני כשבוע היתה לי מתקפת וירוסים ענקית - עשרות ניסייונות פריצה בכמה דקות לפי דיווחי האנטיוירוס. האנטיוירוס תפקד והדף את ההתקפות. יום למחרת לא הצלחתי לפתוח את דפדפן הכרום ואתר הבית הפך לאתר של האנטיוירוס ונכתב שם שהאתר נחסם (דף בית של גוגל) כי הוא לא חוקי. הדפדפן של כרום עולה אך לא ניתן להעלות אף קישור כלשהו ומופיע דף לבן. האקספלורר כן עולה אך גם אליו נחסמים כל אתרי גוגל (המייל וכו'), וישנם עוד אתרים כמו בהצדעה שנחסמים לי מאז אותו יום גם דרך הסלולרי שגם הוא מקושר לאותו חשבון בג'ימייל. מקווה שהבנתם מה הבעיה. אני רוצה להבין מה אני יכול לעשות, כי נראה לי שמדובר בבעיית אבטחה כלשהי. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החלטתי לנצל מחשב ישן ולעשות ממנו מחשב טלויזיה. הכול עובד בסדר חוץ מכרטיס הקול. כרטיס הקול המובנה פשוט לא עובד לא משנה איזה דריוורים התקנתי, וניסיתי כמה. השגתי כרטיס קול של קראייטיב מסוג סאונדבלאסטר לייב, אך כאשר אני מחבר אותו המחשב אפילו לא עושה בוט. השאלה בטוח תעלה אז כן ניתקתי בביוס את כרטיס הקול המובנה ועדיין הבעיה נותרה כשהייתה. היה נראה לי מוזר שמשהו התקלקל בכרטיס הקול המובנה כי זה דבר שלא קרה לי מעולם וגם לא שמעתי שקרה למישהו. מוזרה מאוד גם הבעיה עם כרטיס הקול החיצוני. אני כבר עובד עצות ולא יודע מה לעשות זקוק לעזרה.
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום רב, לפני יומיים קיבלתי את הכרטיס מסך החדש Radeon 6800 xt se. חיברתי אותו למחשב והכל עבד מצויין לכמה שעות בודדות. לאחר מכן, המחשב החל לעשות בעיות. כל דבר אשר משתמש בכרטיס הגרפי גורם לקריסת המחשב, אני לא יכול להשתמש בשום אפליקציה, כמובן שלא לשחק במחשב. המחשב קורס לי אפילו כשאני שם רקעי מחשב מwallpaper engine. ניסיתי לעשות כמה דברים כמו: לנתק ולחבר את הכרטיס מסך, למחוק ולהתקין מחדש את הדרייבר, ועוד מליון דברים, שום דבר אינו פותר את הבעיה. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בנושא זה. מפרט המחשב: AMD Radeon RX 6800 XT SE AMD Ryzen 7 3700X Tray Gigabyte B550M AORUS PRO DDR 4 32G (8GX4) 3600 CL18 DARK Za TEAM Gigabyte PSU 750W PFC Gold 8…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז יש לי P 4 3Ghz 512 ddr כרטיס RADEON 9800 PRO יש לי את המחשב הזה בערך 4 חודשים והכרטיס עושה לי בעיות ... יש לי נקודות כאלו מגעילות במשחקים , הכתב לא ברור בטקסטים במשחקים נניח אני יוצא ממשחק , אז יש לי קווים על כל המסך , זה קורה גם אם אני עושה מזעור למשחק , ואם אני רוצה שזה יעלם אני חייב להחליף ל 800 על 600 ואז לחזיר ל 1024 ....... ורק ככה זה נעלם או במשחק אם אני רוצה שהנקודות יעלמו אז אני צריך לעשות vid_restart שזה בעצם ריסט למשחק כזה במשחק Enemy Territory מנוע Quake3. ועוד משהו , נניח נכנסתי למשחק אז הנקודות האלו והקווים וכל זה לא מופיע ישר , זה לוקח זמן , זה במהלך הזמן שאני משחק ניהיה עוד ועוד מגעיל עד שאני חייב לעשות ריסט קטן כדי לנקות הכול ולהמ…
-
- 9 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אוקי, יש לי כרטיס קול Creative Vibra 128 התקנתי את הדרייברים שבדיסק, אבל יש בעיה: אני לא יכול לשמוע שני קולות בו זמנית. כלומר, אני לא יכול לשחק ut ולשמו mp3 באותו זמן. הורדתי דריברים חדשים בתקווה שהבעיה תפתר, והיא אכן נפתרה, אבל הדריברים החדשים גורמים לסאונד ב enemy territory להדפק, כלומר הסאונד במשחק נשמע מקוטע ומחורבש, כמו קלטת שנדפקה 8) לפעמים בכלל לא שומעים סאונד ופתאום יש רעש אדיר :-\ התקנתי בחזרה את הדרייברים מהדיסק, והמצב חזר למצב הראשוני. מה אני עושה? נ.ב. בדרייברים החדשים הבעיה היא רק ב enemy territory, וניסיתי לשחק שם עם ההגדרות של הסאונד ואפילו להתקין מחדש תמשחק, אבל זה לא עזר. תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים החלפתי לוח אם לABIT NF7-S2 והרכבתי את כל החלקים שלי עליו. משום מה אני לא מצליח לראות תמונה. בדקתי כבר את כל החלקים מסביב אצל חברים (כרטיס מסך,זיכרונות,הארד דיסק) והכול תקין. למישהו יש מושג מה קורה? בתודה מראש על כל עזרה שתתקבל המיואש
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
מקווה שאני בפורום הנכון. בלוח אם GigaByte K8N Ultra9 בן כשנה וחצי התחילה סדרה של בעיות שלא הצלחתי לפתור ואני מקווה שיש פיתרון DIY - הלוח לא באחריות. דבר ראשון, בלוח היה מוגדר RAID1 על הבקר של Nvidia ויום אחד ה-RAID "התפרק" לשני דיסקים לוגיים ולא הצלחתי להפעיל אותו מחדש. לאחר הנסיונות להפעיל את ה-RAID המחשב נתקע ונאלצתי לשים את אחד הדיסקים ב-DISABLE כדי לאפשר עלייה של המחשב כך שכרגע אני עובד עם דיסק יחיד ללא MIRROR. במהלך הנסיונות לטפל בבעיית ה-RAID ניסיתי לשדרג את ה-BIOS מגרסה F3 ל-F8 אבל גם דרך @BIOS וגם דרך Q-FLASH לא הצלחתי לעדכן - התוכנה הודיעה שה-BIOS עודכן אבל לא הצליחה לבצע RESTART (המסך נכבה אבל ה-POWER LED והמאווררים המשיכו לעבוד) ולאחר כיבוי והדלקה מחדש, עלה שוב…
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
היי קניתי את רכיב הבלוטות למחשב שולחני, שעבד יפה כמעט שנה, ועכשיו כל כמה שעות יש מעין ניתוק שלו , אני עובד עם עכבר בלוטות' ומדי כמה שעות הוא פשוט לא עובד, מה שמוזר הוא שהוא עדיין מזוהה ב show bluetooth devices אבל בשביל לחבר אותו בחזרה צריך לעשות delete device ושוב פעם למצוא ולהתקין אותו, אותו דבר עם המקלדת בלוטות' ניסיתי להחליף סוללות, וגם קניתי עוד מתאם מתוצרת שונה, אותה התוצאה... האם נתקלתם? האם ישנה תוכנת בלוטות' לא של מייקרוסופט המובנית בווינדוס? מכיוון שזו יכולה להיות רק בעיה בתוכנה... תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה יש לי בעיה בלפטופ (חלונות 7). המחשב מרגיש ממש ממש עמוס, הנורה של המעבד כל הזמן דולקת משמע המחשב כל הזמן מבצע פעולות כלשהן למרות שאיני עושה דבר. כאשר אני עושה משהו אז כל כמה זמן המחשב נתקע! ביצעתי בדיקת וירוסים ואין כלום. מה עוד ניתן לעשות לפני שעושים פירמוט???
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מדפסת הזרקת דיו מסוג 1650HP D ומחשב בעל מערכת הפעלה ווינדו 7. לאחרונה אינני מצליח להדפיס והנורה של המדפסת מהבהבת. התקנתי דרייבר חדש בנוסף לתוכנות עזר מאתר HP. התוכנות מדווחות לי שיש בעיה עם אחד ממחסניות הצבע ואכן מחסנית הצבע השחור היא אינה מקורית. האם יתכן שזוהי מדיניות מתוכננת של HP למנוע שימוש במחסניות שאינן מקוריות ? אם כן או לא מה מומלץ לעשות ? בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי! יש לי בעיה במודם הנ"ל, באופן לא צפוי בכלל (זה יכול להיות אחרי 10 דקות וזה יכול להיות אחרי 50 דקות אבל ב90 אחוז מהמקרים בשעה הראשונה) נורית הSYNC נכבית! יש לציין שאם אני מפעיל עומס על המודם (הרבה אתרים בבת אחת או משחקי רשת) אז ההתנתקות מתרחשת מהר יותר, אבל גם אם לא, לאחר כמה זמן המודם מאבד את הסינכרון. לאחר שאני מדליק ומכבה את המודם המצב מסתדר ויותר אין הפרעות (עד לפעם הבאה שאני אכבה את המחשב). חשבתי על אפשרות שפשוט אני אדליק את המודם ואחרי דקה אני אכבה ואדליק שוב בשביל להקדים תרופה למכה אבל זה לא עזר, רק אחרי פעם אחת שהמודם מתנתק המצב נהיה יציב. אז תגידו- מה הוא רוצה מאיתנו? שיתקשר לבזק! אז ככה ששיגעתי לבזק את הראש- והם שיגעו לי בחזרה, פילטרים, כבלים, בדיקות של הקוו…
-
- 9 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום אבא שלי חושב שהמחשב שלו לא בסדר. תכנית שהוא צופה בה נתקעת, מה שלא קרה בעבר. לדעתי זה לא קשור למחשב. אבל יש בעיה שנראית יותר רצינית: הוא לא מצליח לכבות אותו. כל פעם שהוא מנסה לכבות המחשב נדלק מחדש. מה דעתכם? ארי
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
חבר שלי שם הרדיסק של חבר אחר באופן, מכייון שהוא רצה להעביר מידע טוב הכל טוב ויפה, אחרי כמה ימים הוא החבר שלו בא לקחת ממנו את המידע שהוא השאיר אצלו. הוא לא הצליח לפתוח את המארז והוא ניענע את המחשב כמו מטורף. הוא הניח לזה. זמן מה אחר כך הוא הפעיל את המחשב, והמחשב עשה ריסטרט שהוא עלה. ואחרי כמה ניסיונות המחשב עבד (הווינדוס עבד לחצי שעה). ומאז לא עבד שוב, הוא מגיע לקטע של הבחירת משתמשים (כביכול, במחשב שלו יש רק משתמש אחד) והמחשב עושה ריסטרט. מה לדעתם גורם הבעייה?
-
- 1 תגובה
- 737 צפיות
-
-
amd athlon xp 1900 asus A7V266-E Geforce 4 ti 4600 2x256mb ddr266 שני HD, צורב, DVD, 1.44 טוב איפה אני מתחיל.... אז ככה, בזמן האחרון העפתי מבט על המתחים וראיתי שעל ה-12V+ אני מקבל קריאה של 12.98v~ שזה חורג מסטיית התקן ומפריע להמהרת כרטיס המסך אם אני לא טועה. לא יכלתי להמהיר אותו ביותר מ-5mhz עלובים. . . הספק התחיל לעשות רעשים, הייתי מסדר את זה עם עיפרון למאוורר שזה התחיל להגזים. 350W סתם ספק ב-90 ש"ח. קניתי עוד מאוורר למארז והחלפתי מאוורר של הצ'יפסט בלוח אם שהיה דפוק כזה... מפה לשם, המחשב לא עלה, המסך לא מקבל אות וכל נורות ה-HD דולקות קבוע. קיצר רבנו איזה שעה, פעם עבד, פעם לא עבד - מגעים, הידוקים, ניתוקים.. בסוף כבר הרחתי ריח של שרוף ונכנעתי. התחלתי להזיע וברחתי לקנות ס…
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
שלום לכולם... אז ככה, לקחתי מחשב מהעבודה של אבא שלי שסה"כ עבד לא רע (בהתחשב בעובדה שאף אחד לא נגע בו כמה חודשיים) החלפתי לו את הכרטיס מסך והוספתי לו זכרונות אז קודם כול בזכרונות זכרון של 256 מגה הוא מזהה בביוס בתור 131 (???, מוזר) איך למה וכמה, אני לא יודע.. גם כשאני מוסיף לו עוד זכרונות הוא לא מזהה אותם, חשבתי על זה שאולי הסלוטים לא תקינים כי הזכרונות כן עבדו. ובזמן הרצה של הוינדוס אחרי שאני עושה כמה פעולות הוא נכבה ומפעיל את עצמו מחדש. גם מסיבה לא ידועה.... כול עזרה תתקבל בברכה
-
- 5 תגובות
- 659 צפיות
-