עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by t d,

שלום! יש לי שני מחשבים בבית, אחד שלי p4 1.7Ghz תקין, ואילו השני p3 די ישן של שאר המשפחה, על הפנטיום 3 יש הרבה מסמכים חשוב של המשתמשים בו כי הוא משמש בעיקר לצורף office וכדומה. לפני יומיים כאשר הפעלתי את המחשב כאשר המחשב טוען את ה windows קופץ לי מסך כחול (ניראה לי שזה הblue screen of death) והוא טוען שהבעייה היא "unmountable boot device" אז הבנתי שזו בעייה בhard disk, אז בדקתי את החיבורים, הג'מפרים, החיבורים ללוח אם והכל תקין. החלטתי לחבר את הhard disk מהמחשב התקול למחשב p4 התקין כslave,לגבות מה שחשוב ולעשות התקנה נקייה. [glow=red,2,300]bottom line:[/glow] האם יש סכנה למחשב התקין כאשר אני מחבר אליו את הslave במידה וזה וירוס? ואם יש לכם עוד הצעות לתחזוק אני ישמח. תודה!

• 7 תגובות
    • 942 צפיות
  2. שלום! משומה המחשב שלי התחיל לעשות ריסטים במשחקים (לא משנה איזה ולא משנה מתי) - אין לי מושג למה זה יכול להיות קשור כי זה לפעמים עושה ריסט כבר בתפריטים (לפני שהכרטיס מתחיל לקבל עומס\עובד ב3D) זה התחיל לעשות את זה משומקום סתם ככה... ניסיתי להחליף דרייברים (במקום ATI 7.9 החלפתי ל 7.7) וזה לא עזר... יש למישהו רעיונות? הכ. מסך זה 1900GT על WINXP עם ג'יגה זכרון

3. היי לפני חצי שנה התחלתי להשתמש בראם של G.SKILL שקניתי מאמזון ולפני כמה ימים הפסיק לעבוד לי אחד מהסטיקים של הראם (8x2 gb 3600mhz) היה צריך להפעיל XMP כדי להגיע ל-3600MHZ שזה הרים את המתח מ-1.35V (שזה המתח שכתוב במפרט של ההראם) ל-1.364V בערך. בקיצור, אחרי חצי שנה נדפק אחד מהסטיקים ועכשיו אני צריך לשלוח להם בקשה ל-RMA כדי שיחליפו את הראם. בטופס מילוי לאחריות הם שואלים מה הלוח אם. הבעיה היא שאני משתמש בלוח אם שבתאוריה אמור לעבוד עם הראם בלי בעיות, ובפועל הרבה ממליצים להשתמש בראם ובלוח הזה יחד, אבל ברשימת לוחות תומכים וב-QVL של הלוח אם, הדגם הזה לא מופיע כי לא בדקו אותו. השאלה שלי היא אם יעשו לי בעיות על זה. יכול להיות שישתמשו בזה שהלוח …

4. אוקיי יש לי בעיה דיי מוזרה אני מנסה להתקין דרייבר של הכרטיס קול שלי שבגללו החלפתי מערכת הפעלה שלמה מ-98 לאקס פי ועכשיו אני מקבל את ההודעה הבאה windows was unable to save the data for the file \windows\system32\drivers\setd7.tmp the data has been lost. מערכת ההפעלה היא כאמור windows xp pro

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by tgen,

יש לדודים שלי מחשב לא משהו בכלל שבימים האחרונים לא מצליח לעלות הוא טוען את ווינדווס (הום אדישן) ושזה בא לעלות הוא מראה לשנייה מסך כחול ועושה ריסטרט זה בערך המחשב: מעבד: P4 2.8 כרטיס מסך: GForce4 MX זיכרון: 256M ולוח אם: MSI P4MAM הוא עולה במצב בטוח ולא מצאתי שום וירוסים שעשיתי בדיקה! מה יכולה להיות הבעיה? דרך אגב, שכחתי לציין שלפני שהיתה הבעיה של המסך הכחול היתה בעיה אחרת... שהווינדווס היה עולה המסך היה קטוע כזה, כאילו הוא זז הצידה, ה"התחל" היה באמצע וכל החלק השמאלי נכנס מצד ימין וברגע הראשון שניסיתי לעשות משהו המחשב היה נתקע... ממש מוזר!

• 7 תגובות
    • 648 צפיות
  6. אז הבעיה היא כזאת. אני לא גר בבית והתקשרו אליי ואמרו יש בעיה המחשב התיאור היה כזה: כשמדליקים את המחשב הווינדוס לא עולה והמחשב כותב הודעה שיש בעיה בהארד דיסק (bad sectors) או משהו כזה. אמרתי לאמא שלי לתת למחשב לסיים את הסריקה ולנסות שוב, אחרי שהסריקה תסתיים. זה מה שהיא עשתה וזה לא עזר, עדיין מקבלים את אותה השגיאה. הגעתי היום הבייתה כדי לסדר את הבעיה וזה מה שקרה: הדלקתי את המחשב, ועוד לפני שעלה הווינדוס (כלומר במצב של הדוס) עלתה הודעה שיש בעיה בהארד דיסק וצריך לעשות סריקה או לדלג עליה. דילגתי על הסריקה והווינדוס עלה כמו שצריך. ברגע שהווינדוס עלה עשיתי הפעלה מחדש בשביל לבדוק שזה היה משהו חד פעמי. ושזאת הבעיה ולראות שהמחשב יעלה שוב כמו שצריך בפעם השניה. אבל עכשיו קיבלתי הודעה…

• 7 תגובות
    • 813 צפיות
  7. קרתה לי תקלה מוזרה שהמחשב פתאום נתקע ועשיתי ריסטרט ועכשיו המחשב לא עולה בכלל, אפילו לא הביוס. כשמדליקים את המחשב אין בכלל צפצוף של הלוח אם ועל המסך לא רואים כלום. מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי לשחק עם הכרטיסי זיכרון, להוציא ולהכניס, ניסיתי לאפס את הלוח אם על ידי הוצאת הסוללה אבל זה לא עזר. מדובר בלוח אם של חברת ASUS, דגם P6TD. כשמדליקים את המחשב כל המאווררים עובדים (של המארז, מעבד, כרטיס מסך וכו') והנורות על הלוח אם עובדות, רק לא רואים כלום על המסך ואין את הצפצוף הקבוע ששומעים כשמדליקים את המחשב.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by rotman,

שלום רב , משום מה , מדיי פעם המחשב עושה ריסטרט פתאומי לעצמו... עדיין לא שמתי לב לדפוס מסוים של הבעיה אבל יש מצב שזה קורה במשחקים בעיקר. מה יכולה להיות הסיבה של ריסטרט פתאומי שכזה?

• 7 תגובות
    • 790 צפיות
  9. Started by מאיה גרינברג,

אני התחלתי לקבל את ההודעה הזאת מה זה ? שגיאה ב WINDOWS ? המערכת ההפעלה חדשה !

10. Started by GodLike,

שלום. קניתי CD ROM של ASUS , אבל הוא לא מזהה דיסקים. חיברתי אותו למארז. ג'ימפרתי אותו במאסטר. חיברתי כבלים והכל טוב יש זיהוי בביוס. אני מפעיל את המחשב יש גם זיהוי ב וינדוס. אני שם דיסק של מוזיקה, מפעיל את המדיה פלייר או כל נגן אחר, והוא אומר לי שאין דיסק בכונן. שמתי דיסק מידע אחר עם תוכנות וגם אין זיהוי של הדיסק. שמתי את הדיסק בצורב ויש זיהוי בצורב והכל עובד. מה יכולה להיות הבעיה ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם. אז הבעיה היא כזאת: מחקתי תוכנה דרך הספה או הסרה של תוכניות(תוכנת בלותות') בסוף המחיקה המחשב ביקש ממני לעשות ריסטרט, נתתי לו אישור , אבל מיהרתי לעבודה , וכבר כיביתי , לפני שהוא עשה ריסטרט... כשחזרתי מהעבודה הדלקתי את המחשב , הוא נתן לי כל מיני הודעות שגיאה, ולא העלה את הווינדווס, עשיתי REPAIR לווינדווס והוא עלה. וניסיתי לעשות לו SYSTEM RESTORE אבל התאריך האחרון שהוא נתן לי היה זה שאחרי ה REPAIR יש לי שני הארדיסקים... לאחד הוא נותן גישה , אבל כשאני מנסה לגשת לשני הוא נתקע. ואחרי כמה דקות הוא אומר לי שצריך לפרמט אותו כי הוא לא מפורמט... המחשב מזהה את הכונן אך לא נותן עליו מידע לגבי גודל מקום פנוי וכו', ולא נותן להיכנס לקבצים שלו . בהפעלת הווינדווס מופיעה לי הוד…

• 7 תגובות
    • 733 צפיות
  12. הבעיה היא שאני לא שומע כלופ ברמקולים עכשיו קיבלתי את הלוח חיברתי מאחור את הרמקולים חיברתי אוזניום אני לא שומע כלום !! צלצלתי לחנות אמרו לי שזה אולי מבוטל דרך הביוס אבל חיפשתי שעה בביוס לא מצאתי מה זה מה מה שם מבוטל משהו בבקשה יכול לעזור לי ?

• 7 תגובות
    • 988 צפיות
  13. Started by Bentel,

שלום קניתי דיסק קשיח חדש וניסיתי להתקין עליו את נמערכת הפעלה אבל המחשב קופא עם תחילת ההתקנה... החלפתי זיכרון ואין שינוי.. מה הבעיה?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. הי. מדובר על לפטופ של לנובו שביצעתי לו אתחול ל"FACTORY DEFAULTS" דרך התוכנה המצורפת אליו. ה-WINDOWS עובד בסדר גמור. אממה, כל פעם שאני עושה אתחול, הוא נותן לי 3 אפשרויות (UPGRADE, XP ועוד משהו) ואני צריך לבחור את הראשונה. והוא כברירת מחדל רוצה את השלישית. הבנתי שניתן לערוך את הקובץ BOOT.INI בכדי לשנות את זה, אבל אני פשוט לא מוצא את הקובץ. ב-C גם לאחר שאפשרתי צפיה בקבצים נסתרים לא ראיתי אותו! ניסיתי להעביר ממחשב אחר, אבל מהמחשב הזה אני פשוט לא רואה את הקובץ ברשת ! (והמחשב השני כן..) בשניהם אני מחובר כמנהל. לדעתי הקובץ חייב להיות איפשהו, גם חיפוש בכונן לא מצא אותו.. איזשהן הצעות ?

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  15. Started by hmjmvhcvh,

שלום לכם, יש לי מחשב פנטיום 3 1000 ובזמן האחרון המחשב קופא הרבה שאני מפעיל בדך כלל counter strike או אינטרנט אקספלורר ואחרי שהוא קופא אני עושה ריסט ואז הוא קופא שוב אבל לפעמים הוא גם עושה ריסט.. ולא ריסט רגיל כזה ריסט שהוא סופר מחדש את הראם וכ'ו ממש כמו ריסט מהמארז, חשבתי בהתחלה שזה חום של מעבד אבל מתי שהמעבד עמוס מאוד הוא מגיע מקסימום ל41 מעלות וזה אחרי העמסה של שעה בערך אם הוא לא עמוס הוא ב34 בערך אחרי זה בדקתי את הראם אם התוכנה שיש אצלכם באתר וגם הראם עובד והמחשב לא קרס בבדיקה של התוכנה.. הגעתי לכרטיס מסך הוא נראה לי מתחמם יותר מידי ובגלל זה ניסיתי לקרר אותו בגוף קירור כמו שצריך ומאורר 80 מ"מ ועדיין המחשב קורס.. הטמפרטורה של הלוח אם מעולה הוא לא עוקף את ה35 מעלות אפילו…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by airforce,

שלום רב, רכשתי מחשב לפני חודשיים, קיבלתי אותו כRAID במקום ACHI. יש לי SSD NVME 2 980 pro 2TB ולגיסוי יש לי Samsung 840 EVO 1TB. נסיתי להפוך את זה דרך הביוס (יש לי לוח אם מדגם ASUS Prime Z690 P WiFi), אבל אני מקבל BSOD. נאמר לי על ידי התמיכה של סמסונג "אפשר לשנות את זה בלי לעבד את מערכת ההפעלה", (וינדוס 11). נסיתי לחפש את זה אבל לא הצלחתי למצוא משהו שיעבוד. האם פירמוט רגיל ישנה את זה? אין לי מושג איך אני משנה את זה בביוס. הסיבה שאני רוצה לשנות את זה לACHI היא שתוכנת הSamsung Magician לא מזהה את הSSD NVME 2 980 pro. אני מקבל הודעה: "Samsung nvm express device is not connected". תודה

17. מחשב פנטיום 2 משרדי החל לסרב לעבוד. לפי שמונת הצפצופים הקצרים שנשמעים מדובר ב-Display memory read/write error לפי הטבלה הזו: http://bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm. לוח האם המדובר הוא M747: http://www.elitegroup.de/talentunion/files/katalog/m747.html אם תסתכלו בתמונה אפשר לראות בצד ימין סלוט אפור. אני מניח שזהו ה-Display memory ואני מקווה שהחלפה שלו תסדר את המצב. מכיוון שבבירור זה לא יהיה קל להשגה רציתי רק לשאול אם נראה לכם שזה אכן הכיוון או שיש צורך להחליף את כל לוח האם? חיבור של כרטיס מסך תקין ללוח כתחליף לכרטיס המובנה לא שינה דבר. ד"א, נראה שהנזק נגרם כתוצאה מחיבור של דיסק פגום למערכת. בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. לפני כחודש הדלקתי את המחשב והוינדוס סירב לעלות, שום דבר לא זז, הסורק דיסק "של הדוס" הפעיל את עצמו ודיי נכנס לעטרף. אחרי פורמט כללי של כל המחיצות התקנתי את הוינדוס מחדש והכל עבד פרפקט, הפעלתי שוב את סורקי הדיסק והכל עבר בשלום. תיארתי לעצמי שהגורם לנזק היה הטמפ הגובה שההרדיסק עבד בה במשך יום-יומיים (הוא היה במגירה נשלפת, אחרי שהוא התרגל במשך שנה לעבוד במארז מאורר מאוד). בקיצור, אתמול בלילה הזזתי את העכבר להפסיק את השומר מסך, ושום דבר לא קרה... המחשב קפא. עשיתי ריסט, הוינדוס התחיל לעלות, הפס של ה LOADING (הקיווקוים מתחת ללוגו הגדול של הוינדוס) המשיך לרוץ ולרוץ ולרוץ במשך חצי שעה, שום דבר לא זז... SAFE MODE גם הוא סירב לעלות. חיש מהר העלתי מערכת הפעלה מCD וגיביתי את הקבצים, ו…

• 7 תגובות
    • 789 צפיות
  19. Started by SpiritKnight,

אני כנראה הולך לקנות צורב בשבוע הקרוב, יש לי כבל IDE בבית ומארז אנרמקס FS-710B(די גדול) עכשיו, בינתיים יש לי רק כונן DVD והארדיסק מחוברים להתקני IDE. האם חיבור צורב צריכה להיות משימה קשה למי שלא יודע לחבר התקני IDE? כאילו, זה רק לחבר את הכבל חשמל מהספק(את זה אני יודע ;D), ולחבר את הכבל IDE ללוח ולצורב. אפשר לעשות בבית או לקחת לטכנאי?

• 7 תגובות
    • 872 צפיות
  20. Started by kantan1,

שלום קניתי בחו"ל מחשב נייד לנובו אשר יש עליו windows 10. ברצוני להחזיר אותו לwin7, אבל כשאני מתקין עליו והוא עולה בהתחלה ראשונית מופיע לי מסך כחול עם התמונה המצורפת. ניסיתי לשנות בביוס כל מיני דברים לדוגמא הגדרות דיסק קשיח וכו' אמרו לי שיש בביוס הגדרה של איזו מערכת הפעלה לתמוך ולבחור בwin7 אבל אצלי אין את הבחירה הזו כלל מה עושים? איך מתקינים win7? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by surfface,

מפרט AMD3000 עם לוח K8NF-9 כרטיס 6600 GT טמפ' מנוחה 48 CPU 39 הבעיה: אני משחק למשל 20 דקות ב GTA ואז המסך נכבה והדבר היחיד שעוזר הוא ריסטרט נ.ב בתקנתי דריורים מה הדיסקים שבאו עם החומרה וגם את הדרוירים גירסא 6.66 לAMD ןNIVIA

• 7 תגובות
    • 977 צפיות
  22. Started by Yuron,

ערב טוב. אחריי שפירמטתי את המחשב והתקנתי VISTA רציתי לעדכן BIOS במחשב הנייד MSI EX 600. את העדכון עשיתי דרך דיכרון פלאש לפי המדריך הזה של חברת המחשב. http://www.msi.com/html/pdf/How_to_flash_MSI_Notebook_BIOS_under_DOS_mode.pdf הבעיה היא שהכל הלך חלק עד סעיף 10 שם נתקעתי ומה שמופיע לי כאשר עולה המחשב זאת תמונה לפני אחרונה, כתוב במדריך שאני צריך ללחוץ F11 ולהמשיך, אך כאשר אני לוחץ לא מתבעת שום פעולה ולא זז שום דבר. זה מאוד דחוף לי כי אני משתמש בנייד כל הזמם. תודה רבה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. אני קונה את הלוח הזה: http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rgm3.htm ויש עליו כבר כרטיס קול. מהמחשב הקודם יש לי כרטיס קול pci. האם לבטל את השימוש בכרטיס שעל הלוח ולהשתמש ב- pci ,או להיפך? אני שואל מבחינת הביצועים של המחשב,האם כרטיס הקול on board לא לוקח משאבים מה- ram ו/או מהמעבד. כמו שאתם רואים,יש על הלוח גם כרטיס מסך(אני אשתמש בו( שלוקח משאבים מהזכרון ואני מתכנן לקנות 256 RAM . אם לבטל,אפשר לדעת איך,בכלליות? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  24. Started by daniel2828,

שלום לכולם, השכן שלי נטש מחשב ישן ואספתי אותו,ניקיתי אותו,התקנתי עליו ווינדוס 10+ssd,עכשו בעצם יש לי מחשב תקין לגיבוי,השאלה שלי אם אני יכול לקחת ממנו את המעבד i5 2300 (כן...מעבד ישן מאוד ולוח אם ישן והכל עובד מצוין)ולשים אותו על המחשב שאני עכשו משתמש בו,מצרף תמונה של דגם הלוח אם שלי.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. אני עם WIN7 64 ביט ולאחרונה הופיעה תופעה מאוד מרגיזה. המחשב מתרסט מעצמו ועולה מחדש עם פונטים ואייקונים זעירים, כל תוכנה אותה אני מפעיל עולה עם חלון קטן יותר וכל מה שבתוכה קטן גם הוא. הרזולוציה בה אני עובד היא 3840*2160 ואם אני משנה ידנית ל 2560*1440 הגודל שלהם חוזר להיות נורמלי. לא מצאתי כל כל דרך לשנות את הגודל שלהם ולהשאר עם הרזולוציה הגבוה למעט הפעלת restore point האחרון. מישהו מכיר דרך לשנות את גודל האיקונים/פונטים? אני יודע שאני צריך לפתור את הבעייה מהיסוד אבל לפחות עכשיו שאוכל להמשיך לעבוד (הפעלת restore point מחזירה את כל מה ששיניתי אחורה...)

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.