עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z690-UD-DDR4-rev-1x#kf זה הלוח אם שלי. בCPU-Z רשום Z690 UD DDR4 הוא לא תומך בDDR 5 לפי מה שהבנתי. קניתי את המחשב בתחילת 2022 יש לי RTX 3060 12 GB ואני ממש לא מרוצה ממנו. לאחרונה שידרגתי ל32 GB ראם DDR4 וכנראה שעשיתי טעות כי לא ידעתי שיש DDR5 שהוא הרבה יותר טוב. גם פה לא ראיתי שיפור ממשי, בכל מקרה DDR 5 לא היה עובד לי בגלל הלוח אם זה המעבד שלי 12th Gen Intel(R) Core(TM) i9-12900K 3.20 GHz הספק שלי 750 W ממה שראיתי יש המלצה על כרטיסים של 4090 שיהיה 32 זיכרון של DDR 5. מה לעשות? להחליף את כל הלוח אם?

2. Started by arche,

שלום לכולם יש מחשב עם בעייה מוזרה ברגע שאני מפעיל נגן וידיאו המחשב קורס עם מסך כחול (הודעת שגיעה:0X0000000A ) מפרט של המחשב: לוח אם ASUS P5B delux כרטיס מסך ASUS NVIDIA 8500 512MB 2 הרד דיסקים 80 ו- 160 GB 3 GB זיכרון (3 כרטיסים של 1G התקנתי דרייבר חדש מהאתר של NVIDIA החלפתי כרטיס מסך לאותו דגם החלפתי ספק כח. בסייף מוד עולה ועובד מצויין. מה עוד.... אני צריך עזרה דחוף . תודה מראש.

3. Started by EviLeader,

המחשב שלי לא נפתח לאחר כמה פעולות שעשיתי (אחד מהן הייתה סידור כבלים והשנייה נסיון לחבר מאוורר שבסופו של דבר גדול מדי ללוח אם) לכן פירקתי את כולו והרכבתי אותו מחדש. עכשיו, הוא נפתח לאחר שחיכיתי זמן מה (פתחתי אותו ופתאום אחרי 5 דקות אני שומע אותו נפתח) ואז הוא מעלה לי את המסך הרגיל. אני לוחץ לו להיכנס לBIOS ואז הוא שם לי מסך שחור לגמרי עם קו לבן קטן בצד כזה (יענו טוען). כשאני לא מנסה להיכנס לBIOS הוא מכניס אותי לאיזה דף שנקרא System Configurations (שמה הוא מציג לי את הכונן דיסקטים, כונן קשיח, צורב, מעבד) וזהו, נעצר ולא עובד. הלוח אם שברשותי הוא Gigabyte K8nf-9 (לצערי אני לא רואה עליו כפתור ל"שיחזור" הBIOS) והמעבד הוא AMD Athlon 64 3000+.. מה עושים?

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  4. Started by eglon1,

נתחיל מזה שבעבר הייתה לי את הבעיה הזאת ( לאחר תקלה עם האינטרנט ) אך לא פתרתי אותה . מה אוכל לעשות ? אם אני מתחבר למשחק רשת ההודעה תהיה " כנראה שהאינטרנט שלך נפל " ואם אכנס ל- FIREFOX \ IE7 אקבל הודעה של ה- SUlotion ואם אתחבר לאייסיקיו - ודאי לא אצליח מה אוכל לעשות אנשים ? מישהו נתקל בתופעה ? (בשורה התחתונה אחרי החפירה אין לי אינטרנט למרות שמוצג לי בסרגל של הוינדוס שיש לי אינטרנט .. ) חשוב לציין - האינטרנט ב- XP ( במחשב פה ליד ) כן עובד, ייתכן והבעיה במערכת הפעלה או שמה רק בקבצי האינטרנט ..(אולי חסימה כלשהי אנערף ) תודה מראש לכולם ויום טוב

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  5. Started by tintin,

בעיה מוזרה שקוראת לי כל הזמן מאז שקניתי את המחשב החדש. אני מריץ XP PRO 32BIT, ההתקנה של הווינדוס חדשה, בת כשבוע וחצי וזה קרה לי גם עם התקנות קודמות. למשל כשאני פותח את דפדפן AVANT, פתאום המחשב מפסיק להגיב, העכבר זז, שורת המשימות עובדת וגם הטמפרטורות של ה RIVATUNER משתנות כל שניה אבל אני לא יכול ללחוץ על כלום וכשאני לוחץ CTRLT + ALT +DELETE אז אני רואה שאחרי כמה שניות מתוסף לשורת המשימות האייקון שמודד את רמת ניצול הCPU שזה אומר שאני אמור לראות את ה- windows task manager אבל כלום, אני רואה רק את שורת המשימות משתנה אבל כל שאר המסך תקוע על AVANT או מה שזה לא יהיה. יכול להיות שזאת בעיה במעבד, איזה ERROR בייצור שגורם למעבד להינעל? אני לא מבין מה זה, אני חייב לעשות RESTART ידני …

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  6. Started by Cy-Cl0n3,

שלום, לא מזמן פירמטתי את המחשב, ולאחר הפירמוט, אני נתקל בקושי בהפעלת משחקים מסויימים (בעלי גרפיקה גבוהה, יש לומר). המשחק עולה כרגיל, אולם לאחר פרק זמן מסויים (בערך 10 דקות), בו סביר להניח שכרטיס המסך עובד חזק (גרפיקה גבוהה), אני מתחיל לשמוע רעשים מהרמקולים, דומים למעין זמזום, שהולכים ומתגברים. לאחר כמה זמן, על המסך כולו מופיעים "סימני תקלה" (קווים, נקודות ושאר ירקות), ואת המשחק עצמו כבר אי אפשר לראות. גם לאחר יציאה מהמשחק, התופעה נשארת, עד להפעלה מחדש של המחשב. כרטיס המסך שברשותי הוא Radeon 9800 Pro (128 MB), המעבד 3 ג'יגה הרץ, והזכרון (ראם) - 1 ג'יגה. אם רלוונטי, התופעה ניכרת בהפעלת המשחקים Need for Speed: Most Wanted ו-Heroes of Might and Magic V. בנוסף, יש לציין שלא מז…

• 1 תגובה
    • 493 צפיות
  7. אוקיי, לפני שבועיים פתחתי קובץ מאיזה אתר, ומאז החיים שונים לחלוטין, המחשב זז לאט, האינטרנט איטי, חלונות נפתחים לי אחד אחד או בלי הפסקה ברצף(אתרי סקס, חלאס!!). עוד דבר חדש זה שבSAFE MODE נתקע במסך השחור אחרי שבוחרים USER. כל יום הפתעה חדשה. בנוסף מדי יום נפתח לי מסך שמזהיר אותי שנדבקתי בוירוס\סוס טרויאני\ קוף אצטקי וכדומה. יש לי אנטיוירוס מסוג NOD32, ובנוסף SPYBOOT, Lavasoft Ad-Aware SE Professional, CCleaner שהורדתי בעזרת עצות של אנשים טובים לב שניסו לעזור לי כגון MAX, (כל מי ששכחתי שיזכור שאני אנצור את עזרתו) זקוק להדרכה אישית , להסרת החרא שתקף את המחשב שלי!!! בבקשה עזרו לי, אני אעשה הכל אני לא יכול לראות את המחשב שלי קורס ככה

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  8. Started by bennash,

שלום האנטי וירוס שלי לא הופעל (הפעלת אקטיבציה) יומיים וניראה לי שיש לי וירוס: 1) אני לא יכול לכתוב במקלדת רק בווירטואלית 2) אני לא יכול להעביר קובץ רק ליצור קיצור דרך 3) לחיצה כפולה על קובץ פותחת את המאפיינים של אותו קובץ במקום לפתוח את הקובץ עצמו 4) לחיצה על קישור בכרום בכל אתר מורידה לי קובץ HTML במקום להיכנס לאתר הפעלתי אנטי מזיקים (ANTI MALWARE) ואת האנטי וירוס של מיקרוסקופ אחרי הבעיות הנ"ל ולא עזר יש לי חלונות 7 אולטימטיבי ונראה לי שמיקרוסקופ לא תשחרר עוד עדכוני אבטחה למערכת ההפעלה הזאת. מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 654 צפיות
  9. שלום חברי הפורום היקרים. ברשותי מחשב ASUS 1000HE מחודש שנרכש ב26.4.10 מרונלייט. המחשב עדיין באחריות. לאחרונה המקלדת התחילה לעשות רעש "קליק" חזק כאשר לוחצים בעוצמה מסויימת על המקשים: א, ר, ק, W, Q, ע, כ, ג, ד, ש, ס, ז, 1, 2, 3, 4, 5. יש לציין כי אני שומר על המקלדת שלי בתנאים הכי טובים שאפשר. ארצה לדעת מה לעשות בנידון, והאם דבר כזה הוא בר תיקון. בנוסף מה כבר יכול לגרום לבעייה שכזאת? האם היא מכוסה על ידי האחריות? תודה, אור כהן.

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  10. שלום לכולם!!! מבקש את עזרתכם האדיבה והמהירה. קניתי מחשב נייד חדש של אסוס שמותקן בו וונידוס 10 64 ביט הפיירוול של ווינדוס לא נותן בשום פנים להוריד אותו . מישהוא אמר לי שזה בגלל האקספלורר אד'ג החדש שלא מאפשר איך עוקפים את הבעייה ללא התקנת גירסת off line מצטער על הבורות אך ווינדוס 10 חדש לי נא עזרתכם תודה רבה

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  11. Started by xena,

תקלה חדשה התעוררה אצלי בימים האחרונים, והיא הולכת ומחמירה. המסך של המחשב לפתע נכבה, אבל המחשב ממשיך לפעול. אחרי כמה שניות של עבודה רגילה של המחשב (נניח המוזיקה עדיין עובדת, והמקלדת מתפקדת), המחשב גם הוא נתקע. רק reset מציל את המצב. זה קורה בתדירות של בין 5 דקות עד 10 שעות מהכיבוי האחרון. לא התקנתי שום דבר חדש. ניסיתי לעדכן דרייבר של הכרטיס מסך. הפעלתי את המחשב ללא שום תוכנה פועלת ברקע (אני מתכוון לתוכנות כמו ICQ ולא לתהליכים של WINDOWS) יש לי Windows XP, ואני לא חושב שזו תקלה של XP כי פעם אחת זה קרה לי בזמן הבדיקה של המחשב, מיד אחרי ההדלקה. מה גם שהתקנתי windows מהתחלה ועדיין זה חוזר. כלומר, תקלת חומרה. רק איזה?!

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  12. Started by Roni_H,

האם כל מודם בעל יציאת קול וכניסת מיקרופן הוא מודם VOICE , אני יודע שהשאלה נשמעת דפוקה , אבל יש לי מודם שכזה והמחשב לא מזהה אותו בתור מודם VOICE .. אני גם לא ממש מוצא לו דריברים מתאים עזרה בבקשה?

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  13. Started by AdiD,

היום התקנתי תוכנה שאמורה לנקות כביכול את המחשב REGCLEANER ואחרי שלחצתי על הניקוי והמחיקה המחשב שהתבש ולא מגיב, אני מנסה ללחוץ על אייקון מסויים לדוגמא מחשב שלי או משחק כלשהו או כל דבר אחר ופשוט לא קורה כלום, הוא לא פותח שום דבר ושום תיקיה, איך אני מתקן את זה? אפשר לעשות שיחזור מערכת דרך המסך הכחול כי האפשרות שיש בסגל ההתחל לא פועל גם כן.. מה אני עושה? תודה רבה לעוזרים!

14. Started by avram,

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=4;action=display;threadid=62457 אני ממש עובד עיצות ורציתי לעת מה דעתכם אם זה נשמע לכם כבעיית חומרה או תוכנה ?

• 1 תגובה
    • 669 צפיות
  15. Started by gabig12,

שלום המחשב שלי לא הכי חדש, ועושה ריסטרטים פתאומים, וגם לפעמים כשמתקינים כל מיני דברים אבל לא תמיד (לא בזמן קבוע, כל הזמן משתנה) ניסיתי לבדוק בביוס ובלוח בקרה אם יש הגדרה לא נכונה שגורמת לכל זה אבל לא מצאתי משהו חריג המפרט שלי: Intel Pentium IIIE, 880 MHz Asus CUSL2-C 128 MB PC133 SDRAM Hyundai 71V16635AT8-H GeForce2 MX/MX 400 מה יכול להיות הבעיה שהמחשב עושה ריסטרטים? המעבד מתחמם? הספק לא טוב ללא אוורור טוב? זיכרון אחד מהשניים לא עובד? בבקשה תעזרו לי כי אני לא יכול כבר :s05: תודה

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  16. Started by kobi_af,

יש לי את המסך הכחול פתאום ואין שום מידע לא רשום כלום או קובץ שגורם לבעיה אתם צריכים שאני יעלה את קבצי ה dump האחרונים? זה קורה לי פתאום ואין לי בעיה של טמפרטורות

17. שלום, בימים האחרונים החלו לצוץ תופעות מוזרות במחשב הביתי. אין לי מושג אם יש קשר בין התופעות, אבל אני אציין את כולן. מחשב בן שנה - DUAL CORE 1giga RAM OS-win xp pro תופעה 1: עכבר בחיבור USB חדל לעבוד. ניתוק והחזרה של התקע מחזירות אותו לעבודה אבל רק לכמה דקות. בדקתי את התופעה עם מספר עכברים ובכל שקעי הUSB - אותה תופעה. חיבור עכבר PS2 פתר את הבעיה בנתיים. תופעה 2: המחשב כבה לאחר מספר שעות עבודה. אני מעריך שמדובר בערך ב6 שעות, מפני שזה קורה בשעות הלילה. העפתי מבט בEVENT VIEWER לראות מתי נפסקים הדיווחים. כשמנסים להדליק את המחשב, אין תגובה מלחצן ההדלקה. רק כאשר מנתקים את תקע החשמל מהקיר ומחזירים, ניתן להדליק שוב את המחשב... חבר אמר לי לבדוק את ערכי המתחים בBIOS ולפי מה שהצלחתי …

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  18. הלוח אם שלי במצב מנוחה מגיעה לאזור 45-50 מעלות. בזמן שאני מריץ משחקים(GTA:SA,FABLE וכדומה) הטמפרטורה של לוח האם מגיע ל55-60 מעלות וטמפ' המעבד מגיע ל50-58 מעלות והדבר גורם למשחקים לקפוא ואז מסך נהיה שחור, בד"כ המשחק אחרי 10-20 שניות חוזר ככה קורה בערך פעמיים ובפעם השלישי המשחק לא חוזר ואני צריך לללחוץ CTRL+ALT+DEL ולכבות את המשחק ידנית. אחרי שאני מכבה את המשחק בדרך זאת ואני נכנס לDXDIAG לתצוגה אני רואה שכל התאוצות(DIRECTDRAW,DIRECT3D,AGP TEXTURE) לא זמינות ואני צריך להפעיל את המחשב מחדש. המחשב שלי: Operating System Microsoft Windows XP Professional OS Service Pack Service Pack 2 Internet Explorer 6.0.2900.2180 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0) Motherboard CPU Type Inte…

19. רכשתי לאחרונה לוח אם חדש מסוג GA-Ma69gm-s2h המבוסס על AMD 690 שהחליף את לוח האם הישן שלי שמת. המפרט שלי כלל וכולל כרטיס מסך של POINT OF VIEW המבוסס על 7100, כרטיס TV של WINFAST, דיקס קשיח, צורב DVD, ואחד ג'יגה זיכרון בשני סטיקים. בבואי להתקין את מערכת הפעלה XP התחילו הבעיות. המחשב עולה לעיתים, אך לרוב לא, וגם כשעולה מופיע מסך כחול ללא כל זיהוי מיוחד, אשר לאחריו לעיתים לא ניתן להעלות את המחשב (אין זיהו של הדיסק הקשיח). יש בעיות הלתקין חלק ניכר מהדרייברים. תשאלו למה אני חשוב שהבעיה היא בכרטיס המסך (או בקשר אליו למעשה) - כאשר אני מפעיל את המערכת במצב VGA לרוב העבודה יותר נקיה, וכמעט ואין תקיעות. יש רעיון לפיתרון?

20. Started by מרים תרשיש,

שאלה כיצד לחבר אוזניות למחשב נייח

• 1 תגובה
    • 967 צפיות
  21. Started by SG,

התופעה הזאת התחילה לא מזמן אבל לאחרונה היא חוזר לעיתים קרובות יותר. המחשב מכבה עצמו בזמן לא קבוע ויכול להכבות לאחר שעה 20 שעות 10 דק ומתי שבא לו. אחרי שהוא נכבה אני מנסה להדליק אותו, הוא נדלק אבל לאחר 3 שניות שהוא מפעיל את עצמו הוא נכבה שוב. זה יכול לקרות הרבה פעמים ורק לאחר שאני מחכה זמן של 5 דק או מנתק אותו מהחשמל הוא נדלק שוב. בהתחלה חשבתי שזה בגלל האבק אז ניקיתי את המחשב בצורה יסודית מאבק אבל זה לא עזר. יכול להיות שזה בגלל התחממות יתר אבל בגלל שזו תופעה די חדשה אני לא חושב שזה בגלל זה. יש לי פנטיום 4 3 גיגה, 512 זיכרון כרטיס מסך של רדאון 9600 XT עם 256 זיכרון. יכול להיות שזה בעיה עם הלוח אם או הספק? תודה רבה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  22. Started by manz11,

שלום לכולם . יש שלי בעיה שאני לא מצליח לעלות על פיתרונה. אני מנסה להתקין WIN XP על מחשב AMD (שנה) .חיבור ה H.D הוא SATA 2 . שאני מגיע למסך ההתקנה של windows אחרי שאני מאשר לו להתקין מחדש ולא לתקן , פתאום מגיע ההודעה שהוא לא מוצא את ה H.D ושאני יעשה RESET למחשב. בבדיקות בביוס ה H.D קיים. אני יודע שיש ארדיסקים שדורשים דיסקט בהתקנת מערכת הפעלה אבל אין לי את הדיסקט ואין לי כונן דיסקטים....מה לעשות ..ממש מיואש.

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  23. בדיוק קיבלתי מנעה מחשבים את הathlon64 3000 s754 החדש, הרכבתי אותו, והוא עבד סבבה. אמרתי אוליי יהיה אפשר לעשות OC קטן לזכרונות דרך הביוס, אז שיחקתי קצת עם ההגדרות, נגעתי ב2 מאפיינים, הורדתי להם נגיד מ-12 ל-11. לא ביג דיל. המחשב עשה פוסט כרגיל, הווינדוס עלה. אחרי 5 דקות של עבודה קפצו כל מיני הודעות שגיאה שאי אפשר לגשת לכמה קבצים. BSOD לפנים, המחשב עושה ריסטרט. גם לא הXP, וגם לא הוויסטה עולה, למרות שהוא מותקן על מחיצה אחרת. פשוט קטסטרופה. אני אחרי פירמוט קטן, מנסה למנוע כמה שיותר נזק למידע שיש לי שעוד לא עבר גיבוי. מה יכל לגרום לזה?

24. Started by Eviljelly,

שלום , ביומיים האחרונים יש לי תקלה מוזרה , המחשב נכבה לגמרי בפתאומיות בזמנים לא קבועים . שינויים שעשיתי לאחרונה : לפני שבוע וחצי התקנתי הרדיסק חדש ועל הדרך פירקתי וניקיתי את כל המאווררים במחשב . אני נוטה לשלול בעיה של טמפרטורות כי כשאני משחק ב BF2 אין קריסות \ האטות משמעותיות במשחק . המחשב נכבה בדרך כלל אחרי כמה שעות של ריצה ללא בעיות או קריסות . אגב, הסיבה שהתקנתי הרדיסק חדש זה שהנוכחי שלי לפעמים משמיע רעשים , אז קניתי אותו לגיבוי וכרגע אני משתמש גם בהרדיסק שעושה רעשים עד שהוא יתפגר . יש סיכוי שההרדיסק הבעייתי גורם לכיבוי המחשב ? (מפרט בצד)

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.