תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,284 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי את הבעיה הזו כבר שנה ויותר. כשנוגעים בחלקים מתכתיים שונים במחשב (H.D, כ. מסך, קירור מעבד, שלדה וכו') מרגישים זרם חשמלי חלש ולעיתים אף יותר חזר שממש גורם לרפלקס רתיעה. הבעיה קיימת עוד במחשב ישן ששיניתי לו את המארז די הרבה, חשבץי שזו הסיבה. עכשיו יש לי מחשב עם מארז חדש, כשספק הכח - enermax 525W פרו 82+ - הוא הרכיב היחיד שנשאר (גם H.D אך אני לא מאמין שהוא הבעיה) שכשאני נוגע בספק עצמו, במעטפת החיצונית שלו - החלק שנמצא בתוך המארז, היא לא מוליכה. המחשב מבודד מהרצפה לגמרי וכבל החשמל תקני ומחובר לתקע עם הארקה. רעיונות למה זה קורה? תודה
-
- 5 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אהלן חברים המחשב מחובר הכל תקין ברגע שעולה הווינדוס הם לא מסתובבים. עוד לא התחלתי את המיינינג בגלל זה אשמח לעזרה תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכל החברים. יש לי מחשב מיני של Gigabyte שלא נדלק. בדקתי את יציאת הספק והוא מוציא את המתח הרצוי 19 וולט כך שהבעיה היא לא בספק. פתחתי את מכסה המחשב ולא ראיתי איזה רכיב שרוף. האם יש משהו שאני יכול לעשות לפני שאני שולח את המחשב לתיקון במעבדה?
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
אני יכול לעבוד על המחשב שעות בלי שיקרה כלום ופתאום הוא יכול להתכבות בלי שום סיבה אני יודע שיש לי בעיית טמפרטורות (כ 50idle ) אבל המנגנון של כיבוי בעת טמפרטורה גבוהה מכובה מה יכולה להיות הסיבה?! (חשבתי גם על חוסר יציבות של הספק אבל זה אמור לגרום ל restart לא לכיבויים לא?!) עריכה:המפרט שלי a64 754 3000 +tr2 גנריים hec compuse 6919+2*120
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
המחשב שלי מכבה את עצמו כל כמה שעות.. אין בעיות של חום וגם אין שום ארור שהמחשב כותב (גם לא בlog event) שהוא מכבה את עצמו הוא סוגר את כל התוכניות כאילו שאני מכבה דרך ההתחל.. (בדקתי, זה לא הכפתור של המחשב) הוא גם לפעמים מדליק את עצמו אחרי כמה שעות שהוא מכובה.. הכיבוי קורה סתם, רוב הפעמים אני בכלל לא ליד המחשב. אני לא משחק במשחקים ושניסיתי לעשות בדיקת מאמץ ועשיתי סריקה עם האנטי וירוס המחשב פעל ולא הייתה שום בעיה. יש אולי רעיונות ? אין לי מושג מה יכול לגרום לזה יש לי P4 2.6 gf7600gs 512 mb תודה
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
נראה לי שזה המקום הנכון לכתוב המחשב החליט שהוא מתחיל לכבות את עצמו וכשהדלקתי הוא אמר לי the computer turned itself off due to cpu overheating או משהו בסגנון. הוספתי מאוורר מקדימה שמכניס אוויר ואחד מאחורה שמוציא. לפני כמה ימים הוצאתי את מאוורר הCPU כדי לנקות והחזרתי נכון למקום. יכול להיות שהוא לא עובד טוב? יכול להיות שצריך לשים איזה חומר בינו למעבד? אני לא מבין בזה כל כך אבל אני בטוח שהתשובה תגיע מהר. להלן תמונה שבה הטמפרטורה כשהוא מתחיל להתאמץ קצת אבל זה לא ממש מאמץ הוא מכבה את עצמו לדעתי קצת ממש אחרי זה. תודה מראש, שקד.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפעמים אחרי מעט זמן (דקות), לפעמים אחרי הרבה זמן (שעות) לפעמים גם שכאני בתוך ה-BIOS. לפעמים מיד אחרי שהדלקתי אותו. הבעיה חזרה על עצמה גם שהוצאתי את כל הכוננים מהמחשב. ניסיתי גם להעביר את הזכרון סלוטים ולאפס את הBIOS. במעבדה של חנות מחשבים ניסינו להחליף ספק כוח וזה לא עזר. הטכנאי אומר שהוא ראה את המאורר של המעבד מפסיק לרגע לעבוד ואז ממשיך, ושהוא ראה אותו מקרטע. התיאוריה שלו היא שהמאורר מפסיק לעבוד לפעמים, ושהוא מסתובב מראש לאט מדי. התוצאה שהמעבד מתחמם ואז הלוח אם מכבה את עצמו (כדי למנוע נזק). אז זה יכול להיות בעיה בלוח אם שמספק מתח למאורר של המעבד, או בעיה מכנית במאוורר שלפעמים "נתקע" לרגע. אם זה מאוורר אז קל לי להחליף אותו. אם זה לוח אם זה כבר סיפור יותר גדול. לצורך השלמו…
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-
-
זה התחיל לפני כחודש שהוא היה מכבה את עצמו פתאום בעיקר בעת צפייה בקליפים HD. אמרתי טוב כנראה הוא מתחמם מעצם הפעולה אז סתם פתחתי את המארז וגיליתי שמאוורר אחד לא עובד אז קניתי חדש והחלפתי.. זה לא עזר. קניתי עוד שניים ושמתי אותם במיקומים שונים כדי שתהיה סירקולציה טובה שתוציא אוויר חם, כי אמרתי אולי המחשב מתחמם מדיי. לא עזר יותר מדי. אמרו לי כנראה הגוף קירור של המעבד לא טוב או מלוכלך - ניקיתי זה לא עזר, לאחר מכן החלפתי לחדש. הכיבויים המוזרים הפסיקו לשבועיים ופתאום אתמול זה חזר. לפי תוכנת אוורסט המעלות של החום במחשב נעות בין 45-53. אז מה בעצם הבעיה ? למה המחשב מכבה עצמו ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי את המחשב שלי מלפני שנה וחצי בערך ומאז לא ניקיתי אותו כלל.. יצא לי לפתוח אותו היום ולראות שיש די הרבה אבק בגוף הקירור של המעבד, ורציתי לנקות שם. הטמפ' ב-HWMONITOR טובות למרות זאת והמחשב לא חם, האם כדאי בכל זאת? ובמידה ואני אסיר את הקירור אצטרך למרוח שוב משחה.. האם באמת כדאי להחליף אותה? המעבד ב-40 מעלות.
-
- 140 תגובות
- 39.1k צפיות
-
-
CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267) Motherboard Name MSI P35 Neo (MS-7360) (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) DIMM1: 2048738050LOC 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz) Disk Drive Hitachi HDP725050GLA360 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) Disk Drive WDC WD1600JD-00HBB0 ATA Device (149 GB, IDE) Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GH20NS15 ATA Device GIGABYTE Video Adapter ATI Radeon HD 4850 512MB GDDR3 המחשב ממש מרעיש כשהוא עובד עם סידירום בפנים... אבל גם בלי הוא ממש מרעיש.. מה יכולה להיות הבעיה? מה לבדוק? איך? והכי חשוב! מה הפתרון? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. זה המפרט שלי המפרט: Intel Core i7-920 Gigabyte GA-EX58-UD5 לוח אם G-skill DDR3 6144MB 2048MBx3 1600mhz cl-9-9-9 24 זכרון Gigabyte ATI RADEON HD5850 1TB DDR5 PCIE כרטיס מסך Samsung sh-s223 צורב Fractal R4 מארז Chieftec A-135 650W ספק כוח Thermalright ultra 120 extream 775 קירור למעבד Thermalright hr-01 bolt Crucial SSD Solid Series 128GB CT128M4SSD כונן קשיח SSD Western Digital WD Black WD2002FAEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s כונן קשיח אז ככה... כבר כמה שנים שיש לי את הבעיה הזו. ניסיתי להחליף הארדיסקים, אפילו קניתי …
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אוקי,זה ממש נמאס מאתמול התחילה בעיה מוזרה,של תקיעות של המחשב רנדומאליות... ביצעתי סריקה לERRORS גם על כונן C וגם על כונן D והמחשב בסדר גומר ביצעתי איחוי דיסק בשני הכונני,וכמו כן גם הרצתי סריקה של NORTON ANTI VIRUS במצב רגיל ובמצב SAFE MODE והוא לא זיהה כלום גם התוכנות AD AWARE וSPYBOT-SEARCH&DESTROY לא מזהות שום דבר ....במצב SAFE MODE המחשב לא נתקע,אולם מהרגע שאני נכנס לווינדוס כרגיל-המחשב מתחיל להתקע....התקיעה הראשונה לאחר פתיחת מחשב [ בערך 20 דקות עד חצי שעה ] המחשב נתקע...רק ריסט עוזר פה...ולאחר הריסט,המחשב יתחיל להתקע תוך 2 עד 3 דקות,ובכל ריסט זה רק מחמיר [עד שזה מגיע למצב בו מסך המחשב נתקע במסך הפתיחה] לאחרונה התקנתי גם ZONE ALARM [אתמול....] ומאז התקנתו הוא חסם …
-
- 12 תגובות
- 928 צפיות
-
-
יש בשרותי ראוטר EDIMAX BR6542N מודם מוטרולה של HOT וספק HOTNET. ללא חייגן ווינדוס 8. בעיקרון הבעיה הייא שהמחשב הנייח לא מצליח להתחבר לראוטר בצורה חוטית. כאשר המחשב הנייח מחובר ישירות למודם הוא כן גולש-אין בעיה בכרטיס רשת. כאשר אני מחבר מחשב נייד אחר בצורה קווית על אותו הכניסה בראוטור יש אינטרנט-אין בעיה בראוטר. יש לציין שאלחוטית הראטור עובד בצורה תקינה. עשיתי ריסט מלא לראוטר. ניסתי להחליף כבלים. ניסתי להחליף כניסה בראוטר. מחקתי והתקנתי מחדש את הדריבר של הכרטיס רשת. עידכנתי את הFRIMWARE לגירסא 1.58 אני אובד עצות כבר. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 989 צפיות
-
-
המחשב השני מסרב להדלק. פטרתי את הבעיה. לחיצה על כפתור ההדלקה לא מפעילה את המחשב, יש לציין שהמסך שמחובר לספק כוח כן עובד. אני לא יודע אם הבעיה בכפתור או בספק... זה המפרט: Pentium 4 1.4Ghz ספק כוח גנ'רי 300W יש דרך לבדוק את זה? מבלי להחליף ספק? תודה!
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן יחסית שעבד טוב ופשוט יום אחד החליט לא להידלק יותר הוא היה נדלק ומיד נכבה עכשיו החלפתי לוח אם והמחשב נדלק לדקה אין צפצופים ואז נכבה ניסיתי כל דבר אפשרי ניסיתי עם מעבד אחר עם קירור אחר עם זכרון אחר ובלי זיכרון ניסיתי לאפס ביוס ניסיתי להדליק אותו בלי כרטיס מסך דיסק קשיח והכול ניקיתי מאבק המחשב לא עולה פשוט ונכבה כל המאוורים עובדים והמנורות אני לא חושב שזה הספק כי הוא חדש של seasonic 520w שהשתמשתי בו כמה חודשים רק אני כבר אובד עיצות.. תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב! קיבלתי לפני כמה ימים את החלקים הבאים: לוח אם - ECS, מארז - משהו ב 170 שח, זיכרון DDR 256MB של סמסונג ומעבד DURON 1600. כל שאר החלקים היו ברשותי. הרכבתי את המחשב ומנסה להדליק- לא נדלק. שמתי לב לדבר הבא: כאשר אני מדליק את החשמל בשקע ולוחץ על הכפתור של ההפעלה, המאווררים מתחילים להסתובב לחלקיק שניה ונעצרים. אני מחבה את החשמל בשקע, שומע צליל נמוך מהספק, מדליק שוב ובדיוק אותו דבר. חשוב לציין שאם אני מנסה להדליק את המחשב אחרי שכבר ניסיתי בפעם הראשונה אז הוא כבר לא מסובב את המאווררים עד הפעם הבאה שאני אכבה ואדליק את הכפתור של השקע. אני לא יודע מה לעשות.. :[ מישהו יכול לתת לי רמז? מה עשיתי לא נכון? עשיתי הכל לפי ההוראות בחוברת של הלוח (את חיבור כפתורי ההפעלה ללוח אם) וניס…
-
- 10 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעייה שקיימת כבר זמן די רב שמאוד מציקה. שאני מדליק את המחשב המאווררים עובדים, הלדים של לוח האם גם דלקים אבל המסך לא מראה כלום (צבע כתום לא ירוק). רק אם אני לוחץ קבוע על כפתור ה power במשך כ 2-3 שניות אז המחשב עולה. לגבי הכיבוי גם בעיה, מבצע כיבוי רגיל דרך ה windows, מראה שהוא נכבה אבל עדיין המאווררים ואורות הלדים של לוח האם דולקים (לא נותר לי אלא לכבות את ה switch הראשי של המחשב). הבעיה מתחילה קצת להציק משום שהכיבוי דרך ה switch הראשי דופק לפעמים את קבצי המערכת (לפעמים הוא מראה בעיות בזכרונות אבל שהרצתי בדיקת זכרונות אין שום בעיה, ולפעמים בעיות בקבצים של הדיסק הקשיח). שה windows כן עולה אז בדר"כ הוא עובד כרגיל, לפעמים (וזה קורה בדר"כ שמפעילים איזה וידאו)…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! לאחרונה מחשב אחד אצלי בבית חדל מלעבוד. הוא פרש ביום שפתחנו אותו. הדבר היחיד שעשינו כאשר הוא היה פתוח זה לבדוק אם אפשר להכניס שם זכרון חדש, וכך יצא שהדבר היחיד שעשינו כשהוא פתוח הוא להוציא ולהכניס את הזכרונות הקיימים. מאז המקרה המחשב מסרב להציג משהו על המסך. הנורית על המסך אמנם מהבהבת (כדי להראות שמשהו מחובר למסך), אך כשמפעילים את המחשב היא ממשיכה להבהב. מה אפשר לעשות? זה אמנם מחשב ישן מאוד, אבל הוא די חשוב. כל החומרה שלו עובדת טוב מלבד הבעיה עם המסך. תודה, nadavs
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום רב! הבעיה היא כמו שצויינה בכותרת היא שאני לא יכול להתקין ווינדוס. כל פעם זה נתקע במסך שחר(עוד לפני ההתקנה עצמה) ובו כתוב משהו בסגנון SETUP IS CHECKING THE DEVICES... משם זה לא ממשיך. הכנסתי את הדיסקט של MEMTEST וכשהמחשב נדלק וטוען את הדיסקט המסך מתחיל להריץ כל מיני קודים שונים בלי סוף, ולא נכנס לתוכנה עצמה. אם אני מוציא את הדיסקט עצמו אז כונן הדיסקטים מתחיל לעשות רעשים. מה עושים? מה לא בסדר? תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
כן, ניסיתי להתקין במחשב של אחותי וינדוס XP או וינדוס 2000. הוינדוס XP קרס מידית במהלך ההתקנה עם מסכים כחולים שונים, והוינדוס 2000 אשר הסכים להיות מותקן הפסיק את התהליך בסביבות התקנת הרשת, כלומר לא קפא לחלוטין, אבל לא זז במשך כעשרים דקות... החלפתי הארדיסקים, סידירומים, ואפילו זכרון הוצאתי והחלפתי... מה זה יכול להיות ? דיסק ההתקנה ?
-
- 29 תגובות
- 3k צפיות
-
-
המחשב עובר Coldboot מתי שבא לו, רוב הפעמים הוא פשוט נדלק וזהו, אפילו לא מגיע לקטע של ה"ביפ", הוא גם מסרב לעשות Restart. אחרי ניתוק המחשב מהחשמל, פריקת המתח מהמערכת והחזרה לחשמל הוא מסכים לעלות, אבל לא פרקטי לעשות את זה כל פעם. biostart p4m800pro-m7 p4 2.8 512 ddr2
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום , בדקתי איזשהו כרטיס רשת במחשב שלי, כדי לשלול בעיות במחשב השני ולאמת שהכרטיס רשת אכן פגום. אבל זאת לא הבעיה. הבעיה היא שאחרי שהוצאתי את הכרטיס מהמחשב, הוא החליט פתאום לא לעלות. הוא עולה בד"כ רק אחרי שמוציאים את הבטריה של הלוח אם (CMOS) לכמה דקות ומחזירים. אבל שוב, ברגע שמכבים את המחשב, הוא שוב לא עולה וצריך שוב להוציא את הבטריה. חשוב לציין שהתקנתי 1001 פעמים כרטיסים שונים במחשבים, כך שאין סיכוי כזה גדול שעשיתי פעולה לא נכונה... למישהו יש מושג מה זה יכול להיות?
-
- 5 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שבוע טוב לכל חברי הפורום, אני סובל מהבעיה הזאת מספר רב של חודשים אך כתוצאה מחוסר זמן לא התעמקתי בנושא. קצת בעייתי בשבילי להסביר את המצב. כאשר אני מפעיל את המחשב ממצב 0 המחשב מתחיל לבצע תהליכי הדלקה (HD מתחיל לעבוד, לוח אם מצפצף) אך שום DATA לא מועבר למסך. המחשב עצמו לא ממשיך בפעולת ההדלקה ולאחר כ- 20 שניות לערך כובה. לחיצה על כפתור ה RESTART מכבה אותו ישר ולאחר כ-5 שניות הוא נדלק שוב לאותו מצב. הדרך היחידה להתגבר ולהפעיל את המחשב היא לנתק את כבל החשמל מהמחשב להמתין מספר שניות ולהדליק. בשיטה הזאת המחשב עולה ומציג את ההודעה הבאה overclocking failed please enter setup to re-configure your system. אופציה אחת באמת להיכנס לתפריט הBIOS ואופציה שניה לשחזר להגדרות ה- "דיפולט". במי…
-
- 4 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, ברשותי מחשב נייד של חברת דל מדגם [h=3]Inspiron 14 5447[/h]המחשב לא מצליח לעלות את מערכת ההפעלה ומעלה הודעת שגיאה 0Xc0000024 צירפתי תמונה שממחישה את הבעיה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב חדש שעבד חלק, אחרי התקנת WIN וכמה בדיוקות פתחתי אותו לסדר חוטים (ולבדוק לאן מתחבא איזה חוט שיש על המארז, אבל השאתי אותו לא מחובר), אחרי זה המחשב התחיל לפעול, ואחרי הפוסט הוא ריסטט את עצמו בלופים. אחרי שניתקתי את הכבל למעבד (ATX 2X4) הוא עבד, אבל לא היתה תצוגה, כשחיברתי אותו שוב הבעיה חזרה, ניתסי לחבר רק חוט אחד מהשתיים, ואותה בעיה מפרט: Gigabyte 965P-DS3 E6600 BFG 8800 GTX Liberty 400 G Skill 2 GB WD 320 LG H22 תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-