רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
היי יש לי מודם AZTECH 600E שמתפקד כראוטר, עם האב לשני מחשבים. אני משתמש ב XPx64 קודם כל השאלות הכלליות: 1. מה זה IGMP 2. מה זה DMZ? 3. הייתה לי בעיה עם התוכנה SABABADC שאמורה לעבוד על חיבור ישיר. כשאני עובד במצב פסיבי, היא מורידה בסדר גמור (ביחס לשראזה למשל), אבל אני לא מצליח לעבוד במצב פעיל ולנצל את החיבור הישיר של התוכנה. הגדרתי בראוטר חוקים לפורטים 412 ו 1412 גם TCP וגם UDP. מה לא עובד כמו שצריך...? תודה מראש, שחר
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
שלום כולם, רוצה את חוות דעתכם לגבי הקמת מקום אחסון משותף לרשת מחשבים קטנה, שמונה כ6 מחשבים. אני אשמח לדעת מה הדרך הנכונה לעשות את זה. אני מעוניין בסביבות 3-4 TB שיכללו בתוכם חומר ארכיוני ויצריך חיפושים חוזרים ונשנים על הכונן, במקביל משמש כמקום לגיבוי חומר והוספה לארכיון. ראיתי בעבר המלצה חד משמעית לקנות כונן NAS. העלויות שלו גבוהות מאוד עבורי, מה הבעיה לקנות מחשב בחצי ממה שעולה NAS ולשים בתוכו כונן 3TB ולשתף אותו לכולם. אני מנסה להבין האם זה יגרום לבעיות או בעצם לשים את האצבע למה יש עדיפות לNAS ולא למחשב כמו שציינתי. תודה נ.ב. אני כרגע לא מדבר על גיבוי, רק עבודה יומיומית עם כונן משותף.
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
שלום, יש לי שני מחשבים בבית אחד עם XP והשני עם ה VISTA 64BIT ובשניהם יש כונן משותף אחד. אני מנסה להעביר בינהם קבצים אך יש לי בעיה... . מהמחשב של VISTA אני יכול להעביר קבצים חופשי אך מהמחשב שXP אני לא יכול.... כל פעם שאני מנסה להכנס לכונן המשותף שעל VISTA בעמצעות הבמחשב של XP הוא רושם שאין לי הרשאה להכנס אליו. פעלתי לפי המדריך http://www.netcheif.com/Articles/HomeNet/HomeNet.htm (בשלב השלישי ההיתי חייב להגדיר IP לכל מחשב כי אחרת המחשבים לא זהו אחד את השני) הרשת מבוססת על מודם 270RP שהפכתי לראוטר והספתי HUB חשוב לצייין שבשני המחשבים האינטרנט עובד....
-
- 6 תגובות
- 865 צפיות
-
-
http://www.metacafe.co.il/watch/837885/wifi_antenna_hack/
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
בעקבות שאלות רבות שלי ללא מענה התקשרתי לבזק ומסתבר שהם מציעים אשתי סוגי רשתות האחת אלחוטית, שאין8 שום דיבה שאני אעשה דרכם והשניה דרך קוי הולפון. זה פותר לי את בעיית התלת-פאזי ונותן לי רשת ללא העברת כבלים בבית. הרשת היא בערך במהירות של רשת חשמל כ-11 Mbps יש ראוטר ליד המחשב הראשי (אשר עולה כ-400 ש"ח) ואז ליד כל מחשב יש בתקע טלפון מתאם hpna (אשר עולה כ-200 ש"ח). משתלם?? לא הכי אבל לפעמים אין ברירה, ואני גם ככה לא מעונין בשיתוף קבצים אלא רק מדפסות ואינטרנט, אז הפתרון הוא מספיק וטוב. קישור לאתר של בזק: http://www.bezeq.co.il/Cultures/he-IL/WOW/wownet/generalinfo/tecconect.htm?LinkType=posting
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
לפני יומיים עשיתי מנוי פרימיום לחודש. עובד ממש טוב על המקסימום היום הורדתי והורדתי ופתאום זה נגמר בדקתי וראיתי שיתרת מכסת ההורדה שלי קרובה לאפס מישהו יודע איך בנוייה השיטה של מכסת ההורדות ?
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, אני מחובר לאינטרנט בכבלים דרך מודם מוטורולה SB4200. אני מעוניין להקים רשת אלחוטית בבית ל4 מחשבים. איזה נתב מומלץ במחיר של עד 500 ש"ח?
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
האם לא קיים כרטיס רשת אלחוטי PCI של חברת D-Link התומך ב 802.11b ? אני רואה רק כאלה שתומכים ב g ברור לי שזה תומך גם ב b, אבל אני מחפש כרטיס שלא תומך ב g, אלא רק ב b האם יתכן שאין כזו חיה ? אגב, כשמקימים רשת אלחוטית רק לצורך שיתוף אינטרנט, ולא לטובת העברת קבצים/ווידאו בין מחשבים ברשת, יש בכלל יתרון ל g,a על פני b ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם.! יש לי בעייה באינטרנט שאני לוחץ על החייגן לאיתחבר לאינטרנט אז זה מתחבר לי כרגיל אבל אחרי כמה דקות האינטרנט נסגר לי אוטומטי ואז אני לוחץ עוד פעם צריך ללחוץ על החייגן להיתחבר אז הוא לא מתחבר רק אחרי שאני מוציא את הכבל של המודם של החשמל מה אתם מצאים לי לעשות.?? תודה מראש לעוזרים.! NiMrOdS
-
- 8 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת בבקשה את ההיתרונות של ראוטר אל-חוטי ואת החסרונות שאלה: חסרון שלו זה שהוא מעביר קרינה? מי שלא יודע = ראוטר אל חוטי זה בלי חוט תודה רבה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
יש לי היום את הראוטר של EDIMAX 6204WG. אני משחק ב-World Of warcraft, ואחרי שבזק בינלאומי סידרו לי את בעיות הפינג זה הולך כך: ראוטר מחובר - פינג לא יציב, 200-700, ולא משנה על כמה הוא עומד תמיד יש לאג מורגש. ראוטר מנותק - פינג אף פעם לא עולה על 200, וכמעט ואין לאג! לא משנה אם זה בשעות העומס, גם אם אני מתנתק 100 פעמים ומקבל כל פעם פול אחר באיפי, הפינג תמיד תקין! קראתי יותר על הראוטר, גם פתחתי עליו הודעה אחרת לא מזמן, וגיליתי שאני לא היחידי שנתקל בכזאת בעיה איתו. הפעם אני מתכוון לקנות אחד חדש, ולהשקיע קצת יותר. הדבר היחידי שחשוב לי הוא שהראוטר החדש לא יגרום לכזאת בעיה! חבל לי להוציא 500 שקלים על ראוטר דפוק באותה המידה. על מה אתם ממליצים? דרך אגב, לגביי הראוטר הנוכחי, ניסיתי …
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אז ככה יש לי AP מדגם TL-WA801ND מה שאני רוצה זה לקלוא WIFI מהשכנים ולהעביר לחדר שלי !! (השכנים קצת רחוקים) אז ככה שדם הזה TL-WA801ND יש 2 אנטנות קטנות של המכשיר הוצאתי אחת! ובינקומה חיברתי כבר שמחובר לאנטנה חיצונית שבגג הבית!! מה שאני רוצה לעשות זה כול הרשתות ש האנטנה שבגג קולטת שתעביר לי לחדר שאני יוכל להיתחבר מהמחשב ל WIF ! וענו שיקלו וישדר את מה שהוא קולט !! ניכנסתי ל http://192.168.1.254/ אך לא הבנתי מה אני צריך להגדיר ואיפו !! בכדי להיכנס לכתובת האייפי שציינתי שזה ההגדרות של המכשיר הייתי צריך להפוך את האייפי של המחשב לסטתי !!! תודה לעוזרים!!!!!!!
-
- 8 תגובות
- 865 צפיות
-
-
הייתכן הדבר? השאלה נתעוררה בעקבות המקרה הבא: עד לפני חודש היו בביתי 2 מחשבים ששיתפו פעולה בצורה נהדרת בעזרת כבל שחשבתי אותו לנוצרי טוב. כואב והמום בעקבות מותה הפתאומי של אימו, הפסיק אחד המחשבים לתפקד. מחשב אחר הובא במקומו. כשניסתי לחבר בין המחשב החדש עם זה הישן, קרה דבר מצער. המחשבים לא הסכימו לדבר אחד עם השני, משל היה זה הישן מסרב לקבל מחליף לחברו שאבד. לא הועילו כל תחנוני, שני המחשבים הכריזו בעיקשות: "כבל רשת מנותק"! חקירה מעמיקה העלתה העלתה, שאותו כבל שחשבתי לנושא צלב, היה נזיר בודהיסטי ישר ותמים. הבאתי עמי כומר מכנסיית הכבלים שהשכין מיד שלום ואחווה בין שני המחשבים. תרגום: (כבל נוצרי=מוצלב, מותה של אימו=הלך הלוח אם, נזיר בודהיסטי=כבל ישיר) איך יכול להיות שהחיבור עבד עם…
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
-
כרגע אני בבזק 2MB אני ברשת (עם עוד 2 מחשבים) ואני משחק הרבה במשחקי רשת.. לאיזו ספקית יש הכי פחות בעיות עם מהירות בשרתים מחו"ל?
-
- 9 תגובות
- 865 צפיות
-
-
היי אני פשוט הרבה זמן לא עשיתי את זה ושכחתי לגמרי איך להגיד הכל.. אני מארגן מין מסיבת רשת קטנה עם חברים יש לנו switch ל-8 מחשבים עכשיו אני מכוון כל מחשב כאילו איזו כתובת איי פי אני צריך לשים לכל מחשב? או שזה יקלוט לבד? לפי מה שאני זוכר זה משהו כמו 192.168.0.1 וככה עולים אבל אני ממש לא בטוח בבקשה תעזרו בהקדם האפשרי, דחוף מאוד
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
היי צריך את עזרתכם דחוף.אני מנפגעי אייס תקשורת חכמה. התחברתי לבזק ומנסה להתאים את הראוטר שאייס מכרו לי.Billion 8200axl 1200 ראוטר מעולה,אבל הם נעלו אותו על @ice,ואני לא מצליח לשנות את שם המשתמש וסיסמה. יש מישהו שיכול לעזור לפרוץ את זה ? אשמח מאוד
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי 750 בכבלים. מודם רשת terayon. כאשר אני מוריד באי מיול במהירות של 90-100קבש אחרי כמה שעות או פחות התקשורת נעלמת אבל האינטרנט עדיין מחובר. האי סי קיו נופלת המסנג'ר נופל והמיול מתנתק. התקשרתי לספק ושם אמרו לי שהבעיה שאני "חונק" את הקו. מה איכפת לי מה אני חונק, אני רוצה להוריד בפול קצב! בדיוק על מה שאני משלם להם! איזה חוצפנים. בקיצר ניסיתי ללא המיול ובאמת האיטרנט לא מתנתק. מה עושים?
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לאחרונה רכשתי מחשב שלישי לביתי כאשר קיימים בו 2 מחשבים המקושרים ברשת. הבנתי לפי הוט והספקית שאני צריך לקנות ראוטר כדי לאפשר גלישה בכול שלושת המחשבים. רציתי לשאול (מאחר ואני לא מבין): 1) מהו הראוטר שמתאים לי הן מבחינה כספית והן מבחינת תאימות (נטוויזן, הוט 1.5 ,מודם sb4200 ), ועד מחיר של 150-200. אני צריך שם חברה דגם ומחיר מומלץ. 2) לידע כללי, מה ההבדל בין ראוטר לנתב (אין לי שום ידע ברשתות)? 3) איך מתקינים ראוטר ואילו הגדרות אני אצטרך לעדכן ולשנות? (באופן כללי). תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בבית 4 מחשבים בסה"כ, מודם וראוטר חוטי. כל המחשבים מריצים כרגע XP וכולם מחוברים לאינטרנט דרך הראוטר למרות שרק 3 מתוך ה4 בקשר אחד עם השני. אני רוצה לפרמט את אחד המחשבים ואולי להתקין בו VISTA. השאלה היא האם אני אוכל להמשיך לגלוש באינטרנט כרגיל ולהעביר קבצים בין מחשב XP לVISTA ולהיפך? אם לא אז מן הסתם אני לא אתקין VISTA...
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום ברשותי שני ראוטרים של סימנס SL2-141 האחד מתפקד כרגע מחובר לקו טלפון ועובד טוב מאוד אבל הוא נמצא בקומה למעלה והסיגנל שלו מגיע מאוד חלש לקומה התחתונה. בשביל זה קניתי את בדיוק אותו הראוטר כדי לחבר אותו כריפיטר. לראוטר החדש סימנתי אותו באופציות שיהיה repeater only לרשת שהראוטר הישן מפיק לחצתי על APPLY וזהו. אבל נראה כאילו שום דבר לא השתנה יש משהו שאני עושה לא טוב או עוד משהו שאני צריך לעשות? תודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
שלום! מצאתי איך מתחברים בעזרת netsh לרשת אלחוטית (באמצעות הפקודה wlan) אני אשמח לדעת איך מתחברים דרך חייגן . . . תודה לעונים!
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שאני מנסה להיכנס למחשב דרך ה- WORKGROUP אני מקבל את ההודעה הבאה : חשוב לציין שכשאני עושה את הפעולה ההפוכה, מתחבר מהמחשב השני באותה הדרך למחשב הנוכחי, הכל עובד מצויין.
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, האם יש דרך לגרום למחשב שהינו חלק מהרשת שאליו מחוברת המדפסת שלי (שהיא משותפת ברשת) להידלק ברגע שאחד המחשבים מנסים להדפיס במדפסת? המחשב שאליו מחוברת המדפסת הוא מחשב נייד מסוג קומפאק n1000v ולדעתי אין לו את האופציה wakeonlan או לפחות לא מצאתי אותה בביוס. בתודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אז ככה.... שלום לכולם, יש לי בעיה מוזרה שנתקלתי בה היום. קודם כל, חשוב שתדעו- יש לי רשת של 2 מחשבים בבית, שמחוברים בעזרת ראוטר(מסוג Edimax, הדגם הוא BR-6104K). המחשב שלי מוחבר ישירות לראוטר. עד עכשיו, הראוטר בחר בעצמו את הIP(כאילו... בהגדרות הוא משך באופן אוטומתי....) בשני המחשבים. היום סופסוף הצלחתי לפתור את הבעייה של הLow ID של האימיול. הבעייה היחידה שלי היתה היא שהשתמשתי בIP דינאמי. אבל היום, הכנסתי הגדרות ידנית, והאימיול עובד כמו שצריך. אבל, מאז שהכנסתי את ההגדרות ידנית, במחשב השני לא עובד האינטרנט. במחשב השני שמתי גם הגדרות ידנית(אותם הגדרות, למעט הIP, ששיניתי מספר אחד כדי שזה לא יתנגש), אבל האינטרנט עדיין לא עובד. כמו כן, ניסיתי להחזיר שהראוטר ימשוך IP(וDNS ושאר הדב…
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-