עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. קודם כל קצת מידע- הרשת היא האלחוטית הראשונה שלי, אז אין לי כל כך הרבה ידע... מדובר במודם כבלים שמתחבר לנתב EDIMAX BR-6204WLg. הנתב מתחבר למחשב נייח בצורה קווית, ולמחשב נייד בצורה אלחוטית. המחשב הנייח הוא ותיק (לפני כן חובר בצורה קווית אל המודם) ולא היו שום בעיות. המחשב הנייד והראוטר הם חדשים.רוחב הפס שיש לי הוא 1.5 מגה. הבעיה הראשונה היא שמאז הקמת הרשת מהירות ההורדה בטורנט ירדה פלאים. לפני כן המהירות שהייתי מגיע היא סביבות 160 ק"ב לשנייה, ועכשיו בקושי ל 50, וגם זה סכום של כמה טורנטים ביחד. ניסיתי וגם הצלחתי לפתוח פורטים בעזרת אתר port forward (וגם יצרתי IP סטטי) אבל למרות שהטורנטים עכשיו מתחברים (צבע ירוק) המהירות שלהם עכשיו נמוכה עוד יותר (קילובייטים בודדים). הבעיה הש…

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  2. Started by p11ma,

יש לי דילמה בין 2 ראוטרים. Edimax BR6204WG http://www.tronics.co.il/Product.asp?productid=512 או D-Link DI-524 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=7336#details איזה מבינהם יותר טוב ולמה?

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  3. Started by ido h,

רכשתי מחשב נייד חדש lenovo t400 ואני רוצה להתחבר אלחוטית לאינטרנט (יש לי מודם תומפסון של הוט ביחד עם נטוויז'ן), האם חיבור אלחוטי מחייב ראוטר או שישנה אופצייה אחרת (במחשב קיימים כל סוגי החיבורים כגון בלוטות'/אלחוטי וכו') בעזרת סטיק כלשהו? תודה, עידו.

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  4. אני מעוניין לרכוש כרטיס רשת אלחוטי שיקלוט רחוק (יש לי לפטופ של lenovo 3000 c100 אם זה משנה (אני לא מבין במחשבים..) )ניסיתי של level one דגם wpc 0301 והוא על הפנים הכרטיס המובנה שלי קולט יותר טוב.. ניסיתי גם כרטיס usb של אדימקס דגם עם אנטנה אומנם קלטתי יותר טוב אך עדיין לא מספיק.. על איזה דגם הייתם ממליצים לי בתקציב של 200 שח בערך? תודה

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  5. Started by SyndromE,

מצאתי תוכנה מעניינת המציגה פתרון יצירתי לנושא הגבלת TCP Half Open Connections, עם תוספת ניטור מתקדם וממשק יפיפה. היא תומכת בויסטה ו-win7, והרעיון העיקרי הוא שאין צורך ב-patch לקובץ tcpip.sys עצמו, מאחר וזה נעשה ברמת הזכרון ללא תלות בקובץ. ניתן לשנות את ההגבלה בזמן אמת ואוטומתית לאחר אתחול. מבלי להכנס לשאלות "האם זה נחוץ" וכו', בכלליות הסרת ההגבלה יכולה לאפשר הורדה\התחברות מהירה יותר ותורמת לריבוי משימות רשת בו זמנית. מומלץ להורדות טורנט (ב-utorrent למשל יש לכוון את המגבלה בהגדרות מתקדמות של התוכנה בנוסף ובהתאם) http://deepxw.blogspot.com/2009/01/tcp-z-center.html

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. עד עצם היום הייתי משתמש ברשת בין 2 מחשבים בעזרת כבל רשת מוצלב... כעת הגיע אלינו מודם של נטוויז'ן(של הטלפון) ויש במודם הזה 2 חיבורים: אחד של טלפון ואחד של הרשת... במודם הנ"ל יש חייגן פנימי כך שאין צורך להשתמש בחייגן במחשב... שיתוף האינטרנט עד עצם היום הזה היה דרך החייגן במחשב וכעת אין לי מושג איך להגדיר את שיתוף האינטרנט. תודה מראש לכל העוזרים (:

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  7. שלום יש לי אינטרנט של בזק גימר, ואני מקבל פינגים לאירופה 80-110. האם למישהו יש אינטרנט של אורנג או אקספון וכמה פינג הוא מקבל לשרתים אירופאים, למשל 217.163.23.217.

• 2 תגובות
    • 961 צפיות
  8. היי כרגע אני נמצא ב- 012(וסובל שם), אני רוצה לעבור לאקספון למשך חודש ללא התחיבות, ולראות איך זה(מצידי גם להישאר ללא התחיבות). אפשר להתחבר אליהם עם ראוטר?

• 2 תגובות
    • 977 צפיות
  9. Started by viper_sb,

אני רוצה לדעת מה הם הסכנות ברגע שאחד מהניידים שאני רוצה דרכו להיקתשר לרשת של הארגון שלי ? אבל בנייד יש אך ורק חיבור מאובטח PPTP ובצד של השרת יש FW של ATERA תודה.

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  10. קודם כל אני רוצה להתנצל בפני אלה שעזרו לי בדיון הקודם ולא הגבתי להם... צבא הבעיה שלי עכשיו היא שונה. אחרי כשבוע שלא נגעתי במחשב הווינדוס (ויסטה) לא מזהה חיבור רשת. כשאני לוחץ "אבחן ותקן" הוא כותב שלא זוהה חיבור כבל רשת אל מתאם הרשת. -ניסיתי להסיר את הדרייבר של הכרטיס רשת (Realtek RTL8168B/8111B family PCI-E אונבורד) ולהתקין מחדש. -לא הותקנה חומרה חדשה או משהו כזה -ניסיתי להחליף כבל (למרות שחיצונית הוא נראה תקיןן) -ניסיתי לחבר את הכבל ליציאה אחרת בראוטר -ניסיתי לחבר את הכבל ישירות למודם (עוקף את הראוטר) כל הנ"ל לא עזרו. הרשת מורכבת ממודם כבלים שמתחבר לראוטר אלחוטי. לראוטר מתחבר המחשב הבעייתי הנ"ל בעזרת כבל, ומחשב נייד בצורה אלחוטית שעובד ומצליח להתחבר בסדר גמור…

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  11. שלום לכולם יש לי מודם THOMSON של הוט, נכון לעכשיו הדסקטופ מחובר בUSB והלפטופ בRJ האם יש אפשרות לגישה בין שני המחשבים דרך המודם? אני מעוניין לחסוך קניית כרטיס רשת וראוטר למטרה הנ"ל, אם יש עוד אפשרויות, אשמח לשמוע תודה גיא

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  12. לאחר הגדרת פורטים אינו מתחבר לשום שרת וכותב ביומן "מת", כל פעם שאני מנסה.

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  13. בהתפעה צצו לי בעיות חיבור לראוטר אלחוטי הנייד רושם שהוא מחובר עם limited acces מה יכולה להיות הבעיה??

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  14. Started by markdd,

שלום לפורום הנכבד לפני כמה ימים החלה אצלי בעיה עם הנתב הנ"ל בחיבור WIRELESS עליו עם הנייד שלי. עד אותו יום הכל היה בסדר ,גלשתי בסדר מהנייד אבל יום אחד החלו בעיות - הנייד מנסה להתחבר לנתב ,מתחבר ואז אחרי דקה מתנתק ואז שוב אני מנסה להתחבר ,מצליח ואז שוב נפילה בשלב כלשהו הנייד הפסיק להתחבר לנתב בכלל - פשוט לא מצליח. מחשב נייח שמחובר לנתב עם כבל עובד תקין כל הזמן חשבתי שבעיה בנייד, אבל אני מציח להתחבר לרשתות WIRELESS אחרות מהבית וגם מהמכללה ובכל מקום אחר -כך שזה לא הנייד לכן הלכתי על הנתב - איפסתי אותו לDEFAULT,שדרגתי גרסא אך שום דבר לא עוזר - הנייד פשוט מסרב להתחבר לא עשיתי שום דבר לא לנתב ולא לנייד (שדרוג דרייברים ,שדרוג קושחה וכ"ד ) לפני התקלה ! יכול להיות שהנתב נדפק אב…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום יש לי בבית ראוטר אחד שמחובר למודם ואליו מתחברים שני מחשבים ועוד ראוטר אחד שמתחבר לראוטר הראשון ומתפקד בתור accesspoint וגם אליו מחוברים שני מחשבים. לכל המחשבים מגיע אינטרט אבל רשת יש רק בין המחשבים שמחוברים לכל ראוטר כלומר יש רשת בין שני המחשבים שמחוברים לראוטר הראשון ויש רשת בין שני המחשבים שמחוברים לראוטר השני. איך אני יכול לגרום שתהיה רשת בין כל ארבעת המחשבים? לפני שהיה לי את הראוטר היה לי accesspoint יעודי והיה לי רשת בין כל המחשבים ומאז שהחלפתי אין. תודה יואב.

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  16. Started by nir_varon,

שלום לכולם, אני יודע שהIP שאני מקבל מהספקית אינטרנט שלי הוא זמני למספר שבועות קצר (בהנחה שזה לא DIAL) רציתי לדעת איך אני יכול לקבל מספר IP חדש לפני סיום התקופה... או לבקש IP ספציפי.. ניסיתי להשתמש בipconfig /renew ללא הצלחה כל כך.. אשמח לרעיונות.

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  17. Started by dj shay 30010,

יש לי ראוטר של סיסקו 1600 איך אני מתחבר תקנפק ב TELNET ועם יש לו כתובת קבוע כמו לראוטר רגיל ?[br]פורסם בתאריך: 31.03.2009 בשעה 13:50:11 טוב הסתדרתי יש קבל שצד אחד COM צד שני רשת איתו בעזרת TELNET מקנפגים

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  18. מה ההגדרות של דואר אלקטרוני של ספק האינטרנט 013NETVISION ? מאז ש-013 ו-NETVISION האתחדו לא עובד לי ה-EMAIL וחושד אני שהם שינו את ההגדרות שלהם בשרת דואר שרת דואר יוצא ושרת דואר נכנס מישהו יודע? תודה.

• 2 תגובות
    • 8.3k צפיות
  19. Started by Jenia24,

אוקיי הגדרתי איי.פי סטטי הכל הלך טוב והצלחתי לפתוח את הביטקומט אבל עכשיו משום מה לא מתחבר לי לאינטנרט מהמחשב בו הגדרתי את האייפי , ז''א הוא מתחבר לאייסיקיו לביטקומט ומראה לי שהכל תקין , אבל כשאני מנסה לפתוח את הדפדפן הוא לא מעלה את עמוד הבית (גוגל)

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  20. Started by gabi21,

שלום לכולם... יש ברשותי רשת שיש עליה שני DHCP האחד מותקן על ה DC הראשי והשני מותקן על ה DC הגיבוי (שני שרתים שונים בעלי מערכת הפעלה SERVER 2008) נתתי ל שני ה DHCP טווח כתובות שונה. הבעיה שלי היא שמחשב שמתחבר מקבל מדר"כ IP מה DHCP השני ולא מהראשי האם יש דרך להכניס עדיפות ?

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  21. שלום יש לי רשת ביתית בין שני מחשבים שמחוברים בכבל רשת. המחשבים מקושרים (אני מצליח לגשת לתיקיות שיתוף בין שני המחשבים) אבל אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט מהמחשב המשני. (ומסומן אצלי במחשב הראשי בחייגן שיש לאפשר שיתוף אינטרנט) מה הבעיה??

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  22. Started by Quantum,

שלום לכולם. קראתי את ההמלצות מניתנו בפורום בשבועות האחרונים, אך אני עדיין מתלבט בין מספר ראוטרים, בעיקר עכב אי הבנה של ההבדלים ביניהם. קניתי לפני מספר ימים מחשב חדש ואני רוצה לחבר בבית רשת אלחוטית, שתשמש את המחשב ואת המחשבים הניידים שלי ושל אשתי (שניהם תומכים ב- N). אני רוצה שלראוטר יהיה טווח יחסית גבוהה, מכיוון שהוא ימוקם בצד אחד של הבית וצריך להגיע עם סיגנל טוב גם לחדרים בצד השני של הבית (כ- 15 מטר, דרך 3 קירות). הדגמים שאני מתלבט ביניהם: DLINK DIR-615 Edimax BR6504n Edimax BR6524n TRENDnet TEW-631BRP (הרבה המלצות באתרים בחו"ל). מה שהכי חשבו לי זה פעילות מהירה, ללא ניתוקים, של אינטרנט באלחוטיים. הורדות קבצים וכדומה תתבצע רק מהמחשב הנייח, שיחובר בכבל לראוטר. אשמח גם ל…

• 2 תגובות
    • 778 צפיות
  23. Started by OmriF,

אני מעוניין להגביר את טווח הרשת האלחוטית שלי בבית בדרך הזולה ביותר האפשרית. הגעתי לאנטנה הזאתי: https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14941 המתחברת למודם. האם זה פתרון טוב מספיק? לפי הביקורות זה משפר פלאים את הטווח. האם היא תתאים למודם EDIMAX 6204WG?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. טוב אז ככה: 1.אני צריך רק מודם,אני לא יודע מה זה ראוטר ולא ממש מבין בדברים האלה המליצו לי על 600 e (אני בבזק) וגם אמרו משו על ראטור,בכל מקרה שתדעו אני עכשיו מחובר עם USB ADSL MODEN ALE 150 שבא כזה עם דיסק שמתקינים את הדריבר ואז אפשר להתחבר עם סיסמא ושם משתמש,אז זה יהיה בסדר אם אני ישנה ל 600 E הזה? 2.למודמים אין דרישות מסוימות מהמחשב? כי המחשב שלי בן שנתיים וחצי או משו כזה ואני לא רוצה להביא משו שלא יתאים ואז לנסוע עוד פעם עד לראשון ועוד פעם עם הכאב ראש הזה. 3.שאני ילך לקחת את ה600 e הזה הוא אלחוטי? או לא? איך הוא בא? איך מתחברים עם מודם שכזה? צריך לעשות שינוי או משו (עם הקטע של הסיסמא והשם מתחבר ואז אתה לוחץ על התחבר וזה מתחבר... או שזה משו בכלל אחר) קיצר הבנתם את סוגי ה…

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  25. Started by iakovl,

טוב, אחרי די הרבה דחיות הגיע הזמן לארגן נתב. אני מתכנן להזמין אותו השבוע. הדרישות שלי הן בסיסיות, סה"כ לחבר 2 מחשבים באופן חוטי, אין חובה לאלחוטי אבל לא יזיק. תקציב - 350~400 גג חנויות - כל החנויות המוכרות ברשת על הכוונת כרגע - Linksys WRT54GL

• 2 תגובות
    • 659 צפיות

דיונים חדשים בפורומים