עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Spook,

אני רוצה להתקין את התוכנה הנ"ל שעבדה לי מצויין ב-XP גם במחשב החדש עם הויסטה. השאלה היא אם היא תעבוד? מפחד להתקין כי לא ראיתי את ויסטה ברשימת מערכות ההפעלה הנתמכות ואני לא רוצה להתקין ולהרוס משהו.

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  2. Started by kwan,

שלום לכלום , יש לי בעייה קטנה... יש לי 2 מחשבים שמחוברים לראוטר חוטי . 2 המחשבים בשיתוף אחד עם השני , כלומר אין לי בעייה של גישה בינהם לתיקיות (דרך שכנים ברשת) . הבעייה היא שיש לי מדפסת שמחוברת למחשב 1 עם כבל LPT (משם אני מדפיס) אך כשאני רוצה לגשת אליה להדפסה ממחשב 2 , אני לא יודע איך... עשיתי קליק ימני על המדפסת (במחשב 1 אליה היא מחוברת) -> שיתוף עם הרשאות והכל אבל עדיין לא מצליח לראות את המדפסת במחשב 2 . מישהו יודע מה הבעייה ? אולי הוספת פרוטוקול ..? ממה שראיתי יש לי לי רק פרוטוקול של TCP בשני המחשבים . תודה לעוזרים .

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  3. ראיתי שישנם לוחות אם עם שני חיבורי רשת: 2 x RTL8111D chips (10/100/1000 Mbit) Support for Teaming Support Smart Dual LAN רציתי לשאול מה השימוש של זה? מה אפשר לעשות עם זה?

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  4. היי חבריה, rta 1025wהאם יתאים להקמת רשת ביתית לגלישה באמצעות כבלים ואם כן מה צריך לשנות ? תודה

5. Started by ArielN,

Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=231ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=127ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=82ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=22ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=26ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=22ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=39ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=21ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=34ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=156ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=301ms TTL=246 Reply from 192.118.82.140: bytes=32 time=109ms TTL=246 Reply from 192.…

• 5 תגובות
    • 867 צפיות
  6. Started by Yoel26,

עד היום אני עושה שימוש ברשת ביתית עם מודם USB שקיבלתי מספק האינטרנט-בזק, ו-HUB. כעת אני רוצה לשדרג. בזק דורשים 130 ש"ח כדי להחליך לי את המודם למודם רשת, וחשבתי לרכוש ראוטר Edimax BR-6104K שמחירו 269 ש"ח. אך כעת אני מתלבט, האם כדאי להצמד לתוכנית זו, שעלותה 399 ש"ח, או אולי עדיף לרכוש ראוטר הכולל מודם. למשל AR6024 Edimax שמחירו 350 ש"ח. אשמח לקבל התייחסויות - האם יש הבדל באיכות שאני מקבל? קישור למאפייני הראוטר: http://www.zap.co.il/compModels.asp?model_id=40222&sog=C-Router תודה יואל

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  7. שלום! ברשותי רשת ביתית בבית בעלת שלושה מחשבים המתחברים כולם לראוטר ששכחתי כרגע את דגמו (חוטי \אלחוטי שמקבלים עכשיו מבזק). כאשר אני מעביר קבצים בין המחשבים, קצב ההעברה נמוך ביותר ועומד על כ 4 מגה לשנייה. כאשר חיברתי שניים מהמחשבים יחד בכבל קצר (שני מטר) בניגוד לכבל הארוך (20 מטר) שבו אני משתמש בדרך כלל, קצב ההעברה גדל לכ 8 מגה - עדיין לא מדהים. מה יכולה להיות הבעיה לכך? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  8. Started by sinister18,

שלום. רכשתי ראוטר של ‏Edimax nMax BR-6424n 802.11n Wireless Router לינק לתיאור: http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pl1_id=3&pl2_id=18&pl3_id=123&pd_id=263 עכשיו העניין הוא כזה. האינטרנט בדידרה שאני צריך להתקים אותו הוא אינטרנט של כבלים והרשת תכלול שני מחשבים ניידים.מחשב נייד אחד חדש לגמרי והוא תומך בכל היכולות האלחוטיות שיש. המחשב השני אני לא יודע באיזה יכולות אלחוטיות הוא תומך. השאלה שלי היא כזאת. האם ניתן לחבר פיזית את המודם לראוטר ואת המחשב ללא היכולות האלחוטיות לראוטר ולהגדיר את הרשת על המחשב הנ"ל ואז לתת למחשב עם היכולות האלחוטיות לזהות את הרשת ולהתחבר אליה אלחוטית, או שבמידה ושני המחשבים תומים באלחוט, ניתן לחבר רק את המודם לראוטר ואז שני המחשב…

• 5 תגובות
    • 867 צפיות
  9. Started by אסף ס,

שלום אני בעיצומה של הקמת רשת קניתי לוחץ RJ45, קורונה ובודק רשת. ונכלאתי למספר בעיות... 1.הרבה פעמים הכבר של בסיכוך נקרע לי שאני לוחץ אותו עם הקורונה, כמה הוא חשוב? ואם יש לכם המלצות שהוא יחזיק כמו שא החוטים 2. אני לוחץ את שקע הגויס בשיטה B מצד אחד ומצד שני אני רוצה ללחוץ רגיל עם הלוחץ RJ45 מה הוא סדר החוטים הנכון שאני אמור ללחוץ את הצד השני תודה רבה

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  10. Started by מעבדת מחשבים יהוד,

לקוחה שלי נכנסה לאינטרנט ופתאום "בום" הודעה של בזק בינלאומי "יש לך וירוסים במחשב שפוגעים בלקוחות שלנו" אם לא תנקה אותם ננתק אותך מהשרת ... עכשיו הייתי בטוח שזה קובץ ריגול אבל לא ! זאת באמת הודעה של בזק בינלאומי .. השאלה היא כזאת אם ההודעה נשלחה מסיבה של אי יכולת מתן שירות של גלישה נורמלית שהרי בזק בינלאומי היא לא ממש מהמשובחות שיש והם מקדימים תרופה למכה שאם הלקוח יתלונן על איטיות ..( יש להם פס רוחב קטן יחסית למאגר הלקוחות שלהם מה שגורם לאיטיות ותקיעה של אתרים שלא נדבר על ה DOWNLOAD המוגבל ) או ש...מחשב מוכה וירוסים שנמצא על שרת של ספק מסויים מסוגל להדביק את שאר המחשבים שנמצאים על אותו שרת ?

11. הי, יש לי מודם יחסית ישן בעבודה של אבא שלי שמתחבר למחשב עם כבל USB שהחיבור שלו למודם הוא ריבוע כזה. אני צריך לחבר את המודם הזה לסוויצ' בשביל התקנה של מצלמה (המחשב, המצלמה והמודם מתחברים כולם לסוויצ'). האם יש מתאם בין הסוויצ' (חיבור RG45) לבין המודם (חיבור ה USB הריבועי)? או שעדיף להחליף את המודם בראווטר? (ואז אני מניח שלא יהיה צורך בכלל בסוויצ' שכן כולם יוכלו להתחבר לראווטר) תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  12. Started by jacob300,

שלום מבקש המלצה למגביר אות wi-fi חברה - דגם. המחשב הביתי נמצא בממ"ד מחובר חוטי לשקע בזק ולראוטר. מעוניין להגביר את אות ה wi-fi מחוץ לממ"ד, אם ישנם מגברים שמסוגלים להתמודד עם קירות ממ"ד... תודה

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  13. Started by moshen1169,

יש לי מודם נתב SIEMENS SL2-141 ומחשב שני מחובר אליו עם כבל רשת ללא בעיות אני רוצה שהSIEMENS יתחבר למחשב השני ללא כבל האם האנטנה הזאת: TP-Link TL-ANT2408C יכולה לפתור את הבעיה למרחק קליטה של 20 עד 30 מטר? תודה

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  14. זמן לא עסק,י בתחום הקמת הרשתות ולכן נוצר לי קצת בלאגן בראש. בעוד מספר ימים אני יעבור לבית משותף שכולו מרושת באינטרנט אלחוטי המתוחזק ע"י חברה כל שהיא ומעניק גישה נפרדת לכל לקוח (דירה) בנפרד - בדומה למלונות. האם אפשרי, לקחת ראוטר - הוא יתחבר לאינטרנט האלחוטי שפרוס במבנה באמצעות הסיסמא (WEP/WPA וכן הלאה), ועל סמך החיבור הזה אני יצור בראוטר שלי הגדרות ייחודיות לי, שנמצאות בשליטה שלי - כמו SSID, DHCP, סיסמת גישה לרשת שלי (כך שאם יבואו אלי אורחים אני לא אצטרך למסור את הסיסמא הראשית). חשוב לציין שאין לי גישה לציוד האלחוטי או לממשק הניהול של הרשת במבנה. אני לא בטוח עד כמה הבקשה שלי עונה להגדרה AP או REPEATER (נוצר לי בילבול גדול מאוד מכל המחשבה על "איך אני עושה את זה") האם זה אפש…

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  15. שלום, יש לי שאלה.. לאחרונה שיניתי את מיקום המחשב הנייח שלי כך שהוא ממוקם כרגע ליד הנתב (Gigaset 604) של אוראנג'.. לפיכך חיברתי אותו באמצעות כבל הרשת. לפני כן המחשב היה מחובר לרשת הביתית ב - WIFI באמצעות: http://www.bug.co.il/xtreamer/wireless.html העניין הוא שמאז שאני מחובר באמצעות כבל הרשת - קצב מהירות ההורדה שלי ממש קטן.. מקצבים של 700- 800 k אני כרגע מגיע בהורדות לקצבים מקסימלים של 150 - 200 K במקרה הטוב.. אשמח להסבר האם זה הגיוני או שמא תתכן בעיה כלשהי.. תודה

16. Started by smootskin,

הי, מחפש נתב כדי שלא אהיה תלוי בחסדי ספקי האנטרנט. הכי חשוב כמובן שתהיה גישה לכל הבית, וויפיי בלי תקלות (דירה של 85מ', הנתב יהיה בחדר מאחורי כמה קירות). אני לא בטוח מה המחירים של הנתבים המומלצים, עד 300 ש"ח זה סביר? אם לא, אשמח להצעות בכל מחיר. תודה

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  17. Started by Peri228,

שמעתי כבר הרבה זמן על הקטע של פריצת המודם של אלקטל , ושאפשר להפוך אותו לפרו . עכשיו קראתי את המדריך , ויש לי שאלה אחת - יש לי רשת של שני מחשבים בבית , כאשר במחשב אחד יש שני כרטיסי רשת , והוא מחובר מצד אחד למודם , ומהצד השני למחשב השני . אם אני יהפוך את המודם לנתב , הרשת עדיין תעבוד ?

• 7 תגובות
    • 867 צפיות
  18. Started by dfbhd13,

יש לי ראוטר של Linksys והוא מחובר למודם של ALCATEL Home ואין לי חייגן כי הוא תמיד מחובר אפילו כשהמחשב מחובא.... הוא מתנתק כל הזמן....אין זמן מסוים שזה קורה...לפעמים פעם בשעה לפעמים כל כמה שעות אבל לפעמים גם 5 פעמים ב2 דקות.... ואני לא יכול לעבוד ככה....זה מנתק לי את כל מה שאני עושה...לפעמים זה מתחבר אוטומתית אחרי כמה שניות או דקות....ולפעמים אני צריך ללכת לדף הגדרה (setting) של הראוטר ולעשות APPLY כדי שזה יפעל עוד פעם.... מה אני צריך לעשות להפסיק את ההתנתקויות..?? עריכת המודר: כותרת.

19. לאחר השדרוג החוקי לנתב, התבקשתי להזין שם משתמש וסיסמא, אם שם המשתמש והסיסמא שהשתמשתי בהם עד כה, לא עזרו. חיפשתי באינטרנט, קראתי ששם המשתמש צריך להיות ALCATEL והסיסמא היא המספר הסידורי של הנתב (כתוב על המדבקה) - גם זה לא עזר. מה עלי להזין ?

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  20. Started by Weihenstephan,

שלום לכולם, יש לי בבית נתב של לינקסיס WRT54GL עם הקושחה הגנרית הרגילה שהגיע איתו. לנתב הזה מחוברים 3 מחשבים. עכשיו לעניין, יש לי אח שמוריד כל היום באימיול\טורנט וכך חונק לנו את הגישה לאינטרנט, לי ולאמא שלי. רציתי לדעת אם יש דרך בנתב (QOS?) להגביל מהירות, ממש להגביל את רוחב העלאה ורוחב ההורדה ל IP מסויים בתוך ה LAN כך שהוא יגלוש אך בהגבלים מסויימים. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  21. Started by aviv00,

גם אם עושים איפי קבוע אין תגובה ל ROUTER עשיתי איפוס ניסתי לסגור את ה DHCP ולהחזיר אין שום דבר ראוטר נדפק :X

22. היי, קניתי ראוטר וחיברתי אותו למודם לצורך "הכרות" עם הרשת בדיוק לפי מה שהיה כתוב בהוראות, אך כשאני מנתק אותו מהחיבור שלו למודם הוא לא מפעיל בכלל את האינטרנט. מישהו מכיר ויכול לסייע לי? הראוטר נקנה על מנת שיוכל לספק לי רשת בקומה אחרת שבה הקליטה מהמודם חלשה מאוד. כרגע כשהו מחובר למודם האינטרנט שהוא מספק פועל בצורה מצוינת.

23. Started by crousingil,

טיפה ארוך אבל אני יודע שאני לא הראשון שנתקל בבעיה הזו.... קניתי ראוטר אדימקס BR-6204WG לאחרונה שהוא חוטי ואלחוטי, הגדרתי הכל. הכל עובד. חוץ מהמחשב הנייח שלי שמחובר אליו ב LAN. ניסיתי את המחשב הנייד שלי ב LAN והוא עובד. תאור הבעיה: יש פינגים החוצה, האימיול עובד וניסיתי גם פינגים לוואלה. פורט 80 פתוח, אבל אין פינג לכתובת עצמה של וואלה. לכן גם האקספלורר לא מראה אתרים וזו הבעיה! באמת ניסיתי כל מה שאני יודע וכל ההצלבות ההגיוניות והמסקנה היא שהמחשב הנייח שלי לא מקבל טוב את הראוטר. מה עשיתי ואיפה אנחנו עומדים: יש לי מודם של בזק של רוטל. כשהוא מחובר רגיל למחשב הכל עובד. כשהראוטר מחובר למחשב אין לי אינטרנט במחשב. ניסיתי את כל יציאות הLAN של הראוטר עם הנייד שלי כולן עובדות. שמתי כר…

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  24. באתר NetCHEIF פרסמתי היום מדריך חדש שכותרתו -- "תקני אלחוט, תדרים, איפנונים וערוצים (וגם Channel Bonding,‏ MIMO ו-Spatial Stream בתקן N)". קצב השידור האלחוטי התיאורטי המוגדר בתקן N הוא 300Mbps. על מנת לאפשר תקשורת במהירויות אלה, נעשה שימוש במגוון טכנולוגיות כמו ריבוי אנטנות (MIMO), שידור מרחבי (Spatial Stream), הקטנת ה-Guard Time, איחוד ערוצים (Channel Bonding) וכד'. במדריך נסקרים תקני האלחוט השונים שפותחו במהלך השנים האחרונות, וחלק מהטכנולוגיות המאפשרות לציוד אלחוטי בתקן N לתקשר במהירויות אלה. דגש מיוחד ניתן למנגנוני "איחוד הערוצים" (Channel Bonding) ו-"שידור מרחבי" (Spatial Stream), שיש להם השפעה קריטית על נפח המידע שניתן להעביר בכל רגע נתון. ה-LINK למדריך הוא -- http:/…

• 0 תגובות
    • 866 צפיות
  25. שלום! יש לי חייגן עם סיסמה כדי להתחבר לאינטרנט, והיום התקינו אצלי קו טלפון של 012 והם החליפו לי מודם לROTAL - RTA1320a שהוא מודם וראוטר ביחד כדי לחבר את המכשיר שלהם (VOIP) אליו, עכשיו הם אמרו שהם חייבים להגדיר בתוך הראוטר את הסיסמה של האינטרנט כי הטלפון חייב לעבוד על זה או שאני רוצה חייגן אבל הטלפון שלי יתנתק כל פעם שאני מנתק את האינטרנט לבסוף הייתי חייב להשאיר את האינטרנט מחובר כל הזמן, וזהו משהו שאינני חפץ בו. עכשיו שאלתי היא האם יש תוכנה שתחסום את האינטרנט למרות שהמודם מחובר לחיבור הרשת שלי וכדי לאפשר את האינטרנט אני אוכל להקיש סיסמה והכל יעבוד רגיל? תודה!

• 0 תגובות
    • 866 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.