עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by liranman,

שלום, ברצוני להקים רשת ביתית בה יש שני מחשבים (שבכל אחד מהם יש שני כרטיסי רשת), נתב EDIMAX BR-6114Wg, ומודם ADSL ALCATEL SPEED TOUCH HOME. שני המחשבים יחוברו לאינטרנט, בלי תלות אחד בשני. (ראו תרשים מצורף). כיוון שה-ROUTER תומך ב-LAN רק במהירויות של 10/100 ומכיוון שיש לי בכל מחשב שני כרטיסי רשת, חשבתי להעביר בתעלות הקיר כבל רשת CAT5 עם 8 גידים ולפצל אותו לשני קבוצות של 4 גידים, כך שבעצם בכבל יהיו שתי רשתות של 10/100. כל מחשב בעצם יתחבר פעמיים ל-ROUTER וכך אני אצור רשת של 200Mb. בכל מחשב אני אעשה BRIDGE לשני כרטיסי הרשת, וכך למעשה אקבל מהירות כפולה בחיבור ה-LAN בתוך הבית (ברור לי שהאינטרנט אינו מגיע למהירויות האלה ומספיק כרטיס רשת של 10Mbps). השאלות: 1. האם הקמת רשת כזו אפש…

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  2. שלום אני רוצה לקנות כרטיס רשת אלחוטי )USB עכשיו אני יודע שיש מושג כזה DBI שזה הטווח של האנטנה (מרחק במילים אחרות) ובנוסף הבנתי שיש לכרטיס רשת גם W יש כרטיסים של 8000MW יעני 8W ורציתי לדעת אם זה הגיוני??? כי אם יש דבר כזה כרטיס 8W עם אנטנה של 60DBI זה ממש מפלצת לא? אשמח לקבל הסבר על MW על W ועל DBI מפורט יותר ממה שאני הבנתי בתודה מאור

• 5 תגובות
    • 879 צפיות
  3. אני מתכנן לחבר בקרוב שני מחשבים לרשת ביתית, ומחפש ראוטר אלחוטי זול לצורך העניין. כבר הקמתי רשת ביתית אחת עם ראוטר מסוג 3CRWER10075 3COM והייתי מאד מרוצה ממנו. גם מהטווח וגם מהאפשרויות שיש עליו. אבל עכשיו אני מחפש את הפיתרון הזול ביותר לרשת ביתית עם ADSL. יש לי מחשב אחד שגם ככה יתחבר דרך אתרנט, ואני פשוט צריך שמחשב נייד עם חיבור אלחוטי מובנה יתחבר לאותה רשת ביתית ויהיה אפשר לגלוש בו באינטרנט. מדובר גם בדירה קטנה של 3 חדרים, ככה שאין בעיות של קליטה ואני לא צריך אנטנה שיכולה לחצות מקלטי בטון. אני לא מחפש משהו מתוחכם אלא את הפיתרון הכי זול שעובד. אני יודע שה3COM עולה היום פחות מ-300 ש"ח, אבל יש אלטרנטיבות יותר זולות שראיתי: הWBR3406TX של LevelOne, הWGR614 של Netgear והDI524 …

• 7 תגובות
    • 879 צפיות
  4. שלום רב, יש ברשותי את הנתב המצויין לעיל, תוך שימוש ברשת ביתית קטנה עם שני מחשבים.. אני מחובר לאינטרנט דרך ספק של נטוויז'ין ותשתית של הוט.. בהגדרות הנתב ,בעזרתו האדיבה של טכנאי מחשבים פרטי ,חיברתי את הרשת בסגנון l2pt , והגדרתי כתובות קבועות אלה לשני המחשבים: 192.168.2.100 , ו-192.168.2.101.. עכשיו ,משום מה כל פעם שאחד מהמחשבים דולק עם רשת פועלת וחיבור לאינטרנט, ואני רוצה להדליק את המחשב השני, הרשת מתנתקת, ורק התחברות מחדש דרך הגדרות הנתב, או ניתוקו מהחשמל וחיבורו מחדש, מאפשרים חזרה תקינה של הרשת. אודה מראש לעזרה איך להתגבר על הבעיה הנ"ל..

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  5. Started by dmaster1984,

חברה מה שלומכם יש לי ראוטר של חברת BELKIN דגם F5D7230-4 אני מנסה להבין למה הראוטר שלי קורס כאשר אני משתמש בתכונות שיתוף קבצים (ABC בעיקר) אני מנסה להבין למה זה קורה, כי כולם אומרים לי שפשוט הראוטר שלי לא יכול להתמודד עם יותר מ 25 PEERS (חיבורים) בכל רגע אני אשמח לשמוע הצעות, תודה!!! ואם אפשר מה אני יכול לעשות ראוטר בשביל להפסיק את הניתוקים (חוץ מי לדפוק לו מכות ולזורק אותו לזבל)

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  6. יש לי בבית ראוטר של חברת NETGEAR WPNT834 ראוטר מאוד טוב אפילו זכה במקום הראשון בכל הציונים ב-TOM'S HARDWARE אני מחובר לאינטרנט בADSL 2.5M יש לי 6 מחשבים בבית כולם מחוברים לראוטר 3 מחשבים משתמשים בתוכנות שיתוף עכשיו תמיד בשעות הבוקר הראוטר שובק חיים ואחרי כמה זמן חוזר לעצמו... למה זה? ואיך אפשר לגרום לראוטר לחלק את רוחב הפס בין כל המחשבים כדי שלא יווצר מצב שמחשב שיש לו תכונת פרג יגנוב את רוב רוחב הפס... תודה רבה

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  7. שלום, יש לי מודם שמחובר לנתב קווי של אדימקס. מהנתב הזה יוצאים 3 כבלי רשת למחשבים שולחניים. נותר לי שקע אחד פנוי בנתב הזה. אני חיברתי כבל רשת לשקע הפנוי בנתב הקווי ובצד השני חיברתי אותו לשקע LAN בנתב האלחוטי. בנתב האלחוטי, אני כיביתי את ה dchp. אני מעוניין להשאיר הכל מחובר ופשוט לחבר או לנתק את השקע של הנתב האלחוטי בהתאם למתי שאני צריך רשת אלחוטית. הבעיה היא שכאשר הכל מחובר כך. ושני הנתבים מחוברים, האלחוטי עובד, מחשב 1 עם vista עובד אבל ב 2 מחשבים עם 7 אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט. יש רעיונות?

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  8. אז ככה כרגע יש לי האב של Accton, והוא עושה המון (!!!) לאגים, כמובן שלא על אינטרנט אבל העברת קבצים במהירות גבוה (10Mb) ברשת עצמה... אז עכשיו אנירוצה לקנות סויץ' חדש. אני לא צריך משהו ממש יקר, חשבתי בכיוון של ג'יגה-ביט, שבכלל לפי מה שאני מבין הם חדשים בתחום הסויצים אז חשבתי על הסויץ' הזה: Gigabyte GS-SW005 מה דעתכם? איך גיגה-ביט בכלל בתחום הזה? למישהו יש נסיון?

• 5 תגובות
    • 879 צפיות
  9. במסגרת CES 2016 מציגה Netgear נתב אוניברסלי חדש, שני מאריכי טווח (Range Extenders), שני סטים של מתאמי HomePlug ונתב כבלים. כל הפרטים על מוצרים אלה בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=6094

• 0 תגובות
    • 879 צפיות
  10. שלום לכולם, אני נמצא במשרדים של 3 קומות, אני מעוניין לפרוס נתב/ים אלחוטיים שיכסו את כל הקומות. אני מתכוון לחבר את הנתב לLAN לתת לו SUBNET משלו לצורכי אבטחה שישמש רק לגלישה באינטרנט. אשמח אם תוכלו ליעץ לי לגביי אילו נתבים אלחוטיים / ACCESS POINTS עליי לרכוש וכיצד לפזר אותם בקומות. אם ניתן גם ליעץ בנושא אבטחת המידע (אינני מעוניין שיתמשו במשאבי הרשת למעט את תשתית הגלישה) תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  11. התקנתי על ה- Lenovo X61s שלי את תוכנת Bzeek . התוכנה גורמת לנייד שלי לשמש גם כנתב אלחוטי, ובאמת מחשבים אחרים וגם אייפון גולשים באופן מיידי וללא צורך בהגדרות או סיסמאות לחיבור. היתרון הכי ברור הוא שלא צריך חומרה, כיוון שהנתב האלחוטי הוא בתוכנה וגם ניתן בחינם. בכל זאת, מה יכולות להיות החסרונות? או יתרונות נוספים?

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  12. Started by Lirux,

יש לי 4 מחשבים בבית 3 של אחיות ואחד שלי... ואני רוצה שיהיה לי שליטה על כולם דרך המחשב שלי. עכשיו אני יודע שיש כמה גירסאות של VNC, איזה מהם הכי טוב והכי מהירה?

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  13. Started by Poddy,

עשיתי את המדריך שאומר על שיתוף קבצים ומדפסות הנלווה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=62728 אבל עדיין אני לא מצליח לראות את המחשבים ברשת, כן הם על אותה קבוצת עבודה ויש להם שמות שונים. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  14. Started by yuvalri1,

שלום! ברשותי דגם 3CRWE554G72T גרסה V2.01.10 מחוברים שני מחשבים אלחוטית עם BELKIN PCI, ןאחד ישירות (אבל רוב הזמן רק האלחוטיים מחוברים). הוא מחובר למודם ECI 312 דרך בזק בינלאומי. הבעיה היא שמידי פעם הראוטר מתנתק מהאינטרנט - ז"א המחשבים עדיין מחוברים אליו, אבל לא ניתן צאת מימנו לגלישה או לכל דבר אחר, ןהדרך היחידה להמשיך לעבוד היא לגשת אליו ולעשות לו RESTART ב SYSTEM TOOLS. זה קורה כמה פעמים ביום, גם אם אין שימוש בP2P. דרך אגב - DHCP לא מופעל. הSPI FIREWALL כן. הDNS מוגדרים לו (לא על AUTO). ערוץ 7, WPA מופעל. זיהוי לפי MAC ADDRESS.

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  15. כרגע יש לי שני מחשבים; אחד שמחובר דרך מודם ב ADSL, ועוד אחד שהגיע לפני כמה ימים ועוד אין לו חיבור לאנטרנט, ועד היום עוד התלבטתי מה לעשות, כי מחשב אחד נמצא בקומה -1 (מינוד אחד, במרתף), והמחשב השני בקומה 1 (מעל קומת הקרקע, שמעל קומת המרתף) (יעני קומה שלמה מפרידה בינהם) היום שמעתי על המכשיר הזה: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=199_253&products_id=1814 שמעביר את הרשת על גבי רשת החשמל והחלטתי לקנות אותו עכשיו קראתי את המדריך לשיתוף אנטרנט (הת'רד הראשון בפורום) אז אני מבצע אותו דבר כמו ששם, רק במקום לחבר כרטיס רשת שני במחשב השרת וכרטיס רשת במחשב לקוח בעזרת כבל, אני מחבר כרטיס רשת שני בשרת אל מתאם לרשת החשמל, וכרטיס רשת במחשב הלקוח אל מתאם לרשת הח…

16. כרטיס רשת חוטי, כמובן מישהו יכול להפנות אותי לחנות שמוכרת, או לפחות להגיד איזה יצרן מוכר אותם? תנקס.

17. Started by djburekas,

שלום לכולם קניתי את הראוטר הנ"ל. אני 7 שנים משתמש עם ראוטרים אלחוטיים שונים אך בראוטר הזה אופצית הDMZ כאילו לא נמצאת רציתי לדעת איך אני מגדיר מחשב שיהיה DMZ ? זה ראוטר חדש, ואני רואה שהאופציה אולי לא קיימת? אני רוצה לפתוח כל מיני פורטים כמו לאימיול וכדומה.. וDMZ זה מצויין. ואיפה זה נמצא בתפריט תודה.

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  18. Started by Gil28,

אני נמצא במחשב של המסעדה שלי, ניסיתי לקרוא מיילים (כרום) והופ, שגיאת חיבור לא ידועה (בדפדפן). לעמוד הראשי של הפייסבוק הוא מתחבר אבל כאשר מזינים אימייל וסיסמא, שוב חוזרת אותה השגיאה. השגיאה היא: ייתכן שדף האינטרנט בכתובת ______אינו פעיל זמנית, או שהועבר לכתובת אינטרנט חדשה לצמיתות. ניסיתי להתקין תכנה כלשהי שדורשת חיבור לשרת שלה כדי להוריד קבצים ויש תקלת חיבור. גם האנטיוירוס לא מצליח לעדכן. יש לציין שאתרים רגילים עובדים כרגיל.

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  19. Started by FARKASH7,

אני בונה אתר לפרוייקט במחשבים ואני צריך לעבוד עם השרת שעל המחשב אבל מישום מה הוא לא עובד, הוא אומר לי שאי אפשר לפתוח את הדף שגיאה פנימית של השרת משהו כזה.

• 4 תגובות
    • 878 צפיות
  20. Started by Bang,

במדריכים באתר יש ראוטר של לינוקס רציתי לדעת 1. אם יש בעיות עם ADSL 2. אם התוכנה תומכת במודם USB

• 0 תגובות
    • 878 צפיות
  21. Started by Mortar,

http://www.kerio.com/kerio.html הורדתי את הROUTER שלהם, אני לא יודע הרבה חוץ מלחבר רשת בסיסית ביותר של שני מחשבים עם כבל בWIN2K או XP וזאת הסיבה כנראה שאני לא מבין הרבה בכל המונחים של הרשתות ואני לא מצליח להריץ את התוכנה ולהבין איך משתמשים בה. אני רוצה דבר פשוט מאוד, יש לי ADSL בUSB ושני כרטיסי רשת מחוברים ללא HUB או SWITCH, סתם ככה, אני רוצה להגביל כל מחשב לאפשרות הורדה של 28KB MAXIMUM, איך ? אני ממש צריך עזרה, אם מישהו יודע איך להריץ שרת בתכונה הזאת כשמשתמש שני נכנס ויש קשר ואפשר לנתב מידע ולהגביל את הBANDWIDTH אני אודה לו מאוד, אין לי 500 שקל ל ROUTER מה אני יכול לעשות... בבקשה עזרו אני נואש ביותר!

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  22. Started by bhawk,

שלום ברשותי win XP והפירוואל המובנה פעיל. כאשר אני מנסה להכנס לאתר ftp אני לא מצליח כאשר אני מכבה את הפירוואל המובנה של המערכת אני כן מצליח להכנס. איך ניתן לנגדיר את הפירוואל שיאפשר גישה ל FTP ? תודה בר

• 8 תגובות
    • 878 צפיות
  23. Started by talmAn,

לאבא שלי יש מחשב נייד, בעבודה המחשב הזה מחובר לרשת מקומית בעבודה. בבית יש לנו שתי מחשבים רגילים שמחוברים לאינטרנט וביניהם יש רשת ללא ראוטר (כבל רשת ביניהם) עכשיו אבא שלי הגיע הבייתה ורוצה לגלוש באינטרנט דרך המחשב הנייד שלו. ניתקנו את הכבל רשת מהמחשב השני ברשת שיש לי בבית (לא המחשב שלי, שאליו מחובר המודם של ה ADSL) בקיצור החלפנו את המחשב בחדר של אחיות שלי במקום המחשב שלהן- המחשב הנייד. וזה לא עבד, אי אפשר להיכנס לאינטרנט דרך המחשב הנייד למה זה לא עובד? האם זה בגלל שהמחשב הנייד כבר מחובר לרשת בעבודה של אבא שלי, והכרטיס רשת של המחשב הנייד כבד "תפוס" וצריך לשנות לו את ההגדרות? או שזה צריך לעבוד? תעזרו לי בבקשה... תודה, טל

• 7 תגובות
    • 878 צפיות
  24. אני מעוניין לקנות נתב חוטי טוב שלא מתחמם ונתקע אלא משהוא יציב שיספק אותי לאורך זמן כי המחשב כל הזמן דלוק אז אני צריך אותו יציב עד 400-450 שקל גג יש הצעות בבקשה?

• 6 תגובות
    • 878 צפיות
  25. שלום חברה יש לי את הראטוטר של אסוס שבזק מחלקת בהצטרפות למבצע מאז שחיברתי את הנתב האינטרנט פועל קצט איטי מהמודם שהיה מחובר רציתי לדעת אם זה קשור בהתחממות או למה זה קשור?

• 0 תגובות
    • 878 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.