עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני מניח שרובכם יודעים שהיום הוכרזה באופן רישמי מערכת ההפעלה Windows 7. אני משתמש במערכת ההפעלה הזו כבר כמה שבועות על המחשב הראשי שלי והאמת היא שיש לי רק מילים טובות להגיד עליה. כפי שכתבתי כבר לפני כמה שבועות בשרשור אחר בנושא, WIndows 7 היא מחליפה ראויה ל-XP ולדעתי כל אחד מאיתנו צריך לשקול בחיוב את המעבר למערכת הזו. ב-Windows 7 יש הרבה חידושים ושיפורים, וגם בתחום העיסוק של הפורום יש חדשות. אתם מוזמים לקרוא עליהן במדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/W7-XP-NET/W7-XP-NET.htm

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  2. לאחרונה כל יום כשאני פותח דפדפן כרומיום במינט אני צריך להכניס את כל הסיסימאות של כל האתר שוב על מנת להתחבר. נראה לי שבמחשב הנייח אין בעיה רק בנייד. יש לכם מושג איך פותרים את זה? תודה מראש עריכה: תיקון: גם בנייח זה קורה.

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  3. Started by efraimy,

האם יש למישהו נסיון עם מגדיל טווח אינטרנט אלחוטי מסוג NETIS ? איפה תריך למקם אותו ? האם הוא באמת עושה את העבודה ומגדיל טווח ? מה היתרונות והחסרונות שלו ?

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  4. Started by [NOS],

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3229518,00.html האם היא תתן פינגים יותר טובים מאשר החבילה של ה 5 מגה?

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  5. Started by arkadur,

התחדשתי בראוטר הנ"ל , משום מה, הוא עובד באופן לא יציב ודורש איפוס לאחר שהוא קורס. הקריסה באה לידי ביטוי בכך שאינטרנט נופל, ואין אפשרות לגלוש. אולי הבעיה היא במודם הקצת מיושן שמסרב לעבוד עם הראוטר החדש, אבל אני מסרב להחליף אותו - אלקטל ספיד טאצ' (5 נורות) עם הראוטר הישן - הכל עובד יציב. דעתכם?

• 5 תגובות
    • 890 צפיות
  6. Started by noaabraham,

שלום, אני גרה בבית עם 2 קומות. הראוטר נמצא בקומה השניה. יש מקומות בקומה הראשונה שאין קליטה טובה מספיק. למשל בזום וסרטים נתקע הרבה פעמים איזה מגבר יהיה טוב בשביל זה ? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  7. Started by Stastyle,

היום התקנתי במחשבי ראוטר אל חוטי, והצלחתי לגלוש באינטרנט מהמחשב הנייד דרך הנתב... שאלתי היא כזאת: כיצד אני משתף קבצים, כמו שעשיתי לפני שקניתי את הראוטר - דרך הכבל... תודה ולילה טוב!

• 8 תגובות
    • 890 צפיות
  8. Started by nimrodim,

אני מנסה להפעיל UPNP על ראוטר ALCATEL 510 ללא הצלחה. ביצעתי את הבאות: UPNP מופעל על הראוטר תחת התפריט של NAPT. וודאתי שהסרווסים הבאים מופעלים: Universal Plug and Play Device Host" and "SSDP Discovery Service" הפעלתי תחת "My Network Places" את"Show icons for networked UPnP device בצעתי REBOOT למחשב ו לראוטר. לראוטר יש את ה - FIRMWARE האחרון. כיביתי את הFIREWALL של WINXP SP2 וSYGATE. השתמשתי בתוכנה הקטנה הבאה לוודא שהכל מופעל: http://www.mgillespie.plus.com/UPnPTest.exe וקיבלתי: INFO: Adapter #0 - 10.0.0.2 - UPnP Disabled יתר הפרמטרים תקינים..... מה לעשות?

• 8 תגובות
    • 890 צפיות
  9. שלום לכולם, צריך לקבל החלטה וקצת מבולבל: כרגע אני עובד על תשתית הוט (מסיים התחייבות טריפל עוד שלושה חודשים) וספקית בזק בינלאומי (ללא התחייבות). באוגוסט אני עובר דירה (גם שם יש תשתית הוט), ומתכוון לוותר על שירותי הכבלים של הוט, לכן לא אתחייב מחדש להוט. העניין הוא לגבי בזק בינלאומי (הספקית) - אני רוצה לשדרג שם היום למהירות 12MB (כרגע אני ב-1.5 אומללים), והם מוכנים לתת לי ב-70 ש"ח עם התחייבות לשנתיים, 85 ש"ח בהתחייבות לשנה ו-129 (או משהו כזה) ללא התחייבות. כמובן שמאד קורץ המחיר הנמוך - אך אני לא בטוח אם חכם להתחייב להם. השאלה היא - 1. האם כדאי להתחייב ובבית החדש להמשיך לעבוד עם תשתית הוט וספקית בזק בינלאומי? 2. האם להתחייב ובבית החדש להחליף לתשתית בזק? (כמה זה עולה?) 3. האם…

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  10. בזמן האחרון, אין לי מושג מה קרה חוץ משדרוג חביל האינטרנט ל1.5 כל הזמן שאני מוריד דברים דרך הIE בד"כ זה נתקע ממש באמצע, או אפילו בהתחלה ואני חייב להתחיל שוב מחדש, ולפעמים זה גם לא עוזר ופשוט נתקע, וזה לא בעיה בשרתים שאני מוריד מהם כי זה קורה לכל דבר שאני מוריד שם. וגם שמתי לב שהאינטרנט פתאום קופא לאחר זמן מסויים, התוכנות מסרים מידיים עדיין עובדות אבל שום אתר לא עולה, ואם עולה אז לאט מאוד. יש לציין שאני דיי שומר על המחשב, אין וירוסים, אין ספיירווס ואדאוורס, אני מוגן עם ZA ועם אנטי וירוס מעודכן והמחשב יציב מאוד. יש לציין שזמן קצר לפני שזה קרה המודם נפל לי מהמחשב ( המודם הוא ALE070) והוא עומד אז בטעות העפתי אותו עם הרגל, אבל המרחק לא רציני, וזה לא פעם ראשונה אבל אולי בכל ז…

• 2 תגובות
    • 890 צפיות
  11. Started by eloya,

היי, אני מנסה לגשת למחשב שלי דרך remote desktop ממחשב אחר. מבחינת תוכנה הכל מותקן כמו שצריך. יש לי שני חשבונות admin וכשאני מנסה להתחבר אל המחשב הוא מבקש סיסמה העניין הוא שאין לי סיסמה לאף אחד מהם ולא הצלחתי למצוא איפה צריך להגדיר אותה. אנא עזרתכם.

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  12. Started by omrij,

(אני מקווה שאני בפורום הנכון) התקנתי פקס במחשב והגדרתי את winfax שידפיס פקסים נכנסים רציתי לדעת אם יש אפשרות שהמודם יענה רק לפקסים ויתעלם משיחות קוליות (האם הוא בכלל יכול להבדיל בין סוגי השיחות?)

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  13. Started by adibs7,

חיברתי את המחשבים לרשת הביתית ומשום מה רק במחשב הראשי אני לא מצליח להיכנס לקבוצה הביתית ובמחשבים האחרים אני יכול הוא רושם לי "לא זמינים כעת מחשבים אחרים בקבוצה הביתית" . ברשותי ווינדוס 7 . תודה לעוזרים..

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  14. Started by יואב שניר,

זוהי השאלה : התשובה - כן, כול רב יכול לשמש AP נוחה לאלוהים.

15. שלום, אני מעוניין לרכוש נתב לטובת שימוש ברשת VPN. מקריאה באתרי ספקי VPN אני מבין שאם ישנה קושחת DD-WRT ניתן להעביר את כל תעבורת הרשת דרך ה- VPN. אני מעוניין בנתב בעל 4 כניסות LAN לפחות (אם יש 6 זה יהיה פנטסטי) במהירות 1Gb. תקן אלחוטי מתקדם אך לא חשוב לי שיהיה שיא המהירות, יותר חשוב לי בעל טווח גדול. מעבד חזק שיכול להתמודד עם 2 מחשבים חוטיים + מחשב אלחוטי + 4 צרכניים אלחוטיים + NAS חוטי ללא בעיות וניתוקים. אשמח לתמורה הטובה ביותר לכסף. תקציב עד ל- 900 ש"ח. תודה ושבת שלום.

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  16. ----- הבעיה נפתרה לפני שמישהו הספיק לכתוב, תודה בכל מקרה -------------- שלום לכולם, נראה לי שלא אוהבים לדבר פה הרבה על מדפסות, אבל היר איט גווס (ויכול להיות שיהיו יותר מדי פרטים) אני עובד על נייד שעליו מותקן ויסטה (הום פרימיום, אנגלית). עובד אלחוטי מהנייד, המדפסת הארורה מחוברת למחשב נייח, שעליו XP (עברית ס"פ 2). אני יכול לראות ולהעביר קבצים בין שני המחשבים באמצעות הרשת, אבל שאני בא להתחבר למדפסת שמחוברת למחשב הנייח (ה-XP) אני מקבל את ההודעה הבאה: windows cannot connect the printer. there is not enough memory to complete this operation... עכשיו בואו כבר נסגור את הפינה, ונאמר שאין מצב שאין מספיק זיכרון. למישהו יש מושג איך לטפל בזה? עוד פרטים שאני לא יודע אם משנים: 1. המדפס…

• 2 תגובות
    • 890 צפיות
  17. יש לי בבית מודם/נתב אלחוטי שמחובר למחשב הראשי שלי, יש לי מחשב נייד שמתחבר אלחוטית לנתב הזה ואני רוצה לקנות גם כרטיס רשת אלחוטי למחשב נוסף בבית שיתחבר לנתב האלחוטי בצורה אלחוטית אבל יש לי בעיה אחת...אבא שלי הוא היה בצבא במודיעין והוא אומר שכל המכשירים האלה שהם אלחוטיים שהוא היה עובד איתם יש בהם קרינה ושהוא לא מוכן שאני יקנה עוד כרטיס רשת אלחוטי כי לפי מה ש/הוא אומר יש בו קרינה... השאלה שלי היא אם הוא צודק ואם זה רלוונטי בכלל רק לציוד שהוא היה עובד איתו? כי אני רוצה שתהיה לי בשבילו תשובה שתסביר לו מה הסיכונים אם יש בכלל... תודה מראש

• 13 תגובות
    • 890 צפיות
  18. Started by TipX-Bomb,

שלום לכם. יש לי ADSL 0.5 ורשת של 3 מחשבים באמצעות HUB. יש לי קצב הורדה נורמלי (ממוצע 65 קיי) אבל הבעייה שלי היא שבמשחקי רשת יש לי 60 פינגים מעל הממוצע. (בשרתים ישראלים) גם אם אני מנסה לכבות את שאר המחשבים אז הפינ לא עולה. אני יודע שזה בגלל ההאב ולא בכלל סיבות אחרות כי כשניסיתי לחבר את המחשב ישירות דרך ה-ADSL ולא דרך ההאב, הפינג שלי היה בסדר. עכשיו, יש לי כמה שאלות: 1. אם אפשר בדרך כלשהי לעשות שה-HUB לא יאט את הפינגים במחשב? 2. אם אני ישדרג את ה-ADSL שלי ל 1.5 אז זה ישפר את הפינגים? 3. אם יש דרך לקנות עוד מודם של ADSL, שהוא ישתמש באותו שם משתמש ובאותה סיסמה כדיי להתחבר לאינטרנט, אבל בלי לשלם חשבון חודשי כפול?

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  19. HOT קבלה את רשיון האינטרנט שלה לפני חצי שנה, אך עדיין לא התחילה לספק שירותי ISP. מישהו רוצה לנחש למה? http://www.netcheif.com/blog/?p=1258

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  20. Started by zzz727,

יש לי שני מחשבים שמחוברים באמצעות ראוטר איך אני יכול להשתלט על המחשב השני בעזרת MSTSC?? הבנתי שיש קובץ RDP מסויים או משהו כזה...

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  21. Started by maor-a-,

יש לי שני מחשבים בבית שמחוברים לאינטרנט ע"י כבל מוצלב רציתי לדעת איך אני יוצר תיקייה משותפת בינהם???

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  22. קניתי ראוטר אלחוטי+כ.רשת אלחוטי. במחשב שאליו מחובר הכרטיס אין שום בעיות. הבעיה היא כשאני צריך להגדיר את הראוטר לחייגן L2TP. בהתקנה של הראוטר (tew-431brp), אם אני בוחר באפשרות של l2tp אני צריך להכניס את הכתובת ip של השרת שאליו אני מתקשר, אז בדקתי בהגדרות של החייגן הקיים (חייגן כבלים של אינטרנט זהב), וראיתי שהכתובת היא דינמית. אין שום אפשרות לכובת דינאמית בהתקנה של המכשיר, וחיפשתי בPDF שנמצאים על הדיסק שהוא בא איתם, ואין שם כלום. אז התקשרתי לאינטרנט זהב ושאלתי מה אני צריך לעשות, והתומך ענה לי שבגלל שלא קניתי מהם את הרשת הוא ל איכול לומר לי. איך אני יכול לפתור את הבעיה?

• 9 תגובות
    • 890 צפיות
  23. שלום! קראתי את המדריך המצויין לעיל, וראיתי שעבור שיתוף מחשב לקוח אחד יחד, כתוב שנדרש רק לחבר אותו בכבל רשת למחשב השרת. אני מעוניין לחבר מחשב אחד למחשב שלי שכבר מחובר ב-ADSL, אבל אמרו לי שצריכים ROUTER (נתב). גם אצל חברים שלי יש חיבור של מחשב אחד יחיד, והתקינו להם ROUTER. שאלתי: האם לשיתוף חיבור ADSL של מחשב לקוח אחד יחיד למחשב השרת נדרש ROUTER או לא? (המדריך לעיל נכתב די מזמן, ולא ראיתי בו התיחסות ל-ADSL) שאלה נוספת: ראיתי כאן מדריך לשידרוג מודם ALCATEL והפיכתו לנתב. במידה ואני צריך ROUTER, האם הפעולה הזו יכולה לחסוך לי את העניין?? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 890 צפיות
  24. Started by sofix4,

האם מספיק כרטיס רשת אלחוטי (ניקח לדוגמא את TP-LINK 321G) כדי לאפשר גלישה אלחוטית בבית, או שדרוש נתב לעבודה הזו?

• 7 תגובות
    • 890 צפיות
  25. אהלן, אני מריץ שרת למשחק 24/7 כבר סביבות 8 חודשים והכל רץ חלק עד לפני כמה שבועות. יום אחד ראיתי שהשרת ריק משחקנים, זה הדליק אצלי נורה כי הוא תמיד מלא. הסתבר שהוא לא הופיע על רשימת השרתים במשחק. התחלתי אז לעשות ריסטארטים לשרת, למחשב, לראוטר והיה נראה שתכלס שום פעולה שאני עושה לא עוזר, אלא באופן די אקראי השרת מופיע ונעלם מהרשימה. יכול להיות בסדר לימים ויכול לרדת אחרי דקות. אני לא מבין גדול בראוטרים וזה אז לקח לי זמן עד שהיעפתי מבט בlogs של הראוטר וראיתי שכשהשרת עושה בעיות זה נראה ככה: (שניה של תקשורת) Wed, 2011-06-15 16:40:15 - UDP Packet - Source:178.150.250.91,28960 Destination:79.183.199.42,0 - [DOS] Wed, 2011-06-15 16:40:15 - UDP Packet - Source:46.100.126.47,28961 De…

• 4 תגובות
    • 890 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.