עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי בדירה רשת אלחוטית המחוברת לשני מחשבים. הראשון הוא נייד ואיתו אין בעיה (כי הוא נמצא קרוב לראוטר) ואילו השני, הנייח, הוא הבעייתי. הוא סובל מחיבור בעוצמה נמוכה מאוד ולא מעט ניתוקים. הראוטר הוא כנראה מדגם BR-6104WB של EDIMAX. כרטיס הרשת של המחשב הנייח הוא מדגם EW-7318UG, גם כן של EDIMAX. כמו כן, כדאי לציין שהמרחק בין הראוטר למחשב הוא כעשרה מטרים, אך מפרידים בינהם ארבעה קירות. מה כדאי לי לעשות כדי לשפר את הקליטה, האם כדאי להחליף את הראוטר? (ואם כן אשמח לקבל המלצות) האם כדאי להחליף את כרטיס הרשת? (כנ"ל) או שעלי להחליף את שניהם? אשמח לקבל בכל מקרה את הפתרון הזול ביותר האפשרי. ותודה מראש!

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  2. Started by wooper,

שלום אני נוהג תקופה ארוכה לראות קטעי סטרימינג ב YNET אם יש בחודש האחרון בכל הדפדפנים אין אפשרות לראות. פשוט כל שנייה הסרטון נתקע כמו פה 3 גאדג'טים חדשים שישנו לכם את החיים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4000471,00.html אני מחובר ל 012 ביוטוב המהירות עוד סבירה בשביל לצפות גם לא בטופ תודה

• 0 תגובות
    • 907 צפיות
  3. Started by talaus,

שלום, אני מחובר לאינטרנט בכבלים דרך אינטרנט זהב ומת"ב. אני משתמש בראוטר מסוג EDIMAX ROUTER 4 PORT BR 6104 ובמודם של חברת AMBIT (חיקוי של מוטורולה). אני רוצה לעשות שלא יהיה צורך בחייגן, כי כאשר מנסים להתחבר ב2 מחשבים מאותו יוזר הוא לא נותן כי יש מגבלה של יוזר אחד בפעם אחת... מה לעשות? דרך אגב, לי יש ווינדוס XP ובמחשב השני ווינדוס 2000 תודה

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  4. יש לי ראוטר DLINK-624 והאינטרנט פועל בסדר גמור...רציתי לשאול איך אני יכול להיכנס דרך מחשב אחד לשני וההפך....ניסיתי קצת לשחק עם ההגדרות של הרשת ב-CONTROL PANEL אבל לא הלך...ואם זה משנה יש לי WIN XP PRO

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  5. Started by IT-Guy,

אהלן אהלן, בצער רב אני נאלץ להפרד מה-WRT54GL שלי בגלל שהוא לא עומד בגבורה ב-12MB עם הוט (הצלחתי להתחבר רק עם tomato אבל המהירות לא מקסימלית כשמתחברים באופן אלחוטי). זה מה שאני מחפש בראוטר החדש: - תקן N - נתמך ע"י DD-WRT - לא עושה בעיות עם חייגן בהוט (חבילת גיימר בנטויז'ן -> צריך חייגן) אחרי לא מעט חיפושים מצאתי שה-D-Link DIR-615 עונה על כל הנ"ל, ושאין הרבה חלופות אחרות. העניין הוא שהראוטר הזה כבר ישן יחסית והייתי מעדיף משהו חדש יותר עם 3 אנטנות. אשמח לעזרתכם בשני דברים: 1. האם יש ראוטרים נוספים שאתם ממליצים עליהם? 2. מישהו יכול להסביר את הוודו שיש מסביב לראוטרים שעושים בעיות עם הוט? מה בדיוק גורם לראוטר של D-Link להיות מתאים יותר מLinksys? האם זה רלוונטי רק לקושחות המק…

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  6. יש לי שני מחשבים ברשת בבית. רציתי לדעת אם אני יכול לפתח משחק שבו ישחקו אני המחשב השני ועוד אנשים מהאינטרנט. יש לי מחשב פנטיום 3 800MHZ, WINDOWS XP, כרטיס רשת ETHERNET, ADSL 1.5MB

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  7. Started by roeesnir,

אני מקווה שזה קשור לפורום הזה. אני רוצה להקים חדר ועידות וירטואלי, מעין וובינר, שיכיל עד 100 איש, ושכולם יוכלו לכתוב הודעות, לדבר ולהקליט. השתתפתי כמה פעמים בדבר כזה, מזמן, ואני לא זוכר איך קראו לזה. איך עושים את זה? מי נותן שירות כזה? זה כרוך בעלויות גבוהות? אשמח לכל פיסת מידע.

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  8. Started by zohare62,

ברשותי 2 מחשבים שניהם חלונות xp pro האם אפשר לחבר אותם לחיבור מהחיבור של האלקאטק וששניהם יוכלו לגלוש באינטרנט ללא צורך להשאיר אחד דולק ז"א קופסאת פיצול לשני המחשבים ללא צורך בהגדרות מיוחדות.שיהיה משהוא הכי פשוט להרכבה כולל דגם של המוצר. תודה על כל תשובה שאקבל.

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  9. שלום לכולם : אבקש את עזרתכם ב 2 הבעיות הנ"ל גלשה איטית אני מחובר לתשתית בזק (מהירות 1.5M עם מודם של בזק TNN וספקית האינטרנט שלי היא בזק בנלאומי בזמן האחרון אני חווה מהירות גלישה איטית להחריד למרות בדיקות מול ספקי תשתית + אינטרנט לא מוצא עדיין תשובה ניתקתי את הראוטר ואני עובד דרך המודם המהירות השתפרה הרבה יותר טוב אבל זה עדיין לא מה שהיה מחשב אחד מחובר בצורה קווית ע"י הראוטר והמחשב המרוחק ברשת האלחוטית החלפת ראוטר+כרטיס רשת אלחוטי ברשותי רשת אלחוטית הכוללת ראוטר TP LINK WR-641 + כרטיס רשת אלחוטי של TP LINK איכות האות תמיד ירודה ואני רוצה להחליף ציוד חשבתי על Link-sys אבל לא מצאתי ראוטר שכולל את המודם

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  10. חשבתי אולי לעשות בתוך המייל שלי בYAHOO סיפרית גיבוי. ולשים שם כל מיני קבצים. ומאחר שהמייל אונו מוגבל במקום, התוכנית שלי מעולה. השאלה, איך אפשר לעלות למייל קבצים? לשלוח מייל לעצמי זה באסה, כי אפשר לשלוח מיילים בגודל של 10MB וזה כלום. יש הצעות? תודה.

• 7 תגובות
    • 907 צפיות
  11. Started by Spybot,

יש תוכנה שבעזרתה אני יכול להתחבר כמו REMOTE ASSISTANCE למחשב של חבר שלי דרך האינטרנט? האם זה מה שתוכנת LOGMEIN עושה או שאפשר פשוט דרך וינדוס? הכוונה שלי היא שאני אוכל לראות את הDESKTOP שלו ולא תיקיות או משהו כזה.

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  12. שלום, יש לי בבית ראוטר/מודם הוטבוקס של הוט. יש לי מחשב נייח עם כרטיס רשת אלחוטי חיצוני נייד (כזה שמתחבר עם USB) -עד כאן, הכל בסדר, האינטרנט עובד מהר. בנוסף יש לי לפטופ מדגם : DELL INSPIRON 1525 שיש לו כמובן כרטיס רשת פנימי. מסיבה שלא ברורה לי עד עכשיו אני לא מצליח להיכנס לאינטרנט באמצעות הלפטופ! המחשב אומנם מזהה את הרשת האלחוטית אבל כאשר אני מכניס את הסיסמא של הרשת למחשב אני כל הזמן מקבל הודעת שגיאה, שהמחשב לא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית. דיברתי כבר שבוע עם הוט - הם אומרים שהכל עובד תקין. ניסיתי להחבר לאינטרנט בלפטו עם כרטיס הרשת הנייד - והכל עבד פיקס! אבל לא ברור לי למה ב NETWORK CONNECTION - כל הזמן מופיע לי איקס אדום על חיבור הרשת הרלוונטי (הפנימי במחשב) ואני לא מצליח ל…

13. Started by ktbnus,

בקשה קצת מוזרה.... יש פה למישהו את המודם של ECI 270, אם כן אז אפשר בבקשה תמונה של הממשק ניהול/קינפוג שלו?

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  14. Started by BABA_Z_Z,

מזה שבועיים בלי סיבה נראת לעין כל פעם שאני פותח ה"מחשב שלי" או דברים נוספים נפתח באופן אוטומטי חייגן לאינטרנט יש למישהו רעיון להפסיק את התופעה!!!! תודה תוכנה #WINXP PRO

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  15. שלום וערב טוב, בימים אלא מהירות הגלישה בישראל הופכת לסטנדרט של 100 מגה(מי היה מאמין), אני מאמין שאת מהירות ההורדה דיי מיצינו ועכשיו הגיע הזמן לעבור הלאה: מה שחסר לי כיום ,ואני מאמין שגם לך זה: 1.מהירות העלאה גבוהה יותר 2.זמן תגובה נמוך קראתי באינטרנט שעד סוף השנה כבר 10 אחוזים מהאוכלוסיה אמורים להיות מחוברים לסיבים האופטיים של חברת החשמל כאשר המהירות ההתחלתית תהיה 100 מגה סימטרי(גם הורדה וגם העלאה), רק חבל שאי אפשר לדעת איפה הפרוייקט עומד כי קיים מידע דל מאוד ברשת, כנ"ל לגבי הוט ובזק, קראתי במספר אתרים שחברת החשמל דיי הלחיצה את החברות ולכן הן מנסות להפוך את היוצרות ולהתחיל לפרוס סיבים אופטיים עד לבניין הלקוחFTTB או אפילו עד לבית הלקוחFTTH, מעניין מה קורה במגזר הזה גם כן, …

• 0 תגובות
    • 906 צפיות
  16. Started by gilsna,

לאחר קריאת מספר מדריכים, מרוב מידע יצאתי מבולבל. אני רוצה לחבר כבל רשת מהראוטר לשקע בקיר (הכבלים נמצאים כבר בקירות) אני צריך חיבור של 1Gbps לא ברור לי אם אני צריך חיבור ישר או מוצלב? בנוסף יש הסבר מפורט לגבי סידור הגידים בקונקטור, מה אמור להיות סידור הגידים בשקע גוויס? תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  17. התחברתי היום לאינטרנט של האוניברסיטה, בערך מהירות 100MB. משום מה, כשאני מנסה להוריד קבצים גדולים דרך HTTP ומהירות ההורדה מגיעה בערך ל-3-5MB אז או שאני מקבל מסך כחול וכו' כפי שמצויין בכותרת. אם המהירות היא על 0.5KB בערך, אז הכל בסדר ולא קורה כלום! מה יכול לגרום לתקלה כזו כשאני מגיע למהירויות הורדה גבוהות? מפרט המחשב בחתימה... עריכה: הצלחתי לדייק יותר, ברגע שמהירות ההורדה עולה מעל 2.9MB אז מתחילות הבעיות. כל עוד זה מתחת, אין שום בעיה!

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  18. Started by avih,

שלום לכולם, מקווה שאני בפורום הנכון. יש לי לוח אם של GIGABYTE - Z790 GAMING X AX יש לו קישורויות WIFI וכן LAN מובנה בכרטיס Realtek 2.5GbE משום מה הרשת החוטית לא עובדת (ה WIFI כן) חשבתי שזה קשור למערכת ההפעלה אך גם עם WIN 10 ו WIN 11 יש בעיה שאין אינטרנט. כאילו מערכת ההפעלה לא מכירה\לא מוצאת שיש על לוח האם כניסה של רשת. חשבתי שיש בעיה בלוח האם, אולי הכבל לא מתאים למחבר של 2.5GB ולאחר חיפושתי בגוגל , אומרים שבכלל יש בעיה עם הדרייבר של REALTEK של 2.5GB האם יש לכם רעיונות מה יכולה להיות הבעיה ואיך ניתן לתפור אותה ? תודה רבה !!

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  19. אני גר בממד ובממד אין חיבור של טלפון אז הראוטר הייה בחדר אחר והכרטיס הרשת הייה עצלי בחדר התקציב שלי הוא 400 שקל רצוי שהמחיר יצא פחות אבל...

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  20. שלום! אני חדש פה ויש לי כמה שאלות לגבי קניית ראווטר. - יש לי אינטרנט 1.5M בכבלים ואני מעוניין לפצל אותו בין שתי מחשבים בלי הרבה בעיות של הרשת הביתית של הXP (שהייתה לי כבר). הראווטר יפצל את האינטרנט לשני המחשבים ויתפקד כשרת? מחשב מסויים יהייה אמור להיות פועל כדי שהשני יגלוש? אפשר הסבר לגבי התקנתו? צריכים הגדיר במחשבים רשת מסויימת? אני עכשיו משתמש בחייגן אז שאני יתקין את הראווטר כל מחשב ברשת יהייה לו חייגן "עצמאי" שממנו הוא יתחבר? אם זה באמת עדיף על רשת ביתית? אפשר לקבל קישור לראווטר כבלים שעולה לא מעל 500 ש"ח והוא טוב? תודה מראש :-* בבקשה תענו לי על כל השאלות ברצינות כי אני באמת מעוניין לקנות, תודה שוב.

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  21. Started by tembo,

יש לי מודם של ECI - B-FOCUS 270PR והוא מחובר לנתב אלחוטי ומשם יוצאים כל המחשבים שלי ... שניים חוטיים ואחד אלחוטי. כן כן שני ראוטרים.. בכל מקרה אני בגלל שיש לי שניים אז אני לא מצליח אפילו להתחבר עם אימיול או לבצע סיוע מרחוק למחשבים שלא בתוך הרשת וכאלו ואני צריך לפתוח פורטים... במדריך של הראוטר של בזק אפילו לא ציינו את ה IP של הממשק ונאלצתי להתקשר בגלל זה והטכנאי אמר לי שזה 192.168.1.1 ואני לא מצליח לגשת לכתובת הזו.. האם יתכן שזה בגלל שהראוטר לא מחובר לתוך המחשבים ישר? האם לנתק רגע את הרשת ולחבר את הראוטר למחשב ואז לנסות או שמישהו מכיר בכלל IP אחר?

• 5 תגובות
    • 906 צפיות
  22. Started by nimrodim,

להלן תיאור בעיה ברשת של מספר מחשבים. ברשת כ-7 מחשבים, רשת מקומית תקינה בכל המחשבים - ניתן להעביר קבצים בין כל המחשבים. ל - SWITCH מחובר גם ראוטר אלקטל ישן - היושב על GATEWAY 10.0.0.138. לכל המחשבים - פרט למחשב הבעייתי - תיקשורת תקינה לאיטרנט. למחשב הבעייתי - אין תיקשורת לאינטרנט ולא ניתן להכנס דרכו אל הראוטר. כאשר עושים PING 10.0.0.138 לראוטר מהמחשב הבעייתי - יש REPLY תקין. לציין שכיביתי את ה-FIREWALL. בנוסף IP ADDRESS ו SUBNET MASK קונפגו ידנית ל: 10.0.0.5 ו 255.0.0.0 מדוע אני לא מצליח להכנס ממחשב זה לראוטר או לאינטרנט?

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  23. Started by AdiR^SiNaI,

פינג היא בודקת האם יש קשר בין מחשב למחשב ואני רוצה לדעת איך אני שולח הרבה קופסאות כמו 1000 נגיד עושים ככה שזה יעשה הרבה ping 1.1.1.1 -t ויש עוד איזה שהוא אות שאפשר לבחור כמה קופסאות היא שולחת מה האות בבקשה?

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  24. שלום, ברצוני לעשות רשת באמצעות ICS. המחשב עם המודם, בו מותקן ויסטה. איך אני מגדיר בוויסטה שהמחשב צריך לקבל התקשרויות, כלומר הוא המארח את המודם? בXP זה היה הרבה יותר פשוט, בויסטה הסתבכתי =\.

• 9 תגובות
    • 906 צפיות
  25. Started by tepez,

בדיון הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=404090.msg3468726 שאלתי לגבי חיבור של 8-10 התקנים ברשת ביתית חוטית (עם תמיכה ברשת אלחוטית). המסקנה הייתה להשתמש בראוטר + רכזת בתור מפצל. בנוסף, הומלץ לי להחליף את הנתב לחדש כדי שיעמוד בעומס הניתוב. איזה נתב מומלץ לצרכים האלה (8-10 התקנים, רשת חוטית 10/100 ואלחוטית - המהירות באלחוטית לא קריטית)?

• 5 תגובות
    • 906 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.