עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לפני מספר חודשים, אחת משתי כניסות ה LAN של המחשב שלי הפסיקה לתפקד (כשאני אומר הפסיקה לתפקד, אני מתכוון שאפילו הנורות לא נדלקות). חיברתי את כבל הרשת לכניסת ה LAN השנייה, והכל עובד בסדר עד עכשיו. היום התקנתי מחשב נוסף בחדר שלי, ופתאום כניסת ה LAN שלו הפסיקה לתפקד. אין לו עוד כניסת LAN, כך שזה ממש מבאס. המשותף לשני המקרים, הוא ששניהם קרו עם אותו הראוטר - OfficeConnectWireless של 3Com. האם אתם חושבים שיש סיכוי שהראוטר שלי הוא שורף כניסות LAN סדרתי ?, הייתם מחליפים אותו בעקבות מה שסיפרתי לכם ?, פשוט מעולם לא נתקלתי בכניסת LAN שהפסיקה לתפקד, כך שאני לא מרגיש בנוח לחשוב שזה סתם צירוף מקרים...

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Stasik,

יש לי כבל רשת עם 4 חוטים וכתוב עליו category 5 patch cable האם אני יכול להשתמש בו כדי לחבר שני מחשבים?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. קיום יש לי ראוטר TL-WR941ND החסרון העיקרי שלי כרגע זה חוסר טווח של הראוטר בקומה השנייה אצלי בבית (טיפה גדול), ובעיית התחברות מאוד מוזרה של מחשב נייד (גולש ממש לאט רק איתו). החלטתי שאני רוצה להעלות את הטווח ולתקן את הבעיה. ניסיתי כבר כל דבר על מנת לתקן את הבעיה עם המחשב כולל איפוס הראוטר וה FW שלו ופרמוט המחשב הנייד ולא עזר, יש רעיונות? יש המלצות לראוטר אלחוטי טוב עד 450 שקל, חשוב לי אמינות ותפקוד "יציב".

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. תנו המלצה לנתב זול וסביר לכבלים יתרון אם הוא יתמוך גם בכבלים וגם בADSL יש לי סוויץ', 8 פורטים של Dynamode אם זה משנה משהו מודם כבלים - TERAYON --------- לגבי השם משתמש בנטויז'ן עד לפני חודש וחצי הייתי לקוח של נטויז'ן ועקב דרישה שלהם לעלות את המחיר מ39 ש"ח ל99 ש"ח (!) ללקוח עיסקי עבור ADSL אחד וחצי מגה נאלצתי לעזוב ולעבור לספק אחר, לצערי הרב עברי לנזק בינלאומי, ועכשיו שוב חזרתי לנטויז'ן בשחמה גדולה, בתשלום של 39 ש"ח לחודש עבור כבלים אחד וחצי העניין הוא שהשם משתמש הקודם שלי כביכול תפוס והוא שמור ל3 שנים !!! כלומר הוא שלי והכל, אבל אני לא יכול להשתמש בו לחשבון חדש ... : בחרתי שם משתמש חדש, והשם משתמש קליט, קצר, פצצה ( מה שתרצו ) אמרתי אותו לנציג שפתח לי את החשב…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. בקשה תעזרו לי מהר זה דחוף, יש לי כרגע Netvision ADSL 0.5, מודם ADSL USB של ROTAL. עוד 30 דקות אני מחליף ספקית אינטרנט ואני מתלבט בין כמה וכמה ספקיות: 1) בזק בין לאומי 2) אינטרנט זהב 012 3) יסראסרב 4) יש לכם עוד הצעה? :-\ אני צריך שתגידו לי את הספקית הכי טובה והכי מהירה (מבין כל שאר הספקיות כמובן). תודה מראש(מצפה לתגובות מהירות)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by vic1234,

המחיר יוצא משתלם או לא? לא הצלחתי למצוא את הדגם שהם מביאים בzap אז אני לא יודע מה המחיר שלו אז מה אתם אומרים כדאי לא כדאי מחשב טוב לא טוב http://www.orange.net.il/isp/19352.html

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Mayyuval,

שלום לכולם. אז ככה, יש לי מספר שאלות בנוגע לראוטר והאפשרויות שבו. רוב השאלות עוסקות בהקשר של פתיחת פורטים ואבטחה. ראשית, מזה UPNP , מתי משתמשים בו אם בכלל? שאלה נוספת היא, כשאני מנסה לעשות פתיחת פורטים, יש לי אפשרות לבחור מבין רשימה נגללת LAN IP , כמו 10.0.0.1 10.0.0.2 מה זאת אפשרות הבחירה הזאת, במה צריך לבחור? שאלה אחרונה וחביבה היא מה הוא הDMZ , איך מפעילים אותו? תודה רבה לכולם. עריכה: אוקיי תודה, יש לי עוד שאלה. אם אני מגדיר אי פי סטטי עבור מחשב אחר שמחובר לרשת, ואז כשאני נכנס לראוטר ועושה port forwarding , ובוחר בתוך רשימת הLAN IP את האייפי הסטטי שהגדרתי, אז הפורטים ייפתחו רק עבור אותו המחשב? תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום לכולם! יש לי מחשב נייח ובקרוב אני עובר למגורי סטודנטים, שבהם יש אמנם אינטרנט אלחוטי, אך הוא לא מגיע לכל קומות הבניין. האם יש כרטיס רשת אלחוטי פנימי כלשהוא בעל טווח קליטה/שידור רחב וחזק מספיק כדי לקלוט אינטרנט אלחוטי שבסיסו בקומה הראשונה של הבניין, גם אם אני נמצא בקומה שלישית או רביעית? איזה כרטיס רשת ובאיזה תקן מומלץ לקנות? והאם יש צורך באנטנה כלשהיא להגדלת התווך שניתן לחבר לכרטיס או למחשב עצמו? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. היום המחשב עבר פירמוט התחלי להוריד דברים וזה לא נתן לי להוריד יותר מ 2 דברים כל פעם לפני זה היתי יכול 10 במכה מה עושים?...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום. אני כנראה קונה בעוד כחודש מחשב לסלון, ואני מחפש את הדרך הכי קלה להעביר אליו מידע. במחשב שאני כנראה אקנה יש תמיכה ב 802.11 ולכן יש לי כמה שאלות בעיניין הזה. 1. מהירות העברה המקסימלית היא 11 מגה או 11/8 מגה?! 2. האם המהירות תיהיה 11mbps במרחק של כ-20 מטר בשטח בנוי בין שתי המחשבים כמו שרשום ?! חשוב לציין: אני לא צריך אינטנט גם במחשב שאני אקנה, אני רוצה ר להעביר קבצים בין במחשבים.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום. ברשותי ראוטר של netgear wgr614 אליו מחוברים 3 מחשבים. כמו כן מדפסת אלחוטית של hp מדגם c7283. הצלחתי לחבר את המדפסת לשניים משלושת המחשבים. בהתקנת המדפסת למחשב השלישי- המחשב לא מזהה מדפסת. במחשב זה אין בעיה בחיבור לרשת (מחובר לאינטרנט כל הזמן). בסריקת המחשבים המזוהים ע"י המדפסת (במדפסת עצמה) מזוהה המחשב ע"פ כתובת הip שלו. אני מניח שמדובר בחסימה כלשהי של הפיירוול. ביטלתי אותו (משתמש רק במובנה בווינדוס, גרסאת XP). הבעיה לא נפתרה. הצעות?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  12. יש לי במקום העבודה Switch שדרכו אפשר לחבר כמה מחשבים לרשת (בתצורה חוטית), זה מאוד מגביל אותנו מבחינת מיקום - צריך ממש לגשת ליד הסוויצ' כדי לחבר את הלפטופ לרשת ורובנו נמצאים רחוק ממנו. יש אפשר אולי לחבר לסוויצ' איזשהו נתב (נקודת גישה אולי??) שיאפשר לחבר את הלפטופים שלנו ב-WiFi? ואם כן, תוכלו בבקשה להמליץ על מכשירים כאלו (עד 300ש"ח), כנראה שגם נצטרך אנטנה להגברה - כל אחד נמצא בחדר שונה עם דלתות דיי עבות. בנוסף, האם יכולה להווצר בעיה עקב כך שבמקום כבר פועלת רשת אלחוטית (שאליה אנחנו לא מעוניינים להתחבר) ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. היי ממה שראיתי ב DECO MESH של TPLINK, מחברים DECO אחד לראוטר (במקרה שלי בסלון) מחברים DECO נוסף איפה שרוצים בבית (במקרה שלי בממ"ד) השאלה היא כשאני מחבר את ה DECO השני לחשמל בממ"ד, הוא מביא את האינטרנט דרך החשמל ומפזר WIFI לממד? או שהוא מנסה לקלוט WIFI שגם ככה מגיע לממד בצורה חלשה מאוד ולפזר את ה WIFI שגם ככה לא מגיע?

14. Started by NOVA,

קראתי מזמן על אנשים שחוו בעיות רבות לאחר עדכון הקושחה של המודם הנ"ל. מישהו מסוגל לאשר או לבטל מתוך ניסיונו האישי? http://rotalcom.com/Products/productsin.htm

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Lucifer_Morningstar,

היי חבר'ה, אני מתלבט בעיקר בין 2 ראווטרים לטובת רשת אלחוטית בבית. הדירה היא דירת 4 חדרים סטנדרטית (קומה אחת) והחדרים עצמם דיי קרובים אחד לשני אבל חשוב לי שתהיה קליטה גם בשאר איזורי הבית. (יש לפטופ) העניין הוא שהראווטר עצמו ישב בממ"ד. מה שכן- לממ"ד יש דלת רגילה מעץ והדלת שלו ה"מקורית" לא בשימוש בקיצור, אני תוהה אם אני יכול להסתפק בEDIMAX 6204 או שאני אהיה חייב ללכת על LINKSYS WRT54GL בשביל לקבל קליטה טובה. ההבדל במחירים הוא משמעותי ואני רוצה לוודא אם יש באמת צורך להשקיע כ"כ הרבה ואם אני לא אקבל איכות טובה גם עם האדימקס. חשוב לציין שאני עובד עם הכבלים. אגב- הבנתי ממישהו שצריך לעדכן ללינקסיס הזה את הקושחה. זה חובה? כי בפעם האחרונה שניסיתי משהו כזה, הראווטר שבק חיים וממ…

16. ok הורדתי את התוכנה Serv U שמתי הכל פורט 21 IP וכל השאר... אבל אני לא מצליח עדיין לפתוח שרת FTP אממ חבר שלי אמר לי שכנראה הפורט שלי סגור בגלל שהוא ועוד כמה חברים לא הצילחו להתחבר אלי בבקשה תסבירו לי איך אני פותח את הפורט או איך אני בונה שרת FTP

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by smalery,

שלום לכולם, יש לי מחשב ישן - PI 166 עם 16 מגה זיכרון ומערכת הפעלה WIN98. חוץ ממנו יש לי בבית רשת אלחוטית שכוללת מחשב שלחני שמחובר לראוטר של EDIMAX דגם 6114WG ומחשב נייד שמחובר אלחוטית לרשת הזאת. רציתי לדעת אם תיהיה לי בעיה לחבר את המחשב הישן לרשת האלחוטית מבחינת הגדרות וכו' - במחשב הישן יש חריץ PCI (אין USB) ככה שחשבתי לקנות כ. רשת אלחוטי. הבעייה היא שכשנכנסתי לאתר של היצרן (לדוגמא BELKIN) הדרישה היחידה היא: Requirements: the PCI slot of your PC needs to be 2.1 compliant יש למישהו מושג אם המחשב (שבאמת ישן) עומד בתנאי הזה? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. יש לי ראוטר אלחוטי של בזק מסוג rotal rta 1025w אני מעוניין לרכוש כרטיס רשת. 1. מה עדיף - כרטיס פנימי / usb, או שאין עדיפות? 2. מה עדיף - עם/בלי אנטנה, או שאין עדיפות? 3. האם אני יכול להשתמש בכרטיס רשת שתומך ב 300 Mbps למרות שהמודם רק 10/100 Mbps? 4. האם אני יכול להשתמש בכרטיס רשת שתומך ב 802.11n למרות שהמודם רק 802.11g? תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by f_b_i,

קניתי אתמול מחשב נייד ודי מהר (מיד)התעורר הצורך לחבר את המחשב לאינטרנט. כמובן שעוד בחנות התעניינתי בראוטר אלחוטי ראיתי הרבה דגמים יקרים יותר ויקרים פחות. וכמובן שככל שאני רוצה ראוטר יותר טוב אני נפרד מיותר כסף. עכשיו אני לא רואה סיבה מספיק טובה להוציא 1000ש"ח על ראוטר שכל מה שאני צריך ממנו זה חיבור רק של המחשב הנייד . (כן יש יותר זולים אבל לא עם אותם אפשריות ניהול\אבטחה). וגם אם אני קונה ראוטר אלחוטי המחשב השולחני גם צריך להפוך לאלחוטי דבר שעולה עוד כסף. ובקיצור החלטתי שאני יקח מחשב ישן(סלרון 400) ישים לו שלושה כרטיסי רשת: הראשון למודם השני למחשב השולחני והשלישי אלחוטי . חוץ מכרטיס רשת אלחוטי שעולה 150 ש"ח יש לי את כל שאר הציוד כך שכל העלות היא 150 ש"ח . ואם כבר אנ…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. ניסיתי אלפי דברים, ניסו לעזור לי כל מיני אנשים ( אולם לא אנשי מקצוע ) אבל הרשת פשוט לא עובדת! תיאור כללי של איך היא בנויה- רשת ביתית, שלושה מחשבים אשר מחוברים להאב עם 8 יציאות, כאשר באחד מהמחשבים יש מודם ADSL פנימי . המחשב הזה, מתחבר להאב, ובעזרת האשף של ווינדוס XP של הגדרת רשת ביתית, מספק ( אמור לספק ) אינטרנט לשני המחשבים האחרים ברשת. זה בעצם יש מחשב אחד ראשי עם אינטרנט שמחובר להאב, אליו מחוברים עוד שני מחשבים וכולם מקבלים אינטרנט מהמחשב הראשי. לפני שבוע וחצי בערך, הייתי בטיול שנתי כמה ימים, והמחשב שלי היה כבוי. שחזרתי והדלקתי אותו, לא היה רשת, המחשבים לא זיהו אחד את השני, בלי פינג ובלי כלום. מאז, אין רשת בין המחשבים, למרות שניסיתילהגידר מאות פעמים מחדש על פי האשף, עשי…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  21. איך אני מגדיר בווינדוס ME חיבור בין שתי מחשבים ע"י חיבור של כבל כמו כבל של מדפסת?? לי ישמערכת הפעלה ME ולמחשב השני מערכת הפעלה windows 2000

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Tommy,

מהירות ההורדה מאוד גבוהה כמו שהיא צריכה להיות אבל גלישה באינטנרט באתרים ממש איטית בצורה לא אנושית גם בFIREFOX וגם ב EXPLORER

23. Started by Omri.Bd,

שלום לכולם אני רציתי לבקש ממכם המלצה בקשר לכרטיס רשת אלחוטי ונראה לי שאני מעדיף שיהיה פנימי כי אמרו לי שזה יותר טוב יש לי נתב אלחוטי משולב HPNA3 דגם PAR-720G של POWERNET וכרטיס רשת אלחוטי חיצוני של RALINK ונראה לי שהוא עושה לי בעיות ואני מאוד רוצה להחליפו. המרחק בין המחשב שבוא הכרטיס מחובר הוא במרחק של לא יותר מ-10 מטרים (והנתב והמחשב שהכרטיס מחובר אליו באותה קומה) ורק לפעמים הדלת פה סגורה שאני לא חושב שזה אמור להפריע לכרטיס טוב ולא לכרטיס מעפן כמו שיש לי עכשיו כל הזמן עוצמת האות נעה בין חלשה לבינונית ואני מעוניין בכרטיס אלחוטי פנימי (כי הזכרתי שאמרו לי שזה יותר טוב) שהקליטה תהיה תמיד טובה ובמחיר לא מופרז.(שאני פותח את מנהל הרשתות שהתקנתי עם הכרטיס ויש לי שמה אות (SIGNAL)…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Cheif,

כולנו מכירים את נושא "עיצוב התעבורה" וההתערבות המכוונת של ספקי האינטרנט (ISP) בסוגי התעבורה השונים. גם בארה"ב נתקלו בבעיה הזו, אך בניגוד אלינו שם ננקטה פעולה רגולטורית בנושא. מועצת המנהלים של ה-FCC (רשות התקשורת של ארה"ב) אשרה בשבוע שעבר מסמך ארוך הכולל את חוקי הניטרליות החדשים ברשת האינטרנט בארה"ב. החוקים החדשים מתבססים על שלושה עקרונות המכוונים לכל ספקי האינטרנט בארה"ב - שקיפות, איסור חסימה ואיסור הפליה. בפוסט המצ"ב אני סוקר את דרך הפתלתלים שעבר ה-FCC בשנתיים האחרונות עד שהצליח לאשר את מסמך חוקי הניטרליות. בשלב הזה אנחנו בישראל יכולים רק לקנא. http://www.netcheif.com/blog/?p=981 קריאה מהנה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by rellect,

אני בתשתית של בזק עם נטגיר 2000 איתו אני גם מפעיל רשת אלחוטית. הראוטר הקודם שלי היה EDIMAX 6524N. החלטתי להתקין את האדימקס כ-repeater כדי לשפר את הקליטה. ביטלתי את הסיסמת רשת של הנטגיר והתחלתי להגדיר את האדימקס כ-universal repeater. לאחר מכן התחברתי לשידור שלו וראיתי שיש אינטרנט. נוצרו כמה בעיות: 1. כשהגדרתי סיסמה לנטגיר (WEP) האינטרנט הפסיק לעבוד במכשירים שמחוברים לשידור של האדימקס 2. אין לי גישה לפאנל של האדימקס, אני כל הזמן מופנה לפאנל של הנטגיר 3. לפעמים אני מקבל ip conflict זו פעם ראשונה שאני מגדיר רפיטר אז יכול מאוד להיות שפספסתי איזשהו שלב הכרחי. אשמח לקבל עזרה, תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים