עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, ניסיתי להעזר בחיפוש בפורום אך לא הצלחתי למצוא את מבוקשי. יש ברשותי ראוטר חדש של בזק dlink 6740u g2, מחובר בתשתית 20 מגה גם בבזק וגם בבזק בינלאומי (הספק). יש לי כמה מחשבים שונים בדירה (לא דירה גדולה במיוחד - סביבות 100 מטר מרובע).. כאשר אני מחבר את המחשב הנייח חוטית אני מקבל מהירות הורדה של 20 מגה כמצופה. כאשר אני מנסה לבדוק את מהירות בלפטופ שלי (מקבוק פרו) המהירות המקסימלית המתקבלת היא בסביבות מגה אחד בודד. כאשר המק מחובר חוטית לראוטר אני מקבל את ה20 המצופה. אשמח לעזרה והדרכה בנושאֿ, חג שמח אור

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  2. Started by galav1,

לאחר שנים רבות עם ראוטר מסוג 6204wg הוא שבק חיים ולכן אני זקוק לראוטר חדש שיתאים לתשתית כבלים במחיר של עד 250 שקל מה מומלץ לקנות? כמו כן יש לי מחשב אחד בבית שנמצא בחדר מימד באותה קומה אז רצוי שהקליטה שלו תהיה טובה. בנוסף אני זקוק לכרטיס רשת אלחוטי חדש לאיפה שנמצא החדר מימד במחיר של עד 100 שקל. הקנייה תבוצע בחנות אייבורי

• 3 תגובות
    • 986 צפיות
  3. Started by אני__:),

שלום, יש ברשותי טלויזיה חכמה של PHILIPS, אך אין לי חיבור לאינטרנט מובנה בקיר בקרבת מקום. איך אני יכולה בכל זאת לחבר את הטלויזיה לאינטרנט ולאפשר אינטרנט מהיר ורציף? מה עדיף- חיבור אינטרנט אל חוטי או קווי? אבקש להתייחס גם בהקשרי קרינה. אגב, אם זה משנה, אני מחוברת לHOT. תודה מראש, בברכת לילה טוב ושקט

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  4. שוחחתי עם הנציג, הבנתי ממנו שהם מספקים ראוטר בעלות של 25 שח לחודש, ראוטר של חברה ממש עלומת שם. אני צריך ראוטר טוב. אין לי גישה מהמחשבים בבית לכבל רשת. שאלותי הן כאלה: 1. האם משתלם לי לעשות 1 גיגה מהירות כשאני מחובר דרך WIFI (לא חשוב כרגע מחיר החבילה)? 2. האם זה נכון מה שאמר לי הנציג שאם אני לא רוצה את הראוטר שלהם, אני צריך רק ראוטר ולא מודם ראוטר? 3. האם אפשר לקבל המלצה על ראוטר כזה? עד סביבות 400-500 שח. או שאפשר להסתפק במה שסלקום נותנים. 4. אינני איש רשתות מקצועי אבל לא ידיים שמאליות, האם אסתדר בהתקנה של הראוטר? 5. אם אני לוקח את הציוד של סלקום. כדאי להוסיף 10 שח עבור mesh? תודה רבה מאוד לכל העוזרים!

5. האם יש למישהו נסיון עם מגדיל טווח אינטרנט אלחוטי מסוג NETIS ? איפה תריך למקם אותו ? האם הוא באמת עושה את העבודה ומגדיל טווח ? מה היתרונות והחסרונות שלו ?

• 0 תגובות
    • 986 צפיות
  6. שלום! יש לי בית מפלס אחד אבל גדול (170 מטר) והוא ארוך... יצא שהחדר שלי ושל אחי נמצאים בשתי הקצוות - מרחק של כ-15 מטר אווירי (כמובן שיש 3 חדרי שירותים מפרידים ודלת כניסה לבית. המחשב שלו נמצא בקצה החדר כך ששתי המחשבים נמצאים בשתי הנקודות המרוחקות ביותר בבית. שאלתי היא כזו: האם אוכל להסתפק בנתב "רגיל" בתקן G או שאני חייב להשקיע בתקןN היקר יותר אם למישהו יש ניסיון עם מרחק כזה שיאיר אותי תודה!

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  7. Started by itai_1813,

היי חברה. אני יתחיל בזה שעשיתי חיפוש מעמיק בפורום אך לא מצאתי תשובה מדויקת לבעיה שלי ולכן החלטתי לפתוח דיון חדש. אז ככה, הורדתי את התוכנה uTorrent והגדרתי את כל הגדרוחת החיבור שלי וכו'. בדקתי את הפורט שלי ורשום שהוא בסדר גמור, הבעיה להגדיר אותו בפיירוול של ה-win ובראוטר, אני כמעט בטוח שעשיתי הכל בסדר אבל עדיין התוכנה מורידה לי ממש לאט. אז אני אומר לכם מה עשיתי ואתם תגידו לי אם טעיתי או שיש משהו ששכחתי לעשות: 1. בפיירוול הגדרתי בלשונית Exeptions את הפורט, פעם אחת כ-TCP ופעם אחת כ-UDP. גם בלשונית Advanced הגדרתי את ה-BitTorrent client שיהיה אותו הפורט הנ"ל. 2. לגבי הראוטר, יש לי ראוטר מדגם Edimax BR-6204Wg. הגדרתי שם ב-port forwarding את אותו הפורט לחצתי על האפשרות both הכ…

• 4 תגובות
    • 986 צפיות
  8. אהלן. סורי אם התשובות כבר היו כתובות כאן, לא ידעתי בדיוק מה לחפש כדי למצוא את התשובה. בכל מקרה, אחי חזר מחול והביא איתו ראוטר אלחוטי כדי לחבר את המחשב הנייד שלו גם לאינטרנט בנוסף למחשב שלי. ניסיתי לחבר את המחשב שלי לכניסה "1" בראוטר, וחיברתי את הראוטר (בכניסה של האינטרנט כמובן) למודם של בזק. אני רואה את עצמי ברשת.. זה בסדר. הבעיה אבל שאין לי גישה לאינטרנט. אני לא מצליח להכנס להגדרות של הראוטר כדי לגרום לו להתחבר לאינטרנט. שאני עושה את ההתקנה האוטומטית בדיסק שקבילתי איתו, התוכנה פשוט מנסה לבדוק אם המודם (של בזק) מחובר לאינטרנט... כנראה שזה היה עובד רק למודמים שהם מחוברים כל הזמן.. למודם שלי אני צריך חייגן כדי להתחבר. אז בשורה התחתונה.. מה לא בסדר? איך אני גורם לראוטר האלחו…

• 5 תגובות
    • 986 צפיות
  9. Started by Asaf.Y,

שלום, המחשבים שמדובר עליהם: המחשב שלי - WIN7 המחשב של אחי - WIN VISTA הנייד - XP שלי והנייד , מחוברים לרשת דרך כרטיס רשת אלחוטי . הויסטה מחוברת עם כבל לראוטר. במחשבים עם הכרטיס רשת אלחוטי , כל ההגדרות אוטומטיות. כנ"ל לגבי המחשב שמחובר לראוטר ע"י כבל רשת. אני מעוניין לשתף קבצים בין כל המחשבים. כיצד אוכל לעשות זאת ביעילות וללא עצבים מיותרים? יש לציין שעשיתי חיפוש, לא מצאתי משהו שבאמת יוכל לעזור לי . אשמח אם מישהו פה יוכל לעזור לי . בתודה , אסף.

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  10. אז ככה, מבב"ל עברתי ל013 בגלל בעיות ביוזנט, מ013 אני לא מרוצה בכללי (מעבר לזה שאני לא מרוצה מיוזנט). אורנג' לא באים בחשבון בגלל התחייבות והחלפת ראוטר (הם דורשים שאני אקנה מהם ראוטר שלהם). מה נשאר? :-\

• 6 תגובות
    • 986 צפיות
  11. Started by RazKaziRo,

שלום, יש לי מחשב נייד מדגם lenovo 3000 n200 שעליו מותקן WIN7 בשלושה ימים האחרונים קיימת בעיה מוזרה עם האינטרנט שמחובר בצורה אלחוטית לנייד משום מה יש לי צניחות באינטרנט מה הכוונה נניח ואני מוריד דרך החשבון ראפידשר שלי קובץ אני מקבל בשניות הראשונות מהירות הורדה מאקסימאלית ופתאום זה קופא לשניה וכל המהירות יורדת ל10-20 KB שזה איטי מאוד כנל לגביי כל סוגי הקבצים וההורדות הם פשוט קופאות לשניה וצונחות ואז שוב פעם עולות קורה לי אותו דבר גם בדפדפן אתרים יכולים לרוץ טוב פתאום הדפדפן ניהיה איטי אתרים לא רוצים לעלות ואחרי שניה זה עולה ואז עוד פעם הבעיה חוזרת חלילה ואותו דבר גם קורה ב YOUTUBE שאני מנסה לטעון סרטון זה רץ בהתחלה המד של הטעינה קופא לכמה שניות ורק אז ממשיך ואי אפשר לקבל ח…

• 5 תגובות
    • 986 צפיות
  12. Started by zik125,

שלום לכולם רציתי לדעת אם יש אתרי פרוקסי חינמיים טובים שלא ניתנים לאיתור (אני מעוניין להשיג IP מארה"ב) ואיך הלכה למעשה אני מגדיר את זה באמצעות האקספלורר? אשמח לתגובה תודה ZIK

13. שלום לכולם. נתקלתי בבעיה בעת ניסיון להעביר קובץ ממחשב אחד לאחר. מדובר במחשב נייח הביתי ובמחשב נייד. כאשר אני מעוניין להעביר קבצים מהמחשב הבייתי לנייד זה אפשרי, אח כאשר אני רוצה להעביר קבצים מהנייד לנייח זה בלתי אפשרי. בדקתי בהגדרות המחשב הנייד שאין שום אופציה שחוסמת את השיתוף, ואכן הייתה אופציה שדורשת שם משתמש וסיסמא וביטלתי אותה. למרות זאת עדיין יש בקשת שם משתמש וסיסמא כאשר אני רוצה לראות את הקבצים המשותפים בנייד דרך הנייח. אינני יודע מהיכן לקחת את הסיסמא/שם משתמש משום שלא צוין בפני לרשום אותם כאשר ביטלתי/הפעלתי את האפשרות "שיתוף המוגן באמצעות סיסמא" . האם מישהו נתקל בתופעה מוזרה כזו? דרך אגב, בנייד מותקן WINDOWS VISTA ובנייח XP PRO .

• 2 תגובות
    • 985 צפיות
  14. אז ככה היום נכנסתי לאייסיקיו ברוב טיפשותי האייסיקיו התעדכן והפך את עצמו למנוע החיפוש שלי כברירת המחדל עכשיו הדבר הזה השתלט לי על כל הדפדפנים ועל האינטרנט!! שאני פותח Tab חדש זה מופיע לי, שאני עושה חיפוש בשורת הכתובת האייסיקיו נדחף איך אני מעיף את האייסיקיו הזה מחקתי אותו מהמחשב מחקתי את הפיירפוקס והתקנתי מחדש אבל כלום לא עוזר הוא נדבק כמו מגפה האייסיקיו הזה איך אני מחזיר למה שהיה לי מקודם? תודה לעוזרים !

• 7 תגובות
    • 985 צפיות
  15. אני יודע שפותחים פורט בראוטר אז הוא פתוח לכל המחשבים שמחוברים אליו.. הבעיה אצלי זה כשאני פותח פורט ומגדיר לו את האיי פי.. שאצלי במחשב הוא 10.0.0.2 .. אבל במחשב השני האיי פי שונה לדוגמא 10.0.0.3 . מישהו יודע איך פותרים את זה? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 985 צפיות
  16. Started by vic1234,

המחיר יוצא משתלם או לא? לא הצלחתי למצוא את הדגם שהם מביאים בzap אז אני לא יודע מה המחיר שלו אז מה אתם אומרים כדאי לא כדאי מחשב טוב לא טוב http://www.orange.net.il/isp/19352.html

• 4 תגובות
    • 985 צפיות
  17. Started by גליטו,

שלום לכולם... אני לא כול כך מבין בכול העיניין הזה של הפורטים ואני מנסה כבר הרבה זמן לפתוח את הפורטים של האימיול ,bittorrent utorrent ניסיתי להתקשר לבזק הספקית והם אמרו שאני צריך להגיד להם מספר של פורטים שיפתחו אותו .. אז נכנסתי לאימיול ל- העדפות-חיבור -ושם כתוב את הפורטים שלי tcp ו-utp ... אם אני אגיד להם לפתוח את הפורטים האלה אז האימיול יעבוד ? הנתב שלי הוא asus am 604 עכשיו השאלה שלי איזה מספרים משמשים את ה-bittorrent utorrent ? לאיפה אני צריך להכנס בתוכנה כדי למצוא את המספרים שהם הפורטים ? יש 3 סיבות שבגללם הפורטים יהיו סגורים נכון ? הפיירוול של הויינדוס הפיירוול של ה-norton והנתב.. הנתב כבר שאלתי עליו ...בנורטון לאיפה אני צריך להכנס כדי לאשר ולאפשר לתוכנות לעבוד ?…

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  18. Started by eladh16,

שלום. יש לי שני מחשבים ברשת הביתית, וגם שני נתבים מבזק. הגדרתי את שני הנתבים כ AP והכל עובד מצוין . הנתב הראשון מחובר בכבל רשת למחשב הראשון(שלי), והנתב הזה משדר לנתב אחר שנמצא בחדר אחר. הנתב השני שמשמש כגשר AP משדר למחשב השני, שנמצא מטר לידו. האם אני יכול להעביר כבל רשת מהנתב השני למחשב עצמו ולבטל שימוש בכרטיס רשת אלחוטי שנמצא במחשב השני(זה שנמצא מטר ליד הנתב השני)? האם הדבר אפשרי, והנתב השני יתן למחשב כתובת תקינה? תודה

• 12 תגובות
    • 985 צפיות
  19. יש כמה חסרונות בייבוא של ראוטר המיוצר למכירה בארה"ב שידועים לי כדלקמן: 1. מיועדים לספקי אינטרנט בארה"ב בעקרון 2. טקע לשימוש בארה"ב 3. דרוש אישור ממשרד התקשורת במכס 4. כמובן אחריות ניתנת רק בארה"ב לגבי 2 זה לא בעיה כי כל מה שלעשות זה לקנות מתאם. לגבי 1 זה בעיה כי קודם כל יש ראוטרים - Recertified (משוקמים בהסמכה?) שאני לא יודע מה זה, אולם עולים פחות מאלה שלא. דבר שני זה הם מתואמים לספקים ארה"ב וכדי שיעבדו בישראל מחייבים שדרוג קושחה שניתן לקבל אצל נותני תמיכה לראוטרים שנרכשו בארץ ולא בארה"ב. אחרת מי יתן תמיכה לציוד שנרכש בחו"ל? אותו דבר לאחריות כי אף אחד לא ידבר איתכם פה על משהו שלא נרכש בארץ. ו3 זה טרטור לבקש אישור ממשרד התקשורת. האם פספסתי משהו? למרות שיש לי ראוטר יש…

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  20. תקשיבו הייתי בעבר אצל HOTNET וההורדות שם פשוט היו טסות מנסה להוריד משהו בTL ישר קופץ למהירות המקסימלית עכשיו עברתי לבזק בינלאומי לפני חודש בערך והמהירות איטית רצח!!!לפעמים זה בכלל לא טוען את הטורנט עצמו אני באמת משתגע לא יודע מה לעשות...עזרה?

• 7 תגובות
    • 985 צפיות
  21. קיום יש לי ראוטר TL-WR941ND החסרון העיקרי שלי כרגע זה חוסר טווח של הראוטר בקומה השנייה אצלי בבית (טיפה גדול), ובעיית התחברות מאוד מוזרה של מחשב נייד (גולש ממש לאט רק איתו). החלטתי שאני רוצה להעלות את הטווח ולתקן את הבעיה. ניסיתי כבר כל דבר על מנת לתקן את הבעיה עם המחשב כולל איפוס הראוטר וה FW שלו ופרמוט המחשב הנייד ולא עזר, יש רעיונות? יש המלצות לראוטר אלחוטי טוב עד 450 שקל, חשוב לי אמינות ותפקוד "יציב".

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  22. שלום אז ככה יש ברשותי כרטיס רשת אלחוטי פנימי שקניתי מrsm edimax 7722l רכשתי אותו לפני שבועיים אז אני עדיין יכול להחליף אותו הוא לא עושה את העבודה יש לי ראוטר linksys wrt300n החדר שלי מרוחק שני קירות וארוך מהראוטר אולי עשר מטר בקו ישר. והקליטה 40 אחוז אני מתוסכל האינטרנט עובד לאט. יש חוסר יציבות גדולה במהירויות. ניסיתי לשחק עם ההגדרות שלו הרבה ולא ממש הצלחתי לשפר את המצב מחשבים ניידים אחרים ופלאפונים מתחברים בקלות עם קליטה מלאה מאותה נקודה של המחשב. הוא יושב על הרצפה. בבקשה תעזרו לי אם אתם רואים ב rsm כרטיס רשת אחר שיכול לפתור לי את הבעיה אז זה יהיה מעולה כי אני אוכל להחליף את שלי ואולי רק להוסיף כסף. אם \במקום אחר אז אני ארכוש אותו אין בעיה. אני מוריד הרבה, ומזרים סר…

• 4 תגובות
    • 985 צפיות
  23. שלום, יש לי כרטיס DWA-131 עם מהירות של 300 MBPS והראוטר(wr641g) מכוון על 108 MBPS והגלישהקצת איטית אני על מחשב נייד וב-windows 7 יש לי 5 קווים של קליטה (מקס') וראיתי שהמהירות שלי היא 54 MBPS... איך זה יכול להיות? אני גולש עם קווי זהב 2.5...

• 4 תגובות
    • 985 צפיות
  24. Started by Cheif,

האתר של חברת TP-LINK עבר שדרוג רציני והוא לא רק יפה יותר אלא גם מהיר יותר. http://www.tp-link.com/en

• 0 תגובות
    • 985 צפיות
  25. Started by קרול,

יש לי רשת ביתית, ללא Router, בין המחשב הביתי לנייד, באמצעות כרטיס רשת אלחוטי. יש לי שיתוף קבצים פשוט+אינטרנט ביניהם, ללא encription. בדיקת ה Ports לא עובדת, מדוע? אין Firewall בנייד. במחשב הביתי יש eMule ועובד.

דיונים חדשים בפורומים