עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. עברתי מNETBOX של נטויז'ן לprivatebox של בזק בינ"ל בתקווה שתקלות הניתוקים יחלפו להן אבל מסתבר שטלפון ואינטרנט על IP לא עובד אצלי כמו שצריך. יש למישהו מושג למה ? ואיך אם בכלל ניתן לפתור את זה ? תודה

2. שלום רב בבית תשתית בזק NGN . מעוניין ששני מחשבים שרחוקים אחד מהשני כ - 10 עד 15 מטר יהיו מקושרים לאותה תשתית אינטרנט על ידי switch שיהיה מחובר למודם (אין ראוטר) של המחשב הראשי ומשם למשוך כבל רשת מה- switch למחשב השני שמרוחק. האם המרחק בין שני המחשבים הוא גדול מידי או שלא צפוייה כל בעיה? תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Cheif,

כבילה אלטרנטיבית, שאינה מחייבת פריסת כבלי רשת, הוא אחד התחומים החמים ביותר היום בתחום התקשורת. בבתים רבים ברחבי העולם ובעיקר במזרח אסיה, פריסת כבלי רשת אינה אפשרית ולכן העברת תקשורת על גבי חוטי חשמל, טלפון וקואקס היא הכרח המציאות. על רקע זה פותחו בעבר תקנים רבים כמו HPNA, HomePlug ו-MOCA שאינם תואמים האחד לשני. תקן ה-G.hn, אותו סקרתי בהרחבה, מהווה אלטרנטיבה הוליסטית לכל מכלול התקנים הללו ומוצרים ראשונים המבוססים עליו יגיעו לשוק לקראת סוף השנה. על הקרב המתחמם בין התקנים אפשר לקרוא בהרחבה כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=2790

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by iSolt,

כונן 4TB חיצוני התנתק ואופ הdeluge מתחיל להוריד 400 טורנטים מחדש אחרי ריסטרט של המחשב. בלי לשאול ולוודא איך מטפלים בזה? ביוטורנט זה לא קורה. הסיבה שהתחלתי להשתמש בdeluge היא בגלל שביוטורנט אחרי הוספה של טורנטים הוא פשוט קורס ולא מגיב וקופא והרבה שיתוף הולך לפח בגלל חוסר דיווח לטראקר בעת כל קריסה/קפיאה. ווינדוס 10 על SSD עם 32GB ראם ומעבד i5 ובכל זאת בקטע הזה של הטורנטים המחשב שלי עושה פדיחות.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by hutorihunzu,

שלום רב, אני מעוניין לרכוש נתב חדש אשר יחליף את הנתב של הוט, אני כרגע משתמש בhotbox של הוט במהירות של 200 מגה. השימוש האינטסיבי היחידי יהיה סרימינג 4k לטלויזיה, מעבר לזה הדירה איננה גדולה ולגבי התקציב אני די גמיש, מעדיף שלא יעבור את ה800 שקל. חשבתי לרכוש את tp link archer c9 או את dlink ac2600, האם הם מומלצים? מה עדיף לצרכים שלי? תודה רבה!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אז ככה אני עומד לסיים את התחייבות שלי ל013 ברק.. ופשוט מאוד אני לא מצליח לעלות ביוטרנט והמצב לא טוב.. אני משתמש גם באימיול.. ולא אין לי ראוטר.. המחשב מתחבר ישירות למודם.. (מהירות 3 מגה) שמעתי על זה שבזק בינלאומי הכי טובים במצב הזה רק שאני לא סגור על זה.. ואני רוצה להיות בטוח איזה ספקית הכי טובה כי בכול זאת אני יהיה אחרי זה מחויב אליה ואני לא יוכל להתחרט כול כך מהר. אז איזה ספקית אינטרנט הכי טובה? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Vile,

יש לי בבית ראוטר של 3COM שמחובר ישירות למודם ומתחבר דרך חיבורים בקירות לכל החדרים בבית למחשבים שלנו (3 סה"כ). יש לי ראוטר נוסף של linksys שאני רוצה להתקין בחדר שלי, כך שאני יחבר אותו לקיר מצד אחד (איפה שה3COM יוצא), הוא יהיה hotspot של wifi בלבד וואז מהצד השני אני אחבר אותו למחשב. זה בגלל שאין קליטת WIFI בחדר שלי ואני צריך אותה בשביל האייפון שלי. זה אפשרי? איך?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by 1stcowgirl,

שלום, יש לי מודם (של 012), הספקית היא HOT. אז יש לי מחשב נייח שמחובר עם מודם לאינטרנט. אני מעוניינת להתקין ראוטר אלחוטי שיתחבר למודם, ובדרך זו לחלוק את האינטרנט עם המחשב הנייח (בעזרת כבל) ועם המחשב הנייד באופן אלחוטי. (אני עדיין עם מודם כי יותר קל לי להחליף IP בשעת הצורך) (אתם יודעים ניתוק וחיבור מחדש מחליף לי IP במהירות) אז האם אני יכולה לעשות את מה שתיארתי? ואם אפשר, אשמח לקבל המלצה לראוטר זול מ KSP או IVORY (אפשר גם BUG). (בסביבות ה150-200ש"ח) תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by QuickSilver,

היי אנשים ... עשיתי לי בבית רשת קטנה , שני מחשבים , האב (HUB ) שעובדים בפרוטוקול NETBUEI . עכשיו , יש לי על אחד המחשבים חיבור אינטרנט ע"י מודם חיוג אנלוגי , איך אני גום למחשב שלא מחובר פיזית למודם לגלוש באינטרנט בו זמנית עם המחשב השני ברשת ... או ... איך אני יוצר שיתוף אינטרנט ברשת ב-WIN2K ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by TaMiRn2,

שלום. אני רוצה להרחיב את הטווח של הרשת האלחוטית שלי בעזרת AP. אני מחפש המלצה לAP שתעשה את העבודה... אני לא צריך טווח רחב בהרבה יותר ממה שיש לי... יש לי עכשיו נתב LinkSys WRT54GL א. אני לא ממש יודע איך לעשות את זה. ב. אני צריך המלצה לAP תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by miky123,

לפני כשבוע שודרגתי למהירות 5m באינטרנט ומאז לאחר יומיים הראוטר מסרב להתחבר. כרגע המודם עובד בחיבור ישיר למחשב. הראוטר הוא TP-LINKדגם WR541G המודם של בזק דגם rta1320a מבקש את עזרתכם

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by tanz,

קיים: 1. ראוטר D-Link DSL-2650U האחראי על הWAN 2. מודם Motorola SURFboard SB4200 3. חיבור לאינטרנט של "הוט" (L2TP) האם אפשר להגדיר את הראוטר בצורה כזו, שיוכל להתחבר לאינטרנט דרך L2TP, כאשר המודם פשוט מחובר לכניסת Eth כלשהיא? יש לי הרגשה כי השאלה יכולה להיות ממש מגוחת וחסרת משמעות, אך לצערי אני רחוק מדיי מעולם המחשבים בכדי להבין זאת בעצמי :-). בתודה מראש.

13. עובר אצלי בקירות כבל רשת 8 גידים, כרגע אין לו את המחבר שלו, ז"א צריך לחבר לו את הראש פלסטיק הזה שמתחבר לכרטיס רשת. השאלה: זה משנה באיזה סדר הגידים??? ואם זה משנה, באיזה סדר לסדר אותם מימין לשמאל כאשר קפיץ הביטחון כלפי מעלה? דרך אגב, הצבעים של הגידים שונים מאלו שראיתי בכבל תקשורת מוכן, הצבעים שיש לי הם: שחור, חום, כחול, ירוק, כתום, לבן אחד, אדום, סגול. בכבל רשת שקיבלתי עם הראוטר למשל זה: כתום, כתום לבן, לבן פעמיים, לבן ירוק, ירוק, חום, כחול, תודה לעוזרים ולקוראים!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by riddick00,

קניתי עכשיו מחשב נייד וכשאני מנסה לתפוס את הרשת האלחוטית שלי קרוב למשב בסביבות 5 מטר מהראוטר הוא תופס והכל בסדר אבל כשאני נכנס לחדר במרחק בערך 15 מטר ממנו אז הוא כותב לי שיש לו בעיה עם הנתונים שהבתי לו ואחרכך הוא כבר לא מוצאה אותו בכלל. אני לא השתמשתי באנטנה של הראוטר הרבה מאוד זמן והיא קצת שבורה מישהו יודע האם זה יעזור להחליף אנטנה ואיזה אנטנה כדי לשים ואיך אפשר למצוא כזאת?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by boazzz,

שלום לכולם! לא מזמן רכשתי מחשב, ואיתו רכשתי נתב של ST LAB. היו לי קצת בעיות בהתחלה עם החיבור, אך מסתבר שזה בגלל בעיה בחייגן בווינדוז והיא נפתרה על ידי התקנת פאטץ' קטן. אך הבעיה האמיתית היא שהראוטר הנ"ל (IPR-4P-EUR-1) אינו מכיל חייגן ל-VPN L2TP, רק PPTP. אז אני יכול להתחבר לאינטרנט, אבל רק מחשב אחד בכל פעם... אז מה עושים? קונים נתב חדש? איזה? איפה? וכמה? או שמבקשים מהספק (נטוויז'ן) להעביר אותי ל-PPTP? מה אתם מציעים? אשמח לתגובות כלשהן, בתודה, בועז.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by raz2058,

בקרוב אני לוקח את המחשב נייד לבסיס, אני רוצה שיהיה לי שם אינטרנט דרך הפלאפון אני לא יכל כי אני יגמור את החבילה בפחות מיומיים איזה אפשרויות ישלי?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. ההתחיבות שלי ל 014 עומדת לפני סיומה - ואני רוצה לבדוק אופציות. כרגע יש לי : - 014 + הוט כבאנדל במהירות 1.5 - אני לא משתמש באימיול בכלל ובביטורנט לעתים נדירות מאוד - אני *כן* מוריד מסות (ה 1.5 שלי יכול להיות מנוצל במלואו גם חודש שלם ברצף. תעשו חשבון כמה ז - מעוניין להשאר בתשתית הוט (למרות שמי שמכיר אותי מפורום צרכנות בתפוז יודע את דעתי עליהם) בגלל בעיות בזק באיזורי. אבל, מכיוון שלא מוכן לתת להוט להכניס יד לחשבון, אני נאלץ להשתמש בבאנדל של הספק + הוט. - המהירות מספקת אותי, אולי אעלה קצת. - נטויז'ן, 012 - מוקצים מחמת מיאוס. - *לא* מחפש כל שרות מתקדם (הסמארט בוקס של אוראנג', טלפון אינטרנטי, "רשת אלחוטית ביתית" וכו') וכן, יש לי מספיק ידע טכני משלי לתחזק את הרשת הביתית שלי לבד …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by thedag,

שלום, אם למשל אני פתחתי שרת על האינטרנט שלי, ואני מנסה להתחבר לעצמי דרך 127.0.0.1 , זה עובד. אבל אם אני מנסה דרך 10.0.0.1 שזה הכתובת של האייפי הפנימי של המחשב שלי, זה לא מצליח... וזה חוסם הרבה אפשרויות כמו להפעיל DMZ והתחברות לאייפי ממחשבים אחרים.... אני משתמש במודם כנתב אם זה חשוב... תודה..

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום לכולם. כפי שנאמר בכותרת, אני מעוניין בנתב, שקיימת בו האפשרות להגדיר לשרת ה-DHCP שיקצה תמיד אותה כתובת IP למחשב בעל כתובת MAC מסוימת. בנוסף, אם קיימת אפשרות QOS - זה ייתרון, אך לא הכרחי. בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. תאור מצב : מחשב ראשון מחובר ל ADSL מחשב שלי לא מחובר לכלום, בעל כרטיס רשת מרחק - בשתי קומות נפרדות באותו בית (מרחק כבל של כ 30 מטר) מטרה : שיתוף אינטרנט ע"פ מה שקראתי בפורום, הפתרון הפרימיטיבי של חיבור 2 המחשבים בכבל, והשארת המחשב הראשי דלוק - קביל בהחלט. השאלות הם : 1. מה המרחק המקסימלי לעבודה עם כבל כזה ? 2. איזה סוג כבל זה ? (מה לבקש בחנות...) 3. כמה הכבל אמור לעלות ? 4. האם הפתרון יתן תשובה לשיתוף גלישה באינטרנט ? __________________________________ באותו נושא : 5. האם לפתרון של חיבור 2 המחשבים לסוויץ' יש יתרון נוסף פרט לאי תלות במחשב הראשון ? 6. האם הקמת רשת אלחוטית היא פתרון פרקטי ? כמה אמורה לעלות הקמת רשת כזו ? תודה !

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. בקיצור יש לי שני מחשבים עם אקס פי אחד ראשי ואחד משני עד עכשיו הייתי ברשת רגילה פשוטה של חוט מוצלב עם 2 כרטיסי רשת היום קניתי ראוטר Edimax 6104k בעקבות הצקות של אחותי שלא רוצה להיות תלוייה בי.. טוב חיברתי תראוטר לחשמל חיברתי כבל מהמודם של אלקטל השחור ADSL ליציאת WAN וכמובן כרטיס רשת אחד מכל מחשב אל הראוטר... טוב עשיתי את כל מה שצריך נכנסתי לאתר של EDIMAX דרך הכתובת הגדרתי הכל והאינטרנט לא עובדדדדדדד! השתגעתי לא ידעתי מה לעושת אמרתי אני אחזיר תאינטרנט הרגיל אשאל מה לא עשיתי בסדר ואז אחבר שוב זה מה שעשיתי רק שזה לא התחבר לי יותר!!!! לא הצלחית להתחבר לאינטרנט ...התקרתי לזהב אוליי משוה לא בסדר בהגדרות וזה.... הפנו אותי לבזק..... המזל שיש לי 2 כרטיסי רשת אז אמרתי אני אנס להתחבר…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. צריכה המלצה לכרטיס רשת או ראוטר שיעבוד עם הישומים הבאים : aircrack-ng Xiaopan OS Reaver compat-wireless או לפחות עם REAVER + aircrack-ng - הייתי מעוניינת בכרטיס רשת USB שמתאים או ראוטר שיתמוך.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by mikko,

אתרים מחו"ל בעיקר ארה"ב עולים בקושי אם בכלל

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אז ככה, חיברתי את המחשב הנייד שלי למחשב של אבא שלי בתקווה לעשות שיטוף אינטרנט, אבל הוא אומר לי שאין לי הרשאה להיכנס לרשת! אבל הוא עוד לא התעסק עם אומניוס כנראה > אז לפני שאני נותן למחשב שלי בעיטה, אנא תעזרו התמונה הראשונה היא מהמחשב שלי. השניה היא מהמחשב של אבא שלי

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by asilic,

בבקשה תכתבו בנפרד כמה על ספק וכמה לחברת הכבלים יש לי ADSL 0.5 ואני מאוכזב מעוניין לעבור לכבלים

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים