עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. תשתית-HOT ספק-בזק בינלאומי חיבור עם חייגן L2TP עברתי היום לבזק בינלאומי ועשיתי 100 מגה כולל גיימר כשאני עושה בדיקת מהירות אני מקבל בקושי 52 מגה למרות שעשיתי 100 מגה איך זה יכול להיות?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. לפני שבוע עברתי מאינטרנט 500K לאינטרנט 750 (100 ש"ח זול יותר ) כשהיה לי 500K כל פעם שהתחברתי לאינטרנט הופיע בצד המסך חלון צהוב עם מהירות הקישור בין המחשב למודם החיצוני של בזק והמהירות היתה 1.8 MB. כשאני מתחבר ל 700K החדש המהירות שמופיעה היא 928K . למה זה קורה ? והאם בכלל זה משמעותי ? נב: פה בפורום אמרו לי שהמהירות שמופיה בחלון הצהוב היא מהירות הקישור של המחשב עם המודם. .

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by לילך,

יש אצלנו בקיבוץ רשת WAN (אם אני לא טועה) זה אפשרי להתחבר מרחוק למחשבים אחרים ברשת? ניסיתי דרך השורת הפעלה עם השם מחשב (כמו ברשתות הצבאיות) אבל זה לא עבד הIP לפי IPCONFIG הוא זהה לכול המחשבים בקיבוץ תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. כמו שכתוב בכותרת חיברתי הכל בעצמי. הטכנאי פשוט השאיר את הHOTBOX ואמר לי שההתקנה פשוטה המחשב בחיבור קווי מקבל בין 60-80MB והמחשב בחיבור אלחוטי 7MB עדכנתי דרייבר והכל הכרטיס הוא TPLINK WN822N מסוגל 300MB אם צריך עוד פרטים רק תבקשו http://imgur.com/z4M4s7B תודה לכל מי שיכול לעזור

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. שלום לכולם, החלטתי לשדרג את הרשת הביתית שלי ע"י רכישת ראוטר חדש (הקנייה בארה"ב). כרגע אני עובד עם Linksys WRT54GS שעובד בסדר גמור אבל אין לו שקעי gigabit. הדרישות שלי מהראוטר הן שיעבוד בתקן wireless N (אם כבר אני קונה ראוטר חדש אני מעדיף ללכת על התקן הכי חדש למרות שהתקן לא סגור לחלוטין) ושכמובן יכלול שקעי ethernet של 1 ג'יגה. אני כרגע מתלבט בין שלושה דגמים שנראים, על פי הביקורות לפחות, כמובילים בשוק: SMC SMCWGBR14-N Barricade N router - שזכה בבחירת העורכים של CNET Linksys WRT310N Wireless-N Gigabit Router D-Link DIR-655 Xtreme N Gigabit Router אם למישהו יש נסיון עם אחד מהנ"ל או המלצות לדגמים אחרים אני אשמח לשמוע. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אני רואה המון וויכוחים על איזה ספקית עדיפה, איפה יש בעיות במהירות הורדה וכו', אז חשבתי שיהיה נחמד אם כל אחד יביא תוצאות ממבחן הורדה באינטרט ויפרסם פה את התוצאות. לא מצאתי מבחן אמין, אז החלטתי להכין אחד משלי. יצרתי קובץ .txt ריק ששוקל בדיוק 5MB והעלתי אותו לראפידשייר. מה צריך לעשות? אני ממליץ להוריד את התוכנה FlashGet, שהיא מנהל הורדה מעולה, ולהתקין אותה. התוכנה תתן לנו ססטיסטיקה של ההורדה שכוללת מהירות ממוצעת וזמן הורדה. אחרי ההתקנה, כל מה שצריך לעשות זה לסמן את הלינק ולגרור אותו אל הסמל הקטן של התוכנה שנפתח בצד ימין (נראה כמו שלושה חצים כאלה) . התוכנה תזהה אוטומטית שמדובר בלינק לראפידשייר, ותתחיל בהורדה. *הערה: אני לא בטוח שזה יעבוד עם חשבונות חינאמים (אפשרות Free באפי…

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Tukinfo,

שלום, רכשתי לא מזמן TL-WR1043ND ובשורה תחתונה הייתי יותר מרוצה מהאדימקס המעפן שהיה קודם לכן. הייתי שמח אם מישהו היה כותב מהתחלה ועד הסוף כיצד כדאי ונכון להגדיר אותו , סוג של מיני מדריך? לדעתי זה יעזור לרבים. כמו כן, יצא לי לקרא לא מעט שלנתב יש בעיה עם L2TP ואני כרגע עם dynamic IP. האם כך הדבר? בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. Started by shpectator,

שלום חברים! תחילה ברצוני לציין כי אני מהנדס מחשבים ומבין דבר מה הטכנולוגיות. נתקלתי במצב שכרגע אין לי הסבר אליו (חוץ מאולי כמה רעיונות איזוטריים שאולים לי בראש). החלפתי ספק אינטרנט מבזק בינלאומי ל012 (אורנג'... אל תשאלו למה) הענין הוא כזה:עם היוזר של בזק בינלאומי(עדיין ברשותי) אני מקבל בבדיקת מהירות את כל ה40 מגה, כאשר הבדיקה מתבצעת על לפטופ שמחובר בWIFI, כאשר יש עוד מספר מכשירים מחוברים קווית ובWIFI גם. ומהירות זו יציבה.באותה תצורה, עם יוזר של 012 אני מקבל רק 20 מגה (מקסימום שראיתי - 23). אבל מה! כאשר אני מחבר את הלפטופ קווית לראטור, מכבה את הWIFI ומנתק את כל שאר המכשירים אני כן מקבל את ה40 מגה דרך 012. ליוזר של בזק בינלאומי לא מפריע החיבור דרך WIFI ושאר המכשירים, ליוזר …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לכולם, חג שמח שתי שאלות בנוגע לראוטר הזה 1. האם ניתן להגדיר בו תיעדוף למחשב / חיבור מסויים ? ? (לצורך העיניין WIFI או lan1 או lan2 וכד' ) 2. כיצד אני יכול לבצע הגבלה לחיבור ?? (להגביל את אחד /שניים מהחיבורים למהירות UP/DL מקסימלים שאני מגדיר ) המצב הנתון שלעיתים מחשב אחד צורך את כל רוחב הפס ובמחשב השני לא ניתן לגלוש כמעט תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by kdani,

איזה נתב מומלץ להחליף את הנתב של הסיבים של פרטנר (רצוי עם חיבור אופטי) ?

11. Started by יואב שניר,

מה לא הגיוני בתמונה הבאה ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by card,

שלום כל משתמש אינטרנט שהוא טכני, יודע להגיד שהדפדפן יכול להתחבר בצורה מוצפנת - SSL (או בגרסאתו החדשה - TLS) לאתרים שעדיף שהתקשורת מולם תהיה מוצפנת. אנחנו מזהים התחברות כזו לפי התחילית https במקום http. העניין הוא כזה: התקשורת ב-SSL מוצפנת, אבל ממה שידוע לי, כשמצפינים משהו, צריך להצפין אותו עם Key כלשהו, או במילים פשוטות - סיסמה כלשהי. והרי כשאנחנו גולשים למגוון אתרים שעובדים ב-SSL, הם לא מגדירים מול הדפדפן שלנו את סיסמאת ההצפנה.. אז אני תוהה לעצמי, האם זה אומר בעצם שההצפנה של כל המשתמשים, כשהם משתמשים בדפדפן שלהם עם SSL, נעשית עם אותו Key לכולם? אם כן, זה אומר שהתקשורת אולי מוצפנת, אבל ניתן ממש בקלות לפענח אותה.... בניגוד למצב שלכל אחד היה Encryption Key אחר, ואז לא היה מ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by borg,

האם קיימת תאימות של כרטיסי רשת ונתבים המבוססים על Wi-Fi בתקן G ל-WiMAX? כלומר, האם מחשבים המצויידים בכרטיס רשת אלחוטי בתקן G יוכלו להתחבר לרשתות WiMAX? אם כן, אז באילו תנאים ומגבלות? דרך אגב, באיזה מהירויות מדובר ברשתות WiMAX?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by jambo222,

שלום נניח שאני עושה אינטרנט של 100 מגה קווי , ומקבל 60 מגה אלחוטי WIFI. 60 מגה WIFI אלחוטי לא מספיקים לי. מצד אחד אני יכול לקנות מגבר עצמה כדי לחזק את WIFI נניח שאגיע ל 85 מגה אלחוטי. מצד שני אני יכל לעשות חבילה של 150 מגה קווי וגם לקבל 85 מגה אלחוטי WIFI. בשני המקרים התוצאה דומה , השאלה מה עדיף מבחינת קרינה? האם ככל שחבילת האינטרנט גבוהה יותר, אזי הקרינה חזקה יותר ? (בהנחה שהראווטר הוא אותו ראווטר תומך עד 1000 מגה)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by GAGO,

שלום, אני גר בסטודיו ובקומה מעל נמצא הראוטר, בשאר החדרים בבית יש WIFI ואצלי בחדר אני לא מצליח לקלוט וזה מונע ממני ניידות . מה צריך לעשות על מנת להגביר את טווח הקליטה של הראוטר? אולי אנטנה שאני אחבר למחשב? מה צריך לקנות ? מה אני מחפש ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. רכשתי את הראוטר לפני שבוע ואפילו שעדכנתי לגרסת הטומטו החדשה הוא עדיין עושה לי ניתוקים (כל יום בערך) וזה ממש מפריע. רציתי לדעת אם אני יוכל להחליף אותו בחנות (ksp) ולקבל זיכוי או משו כזה. ואם וכאשר יחליפו לי אותו, אז איזה דגם מומלץ לקחת שיעבוד טוב עם הכבלים? ועוד משו אחרון- האם אני צריך להחזיר את הראוטר לגרסא הראשונית שלו? ואם כן איך עושים זאת? דרך אגב דיברתי עם בזק בינלאומי היום.. והם אמרו לי שהם יכולים להעביר אותי לחיבור ללא חייגן עקב הבעיה הזו.. הקטע הוא שאם אני עובר לשיטה הזו חבילת הגיימר שלי מתבטלת. וגם אני לא יידע בוודאות אם זה יעבוד טוב בלי ניתוקים. רציתי לדעת מה אתם חושבים ומה כדאי לעשות? או שלהחליף לדגם אחר שתומך בכבלים או לעבור לחיבור ללא חייגן. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Cheif,

במהלך אחה"צ השתעשתי עם גרסת הבטא של Connectify Dispatch והעסק ממש עובד יפה. יחסית לגרסת בטא, התוכנה יציבה לחלוטין ולא קרסה אפילו פעם אחת. למי שלא מכיר (או שלא זוכר את השרשורים הקודמים שלי בנושא), Connectify Dispatch מאפשר לשלב מספר רב של חיבורי אינטרנט שונים ולהשתמש בהם כחיבור אחד, בעל רוחב פס גדול. החיבורים ש-Connectify Dispatch יודעת לזהות ולהשתמש יכולים להיות קווים, אלחוטיים, מבוססים על מודמים סלולריים (3G) או על קשירה (Tethering) של טלפונים חכמים וכמובן כל שילוב שלהם. מבחינת המחשב, המהירות המשולבת יכולה לשמש כל אפליקציה הדורשת חיבור לאינטרנט החל בתוכנות דואר, דפדפנים, תוכנות הורדה למינהן וכיוב'. השילוב של Connectify Dispatch עם הגרסה הבסיסית של Connectify מאפשר למחשב …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. היי חברים. יש לי ראוטר בחדר אחד, ואני צריך להעביר כבל רשת ממנו דרך הקיר אל חדר אחר. יש בשני החדרים הכנות לכך, יש מין צינור פלסטיק שיוצא מהקיר ליד כל חיבור של כבל טלפון ומתוכו יוצא כבל משיכה לבן. עם התייעצות של אנשי בזק, אני צריך להעביר כבל רשת בצינורות האלה ובעזרת לוחץ מיוחד לחבר ראשים של כבלי הרשת לכל קצה. השאלה היא, למי יש לוחץ כזה ומי עושה עבודה כזאת? שלחו לי הודעה למייל theslider16@walla.co.il אם אתם מכירים מישהו שעושה את זה ובמחיר הוגן. אני מאזור המרכז. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ofer40,

היי יש לי מודם מדגם ECI BFOCUS 270 שעושה לי בעיות ואני רוצה להחליף אותו למשהו יותר טוב ויותר חדיש. איזה מודם הכי טוב יש לבזק כיום? תודה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Haflo,

האם מישהו מכיר תוכנה טובה לניטור הרשת? תוכנה שמסוגלת לומר איזה sessions פתוחים ומול איזה כתובות IP?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Shlomo Rosenzweig,

יושב אצלי על הרשת הקוית (לא ב-WIFI) משתמש לא מוכר. TwonkyProxy[None IP=192.198.1.10 לא מצליח לחסום אותו. האפ מוכר למישהו? מזיק? איך אפשר לחסום? תודב שלמה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Xilver,

לפני כן הייתי מקושר לראוטר אלחוטית, כך שלא היה צורך בכרטיס רשת. עכשיו, הראוטר מחובר אליי ישירות והמחשב השני מחובר אלחוטית. האינטרנט במחשב השני עובד מצויין אבל במחשב שלי (שמחובר ישירות לראוטר) לא מצליח לזהות את הראוטר. הראוטר מחובר, ואני כמעט בטוח שיש לי כרטיס רשת מובנה כי הלוח אם שלי הוא M2N-E והראוטר מתחבר לשקע שנמצא לצד כל השקעים של הUSB. הבעיה כנראה היא שאני צריך להתקין דרייברים של הכרטיס רשת, אבל אין דרייברים כאלו עם הדיסק של הלוח אם...

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום אני מחובר לסיבים של סלקום במהירות 1000 Mbps. המחשב שלי (Windows 10) מחובר קווית לראוטר Archer AX50 באמצעות כבל Cat7 שפרסתי בבית. בהתחלה הכל נחמד ונעים, אני רואה בהגדרות הכרטיס רשת שמהירות החיבור הוא 1Gbps ומקבל בספידטסט מהירות יפה של סביב ה 900 Mbps. אחרי כמה שעות (המחשב שלי דלוק קבוע) אני רואה שמהירות הגלישה יורדת לאיזור 90-100 Mbps וכרטיס הרשת מראה על חיבור של 100 Mbps. הקטע המעניין הוא שהבעיה הזאת הופיעה אצלי גם במחשב הקודם (שדרגתי למחשב חדש לפני כמה שבועות) וגם עם הראוטר הקודם שלי, זה שקיבלתי מסלקום. הכבל נבדק לרציפות ונמצא תקין. אני חושד שמדובר בעניין של הגדרות כרטיס הרשת, ניסיתי לבטל כל הגדרת חסכו…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  24. Started by DrDeath,

זה לא מתקשר ישירות לאינטרנט מהיר אבל לא ברור לי בדיוק איך כל העניין הזה של אתרי http וftp בנוי. למשל האתר הזה, HWzone , יש לו סיומת .co.il. איפה כל התוכן שלו נמצא, בשרת של ספק אינטרנט ישראלי כלשהו או על מחשב פרטי של יוצר האתר? איך יש לו כל כך הרבה bandwidth? ובכלל, יש אתרים שמוכרים כתובות אינרטנט. מי החליט שדוקא להם יש בעלות על השמות האלה? הם בטח קנו אותם, אבל ממי? אם הם קנו אותם ממישהו אז סימן שהמישהו הזה החליט שהכתובת שייכת לו... עוד שאלה אחרונה, מה ההבדל בין http ו-ftp? אני יודע שftp הוא רק סרבר שאפשר להוריד ממנו דברים אבל איך העסק הזה בנוי בדיוק?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום אנשים אחרי שעות של שיחות עם התמיכה שלא ממש עזרה ואמרה שאין פיתרון... אני ישמח להקשיב לעוד דעות. הבעיה : יש לי שתי מחשבים בבית אחד קוי ושני ווירלס אבל זה לא משנה.. למחשב אחד פתחו לי פורטים בצורת DMZ והכל תקין למחשב השני פתחו לי ידנית אבל זה לא עובד וכן עשיתי אפילו אייפי סטטי אבל זה עדיין לא עובד . אחרי שדיברתי איתם שעות הם אומרים לי שאצלם זה מראה הכל בסדר ואין שום תקלה ואין פיתרון. שכחתי להוסיף בהתחלה זה עבד! והכל היה בסדר. אבל אצלי זה לא עובד . ניסיתי להחליף בין האייפי כאילו שלמחשב הזה יהיה DMZ והכל עובד אבל הידני גם במחשב השני לא זז ... ישירות עם המודם זה גם עובד. אני לא יודע מה לעשות עכשיו ? יש פיתרון אחר או שצריך להתקשר לשירות לקוחות ולהגיד התמיכה לא מועילה אני רו…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.