עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by TheMagicKiller,

שלום אנשים יקרים, אשכול והודעה ראשונים שלי בפורום הזה. אז ככה, ברשותי ראוטר של NetGear WGR614 V6 והוא שווק חיים כפי הנראה, לוקח לי הרבה זמן להתחבר מהאייפון אליו, דרך האייפון אני מוריד על 60 קילו בייט (יש לי 2.5 מגה אינטרנט) מחולק ל-2 מחשבים. לחבר שלי יש 1.5 מגה אינטרנט עם גם 2 מחשבים והורדתי מאותו שרת על 160 קילו בייט בערך. כשאני מנסה להתחבר עם האייפון אליו הוא 95% לא מתחבר ואני צריך לנתק את הראוטר מהחשמל ולחבר שוב, ואז זה מתחבר. בקיצור, אני רוצה המלצה לראוטר מ-KSP, בין 150 ל-300 שקל, שיגיע לרדיוס של בערך 50 מטר, שינצל את כל הרוחב פס שלי ואני יתחבר אליו במהירות ללא שום בעיות. תודה רבה לכם, חג שמח ושבוע טוב !

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. יש לי 2 נתבי EDIMAX 6204WG ועוד נתב+מודם של בזק 6740U ונתב+מודם של בזק SIEMENS SL2-141 סוויטץ של EDIMAX 1GBIT לא מנוהל. 2 כרטיסי רשת. ווינדוס 7. תשתית- בזק, ספק- שתי ספקיות. אני יודע שיש אפשרות לחבר נתב אחד שיחובר לספק א' בPPPOE, ונתב אחר יחובר בPPTP/L2TP (יוזר של כבלים) אל ספק ב' על הרשת של ספק א'. האם יש אפשרות לעשות שהווינדוס או נתב אחד מכולם ידעו לעשות ניתוב כגון OSPF? ז"א כאשר שאני ניגש לכתובת חיצונית מסויימת הוא ידע להפנות אותי לפי הספק שדרכו תיהיה הדרך המהירה ביותר? או האם זה בכלל אפשרי לעשות את זה ברמת תוכנה מבלי צורך בכל הנתבים, ויספיק נתב אחד שיחובר בPPPOE ובווינדוס יהיה חיבור VPN ועם תוכנה מסויימת לעשות זאת? או האם יש קומבינציה אחרת לגמריי שאיתה ניתן ל…

• 3 תגובות
    • 919 צפיות
  3. Started by borsood,

באיזה מהנתבים הביתיים הנתב יכול לשמש גם כשרת DNS פנימי. כלומר עם הקצאת DHCP יהיה ניתן לפנות למחשבים ברשת הפנימית בשמם ולא רק ע"י כתובת IP. יש שם לתכונה הזו?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. HOT קבלה את רשיון האינטרנט שלה לפני חצי שנה, אך עדיין לא התחילה לספק שירותי ISP. מישהו רוצה לנחש למה? http://www.netcheif.com/blog/?p=1258

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  5. שלום לכולם: החלטתי מכל מיני סיבות לעבור לתשתית האינטרנט של בזק (כמובן במקום HOT המתחרה היחידה). כשהייתי מחובר ל HOT, הכבל עצמו של האינטרנט הגיע פיזית עד לחדר עם המחשב הראשי (זה שדרכו נעשה השימוש היותר מאסיבי ברשת האינטרנט), ממנו לראוטר (המשולב עם מודם) וממנו למחשב. כפי שצויין חיבור ישיר פיזית בין המחשב לרשת. עכשיו עם התשתית של בזק השקע של האינטרנט (כמו גם של הטלפון) נמצא בסלון, וישנן שתי אפשרויות לחבר את המחשב הראשי לאינטרנט; 1) כרטיס רשת שיקלוט אות אלחוטי מהראוטר, ובכך המהירות תפחת (הפחתה קטנה ככל שתהיה). 2) המלצה של הטכנאי של בזק - PLUG ON, מכשיר שמפוצל לשני יחידות נפרדות אשר צד אחד של כל אחת הוא תקע לרשת החשמל, והשני שקע לרשת האינטרט (RJ-45). אני רוצה לדעת בקשר לאפשרות…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אנשים שלום הסיפור בקצרה - יש לנו בבית תשתית של HOT ושני מודמים: 1.מודם שמחובר לבזק בינלאומי (014) במהירות 2.5Mbps. על חבילה זו אני משלם כ-90 ש"ח בחבילה משולבת ל-HOT ובזק בינלאומי 2. מודם נוסף (כחלק מהטריפל של HOT), שמחובר ל נטוייז'ן במהירות 12Mbps. כאן אני לא בטוח כמה משלמים, אבל אני חושב שמדובר בכ-70 ש"ח ל HOT ובכ-25 ש"ח לנטויז'ן. בעוד פחות משבועיים נגמרת לי ההתחייבות ל-HOT ובזק בינלאומי, ואין טעם להמשיך לשלם על המודם הראשון. בקיצור, אני מעוניין לבנות רשת ביתית אלחוטית, עבור 2 מחשבים לפחות. לפיכך אני מבקש המלצה לראוטר אלחוטי אמין, שמתאים לתשתית של HOT, ויוכל לתפקד במהירות של 12Mbps. אני מעוניין שלראוטר יהיה חיבור חוטי אחד לפחות, בנוסף לחיבור האלחוטי. רצוי שהראוטר יוכל…

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  7. Started by nirfun,

היי, יש לי ראוטר של בזק, חדש יחסית. הכרטיס רשת שלי לא מצליח לקלוט טוב את השידור (קרה גם עם ראוטר אחר) אני רץ על win7 64bit עם Realtek 8185 (כרטיס רשת PCI) זה מה שאני רואה: (בערך 2-3 פסים נראים באייקון ב-taskbar). מה ניתן לעשות? האם כדאי להחליף את הכרטיס רשת בכזה שמתחבר ב-USB? תודה

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  8. רציתי לישאול יש לי מחשב רגיל בבית ועוד אחד רגיל של אחותי רציתי לישאול איך אני עושה וואיפייף בישביל האייפון שאני יוכל להיתחבר אליו רק אני עם סיסמא זה לא מופיע לי איך אני בודק את זה יש לי ראוטרט של בזק יש הכל מישו יכול להסביר לי במדיוק מה אני עושה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אשמח אם מישהו יכול לעזור עם הבעיה הבאה: אני מפעיל את פילטר זיהוי MAC ADDRESS בראוטר. כל שרק מי שמורשה יכול להשתמש הן ברשת האלחוטית והן ברשת הקווית. אני מחפש פתרון לחבר ראוטר לראטור (משמש כנקודת גישה) אבל להגדיר את הפילטרים רק במקום אחד והראוטרים שמחוברים ירשו מאותו מקום את ההגדרות. בראוטר הראשי ה- DHCP פעיל בשאר לא. לכל ראוטר יש כתובת IP בתוך הרשת הפנימית. רק הראטור הראשי מחובר לאינטרנט. בעיקרון זה עובד יפה, הבעיה שכרגע עבור כל ראוטר אני צריך להגדיר בנפרד את הפילטרים. מדובר בראוטרים של DLINK אין לי בעיה להחליף את הראוטרים לכאלה שתומכים באפשרות זו.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by shlosi,

שלום לכולם, אני מחפש תוכנה או איזשהו תוסף לדפדפן שמסוגל להחליף IP בכל זמן מסויים, כל כניסה לאתר או כל דבר כזה. האם מישהו מכיר?

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. ע"פ speedtest או נסיונות שונים להוריד קבצים הכל תקין. מאתמול לוקח לסרטונים ביוטיוב המון זמן להיטען. אני מחובר ל012 על תשתית בזק (2.5M). הבעייה אצלי?

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  12. Started by nanus,

שלום יש לי בבית שני מחשבים עכשיו יש לי מודם קוי של בזק די לינק. ואליו מחובר סוויץ ולסוויץ מחוברים שני המחשבים באמצעות כבלים. וזה תיאור המצב הקיים מה שאני רוצה לדעת אם קיים איזה שהוא התקן שאני אוכל לחבר אותו לסוויץ והוא ישדר לי וייפי וכמובן שאני אוכל להגדיר לו סיסמה תודה

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  13. אני מחובר ל2 חיבורי VPN, אחד ספק X, השני ספק Y. לפעמים בספק X הפינג הרבה יותר טוב מספק Y, ולפעמים ההפך לשרת מסויים.האם יש אפשרות לגרום לווינדוס שינתב אותי תמיד דרך הVPN שיש לו PING הכי נמוך לשרת מסויים? דוגמא, השרת שלי הוא 10.10.10.10 בצהריים בדר"כ ספק X נותן פינג נמוך יותר מאשר ספק Y. ובלילה זה משתנה, ספק Y נותן פינגים טובים יותר. שניהם זה חיבור VPN, האם יש אפשרות לגרום לווינדוס לבחור את הניתוב תמיד דרך הVPN שיתן לי את הפינג הכי נמוך?

• 0 תגובות
    • 797 צפיות
  14. השמועות סביב כוונתה של חברת סיסקו למכור את חטיבת הנתבים הבייתים שלה (LINKSYS) הולכות ומתגברות. מעניין מי יהיה הקונה. מי רוצה להמר מי יקח את LINKSYS לידיו ויחזיר את תהילת העבר שלה?

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  15. Started by fedora,

שלום. קיבלתי access point של חברת planet דגם WAP-4033PE הורדתי את המדריך הגדרה שלו: http://dl.owneriq.net/f/f991e635-52ce-4e84-8983-33904b74050f.pdf איפסתי את המכשיר להגדרות יצרן וניסיתי להתחבר לכתובת IP הדיפולט (192.168.0.1) שרשום במדריך אבל אני לא מצליח. רשום שם שהמכשיר צריך להיות באותו תווך כתובות כמו שאר המחשבים ברשת, אבל איך אני יכול לשנות את הכתובת IP שלו אם אני לא מצליח להתחבר אליו?? ??? תודה מראש על העזרה!

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. בעצם אקסס פוינט (אותו רעיון, רק רוצה לא לסבך) שמחובר ישר למודם של הוט ללא חייגן. ז"א מקבל כתובת IP אוטומטית. אגב, המערכת עובדת עם 012. רוצה לאפשר למס משתמשים לגלוש אלחוטית דרך האקסס פוינט ולקצוב את הגלישה לפי MAC או IP של כל משתמש. כך אוכל לחלק בצורה חכמה ולמנוע תפיסת כל הפס ע"י משתמש אחד. עד כמה שהבנתי באקסס פוינט אין אפשרות להגביל. לינק אל הדגם : http://www.asus.com/Networks/WiFi_Networking/WL320gE/ האם זה אפשרי? אולי יש תוכנה שאוכל להתקין אצל כל משתמש כדי להגביל? אני מכיר את נטלימיטר ונטבלנסר אבל יש סיכוי טוב שהמשתמשים יסגרו את האפליקציה או ישנו את ההגדרות. אולי יש גם תוכנה שכוללת סיסמה ולא מאפשרת שינוי של קצב הגלישה? עוד רעיונות??? תודה רבה. נלוא. (שלום …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. תכלס הייתי מוותר על התקנת הקשוחה הזו כי כל העסק לא ממש מעניין אותי אבל יש לי מדפסת בבית שאני רוצה לחבר לרשת מבלי צורך שאחד המחשבים יהיה פועל כל הזמן (וזו גם אחת הסיבות שבגללה קניתי את הנתב הזה עם החיבור USB) לפני שקניתי את הנתב כבר הבנתי שכדאי לאפשר את זה אני יהיה חייב להתקין את הקשוחה הזו כיוון שבקשוחה המקורית משום מה הם לא הועילו בטובם להכניס את האופציה הכ"כ בסיסית הזאת. בכל אופן, היום נכנסתי לאתר של הקשוחה ניסיתי לראות איך אני מתקין אותה והלכתי לאיבוד לגמריי, אין לי מושג מאיפה להתחיל והם כל הזמן טורחים להסביר שם שאם אני לא יעשה משהו כמו שצריך הלך לי הראוטר... מישהו מכאן שהתקין את הקשוחה הזו על הראוטר הזה יכול להסביר לי בגדול מה אני אמור לעשות? אני לא הולך להאשים אף אחד…

• 16 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. Started by elior021,

היי, היה לי היום שאלה במבחן שהייתי שמח להיות בטוח שעניתי נכון השאלה היא: אם רשומת MX לא מוגדרת נכון למה זה יגרום ? הלקוח לא יצליח לשלוח דור לעלום אבל יצליח לקבל מהעולם דואר או ההפך ?

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  19. שלום רב, בית רגיל כל המחשבים באותה הקומה.המערכת מורכבת מראוטר אחד שמחובר קוית למחשב נייח ועוד שני מחשבים שמחוברים לרשת אלחוטית ,בשניהם כרטיסי רשת. בשני המחשבים שמחוברים אלחוטית בעיות גלישה-גלישה איטית או גלישה לסירוגין. מחשב 1 יושב בממ"ד ועד היום מדווח על גלישה סבירה ,עד שהוחלף הקו לגלישה ב-10 מגה. הרוטר הוחלף והוא הראוטר המסופק ע"י בזק, במחשב בממ"ד, יש כרטיס רשת מסוג ‏Edimax EW-7722IN -300 mb"s. המרחק מהראוטר הוא קטן,כ-4 מטר לערך ויש קו אוירי בין הראוטר למחשב. הבעיה שהגלישה יכולה להיות טובה לזמן מה ופתאום הגלישה תייתקע לגמרי,עוד משהו שקורה הוא,שכאשר מוסיפים אבטחה כלשהיא הגלישה נעצרת לחלוטין. אפשר לאמר שבד"כ איתחול יחזיר את הגלישה למצב תקין לזמן מה נוסף ושוב אחרי כמה זמן…

• 5 תגובות
    • 838 צפיות
  20. בלי התנתקויות. תקציב בין 400- 500. תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  21. למשל ויש לי 2 חיבורי VPN, ואני מעוניין שאחד מהם יעבוד על פורטים מסויימים למשל רק פורט 80,21 ושVPN אחר שיש לו GATWEAY שונה שיעבוד על שאר הפורטים? יש דרך לעשות את זה בלינוקס , אך האם יש דרך לעשות את זה בWINDOWS?

• 5 תגובות
    • 977 צפיות
  22. Started by kfirkb,

ברשותי מהירות של 5mb ומוריד דרך מקבוק שמחובר אלחוטית לראוטר ועם תוכנת Transmission עד לפני חודש הורדתי במהירות גבוהה שנעה סביב 300-500. לאחרונה מהירות ההורדה נעה בין 2-30 ולא מצליח לגלוש במקביל כאשר התוכנה מורידה במהירות המגוחחת הזאת. אבל כאשר אני לוקח את המחשב למשרד או לחבר שמהירות הגלישה שם זהה לשלי בבית ( 5mb) אני מוריד במהירות של 300-500 מה שאומר שאין לי בעיה במחשב ואף מצליח לגלוש במקביל להורדה. בשיחה עם מוקד תמיכה של נטויזין הם בדקו את מהירות הגלישה שלי בבית והיא יצאה תקינה. מה זה יכול להיות? יש לציין שאני לא נוהג לשתף הרבה אלה בעיקר להוריד ולמחוק אחרי ההורדה (חוסר מקום פנוי בדיסק). האם יתכן שבגלל זה ה IP שלי בבית סומן כרטיו נמוך וזו הסיבר למהירות הנמוכה?

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  23. שלום לכולם , במסגרת מבצע של חברת סמייל קיבלתי את המכשיר הנ"ל , המשלב גם קו טלפון , גם קו אינטרנט וגם רשת ביתית. אני , לא מהתומכים בשינויי הזה .. רציתי לשאול ולקבל חוות דעת וגם אשמח לקישור לסוג של ביקורות על הנושא מה עדיף? , להישאר בסטייל הישן , של מודם לחוד וקו טלפון לחוד? מה היתרונות ומה החסרונות ? תודה רבה , נושא שמעניין אותי ממש , ערב טוב

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. יש לי הוט 12MB ו4 ניידים . ראיתי שיש TP-LINK זולים האם הם אמינים? אני אשמח לקנות גם ראוטר ב 150 אבל שיעבוד טוב.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים