עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום . אני מתכוון לפרמט היום את המחשב שלי . אני נמצא בבזק (גם כספקית וגם כתשתית) , יש לי מהירות 12 מגה עם ראוטר שקיבלתי מהם של D-LINK . אני מחובר ללא חייגן , אני זוכר כשטכנאי התקין לי את הראוטר אז נכנסתי לאינטרנט (כשהמחשב לא היה מחובר לרשת) ורשמתי אייפי בשורה של הכתובת ושם הייתי צריך להתחבר עם שם המשתמש והסיסמא שלי . עכשיו אם אני מפרמט עכשיו אני שוב יצטרך לעשות ככה נכון ? חיפשתי באתר של בזק ולא מצאתי את האייפי הזה שאני צריך לרשום , מצאתי רק דרייברים (אם אני לא טועה לא הורדתי למחשב שום דרייבר של הראוטר) . מישהו יכול למצוא לי באתר שלהם מה אני צריך לעשות בשביל להתחבר לאינטרנט אחרי הפירמוט ? או להביא את האייפי ? ולמקרה שאני יסתבך התמיכה הטכנית שלהם עובדת היום ? תודה וסליח…

• 5 תגובות
    • 786 צפיות
  2. שלום, כיום יש לי מחשב נייח שממוקם בחדר ממ"ד, המחשב מחובר לאינטרנט על ידי מודם ותשתית של הוט, אני נתכוון לקנות מחשב נייד וראוטר בכדי לספק שירות אינטרנט למחשב הנייד בסביבת הבית. לפי מה שאמרו לי בהוט עדיף לתלות את הראוטר במסדרון הבית ולחבר באופן חוטי ממנו למחשב הנייח, אבל כל העניין של ה 3 חוטים באמצע המסדון נראים לי מסורבלים ולא הגיוניים, מה הדרך האולטימטיבית להתקין רשת ביתית בסיטואציה שכזו?

• 8 תגובות
    • 4.1k צפיות
  3. Started by gr26,

היי חברה, שידרגתי לאחרונה את הנתב שלי לתקן N ואני רוצה לקנות כרטיס רשת אלחוטי מתאים (היה לי G עד עכשיו), אני מתלבט בין שלושת הכרטיסים הבאים: USB: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2591 PCI: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2340 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2341 הערות: הראוטר נמצא בקומה העליונה, והמחשב אליו יתחבר כרטיס הרשת נמצא בקומה התחתונה בתוך ממ"ד, בנוסף, במקרה של בחירה בכרטיס PCI יש לי כבל מאריך לאנטנה אחת בלבד מהכרטיס הישן שאפשר להשתמש בה... (חצי מטר). USB כמובן ניתן להאריך ולהגביה לנקודה עם קליטה יותר טובה (אבל עדיין בתוך הממ"ד). איזה מהכרטיסים הכי מתאים לי? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by CriticalHit,

שלום, לאחרונה הותקנה לי בבית רשת HOME PLUG. בינתיים היא עושה את העבודה כמו שצריך אבל עוד מוקדם לדעת עד כמה היא טובה. יש לי שאלה שמסקרנת אותי, האם ניתן לגשת לרשת הזו בצורה חופשית? כי היא לא מוגנת בשום אמצעי כלשהו. במידה ומחר-מחרתיים השכן שאיתי בקומה מחבר למחשב שלו מתאם הום פלאג, הוא יוכל לקלוט את הרשת שלי ולגלוש בצורה חופשית? איך עובד כל העניין הזה? האם יש צורך לאבטח רשת כזו? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by House M.D.,

לפעמים האינטרנט שלי פשוט מתחיל להיות איטי, בלי הורדות פעילות או תוכנות לשיתוף קבצים. אתרים עולים לאט, קובץ לבדיקת מהירות מאתר בזק יורד במהירות של 17KB בערך (ויש לי אינטרנט 5 מגה) עד כה חשבתי שאלו סתם בעיות זמניות בתשתית או ספק, אבל עכשיו לשכנים שגרים מתחתי יש רשת אלחוטית פתוחה ויש להם אותה תשתית ואתו ספק (בזק ונטויז'ן) רק הם גולשים ב 2.5 מגה. באותו הזמן שהאינטרנט שלי בקושי עובד, חיבור אליהם פותר את הבעיה. שמתי לב שגם כאשר אין בעיה אצלי ברשת, אצל השכנים עדיין הכול עובד יותר טוב, במיוחד טעינת סירטונים מיוטיוב. יש לציין שכשאין אצלי את הבעיה מהירות ההורדה תקינה (650KB) אבל כל השאר עובד פחות טוב. לכאורה לשכנים שלי אמורים להיות תנאים זהים לשלי מבחינת בעיות בתשתית או בספק, אז א…

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  6. Started by ידין 10,

נטבוק Asus של אישתי. פתאום לא ניתן להגיע בגלישה לאתרים מסויימים. למשל לא יכולה להגיע לאתר הדואר של וואלה (בפתיחה של ה-וואלה היא מזוהה אבל בלחיצה על "קרא דואר" הדף לא עולה. גם כשמנסים להכנס ישירות לאתר הדואר של וואלה מ- google לא מצליחים). גם לאתר של אסותא אין אפשרות להכנס. לעומת זאת אין בעיה להיכנס לאתרים אחרים. מה זה יכול להיות ? בעיית חומרה ? הגדרות ? וירוס (מוגן ב-AGV בסריקה לא נמצא דבר) ?

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  7. שלום, הדירה אחרי שיפוצים. העברנו כבלי רשת מכל החדרים לארון התקשורת הדירתי (תמונה מצורפת) והמטרה היא לעשות רשת של ג'יגה. המודם והראוטר ישבו בחדר עבודה, ובארון תקשורת יהיה switch שיחבר בין כל הנקודות. חשוב לי שה-switch יהיהאמין ולא אצטרך לעשות לו reset בתדירות גבוהה. האם יש switch כלשהוא שמומלץ לשים בארון תקשורת דירתי סטנדרטי משיקולי חום, גודל, צורה או כל דבר אחר? או שכל switch של ג'יגה שנמכר בימינו יהיה מתאים? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. רציתי לדעת איך אני יכול לשחק, נניח Unreal, בלי נתב/אינטרנט אלא רק בעזרת התמיכה של כמה מחשבים ניידים בWiFi. איזה תוכנה צריך להתקין והאם אחד מהמחשבים יצטרך להיות "שרת"? ובקיצור מה צריך לעשות כדי שזה יקרה אם זה בכלל אפשרי?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום רב, יש לי רשת ביתית בת 3 מחשבים. אני מחפש תוכנה באמצעותה אוכל לשלוט על נפח התעבורה של האינטרנט בכל אחד מהמחשבים. אני ממש לא מומחה לכן אני מחפש תוכנה נוחה שתראה לי בתצוגה הברורה ביותר האפשרית את שלושת המחשבים ברשת ואפשרות להגביל כל אחד בפשטות, ממש רק עם האפשרויות הבסיסיות. אם הת'רד לא מתאים לפה, אשמח אם תפנו את תשומת ליבי. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  10. האם זה משנה אם המודם מחובר דרך פילטר או ישירות שקע הטלפון בתשתית בזק?

• 3 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. שלום, לי ולשכן שלי יש חיבורים נפרדים ב-ADSL לאינטרנט ושנינו רוצים לשתף אחד את השני ברשת האלחוטית, כך שכל מחשב מחובר לראוטר שלו ע"י חוט, ובמידה והרשת מתנתקת לו, הוא יתחבר לרשת ע"י הראוטר האלחוטי של השכן. המרחק בין הבתים הוא בערך 20 מטר ויש כביש שמפריד ביניהם, הראוטר אמור להיות בתוך חדר פנימי בבית (לא ממ"ד) לשנינו יש במחשב מערכת הפעלה Windows 7, ו-IP קבוע. אנחנו רוצים שלא משנה מה יקרה, תמיד נגבה אחד את השני במקרה שאחד יתנתק. קודם כל, האם Windows 7 מאפשרת חיבור לרשת חוטית ואלחוטית במקביל, כך שכשאחד מנותק מהרשת המחשב מתחבר לשני? האם צריך להגדיר משהו מיוחד בראוטר? איזה סוג של ראוטרים אלחוטיים יוכלו לתקשר במרחק כזה? (בתקן N) אם יש לכם המלצה לראוטר טוב שמשדר בעוצמה גבוהה המחיר ל…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם, מעניין אותי מה ממוצע ההורדות למשתמש הלא פשוט. אני חושב שאני נמנה בין ה 20-60 ג'יגה אבל עקב LCD FHD חדשה זה הולך להשתנות מאוד בקרוב.

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. יש לי רשת ביתית קווית בין שני מחשבים שמחוברים לנתב אלחוטי של הוט. שאני מעביר קבצים מתקיה משותפת למחשב השני, הקצב לא עולה על 11 מגה לשנייה! זה הגיוני עבור רשת קווית יציבה ( כבל CAT5E FTP)? אולי יש צורך באיזו תוכנה כל שהיא ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by finhack,

שלום לכולם, החשבון שלי באורנג' מסתיים, אני מעוניין לדעת ממישהו שיש לו ADSL -CCC איך המהירויות הורדה \ פינגים למשחקי רשת בחו"ל ובארץ, והאם הם עושים Traffic Shaping בטירוף או שאפשר להתמודד עם זה (כי באורנג' בקושי מרגישים את זה -האמת ). והאם שווה בשביל 53 שקל לחודש לעשות 10מגה אצלם. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by BarBee,

יש לי 4 מחשבים: אחד מחובר ישירות לראוטר של בזק, ועוד 3 מתחברים אלחוטית. אני שוקל לרכוש צמד מתאמים בשביל חדר שמשום מה הקליטה בו מחורבנת. לפי מה שהבנתי, מתאם אחד יתחבר לראוטר (באחד מ4 החיבורים הפיזיים), והמתאם השני יתחבר בחדר הבעייתי. כמה שאלות: האם כל מתאם מקבל כתובת IP משלו, או שהוא נשאר "חסר זהות" עד שהוא מזהה מחשב בקצה? המתאמים מתאימים לרשת בזק וגם של הוט? (שוקל לעבור תשתית בזמן הקרוב) האם חובה לרכוש מתאמים מאותה חברה/דגם בשביל שיתקשרו ביניהם? איזה חברה/דגם מומלץ לקנות? (רוב הזמן אני לא מעביר מידע בין המחשבים, מחפש רק יציאה לאינטרנט) יש עוד משהו שכדאי לדעת לפני רכישה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. בימים אלה אני עובר מ- UFI ל- NGN. ה- WRT54GL האהוב שלי כיום מחובר למודם של הוט ופשוט עושה DHCP על ה- WAN. ניסיתי לדלות אינפורמציה מהחבר'ה בתמיכה הטכנית של בזק לגבי אופן פעולתו של ה"ראוטר" שהם נותנים עבור חיבורי 20 מגה ולא קיבלתי תשובה ודאית. השאלה היא כזו - אני מעוניין שהמודם\ראוטר של בזק יעשה את עבודת ה- VDSL מצד החוץ וישרת DHCP מצד הפנים. את כל השאר (כדוגמת NAT ו- WIFI) אעשה בעזרת ה- WRT54GL שיחובר, כמו היום, עם ה- WAN שלו למודם ורק יבצע DHCP ריקווסט כלפיו. יש סיבה שזה לא יעבוד?

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  17. שלום. השבוע היו אצלי מ012 וחיברו מתאם שיחות, ומאז אני לא מצליח להכנס להגדרות של הראוטר (10.0.0.138). בנוסף למתאם שיחות הם חיברו גם מודם דגם 600E. מה שהולך כרגע הוא שמחובר אצלי ראוטר של NETGEAR, מודם 600E ומתאם שיחות. ההשערה שלי היא שהראוטר והמודם מפריעים אחד לשני, אבל אני לא בטוח לגבי זה. מה ניתן לעשות במצב כזה? תודה. צירפתי תמונה של הפקודה ipconfig /all [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by cl74,

היי, אני מחובר לאינטרנט באמצעות מודם כבלים של הוט שאליו מחובר נתב אלחוטי. הבית שלי הוא דו-מפלסי ואני סובל מבעיות חיבור קשות בקומה התחתונה (המודם והנתב נמצאים בעליונה). במקום להסתבך עם פתרונות המבוססים על שידרוג הרשת האלחוטית החלטתי ללכת על מודם כבלים נוסף בקומה התחתונה אליו אעביר את הנתב (בקומה העליונה יש מחשב שולחני בודד שיכול להתחבר קווית ישר למודם הקיים). יש לי מספר שאלות: 1. האם יש מגבלה כלשהי לחבר שני מודמי כבלים באותה דירה? 2. האם ניתן לקנות מודם כבלים שמתאים להוט באופן עצמאי? 3. אפשר לבצע את זה בלי שהוט יהיו מעורבים (אין צורך שהמודם הנוסף יהיה מזוהה בשרתים שלהם)? 4. אני מניח שאזדקק לחיבור נוסף לכבלים כיון שהחיבור בקומה התחתונה שייך לטלוויזה. יש דרך לחבר את הממיר וא…

19. Started by neoyun,

שלום לפני כיומיים התחיל לי בעיה של מתאם רשת בראוטר Netgear . מה עושים במצב שכזה?

• 3 תגובות
    • 870 צפיות
  20. Started by ras81,

שלום, יש לי EDIMAX 6524N ובשני המחשבים הניידים שלי חיבור עימו מתנתק כל כמה דקות, כאשר במחשב המחובר ישירות אליו בכבל רשת אין בעיה. אנא תעזרו לי :'(

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by gtabak_37,

שלום לכולם! אני רוצה להיכנס לדף אינטרנט- eticketing.co.uk. אצל כל מי ששאלתי הדף עובד בלי בעיות, רק אצלי הדף הזה לא עובד Unable to connect לא חסומים אצלי שום אתרים ואני לא מבין מה הבעיה, ניסיתי להיכנס בכמה דפדפנים ובכמה מחשבים ברחבי הבית ועדיין יש בעיה. אשמח לעזרה, תודה מראש

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  22. איזו ספקית הכי מומלצת היום לשימושים בכותרת? שמעתי שחברות מסוימות חוסמות את הסטים ומחסימה/ האטה של P2P סבלתי לא מעט בעצמי. עניין הפינגים- כרגע אני באורנג ומרוצה מאוד אבל בCOD BO לא מספיק שהשרתים הכי קרובים הם באירופה אני (ועוד לא מעט שאני מכיר שיש להם אורנג) תמיד מקבל 30-60 יותר פינג מאנשים בבזק לדוגמה תשתית NGN אם זה משנה. תודה מראש, אורי

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. כעת במוקד זמן המתנה ממוצע של כ 20 דקות (לא אופייני לשישי אחה"צ), כך שכנראה ואני לא לבד. אתרים באירופה בעיקר מציגים לוסים על ימין ועל שמאל, עם לייטנסי גבוה. בארץ נראה שהכל בסדר.אפילו פייסבוק וג'ימייל עושים טובה. *נראה שהסתדר...?*

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. הי יש ברשותי מודם SIEMENS C2-010 שמשרת אותי נאמנה כבר 7 שנים ללא תקלה אחת מחובר לנתב NETGEAR WGR614v9 מעודכן. אני משלם על מהירות 5M\500 תשתית כנל צד ספק באותה המהירות (אין NGN ) בימים האחרונים אני מקבל מהירויות הורדה לא תקינות של 1.78~2.80 ומשתנה מדי פעם באתר הבדיקה של בזק. מה שמצחיק זה שמהירות ה-UPLOAD תקינה לחלוטין ומקבל בה 530Kb. בדיקה באתר הספק נטוויז'ן מתקבל 5.3Mb . חברתי את המודם ישירות למחשב ללא הנתב חיבור @1 לא מצליח לבצע בדיקת מהירות גם אחרי שינוי כתובת ה-IP ידנית בכרטיס הרשת (DGW 10.0.0.138 כנל הוגדר גם DNS 10.0.0.138)> בנוסף נבדק עם מחשב נייד ואותה התוצאה. בחיבור לספק עם היוזר המקורי מתקבלת אותו טווח המהירות 1.78~2.80Mb. אפסתי את המודם והחזרתי ל…

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. אני מעוניין להעביר את המודם מאחורי הנתב ובשביל זה אני צריך גישה להגדרות שלו, נטוויז'ן לא היו ספורטיבים במיוחד בלשתף אותי במידע . אפשר לשלוח את המידע למיייל למי שמעדיף nat64x@gmail.com תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 7.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים