עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by gal,

היי חברים, בגלל היותי בור קצת בנושא הגדרת מדפסת שמחוברת בTCP\IP אבקש הסבר או איזה מאמר שמסביר מהן צורות החיבור של המדפסת כלומר האם צריך לתת לה איפי קבוע או שאפשרי שהיא תקבל לבד כתובת (ואיך מוצאים איזה כתובת היא קיבלה אחר כך?).האם אפשר למשוך את המדפסת דרך אשף חיבור מדפסת רשת? האם צריך להגדיר אותה דרך מחשב מסויים או שאפשר למשוך אותה מכל מחשב שמחובר ברשת? ועוד מידע ככל שניתן להוסיף בנושא הנ"ל תודה מראש

• 4 תגובות
    • 14.1k צפיות
  2. Started by noambaum,

שלום לכולם החלפתי אתמול ספקית מנטוויז'ן לברק , ורציתי לדעת כמה אמורה להיות מהירות ההורדה שלי אם אני בחבילה של 2 מגה? תודה!

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  3. Started by ~Pizza~,

היי אנשים. אני צריך בבקשה מלצה לראוטר+מודם (מכשיר אחד). מעדיף משהו שאני יכול להביא מEbay. הראוטר שלי ישן ובשביל לשדרג ל40 מגה בבזק אני חייב שדרוג. Wifi, ACL, פיירוול מובנה יהייה נחמד. עד 400 שקל. אולי משהו נחמד של סיסקו? יכול לעבוד? משהו בסיסי יחסית, 300 שקל אמור להספיק נכון?

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by ccc,

אז הנה הסיפור.. יש לי פה מדפסת ראשית משותפת ברשת.. כל המחשבים יכולים להדפיס ממנה חופשי והכל עובד חלק אבל כשאני מנסה להדפיס דרך הרשת דוח בתוכנה "מיכפל" המדפסת זורקת ERROR מצד שני כשאני עושה את אותו דבר במחשב אליו המדפסת מחוברת זה מדפיס חלק, ככה שזאת לא בעייה עם התוכנה.. אין דבר יותר מוזר מזה... למישהו יש רעיון ?

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  5. Started by vice,

שלום, בחודש-חודשיים האחרונים יש לי בעיה באינטרנט שהוא תוך כמה דקות (לפעמים פעם בחצי שעה) של גלישה מקבל איטיות ברמה שהדפים לא נפתחים, יוטיוב מריץ על 144P ופינגים הזויים במשחקים. אני על 15M עם בזק, ובזק בינלאומי. שהתקשרתי כבר כמה פעמים לכל אחד הם אומרים שהכל תקין מבחינתם והתקלה היא אצל השני (בזק בינלאומי -> בזק ולהפך) או שהבעיה היא בראוטר שלי כי הוא פרטי (edimax br-6524nׁׂׂׂׂׂׂ) בכללי מחוברים 2 מחשבים לראוטר באופן חוטי, הרשת מאובטחת ואין כניסה של מחשבים אחרים זה בוודאות. מה אפשר לעשות?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אני קונה עוד שבוע מחשב חדש לגמרי ואני מעוניין לקבל את המקסימום יעילות מבחינת שימוש במשאבים. מבחינת שימוש בזיכרון, מעבד וכ'ו, האם עדיף להשתמש בכרטיס רשת און בורד, או בכרטיס PCI? היום אני משתמש בכרטיס PCI, אבל אם אין כל כך צורך מאוד יעזור לי להוריד אותו במחשב החדש. תודה.

• 5 תגובות
    • 907 צפיות
  7. להלן הבעיה, מחשב נייח תקין שעבד בדירה X הגיע לדירה Y. ברגע שמחברים כבל רשת למחשב אז הוא מזהה אינטרנט ל-5 שניות ואז מתנתק וחוזר חלילה.. ניסיתי להחליף כבל אחר והבעיה לא נפתרה .. במחשב נייד נוסף שיש לי בבית אין את הבעיה הזו. משמעות הדבר שיש כאן בעיה עם המחשב הנייח שעבד פיקס.. ניסיתי לאפס הגדרות רשת בווינדוס אך זה לא עזר.. מה אפשר לעשות?

8. התקנתי רשת אלחוטית בבית עכשיו יש לי נתב MSI RG54GS2 וההגדרות של ה udp וtcp הovernet(הפרוץ) צריכות להיות udp:5783 tcp:5773 עכשיו הוא אומר לי שהפורטים סגורים בגלל פיירול(אין לי כנראה שזה מהנתב) ואני לא יכול להוריד. איך אני פותח את הפורטים האלה? נסיתי דרך האתר של MSI אבל אין שם שום מקום לשינוי הפורטים בפיירול... מה אפשר לעשות? תודה

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  9. Started by thing7,

שלום אני מתגורר ביבנה ואנימ חפש מישהו שידריך אותי על מערכת ההפעלה windows server 2003 ו 2000. מוכן לשלם לפי שעה למי שמכיר את כלי האדמינסטרציה של המערכת ובא לו ללמד 054-3066980 קובי המון תודה

• 1 תגובה
    • 644 צפיות
  10. Started by Illectronic,

היי, ברשת אחת יש מחשב עם כונן שצריך לשתף עם מחשב נייד (קבוע) שנמצא ברשת אחרת. אין AD, בעצם כל מחשב נמצא ב-workgroup נפרד. מאחר והמחשב הנייד הוא מחשב קבוע, אני מנסה למפות את הכונן לאותו מחשב. השם של הכונן הוא Shared, ככה ניסיתי למפות אותו. \\192.168.1.1\Shared לצורך הבדיקה, איפשרתי תקשורת מלאה בין שני המחשבים בציוד החיצוני. כיביתי את ה-windows firewall במחשב שבו נמצא הכונן שצריך לשתף ויש אליו גם פינג. למישהו יש רעיון?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. היי, יש לי רשת ביתית של שני מחשבים (נייח ונייד) ורציתי לדעת איך אני יכול להעביר קבצים ממחשב אחד לשני? לא יודע אם רלוונטי אבל בכל זאת כמה פרטים: ראוטר: 3COM מודם: THOMSON חיבור: כבלים מערכת הפעלה: VISTA ULTIMATE תודה.

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  12. להמחשה, יש לי תיקיה במחשב A: c:\shared מקרה 1: אני מעביר (cut/paste) את תיקיה: c:\temp1 לתוך c:\shared כך שאקבל, c:\shared\temp1 במחשב B, אני יכול לראות את התיקיה אך אני לא יכול להעתיק את הקבצים שבתוך temp1 מקרה 2: אם אני מעתיק את תיקית temp1 באמצעות (copy/paste) אני יכול לגשת לקבצים במחשב B, ללא בעיה. הפתרון שמצאתי, הוא לבטל את השיתוף הפשוט, להיכנס להגדרות, לתת הרשאות FULL CONTROL למשתמש anyone וללחוץ על: security-->advanced--> Replace Permission entries on all child object with entries shown here that apply to child object הבעיה היא, שבכל פעם שאני מבצע העברת תיקיה(באותו הכונן) אני צריך ללחוץ על הreplace permission הזה, לפני שאני יכול לגשת לקבצים ממחשב B. זה ממש לא…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Eran gier,

יש לי אינטרנט סיבים 2.5גיגה של בזק, מודם\נתב של בזק, חיבור כבלים CAT 5e יש לי שני מכשירים (XBOX, SHIELD) שיכולים לקבל עד 1 גיגה, מקבל בהם מעל 900 במחשב התקנתי כרטיס רשת שתומך ב2.5, המחשב מחובר עם כבל ליציאת 2.5 בנתב, בפרטי החיבור במחשב הוא מראה לי שמחובר על 2500 (Mbps) link speed בבדיקת מהירות אני מקבל בסביבות ה500, תלוי בבדיקה - בזק אוקלה וכו לפני כן היה לי נתב שתומך בגיגה והראה לי 1000 ומהירות הבדיקה הגיע 900+ ההגיון אומר שעכשיו אני אמור לקבל מעל 2000 ובטח שמעל 900 מה יכולה להיות הסיבה שאני מקבל חמישית מהמהירות? האם יש מצב שהכבל\שקע לא מחובר טוב ולכן לא מקבל את המהירות? למרות שמראה לי 2500? בעבר היתה בעיה בשקע הרשת והראה לי 100, אחרי שסידרתי קפץ ל1000 בזק אומרים שה…

14. Started by amitmedic,

התקנתי רשת אלחוטית לפני מס ימים, המחשב מזהה את שאר המחשבים בבית אך לא את הPS3 מה אני צריך לעשות עלמנת שיזהה אותו? :kopfpatsch:

15. חבר טוען שכן - האם הוא דובר אמת ?

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. Started by CheNit89,

פעלתי לפי השלבים של המדריך למעלה, אבל לא מופיע לי ההודעה הזאת: המשכתי לפי שאר השלבים והרשת לא עבדה, ונראה לי שזאת הבעיה. אפשרי? (רשת בכבלים)

• 7 תגובות
    • 637 צפיות
  17. נא למחוק

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. יש לי גם התקן USB אלחוטי Level One WUA-0600 אבל בתעוד שלו כתוב שהוא תומך רק ב Windows

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  19. קראתי את המדריכים פה בפורום ולא כל כך הבנתי כמה דברים. קניתי השבוע מחשב חדש ואני רוצה לחבר אותו ברשת עם המחשב הישן כדי להינות מהאינטרנט בשני המחשבים ולשתף קבצים ביניהם. ברשותי מודם: eci b-focus router 312+ בשני המחשבים יהיה ווינדוס XP השאלות שלי הם אילו: האם זה חוקי בכלל לחבר את שני המחשבים ברשת ולהפעיל בשניהם אינטרנט ? (כלומר על אותו חשבון אינטרנט שאני משתמש בו עד עכשיו למחשב אחד ?) 1. איזה חלקים אני צריך לקנות כדי לחבר את שני המחשבים ברשת (בחנות מחשבים כמו באג הם אפשר לקנות אותם ?) 2. איך אני הופך את המודם שלי לראוטר ? אחרי שקניתי את החלקים .. ()eci b-focus router 312+ 3. האם צריך עוד משהו כדי להפעיל את האיטרנט ? תודה רבה לכל העונים !!

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  20. דיברתי עם הוטנט, שם אמרו לי שהמחיר הוא 20 שקל ואם אני רוצה אני יכול לקבל IP קבוע בחינם. כאשר באתי להתחבר והסברתי לנציג שאני עם תשתית של בזק הוא אמר לי שבשביל IP קבוע אני אצטרך להגדיר בחייגן IP ידני. כששאלתי אותו מה יקרה בהפסקת חשמל? האם שרת הDHCP שלכם לא יחלק בטעות את הכתובת שאני משתמש בה בדרך כלל למישהו אחר? ואז הוא הודה שIP קבוע יש להם רק על תשתית של הוט ולא על תשתית של בזק. מישהו יודע אם זה חוקי? האם הם לא אמורים לתת שרות אחיד ללא תלות בתשתית? אם למישהו יש פתרון אחר, איפה להשיג חיבור 20 מגה עם IP קבוע במחיר זול אני אשמח (ניסיתי אצל בב"ל, ללקוחות חדשים הם לא יורדים מ50 ש"ח + 5 ש"ח עבור IP קבוע)

• 8 תגובות
    • 4k צפיות
  21. Started by asi1998,

יש לי ראוטר של tplink 1043nd לאחרונה שיניתי ל100 מגה מהירות ולdynamic ip . בעמוד הwan מופי לי אפשרות לסמן ב"וי" את האפשרות של האם להשתמש בשרתי הdns הבאים.. האם אני צריך לסמן בהם "וי"? תודה!

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  22. אני מעוניין להריץ פקודות פשוטות בCommand Prompt במספר מחשבים וכדי לחסוך לי השתלטות מרחוק, האם יש אפשרות לשליטה מהCommand Prompt במחשב שלי על מחשב אחר ברשת? ראיתי את הפקודה הנ"ל: PsExec \\yourServerName -u yourUserName cmd.exe אך לא הצלחתי לגרום לזה לפעול וזה כי אני מניח שצריך את הPsExec tools אבל אין לי מושג איך להשתמש בדיוק והאם אני בכלל צודק?! אשמח להסבר/רעיון.

• 4 תגובות
    • 4.2k צפיות
  23. Started by lesForce,

יש לי מתאם של בזק (DRUC 3U) ובאוטר הראשי הצלחתי לפתוח את הפורטים אבל במתאם שלו לא הצלחתי.. אם למישהו יש מדריך או יכול להסביר לי זה יעזור

• 10 תגובות
    • 813 צפיות
  24. שלום הכותרת אומרת הכל אבל יש לי כמה דברים להוסיף http://www.vicpc.co.il/category.aspx?id=13&tab=84 כאן באתר יש כל מיני סוגים שונים ומחירים שונים בגדול מה אני עושה עם הדבר הזה? מחבר התקן גישה אחד לראוטר או לADSL ואז אני יכול בטווח של 2 קילומטר לקלוט את הגל WIFI של הראוטר הביתי שלי? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. Started by edi,

שרת XP PRO קליינט WIN98 מהדורה 1, האם אפשר לצ'וטט בין המחשבים אם בכתיבה ואם בצורת שיחה קולית?

• 1 תגובה
    • 891 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.