רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,497 דיונים בפורום זה
-
נראה לי שכיום זו החבילה הכי כדאית בשוק (תקנו אותי אם אני טועה) עם מחיר סביר~ וupload לא מבייש מישהו כבר ניסה את החבילה הזאת ? מהם המהירויות ? לפי האתר שלהם המבצע עומד על 139ש"ח איזה עוד תוספות יש ? תשתית ? יש חובת התחיבות ? מה שעשוי להוריד מההתרקטיביות של זה... מישהו הצליח להוציא מחיר יותר טוב ? מהם הפינגים בארץ\חו"ל ? תודה
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! בזמן האחרון הייתי מנוי אצל מת"ב בחבילת 3Mbit ועם אינטרנט זהב כספקית. המהירות בכלל לא נראתה כשל 3Mbit והיום אני רוצה להוריד את המהירות ל-1.5Mbit ולהחליף לספקית טובה ואמינה. על איזו אתם הייתם ממליצים? אשמח גם לשמוע דעות של אנשים לגבי ספקית זו או אחרת. (נ.ב.: השתמשתי באופציית החיפוש ומצאתי רק נושאים שקשורים ל-ADSL, למרות שרק כשהפורום קם שאלתי שאלה דומה, אך לא מצאתי אותה במאגר.) -NerdX
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, עשיתי חיפוש וממה שהצלחתי לקרוא המודם ראוטר היחדיד שנשמע ששווה לקנות כרגע הוא tplink Archer vr200, לא מצאתי פוסט שיאדר לי בוודאות שהוא יעבוד עם בזק, האם לא תהיה בעיה? האם ישנם מודם -ראוטרים אחרים במחיר דומה שווה לשקול? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי ראוטר rotal rta 1025w יש לי מגבר TL-WA500G וזה המדריך שלו: http://www.tp-link.com/english/soft/TL-WA500G_User_Guide_201003.pdf יש לי מחשב אחד שמחובר קווית ואני רוצה להשתמש במגבר כדי לחבר אלחוטית מחשב אחר בבית שאין לו קליטה בגלל בעיות ממד משהו לא מסתדר לי בהגדרות ולא ברור לי כל כך המדריך. השלבים שביצעתי: 1. חיברתי את ה AP לראוטר 2. במחשב שמחובר קווית לראוטר שיניתי את כתובת ה IP לפי החוברת אני לא מבין למה עושים את זה. זה לא פוגע בהגדרות של הראוטר? כעת נכנסתי להדגרות של ה AP 3. האם אני אמור לבחור איפי סטטי או דינמי? בחרתי סטטי 4.בשלב הבא האם אני אמור לרשום ב SSID את מה שרשום לי בראוטר? אני השארתי מה שרשום (כמו בחוברת) 5. בחרתי REPEATER וע"י SURVEY המערת מצאה א…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחרונה ישנן פניות מרובות ל ISP ממשתמשים אשר טוענים שאינם מצליחים לגלוש. התקלה מתאפיינת בקבלת הודעות שגיאה על bad/error Resolving או ע"י קבלת הודעת שגיאה: DNS Error - 305. אין אפשרות לטפל/לעקוף את התקלה מרחוק ללקוח, שליחת טכנאי ללקוח אשר נמצא בחוזה תמיכה גם אינו מועיל. התקלה מתרחשת במחשבים של לקוחות אשר עדכנו לגרסת 2015 של Avast, הכוללת את Avast Secure DNS אשר מגבילה את האפשרות לopen world dns. ניתן להדריך את הלקוח לביטול הפונקציה: To enable or disable this feature, go to Settings → Active protection. Next to Secure DNS, click on the ON/OFF switch. If you are turning it off, you can choose whether to do so temporarily or permanently in the menu which appears. לידיעתכם, בב…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי מודם של בזק (VDSL אם זה משנה) עליו מחובר בכבל רשת ישיר ליציאת ה WAN נתב של TP-Link כתובת הנתב היא 196.168.1.1 הוא מתפקד כשרת DHCP עם רשת אלחוטית מאובטחת עליו מחובר בפורט Lan1 מחשב נייח ובאופן אלחוטי מחשב נייד ופאלפון סלולרי לפורט Lan2 מחובר בכבל רשת ישיר נתב נוסף של tp-link אותו אני רוצה להפוך ל AP + switch (כדי שגם עליו היו מחוברים 2 מחשבים ניידים באופן אלחוטי ו 2 מחשבים באופן חוטי) הנתב השני מחובר בפורט Lan1 לפורט Lan2 לנתב הקודם, את הנתב השני הגדרתי כך: כתובת IP 192.168.0.253 שרת DHCP כבוי נקודת רשת פעילה עם אותו סיסמה וסוג אבטחה כמו בנתב הראשון, המחשבים המחוברים לנתב השני מקבלים כתובת IP ויכולים לגלוש באינטרנט אז מה הבעיה כאן בעצם? הבעיה היא שמופיע לי …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי linksys x6200 שהוא הrouter הראשי ,ואני רוצה להוסיף לו ישן של netgear שניקנה בבזק כrepiter מחפש איך לעשות את ההגדרות בשניהם
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האינטרנט שלי מתנהג מוזר כבר יומיים. זה לא קרה לי בחיים. רוב האתרים עובדים אבל יש אתרים שפתאום זה לא נכנס אליהם. זה התחיל אחרי שעשיתי ריסטרט לראוטר. מה כדאי לעשות?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי אני חווה ב 2 המחשבים בשבוע האחרון בעיה שכאשר אני מוריד קובץ בפירפוקס או ב jdownloader הקובץ יורד עד שהוא מגיע לסיום ונתקע בשניהם מתקבל הודעת שגיעה ב jdownloader מתקבל no permission to write to hd בפירפוקס מתקבל could not read the source שניהם מעודכנים מה אתם מציעים?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הכרטיס רשת הוא של 3COM דגם : 3C905-TX. במידה ולא קיים מה עושים? רק לקנות כרטיס רשת חדש? תודה שבת שלום
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי חיפושים ברחבי הרשת, לא מצאתי תשובה לשאלה שלי. הייתי מעוניין לדעת איך התעבורה ברשת אלחוטית מתבצעת. ברשת LAN רגילה ידוע שיש לכל מחשב חיבור פיזי בכבל עד לפורט בסוויצ' וכך לכל מחשב יש ערוץ תקשורת אישי/פרטי אל מול הסוויצ'. אך ברשת אלחוטית (נגיד ביתית) , נגיד ו5 מחשבים מתחברים באופן אלחוטי לראוטר אז איך בדיוק מתבצעת התעבורה? אני אפשט את השאלה שלי: 1. אם אני ישים סניפר על אחד מחמשת המחשבים הללו, אז אני אוכל לראות אך ורק broadcast ואת ה unicast של המחשב שלי כמו ברשת LAN רגילה ? או שאוכל לצפות בכל ה unicast של כל המחשבים ברשת האלחוטית? 2. האם ההתנהגות של רשת אלחוטית היא כמו רשת LAN קווית מבחינת תעבורת התקשורת? משמע- לכל מחשב יש ערוץ ישיר מול הראוטר הביתי? אשמח לקצ…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אנשים, עברתי דירה והגיע הזמן לעשות כאן אינטרנט. בהתחלה הייתי סגור על בזק בין לאומי + בזק 40 מגה (אזור ה 100-110 שקל). קראתי כאן קצת וראיתי שלא מעט מאוכזבים מבזק ולמרות שאני שונא את הוט פתאום הם שוב אופציה. העניין שעד לפני חודש גרתי 200 מטר ליד והיו לי לא מעט בעיות עם הוט.. ניתוקים לשעות, פינגים גבוהים וכו' - האם בגלל שזה בקירוב גם כאן יהיו לי אותם בעיות? ובכלל.. בעיקר לפינגים לחו"ל (משחקים) יש עדיפות לחברה כלשהי כרגע? מעדיף לא להשקיע יותר מ 100 שקל על ספק+תשתית. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרגע ראוטר אלחוטי שאליו מחובר בכבל ה vod ודרך wifi המחשב הנייד. אני רוצה לדעת האם ניתן "לפצל" את העניין ולחבר מודם ל vod ואת הראוטר למחשב בצורה אלחוטית/חוטית? הכוונה היא כזו - יש לי ראוטר ישן של בזק (ADSL) שאני רוצה לדעת האם ניתן להגדיר אותו כמודם בלבד ולחבר אותו בחיבור ישיר ל vod. במקביל יש לי ראוטר חדש שקיבלתי מ 012 ואני רוצה לחבר אותו בחיבור קווי למחשב הנייד (לצורך השגת מהירות גלישה גבוהה יותר) ובמקביל שישדר אלחוטית לניידים ולטאבלטים. האם זה ניתן בכלל ואיך עושים את זה? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן. אני בטוח שזה מוכר לכולם. אני משלם על אינטרנט 100Mb, כלומר בפועל צריך להיות הורדה של 12.5MB. בפועל אני מקבל 6-7MB. כשמתקשר להוט, הם שולחים אותי לבדיקה באתר שלהם, שכמובן מראה 100Mb, מה שמגיע עם טענה שהם לא לוקחים אחראיות על התקשורת שלי עם שרתים אחרים. איך אני יוצא מהסבך הזה?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב! יש לי שילוב של ראוטר + מודם בשני מכשירים נפרדים. אני גיימר ולכן האיכות של האינטרנט חשובה לי מאוד. אני משתמש במודם ראוטר שלי בתור מודם בלבד (באמצעות ברידג'), והוא DLink 6740U שהוא די ישן, קיבלתי בזמנו (לפני המון שנים) מבזק והוא כיום שלי. הראוטר הישן שלי הוא TPLink WR542G, גם הוא די ישן אבל שניהם עובדים בסדר. קניתי לאחרונה את ה ה-TPLink Archer C9 בגלל ביקורות טובות שהיו עליו וכי רציתי לשדרג את ה-WIFI שלי. כשאני מחבר את ה-C9 מה שקורה זה שאחרי 20-60 דקות, פתאום האינטרנט מתחיל להתנתק לי - הנורה של הDSL במודם שלי (הDLINK) נכבית, והנורא של האינטרנט של הC9 נהפכת לאדומה (מן הסתם, כי למודם אין חיבור DSL). אז אחרי איזה 30 שני…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראוטר מרשים, קצת גדול. ממשק דומה לכל ה-TL לעניין (ביצועים) 2.4 לא מרשים בכלל, ה- buffalo wzr-hp-g300nh עם dd-wrt נתן ביצועים פי 1.5 יותר מאשר הנתב הנ"ל 5GHZ - מותקן firmware ישראלי שמסרס כמעט את כל הערוצי שידור, וגם אי אפשר להתקין firmware רשמי של החברה (ההגבלה ברמת התוכנה ולא חומרה) קניתי מתאם מיוחד לחבר ללוח של הראוטר על מנת לצרוב קשוחה רשמית שתפתח לי את האפשרויות. עם כרטיס 2t2r לא 3t3r כמו הנתב עצמו עם ציפ ar5008 מרחק של כ-8 מטרים אני מקבל 70-100 מגה לרוב 90 ביצועים ב-5GHZ באמת ברמה גבוה... ראוטר יחסית מהיר, בבדיקת פינגים במהלך הלילה לראוטר אין איבודי מידע ונראה כי הוא יציב מאד.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברשת המחשבים שלנו ישנו Subnet שונה לרשת האלחוטית בכדי למנוע גישה לאורחים לרשת הראשית. הכתובת החיצונית שלו היא אחת מהכתובות של הרשת הראשית (מובר פיזית לאחד מהפורטים בראוטר הראשי). לאחרונה הוספנות מדפסת אלחוטית וברצוננו לאפשר גישה מהרשת הראשית למדפסת. מה עלינו לעשות ? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, קודם כל, אני מדבר כאן בתיאוריה בלבד : אם למשל במקום עבודה מסויים ישנו FIREWALL שחוסם כל מיני פורטים החוצה מהרשת הפנימית (למשל מסנג'ר) האם אפשר בצורה כזו לעקוף את המגבלה : - להוריד במחשב הביתי (לא במקום העבודה) איזשהו שרת SSH, שיאזין על פורט 80, ויאפשר TUNNELING דרכו - במקום העבודה לפתוח חיבור SSH לבית באמצעות PUTTY ולהגדיר בו TUNNEL דינאמי. - במקום העבודה, להכניס למסנג'ר (או כל תוכנה אחרת שתומכת SOCKS וחסומה מהרשת הפנימית בפורטים הדיפולטיים שלה) ל SOCKS את localhost ובבית לאפשר יציאה של שרת ה SSH לאינטרנט דרך הפירוול הביתי. האם בצורה כזו בעצם המחשב שלי בעבודה יגלוש / ימסנג'ר דרך חיבור האינטרנט שלי בבית ? אני יודע בוודאות שזה עובד עם שרת ה SSH הוא פנימ…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, שאלה כללית - איך אפשר לאבחן אם יש בעית התאמה בין נתב למודם, ואם יש - לאבחן מה בדיוק הבעיה? ספציפית - יש לי אינטרנט HOT + מודם THOMPSON (של HOT), והנתב שלי הוא LevelOne WBR-6001 שאלה כללית נוספת - באופן כללי, האם בכלל בעיות התאמה כאלה נדירות? הייתי מצפה שמודמים ונתבים "יסתדרו" 100% רוב הזמן... תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה להעלות את מהירות התשתית שלי (2.5 מ"ב כרגע) אבל לא בצורה קריטית - 5-7mb נראה לי מספיק. HOT במבצע של 12 מ"ב תשתית בטריפל במחיר קרוב מאוד למחיר של 2.5 מ"ב ולכן לא כדאי לקחת שם 5mb. תהיה בעיה לקחת חבילה "רק" של 8mb בספק תקשורת (בזב"ל לדוגמה) ??
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, ברצוני להחליף את השילוב של BaudTec + TP-Link WR741ND במודם שהוא גם ראוטר (קופסא אחת) שיתאים לתשתית של בזק, ושלא יהיה בהתחייבות שנתיים לבזק. אליו יחוברו: נייח, נייד ומדפסת אלחוטית. אשמח לקבל המלצות על ראוטרים העונים על הדרישות בתקציב של עד 300 ש"ח. תודה מראש למשיבים.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום התמיכה של אדימקס הציעה לי להחליף את הנתב הדפוק שיש לי BR-6215SRg בנתב פחות טוב BR-6204Wgb הנתב הנוכחי מאבד את האינטרנט האלחוטי כל כמה שעות, כאשר האינטרנט החוטי ממשיך לפעול. אני רוצה לפתור את הבעיה הזו אבל בחיפוש בפורום מצאתי תלונה זהה על הנתב שמציעים לי. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=456034.0 מצד שני המליצו על הנתב 6204 פה בפורום. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=400572.0 כמובן שאין טעם לעבור לנתב נחות בלי לפתור את הבעיה של הניתוקים. האם שווה לנסות נתב edimax BR-6204Wgb לאחר נסיון רע עם BR-6215SRg ? תודה יהודה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, יש לי בבית 2 דיסקים קשיחים בחיבור USB,אני מעוניין לשתף אותם ברשת הביתית שלי אבל אין לי חיבור USB בנתב.חיפשתי ומצאתי את הFreeAgent Dockstar של סיגייט. עיקר השיתוף ברשת זה כדי להשתמש בקבצים המאוחסנים על הכונן בסטרימטר WD TV LIVE. האם זה ישרת את מטרותיי? ז"א האם אפשר לשתף את הכוננים שאני אחבר לסטנד ככונני רשת לכל דבר? כמו שאני משתף ברשת תקייה DOWNLOADS במחשב?. הבנתי שצריך להפעיל את האופציה הנ"ל דרך הממשק UI באתר. תודה לעזורים
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחבר יחידת דיור למודם ראוטר שמספק אינטרנט לבית, כך שגם מיחידת הדיור יהיה אפשר לגלוש באינטרנט דרך אותו קו של הבית. בבית יש ראוטר של הוט sagemcon f@st 3184. ביחידת הדיור יש שקע שמאפשר להגיע דרך הקיר עד לראוטר שבבית כך שהחיבור בין הראוטרים יהיה קוי. הראוטר שבבית לא יהיה אלחוטי והוא גם בקומה אחרת מיחידת הדיור כך שגם אם כן היה מוגדר לשדר באופן אל חוטי, כנראה שהקליטה ביחידת הדיור לא הייתה מספיק טובה דרכו. אבל הראוטר שביחידת הדיור כן אלחוטי כדי שיהיה אפשר לגלוש בה גם עם טלפון חכם. אבל ברור שאם רוצים אפשר לחבר מחשב גם ישירות לראוטר שביחידת הדיור. האם יש דרך לאבטח ולהפריד את שתי היחידות כך שלא ניתן יהיה לחדור למחשבים אחד של השני וכך שהגלישה תהיה נפרדת לגמרה? אפשר ל…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי ראוטר ADSL אלחוטי בדגם edimax יש לי 802.11N והבעיה פתיחה פורטים לאימיול. נסיתי הגדרות בראוטר ולעשות פתיחות פורטים אפילו גם מספר TCP-UDP של התוכנה האימיול.ועשיתי בדיקה באימיול באתר שלהם פתיחה פורטים ואני רואה שנותן איקס אדום שאומר שהפורט לא הצליחה לעבור או לזהות יציאה שלי. יש לי בבית אנטי וירוס סיקיוריטי nod32. נסיתי לבטל את התוכנה הזאתי. וזה גם לא עזר לעבור בשלום. עדיין נותן באימיול זיהויי נמוך. נסיתי באתר ynet פורום שאלתי ואחד נתן לי תשובה בשולי בצד ימין יש תקשורת ורשתות - פתיחת פורטים בנתבים. וניכסתי לאתר של ראוטר בדגם br-6504il - 802.11n שלי לפי מה שכתוב שם איך לעשות הגדרות. זה לא עזר עדיין חוסם לי. באתר אימיול בדיקבה פורט רואים איקס אדום שלא מצליח לזהות יצ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-