רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי תשתית בזק עם מהירות בסביבות 50 מגה, וספק בזב"ל עם מהירות 100 מגה + גיימר. כאשר אני צופה ב-twitchtv על 1080p (לפעמים גם על 720 ומטה) אני נתקל בהרבה תקיעות, בדקתי עם תוכנה שמראה את מהירות ההורדה/ההעלאה בזמן אמת ושמתי לב שהמהירות לא קבועה בכלל היא לפעמים מגיעה למקסימוo של 12,000 kbs ולפעמים למינימום 0-200 kbs לפרקים ממושכים ואז מופיעות התקיעות... הדבר הנ"ל מעלה אצלי חשד לסוג של traffic shaping מצד הספק... אז 2 שאלות - 1) האם מישהו מכיר את התופעה? 2)מה ניתן לעשות? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי חיפושים ברחבי הרשת, לא מצאתי תשובה לשאלה שלי. הייתי מעוניין לדעת איך התעבורה ברשת אלחוטית מתבצעת. ברשת LAN רגילה ידוע שיש לכל מחשב חיבור פיזי בכבל עד לפורט בסוויצ' וכך לכל מחשב יש ערוץ תקשורת אישי/פרטי אל מול הסוויצ'. אך ברשת אלחוטית (נגיד ביתית) , נגיד ו5 מחשבים מתחברים באופן אלחוטי לראוטר אז איך בדיוק מתבצעת התעבורה? אני אפשט את השאלה שלי: 1. אם אני ישים סניפר על אחד מחמשת המחשבים הללו, אז אני אוכל לראות אך ורק broadcast ואת ה unicast של המחשב שלי כמו ברשת LAN רגילה ? או שאוכל לצפות בכל ה unicast של כל המחשבים ברשת האלחוטית? 2. האם ההתנהגות של רשת אלחוטית היא כמו רשת LAN קווית מבחינת תעבורת התקשורת? משמע- לכל מחשב יש ערוץ ישיר מול הראוטר הביתי? אשמח לקצ…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים, יש לי שאלה קטנה : יש לי בבית ראוטר(+מודם) אלחוטי של SIEMENS SL2-141 שחילקו אז בבזק. בסה"כ אני מאוד מרוצה מהראוטר, יש לו ממשק נוח, DNS דינאמי לחיבורי RDP מרחוק, הפניית פורטים פשוטה, קביעת IPים שמורים לכתובות MAC ספציפיות - ואלה הן האפשרויות שאני משתמש ומגדיר בו. רציתי להעביר קובץ ששוקל כ10 גיגה בין מחשב א' ל-ב' בבית. (מחשב א' הוא מחשב חדש עם ווינדוס 7 ומחשב ב' הוא מחשב ישן עם XP - שניהם מחוברים קווית לראוטר) את מחשב א' אני לא רוצה לפתוח לשיתוף ברשת, לכן סגרתי לו כל אפשרות שיתופית. במחשב ב' - אני כן רוצה ואני מאפשר לו. נכנסתי דרך מחשב א' לתיקיה במחשב ב' ע"י \\ (או מה שנקרא FTP) והעתקתי את הקובץ ממחשב א' למחשב ב'. (מה שאני מכנה - העברה בדחיפה, כלומר דחפתי למחשב ב'…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה לראוטר חדש.. רצוי שיהיה זול.. לצרכים ביתיים כמובן אין בעיה להזמין מאיביי \ דילאקסטרים \אתר אחר כי אני מאמין שבמחיר של הדברים בארץ אפשר לקנות משהו יותר איכותי.. תודה רבה *עריכה* לא ידעתי שיש פורום רשתות ואינטרנט לא ראיתי אם מנהל יכול בבקשה להעביר לשם אני אשמח
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אתמול רכשתי את ה TP LINK 1043ND וחיברתי אותו לHOTBOX בתור מודם. הגדרתי את ה L2TP והכל התחיל לעבוד. בקומה העליונה - שבה תמיד הייתי קולט ב HOTBOX במלוא המהירות (12 מגה), פתאום בראוטר הזה שאמור להיות הרבה יותר 'חזק' קיבלתי מהירות של 1-1.5MB. ניסיתי לשנות את ה CHANNEL לבדיוק מה שהיה מיקודם וגם לשנות את ה MHZ- שום דבר לא עזר. יש לציין שבחיבור קווי הכל עבד מעולה. היום בבוקר קמתי וגיליתי שאין אינטרנט - לא ב WIFI ולא בחיבור קווי! אחרי ריסט של הראוטר- ההאינטרנט חזר לעבודה. אז מה אפשר לעשות עם הראוטר? הוא מקולקל ב 100%? (בדקתי ב TPLINK קושחה, יש לו את הקושחה האחרונה)
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תוכנות שיתוף קבצים ממליצות לפתוח פורטים מסויימים בפיירוול להאצת הורדות. יש שני סוגי פיירוול: פיירוול תוכנה (כמו: ZoneAlarm ו-Norton Personal Firewall) ופיירוול חומרה מובנה בנתבים. במחשב שלי מותקן ZoneAlarm Pro 5.5. כדי שתוכנה מסויימת תוכל להתחבר לאינטרנט, אני צריך לאשר אותה בפיירוול. אולם, בפיירוול יש גם אפשרות לפתוח פורטים מסויימים באופן קבוע TCP/UDP. האם מומלץ לפתוח פורטים מסויימים באופן קבוע ללא שיוך לתוכנה מסויימת? האם פתיחת הפורטים באמת מאיצה את מהירות הורדת הקבצים בתוכנות שיתוף קבצים באופן משמעותי? קיימת גם אפשרות של פתיחת פורטים בנתב. יש לי Router של Alcatel דגם SpeedTouch 510. האם לנתב הזה יש פיירוול? אם כן, איך אפשר לנתק/להפעיל את הפיירוול שלו? אני לא יודע …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הצלחתי לחבר את שני המחשבים שבביתי ברשת. (שניהם מחוברים להאב והוא מחובר לקופסה החיצונית, כאשר המחשב שלי מתחבר אוטומטית ואילו המחשב של אחוית מתחבר דרכו.) האם ניתן איכשהו להגביל את כמות הBANDWITH שאני נותן למחשב השני? למשל להגביל את מהירות ההורדה שלה ל 20 ואת ההעלאה ל2? מישהו מכיר אולי תוכנה שעושה זאת?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי כרטיס רשת כי אני רוצה להתחבר לוואו. עכשיו, יש לי שתי מערכות הפעלה: 1)MICROSOFT WINDOWS XP 2)MICROSOFT WINDOWS98 באקס פי הכרטיס רשת מזוהה ולא צריך להשתמש בדרייברים, ב98 הוא לא מזוהה, איך אני אמור להתקין אותו דרך הוספת חומרה חדשה?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחבר את הכבל רשת הוא מזהה אותו והוא מחובר אבל אי אפשר לגלוש באינטרנט או לעשות משהו באינטרנט החיבור הוא כבלים צריך להגדיר משהו אולי?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נראה לי שכיום זו החבילה הכי כדאית בשוק (תקנו אותי אם אני טועה) עם מחיר סביר~ וupload לא מבייש מישהו כבר ניסה את החבילה הזאת ? מהם המהירויות ? לפי האתר שלהם המבצע עומד על 139ש"ח איזה עוד תוספות יש ? תשתית ? יש חובת התחיבות ? מה שעשוי להוריד מההתרקטיביות של זה... מישהו הצליח להוציא מחיר יותר טוב ? מהם הפינגים בארץ\חו"ל ? תודה
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחובר לאינטרנט עם ראוטר מסוג d-link dir 615 אף מחשב לא מחובר ישירות למודם כיוון שבמחשב הנייח שלי אין כרטיס רשת מובנה , אלא בUSB מהמחשב הנייח אני מצליח להתחבר ואין שום בעיה .. הבעיה מתחילה במחשב הנייד .. אני מחובר לאינטרנט ותוכנות כמו Utorrent עובדות והקצב הורדה תקין , אבל כשאני מנסה להכנס דרך הדפדפן לאיזשהם אתרים שומדבר לא עובד לי החל מgoogle ועד לאתר הכי לא מוכר.. המחשב מעלה לי מסך " דף אינטרנט אינו זמין" , "לא ניתן למצוא את השרת ב-XXXXX.com משום שחיפוש הdns נכשל ........" מה עושים? ד"א גם החיבור לאינטרנט דרך הפלאפון שלי ושל אחרים כותב לי "Connection Lost" בנוסף הנורית של "כדור הארץ" בראוטר דולקת בצבע כתום (במקום ירוק ..)
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כיום, כדי להגיע לאתרים שהמדינה החליטה שלא תוכל לבקר (דוגמת אתרי הימורים למשל), הדרך הנפוצה היא שימוש בתוכנות VPN למינהן. כבודן במקומן מונח, אך הן גם מורידות את מהירות הגלישה עקב הצורך לנווט את המידע דרך מספר תחנות בארצות שונות. דרך טובה, חינמית ופשוטה יותר, היא לשנות את שרתי ה-DNS במחשב שלך. אם תבקרו באתר זה תקבלו הסבר פשוט ומהיר איך לבצע זאת, אך במילים פשוטות, יש לשנות את שרתי ה-DNS בהגדרות כרטיס הרשת שלכם לאלה: DNS 1: 1.1.1.1 DNS 2: 1.0.0.1 הסברים נוספים כאן: https://1.1.1.1/ בהצלחה!!
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן. היום כל חצי שעה מתכבה לי HOTBOX (המפסק פשוט מתחלף ל0). העניין הוא שאין לי זמן לחכות לטכנאי שבוע, יש לי מבחני סמסטר בעוד זמן קצר ואני לומד המון מאינטרנט, האם אני יכול, נגיד מחר, לסוע למרכז שירות כדי שיחליפו לי לאחד תקין או לקנות חדש? במידה ואני אקנה חדש, כמה זה יעלה לי? תודה! ועוד דבר, לא הבנתי לאן אלי לפנות - יש להם מרכזי שירות והחזרת ציוד, ו- מרכזי מכירה ושירות. די מבלבל הייתי אומר.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש נתב בתקציב של 500-600 ש"ח(לא כולל מתאם) שבעיקר ישמש אותי בצפיית תכני HD, הורדות ומשחקי רשת(מחשב אחד). אני מבין שמומלץ להיות מחובר פיזית במשחקי רשת, אבל אני מעדיף לקנות ראוטר חזק שיפצה על זה מאשר להתעסק עם חיבור פיזי. המרחק בין המחשב לנתב יהיה בערך 4 וחצי מטר תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בזמן האחרון באחד ממחשבים עוצמת האות פחתה ל 12-24 Mbps (במקום 54) הזזתי את הנתב וגם את האנטנה שמחוברת לכרטיס הרשת,והבעיה לא נפתרה מה עוד ניתן לעשות?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זהו, נמאס. נמאס מראוטרים זולים שמתנתקים כל חצי שעה. אפשר לקבל המלצה לראוטר איכותי בתקציב שציינתי? חשוב שתהיה תמיכה בתקן N אם בעתיד אחליט לשדרג כרטיס רשת.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי ראוטר Edimax BR6240WG עד היום לא היה לי שום מילה רעה להגיד עליו. עשה את עבודתו נאמנה אבל היום שידרגתי את החיבור אינטרנט שלי מ 1.5M ל 3M ובבדיקת מהירות אני מוריד על ממוצע של 200 - 220 K . שחיברתי את המודם ישירות למחשב, הגעתי ל350K מה שמביא את המסקנה שרואטר הוא בעצם מגביל את המהירות.... האם ניתן לשנות בהגדרות משהו כדי לקבל את המהירות המקסימלית ? או שפשוט הראוטר הנ'ל לא תומך מעל 220K להורדה... תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קודם כל, שנה טובה ומתוקה לכל בית ישראל ולכל חברי hwzone! אז ככה, כרגע יש בביתי 3 מחשבים.. אחד מהם מחובר לרשת ע"י המחשב שלי והוא מהווה מאסטר סרבר.. ברצוני לקנות נתב אלחוטי כדי לחבר את 2 המחשבים הנותרים אליי, אני חדש בתחום הרשתות ולכן אני צריך קודם כל יעוץ לפני רכישת נתב- אני מחפש נתב אלחוטי טוב ואמין וזול, ומבחינת כסף\איכות\ביצועים שתיהיה הקניה הכי משתלמת מבחינתי (אין לי גם בעיה להוציא700 שקל רק אם זה באמת שווה!) ועוד שאלה האם אני צריך גם לרכוש שני כרטיסי רשת אלחוטיים?!? ואם כן איזה הכי מתאים והכי כדאי לקנות(שני המחשבם הנותרים בבית לא בעלי יציאת pci-e)?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רציתי להרחיב את הקליטה של WI-FI בביתי ושמתי לב שנקודות גישה יקרות יותר מראוטרים...לכן השאלה היא האם ראוטר יכול לשמש בנקודת גישה?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברשת המחשבים שלנו ישנו Subnet שונה לרשת האלחוטית בכדי למנוע גישה לאורחים לרשת הראשית. הכתובת החיצונית שלו היא אחת מהכתובות של הרשת הראשית (מובר פיזית לאחד מהפורטים בראוטר הראשי). לאחרונה הוספנות מדפסת אלחוטית וברצוננו לאפשר גישה מהרשת הראשית למדפסת. מה עלינו לעשות ? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני חודש בערך התחילו לי ניתוקים ברשת, תשתית 15 מגה של בזק עם ספק בזק בינלאומי. יש לי מודם aztec dsl 600e (כחול קטן), ראוטר של TPLink. הניתוקים קורים במהלך כל שעות היום, אחת לכמה שעות, אבל בימים האחרונים בשעות הלילה (23:00 צפונה) ניתוקים כל 5 דקות. ברשותי עוד שני מודם-ראוטר אחרים, siemens sl2-141 דיי ישן אבל השתמשתי בו עד לפני שנתיים ללא תקלות. אורנג' או-בוקס שזה siemens gigaset 604 il. כל המודמים סובלים מאותה בעיה - נורית הDSL נכבית, אחרי כמה שניות מתחילה להבהב וכשהיא חוזרת חוזר גם האינטרנט (מן הסתם) הזמנתי טכנאי שטען שכל הציוד שברשותי לא טוב ושאני צריך להחליף למודם-ראוטר חדש של בזק (בהשכרה). הוא "הוכיח" לי את הטענה שהמודם של בזק ש…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אמנם מדובר בבעיה שיש לי עם אקסטרימר סיידווינדר אבל מקווה לקבל עזרה בעניין העקרוני של מיפוי כונן רשת בחלונות 7 של התקן אלחוטי. עד לאחרונה לא היתה בעיה למחשב הנייח שלי המחובר קווית לראוטר אלחוטי לזהות במיפוי הרשת את התיקייה הרצויה בכונן הקשיח של ההתקן האלחוטי (האקסטרימר) בחדר הסמוך. כרגע משום מה הזיהוי הזה לא מתבצע אף כי האקסטרימר מצליח לקבל IP משלו (192.168.1.3 במקרה זה). אני זוכר שבעבר בזמן מיפוי הכונן בחלונות 7 השם שהיה מופיע בשדה התיקייה היה \\WORGROUP\MYXtreamer\xstreamer\sda1\test שזה השם שמופיע כרגע באקסטרימר עצמו ואז הייתי מקצה לזה אות כונן והייתי רואה אותו באקספלורר. כרגע בשם הזה מתקבלת הודעה שלא ניתן להתחבר. חסרה לי אולי איזו תחילית לפני ה-WORKGROUP? בכ…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לא מזמן דיברו פה שלבזק יצאה גרסת חומרה G2 אם עיצוב חדש וממה שהבנתי יותר זיכרון, השאלה האם יש לו בעיות מסוימות? והאם באמת יש הבדל מורגש בתוספת הזיכרון? אני עוד מחקה שיהיה להם משולבת אם כניסות GIGA , נכון שיש לי TOP100, אני מתאר לעצמי שמתי שיתחילו אם חבילות של 100+ ישדרגו לנו את המודמים, מה שמעצבן אבל שאני נאלץ לקנות HUB GIGA רק שתהיה לי מהירות נורמלית בין המחשבים ,במקום להשתמש ב HUB המובנה ..
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחובר לאינטרנט עם מודם-ראוטר שקיבלתי מבזק (TP-LINK).... וברגע שיוצאים מהחדר שבו מותקן הראוטר, הקליטה יורדת משמעותית עד כדי כך שאי אפשר לעבוד... אז החלטתי לפזר בבית עוד 2 נקודות גישה. מכיוון שיש לי בבית 2 ראוטרים של LevelOne שאין לי מה לעשות איתם (LevelOne WBR-6020) הרצתי כבלים מהראוטר של בזק, לעוד 2 מקומות בבית שבהם אני רוצה להגדיר את ה WBR-6020 בתור AP נכנסתי לממשק של ה WBR-6020: ביטלתי DHCP שיניתי את הIP המקומי של המכשיר למשהו שיהיה בטווח הכתובות עליה עובד הראוטר של בזק עכשיו לבעיה: מתוך 4 לפטופים שניסיתי בעזרתם להתחבר לAP החדש, הצלחתי רק ב 2 השתיים האחרים פשוט לא מוכנים להתחבר לרשת הזו.... הם מוכנים להתחבר רק לרשת האלחוטית של הראוטר של בזק ניסיתי לבטל את האבטחה, אב…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-