רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,510 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי שקע של הרשת ומחשב במרחק של 11 מטר ממנו (פחות או יותר)... נסיתי להשיג כבל רשת של 11 מטר אבל אין יש רק 8 מטר. האם קיים כבל רשת ארוך מ-8 מטר (עם ראשים כמובן) ואיפה אפשר למצוא אותו (אזור חיפה)? לחלופין האם יש פיתרון אחר כמו למשל לחבר שני כבלי רשת (אם זה אפשרי)? או להצמיד ראשים לכבל בלי? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי חיפושים ברחבי הרשת, לא מצאתי תשובה לשאלה שלי. הייתי מעוניין לדעת איך התעבורה ברשת אלחוטית מתבצעת. ברשת LAN רגילה ידוע שיש לכל מחשב חיבור פיזי בכבל עד לפורט בסוויצ' וכך לכל מחשב יש ערוץ תקשורת אישי/פרטי אל מול הסוויצ'. אך ברשת אלחוטית (נגיד ביתית) , נגיד ו5 מחשבים מתחברים באופן אלחוטי לראוטר אז איך בדיוק מתבצעת התעבורה? אני אפשט את השאלה שלי: 1. אם אני ישים סניפר על אחד מחמשת המחשבים הללו, אז אני אוכל לראות אך ורק broadcast ואת ה unicast של המחשב שלי כמו ברשת LAN רגילה ? או שאוכל לצפות בכל ה unicast של כל המחשבים ברשת האלחוטית? 2. האם ההתנהגות של רשת אלחוטית היא כמו רשת LAN קווית מבחינת תעבורת התקשורת? משמע- לכל מחשב יש ערוץ ישיר מול הראוטר הביתי? אשמח לקצ…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, קודם כל, אני מדבר כאן בתיאוריה בלבד : אם למשל במקום עבודה מסויים ישנו FIREWALL שחוסם כל מיני פורטים החוצה מהרשת הפנימית (למשל מסנג'ר) האם אפשר בצורה כזו לעקוף את המגבלה : - להוריד במחשב הביתי (לא במקום העבודה) איזשהו שרת SSH, שיאזין על פורט 80, ויאפשר TUNNELING דרכו - במקום העבודה לפתוח חיבור SSH לבית באמצעות PUTTY ולהגדיר בו TUNNEL דינאמי. - במקום העבודה, להכניס למסנג'ר (או כל תוכנה אחרת שתומכת SOCKS וחסומה מהרשת הפנימית בפורטים הדיפולטיים שלה) ל SOCKS את localhost ובבית לאפשר יציאה של שרת ה SSH לאינטרנט דרך הפירוול הביתי. האם בצורה כזו בעצם המחשב שלי בעבודה יגלוש / ימסנג'ר דרך חיבור האינטרנט שלי בבית ? אני יודע בוודאות שזה עובד עם שרת ה SSH הוא פנימ…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כשאני רוצה לבדוק את כתובת הIP שלי ipconfig/all זה רושם ליד כתובת הIP שלי (preferred) רציתי לדעת מה זה אומר רק שתדעו המחשב מחובר לראוטר בצורה אלחוטית
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני יודע שהבקשה הזויה, אבל אם בזק אני לא מצליח להגיע להסדר, כל פעם אומרים שאין או מגיבים בתרוץ דפוק כזה או אחר, ואני חייב את הדגם הישן, ידעתי שעוד יצטער על הרגע בו החלפתי G1 ב G2. אני מאזור נתניה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי ראוטר ישן של בזק - siemens sl2-141 ועד לא מזמן הוא תפקד מעולה בתור מגדיל טווח. היה מחובר קווית לswitch שמחובר לראוטר הראשי שלי כרגע (גם מבזק) ובעצם כיסה אזור שבו הראוטר הראשי שלי לא. משהו כנראה נדפק בהגדרות, איפסתי את הגדרות הראוטר וניסיתי להגדיר את אותה קונפיגורציה מההתחלה אבל ללא הצלחה. ניסיתי להגדיר לסימנס כתובת גם בתוך וגם מחוץ לטווח הDHCP של שהראוטר הראשי שלי מחלק. וגם כיביתי והDHCP של הסימנס/הגדרתי RELAY ל10.0.0.138 - שזה הראוטר הראשי שלי כרגע. אף אחת מ4 הקומבינציות שתיארתי למעלה עבדו לי, ניסיתי להתחבר אלחוטית לסימנס אבל אני לא מקבל כתובת IP. בDHCP של 10.0.0.138, אני לא רואה את הסימנס גם כן. שללתי בעיה בכבלים,שקעים כו'. מה אני מפספס? …
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים. אצל לקוחה שלי יש קליינט VPN של CISCO. הבעיה היא שכל פעם שהיא מנסה להתחבר הוא רושם CONNECTING TO XXX.XXX.XXX.XXX ושניה אח"כ עוצר. מה שמוזר הוא שזה קורה במחשב הנייד, אך במחשב נייח שיש אצלה בבית החיבור עובד כהלכה (מה ששולל בעייה ברשת המקומית שלה). הפיירוול של הווינדוס בנייד מכובה. דברים שכבר ניסיתי: 1. הסרה והתקנה מחדש של הקליינט. 2. יצירת חיבור ה VPN מחדש. 3. הפסקת ה SERVICE של ה CISCO, הפסקה של ה SERVICE ICS והפעלתם מחדש. רעיונות?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, סידרתי לאחי את המחשב הישן שלי,ואני רוצה לחבר אותו לרשת,אחרי שחיברתי אותו לROUTER (חוטי) של EDIMAX (מאוד פשוט עם 8 PORTS) המחשב הודיע כי הוא מחובר והכול סבבה,אחרי זה שבדקתי את הIP שלו,מצאתי כי היא לא חוקית (169) ובאופן טבעי כתבתי IPconfig /release ואחרי זה ipconfig /renew כדי שהוא יקבל כתובת חדשה מהROUTER,אבל משום מה הוא לא קיבל,ולא משנה מה עשיתי הוא לא רוצה לקבל כתובת חוקית,יכול להיות שלראוטר יש הגבלה למספר החיבורי אינטרנט שהוא יכול לפצל? או שזאת בעיה חומרתית במחשב ? (אני בספק,כי כשאני השתמשתי בו אז הוא עבד בסדר גמור) מה יכולה להיות הבעיה? תודה.
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אתמול בערב (19/12/2011) ערכה חברת בזק בין לאומי, במוזיאון ארץ ישראל, אירוע לבלוגרים ותומכים מובילים בפורומים השונים (תפוז, Bsupport וכו'). פרטים על האירוע והמידע שנמסר על הכבל החדש ניתן למצוא ב-LINK המצ"ב. חג חנוכה שמח. http://www.netcheif.com/blog/?p=1635 CHEIF
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את הנתב הנ"ל מחובר למחשב הנייח בחדר המחשב. יש לי גם לפטופ שממוקם לרוב בסלון. אמנם יש קיר בינהם אבל המרחק הוא של כ-5-6 מטרים בינהם. אין לי בעיות מיוחדות עם האינטרנט באופן כללי בנייח. אין לי בעיות עם הלפטופ כאשר הוא מחובר דרך נקודת גישה אישית של האייפון. לעומת זאת, כאשר הלפטופ (פוג'יטסו כפול ליבה וחמוד) מחובר דרך הרשת האלחוטית הוא לא מצליח לגלוש בצורה סבירה: ניתוקים ואיטיות מחרידה. שיתוף קבצים ברשת (מהנייח לנייד) קורה במהירות אפסית. פרטים נוספים: הרשת על תקן N (הנייד תומך כמובן). אני מקבל סיגנל טוב עד מצויין. ניסיתי אפילו פעם להושיב את הלפטופ על הראוטר ועדיין זה לא זז. הרשת מאובטחת ב WPA2 עם ססמה באורך של 13 תווים. אף מחשב נוסף לא מחובר (להוציא אייפון של…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי HUB והצלחתי להגדיר את המודם הקודם שלי כנתב (ECI B-FOCUS 312+) ועכשיו קיבלתי את זה עקב תקלה ואני נכנס למודם דרך 10.0.0.138 אבל לא מצליח להבין אילו הגדרות אני צריך לשנות שם..... תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחרונה ישנן פניות מרובות ל ISP ממשתמשים אשר טוענים שאינם מצליחים לגלוש. התקלה מתאפיינת בקבלת הודעות שגיאה על bad/error Resolving או ע"י קבלת הודעת שגיאה: DNS Error - 305. אין אפשרות לטפל/לעקוף את התקלה מרחוק ללקוח, שליחת טכנאי ללקוח אשר נמצא בחוזה תמיכה גם אינו מועיל. התקלה מתרחשת במחשבים של לקוחות אשר עדכנו לגרסת 2015 של Avast, הכוללת את Avast Secure DNS אשר מגבילה את האפשרות לopen world dns. ניתן להדריך את הלקוח לביטול הפונקציה: To enable or disable this feature, go to Settings → Active protection. Next to Secure DNS, click on the ON/OFF switch. If you are turning it off, you can choose whether to do so temporarily or permanently in the menu which appears. לידיעתכם, בב…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים קניתי ראוטר של אדימקס Edimax BR-6524N והגדרתי אותו כרפיטר . הגדתי את אותו SSID ואתו אבטחה והוא התחבר , אבל הבעיה שיש לו ניתוקים כל הזמן והוא מראה שהוא מחובר לרשת אבל לא לאנטרנט. ואז צריך לכבות אותו ולהדליק ואז הוא מסתדר ושוב ניתוק. מישהו יכול להגיד לי מה יכולה להיות הבעיה או אם עשיתי משהו לא נכון שגורם לבעיה הזאת?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני כרגע שוכר מודם ADSL מבזק, המחובר בכרטיס רשת למחשב. אני רוצה לקנות מודם כדי להפחית עלויות. בזק מציעה מודמים בטווח המחירים של 400-480 ש"ח. ניתן גם לקנות מודמים פנימיים בחנויות אחרות. יש לכם עצות עשה ואל תעשה בנוגע לרכישת מודם? האם יש הבדל באיכות החיבור בין המודם שלי לבין מודם USB, או מודם פנימי? מה כדאי לקנות? (ובעצם גם איפה???) תודה רבה מראש על המידע
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה מאוד מוזרה - ברשותי מספר סימים של חברת פלאפון בעלי חבילת DATA בלבד. הסימים נמצאים בתוך ראוטרים סלולריים של חברת TELTONIKA מדגם RUT240. לראוטרים מחוברים כרטיסי אנדרואיד. הבעיה היא - במידה ואני מחובר לכרטיס עם סים של אנדרואיד אז השעה והתאריך לא מתעדכנים לי אוטומטית (כן סימנתי עדכון אוטומטי באנדרואיד) אך יש אינטרנט והכל בסדר (גם בחיבור רשת וגם בWIFI) אם אני מכניס סים של חברה אחרת לראוטר אז הבעיה מסתדרת - השעון והתאריך מתעדכנים אוטומטית. אם אני לוקח את הסים של חברת פלאפון ומכניס לטלפון סלולרי מכל סוג שהוא או ראוטר מחברה אחרת ומחבר לכרטיס האנדרואיד שלי אז גם במקרה הזה השעון והתאריך מתעדכנים. האם מישהו נתקל בחייו …
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי כרטיס רשת כי אני רוצה להתחבר לוואו. עכשיו, יש לי שתי מערכות הפעלה: 1)MICROSOFT WINDOWS XP 2)MICROSOFT WINDOWS98 באקס פי הכרטיס רשת מזוהה ולא צריך להשתמש בדרייברים, ב98 הוא לא מזוהה, איך אני אמור להתקין אותו דרך הוספת חומרה חדשה?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב, הראוטר שלי DSL-6850U DLINK שאני שוכר מבזק כנראה התקלקל, כחודש מקרטע הWIFI. אני מעוניין להחליף אותו ברואטר אחר שארכוש באופן פרטי. עדיין לא עברתי לסיבים אופטים, לכן חייב שיהיה לו חיבור VDSL בשביל בזק. איזה ראוטר מומלץ לקנות? לא משהו יקר בטירוף, העיקר שישדר בכל הדירה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש למישהו מושג מה ההבדל בין כל הגירסאות של רכיב ה-WLAN Adapter של סמסונג? WIS12ABGN WIS09ABGN וכו? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה עבור ראוטר איכותי בתקציב של 200-250 ש"ח אני לא ככ יודע מה התקציב עבור ראוטר איכותי אך אני לא מוכן להשקיע יותר מדי מבוסס תשתית סיבים 200 מגה של פרטנר חשוב שיהיה WIFI חזק בחדרים מרוחקים (דירה של 100 מטר)
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
עמוס לסקר, מנכ"ל חברת החשמל, מצהיר היום שהחברה יכולה להגיע עם סיב אופטי לכל בית ועסק בישראל, כל זאת תוך 5 שנים --http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000537377&fid=594 מידע נוסף בבלוג שלי -- http://www.netcheif.com/blog/?p=477
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם ניתן לחבר איכשהו את הראוטר ASUS RT-AC1200 למודם/ראוטר של בזק (NETGEAR 2610) על מנת לשפר קליטת WIFI בבית, במקומות שבקושי קולטים בהם כיום WIFI? תודה מראש לכל מי שיטרח,
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי עכשיו את המודם RTA1320 שמחובר ללינקסיז WRT54GL, והרוטל (שהובא לי פני כמה חודשים כתחליף ל B-FOCUS) מתחיל לעשות בעיות, לוקח לנורית POWER להתייצב כ20 דקות או יותר, אחרי זה אבל זה יציב. מנגד הביאו לי, בלי שלא בקשתי שום דבר, את המודם-נתב סימנס כמתנה. עכשיו אני רוצה להשתמש בו רק כמודם שיחובר ללינקסיז ולנטרל את ה WIRELESS בו. יש למישהו מושג איך לעשות את זה? רב תודות...
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום מישהו יכול להמליץ על ראוטר אלחוטי שיספיק ל-2-3 מחשבים ויאפשר גישה באיכות טובה לנטפליקס? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום , תודה מראש לעונים. לקחתי לפני יומיים נתב dlink חדש של בזק ( שמספקים בבזק סטור עם 2 הרשתות) . שודרגתי למהירות 40 אצל בזק ואצל הספק בזק בינלאומי. אני מקבל תמיד בחיבור חוטי למחשב נייד x201 של ibm את המהירות 40 מגה. במחשב זה בעשרות בדיקות שעשיתי גם אלחוטית ( כבל מנותק ואני מחובר ל 5 מגה הרץ) אני מקבל בין 38 ל 40. זאת כאשר המחשב במרחק של חצי מטר מהראוטר. אני מבצע את הבדיקות גם באתר speedtest וגם באתר של בזק ומגיע לתוצאות טובות וכמעט זהות. כעת מה שאני לא מבין בשום צורה זה איך עם שני מכשירי אייפון 5s שלי ושל אישתי ועם אייפד ( דור 4) כאשר אני ממש על הראוטר אני לא מתקרב לתוצאות האלו . בדרך כלל מקבל בין 15 ל 20. . יש מצבים שבדיקה ב testspeed מראה לי 35 אבל זה היותר חריג . …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לפני יומיים הרשת הביתית שלי הפסיקה פתאום! יש לי שני מחשבים שמחוברים בכבל מוצלב . שני כריטיסי - אחד INTEL והשני REALTIK. שני מחשבים עם וינדוס XP SP2 . עד עכשיו הכל עבד יופי ופתאום זה הפסיק. עשתיו שחזור מע' למחשב השני שלא מחובר עליו המודם זה לא עזר. הגדרתי שוב את הרשת והוא לא מזהה את המחשבים. (הגדרתי מחדש לשני המחשבים). שיניתי את שם של הרשת דרך המחשב שלי...בקיצור כלום לא עוזר... עכשיו שמתי לב שבמחשב השני...בחיבור של הכבל, ברגע שאני מחבר נדלקת הנורה הירוקה אבל יש גם נורה כתומה??? במחשב שמחובר לאינטרנט אין דבר כזה רק נורה ירוקה.... למישהו יש מושג?!?!?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-